mixtri Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 (edited) Και συνεχίζω την ενημέρωση με τις παραλίες...στους Αγίους Σαράντα (Πήλιο-Τέλεια παραλία) η wind απών! Η cosmote & η vodafone λίγο σήμα αλλά υπήρχαν! περυσι ειχα φουλ 3η γενια με γουιντ και ισχυε το αντιστροφο δηλαδα επιανε μονο wind. Πως γινεται αυτο;;;;;;;; η κεραια ηταν πανω σχεδον απο παραλια... edit : απάντησα λίγο βιαστικά από το Ν8 γι'αυτό λείπανε όλοι οι τόνοι αλλά έπαθα σοκ! Το κάστρο της Wind,το Πήλιο έχει πέσει... Μάλλον φίλε bezo από την καταιγίδα χθες χάλασε η κεραία στην Τσαγκαράδα στο Μούρεσι που καλύπτει και την εν λόγω παραλία. Δυστυχώς, όπως λένε και άλλοι τεχνικοί της Vodafone εδώ μέσα, η Wind έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης,συντήρησης και επέκτασης του δικτύου από τη στιγμή που άλλαξε χέρια επενδυτών. θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ακόμα και αν έκανες αυτή την αναφορά εδώ μέσα,αν κάποιος στο τεχνικό τμήμα το έβλεπε θα έλεγε απλά ότι δε πιάνει το δίκτυο εκεί πέρα,δε θα έδινε σημασία και η κεραία θα είχε βλάβη μέχρι να πάνε κάποιοι σε κατάστημα WIND (αν υπάρχει κάποιο εφόσον κλείνει το ένα μετά το άλλο) να το καταγράψουν μέσω αυτού. Μου φαίνεται ότι ούτε το τεχνικό τμήμα δε ξέρει πλέον καλά το δίκτυο λόγω του ότι δε συντηρείται/αναπτύσσεται. Αμφιβάλλω αν θυμούνται πως τοποθετείται κεραία (προσωπικά έχω να δω νέα κεραία της WIND από το 2009 και μιλώ για όπου κινήθηκα) Και πρόσεξε ότι διανύουμε την πιο τουριστική περίοδο του καλοκαιριού και η άσχημη εικόνα του δικτύου σημαίνει ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ από του χρόνου. Σιγά μη κάτσει ο άλλος να ασχοληθεί με τα χάλια της WIND. Οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή τη Wind την έχουν δει σαν μια μεγάλη παχιά αγελάδα για άρμεγμα προκειμένου να καλύψουν τα σπασμένα του δανεισμού στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της WIND. Όμως η παχιά αγελάδα θα αδυνατίσει και μετά θα θέλει ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ για ξαναπαχύνει. @QwQ,προσωπικά έχω εγκαταλείψει με την περίπτωσή σου και με πολλές ανάλογες περιπτώσεις. Δεν ασχολείται κανένας στη WIND με το δίκτυο και καμιά ώρα θα καταρρεύσει όλο το δίκτυο και δε θα το φτιάξουν...η διοίκηση θα λέει "πόσο κοστίζει να το επαναφέρουμε; 100 χιλιάδες ευρώ; Και που λειτουργεί μόνο; Αθήνα; άστο μωρέ,μια χαρά βγαίνει το παραδάκι κι έτσι!" Edited August 6, 2011 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 Μάλλον φίλε bezo από την καταιγίδα χθες χάλασε η κεραία στην Τσαγκαράδα στο Μούρεσι που καλύπτει και την εν λόγω παραλία. Δυστυχώς, όπως λένε και άλλοι τεχνικοί της Vodafone εδώ μέσα, η Wind έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης,συντήρησης και επέκτασης του δικτύου από τη στιγμή που άλλαξε χέρια επενδυτών. Μιχάλη στο μούρεσι είναι και οι τρείς μαζί. Σχετικά με το δίκτυο πλέον η wind βάζει τα Huawei BTS3900 που είναι και 3G και GSM ανάλογα φυσικά με το configuration. Θα αντικαταστήσει και παλιότερους σταθμούς με αυτό. Κάτι ανάλογο κάνει και η voda πλέον αλλα εκεί έχουν περισσότερες παραλλαγές και καλύτερες εγκαταστάσεις. Χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη αυτονομία σε περίπτωση διακοπής, μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Το κακό είναι οτι στη wind δεν ακολουθούν σωστές προδιαγραφές και τα κεραιοσυστήματα τους έχουν τα πιό ηλίθια configuration που έχω δεί. Με αποτέλεσμα το καινούριο μηχάνημα να λειτουργεί όπως το παλιό η και χειρότερα. Σε έναν wind πρόσφατα στο βορά είδα οτι αντί να χρησιμοποιήσουν multiband κεραία, βάλαν triplexer και δώσαν πολλαπλές μπάντες σε μια είσοδο κεραίας. Το όλο σύστημα είναι για τα σκουπίδια (καινούριος σταθμός υποτίθεται) έτσι και αν πιάνει τίποτα θα είναι για μιρκή απόσταση. Με τους ανθρώπους που κουβαλάει η wind δεν πάει μπροστά απλά κατρακυλά με αργό ρυθμό. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 περυσι ειχα φουλ 3η γενια με γουιντ και ισχυε το αντιστροφο δηλαδα επιανε μονο wind. Πως γινεται αυτο;;;;;;;; η κεραια ηταν πανω σχεδον απο παραλια... edit : απάντησα λίγο βιαστικά από το Ν8 γι'αυτό λείπανε όλοι οι τόνοι αλλά έπαθα σοκ! Το κάστρο της Wind,το Πήλιο έχει πέσει... Μάλλον φίλε bezo από την καταιγίδα χθες χάλασε η κεραία στην Τσαγκαράδα στο Μούρεσι που καλύπτει και την εν λόγω παραλία. Δυστυχώς, όπως λένε και άλλοι τεχνικοί της Vodafone εδώ μέσα, η Wind έχει εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια αναβάθμισης,συντήρησης και επέκτασης του δικτύου από τη στιγμή που άλλαξε χέρια επενδυτών. θεωρώ σχεδόν σίγουρο ότι ακόμα και αν έκανες αυτή την αναφορά εδώ μέσα,αν κάποιος στο τεχνικό τμήμα το έβλεπε θα έλεγε απλά ότι δε πιάνει το δίκτυο εκεί πέρα,δε θα έδινε σημασία και η κεραία θα είχε βλάβη μέχρι να πάνε κάποιοι σε κατάστημα WIND (αν υπάρχει κάποιο εφόσον κλείνει το ένα μετά το άλλο) να το καταγράψουν μέσω αυτού. Μου φαίνεται ότι ούτε το τεχνικό τμήμα δε ξέρει πλέον καλά το δίκτυο λόγω του ότι δε συντηρείται/αναπτύσσεται. Αμφιβάλλω αν θυμούνται πως τοποθετείται κεραία (προσωπικά έχω να δω νέα κεραία της WIND από το 2009 και μιλώ για όπου κινήθηκα) Και πρόσεξε ότι διανύουμε την πιο τουριστική περίοδο του καλοκαιριού και η άσχημη εικόνα του δικτύου σημαίνει ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΕΙΣ από του χρόνου. Σιγά μη κάτσει ο άλλος να ασχοληθεί με τα χάλια της WIND. Οι άνθρωποι που διοικούν αυτή τη στιγμή τη Wind την έχουν δει σαν μια μεγάλη παχιά αγελάδα για άρμεγμα προκειμένου να καλύψουν τα σπασμένα του δανεισμού στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της WIND. Όμως η παχιά αγελάδα θα αδυνατίσει και μετά θα θέλει ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ για ξαναπαχύνει. @QwQ,προσωπικά έχω εγκαταλείψει με την περίπτωσή σου και με πολλές ανάλογες περιπτώσεις. Δεν ασχολείται κανένας στη WIND με το δίκτυο και καμιά ώρα θα καταρρεύσει όλο το δίκτυο και δε θα το φτιάξουν...η διοίκηση θα λέει "πόσο κοστίζει να το επαναφέρουμε; 100 χιλιάδες ευρώ; Και που λειτουργεί μόνο; Αθήνα; άστο μωρέ,μια χαρά βγαίνει το παραδάκι κι έτσι!" εξηλωθηκεν η κεραια Μιχαλη απο τους ντοπιους αλλιως θα ειχε σημα... :) Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 (edited) Μιχάλη στο μούρεσι είναι και οι τρείς μαζί. Σχετικά με το δίκτυο πλέον η wind βάζει τα Huawei BTS3900 που είναι και 3G και GSM ανάλογα φυσικά με το configuration. Θα αντικαταστήσει και παλιότερους σταθμούς με αυτό. Κάτι ανάλογο κάνει και η voda πλέον αλλα εκεί έχουν περισσότερες παραλλαγές και καλύτερες εγκαταστάσεις. Χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερη αυτονομία σε περίπτωση διακοπής, μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Το κακό είναι οτι στη wind δεν ακολουθούν σωστές προδιαγραφές και τα κεραιοσυστήματα τους έχουν τα πιό ηλίθια configuration που έχω δεί. Με αποτέλεσμα το καινούριο μηχάνημα να λειτουργεί όπως το παλιό η και χειρότερα. Σε έναν wind πρόσφατα στο βορά είδα οτι αντί να χρησιμοποιήσουν multiband κεραία, βάλαν triplexer και δώσαν πολλαπλές μπάντες σε μια είσοδο κεραίας. Το όλο σύστημα είναι για τα σκουπίδια (καινούριος σταθμός υποτίθεται) έτσι και αν πιάνει τίποτα θα είναι για μιρκή απόσταση. Με τους ανθρώπους που κουβαλάει η wind δεν πάει μπροστά απλά κατρακυλά με αργό ρυθμό. πρώτα για το bold κείμενο!!! :lol::lol::lol: ΕΛΕΟΣ! χαχαχα! σοβαρά; Είναι δυνατόν; Γι'αυτό έγιναν κάποιοι σταθμοί multiband και έγινε χάλια το σήμα; Λέω κι εγώ,φταίνε τα κινέζικα! Μα τροφοδοτεί κεραία που δεν είναι σχεδιασμένη για τέτοιες συχνότητες με άσχετες συχνότητες; ΠΩΠΩΠΩ! που τους βρήκαν αυτούς; Φυσική δε ξέρουν; Τρέμε Maxwell! Την τοποθεσία έλεγε Μούρεσι σε αυτή την κεραία. όχι εκείνη την κεραία που καταλαβαίνεις,που είναι και οι 3 μαζί. Ανάμεσα σε Κισσό και Ζαγορά είναι αυτή που λέω εγώ! Μιλάμε για διαφορετικές κεραίες. Η Wind ήταν η μόνη που κάλυπτε Αγίους Σαράντα πέρυσι τουλάχιστον με full HSDPA@3.6mbps. Πήγαινα πολύ συχνά... και κάτι άλλο leosedf : η Wind μου θυμίζει αυτή τη στιγμή τη γνωστή λαική ρήση "ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι". Αλλάζει όλο το δίκτυο με νέους σταθμούς βάσης. Δίνεται η ευκαρία να στηθούν νέες κεραίες με άλλη απόδοση. Και πάνε και βάζουν triplexer; Δηλαδή ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ στο κόστος θα είχαν αν βάζαν multiband antennas; Δηλαδή δε μπορώ,έχω αγανακτήσει! Πόσες χαζομάρες χωράνε στη σειρά για να κατεστρέψουν το δίκτυο; Edited August 6, 2011 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 (edited) Χώρια που τα ΤΜΑ που εγκατέστησαν είναι για DCS1800 και τα λειτουργούν στο 3G. Αλλάζαν το configuration 3 φορές τη μέρα οταν στηνόταν και όπως και να το κάναν ήταν σαν ανέκδοτο. Άντε πές η κεραία σου έχει είσοδο απο DCS μέχρι 3G, αν δώσεις και τα δυό μαζί σε αυτή την είσοδο έχεις την εντύπωση οτι θα λειτουργούν όλα κανονικά? Ακόμα και αν δεν έχεις κεραίες βάλε μόνο 1800. Οι άλλοι είναι χαζοί που δίνουν σε κάθε μπάντα την ανάλογη είσοδο? Εκτός αυτού αυτοί στη wind μάλλον δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά tilt, είτε είναι εγκατεστημένα ή όχι δεν τα λειτουργούν. Edited August 6, 2011 by leosedf Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stathis123 Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 Χώρια που τα ΤΜΑ που εγκατέστησαν είναι για DCS1800 και τα λειτουργούν στο 3G. Αλλάζαν το configuration 3 φορές τη μέρα οταν στηνόταν και όπως και να το κάναν ήταν σαν ανέκδοτο. αν το DCS1800 παει για το 1800Mhz και τα 3G λειτουργουν στο 2100 φανταζομαι τι κανουν!! σορρυ αν τα λεω λαθος απλα δεν ξερω απο τετοια...:p Παράθεση My Mobile Phone History: Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 Χώρια που τα ΤΜΑ που εγκατέστησαν είναι για DCS1800 και τα λειτουργούν στο 3G. Αλλάζαν το configuration 3 φορές τη μέρα οταν στηνόταν και όπως και να το κάναν ήταν σαν ανέκδοτο. Άντε πές η κεραία σου έχει είσοδο απο DCS μέχρι 3G, αν δώσεις και τα δυό μαζί σε αυτή την είσοδο έχεις την εντύπωση οτι θα λειτουργούν όλα κανονικά? Ακόμα και αν δεν έχεις κεραίες βάλε μόνο 1800. Οι άλλοι είναι χαζοί που δίνουν σε κάθε μπάντα την ανάλογη είσοδο? Εκτός αυτού αυτοί στη wind μάλλον δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά tilt, είτε είναι εγκατεστημένα ή όχι δεν τα λειτουργούν. επίτηδες το κάνεις; Για να χάσω πάσα ιδέα; Ποιους έχουν προσλάβει; Τη θεία Μάρω και το μπάρμπα Μήτσο; Μιλάς για πολύ σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή. Δηλαδή αυτοί ρυθμίζουν απώλεια στην κεραία; Ξεκινά το σήμα...αδύναμο; Πόση κακοποίηση κάνουν στο σήμα; Και άντε πες, χρησιμοποιούν κεραίες 1800άρες !?! για 2100 (οκ,δεν έχουν την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά,αλλά έχουν,όπως και να το κάνουμε,μπορεί ο μπάμπα Μήτσος να το έκανε για η οικονομία όμως επαγγελματίας ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ) αλλά να μπλέκουν και 1800 με 2100 το κάνουν πολύ γελοίο το πράγμα! Το τελευταίο μάλλον δεν είχε εύκολο configuration :lol: Λυπάμαι ρε παιδιά που γελάω με την κατάντια της WIND αλλά κάποτε εστηνε ΔΙΚΤΥΟ. θυμάμαι εποχές 2004-2007 που έβαζε κεραία και είχες ΚΑΛΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΔΥΝΑΤΟ σήμα. Σήμερα το δίκτυο το έχουν κακοποιήσει όσο δε πάει! Βλέπω την ισχύ να έχει πέσει και η ποιότητα του 3G (ECIO) να είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ. Δυστυχώς. Και είναι το δίκτυο που μου άρεσε γιατί ήταν ποιοτικό (όχι Cosmote) και λιγότερο εμπορικό (vodafone). Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 (edited) Αντί να βάλουν κεραια με τρείς μπάντες βάζουν με 2 μια είσοδος είναι 900 και μια απο 1710 ΕΩΣ 2170, αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι επειδή η μια μπάντα έχει εύρος μπορείς να βάλεις 2-3 εκπομπές μαζί. Όταν του το επισημάνεις αυτό σου λένε κάντο. Και η cosmote πλέον έχει άχρηστο δίκτυο, το μόνο καλό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν ξεχωριστή κεραία για κάθε μπάντα. Η voda πλέον έχει το καλύτερο και πιό καλοεγκατεστημένο δίκτυο. Στη wind δεν ελέγχει κανείς τίποτα. Δεν ξέρω επίσης αν το ξέρεις αλλα οι περισσότεροι μηχανικοί στις εταιρίες αυτές είναι ηλεκτρολόγοι (λάμπες, ντουί, θερμοσίφωνες) Ουδεμία σχέση με RF Engineering, πώς να πάνε μπροστά όταν ο άλλος σου έχει παρατήρηση οτι ο σταθμός έχει τριγύρω χόρτα και εχει παραλείψει το γεγονός οτι δεν λειτουργεί κάτι σωστά? Τους κάνουμε network optimization (RTWP, IMSI tracing, test driving) σε κάθε σταθμό και εκτός απο το οτι τα καταλαβαίνουν λίγοι μέσα δεν έχουμε ακούσει ποτέ ούτε ευχαριστώ. Και όλα αυτά για 800-900 ευρώ το μήνα μισθό. Να πάνε να πνιγούν ας καταστραφεί όλο το δίκτυο. Edited August 6, 2011 by leosedf Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 (edited) Αντί να βάλουν κεραια με τρείς μπάντες βάζουν με 2 μια είσοδος είναι 900 και μια απο 1710 ΕΩΣ 2170, αυτό φυσικά δε σημαίνει οτι επειδή η μια μπάντα έχει εύρος μπορείς να βάλεις 2-3 εκπομπές μαζί. Όταν του το επισημάνεις αυτό σου λένε κάντο. Μισό λεπτάκι. Τι εννοείς; Ότι τους επισημαίνεις ότι μια κεραία θα έχει πρόβλημα κάνοντας παραπάνω της μιας εκπομπής και αυτοί επιμένουν να κάνουν πολυπλεξία σε μια μόνο κεραία; Γιατί αν κρατούν τέτοια στάση είναι το λιγότερο ανεύθυνοι! Και η cosmote πλέον έχει άχρηστο δίκτυο, το μόνο καλό που κάνουν είναι οτι χρησιμοποιούν ξεχωριστή κεραία για κάθε μπάντα. Η Cosmote έχει πολύ καλό ραδιοδίκτυο. Από εκεί και πέρα σε θέματα σχεδιασμού και διαχείρισης πόρων είναι πίσω. Οι κεραίες της Cosmote είναι άψογες,τουλάχιστον όπως φαίνονται να έχουν απόδοση. Η voda πλέον έχει το καλύτερο και πιό καλοεγκατεστημένο δίκτυο. Πλέον ναι. Στη wind δεν ελέγχει κανείς τίποτα. Δεν ξέρω επίσης αν το ξέρεις αλλα οι περισσότεροι μηχανικοί στις εταιρίες αυτές είναι ηλεκτρολόγοι (λάμπες, ντουί, θερμοσίφωνες) Ουδεμία σχέση με RF Engineering, πώς να πάνε μπροστά όταν ο άλλος σου έχει παρατήρηση οτι ο σταθμός έχει τριγύρω χόρτα και εχει παραλείψει το γεγονός οτι δεν λειτουργεί κάτι σωστά? Όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι RF engineers στην αγορά γιατί προσλαμβάνουν ηλεκτρολόγους; Δε μπορώ να καταλάβω. Είναι πάντως καλό κάποιος RF Engineer να ξέρει ηλεκτρολογικά για να αποφύγει γκάφες αλλά το αντίστροφο είναι δύσκολο :O Η παρατήρηση ότι έχει χόρτα ο σταθμός μου θυμίζει κάτι σε στρατό :p Τους κάνουμε network optimization (RTWP, IMSI tracing, test driving) σε κάθε σταθμό και εκτός απο το οτι τα καταλαβαίνουν λίγοι μέσα δεν έχουμε ακούσει ποτέ ούτε ευχαριστώ. Και όλα αυτά για 800-900 ευρώ το μήνα μισθό. Να πάνε να πνιγούν ας καταστραφεί όλο το δίκτυο. σε αυτή την περίπτωση παύεις να συνεργάζεσαι. Το ευχαριστώ είναι μια κουβέντα που δε πρόκειται να ακούσεις εφόσον δε καταλαβαίνουν την αξία των δεδομένων που τους δίνεις. όταν κάποιος σου δίνει ένα μάτσο ακαταλαβίστικα δεδομένα και δε μπορείς να τα αξιοποιήσεις τότε κάτι δε πάει καλά. Δε χρειάζεται να διώξουν προσωπικό,οι ηλεκτρολόγοι χρειάζονται. Απλά πρέπει κάποια άτομα να συμμετέχουν πιο ενεργά στο σχεδιασμό και το στήσιμο των κεραιών,γιατί απ'ό,τι κατάλαβα το δίκτυο θα καταλήξει έκτρωμα αν συνεχίσει έτσι... Για να καταλάβετε τι ζημιά έχει γίνει σας αναφέρω κάποια ενδεικτικα δεδομένα από μία κεραία που δεν χρησιμοποιεί multiband κεραίες (είμαι πλέον πεπεισμένος) στην Αργαλαστή Πηλίου. Μηλίνα (καλύπτεται από κεραία Αργαλαστής,συνεγκατάσταση Vodafone - Wind) : GSM 900 @ Ch 28 by Wind : -68dBm GSM 900 @ Ch 7x by Vodafone : -52dBm 3G by Wind : -82dbm 3G by Vodafone : -62dBm Αργαλαστή στο Μπαλκόνι μου : GSM 900 @ Ch 20 by Wind : -62dBm GSM 900 @ Ch 82 by Vodafone : -58dBm Εδώ να τονίσω ότι η κεραία της Vodafone κοιτάει σε άλλη γωνία και παρόλα αυτά έχει καλύτερο σήμα! 3G by Wind : -82dBm 3G by Vodafone : -69dBm Μιλάμε για την ίδια κεραία πάντα! Εν τω μεταξύ παλιότερα η Wind είχε καλύτερο GSM. Τι σκ@τ@ κάνανε και το χαλάσανε το σήμα δε ξέρω. Και πιστέψτε με,δεν είναι θέμα έντασης. Καθαρά θέμα κεραίας είναι. leosedf,έχεις δει κεραίες 3G της WIND omni? Υπάρχει περίπτωση; Edited August 6, 2011 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 παιδια με λιγα λογια... χρησιμοποιώ παρα πολυ το ιντερνετ στο κινητο μου και με την wind εχω λιγο φρικαρει! το 3g ειναι σπανιο φαινομενο αλλα και ακομη αν το πιανεις ειναι ωρες που οι σελιδες στο κινητο δεν κατεβαινουν ουτε για πλακα...:mad::mad: με το n8 ειχα τεραστιο προβλημα με τον γαλαξια παλεύεται λιγο αλλα και παλι σε γενικες γραμμες χαλι..!!!!:mad: ακομη και τα mms τους ειναι για γελια..η photo ερχεται στα 10kb!ελεος δηλαδη! την ανοιγεις και δεν καταλαβαινεις τι σου στειλανε!:mad: τον αλλο μηνα ληγει το συμβόλαιο μου και ειμαι ετοιμος να παω vodafone! ελπιζω να μην το μετανοιωσω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 παιδια με λιγα λογια... χρησιμοποιώ παρα πολυ το ιντερνετ στο κινητο μου και με την wind εχω λιγο φρικαρει! το 3g ειναι σπανιο φαινομενο αλλα και ακομη αν το πιανεις ειναι ωρες που οι σελιδες στο κινητο δεν κατεβαινουν ουτε για πλακα...:mad::mad: με το n8 ειχα τεραστιο προβλημα με τον γαλαξια παλεύεται λιγο αλλα και παλι σε γενικες γραμμες χαλι..!!!!:mad: ακομη και τα mms τους ειναι για γελια..η photo ερχεται στα 10kb!ελεος δηλαδη! την ανοιγεις και δεν καταλαβαινεις τι σου στειλανε!:mad: τον αλλο μηνα ληγει το συμβόλαιο μου και ειμαι ετοιμος να παω vodafone! ελπιζω να μην το μετανοιωσω... Απο θέμα δικτύου δε θα το μετανιώσεις. Από θέμα χρεώσεων όμως :lol: Θέμα ταχυτήτων 3G δεν έχω με WIND ούτε στο Ν8 μου ούτε στο στικάκι αλλά γενικά είμαι και σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι το δίκτυο πετάει. Το ραδιοδίκτυο το έχουν κάνει χάλια βέβαια... Αυτό με τα MMS έχουν να το φτιάξουν από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία. Προβληματική υπηρεσία. Έχει να αναβαθμιστεί από εποχής T610. Βλέπει όλα τα κινητά ως General και ρίχνει συμπίεση. δεν έχουν περάσει τα IMSI range! Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 Για το πρώτο που λές η απάντηση είναι ΝΑΙ. Για την cosmote δεν είναι οτι έχει καλό δίκτυο απλώς το συντηρούν και το προσέχουν αρκετά καλά. Βέβαια οι σαβούρες τις NOKIA είναι απαρχαιωμένες και χαλάν συνέχεια αλλά τις κρατούν ακόμη. Δεν έχω δεί Omni σε wind, πιό πολύ τις χρησιμοποιεί η cosmote στα τηλεφωνικά κέντρα που έχει σε χωριά κλπ. Παλιότερα ίσως είχαν. Σε 3G δεν πιστεύω. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. August 6, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2011 Απο θέμα δικτύου δε θα το μετανιώσεις. Από θέμα χρεώσεων όμως :lol: Θέμα ταχυτήτων 3G δεν έχω με WIND ούτε στο Ν8 μου ούτε στο στικάκι αλλά γενικά είμαι και σε μια περιοχή που υποτίθεται ότι το δίκτυο πετάει. Το ραδιοδίκτυο το έχουν κάνει χάλια βέβαια... Αυτό με τα MMS έχουν να το φτιάξουν από τότε που ξεκίνησε η υπηρεσία. Προβληματική υπηρεσία. Έχει να αναβαθμιστεί από εποχής T610. Βλέπει όλα τα κινητά ως General και ρίχνει συμπίεση. δεν έχουν περάσει τα IMSI range! φιλε εγω εγω εχω τεραστιο προβλημα... πχ μου δειχνει οτι ειμαι φουλ 3g αλλα δεν κατεβαινει σελιδα ουτε για πλακα... μετα τις 12 το βράδυ ολα οκ....:rolleyes::rolleyes::rolleyes: αυτο με τα mms ειναι αναγούλα πλεον...πραγματικα.. θα πρεπε να ντρέπονται ... στελνω παιρνω 10 kb...αυτο ηταν. προχθες εστειλα ενα mms σε ενα φιλο που εχει το n8 και νομιζε οτι ειχε προβλημα το κινητο επειδη δεν μπορουσε να διαβασει την εικονα.! μιλαμε για ΜΕΓΑΛΟ χαλι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2011 φιλε εγω εγω εχω τεραστιο προβλημα... πχ μου δειχνει οτι ειμαι φουλ 3g αλλα δεν κατεβαινει σελιδα ουτε για πλακα... μετα τις 12 το βράδυ ολα οκ....:rolleyes::rolleyes::rolleyes: αυτο με τα mms ειναι αναγούλα πλεον...πραγματικα.. θα πρεπε να ντρέπονται ... στελνω παιρνω 10 kb...αυτο ηταν. προχθες εστειλα ενα mms σε ενα φιλο που εχει το n8 και νομιζε οτι ειχε προβλημα το κινητο επειδη δεν μπορουσε να διαβασει την εικονα.! μιλαμε για ΜΕΓΑΛΟ χαλι. Αυτό που λες είναι χαρακτηριστικό δείγμα "υπερφόρτωσης" δικτύου και τίποτα άλλο. Αν καταχωρηθεί (στην περίπτωση που δεν έχει γίνει ήδη) στο 1277/1260/1231 (στο τελευταίο κατά προτίμηση,έχει περισσότερη σχέση με το 3G) ίσως επιλυθεί. Ειδάλλως μη περιμένεις φιλοτιμία από τη WIND. Για την ιστορία του ΜΜSC της Wind,όταν είχε τον έλεγχο υπό την κατοχή της η υπηρεσία ήταν άψογη. Δεν είχα με κανένα κινητό πρόβλημα,σε αντίθεση με τη Cosmote που χανόταν MMS,δε μπορούσες να στείλεις κτλ. Μετά από τη φάση του Sony Ericsson T610 η WIND παραχώρησε τον έλεγχο σε εξωτερικό συνεργάτη,όχι ιδιαίτερα αξιόπιστο, και το κέντρο από τότε άρχισε τα προβλήματα. Χοντρά προβλήματα. IMEI Range δεν αναγνωρίζει. Όλα τα κινητά τα βλέπει σαν NOKIA 3310 :lol: Αποτέλεσμα είναι η συμπίεση. Επιπλέον αν επισυνάψεις κάτι άλλο εκτός εικόνα κτλ μπορεί να το κάνει drop εφόσον το κινητό προορισμού δε θα το λάβει σωστά! Μιλάμε για μια προβληματικότατη υπηρεσία με την οποία προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμαι μαζί της μια και χρησιμοποιώ πλέον το e-mail στο οποίο η Wind δε βάζει χέρι. @leosedf,υπάρχουν άτομα που αγαπούν τη δουλειά τους και άτομα τα οποία την κάνουν απλά για να την κάνουν. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν εργαζόμενοι οι οποίοι κάνουν "θαύματα στο δίκτυο" και στη δεύτερη κατηγορία άτομα που δε προσφέρουν τίποτα και μπορεί να κάνουν και "ζημιά" (κατάλαβες με ποια έννοια λέω ζημια) Τέλος πάντων,αν συνεχίσουν να το στήνουν έτσι το δίκτυο θα καταλήξουν να έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό με κεραίες που δε δουλεύουν (μετά θα κατηγορούν τη Huawei),δίκτυο με αρκετά υψηλά επίπεδα θορύβου και κατανάλωσης και ο επόμενος ιδιοκτήτης θα δώσει άλλα τόσα χρήματα για να στρώσει το δίκτυο. Το μόνο που βλέπω να τους σώζει είναι ένα 3G@900/1800Mhz αν και σε αυτό βλέπω να κάνουν 3πλές εκπομπές από μια 900άρα κεραία. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
freddaras Δημ. August 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2011 mixtri με το χερι στην καρδια αν και ξερω οτι δεν ειναι το κατάλληλο τοπικ για αυτο. θα πηγαινες απο wind σε vodafone? εχω κανει ενα πολυ καλο πακετο στη wind και δυσκολευομαι να το αφησω+ το οτι ο αδερφος μου κτλ εχουν wind και μιλαμε δωρεαν μεταξυ μας κτλ. κανω χρήση ομως του ιντερνετ στο κινητο μου και σε αυτο το θεμα με εχουν ξενερωσει απιστευτα. πιστευεις οτι σε vodafone θα βρω την υγεία μου για το συγκεκριμένο θεμα( διαβαζω πολυ καλα λογια για το 3g της vodafone γενικως) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakels Δημ. August 7, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 7, 2011 mixtri με το χερι στην καρδια αν και ξερω οτι δεν ειναι το κατάλληλο τοπικ για αυτο. θα πηγαινες απο wind σε vodafone? εχω κανει ενα πολυ καλο πακετο στη wind και δυσκολευομαι να το αφησω+ το οτι ο αδερφος μου κτλ εχουν wind και μιλαμε δωρεαν μεταξυ μας κτλ. κανω χρήση ομως του ιντερνετ στο κινητο μου και σε αυτο το θεμα με εχουν ξενερωσει απιστευτα. πιστευεις οτι σε vodafone θα βρω την υγεία μου για το συγκεκριμένο θεμα( διαβαζω πολυ καλα λογια για το 3g της vodafone γενικως) φιλε εγω αυτη τη στιγμη σου γραφω απο 3g voda και γενικα πεταει, στο σερφινγκ δεν εχει διαφορα με adsl. εδω που ειμαι πρεπει να εχει μονο 3,6mb αλλα ειναι μια χαρα!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. August 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2011 ακόμα ασχολείστε με τη σακατεμένη :lol::lol::lol::lol: Που έχει νήμα για cosmote & vodafone για το ίδιο θέμα ? Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2011 ακόμα ασχολείστε με τη σακατεμένη :lol::lol::lol::lol: Που έχει νήμα για cosmote & vodafone για το ίδιο θέμα ? την σακατέψανε,δεν ήταν σακατεμένη. Υπάρχουν κεραίες της WIND που λειτουργουν σούπερ (μερικές φορές είναι καλό να μη βάζουν χέρι σε ό,τι λειτουργεί τέλεια και το χαλάσουν) όπως για παράδειγμα αυτή που είναι στη ΒΙ.ΠΕ. Βόλου που συγκριτικά με την Vodafone κεραία που είναι δίπλα δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο δυνατό σήμα. Οι κεραίες που έστησε η WIND από το 2003-2008 λειτουργούσαν με καλές προδιαγραφές, Σήμερα με αυτά που ακούω και βλέπω κάτι δε πάει καθόλου καλά! Αν προσθέσουμε και τα ξηλώματα...η WIND πρέπει να ρίξει πολύ δουλειά στο δίκτυο για ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. August 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2011 Το θέμα είναι να πέσει ζεστό παραδακι,αλλιώς...Εκτός αυτου,έχει μείνει πολύ πίσω τόσα χρόνια...Προλαβαίνει να ανακτήσει χαμένο έδαφος και να ανατρέψει την κακή εικόνα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2011 Το θέμα είναι να πέσει ζεστό παραδακι,αλλιώς...Εκτός αυτου,έχει μείνει πολύ πίσω τόσα χρόνια...Προλαβαίνει να ανακτήσει χαμένο έδαφος και να ανατρέψει την κακή εικόνα; Έχει μείνει ακριβώς 2 χρόνια πίσω στην επέκταση του 3G.2009 Ιούνιο κάπου είχαν παγώσει τα πράγματα.Δεν τίθεται θέμα χρόνου. Προλαβαίνει ΑΝΕΤΑ να φτάσει σε κάλυψη και τις άλλες δύο. Σε ταχύτητες δε τίθεται καν θέμα,την υποδομή της Wind σε κορμό δεν εχει καμία άλλη. Σχεδόν παντού οπτικές ίνες. Και δεν είναι θέμα χρήματος. Είναι θέμα προσωπικού εκτιμώ. Αν δε πάρει άτομα με ειδικότητα και γνώση πάνω σε RF technology δε πρόκειται ποτέ να φτιάξει σωστό δίκτυο. Μα αν μιλάμε για triplexer και μπακαλοδουλειές καλύτερα να μη κάνει τίποτα... να αφήσει το δίκτυο ως έχει! Μόνο ζημιά θα κάνει. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. August 9, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2011 Σκέψου όμως πως η κόκκινη για να βελτιώσει τα χάλια της,της πήρε κοντά 2,5 χρόνια και σαφέστατα είχε και τους χρηματικούς πόρους και καλό προσωπικο.Πού θα βρίσκονται όμως οι άλλες 2 μετά από 2 χρόνια που θα πάρει την Wind να μαζέψει τ'ασυμμαζευτα;Υπενθυμίζω πως ο κύριος ανταγωνιστής της μπλε δεν παρέχει απλά ραδιοκαλυψη τρίτης γενιάς στα βουνά και στα λαγκαδια(καλά,αν πριν δύο χρόνια μου'λεγες ότι θά'βλεπα 3g από την κόκκινη σε απομακρυσμένα χωριουδακια θα σε θεωρούσα το λιγότερο ψυχασθενη :p ),αποδίδει κιόλας...Όσον αφορά την οπτική ίνα μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 10, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2011 (edited) Σκέψου όμως πως η κόκκινη για να βελτιώσει τα χάλια της,της πήρε κοντά 2,5 χρόνια και σαφέστατα είχε και τους χρηματικούς πόρους και καλό προσωπικο.Πού θα βρίσκονται όμως οι άλλες 2 μετά από 2 χρόνια που θα πάρει την Wind να μαζέψει τ'ασυμμαζευτα;Υπενθυμίζω πως ο κύριος ανταγωνιστής της μπλε δεν παρέχει απλά ραδιοκαλυψη τρίτης γενιάς στα βουνά και στα λαγκαδια(καλά,αν πριν δύο χρόνια μου'λεγες ότι θά'βλεπα 3g από την κόκκινη σε απομακρυσμένα χωριουδακια θα σε θεωρούσα το λιγότερο ψυχασθενη :p ),αποδίδει κιόλας...Όσον αφορά την οπτική ίνα μήπως είσαι λίγο υπερβολικός; :p Η κόκκινη δε θεωρώ ότι είχε δίκτυο πριν τη μεγάλη αλλαγή. Επιπλέον δε της πήρε 2.5 χρόνια αλλά 2 χρόνια για τις βασικές αλλαγές σε όλες τις μεγάλες πόλεις και 2 χρόνια για την επαρχία. Το καλό είναι ότι επειδή δούλευε παράλληλα επαρχία και πόλεις βγήκε αυτό το γρήγορο αποτέλεσμα. Τέλος πάντων,δεν είναι ανέφικτο γιατί η Wind ουσιαστικά μόνο στο ραδιοδίκτυο έχει δουλειά αλλά θέλει σωστές εγκαταστάσεις και όχι χαζαμάρες. Δεν αλλάζεις εξοπλισμό και το στήνεις χειρότερα. Αυτό είναι τουλάχιστον αυτοκτονία. Edited August 10, 2011 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Picard Δημ. August 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2011 Παντα ετσι ηταν η wind απο τοτε που την θυμαμαι,14 χρονια που ασχολουμαι με κινητη,ακομη και στο GSM εχει καποια μικροκενα,οχι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα κατι ειναι κι αυτο,γενικα εγω που βλεπω νεους σταθμους ειναι ολοι με 2-3 καναλια,αφου εχει μπολικο φασμα γιατι δεν το χρησιμοποιει και τι παραπανω εκανε η vodafone που ειναι τελεια???? εκτος εαν η vodafone δουλευει με μεγαλυτερη ισχυ,εκει αλλαζει το θεμα.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2011 (edited) Παντα ετσι ηταν η wind απο τοτε που την θυμαμαι,14 χρονια που ασχολουμαι με κινητη,ακομη και στο GSM εχει καποια μικροκενα,οχι τιποτα το ιδιαιτερο αλλα κατι ειναι κι αυτο,γενικα εγω που βλεπω νεους σταθμους ειναι ολοι με 2-3 καναλια,αφου εχει μπολικο φασμα γιατι δεν το χρησιμοποιει και τι παραπανω εκανε η vodafone που ειναι τελεια???? εκτος εαν η vodafone δουλευει με μεγαλυτερη ισχυ,εκει αλλαζει το θεμα.... Για το GSM παραμένει η άποψή μου η ίδια (για όποιους σταθμούς...δε μπλέξανε συχνότητες 1800-2100 πχ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου) η WIND έχει πολύ καλή κάλυψη και πολύ καλό P.C. που δίνει άλλη ποιότητα στο δίκτυο,ακόμη κι έτσι που κατήντησε. Οι χαζαμάρες του 2011 δεν αναιρούν τη δουλειά που έχει γίνει από το 1993 στο δίκτυο. Γιατί κάποτε οι Ιταλοί είχαν κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Οι Έλληνες τη συνεχίσαν ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Και κάπου χάθηκε η μπάλα ή άρχισαν οι "οικονομίες" από πράγματα που λες "δε γίνονται". Δε γίνεται να βάλεις διαφορετικές αναρτήσεις στο αμάξι. Θα πάει σαν βάρκα. Πως να το κάνουμε... Για τα κανάλια που λες,το γράφεις και γενικά στο forum αλλά...για τη χωρητικότητα τουλάχιστον δεν είναι θέμα το πόσα κανάλια θα έχεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν θες να καλύψεις περιμετρικά του Σ.Β. βάζεις κεραίες με υψηλό κέρδος σε γωνία 120 μοιρών (ακόμα και ισοτροπική να βάλεις καλύπτεις ΚΑΛΑ αλλά σκοτώνεις πολλές συχνότητες). Αν θες να εστιάσεις σε σημεία υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλού κέρδους κεραίες με γωνία εκπομπής 30 μοιρών που δεν έχω δει να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό (δεν είμαι σίγουρος για μια κεραία της Cosmote στη Σκιάθο αν χρησιμοποιεί τέτοια κεραία). Έτσι λοιπόν, στην επαρχία δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο να έχεις πολλές κεραίες πάνω στο Σ.Β. εκτός αν ο Σ.Β. βρίσκεται σε βουνό και αρχίζεις να εστιάζεις σε χωριουδάκια που βρίσκονται "από κάτω" με κεραίες πολύ υψηλού κέρδους και με μια κεραία πιο χαμηλού κέρδους να καλύπτεις τις ενδιάμεσες περιοχές. Αυτό δε το κάνουν στην Ελλάδα. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ το έχω δει. Η Cosmote συνήθως βάζει omni cell μέσα στα χωριουδάκια και μεγαλύτερα cell εκτός χωριών. Η Vodafone το κάνει με κάποια 1800άρια κανάλια αλλά όχι ακριβώς αυτό που λεω. Η WIND το κάνει μόνο εντός πόλεων με κάποιες 1800άρες κεραίες. Για τη χωρητικότητα όμως δε παίζει ρόλο το πόσες κεραίες θα έχεις πάνω στη κεραία. Ίσα ίσα,όσο περισσότερες κεραίες έχεις τόσο χειρότερα για χωρητικότητα αν ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ τις ίδιες συχνότητες :worry: γιατί πέφτει ουσιαστικά η ένταση κίνησης που υποστηρίζεις ανά κυψέλη. Δηλαδή δε κάνεις διαθέσιμες τις συχνότητες που έχεις αναθέσει στο Σ.Β. σε αρκετούς "πελάτες" της κεραίας. Η WIND για παράδειγμα μπορεί να δίνει ένα κανάλι που έχει από πίσω 8 συχνότητες ενώ η Vodafone ένα κανάλι με 3 συχνότητες. Το ίδιο το κανάλι έχει μικρότερη χωρητικότητα. Όμως εσύ βλέπεις περισσότερες κεραίες πάνω στο Σ.Β. Συνολικά η VF δίνει τον ίδιο αριθμό συχνοτήτων αλλά χωρισμένες σε περισσότερα κανάλια. Άρα χειρότερη ομαδοποίηση. ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΨΗ,ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ. Το καλύτερο μοντέλο ομαδοποίησης όταν έχεις αρκετό φάσμα είναι της Vodafone. Edited August 12, 2011 by mixtri Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Picard Δημ. August 12, 2011 Κοινοποίηση Δημ. August 12, 2011 Για το GSM παραμένει η άποψή μου η ίδια (για όποιους σταθμούς...δε μπλέξανε συχνότητες 1800-2100 πχ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου) η WIND έχει πολύ καλή κάλυψη και πολύ καλό P.C. που δίνει άλλη ποιότητα στο δίκτυο,ακόμη κι έτσι που κατήντησε. Οι χαζαμάρες του 2011 δεν αναιρούν τη δουλειά που έχει γίνει από το 1993 στο δίκτυο. Γιατί κάποτε οι Ιταλοί είχαν κάνει ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Οι Έλληνες τη συνεχίσαν ΜΙΑ ΧΑΡΑ. Και κάπου χάθηκε η μπάλα ή άρχισαν οι "οικονομίες" από πράγματα που λες "δε γίνονται". Δε γίνεται να βάλεις διαφορετικές αναρτήσεις στο αμάξι. Θα πάει σαν βάρκα. Πως να το κάνουμε... Μιχτρι δεν αντιλεγω,η καλυψη ειναι καλη δεν εχεις προβλημα πλεον,τα μικροκενα που δημιουργουνται για διαφορους λογους ειναι ασημαντα πλεον,Οι ιταλοι μολις τα βρηκαν σκουρα τα πραγματα στην Ελληνικη αγορα την κανανε με ελαφρα πηδηματακια,ομως δεν επενδυσαν οσο επρεπε στην τοτε telestet γραμμενη την ειχανε γι αυτο και πουληθηκε,ομως ο βαρσακης εβαλε τα θεμελια για να κρατηθει η stet hellas ζωντανη τοτε,να μη το ξεχναμε αυτο...και κατι αλλο που ειχα αναφερει σε αλλο νημα απο τοτε που τελειωσε η συνεργασια με τα καταστηματα Γερμανος(λογω αγορας απο cosmote) οι απωλειες ηταν μεγαλες,δες το πριν με το τωρα,την εκτοπισε η cosmote για τα καλα,ας ηταν εξυπνοι οι ανθρωποι στο τμημα marketing...... Για τα κανάλια που λες,το γράφεις και γενικά στο forum αλλά...για τη χωρητικότητα τουλάχιστον δεν είναι θέμα το πόσα κανάλια θα έχεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν θες να καλύψεις περιμετρικά του Σ.Β. βάζεις κεραίες με υψηλό κέρδος σε γωνία 120 μοιρών (ακόμα και ισοτροπική να βάλεις καλύπτεις ΚΑΛΑ αλλά σκοτώνεις πολλές συχνότητες). Αν θες να εστιάσεις σε σημεία υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ υψηλού κέρδους κεραίες με γωνία εκπομπής 30 μοιρών που δεν έχω δει να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό (δεν είμαι σίγουρος για μια κεραία της Cosmote στη Σκιάθο αν χρησιμοποιεί τέτοια κεραία). Έτσι λοιπόν, στην επαρχία δε παίζει ιδιαίτερο ρόλο να έχεις πολλές κεραίες πάνω στο Σ.Β. εκτός αν ο Σ.Β. βρίσκεται σε βουνό και αρχίζεις να εστιάζεις σε χωριουδάκια που βρίσκονται "από κάτω" με κεραίες πολύ υψηλού κέρδους και με μια κεραία πιο χαμηλού κέρδους να καλύπτεις τις ενδιάμεσες περιοχές. Αυτό δε το κάνουν στην Ελλάδα. ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ το έχω δει. Η Cosmote συνήθως βάζει omni cell μέσα στα χωριουδάκια και μεγαλύτερα cell εκτός χωριών. Η Vodafone το κάνει με κάποια 1800άρια κανάλια αλλά όχι ακριβώς αυτό που λεω. Η WIND το κάνει μόνο εντός πόλεων με κάποιες 1800άρες κεραίες. Ναι η cosmote ισως να το εφαρμοζει αυτο γιατι εχω δει δυο σταθμους σε αποσταση 1km και ειχα μεινει με την απορια... Για τη χωρητικότητα όμως δε παίζει ρόλο το πόσες κεραίες θα έχεις πάνω στη κεραία. Ίσα ίσα,όσο περισσότερες κεραίες έχεις τόσο χειρότερα για χωρητικότητα αν ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ τις ίδιες συχνότητες :worry: γιατί πέφτει ουσιαστικά η ένταση κίνησης που υποστηρίζεις ανά κυψέλη. Δηλαδή δε κάνεις διαθέσιμες τις συχνότητες που έχεις αναθέσει στο Σ.Β. σε αρκετούς "πελάτες" της κεραίας. Η WIND για παράδειγμα μπορεί να δίνει ένα κανάλι που έχει από πίσω 8 συχνότητες ενώ η Vodafone ένα κανάλι με 3 συχνότητες. Το ίδιο το κανάλι έχει μικρότερη χωρητικότητα. Όμως εσύ βλέπεις περισσότερες κεραίες πάνω στο Σ.Β. Συνολικά η VF δίνει τον ίδιο αριθμό συχνοτήτων αλλά χωρισμένες σε περισσότερα κανάλια. Άρα χειρότερη ομαδοποίηση. ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΛΥΨΗ,ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ. Το καλύτερο μοντέλο ομαδοποίησης όταν έχεις αρκετό φάσμα είναι της Vodafone. Αυτο κανει μπαμ με τη vodafone,περιπου στα 700 μετρα απο το κτημα μου υπαρχει colocation vodafone-wind,δεν εχω οπτικη επαφη με το σταθμο αλλα καναλια 2-3 βλεπει το μονιτορ μονο απο vodafone,ενω η wind δεν εχει τιποτα και πιανει μονο το 39 στα 50 χιλιομετρα απο αλλο σταθμο,ειναι αυτο που λες η vodafone ετσι οπως ειναι η δομη του δικτυου παρεχει πιο πυκνη καλυψη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts