Jump to content

[S60 3rd Edition] Nokia Maps (ex. Ovi Maps/Smart2go)

nervous
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει η εφαρμογή (ακόμα και όταν του έχεις ορίσει να μην συνδέεται ποτέ στο δίκτυο), είναι να την χρησιμοποιήσεις με έναν bluetooth δέκτη. Ακόμα και αν δεν έχεις GPS κεράια, αν το χρησιμοποιήσεις έστω και μία μόνο φορά, η εφαρμογή, κάθε φορά που θα την ανοίγεις, θα πηγαίνει στο σημείο που ήταν την τελευταία φορά που την έτρεξες σε συσδυασμό με τον δέκτη.

Απο κει και πέρα, πηγαίνεις χειροκίνητα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θέλεις και σχεδιάζεις διαδρομές. Εγώ αυτό κάνω μιας και η εύρεση είναι νεκρή.

Δοκίμασες να κάνεις ζούμ με το "*" να δείς αν θα βρεί χάρτη. Αν πας σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας, και ζουμάρεις συνεχώς, θα σου δείξει κάτι. Αν όχι, πάει να πει οτι δεν έχεις περάσει καθόλου τους χάρτες.

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει η εφαρμογή (ακόμα και όταν του έχεις ορίσει να μην συνδέεται ποτέ στο δίκτυο), είναι να την χρησιμοποιήσεις με έναν bluetooth δέκτη. Ακόμα και αν δεν έχεις GPS κεράια, αν το χρησιμοποιήσεις έστω και μία μόνο φορά, η εφαρμογή, κάθε φορά που θα την ανοίγεις, θα πηγαίνει στο σημείο που ήταν την τελευταία φορά που την έτρεξες σε συσδυασμό με τον δέκτη.

Απο κει και πέρα, πηγαίνεις χειροκίνητα σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θέλεις και σχεδιάζεις διαδρομές. Εγώ αυτό κάνω μιας και η εύρεση είναι νεκρή.

Δοκίμασες να κάνεις ζούμ με το "*" να δείς αν θα βρεί χάρτη. Αν πας σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας, και ζουμάρεις συνεχώς, θα σου δείξει κάτι. Αν όχι, πάει να πει οτι δεν έχεις περάσει καθόλου τους χάρτες.

Μαλλον επειδη δεν εχω gps receiver γι αυτο δεν μπορω να δω κανένα χάρτη...

Κριμα στο route 66 και χωρις μια χαρα γίνεται.

Πολύ καλός nervous. Δούλεψε. Πλέον έχω ολόκληρο τον χάρτη (το maploader δεν τρέχει στον υπολογιστή λόγω κάποιου σφάλματος).

Ο φάκελος 20001f63 υπήρχε ήδη στον φάκελο private. Πάτησα αντικατάσταση όλων και όλα λειτουργούν σωστά τώρα.

Όμως, ακόμα και τώρα δεν έχω καταφέρει να κάνω έστω και μια επιτυχημένη αναζήτηση. Όρισα να συνδέεται στο δίκτυο όταν απαιτείται αλλά και πάλι μου βγάζει "κανένα αποτέλεσμα".

Το περίεργο είναι οτι βάζω όνομα δρόμου τον οποίο έχω μροστά στα μάτια μου, πάνω στον χάρτη. Όταν πατάτε αναζήτηση διεύθυνσης, τι ακριβώς συμπληρώνετε στα πεδία; Με ελληνικούς χαρακτήρες ή λατινικούς;

Θα πρέπει:

1. Απο τι Ρυθμίσεις -> Δυκτυο, Χρήση δικτύου : Όταν απαιτείται.

2. Αναζήτηση -> Μεσω διευθυνσης :

α) Χώρα στα ελληνικά

β)Πόλη και οδός στα αγγλικα.

Τώτε λειτουργεί.

edit.

Κανένα c...κ για πλοήγηση ????????

[sIGPIC][/sIGPIC]

Healthy disregard for the impossible.

Γεια χαρά σε όλους και όλες...

Νεος στο forum, ακόμα νεότερος κάτοχος του Nokia E65, έχω δύο σύντομες ερωτήσεις:

1. Απο αυτά που διάβασα σχετικά με το smart2go δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το χρησιμοποιεί κάποιος αντί π.χ. του Route66, το οποίο δεν απαιτεί σύνδεση στο net για να βρει διευθύνσεις κτλ... Εγώ το έβαλα προχθες στο κινητό μου και είναι εξαιρετικό! Χάρτες, Φωνητικές οδηγίες, κτλ... Τώρα παρήγγειλα και το GPS bluetooth και το περιμένω.

2. Σχετικά με το GPS: Όντως χρειάζεται συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε δορυφόρο/ους;

Ευχαριστώ!

Νεος στο forum, ακόμα νεότερος κάτοχος του Nokia E65, έχω δύο σύντομες ερωτήσεις:

1. Απο αυτά που διάβασα σχετικά με το smart2go δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το χρησιμοποιεί κάποιος αντί π.χ. του Route66, το οποίο δεν απαιτεί σύνδεση στο net για να βρει διευθύνσεις κτλ... Εγώ το έβαλα προχθες στο κινητό μου και είναι εξαιρετικό! Χάρτες, Φωνητικές οδηγίες, κτλ... Τώρα παρήγγειλα και το GPS bluetooth και το περιμένω.

2. Σχετικά με το GPS: Όντως χρειάζεται συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε δορυφόρο/ους;

Ευχαριστώ!

Φίλε μου ποιο gps παρήγγειλες? εγω 'εχω το Nokia N72

Φίλε μου ποιο gps παρήγγειλες? εγω 'εχω το Nokia N72

SiRF III Bluetooth GPS Receiver από Αγγλία €50 + €15 μεταφορικά...

(δες link http://www.mobilefun.co.uk/product/10939.htm)

Πολύ καλά reviews... Ίδωμεν!

---- 1. Απο αυτά που διάβασα σχετικά με το smart2go δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το χρησιμοποιεί κάποιος

---- 2. Σχετικά με το GPS: Όντως χρειάζεται συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε δορυφόρο/ους;

Καλός ήρθες καταρχήν.

Αυτή την στιγμή το Smart2Go είναι το ποιο πλήρες σε ότι αφορά τους χάρτες, έχει όλη την Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το GPS (με πολύ απλά λόγια) να ξέρεις πώς αυτή την στιγμή λειτουργεί όπως το ραδιόφωνο. Οι δορυφόροι (οι αμερικάνοι) στέλνουν σήμα που το λαμβάνει ο δέκτης GPS και προσδιορίζει την θέση του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Healthy disregard for the impossible.

Εγώ το χρησιμοποιώ γιατί αν δεν θες πλοήγηση δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι ενώ του route66 κοστίζει... Απλά πράγματα.

Ευχαριστώ!

'Οχι φυσικά δεν χρειάζεται.

Βαρέθηκα με αυτά που ακούω...

Απο καλυψη στην επαρχια πως παει? Αξιζει η ειναι μονο για Αθηνα και Θεσ/νικη?

Καλύπτονται επίσης η Πάτρα,το Ηράκλειο,τα Ιωάννινα,η Λαμία,η Καβάλα και αρκετές άλλες πολείς.

Κάποια ονόματα οδών απουσιάζουν βέβαια,αλλά άνετα μπορεί κάποιος να βρει τον προορισμό του στις παραπάνω περιοχές.

Μπορεις να πεις ποιες πολεις εχει ακριβως και να εχει τους δρομους κανονικα με τα ονοματα τους??
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεις να πεις ποιες πολεις εχει ακριβως και να εχει τους δρομους κανονικα με τα ονοματα τους??

Υπάρχουν πολλές πόλεις των οποίων οι δρόμοι εμφανίζονται.Απλώς δεν περιλαμβάνονται όλα τα ονόματα των οδών.

Περιλαμβάνονται τα Χανιά,ο Άγιος Νικόλαος,το Ρέθυμνο,η Καλαμάτα,η Λάρισσα,ο Βόλος,η Κομοτηνή,η Κόρινθος,το Άργος,το Ναύπλιο,η Λειβαδιά,τα μέρη που έγραψα πριν,ίσως και κάποια άλλα.

Μόλις έκανα μια δοκιμή σε Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο.

Τρεις δρόμοι είναι όλοι κι όλοι (στην κυριολεξία) σε κάθε πόλη και μάλιστα χωρίς όνομα. Δεν πρόκειται ακριβώς για δρόμους τις πόλης αλλά για κεντρικές αρτηρίες ("εθνικές" οδούς) που περνάνε από την πόλη.

Χτες κατέβασα το χάρτη με τον maploader. Τι συμβαίνει;

Για το άτμισμα: http://vaping.gr

Samsung S5 (no root)

Μόλις έκανα μια δοκιμή σε Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο.

Τρεις δρόμοι είναι όλοι κι όλοι (στην κυριολεξία) σε κάθε πόλη και μάλιστα χωρίς όνομα. Δεν πρόκειται ακριβώς για δρόμους τις πόλης αλλά για κεντρικές αρτηρίες ("εθνικές" οδούς) που περνάνε από την πόλη.

Χτες κατέβασα το χάρτη με τον maploader. Τι συμβαίνει;

Εχεις gps receiver και έκανες δοκιμή?

Χωρις gps receiver δεν μπορεις να δεις καθολου τους χάρτες?

Όχι, δοκίμασα χωρίς GPS (δεν έχω).

Βλέπω τους χάρτες. Π.χ. την Αθήνα την βλέπω σε επίπεδο δρόμων με κάθε λεπτομέρεια (σημεία ενδιαφέροντος κτλ.), το ίδιο και Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Οι άλλες πόλεις όμως (όσες δοκίμασα) δεν έχουν οδούς, μόνο δυο - τρεις (κυριολεκτικά) δρόμους οι οποίοι απλά περνάνε μέσα από την πόλη για να πάνε σε άλλη πόλη.

Samsung S5 (no root)

Όχι, δοκίμασα χωρίς GPS (δεν έχω).

Βλέπω τους χάρτες. Π.χ. την Αθήνα την βλέπω σε επίπεδο δρόμων με κάθε λεπτομέρεια (σημεία ενδιαφέροντος κτλ.), το ίδιο και Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Οι άλλες πόλεις όμως (όσες δοκίμασα) δεν έχουν οδούς, μόνο δυο - τρεις (κυριολεκτικά) δρόμους οι οποίοι απλά περνάνε μέσα από την πόλη για να πάνε σε άλλη πόλη.

Εγώ ενώ έβαλα κανονικα τον χάρτη απο το maploader γιατι η εφαρμογή δεν μου εμφανίζει τπτ?εχεις καμια ιδέα?πρέπει να πατήσω κάτι?Οσες φορες δοκιμασα δεν υπάρχει χάρτης λέει.

Εγώ ενώ έβαλα κανονικα τον χάρτη απο το maploader γιατι η εφαρμογή δεν μου εμφανίζει τπτ?εχεις καμια ιδέα?πρέπει να πατήσω κάτι?Οσες φορες δοκιμασα δεν υπάρχει χάρτης λέει.

Κάτι πρέπει να πήγε στραβά στην εγκατάσταση. Νομίζω ότι πριν το κατέβασμα του χάρτη, πρέπει να έχεις ανοίξει μια φορά το πρόγραμμα. Δεν είμαι σίγουρος όμως μπορεί να το μπερδεύω με το Route 66 (έχω δοκιμάσεις κάμποσα τελευταία).

Ίσως να πρέπει να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Πάντως για του λόγου το αληθές ιδού μερικά screenshots από Ιωάννινα και Αθήνα.

Στα Ιωάννινα όσο και να κάνεις ζουμ βλέπεις - εκτός από τους βασικούς οδικούς άξονες που φαίνονται και με μικρό ζουμ - μια άσπρη επιφάνεια (χωρίς δρόμους) και στον τίτλο (πάνω πάνω) γράφει σταθερά "Ioannina" και όχι τοποθεσίες και οδούς, ενώ στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, βλέπεις οδούς με ονόματα και σημεία ενδιαφέροντος και ο τίτλος πάνω αλλάζει συνεχώς όπως κινείς τον κέρσορα.

http://img354.imageshack.us/img354/7720/navigatorexamplesge2.jpg

Θέλω να ρωτήσω τον Denior, αυτό εννοείς ότι έχει μερικές οδούς και σε άλλες πόλεις; Αν εννοείς αυτό ΟΚ. Αν όμως εσένα βγαίνουν διαφορετικά τα Ιωάννινα, μπορείς να στείλεις ένα screenshot για να δούμε τι γίνεται; Διάβασα το μήνυμά σου και ξανακατέβασα τους χάρτες μήπως και έγινε καμιά αναβάθμιση αλλά όπως ήταν αυτός που κατέβασα πριν από κάνα μήνα, έτσι είναι κι αυτός που κατέβασα χτες δηλ. Ιωάννινα γιοκ.

Samsung S5 (no root)

thanks,θα ξαναδοκιμάσω απο την αρχή.

Αραγε την Θεσσαλονικη την εχει καλά?αναλυτικα τον κάθε δρόμο?

Ναι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Όχι όλο το νομό σε επίπεδο οδών αλλά το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης. Αν ξέρεις τα μέρη, εσύ θα μας πεις καλύτερα μόλις τα καταφέρεις. Μην πατάς αβέρτα ΟΚ, ;) διάβασε τις οδηγίες κάθε φορά. Εγώ έτσι έκανα αλλά δε θυμάμαι τη διαδικασία ακριβώς.

Έβαλα το πρόγραμμα να υπολογίσει τη διαδρομή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη (αεροδρόμιο). Ζήτησε σύνδεση στο δίκτυο, με χρέωσε 50 λεπτά και το αποτέλεσμα; "Η διαδρομή δεν βρέθηκε". :lol: :lol: Μιλάμε ότι σ' όλον τον χάρτη από Ιωάννινα μέχρι Θεσσαλονίκη είναι μια γραμμή, όσο ζουμ και να κάνεις. Κι όμως έχασε το δρόμο. :p :p

Σημειωτέον ότι μέσα στην Αθήνα μου είχε βγάλει διαδρομή χωρίς σύνδεση!

Τείνω να συμπεράνω ότι για εκτός Αθήνας μόνο μία είναι η λύση: Destinator και χάρτες της NGI. Όλα τα άλλα είναι "πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές" όπως λέει και ο Χάρυ Κλιν.

Samsung S5 (no root)

Πριν πντως ο denior ελεγε οτι σε αυτες τις πολεις(Ιωαννινα κλπ) λειπουν μονο λιγοι δρομοι και η πλοηγηση σε αυτες τις πολεις γινεται χωρις προβλημα
Στα Τρικαλα στα δυο στενα σκοτωσανε τον Σακαφλια!!!!![sIGPIC][/sIGPIC]

Ναι, γι' αυτό ξανακατέβασα το χάρτη αλλά όπως βλέπεις...

Samsung S5 (no root)

Κι εμένα μια χαρά δουλευεί στα Γιάννενα πάντως...Έχει σχεδόν όλους τουτ δρόμους μέχρι την Ανατολή.Το μόνο κακό είναι ότι αν επιχειρήσω προσωμοιώση δεν αναγνωρίζει μονοδρόμους οπότε τα πάει όλα όπως να ναι.

Εγώ πέρασα το πρόγραμμά με το pc suite και το έτρεξα μια φορά απ το κινητό και το ξανάκλεισα...μετά με συνδεδεμένο το κινητό σε transfer mode έτρεξα το maploader και κατέβασα χάρτες από Ελλάδα , Αλβανία και Βουλγαρία και τα πέρασε μόνο του στη συσκευή και δουλευούν κομπλέ.Απλώς ήταν ταλαιπωριά το κατέβασμα των χαρτών γιατι ο server της nokia μάλλον σέρνονταν.

Χώρις να έχω ξανασυνδεθει από τότε έχει κανονικά και σημεία ενδιαφέροντος μέσα όπως θέατρα , στάδια , αστυνομία (τουλάχιστον για Αθήνα) κλπ κλπ.

My Devices (Απ' όσες θυμάμαι δηλαδή) Philips DIGA/Ericsson 768/Ericsson 788/Ericsson T28/Nokia 3200/Siemens SL55/Nokia 6210/Nokia 6510/Ericsson W600/Nokia E52/Nokia E65/Sony Ericsson Neo V/Moto G/Xiaomi Redmi Note 3/Xiaomi Redmi Note 5

Και ένα capture από την περιοχή γύρω από το στάδιο

http://users.otenet.gr/~tfekman/Screenshot0002.jpg

My Devices (Απ' όσες θυμάμαι δηλαδή) Philips DIGA/Ericsson 768/Ericsson 788/Ericsson T28/Nokia 3200/Siemens SL55/Nokia 6210/Nokia 6510/Ericsson W600/Nokia E52/Nokia E65/Sony Ericsson Neo V/Moto G/Xiaomi Redmi Note 3/Xiaomi Redmi Note 5

Πριν πντως ο denior ελεγε οτι σε αυτες τις πολεις(Ιωαννινα κλπ) λειπουν μονο λιγοι δρομοι και η πλοηγηση σε αυτες τις πολεις γινεται χωρις προβλημα

Στο Ν95 προβάλλονται κανονικά σχεδόν όλοι οι δρόμοι των Ιωαννίνων.

Το μόνο πρόβλημα που έχω διαπιστώσει είναι ότι όταν κάνω search με adress δεν εμφανίζονται ποτέ οι ελληνικοί δρόμοι (όχι όμως εκείνοι σε άλλες χώρες).Για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό;