Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το θέμα είναι κατά πόσο επαληθεύεται ο χάρτης..Π.χ:στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά δεν υπάρχει αυτή η πλήρης κάλυψη 3ης γενιάς σε όλη τη διαδρομή..Επίσης,στον Αλμυρό Φαίνεται πως καλύπτεται πλήρως όλη η πόλη,ενώ στην πραγματικότητα καλύπτεται η μισή.Στην Πάτρα πάλι που δείχνει εξαιρετικά περιορισμένη η κάλυψη,σε πληροφορώ πως δεν είναι καθόλου περιορισμένη.Η αλήθεια είναι ότι ο χάρτης δεν ανταποκρίνεται πάντα στην πραγματικότητα-και είναι λογικό αυτό βέβαια,λόγω κλίμακας.Απ'την άλλη,μπορεί σε κάποιες περιοχές να δείχνει 3η γενιά αλλά να μην έχει ενεργοποιηθεί ο σταθμός.Μερικές φορές μπορεί να "σηκώνουν" σταθμούς τα συνεργεία για να τους "δει" το κέντρο,αλλά να μην τους ενεργοποιούν άμεσα,παρά μόνο όταν δωθεί το ok!Προσωπικα,θέλω να δω περαιτέρω επέκταση στην Θεσσαλία!Τόσος κάμπος υπάρχει και αρκετοί ιστοί που δεν προστέθηκαν κεραίες 3ης γενιάς!

Προσωπικα,θέλω να δω περαιτέρω επέκταση στην Θεσσαλία!Τόσος κάμπος υπάρχει και αρκετοί ιστοί που δεν προστέθηκαν κεραίες 3ης γενιάς!

Κάτσε να περάσουν οπτικές ίνες από κάποια σημεία και θα τα δεις όλα... :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μετακόμισα σε νέο σπίτι όπου δεν έχει καθόλου σήμα η wind και με το ζόρι μία γραμμούλα στο μπαλκόνι.

Η περιοχή είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, παράλληλα στην Λεωφόρο Κνωσσού κοντά στη γέφυρα της εθνικής.

Aν μετακόμιζες λίγο πιο παλιά θα είχες full 2g/3g... Τώρα είναι πλέον αργά (φυσικά αναφέρομαι σε ξήλωμα) Ή φορητότητα ή υπομονή...αν και θα πρότεινα την πρώτη λύση!

Εδώ και λίγες μέρες έχει επανέλθει φουλ σήμα και στις 3 εταιρείες. Νέος ιστός κεραιών;

I can't tell you what the Cuore Sportivo is...

You have to see it for yourself.

Ε άντε,πότε; :p

Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής, αλλά τώρα τελευταία "μας" ψιλοπαράτησε και οι κόκκινοι πλησιάζουν επικίνδυνα ;) Εκτός κι αν μετά απ'αυτήν την στοιχειώδη επέκταση που έκαναν οι κόκκινοι έπειτα από πολλάάάά χρόνια, μας θυμηθούν ξανά μετά από πολλάάάάά χρόνια :lol:

Λογικά το πρόβλημα δεν είναι η διασύνδεση του σταθμού βάσης με το δίκτυο κορμού, αλλά το να βρεθεί υποψήφια θέση. Οπότε είτε οπτικές ίνες είναι ή μικροκυματικές ζεύξεις, σημασία έχει να μπει ο ιστός σε λειτουργία! :)

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Λογικά το πρόβλημα δεν είναι η διασύνδεση του σταθμού βάσης με το δίκτυο κορμού, αλλά το να βρεθεί υποψήφια θέση. Οπότε είτε οπτικές ίνες είναι ή μικροκυματικές ζεύξεις, σημασία έχει να μπει ο ιστός σε λειτουργία! :)

Θέσεις υπάρχουν, στους υπάρχοντες ιστούς. Η Wind στον κάμπο άλλωστε έχει πολύ πυκνό δίκτυο. Τουλάχιστον, όπου έχει σταθμό βάσης η Κοσμοτέ, δίπλα της βλέπεις και έναν της Wind ( τι στο καλό; στα 1800 το γύρισε στον θεσσαλικό κάμπο; :confused: )

Άμα συγκεκριμένοι σταθμοί συνδεθούν με οπτικές ίνες οι υπόλοιποι είναι παιχνιδάκι να αποκτήσουν 3η γενιά(τοπικά,υπάρχει αρκετή χωρητικότητα στο δίκτυο κορμού,πολύ πυκνό δίκτυο με μικροκυματικές)

Θέσεις υπάρχουν και μάλιστα...πολύ καλές :)

@kotsianis, ήδη άρχισαν συγκεκριμένοι ιστοί να έχουν 3η γενιά... Είδα και στο Δομοκό ότι μπήκε 3η γενιά και αυτός ο σταθμός είναι "από τους βασικούς". Δε ξέρω τι παίζει οπτικές στην περιοχή αλλά ψιλιάζομαι ότι "πέρασαν" :)

Όσον αφορά το 1800 στον κάμπο,ναι,είναι αρκετά πυκνό όσο εντύπωση και να σου κάνει.

Η ιστορία είναι ότι η WIND κάποτε πλήρωσε πολλά για να αποκτήσει ένα φάσμα στα 900 που το παρεμβάλλει ο κάθε κατακαημένος ραδιοφωνικός σταθμός ο οποίος έχει πολιτικό έρεισμα... Έτσι η WIND αποφάσισε να πυκνώσει το δίκτυο στον κάμπο,να βάλει σχεδόν παντού 1800άρια κανάλια (καθαρότατα και με φοβερή χωρητικότητα) χρησιμοποιώντας το φάσμα της Q αλλά και το δικό της και να τελειώνει η υπόθεση... Αυτή τη στιγμή το GSM έχει αποκτήσει φοβερή σταθερότητα,κάτι που και ο ίδιος δε το περίμενα. Για παράδειγμα εκεί που έπεφτε η γραμμή όταν συνδεόσουν με τον ιστό στη θέση "Κανάλια" Καρδίτσας ξαφνικά γέμισε 1800άρια η περιοχή και το 900άρι το χρησιμοποιεί η WIND μόνο για κάποιες "εξαιρετικές" περιπτώσεις! Το 900άρι (ch 16) το βλέπεις όπως πηγαίνεις με αυτοκίνητο από Καρδίτσα προς Τρίκαλα αλλά θα βλέπεις ταυτόχρονα και πολλά 1800mhz (κοντά στον Τύμπανο έχει γεμίσει GSM 1800 λόγω...παρεμβολών)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άμα συγκεκριμένοι σταθμοί συνδεθούν με οπτικές ίνες οι υπόλοιποι είναι παιχνιδάκι να αποκτήσουν 3η γενιά(τοπικά,υπάρχει αρκετή χωρητικότητα στο δίκτυο κορμού,πολύ πυκνό δίκτυο με μικροκυματικές)

Θέσεις υπάρχουν και μάλιστα...πολύ καλές :)

Συμφωνώ, αν και οπτικές ίνες χρειάζονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως πολύ φορτωμένοι 3G σταθμοί με ΜΙΜΟ...

iPhone XS max 256GB

Μπήκε νέα κεραία 3ης γενιάς στη Ν.Αγχίαλο που μόνο την Ν.Αγχίαλο δε καλύπτει : Εθνική Οδό,παραλία Ν.Αγχιάλου και λίγο μέρος κατοικημένης περιοχής στην είσοδο της πόλης. Η Κεραία καλύπτει και το δρόμο προς το Βόλο :)

Από Μικροθήβες μέχρι Βόλο σχεδόν σε όλη τη διαδρομή υπάρχει κάλυψη 3ης γενιάς.

Μεγειές :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπήκε νέα κεραία 3ης γενιάς στη Ν.Αγχίαλο που μόνο την Ν.Αγχίαλο δε καλύπτει : Εθνική Οδό,παραλία Ν.Αγχιάλου και λίγο μέρος κατοικημένης περιοχής στην είσοδο της πόλης. Η Κεραία καλύπτει και το δρόμο προς το Βόλο :)

Από Μικροθήβες μέχρι Βόλο σχεδόν σε όλη τη διαδρομή υπάρχει κάλυψη 3ης γενιάς.

Μεγειές :p

Κάνανε δουλειά λοιπον. Μπράβο στην WIND.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν η WIND έχει βύσμα στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου!

:D:D

iPhone XS max 256GB

Κάνανε δουλειά λοιπον. Μπράβο στην WIND.

Αρχίζω να αναρωτιέμαι αν η WIND έχει βύσμα στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου!

:D:D

Πίστεψέ με,δεν έχει... προσπαθούν χρόνια να βελτιώσουν κάλυψη στην περιοχή. Αν δεις πόση δουλειά έχουν κάνει στο GSM με φοβερή λεπτομέρεια σε κάποια σημεία θα καταλάβεις ότι έχουν μεράκι για να καλύψουν την περιοχή καλά!

HSDPA έβαλαν σε υπάρχουσες κεραίες. Ωστόσο συνέπεσαν οι εργασίες με αυτές της Vodafone στην περιοχή και αναρωτιέμαι αν είναι τυχαίο! :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όταν λες προσθήκη σε υπάρχων ιστό,αναφέρεσαι σ'αυτόν που έχουμε κατά καιρούς αναφέρει; (ερχόμενοι από Μικροθήβες γι'Αγχίαλο στα δεξιά μας,σ'ένα σπιτάκι,μέσα στα χωράφια; ) Πιο λεπτομερή ανάλυση δε θα μπορούσε να γίνει!!Xαχαχα!Πάντως από καιρό έχει ο Άνεμος κάλυψη 3ης γενιάς σ'αυτην την περιοχή,δεν είναι πολύ πρόσφατη η προσθήκη!

Όταν λες προσθήκη σε υπάρχων ιστό,αναφέρεσαι σ'αυτόν που έχουμε κατά καιρούς αναφέρει; (ερχόμενοι από Μικροθήβες γι'Αγχίαλο στα δεξιά μας,σ'ένα σπιτάκι,μέσα στα χωράφια; ) Πιο λεπτομερή ανάλυση δε θα μπορούσε να γίνει!!Xαχαχα!Πάντως από καιρό έχει ο Άνεμος κάλυψη 3ης γενιάς σ'αυτην την περιοχή,δεν είναι πολύ πρόσφατη η προσθήκη!

Ναι σε αυτόν έκανε προσθήκη 3ης γενιάς. Συνεργάζεται αρκετά καλά με Σωρό (σωστά handoffs) και έχει αρκετά καλή ποιότητα στην περιοχή...!

Βρε kotsianis κι εσύ κόψε κάτι από τις περιγραφές σου,σε λίγο θα δώσεις θέση με GPS:lol::lol::lol:

Σου εξήγησα,έχω καιρό να κινηθώ από αυτό το δρόμο (μέσα στο χειμώνα είναι σκοτώστρα,τον ονομάζουν και Εθνική οδό τρομάρα τους).

[sIGPIC][/sIGPIC]

εδώ και 1 μηνά στην περιοχή του λαγκάδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 3G έχω πρόβλημα όταν κανό σύνδεσή πρέπει να κανό πολλά refresh γιανα πιασει down speed και βεβαία έχει πολλές διακοπές που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να πατάς αποσύνδεσή και μετά σύνδεσή και ξανά refresh :mad:
:ninja:

εδώ και 1 μηνά στην περιοχή του λαγκάδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με 3G έχω πρόβλημα όταν κανό σύνδεσή πρέπει να κανό πολλά refresh γιανα πιασει down speed και βεβαία έχει πολλές διακοπές που ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να πατάς αποσύνδεσή και μετά σύνδεσή και ξανά refresh :mad:

όλη μέρα το έχεις το πρόβλημα; Δηλάδη είναι μόνιμο; ή απλά κάποιες ώρες;

Μου μοιάζει πολύ χοντρό πρόβλημα και δε πρέπει να είναι radio...

Πάρε 1231 και πάτα 8 για να δηλώσεις το πρόβλημα,δεν υπάρχει άλλος τρόπος!

[sIGPIC][/sIGPIC]

μόλις μπήκε ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ άρχισε το πρόβλημα ξαφνικά δεν έγινε καμιά αλαγή τπτ έτσι ξαφνικά και είναι συνεχεία αυτό το θέμα εδώ και ένα μηνά έχω πάρει τηλεφωνώ

και είπανε οτι θα στείλουν τεχνικούς και θα με ενημερώσουν άλλα αποτι φενετε ο τεχνικός μπέρδεψε το δρόμο του 3 εβδομάδες περάσαν από τότε

Προφανώς δεν είναι πρόβλημα στο radio κομμάτι του δικτύου,αλλά στο core,οπότε θέλει λίγη υπομονή.Το θέμα είναι να λυθεί το πρόβλημα,χωρίς να επηρεαστεί η απόδοση.Κοινώς,δε σημαίνει πως τοποθετώντας κεραία 3g υπάρχει και η δυνατότητα για υψηλές ταχύτητες...Βασικα,για να καταλάβω,δεν έχεις πρόβλημα με την κάλυψη 3g,σωστά;Απλά αντιμετωπίζεις πρόβλημα με τη σύνδεση μέχρις ότου πιάσεις επιθυμητή ταχύτητα.

με σήμα κανένα πρόβλημα έχουμε 3/5 μπάρες σταθερά και 4 που και που

και εγώ την συσκευή την έχω έξω σαν κεραία σε κουτάκι από νερό για να μην βρεχετε και ένα μονωτικό υλικό για να μην παγώσει

το πρόβλημα παντός δεν είναι σε μένα ένας φίλος μου έχει ακριβός το ίδιο πρόβλημα άλλα έχει και κακό speed μέσα στο λαγκάδα δεν πιάνει καλά είναι και ότι το έχει μέσα στο σπίτι

άρα πια είναι λύση....

εγώ παραμένω 1 μηνά ακόμα συνδρομητής και το κόβω

άλλα θα συνδεθώ αργότερα μετά από κάτι μίνες

Ειλικρινά,εχω ακούσει- και εχω κάνει κιόλας- άπειρες πατέντες σε περιπτώσεις ελλειπούς κάλυψης,αλλά αυτό με το μπουκάλι πρώτη φορά τ'ακούω!!!LOL!Στο θέμα μας τώρα!Το μόνο που απομένει να κάνεις είναι να ξαναπάρεις στο 1231 και να ζητήσεις μια απάντηση.Πες τους ότι πέρασε σχεδόν μήνας και απάντηση δεν έλαβες!

θα τους πάρω σήμερα γιατί μου έσπασαν τα νευρά χτες πλήρωσα και τώρα ήρθε μήνυμα που με απειλούν ότι θα διακόψουν :mad:

Ειλικρινά,εχω ακούσει- και εχω κάνει κιόλας- άπειρες πατέντες σε περιπτώσεις ελλειπούς κάλυψης,αλλά αυτό με το μπουκάλι πρώτη φορά τ'ακούω!!!LOL!Στο θέμα μας τώρα!Το μόνο που απομένει να κάνεις είναι να ξαναπάρεις στο 1231 και να ζητήσεις μια απάντηση.Πες τους ότι πέρασε σχεδόν μήνας και απάντηση δεν έλαβες!

Έχω δει έναν φίλο μου για μη τρώει Watt στο κεφάλι του να έχει απλώσει 4μέτρα USB καλώδιο... λες και έχει πυρηνικό αντιδραστήρα απέναντί του! Δεν είναι θέμα σήματος,οι περισσότεροι για ακτινοβολία το κάνουν...

Θα σου προτείνω κάποιες λύσεις (αν μιλάς για 3 βδομάδες σίγουρα το έχουν ελέγξει από το τεχνικό τμήμα) :

1ο Βήμα : Βάλε το USB απευθείας πάνω στον υπολογιστή σου για να αποκλείσουμε ότι δε φταίει το USB καλώδιο

Αν δε λυθεί

2ο Βήμα : Κλείδωσε το USB σε 3η γενιά. Αν έχεις το Huawei είναι ιδιαίτερα προβληματικό στη μετάβαση από 3η γενιά στη 2η και το αντίστροφο(πολύ μάπα το καρπούζι...:mad: από τις χειρότερες συσκευές που έχω δει)

και αν δε λυθεί...

3o βήμα : Έχεις καμία συσκευή 3ης γενιάς να δοκιμάσεις να τη χρησιμοποιήσεις για modem; ΝΟΚΙΑ; Sony Ericsson;

Έχω δει πολλά από αυτό το φοβερό USB της Huawei και δε του έχω καθόλου εμπιστοσύνη... Και εδώ στο Βόλο πάγωνε και έλεγα ότι φταίει η WIND και με ΝΟΚΙΑ e66 ως modem πετούσε το HSDPA.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μέσα στα δικά σας τα προβλήματα ξέχασα και τα δικά μου...

Στο Βόλο πριν λίγα post έγραψα ότι απενεργοποιήθηκαν κάποια micro cell (επί των οδών Πολυμέρη και Κ.Καρτάλη) Τώρα απενεργοποιήθηκε ολόκληρος σταθμός βάσης επί της οδού Ιάσονος κοντά στο λιμάνι (και να πω τοποθεσία...τώρα απενεργοποιήθηκε...) Δε ξέρω γιατί?!? Δε πληρώνει η WIND ενοίκια; :p Ξηλώνει με προοπτική να βάλει αλλού κεραίες; Οι κάτοικοι δε μπορούσαν να παρέμβουν στη συγκεκριμένη θέση....

Η θέση του σταθμού ήταν αρκετά καλή,μέσα στο κέντρο απορροφούσε μεγάλη κίνηση στη 3η γενιά και ήταν ο σταθμός με τις καλύτερες ταχύτητες 3g (άνετα έφθανε κανείς 3Mbit/sec) Το GSM ήταν 1800,ok,δε κάλυπτε μεγάλη περιοχή αλλά τουλάχιστον έπιανε την Ιάσονος αλλά και μέρος της Δημητριάδος/Βενιζέλου ικανοποιητικά

Μπορεί να ήταν τυχαίο που η κεραία ήταν κλειστή αυτές τις ημέρες (colocation vodafone? ) αλλά πραγματικά αρκετά ζημιογόνα η απώλεια ενός τέτοιου σταθμού,αν όντως ισχύει :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μέσα στα δικά σας τα προβλήματα ξέχασα και τα δικά μου...

Στο Βόλο πριν λίγα post έγραψα ότι απενεργοποιήθηκαν κάποια micro cell (επί των οδών Πολυμέρη και Κ.Καρτάλη) Τώρα απενεργοποιήθηκε ολόκληρος σταθμός βάσης επί της οδού Ιάσονος κοντά στο λιμάνι (και να πω τοποθεσία...τώρα απενεργοποιήθηκε...) Δε ξέρω γιατί?!? Δε πληρώνει η WIND ενοίκια; :p Ξηλώνει με προοπτική να βάλει αλλού κεραίες; Οι κάτοικοι δε μπορούσαν να παρέμβουν στη συγκεκριμένη θέση....

Η θέση του σταθμού ήταν αρκετά καλή,μέσα στο κέντρο απορροφούσε μεγάλη κίνηση στη 3η γενιά και ήταν ο σταθμός με τις καλύτερες ταχύτητες 3g (άνετα έφθανε κανείς 3Mbit/sec) Το GSM ήταν 1800,ok,δε κάλυπτε μεγάλη περιοχή αλλά τουλάχιστον έπιανε την Ιάσονος αλλά και μέρος της Δημητριάδος/Βενιζέλου ικανοποιητικά

Μπορεί να ήταν τυχαίο που η κεραία ήταν κλειστή αυτές τις ημέρες (colocation vodafone? ) αλλά πραγματικά αρκετά ζημιογόνα η απώλεια ενός τέτοιου σταθμού,αν όντως ισχύει :(

Και στα Χανιά παρατήρησα σε μερικές περιοχές πτώση του σήματος! Πληροφορήθηκα δε πως έχει συσταθεί ομάδα που ξηλώνει κεραίες!! Έλεος δηλαδή!

Έχω δει έναν φίλο μου για μη τρώει Watt στο κεφάλι του να έχει απλώσει 4μέτρα USB καλώδιο... λες και έχει πυρηνικό αντιδραστήρα απέναντί του! Δεν είναι θέμα σήματος,οι περισσότεροι για ακτινοβολία το κάνουν...

Θα σου προτείνω κάποιες λύσεις (αν μιλάς για 3 βδομάδες σίγουρα το έχουν ελέγξει από το τεχνικό τμήμα) :

1ο Βήμα : Βάλε το USB απευθείας πάνω στον υπολογιστή σου για να αποκλείσουμε ότι δε φταίει το USB καλώδιο

Αν δε λυθεί

2ο Βήμα : Κλείδωσε το USB σε 3η γενιά. Αν έχεις το Huawei είναι ιδιαίτερα προβληματικό στη μετάβαση από 3η γενιά στη 2η και το αντίστροφο(πολύ μάπα το καρπούζι...:mad: από τις χειρότερες συσκευές που έχω δει)

και αν δε λυθεί...

3o βήμα : Έχεις καμία συσκευή 3ης γενιάς να δοκιμάσεις να τη χρησιμοποιήσεις για modem; ΝΟΚΙΑ; Sony Ericsson;

Έχω δει πολλά από αυτό το φοβερό USB της Huawei και δε του έχω καθόλου εμπιστοσύνη... Και εδώ στο Βόλο πάγωνε και έλεγα ότι φταίει η WIND και με ΝΟΚΙΑ e66 ως modem πετούσε το HSDPA.

εγώ έχω 7 μετρά USB και 2 τροφοδοτικό ιδικά για usb modem δλδ μια πατέντα από apple :lol: αλλά δεν αλλάζει και πολλά

1) θα έχω μόνο 2G και 3G με χίλια ζόρια εκτός άμα βγάλω το Η/Υ άλλα διορθώνετε με ένα netbook

2) έχω Ε 220 και ένα 272 vodafone ναι είναι πολλή προβληματικά μου σπάνε τα νεύρα πολλή συχνά

3) έχω το Ν97μινι άρα μπορώ να δοκιμάσω

θα ενημερώσω για αποτελέσματα αύριο