Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

• 2 weeks later...

Δεν εχουν ξεμπλοκαρει ακομα οι συναλλαγες απο ebay παιδια ?

Πως αγοραζετε ?

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Πως αγοραζετε ?

Εγώ από τέλη Οκτώβρη κάνω συναλλαγές με Αμερική και εντός Ε.Ε.

Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Πως αγοραζετε ?

Δες την υπογραφη μου

Αυτός δηλαδή ο τρόπος έχει χρέωση μόνο 1€ για τα έξοδα μεταφοράς των χρημάτων;

ναι 1 ευρω

Θα το κάνω σίγουρα. Πρέπει να αγοράσω κάποια πράγματα άμεσα και δεν θέλω ιστορίες με αρνητικές ψήφους.

Edit: βλέπω πως έχει τρόπο φόρτισης με πραγματική κάρτα. Μπορώ να βάλω την κάρτα Visa που έχω για αγορές και είναι και της μισθοδοσίας μου;

Edit 2: διάβασα πιο προσεκτικά και αυτό που ρωτάω πιο πάνω απαντήθηκε.

Edited by cb600f

Θα το κάνω σίγουρα. Πρέπει να αγοράσω κάποια πράγματα άμεσα και δεν θέλω ιστορίες με αρνητικές ψήφους.

Edit: βλέπω πως έχει τρόπο φόρτισης με πραγματική κάρτα. Μπορώ να βάλω την κάρτα Visa που έχω για αγορές και είναι και της μισθοδοσίας μου;

Edit 2: διάβασα πιο προσεκτικά και αυτό που ρωτάω πιο πάνω απαντήθηκε.

Δεν γίνονται αγορες με ελληνικες καρτες ή και να γίνουν ειναι θεμα τυχης

Δεν γίνονται αγορες με ελληνικες καρτες ή και να γίνουν ειναι θεμα τυχης

Μην λέμε ο,τι θέλουμε.

Το έχω ξαναγράψει, ότι Όλες οι συναλλαγές μου στο ebay τους τελευταίους 3-4 μήνες περνάνε ανεξαιρέτως.

Δεν είναι πολλές (5-10), αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Κάρτα: ALPHA MASTERCARD BONUS WORLD

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Μην λέμε ο,τι θέλουμε.

Το έχω ξαναγράψει, ότι Όλες οι συναλλαγές μου στο ebay τους τελευταίους 3-4 μήνες περνάνε ανεξαιρέτως.

Δεν είναι πολλές (5-10), αλλά δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Κάρτα: ALPHA MASTERCARD BONUS WORLD

Κάποιες κάρτες φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλες.

Για παράδειγμα μία mastercard energy (alpha) σχεδόν ποτέ δεν "περνάει". Αντίθετα μία diners (alpha επίσης) δεν έχει απορριφθεί ποτέ.

Καλησπέρα παιδιά.

Αγόρασα ένα Microsoft Band από Αμερική και μου είπε ότι θα μου το στείλει σαν δώρο ώστε να μη χρεωθώ τα έξοδα τελωνείου. Ισχύει αυτό? Το πλήρωσα κανονικά μέσω paypal με κάρτα της εθνικής που έβγαλα πριν δύο μήνες. Πως θα μου γυρίσουν τα λεφτά? Μου τα δίνουν πίσω από τον πωλητή ή τα παίρνω όταν μου παραδωθεί και το δέμα?

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Δεν εννοεί ότι στο κάνει δώρο αλλά ότι θα το δηλώσει ως δώρο στα στοιχεία αποστολής αντί για την κανονική του αξία για να μην πληρώσεις τελωνείο.

Δεν εννοεί ότι στο κάνει δώρο αλλά ότι θα το δηλώσει ως δώρο στα στοιχεία αποστολής αντί για την κανονική του αξία για να μην πληρώσεις τελωνείο.

Οπότε δεν μου γυρνάει τίποτα πίσω. Γιατί πλήρωσα ήδη import fees, για αυτό ρώτησα το δεύτερο.

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Είχα αγοράσει αυτή την πατάτα επειδή έλεγε πως είναι usb2.0 και έγραφε και 480mbps.

http://i.imgur.com/erC9ZRT.jpg

Τελικά όπως αναμενόταν ήταν usb1.0 και απλά compartible με usb2.0.

http://i.imgur.com/zCk6d6f.jpg

Επειδή μου την έδωσε με την κοροιδία επικοινώνησα με τον πωλητή. Μου πρότεινε μερικό refund γεγονός που με νευρίασε και του ζήτησα πλήρες refund. Από τότε σταμάτησε να μου απαντά.

Αν και το ποσό δεν είναι σημαντικό, επειδή μου την έσπασε η συμπεριφορά του αποφάσισα να το προχωρήσω. Είδα πως πια στο ebay δεν υπάρχει το "ανοίγω case" αλλά υπάρχει μόνο το αιτούμαι να επιστρέψω το προϊόν. Έτσι ζήτησα να το επιστρέψω σημειώνοντας πως δεν θέλω να πληρώσω το κόστος.

Μου ήρθαν σήμερα τα παρακάτω 2 μηνύματα:

http://i.imgur.com/th36i12.jpg

http://i.imgur.com/LAb9o4s.jpg

Δεν πολυκαταλαβαίνω τι εννοεί με αυτό το shipping label.

Τί είναι αυτό και τι πρέπει να κάνω τώρα?

Δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη και μου ήρθε και αυτό το μήνυμα:

http://i.imgur.com/zbs57LS.jpg

Ο πωλητής δεν απαντάει με τίποτα.

Το αρχικό μήνυμα του return έλεγε πως αν ο πωλητής δεν απαντάει μετά τις 12/1 να ζητήσω βοήθεια,

αλλά που την ζητάω?

http://i.imgur.com/OPkqsyI.jpg

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Επελεξες οτι θα το στειλεις πίσω το προϊόν γι αυτό σου έστειλε το μήνυμα. Όταν δηλωνεις ότι το προϊόν δεν είναι ή δεν ταιριαζει η περιγραφη με αυτό που αγορασες, όπως φαντάζομαι και έκανες, τότε η επιλογή που έχει είναι να το επιστρέψεις, το κλασσικό case υπάρχει, αλλά για την περίπτωση που δεν λάβεις καθόλου το προϊόν. Εφόσον δεν αξίζει να το επιστρέψεις πίσω, περιμένεις και θα σου έχει βγάλει επιλογή για το τι ενεργειες μπορείς να κανεις. Απλώς το ζήτημα είναι ότι ο πωλητής έχει επικοινωνήσει μαζί σου, άσχετα που δεν απαντά στα τελευταία μηνύματα. Από τη στιγμή που δεν έστειλες το προϊόν όμως δύσκολο για full refund. Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Επελεξες οτι θα το στειλεις πίσω το προϊόν γι αυτό σου έστειλε το μήνυμα. Όταν δηλωνεις ότι το προϊόν δεν είναι ή δεν ταιριαζει η περιγραφη με αυτό που αγορασες, όπως φαντάζομαι και έκανες, τότε η επιλογή που έχει είναι να το επιστρέψεις, το κλασσικό case υπάρχει, αλλά για την περίπτωση που δεν λάβεις καθόλου το προϊόν. Εφόσον δεν αξίζει να το επιστρέψεις πίσω, περιμένεις και θα σου έχει βγάλει επιλογή για το τι ενεργειες μπορείς να κανεις. Απλώς το ζήτημα είναι ότι ο πωλητής έχει επικοινωνήσει μαζί σου, άσχετα που δεν απαντά στα τελευταία μηνύματα. Από τη στιγμή που δεν έστειλες το προϊόν όμως δύσκολο για full refund.

Μα δεν υπήρχε άλλη επιλογή για σκέτο case. Είχε μόνο να το επιστρέψω πίσω ή να πω ότι δεν ήρθε.

Μήπως να ακυρώσω το return?

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Μόλις μου ήρθε ένα ακόμη μήνυμα που μου λέει ότι μέχρι σήμερα πρέπει να στείλω το αντικείμενο.

Δεν έχω καταφέρει ακόμη να επικοινωνήσω με τον πωλητή και δεν νομίζω να απαντήσει.

Δεν έχει εμφανιστεί καμιά άλλη επιλογή εκτός του marked as ship και του cancel the return.

Τί να κάνω τώρα?

• Να ακυρώσω το return?
  • Να πατήσω marked as shipped ακόμα κι αν δεν το έστειλα ακόμα?
  • Να μην κάνω τίποτα?

Οι κανόνες στην βοήθεια του ebay είναι ένα χάος και δεν βγάζω άκρη για την συγκεκριμένη περίπτωση και γενικά δεν μπορώ να βρω βοήθεια πουθενά.

Και πολυ ασχοληθηκες για 0,91 ευρώ

Όπως είπα εξαρχής δεν ασχολήθηκα για τα 0.91 ευρώ προφανώς.

Μου την έσπασε ο κινέζος που εκτός από απατεώνας με την ψεύτικη περιγραφή μετά δεν μου απαντούσε κιόλας οπότε το είδα περισσότερο ως ζήτημα αρχής το να ασχοληθώ.

Γενικά αν τους αφήνουμε, αύριο θα την πατήσει κι άλλος.

Ναι μην τον αφήνεις. Κάνε dispute στο paypal και αρνητική αξιολόγηση.

Έκανα και αρνητικότατη αξιολόγηση εξαρχής και αρνητικό review στο item.

Επίσης επικοινώνησα με το help για να γίνει escalation στο return και μου έδωσαν refund.

Πως μπορείς να δεις τις κριτικές από το ίδιο αντικείμενο που παρακολουθείς από έναν πωλητή και έχει δώσει σε άλλους αγοραστές;

Τελικα διάβασα λίγο σχετικά με τα import fees. Επειδή στέλνεται με την υπηρεσία global Shipping του ebay τα προπληρώνεις σύμφωνα με τον κατάλογο στην εταιρία που έχει αναλάβει την αποστολή για όλο το eBay (για όσους συμμετέχουν) και αναλόγως σε χρεώνουν. Οποτε ο πωλητής και να το στείλει σαν δώρο, μου είπε πως δύσκολα θα πάρω πίσω τα import fees παρόλο που ενδέχεται να μη περνούσε από τελωνείο

Τελικα διάβασα λίγο σχετικά με τα import fees. Επειδή στέλνεται με την υπηρεσία global Shipping του ebay τα προπληρώνεις σύμφωνα με τον κατάλογο στην εταιρία που έχει αναλάβει την αποστολή για όλο το eBay (για όσους συμμετέχουν) και αναλόγως σε χρεώνουν. Οποτε ο πωλητής και να το στείλει σαν δώρο, μου είπε πως δύσκολα θα πάρω πίσω τα import fees παρόλο που ενδέχεται να μη περνούσε από τελωνείο

Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα πισω, απο τα import fees, ξεχασε το

...να το συνεχίσω και εγω λιγο, ποτέ λοιπον δεν αγοράζομαι πράγματα με import fees και αυτο γιατι η πιθανότητα να χρεωθείς το τελωνείο ειναι 1 / 1000 ή αν είσαι γκαντέμης