zananiro Δημ. January 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2016 Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα πισω, απο τα import fees, ξεχασε το ...να το συνεχίσω και εγω λιγο, ποτέ λοιπον δεν αγοράζομαι πράγματα με import fees και αυτο γιατι η πιθανότητα να χρεωθείς το τελωνείο ειναι 1 / 1000 ή αν είσαι γκαντέμης Δεν είναι κανόνας αυτο που λες. Μην παίρνεις ως παράδειγμα τις αγορές από Κίνα. Αν αγοράσεις κάτι πχ από Αμερική είναι πολύ πιθανό το τελωνείο, εκτός και αν μιλάμε για μικροπράγματα. Οπότε πληρώνεις import fees και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 15, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 15, 2016 Δεν είναι κανόνας αυτο που λες. Μην παίρνεις ως παράδειγμα τις αγορές από Κίνα. Αν αγοράσεις κάτι πχ από Αμερική είναι πολύ πιθανό το τελωνείο, εκτός και αν μιλάμε για μικροπράγματα. Οπότε πληρώνεις import fees και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Εχω ψωνίσει και απο Αμερική αρκετές φορές αλλα και απο κινα, απο αμερικη ιδικά τα subwoofer 30κιλα ήρθαν στην πόρτα μου χωρίς καμια επιβάρυνση, με το ευρω και εκατοντάδες αγορες μια φορα μονο πλήρωσα τελωνείο 3 ευρω Αλλα και να περάσουν ας πουμε ολα τελωνείο, μου ειναι καλύτερο να το πληρώσω εδω το τελωνείο παρα να το δώσω στον καθε πωλητή ή κουριερ προκαταβολικά, χωρίς να εχω άποψη τι συμφωνία έχουν κάνει και πως περνάνε τα αντικείμενα απο το εδω τελωνείο και στην τελικη ποιος καρπώνεται αυτα τα χρήματα, και να θυμόμαστε οτι δεν ζούμε στην Σουηδία αλλά στην ελλαδα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2016 Εχω ψωνίσει και απο Αμερική αρκετές φορές αλλα και απο κινα, απο αμερικη ιδικά τα subwoofer 30κιλα ήρθαν στην πόρτα μου χωρίς καμια επιβάρυνση, με το ευρω και εκατοντάδες αγορες μια φορα μονο πλήρωσα τελωνείο 3 ευρω Αλλα και να περάσουν ας πουμε ολα τελωνείο, μου ειναι καλύτερο να το πληρώσω εδω το τελωνείο παρα να το δώσω στον καθε πωλητή ή κουριερ προκαταβολικά, χωρίς να εχω άποψη τι συμφωνία έχουν κάνει και πως περνάνε τα αντικείμενα απο το εδω τελωνείο και στην τελικη ποιος καρπώνεται αυτα τα χρήματα, και να θυμόμαστε οτι δεν ζούμε στην Σουηδία αλλά στην ελλαδα Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες, επειδή όμως αυτά που λες δεν είναι ο κανόνας, καλύτερα να μην τα παρουσιάζεις ότι οι αγορές μεγάλων αντικειμένων από Αμερική είναι χωρίς τελωνείο, γιατί μπορεί να κάψεις κόσμο. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. January 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2016 Δεν ξέρω πώς τα κατάφερες, επειδή όμως αυτά που λες δεν είναι ο κανόνας, καλύτερα να μην τα παρουσιάζεις ότι οι αγορές μεγάλων αντικειμένων από Αμερική είναι χωρίς τελωνείο, γιατί μπορεί να κάψεις κόσμο. Σε άλλο απαντώ, αλλα εσυ δεν θέλεις να καταλάβεις και επιμένεις Εγω λεω οτι ειναι προτιμότερο να πληρώσεις το ελληνικό τελωνείο παρά τον πωλητή Αυτά Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. January 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 16, 2016 Σε άλλο απαντώ, αλλα εσυ δεν θέλεις να καταλάβεις και επιμένεις Εγω λεω οτι ειναι προτιμότερο να πληρώσεις το ελληνικό τελωνείο παρά τον πωλητή Αυτά εχει δικιο ο Νικος , take the risk...η περνανε και εισαι ωραιος (και εγω μονο 1 φορα πληρωσα 3 ευρω) ή δεν περνανε και πληρωνεις στο τελωνειο εσυ και οσα βγουνε Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AgelosMo Δημ. January 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. January 23, 2016 Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα πισω, απο τα import fees, ξεχασε το ...να το συνεχίσω και εγω λιγο, ποτέ λοιπον δεν αγοράζομαι πράγματα με import fees και αυτο γιατι η πιθανότητα να χρεωθείς το τελωνείο ειναι 1 / 1000 ή αν είσαι γκαντέμης Όντως δεν τα παίρνεις πίσω. Διάβασα λίγο σχετικά με το θέμα και εντυπωσιάστηκα. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες και δεν θα ήθελα να είμαι κουραστικός. Το ebay έφτιαξε καινούργια υπηρεσία αποστολής. To Global Shipping Program. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, έχει ορίσει το ebay (δεν ξέρω πως) ένα ποσό για import fees. Οπότε είτε περάσει, είτε όχι τα έχεις πληρώσει και δεν παίρνεις δεκάρα πίσω. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν και δικό τους tracking number (διάβαζα ότι η εταιρία που συνεργάζονται είναι αμφιβόλου εμπιστοσύνης) και πολλά site δεν το αναγνωρίζουν και δεν ξέρεις που βρίσκεται το δέμα, παρα μόνο εντός της ενημέρωσης του ebay. Επίσης, σε περίπτωση που καποιος γνωρίζει. Στο tracking μου γράφει ότι είσαι σε φάση "Documentations and Customs papers". Ξέρει κάποιος πόσο καιρό μένει εκεί? Επειδή έγινε ένα μπέρδεμα με την διεύθυνση μου στέιλανε νέα λίστα και ξαναέβαλα τα στοιχεία, και μετά από μια ημέρα το διόρθωσαν. ΥΓ. Από εδώ και πέρα μόνο από Ευρώπη αγορές, αφού συνήθως ψωνίζω έως 100 ευρώ και δεν λέει να πληρώνω το 50% σε έξοδα αποστολής και import fees. Παράθεση SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fade2Black Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 Καλημερα μια ερώτηση σχετικη με eBay αλλα κ PayPal. Πιστευω κάποιοι θα μπορείτε να με βοηθήσετε σίγουρα. Θελω να βαλω κανα δυο παλιά μου πραγματάκια στο eBay για πούλημα. Το εχω ξανακάνει παλιά αλλα πάνε τουλάχιστον 4-5 χρονια. Η απορία μου ειναι η εξής. Έστω οτι βάζω κάτι αξίας 40 ευρώ κ 10 μεταφορικα σύνολο 50. Και ας υποθέσουμε οτι το αγοράζει κάποιος. Παλιά όταν ειχα ξανά πουλήσει κάτι πραγματάκια τα χρήματα του αγοραστεί περάστηκαν στο PayPal μου και δεν έμπαιναν στο balance μου αλλα περνιόντουσαν αυτόματα στην πιστωτική κάρτα που ειχα συνδεδεμένη στο PayPal. Θελω να μου πείτε αν ετσι λειτουργεί ακομα. Αν λειτουργεί ετσι θελω να συνδέσω στο PayPal κ μια κάρτα της Revolut που έφτιαξα για να περνιούνται εκεί κ να μη μπλέκω με την πιστωτική ή οποία ούτως η άλλως δε μου επιτρέπει αγορές διαδικτυακά αυτή τη στιγμή λογω cc. Τι πρεπει να κανω; Να παω να κανω την Revolut primary card στο PayPal ή τα χρήματα του αγοραστή θα πάνε στο balance του PayPal. Όλο και κάποιος θα εχει πουλήσει κάτι όποτε αν μπορείτε βοηθήστε με! Και κάτι δεύτερο. Κράταγε ενα ποσό το eBay για καθε προϊόν που έβαζες για πώληση αν θυμάμαι καλα. Νομίζω ενα ποσοστό της τιμής με την οποία κοστολογούσες το προϊόν σου. Ξέρουμε ποιο ειναι αυτο το ποσοστό; Σας ευχαριστώ πολυ!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 (edited) Εάν πουλήσεις στο eBay πληρώνεις 11% επί της αξίας πώλησης συν την αξία των ταχυδρομικών το ποσοστό του PayPal είναι 3,4% + 0,35 ευρώ Σε δολαρια 3,4% + 0,30 USD Τα χρήματα που θα εισπράξεις πηγαίνουν στο Balance 13 χρόνια τώρα στο balance πηγαίνουν Για πιο παλιά δεν γνωρίζω . Edited February 5, 2016 by Vasileios Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fade2Black Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 Εάν πουλήσεις στο eBay πληρώνεις 11% επί της αξίας πώλησης συν την αξία των ταχυδρομικών το ποσοστό του PayPal είναι 3,4% + 0,35 ευρώ Σε δολαρια 3,4% + 0,30 USD Τα χρήματα που θα εισπράξεις πηγαίνουν στο Balance 13 χρόνια τώρα στο balance πηγαίνουν Για πιο παλιά δεν γνωρίζω . Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. 2-3 έξτρα απορίες... 1) 11% είναι εφάπαξ ποσό ή κάθε μήνα ας πούμε που μένει το προϊόν προς πώληση ξαναπληρώνεις; 2) Επίσης το 3.4% του Paypal τι ακριβώς είναι; Αν εγώ πουλήσω κάτι 100 ευρώ (90+10 μεταφορικά ας πούμε) θα δω στο balance μου 96,6 ευρώ; Η προμήθεια του Paypal είναι; 3) Άρα αυτό που ζητάω πρακτικά δεν γίνεται; Δεν μπορώ να στείλω λεφτά από το Paypal balance στην Revolut; Ή κρατάει πάλι εκεί προμήθεια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 Χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. 2-3 έξτρα απορίες... 1) 11% είναι εφάπαξ ποσό ή κάθε μήνα ας πούμε που μένει το προϊόν προς πώληση ξαναπληρώνεις; 2) Επίσης το 3.4% του Paypal τι ακριβώς είναι; Αν εγώ πουλήσω κάτι 100 ευρώ (90+10 μεταφορικά ας πούμε) θα δω στο balance μου 96,6 ευρώ; Η προμήθεια του Paypal είναι; 3) Άρα αυτό που ζητάω πρακτικά δεν γίνεται; Δεν μπορώ να στείλω λεφτά από το Paypal balance στην Revolut; Ή κρατάει πάλι εκεί προμήθεια; 1. Επαναλαμβάνω: Εάν πουλήσεις στο eBay πληρώνεις 11% επί της αξίας πώλησης συν την αξία των ταχυδρομικών . 2. Είναι η προμήθεια του PayPal 3. Ρώτα στην Revolut αν δέχεται χρήματα από Paypal. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fade2Black Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 Απλα αυτο που ρωτάω στο 1 ειναι για το πότε πληρώνεται αυτό το 11%. Πρεπει να πουληθεί το αντικείμενο ή με το που γινεται listing χρεώνομαι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. February 5, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 5, 2016 Απλα αυτο που ρωτάω στο 1 ειναι για το πότε πληρώνεται αυτό το 11%. Πρεπει να πουληθεί το αντικείμενο ή με το που γινεται listing χρεώνομαι; Εχει χρέωση και το listing άλλα δεν ξερω αν είναι 11% Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
llouis_13 Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Αγόρασα ένα κινητό από ebay από Αγγλία (μάλλον αποθήκη κινέζικου είναι...tomtop λέγεται) και αφού μου ήρθε ειδοποιήση ότι εστάλη μου έστειλαν αυτό... dear, we are writing to tell that we are told your package has been confirmed send back to us by shipment company and it has a little problems with our item so it must send back to our company to repair it i am so sorry for this trouble so could you allow us to refund you first, when it is ok, we will let you know, please accept our sincere apology, waiting for your reply, thank you very much Τους έχω στείλει τρία μηνήματα και ζητάω διευκρινίσεις και δεν έχω πάρει απάντηση... Το θέμα είναι ότι έχω καιρό να κάνω αγορά από ebay και μου γράφει ότι θα παραδοθεί από 4 εως 10 Φεβρουαρίου και ρωτάω αν ξέρει κανέις...πρέπει να ανοίξω διαμάχη (αφού δεν απαντάνε) πριν τις 10 Φεβρουαρίου ή είναι παραπάνω οι ημέρες που σου δίνει το ebay? Η αγορά έγινε στις 2 Φεβρουαρίου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Οι άνθρωποι σου ζητάνε να σου κανουν refund. Ποιος ο λόγος να ανοίξεις διαμάχη ; Απλά του λες : Ναι ευχαριστώ , δώστε μου τα χρήματα πίσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
llouis_13 Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Οι άνθρωποι σου ζητάνε να σου κανουν refund. Ποιος ο λόγος να ανοίξεις διαμάχη ; Απλά του λες : Ναι ευχαριστώ , δώστε μου τα χρήματα πίσω. Το είπα αλλά δεν έχω πάρει ούτε χρήματα ούτε απάντηση για το πότε θα τα επιστρέψουν... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Το είπα αλλά δεν έχω πάρει ούτε χρήματα ούτε απάντηση για το πότε θα τα επιστρέψουν... Εαν τους το είπες μετά τις 4 του μήνα, καλύτερα περίμενε την απάντηση μιας και μέχρι τις 14 περίπου ή δεν θα σου απαντήσουν ή θα καθυστερήσουν να σου απαντήσουν λόγω κινέζικης πρωτοχρονιάς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
llouis_13 Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Βασικά στις 3 του μήνα απάντησα την πρώτη φορά, ελπίζω να την έκανε ο υπάλληλος μια μέρα νωρίτερα για διακοπές :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
adversus Δημ. February 7, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2016 Βασικά στις 3 του μήνα απάντησα την πρώτη φορά, ελπίζω να την έκανε ο υπάλληλος μια μέρα νωρίτερα για διακοπές :lol: Ε αν βάλεις και την διαφορά ώρας που έχουμε, μπορεί ήδη να είχαν σχολάσει. Άρα προσωπικά θα περίμενα για απάντηση μιας και μία εβδομάδα ακόμα είναι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Καλησπέρα σε όλους! Έκανα μια παραγγελία από το ebay ένα τζαμακι για το κινητό και μου έδωσε ένα tracking number για να βλέπω που είναι! Ο χρόνος που έδωσε ότι θα φτάσει έχει περάσει και το νούμερο που μου έδωσε δεν έχει αλλάξει η κατάσταση του από τότε... Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Και το tracking number (YE023107067CN) Ευχαριστω για τον χρόνο σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_bscs Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Παιδιά πως κάνετε αγορές μέσω ebay ? Συγνωμη αν είμαι άκυρος και μπορεί να έχει απαντηθεί ξανά αλλά η Τράπεζα μου είπε πως δεν γίνονται αγορές εσειςπως τις κάνετε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos_kallithea Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Καλησπέρα σε όλους! Έκανα μια παραγγελία από το ebay ένα τζαμακι για το κινητό και μου έδωσε ένα tracking number για να βλέπω που είναι! Ο χρόνος που έδωσε ότι θα φτάσει έχει περάσει και το νούμερο που μου έδωσε δεν έχει αλλάξει η κατάσταση του από τότε... Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση? Και το tracking number (YE023107067CN) Ευχαριστω για τον χρόνο σας! Ο χρόνος που δείνει το εβαυ είναι για τα πανηγύρια, ειδικά απο κινα τις 50 μέρες τις έχεις σίγουρες Παιδιά πως κάνετε αγορές μέσω ebay ? Συγνωμη αν είμαι άκυρος και μπορεί να έχει απαντηθεί ξανά αλλά η Τράπεζα μου είπε πως δεν γίνονται αγορές εσειςπως τις κάνετε; Εγω έχω καρτα εξωτερικού revolut Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Ο χρόνος που δείνει το εβαυ είναι για τα πανηγύρια, ειδικά απο κινα τις 50 μέρες τις έχεις σίγουρες Εγω έχω καρτα εξωτερικού revolut Για Ελλάδα μέχρι 4 βδομάδες μου έκανε. Στο εξωτερικό ποτέ δεν κάνει κάτι πάνω από 3 βδομάδες. Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Προχθές ήρθαν πράγματα από Κίνα, σε 27 μέρες. Και εγώ με Revolut. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vasileios Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Παιδιά πως κάνετε αγορές μέσω ebay ? Συγνωμη αν είμαι άκυρος και μπορεί να έχει απαντηθεί ξανά αλλά η Τράπεζα μου είπε πως δεν γίνονται αγορές εσειςπως τις κάνετε; Αγορές επιτρέπεται να γίνονται . Το εμπόριο δεν σταμάτησε ακόμα . Το πρόβλημα αφορά τις πληρωμές Οι πληρωμές μπορούν να γίνουν α) με πιστωτικές κάρτες η χρεωστικές αν περνάει η συναλλαγή β) με υπόλοιπο στο balance γ) Με κάρτες εξωτερικού δ) με αποστολή 500 ευρώ μηνιαίως με έμβασμα στο Paypal Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris_bscs Δημ. February 18, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 18, 2016 Okk σας ευχαριστώ πολυ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts