Jump to content

Πυρκαγιές...

kage
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει, αλλά στο site του skai, μπορείς να δεις live το δελτίο ειδήσεων.

http://www.skai.gr

Το γνωρίζω. Με τον ίδιο τρόπο είδα και ANT SAT.

Δυστυχώς όμως είμαι στο γραφείο και είναι λίγο δύσκολο αυτή τη στιγμή να παρακολουθήσω......

Έχω μοιράσει την οθόνη στα 3 ώστε να κάνω τη δουλειά μου, να ψάχνω τα ελληνικά site,

και να είμαι μέσα στο "myphone" μήπως διαβάσω κάτι καινούργιο για την πυρκαγιά.

• Απαντήσεις 947
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Η κατάσταση στον Πάρνωνα απλά δεν περιγράφεται. Έχει φύγει πλέον από το βουνό και συνεχίζει ακάθεκτη νότια. Εφιαλτικό θέαμα...

http://img186.imageshack.us/img186/9905/dsc01012iz8.jpg

Μήπως μπορεί κάποιος - κάποια να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα χωριά της Πηνείας

και αν υπάρχει εκεί πρόβλημα με την μεγάλη πυρκαγιά στο Ν. Ηλείας.

Εδώ που βρίσκομαι είναι δύσκολο να μάθω.

Ο ΑΝΤ SAT που μπόρεσα και είδα λίγο, το μόνο που άκουσα ήταν "κραυγές" και λαϊκισμοί. Και στο in.gr, γράφει πολύ γενικά.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αυτη τη στιγμη μιλαει ο δημαρχος Πηνειας στο ALTER και χαρακτηριζει τη κατασταση τραγικη. Εχουν καει μερικα σπιτια.

ΤΑ Μ.Μ.Ε. ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ.

ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ.

Εγώ αν και έκανα αρκετές φορές ζάπινγκ, πουθενά δεν είδα Φούρλες και δεν ξέρω γω τι άλλο.

Φοβήθηκαν να βγουν για να μη φάνε ξύλο,ή απλώς δεν έτυχε να τους πετύχω εγώ;

Πάντως ανατρίχιασα με αυτά που άκουσα...Είναι και μια γνωστή μου στην Ζαχάρω και καθόταν στην παραλία για να σωθεί μαζί με τους υπόλοιπους.

Οι φωτιές δεν σβήνουν πατώντας κουμπιά....ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να λενε για τους πυροσβέστες, τόσοι εχουν πεθάνει αυτο το καλοκαίρι...

Η φωτιά αν ξεκινήσει, οποιος και να κυβερνά, δύσκολα σβήνει...Το θέμα είναι να μην ξεκινήσει...Και δεν μπορω να ακουω για οικοπεδοφάγους, ναι υπάρχουν και αυτοι αλλα δεν είναι πια τοσοι πολλοι οι μανιακοι εμπρηστες με την κουκουλα και το μηχανακι!

Τις φωτιές της κάνουν τα αυθαίρετα, οι διάφοροι αμόρφωτοι και αδιάφοροι αγρότες που καίνει χόρτα όπου να ναι, οι διάφοροι νεοέλληνες που αναβουν φωτιες στα δαση και στις παραλίες διπλα στα δάση, για να αράξουν με κιθάρα και παρέα, οι εκατομμύρια Ελληνες καπνιστές που πετανε τα τσιγαρα όπου να ναι (μονο στην Ελλάδα τοσοι καπνιστές), φταίνε επισης οι χωματερές, και αυτοι που πετανε μπουκαλια διαφορα στο δασος που με τον ήλιο ξεκινουν φωτιές....

Φταίνε τα δικαστήρια που δικάζουν τους εμπρηστές με αστείες και εξαγοράσιμες ποινές (2 χρονια η μεγαλύτερη) και με μια εφεση η λιγα λεφτα βγαίνουν παλι έξω (αλήθεια είναι, το διάβασα στην Ελευθεροτυπία, και μου φαίνεται πολύ πιθανό σε αυτο το κράτος αναρχίας)...Η ελάχιστη ποινή κατα την γνώμη μου για όποιον καιει σκόπιμα Εθνικούς Δρυμούς, είναι σταυρικός θάνατος...

Θα πρεπε η πυροσβεστική να σβήνει μονο σπίτια που έχουν αδεια πολεοδομίας, να δω αν θα ξαναχτισει κανεις μεσα στο βουνο...

Φταίει η ατιμωρησία...Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας...

Η φωτιές στην Ηλεία αυτη τη στιγμη εχουν φτασει στο χωριό μου, και δεν ανεχομαι να ακουω ανθρώπους να θεωρουν δεδομένες τις φωτιες και απλα να ψαχνουν ποιο απο τα κομματα θα τις σβησει καλυτερα, ήμαρτον δηλαδή, οι φωτιες δεν πρεπει να ξεκινουν!

Η σωστη κινηση της κυβέρνησης είναι να επικυρήξει τους εμπρηστες, σε χωρια ξεκινησαν οι φωτιές, ξερετε τι κουτσομπολιο πέφτει, αν δώσουν μερικες χιλιάδες ευρω σε οποιον τους καρφωσει, θα ναι μερικοι λιγότεροι!

Είναι 3.40 την νύχτα και ξεκινουν συνέχεια νεα μέτωπα...Είναι πλεον ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι αυτή δεν είναι επίθεση μεσιτών η πυρομανών...Είναι συντονισμένη επίθεση κατα του Ελληνικού Έθνους, και φυσικα εννοώ οτι έχει οργανωθεί απο έξω...Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τις σχεσεις μας με τις γειτονικες χώρες, και δεν μιλω για την Ιταλία...

Ακουσα οτι έχει επιστρατευτει πλεον η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική...

Οι φωτιές δεν σβήνουν πατώντας κουμπιά....ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ να λενε για τους πυροσβέστες, τόσοι εχουν πεθάνει αυτο το καλοκαίρι...

Η φωτιά αν ξεκινήσει, οποιος και να κυβερνά, δύσκολα σβήνει.............

.......Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας...

..........

Είναι 3.40 την νύχτα και ξεκινουν συνέχεια νεα μέτωπα...Είναι πλεον ΞΕΚΑΘΑΡΟ οτι αυτή δεν είναι επίθεση μεσιτών η πυρομανών...Είναι συντονισμένη επίθεση κατα του Ελληνικού Έθνους, και φυσικα εννοώ οτι έχει οργανωθεί απο έξω...Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω τις σχεσεις μας με τις γειτονικες χώρες, και δεν μιλω για την Ιταλία...

Ενώ ξεκίνησες καλά και για μένα στα περισσότερα έχεις δίκιο στο τέλος (άποψη μου και πάλι) τα χάλασες.

Ξέρουμε ότι αυτοί που κυβερνάνε (είτε μπλε είτε πράσινοι, είτε οποιουδήποτε άλλου χρώματος), ρίχνουν τις ευθύνες σε 3ους, 4ους κλπ κλπ κλπ.

Μη φτάνουμε όμως και εμείς στην ακραία άποψη ότι τις φωτιές τις βάζουν οι "γκρίζοι λύκοι" ή όπως αλλιώς λέγονται.

Τότε με την ίδια λογική οι πυρκαγιές που έπληξαν όλο το καλοκαίρι την Τουρκία είναι δημιούργημα των ελλήνων.

Την ανικανότητα (και ωχαδερφισμό ή καλύτερα σταρχιδισμό), τη δικής μας, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους

και φτάνοντας μέσω της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης στη κεντρική εξουσία (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) δεν μπορούμε να τη ρίχνουμε σε άλλους παράγοντες.

Είμαι περίεργος και πολύ ανήσυχος για το τι θα δουν τα μάτια του κόσμου το πρωί που θα βγει ο ήλιος και πόσο ακόμη θα ανέβει το νούμερο αυτών που έχασαν τη ζωή τους.

Η φωτιά αν ξεκινήσει, οποιος και να κυβερνά, δύσκολα σβήνει...Το θέμα είναι να μην ξεκινήσει...Και δεν μπορω να ακουω για οικοπεδοφάγους, ναι υπάρχουν και αυτοι αλλα δεν είναι πια τοσοι πολλοι οι μανιακοι εμπρηστες με την κουκουλα και το μηχανακι!

Τις φωτιές της κάνουν τα αυθαίρετα, οι διάφοροι αμόρφωτοι και αδιάφοροι αγρότες που καίνει χόρτα όπου να ναι, οι διάφοροι νεοέλληνες που αναβουν φωτιες στα δαση και στις παραλίες διπλα στα δάση, για να αράξουν με κιθάρα και παρέα, οι εκατομμύρια Ελληνες καπνιστές που πετανε τα τσιγαρα όπου να ναι (μονο στην Ελλάδα τοσοι καπνιστές), φταίνε επισης οι χωματερές, και αυτοι που πετανε μπουκαλια διαφορα στο δασος που με τον ήλιο ξεκινουν φωτιές....

Φταίνε τα δικαστήρια που δικάζουν τους εμπρηστές με αστείες και εξαγοράσιμες ποινές (2 χρονια η μεγαλύτερη) και με μια εφεση η λιγα λεφτα βγαίνουν παλι έξω (αλήθεια είναι, το διάβασα στην Ελευθεροτυπία, και μου φαίνεται πολύ πιθανό σε αυτο το κράτος αναρχίας)...Η ελάχιστη ποινή κατα την γνώμη μου για όποιον καιει σκόπιμα Εθνικούς Δρυμούς, είναι σταυρικός θάνατος...

Θα πρεπε η πυροσβεστική να σβήνει μονο σπίτια που έχουν αδεια πολεοδομίας, να δω αν θα ξαναχτισει κανεις μεσα στο βουνο...

Φταίει η ατιμωρησία...Φταίνε τα σαμποτάζ απο ξένες χώρες(χωρα), στην Ρόδο τις φωτιές τις βάλαν οι "γκριζοι λυκοι" και στοιχημα παω οτι οι μισες φωτιες φετος ειναι συντονισμένες απο το Υπουργείο Τουρισμού της τουρκίας...

Η φωτιές στην Ηλεία αυτη τη στιγμη εχουν φτασει στο χωριό μου, και δεν ανεχομαι να ακουω ανθρώπους να θεωρουν δεδομένες τις φωτιες και απλα να ψαχνουν ποιο απο τα κομματα θα τις σβησει καλυτερα, ήμαρτον δηλαδή, οι φωτιες δεν πρεπει να ξεκινουν!

Η σωστη κινηση της κυβέρνησης είναι να επικυρήξει τους εμπρηστες, σε χωρια ξεκινησαν οι φωτιές, ξερετε τι κουτσομπολιο πέφτει, αν δώσουν μερικες χιλιάδες ευρω σε οποιον τους καρφωσει, θα ναι μερικοι λιγότεροι!

Εγώ πιστεύω πως δεν φταίνε μόνο οι Τούρκοι αλλά και οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές που γέμισαν την χώρα μας φωτιές :lol::lol:

Όσο για τα αυθαίρετα που λες αν άφηναν να καεί το σπίτι μου επειδή δεν έχω άδεια τότε θα ήμουν ο πρώτος που θα έκαιγα τα σπίτια τους....Πληρώνω και απαιτώ..υποχρεωμένοι είναι!

Όσο υποχρεωμένοι είναι επειδη τους πληρώνεις να σε βοηθήσουν άλλο τοσο υποχρεωμενος είσαι εσυ να μην χτιζεις χωρις αδεια...

coquitlam το 96 ειχαν οι ιδιοι παρει την ευθυνη για φωτιες στα ελληνικα νησια, για να ενισχυθει ο τουρισμος της τουρκιας ασχημαινοντας την Ελλάδα...Αυτα κανει ο φανατισμός όποια μορφή και αν παίρνει...

Όσο υποχρεωμένοι είναι επειδη τους πληρώνεις να σε βοηθήσουν άλλο τοσο υποχρεωμενος είσαι εσυ να μην χτιζεις χωρις αδεια...

coquitlam το 96 ειχαν οι ιδιοι παρει την ευθυνη για φωτιες στα ελληνικα νησια, για να ενισχυθει ο τουρισμος της τουρκιας ασχημαινοντας την Ελλάδα...Αυτα κανει ο φανατισμός όποια μορφή και αν παίρνει...

Το θέμα που αναφέρεις το γνωρίζω αρκετά καλά

και δεν είναι έτσι.

Τα "δικά μας" Μέσα Ενημέρωσης πήραν ένα άρθρο της "Χουριέτ" και το έκαναν "σημαία". Μόνο και μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Όσο για τον φανατισμό έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά ούτε το μέρος ούτε η στιγμή είναι κατάλληλη να το αναλύσουμε.

Αυτό που ξέρω και αισθάνομαι είναι ό,τι για άλλη μια φορά και δυστυχώς Αυτή τη φορά στη κυριολεξία, "εδώ ο κόσμος καίγεται και το @#$%^ χτενίζεται"!!!!

και στην Αθηνα καπου επιασε

Εχει γεμισει ο τοπος σταχτη και αποκαιδια ... Ελεος φετος. Καθε χρονο και χειροτερα!

σε 5 χρονια δε θα υπαρχει Αθηνα, Ελλαδα και τετοια .

Ο χριστος

:X

κατεβαινει τωρα στην κατεχακη...

αποπνιχτικη ατμοσφαιρα,οι κατοικοι εχουν βγει απο τα σπιτια πανικοβλητοι.

αν παρει διαστασεις η φωτια απειλουνται σπιτια στου παπαγου και στον χολαργο

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

ενα απο τα ωραιοτερα δαση της ελλαδας, ο καιαφας δεν υπαρχει πια. ολη μας η περιουσια (ενα σπιτι και 3 κτηματα) στη ζαχαρω πλεον δεν υπαρχουν....

καλα τα καταφεραμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΥΓ: η φωτια ξεκινησε γυρω στις 14.30 στα ορεινα της ζαχαρως. 17.30 περναγε απο το σπιτι μου. το πρωτο και μοναδικο πυροσβεστικο οχημα εφτασε στις 19.30 στα 800 μετρα πιο κατω απο το σπιτι μου και χωρις νερο..

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

ενα απο τα ωραιοτερα δαση της ελλαδας, ο καιαφας δεν υπαρχει πια. ολη μας η περιουσια (ενα σπιτι και 3 κτηματα) στη ζαχαρω πλεον δεν υπαρχουν....

καλα τα καταφεραμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ...

αγαπητε μου δεν ξερω πως θα σου ακουστει αυτο που θα πω,αλλα εισαι απο τους τυχερους μεσα στην ατυχια σου,που τουλαχιστον δε θρηνησατε ανθρωπινες ζωες συγγενων...:worry:

τα σπιτια και τα κτηματα,σιγα σιγα θα τα ξαναφτιαξετε....αλλα να ξαναγεννηθουν οι νεκροι ειναι αδυνατο..

αυτο που λες ειναι το μονο καλο. ομως να ξερεις οτι η ζαχαρω ειναι μια πολη που στηριζεται στον τουρισμο και στις ελιες. πλεον λιοστασια δεν υπαρχουν και οι τουριστες δεν εχουν τιποτα να δουν. οπως καταλαβαινεις μια ολοκληρη πολη, εκτος απο καμμενη, δεν εχει και πηγη εισοδηματος...

ΥΓ: ακομη δεν εχουν αναγνωριστει πτωματα οποτε δεν ξερουμε αν δεν θα θρηνησουμε ζωες γνωστων μας. αυτο ειναι που με αγχωνει.. γιατι γνωστους στα χωρια επανω εχουμε παρα πολλους, ειδικα οι γονεις μου...

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

η ζαχαρω ειναι ιστορικη πολη.περα απο τα λιοστασια που αναφερεις εκει ειχαν δοθει πολλες μαχες(και καποιος καταγοταν απο εκει αλλα αυτη την στιγμη μου διαφευγει)

ελπιζω να μην εχετε γνωστους αναμεσα στα θυματα.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στον Υμηττό, στα όρια των δήμων Χολαργού και Παπάγου. Η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει αεροπλάνα, επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και υδροφόρες των δήμων.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας απομακρύνουν κατοίκους, ενώ εκκενώθηκε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην Πεντέλη, ενώ στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής ένα μικρό μέτωπο τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Λόγω της πυρκαγιάς στη λεωφ.Κατεχάκη, από Μεσογείων προς Ηλιούπολη η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά ενώ απαγόρευση υπάρχει προς τα αριστερά προς την οδό Πίνδου καθώς και αριστερά προς Περιφερειακή Υμηττού.

Στο ρεύμα προς Μεσογείων υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Καρέα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στο ύψος των Γλυκών Νερών στο ρεύμα προς Κατεχάκη.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/826554_b.jpg

in.gr

Mprabo stin Purosbestiki, mprabo stin astunomia, mprabo sto strato, mprabo stin aeroporia. Kai na pane na g$$$$ oi ka8e logis dimosiografoi pou mesa apo ta grafeia i 30km apo tis fwties katigoroun olon ton kosmo. Opoios den katalabainei oti den einai dunaton na uparxoun eparkeis dunameis gia 170 metwpa einai to ligotero ektos pragmatikotitas. Opoios den katalabainei oti den einai dunaton auto na prokeitai gia aplo fusiko fainomeno ti na pw! Opoios den katalabainei oti otan 2 blamenoi touristes pigan gia ...bolta sti fwtia sto Oitulo parasurontas sto 8anato tous 3 idioktites tou ksenodoxeiou kai ton dasopurosbesti, den uparxei kati pou mporei na kanei i purosbestiki! Anti na boi8isoun oi katoikoi gia paradeigma tou Purgou, tis Kalamatas, tis Spartis sto sbisimo tis fwtias katigoroun tis ...elleipseis tis purosbestikis! Bgainei o allos kai leei oti extisa to au8aireto mou kai apaitw apozimiwsi( egw 8a ton apozimiwna me 15 xronia fulakisi).

Den lew oti den eginan la8i (o monos tropos na min kaneis la8os einai na min kaneis tipota) alla auto pou ginetai den exei ksanaginei pote, elpizw na bre8oun oi pragmatikoi enoxoi, kai na afisoun tous purosbestes pou einai ksagrupnoi gia meres na koimi8oun.

συγνωμη αλλα νομιζω πως η πυρκαγια(στη ζαχαρω τουλαχιστον)δεν ξεκινησε ως φυσικο φαινομενο..καποιος εβαλε το χερακι του..το ιδιο και στην φωτια στα στυρα ,οπου το βραδυ επιασε φωτια σε παρανομη χωματερη...

Bgainei o allos kai leei oti extisa to au8aireto mou kai apaitw apozimiwsi( egw 8a ton apozimiwna me 15 xronia fulakisi).

Να δεις που στο τέλος θα την πάρει κιόλας :rolleyes:

Πάντως είναι τραγικό να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως ότι ΠPEΠΕΙ να φύγουν η απλά αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για να σώσουν τα σπίτια τους;:worry:

gmac τον παππου και την γιαγια που ζουνε τοσα χρονια σπιτι τους αν δε τον παρεις απο το χερι να τον βγαλεις απο το σπιτι,θα μεινει εκει να προσπαθησει να περισωσει την περιουσια του..

παντως απο οτι καταλαβα μεχρι τωρα,κανεις δεν εδωσε εντολες στις περισσοτερες των περιπτωσεων.ολοι περιμενεν απο καποιον αλλο...

και δε ξερω γιατι αλλα μου εχει δωθει η εντυπωση πως αρχικα νομισαν πως θα θεσουν ευκολα υπο ελενχο την φωτια αλλα μετα η κατασταση ξεφυγε απο τον ελενχο.