Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω data αλλά δεν ξέρω πως να κάνω speedtest.Στo iphone για παράδειγμα ξέρω ότι υπάρχει προγραμμα του site speedtest.net και μετράς speed.

Στο sympian Anna πως κάνουμε speedtest;

update: Επίσης να πω ότι στο σήμα λέει 3.5G ενώ παλιά έλεγε 3G και πάει σφαίρα το ίντερνετ!!! Άρα 100% σίγουρο ότι κάνανε αναβάθμιση στον εξοπλισμό της κεραίας..., βάλανε huawei...

Καταρχάς symbian,όχι symbian!!! Λυπήσου κι εμάς τους φανατικούς :p υπάρχει,λέγεται cnlab και δεν είναι αξιόπιστο. Μπορείς να κατεβάσεις το cnlab από το ovi store αλλά δεν είναι αξιόπιστο.

στα δικά μας τώρα, δοκίμασα μετρήσεις από Μιχαλακοπούλου μέχρι Πανόρμου κατά μήκος της Αλεξάνδρας.

Όπως σωστά παρατήρησες άλλαξε η ένδειξη στο κινητό αλλά όχι σε όλες τις κεραίες του Πύργου των Αθηνών!?!? Πχ αυτές που κοιτάνε προς Γουδή ακόμα γράφει 3G (Από Μιχαλακοπούλου με Φειδιπίδου προς Ζωγράφου). Επιπλέον οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί αλλά μόνο σε ώρες "χαμηλής κίνησης".

πχ το πρωί που δοκίμασα 6:30 από Πύργο Αθηνών ήμουν στα 3.2Mbps τώρα είμαι στα ακόλουθα επίπεδα :

http://www.speedtest.net/result/1522483127.png

και ξέρεις τι γίνεται από κίνηση τέτοια ώρα που γράφω το μήνυμα...

Όντως οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί...Θα μετρήσω και ποιότητα σήματος σε κάποια φάση και θα σου πω!

Στην Αχαρνών που δοκίμασα έπιασα 7Mbps στο χαλαρό σε ώρα αιχμής...

Και κάτι άλλο:

1) Πότε η Wind πότε θα βγάλει συσκευή με "τέλειο" σήμα ή "φούλ σήμα";

2) στο μετρό από Κεραμεικό μέχρι Αιγάλεω δεν έχει σήμα GSM

3) η vodafone έχω την αίσθηση ότι ξεκίνησε το 3G στο μετρό-Σύνταγμα! άντε μπράβο! Να ακολουθήσουν κι άλλοι...

Edited by mixtri

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ένα στιγμιαίο λαθάκι κάναμε... μην βαράς!!!:lol: Edited by fotisk13
Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

3.2Mbps στους Αμπελόκηπους και 7 στην Αχαρνών;; Αμάν η wind αγρίεψε!!!! Αύριο θα ανέβω Αθήνα... Για να δούμε τι λέει το δίκτυο.. ;)

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Δυστυχώς ναι.. Για παράδειγμα Καλαμάτα η κάλυψη και μόνο στο 3G είναι ελλειπής.. Τι να πω για ταχύτητες μετά...

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

3.2Mbps στους Αμπελόκηπους και 7 στην Αχαρνών;; Αμάν η wind αγρίεψε!!!! Αύριο θα ανέβω Αθήνα... Για να δούμε τι λέει το δίκτυο.. ;)

>400kb/sec αυτή τη στιγμή στα 300μ από Πύργο Αθηνών! :)

http://www.speedtest.net/result/1522981102.png

Βέβαια μέτρησα την πλευρά που μπορεί να μην έχει αναβαθμιστεί,στα υπόψιν!

Στην Aχαρνών έπιασα 800kb/sec :)

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

εγω παντως σημερα πληρωσα τον τελευταιο μου λογαριασμό wind...

ειμαι cosmote πλεον!

παιδια χωρις να θελω να ανοιξω πολεμο!

ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σχεση εδω αλεξανδρουπολη το 3g της μιας εταιριας με την αλλη!

επαθα Σ Ο Κ με την cosmote!

ακομη και αν εχω το κινητο μου σε απλο σημα γυρισμένο ειναι τις περισσοτερες φορες Ε και με απίστευτες ταχύτητες και εκει!

μεσα στο κεντρο της πολης ας το αφήσουμε καλυτερα!

οχι μαιλ...με 8 photos συνημμένα(το εκανα χθες αυτο) τορεντ κατεβαζω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

λυπαμαι πραγματικα αλλα ειναι πολυ πισω οι ανθρωποι...

Οτι να ναι λες ...Λες και επειδη γινεται αυτο αλεξανδρουπολη σημαινει κατι.

Σημείωση: Αγριεύει μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Γιατί η επαρχία είναι "γραμμένη";;;

:p

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Ε, η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές σε σχέση με τις άλλες είναι τραγικές. Μεμονωμένες περιπτώσεις όπου υστερούν οι Vodafone/Cosmote υπάρχουν πάντα, αλλά σε γενικές γραμμές στο 3G της Wind επικρατεί το χάος.

o άνθρωπος εκεί το χρησιμοποιεί και αυτό εκεί τον βολεύει.

είναι ενθουσιασμένος και δεν το κρύβει.. και στην τελική έχει δίκιο, δεν συγκρίνετε η μια με την άλλη ειδικά στο 3g

ΥΓ έχω wind ..και δεν γουστάρω cosmote

6 χρονια συνδρομητής στην wind ειμαι φιλε και ξερω τι σου λεω!:)

ημουν στα παντα ευχαριστημένος εκτος απο το 3g..

και ναι η διαφορα στο θεμα ειναι Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α !!!!!!:blink::blink:

το τεσταρα και με vodafone(εκανα δοκιμες με καρτα)!

και ο αδερφός μου θεσσαλονικη απο wind πηγε cosmote(και αυτος για την δουλεια του θελει 3g στο κινητο και μου λεει τα ιδια)..

τελος παντων...σε ολα τα αλλα δεν εχω κανενα παραπονο..αλλα τι να τον κανεις ενα γαλαξια ολοκληρο αν δεν εχεις ιντερνετ..:happy:

Aγαπητοι μου φιλοι,ας ημαστε ρεαλιστες.Eιμαι ελ.επαγγελματιας,εγω εχω δει οτι το 70% ενδιαφερεται για τηλεφωνια και το 30%για ιντερνετ(δηλ 3g).Στην τηλεφωνια εγω κατατασω πρωτη wind μετα voda και τελος cosmote.

Aγαπητοι μου φιλοι,ας ημαστε ρεαλιστες.Eιμαι ελ.επαγγελματιας,εγω εχω δει οτι το 70% ενδιαφερεται για τηλεφωνια και το 30%για ιντερνετ(δηλ 3g).Στην τηλεφωνια εγω κατατασω πρωτη wind μετα voda και τελος cosmote.

ναι οκ..συμφωνω..

εγω για το 3g μιλαω..

σε ολα τα αλλα δεν ειχα παραπονο ποτε ..

αλλαζουν ομως τα πραγματα φιλε μου..σιγα σιγα..:)

Προσωπικα συμπαθω την κοσμοτε(και ιδιαιτερα για το mycosmos),αλλα τι να το κανω το 98% 3g αν με παιρνουν τηλ. και λεει οτι ειναι κλειστο,αν δεν ακουω τον συνομιλητη μου,αν μου κλεινει η γραμμη;Aυτα ειναι 100% βασικα αν εχεις τηλεφωνο εργασιας.

,αλλα τι να το κανω το 98% 3g αν με παιρνουν τηλ. και λεει οτι ειναι κλειστο,αν δεν ακουω τον συνομιλητη μου,αν μου κλείνει η γραμμή;Aυτα ειναι 100% βασικα αν εχεις τηλεφωνο εργασιας.

έχεις δίκιο σε αυτό ..

όταν δεν βγαίνει γραμμή με cosmote ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής η ακόμα χειρότερα γιορτές κλπ,

με την wind είναι συνήθως όλα εντάξει.

δοκιμάστε να καλέστε νούμερα από της 2 εταιρίες επανειλημμένα ,να δείτε πόσο καθυστερεί η κοτε να συνδέσει της κλήσεις

έχεις δίκιο σε αυτό ..

όταν δεν βγαίνει γραμμή με cosmote ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής η ακόμα χειρότερα γιορτές κλπ,

με την wind είναι συνήθως όλα εντάξει.

δοκιμάστε να καλέστε νούμερα από της 2 εταιρίες επανειλημμένα ,να δείτε πόσο καθυστερεί η κοτε να συνδέσει της κλήσεις

Και η ποιότητα της φωνής που ακους εχει τεράστια διαφορά .

Συμφωνώ απόλυτα για αυτό και έχω μείνει "κολλημένος" στη Wind. Μηδενικά drop calls και μακράν καλύτερη ποιότητα ήχου από τους άλλους δυο. Και τα υπόλοιπα περί κάλυψης είναι για να έχουμε να λέμε...

Πρόλαβα να κάνω κάποιες μετρήσεις επιτέλους. Στο νοσοκομείο παίδων έγιναν οι μετρήσεις και δεν αφορούν τις ταχύτητες γιατί αυτή την ώρα είναι τραγικές :p Full οι δρόμοι σήμερα με την απεργία!

Από HSDPA μου έκανε εντύπωση ότι o θόρυβος είναι σε υψηλά επίπεδα με τόσο δυνατό σήμα...

http://img28.imageshack.us/img28/2999/towerofathens.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Το GSM είναι τέλειο...

http://img705.imageshack.us/img705/9227/towerofathensgsm.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us

Τέλος ας πάμε σε ένα...speedtest (δεν είναι η κατάλληλη ώρα,το ξέρω)

http://www.speedtest.net/result/1527583251.png

Έχω πέσει σε simple 3G παρεπιπτώντως! Φοβερά! :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα το ping μου έχει πέσει κάτω από 100ms σε επαρχιακό μέρος και λέω...μήπως έπεσε καμιά αναβάθμιση; Πάει super το δίκτυο... Είμαι κολλημένος στο 1.3mbps σε μια περιοχή που υποστηρίζει μέχρι...1.8mbps... Δε μιλώ για τρελή ταχύτητα αλλά το ότι είμαι κάτω από 100ms είναι πολύ ωραία αίσθηση! Περιττό να σας πω ότι έχω κατεβάσει 2GB σήμερα και η κεραία άρχισε να τα παίζει! Το σήμα δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό αλλά νομίζω ότι τα data της WIND αποκτήσαν επιτέλους σταθερότητα. Είμαι σίγουρος ότι πέφτω σε αρκετά παλιό εξοπλισμό μιας και η Θεσσαλία δεν περιλαμβάνεται ακόμη στα πλάνα αναβάθμισης με HUAWEI.

Η όποια διακύμανση εμφανίζει το παρακάτω chart είναι λόγω torrent. Η ταχύτητα είναι πολύ πολύ σταθερή...

http://img824.imageshack.us/img824/3026/speedtesttorrent.jpg

Btw στην Αθήνα δεν πρόλαβα να κάνω πολλά speedtest και μετρήσεις καθώς έπεσε πολύ δουλειά αλλά έχω την αίσθηση ότι στο κέντρο πλέον παίζει >3.6mbit,τουλάχιστον στις κεραίες που μέτρησα.... Και σε περιοχές εκτός κέντρου άρχισε λογικά να παίζει αναβάθμιση. Αχαρνών με το Ν8 μέτρησα 8.6Mbps :wacko:

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σήμερα το ping μου έχει πέσει κάτω από 100ms σε επαρχιακό μέρος και λέω...μήπως έπεσε καμιά αναβάθμιση; Πάει super το δίκτυο... Είμαι κολλημένος στο 1.3mbps σε μια περιοχή που υποστηρίζει μέχρι...1.8mbps... Δε μιλώ για τρελή ταχύτητα αλλά το ότι είμαι κάτω από 100ms είναι πολύ ωραία αίσθηση! Περιττό να σας πω ότι έχω κατεβάσει 2GB σήμερα και η κεραία άρχισε να τα παίζει! Το σήμα δεν είναι ιδιαίτερα σταθερό αλλά νομίζω ότι τα data της WIND αποκτήσαν επιτέλους σταθερότητα. Είμαι σίγουρος ότι πέφτω σε αρκετά παλιό εξοπλισμό μιας και η Θεσσαλία δεν περιλαμβάνεται ακόμη στα πλάνα αναβάθμισης με HUAWEI.

Η όποια διακύμανση εμφανίζει το παρακάτω chart είναι λόγω torrent. Η ταχύτητα είναι πολύ πολύ σταθερή...

http://img824.imageshack.us/img824/3026/speedtesttorrent.jpg

Btw στην Αθήνα δεν πρόλαβα να κάνω πολλά speedtest και μετρήσεις καθώς έπεσε πολύ δουλειά αλλά έχω την αίσθηση ότι στο κέντρο πλέον παίζει >3.6mbit,τουλάχιστον στις κεραίες που μέτρησα.... Και σε περιοχές εκτός κέντρου άρχισε λογικά να παίζει αναβάθμιση. Αχαρνών με το Ν8 μέτρησα 8.6Mbps :wacko:

Με το Ν8 με ποιο πρόγραμμα μέτρησες την ταχύτητα;

Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Με το Ν8 με ποιο πρόγραμμα μέτρησες την ταχύτητα;

από το κινητό υπάρχει το SΡΕΕDΤΕSΤ απο cnlab στο ovistore. Σε εμένα πολλές φορές λέει άκυρες ταχύτητες και χρησιμοποιώ το joikuspot για να συνδεθω με ΝΕΤΒΟΟΚ και από εκεί και πέρα χρησιμοποιώ du meter πως λέγεται...

[sIGPIC][/sIGPIC]

από το κινητό υπάρχει το SΡΕΕDΤΕSΤ απο cnlab στο ovistore. Σε εμένα πολλές φορές λέει άκυρες ταχύτητες και χρησιμοποιώ το joikuspot για να συνδεθω με ΝΕΤΒΟΟΚ και από εκεί και πέρα χρησιμοποιώ du meter πως λέγεται...

Σύνδεσα τώρα το κινητό με το joikuspot στο laptop και έκανα το τεστ http://www.speedtest.net/result/1546024923.png

Σύνδεσα τώρα το κινητό με το joikuspot στο laptop και έκανα το τεστ http://www.speedtest.net/result/1546024923.png

Ακόμα TIM HELLAS γράφει?

[sIGPIC][/sIGPIC]

χεχε! Στα ίδια από Πήλιο! Στα υπόψιν ότι δοκιμάζω με 3.6 mbps down/384 kbps up modem,δε ξέρω αν πάει παραπάνω :p Εδώ δε φτάνει οπτική ίνα άρα το ping δικαιολογημένο,ε;

http://www.speedtest.net/result/1548068693.png

[sIGPIC][/sIGPIC]