Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στην Debit έχει 1.5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού . Οπότε σε συμφέρει για μεγάλα ποσά αλλά είναι τρελλή χρέωση για μικροποσά.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

2% έχει η Eurobank

Αρα αφου το paypal κραταει καπου 4% συμφερει

Στην Debit έχει 1.5 ευρώ ανεξαρτήτως ποσού . Οπότε σε συμφέρει για μεγάλα ποσά αλλά είναι τρελλή χρέωση για μικροποσά.

μιλησα με eurobank κου μου ειπαν 2.5€ ανα συναλλαγη!

Edited by dkostas
[sIGPIC][/sIGPIC]

16,6295*1,04 = 17,30

my Account -> Profile -> My Money -> My preapproved payments -> Update -> See Available Funding Sources (or Set Available Funding Sources) -> Conversion Options (for card you'd like to change this option)-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice -> Submit

παίζει να είναι από τα πιο σημαντικα μυστικά του πρέπει να ξέρουμε όλοι για τις συναλλαγές μας μέσω paypal.

Σε βάθος χρόνου μιλάμε για ένα αρκετά μεγάλο ποσό που συγκεντρώνεται με αυτόν τον τρόπο.

επειδη εχω παραγγειλει κατι απο ebay και δεν εχει ερθει ξερει κανεις πως μπορω να βρω τον αριθμο αποστολης ωστε να το ψαξω μεσω ΕΛΤΑ να δω αν εχει ερθει οντως ?

επειδη εχω παραγγειλει κατι απο ebay και δεν εχει ερθει ξερει κανεις πως μπορω να βρω τον αριθμο αποστολης ωστε να το ψαξω μεσω ΕΛΤΑ να δω αν εχει ερθει οντως ?

αν δε σου εχει στειλει Tracking number ο πωλητης μπορεις να τον ρωτησεις αλλα αν ειναι κατω απο 30usd το αντικειμενο σχεδον σιγουρο οτι δεν θα εχει

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά, προχθές έκανα μια σειρά αγορών στο ebay. Ηθελα να κάνω 10 αγορές, έκανα 9 και στην 10η μου βγάζει "your payment was declined by your card issuer. Use another credit card or another bank account."

- Yπέθεσα πως δεν έφταναν τα λεφτά για την 10η αγορά. Τα υπολόγισα και όντως έτσι ηταν (ελειπαν 0.20 euro)

- Σε μια απ τις 9 αγορές που έκανα τελικά δεν είχαν το προιόν και είπανε θα μου κάνουν refund.

- Moυ έστειλαν μηνυμα στο ebay στις 4 το πρωί σήμερα, οτι εγινε refund Μπαινω paypal και οντως λεει οτι εγινε refund.(το balance λεει 0, πάντα έτσι ελεγε)

- Αφου εγινε refund υποτιθεται οτι αυξηθηκε το ποσο μου στην paypal.

- Παω να κανω κ την 10η αγορα και μου βγαζει το ιδιo μηνυμα.

- Παω να κανω αλλη αγορα, απο αλλον πωλητη, αλλο προιον ,και μου βγαζει το ιδιo μηνυμα.

Μηπως τα λεφτα δεν εχουν μπει στην πειπαλ;(παρολο που λεει οτι εγινε refund)

Ξερει κανεις τι πρεπει να κανω;

Παιδιά, προχθές έκανα μια σειρά αγορών στο ebay. Ηθελα να κάνω 10 αγορές, έκανα 9 και στην 10η μου βγάζει "your payment was declined by your card issuer. Use another credit card or another bank account."

- Yπέθεσα πως δεν έφταναν τα λεφτά για την 10η αγορά. Τα υπολόγισα και όντως έτσι ηταν (ελειπαν 0.20 euro)

- Σε μια απ τις 9 αγορές που έκανα τελικά δεν είχαν το προιόν και είπανε θα μου κάνουν refund.

- Moυ έστειλαν μηνυμα στο ebay στις 4 το πρωί σήμερα, οτι εγινε refund Μπαινω paypal και οντως λεει οτι εγινε refund.(το balance λεει 0, πάντα έτσι ελεγε)

- Παω να κανω αλλη αγορα, απο αλλον πωλητη, αλλο προιον ,και μου βγαζει το ιδιo μηνυμα.

Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να φανούν στον λογαριασμό σου.Άν δεν κάνω λάθος μέχρι 2 μέρες...

Χρειάζεται κάποιος χρόνος για να φανούν στον λογαριασμό σου.Άν δεν κάνω λάθος μέχρι 2 μέρες...

Θέλει πολύ περισσότερες μέρες δυστυχώς..

Να κάνεις υπομονή.

Καλημερα παιδια.

Αγορασα πριν 3 εβδομαδες μια μνημη Ram για το λαπτοπ μου, την παρελαβα παρασκευη την τοποθετησα στο λαπτοπ αλλα αυτο κρασαρε συνεχεια.Αν τη βγαλω δουλευει κανονικα.Προφανως ειναι ελλατωματικη.

Μετα απο πολλα μηνυματα και αφου στην αρχη εκανε τον κινεζο τωρα μου λεει να του το στειλω πισω.

Πως πρεπει να του το στειλω συστημενο?

Πρεπει να το δηλωσω στο ebay ?

Η επικοινωνια που εχουμε ειναι με email απο το contact seller

Πρώτον πρέπει να κάνεις αναφορά στο ebay ( Resolve a Problem ) μέσα από το αντικείμενο που αγόρασες ή return your item.

Αυτό θα σου δώσει τον καιρό να το στείλεις πίσω. Για δική σου σιγουριά πρέπει να πάει συστημένο .

Τώρα εξέτασε το κόστος. Αν αγόρασες κάτι κάτω από 7 δολάρια δεν αξίζει τον κόπο

Μα το κόστος δεν επιβαρύνει τον πωλητή? Δεν μου έχιε τύχει ποτέ αλλά έτσι ξέρω και έτσι γράφουν όσοι εχω δει...
Powerd by OnePlus 7 Pro

Μα το κόστος δεν επιβαρύνει τον πωλητή? Δεν μου έχιε τύχει ποτέ αλλά έτσι ξέρω και έτσι γράφουν όσοι εχω δει...

Τα έξοδα αποστολής σε περίπτωση επιστροφής εννοείς ; Αυτό το επιβαρύνεται ο αγοραστής ,εκτός αν ο πωλητής στη σελίδα του αναφέρει το αντίθετο . Σε αυτή την περίπτωση τα διεκδικούμε απο τον πωλητή ( αν είσαι καλός στης διαπραγματεύσεις τα διεκδικείς έτσι κι αλλιώς .). Παντως όταν διεκδικούμε refund για μια συναλλαγή μέσω PayPal ,αφορά μόνο το ποσο της συναλλαγής.

Edited by SERS1612

Ευχαριστω παιδια.

Τριαντα τρια ευρω την αγορασα, προτημησα Sumsung κιολας για σιγουρια....

Τελος παντων αυριο θα την στειλω πισω .

Γνωριζει κανεις τιμες για αποστολη συστημενου στην κινα ?

Μικρο πακετακι θα ειναι 30 γρ.

Μόνο αν ο πωλητής έχει αυτήν την πολιτική

Αν δεν γράφει κατι στην πολιτική επιστροφών το κόστος είναι του αγοραστή

Για αγορές από ΗΠΑ, κάνουμε το ίδιο όπως με τις αγορές από Κίνα;

Δηλαδή λέμε στους πωλητές να αναγράψουν στο πακέτο "Gift" και να βάλουν χαμηλότερη τιμή απ την κανονική για να αποφύγουμε δασμούς και τελωνεία;

Το δέχονται και πετυχαίνει;

• Administrators
Για αγορές από ΗΠΑ, κάνουμε το ίδιο όπως με τις αγορές από Κίνα;

Δηλαδή λέμε στους πωλητές να αναγράψουν στο πακέτο "Gift" και να βάλουν χαμηλότερη τιμή απ την κανονική για να αποφύγουμε δασμούς και τελωνεία;

Το δέχονται και πετυχαίνει;

Να ενημερώσω για άλλη μια φορά πως απαγορεύεται η οποιαδήποτε συζήτηση για παράκαμψη του τελωνείου για τον απλό λόγο ότι είναι παράνομο. Παρακαλώ προς συμμόρφωση βάσει των κανονισμών για αποφυγή κυρώσεων.

Modpic.gif

• 2 weeks later...

Άνοιξα case στις 43 μέρες που δεν είχε έρθει το αντικείμενο.

Συζήτηση μου με seller:

-πέρασαν 43 μέρες και δεν ήρθε. θέλω refund.

-μπορείς να περιμένεις άλλες 10 μήπως έρθει;

-εντάξει, θα περιμένω άλλες 10 μέρες και θα σου πω.

-ευχαριστώ.

(αφού πέρασαν οι 10 μέρες)

-ακόμα δεν ήρθε το αντικείμενο (δηλαδή στις 53 μέρες). θέλω refund.

-λυπάμαι που δεν ήρθε. επιβεβαίωσε μου τη διεύθυνσή σου για να σου το ξαναστείλω.

-όχι. θέλω refund.

Τι κάνω τώρα για να τελειώσει η υπόθεση και να πάρω το refund; Περιμένω αυτόν να μου δώσει το refund ενώ μιλάμε με μηνύματα χωρίς να εμπλακεί το ebay; ή μήπως πρέπει να κάνω Escalate this case to eBay Customer Support;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Το προχωράς σε claim και αφήνεις να αποφασίσει το παυπαλ για την τύχη του

Συζήτηση μου με seller:

-ευχαριστώ.

-λυπάμαι που δεν ήρθε. επιβεβαίωσε μου τη διεύθυνσή σου για να σου το ξαναστείλω.

-όχι. θέλω refund.

Τι κάνω τώρα για να τελειώσει η υπόθεση και να πάρω το refund; Περιμένω αυτόν να μου δώσει το refund ενώ μιλάμε με μηνύματα χωρίς να εμπλακεί το ebay; ή μήπως πρέπει να κάνω Escalate this case to eBay Customer Support;

Το προχωράς σε claim και αφήνεις να αποφασίσει το παυπαλ για την τύχη του

όταν λες claim εννοείς την επιλογή Escalate this case to eBay Customer Support;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Συζήτηση μου με seller:

-ευχαριστώ.

-όχι. θέλω refund.

Έτσι έγινε σε μένα με μια θήκη από Κίνα που ο πωλητής όλο έλεγε περίμενε και περίμενε και αφού το έκανα claim, καθάρισε το PayPal και μου έδωσε τα χρήματα πίσω.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μια πρόταση μου ειναι, ξεχάστε το εβαυ με τα cases και τα claims, αν χρειαστείτε κατι τέτοιο ΜΟΝΟ ΣTO PAYPAL