Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

οχι η cosmote εχει τους περισσοτερους πελατες λογω και του ΟΤΕ εδω αλλα με τετοια χωρητικοητα... ουουουου

ασχετο αλλα εχεις βρει που ειναι η κεραια της wind?

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Παντως παιδια μπορειται να αναφερετε καποιο προβλημα καλυψης της περιοχη σας στο wind kalupsi.Το ειχα κανει πριν ενα χρονο οταν το χωριο Νεος Μυλοτοπος Γιαννιτσων,4000 κατοικων ειχε ανυπαρκτη καλυψη 3g , ενω οι αλλες ειχαν τελεια καλυψη.Μετα απο λιγο καιρο μου απαντησαν οτι θα το λαβουν υποψη τους και τελικα εβαλαν 3g στο χωριο και μαλιστα καλυτερο απο τις αλλες :D:D

ναι το site ειναι εκτος αλλα εστειλα ειδοποιηση μεσω της προσωρινης αποθηκευσης της google!:shifty::shifty:

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Παντως παιδια μπορειται να αναφερετε καποιο προβλημα καλυψης της περιοχη σας στο wind kalupsi.Το ειχα κανει πριν ενα χρονο οταν το χωριο Νεος Μυλοτοπος Γιαννιτσων,4000 κατοικων ειχε ανυπαρκτη καλυψη 3g , ενω οι αλλες ειχαν τελεια καλυψη.Μετα απο λιγο καιρο μου απαντησαν οτι θα το λαβουν υποψη τους και τελικα εβαλαν 3g στο χωριο και μαλιστα καλυτερο απο τις αλλες :D:D

http://www.windkalipsi.gr/uc/windkalipsi_ucGR.jpg

Κι εγώ είχα δηλώσει πρόβλημα, αλλά ακόμη περιμένω...

Σου τα' δωσα όλα όχι όμως και το θάνατό μου. Αυτό άσε με να το κρατήσω εγώ.

http://img412.imageshack.us/img412/1559/28923n.gif

Καλό Πάσχα!

τΑυτό τι σημαίνει; ότι υπάρχει μικροκεραια κοντά στο σπίτι μου που αναμεταδίδει το σήμα και περνούμε ρεύμα από την ίδια οδό και η κεραία και το σπίτι μου;, δηλαδή γεννητρια δεν μπορούνε να βάλουνε να βελτιωθεί το σημα;

Πρώτη απάντηση: Ναι. Δεύτερη απάντηση: Η Γεννήτρια δεν βελτιώνει το σήμα. Υπάρχουν μπαταρίες, σε micro δεν μπορείς να βάλεις γεννήτρια.

σε βρισκω πολυ διαβασμενο! μηπως ηρθες απο τα μερη μας; δεν πιστευω να εβαλες και εσυ υπογραφη! :happy: :rolleyes:

Όχι δεν έχω καμία σχέση με την περιοχή.

Πρώτη απάντηση: Ναι. Δεύτερη απάντηση: Η Γεννήτρια δεν βελτιώνει το σήμα. Υπάρχουν μπαταρίες, σε micro δεν μπορείς να βάλεις γεννήτρια.

Όχι δεν έχω καμία σχέση με την περιοχή.

αρα κοντα μου δεν ειναι μικροκεραια αλλα κανονικη κεραια ?. και αυτο που λες οτι η γεννητρια δεν βελτιωνει το σημα τι εννοεις ? . στα βουνα που δεν υπαρχει ηλεκτροδοτηση πωσ εχει σημα 'η κεραια ;. με γεννητρια ; ετσι δεν ειναι ; 'η κατι αλλο; . και λειτουργει με ηλιακη ενεργεια;. ή βαζουνε πετρελαιο;. ή τι αλλο μπορει να ειναι; . για αυτο πεφτει το σημα οτι κοπει το ρευμα . υπαρχει τροπος να μαθω απο ποια κεραια παιρνω σημα ?. με καποιον τροπο?.

Edited by JOHNMEGARYTHMOS
διορθωση

δηλαδή γεννητρια δεν μπορούνε να βάλουνε να βελτιωθεί το σημα;

Για να εγκατασταθεί H/Z σε σταθμό βάσεως χρειάζεται ειδική άδεια, ο χώρος να είναι επαρκής ώστε να φιλοξενήσει το H/Z και τη δεξαμενή πετρελαίου Επίσης να μη βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή προκειμένου να μην υφίσταται ενόχληση λόγο του θορύβου. Στη λίμνη Πλαστήρα πριν χρόνια οι κάτοικοι έσπαγαν τα H/Z της Voda και Wind ή έκοβαν τα παροχικά καλώδια διότι τους “ενοχλούσε” o θόρυβος.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις μάλλον το αντίθετο γίνεται. Σε καλύπτει το Micro site με Full σήμα και μετά τη διακοπή ρεύματος σε καλύπτει ο απομακρυσμένος Σταθμός Βάσεως και έχεις χαμηλότερο σήμα. Τα Micro Sites δεν φέρουν μπαταρίες για αυτονομία πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων( 20’ max) Είναι λογικό λοιπόν να παρατηρείς μείωση στην ισχύ του σήματος λήψης.

αρα κοντα μου δεν ειναι μικροκεραια αλλα κανονικη κεραια ?. και αυτο που λες οτι η γεννητρια δεν βελτιωνει το σημα τι εννοεις ? . στα βουνα που δεν υπαρχει ηλεκτροδοτηση πωσ εχει σημα 'η κεραια ;. με γεννητρια ; ετσι δεν ειναι ; 'η κατι αλλο; . και λειτουργει με ηλιακη ενεργεια;. ή βαζουνε πετρελαιο;. ή τι αλλο μπορει να ειναι; . για αυτο πεφτει το σημα οτι κοπει το ρευμα . υπαρχει τροπος να μαθω απο ποια κεραια παιρνω σημα ?. με καποιον τροπο?.

1. Αν υπάρχει ηλεκτροδότηση και ο Σταθμός στο βουνό δεν είναι τερματικός αλλά βασικός κόμβος στο δίκτυο μετάδοσης(αναμεταδότης) υπάρχει εγκατεστημένο H/Z αυτόματης εκκίνησης (St-By Auto Start) Όταν οι επιτηρητές τάσεως μετρήσουν υπέρταση ή υπόταση ( >230Vac ή <200Vac) ή διακοπή έστω και σε μια από τις 3 φάσεις ΔΕΗ δίδεται σήμα εκκίνησης του H/Z εντός 30” – 1’max.

2. Αν δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση τότε:

a. Υπάρχει Η/Ζ συνεχούς λειτουργίας και μπαταρίες ώστε να υπάρχει εφεδρεία ισχύος σε περίπτωση βλάβης ή συντήρησης . Εφαρμογή και σε κόμβους.

b. Διάταξη 2 Η/Ζ τα οποία λειτουργούν εναλλάξ 12 + 12ώρες και μπαταρίες για εφεδρεία ισχύος όπως και στη προηγούμενη περίπτωση. Εδώ το θετικό είναι ότι αν αποτύχει το 1ο H/Z το 2ο μετατρέπεται σε συνεχούς λειτουργίας. Εφαρμογή και σε κόμβους.

c. Υβριδικό σύστημα Η/Ζ και Μπαταριών (όπως τα αυτοκίνητα) Ο Σταθμός λειτουργεί με μπαταρίες χωρίς τα κλιματιστικά και όταν ανέβη η θερμοκρασία ή εκφορτιστούν οι μπαταρίες ξεκινά το H/Z. Τότε παρέχεται ισχύς/κλιματισμός στο σταθμό από το H/Z το οποίο φορτίζει και τις μπαταρίες. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται ανάλογα με τις συνθήκες.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται σε τερματικούς σταθμούς με μικρές απαιτήσεις ισχύος/κλιματισμού και όχι σε κόμβους.

d. Υβριδικό σύστημα ηλιακών στοιχείων & μπαταριών σε μικρούς τοπικούς ενισχυτές σήματος (Cell extenders ή Βoosters) με εξαιρετικά χαμηλές απαιτήσεις ισχύος/κλιματισμού. Κύκλος λειτουργίας μπαταρίες/φόρτιση/ηλιακά στοιχεία.

Ηλιακά σύν ΔΕΗ σύν Γεννήτριες υπάρχουν και σε μεγάλους σταθμούς.

Σε άλλους πάλι έχει γεννήτρια και ηλιακά. Με τη γεννήτρια να επαναφορτίζει τις μπαταρίες όταν δεν φτάνουν τα φωτοβολταικά.

Σε άλλους έχει ΔΕΗ με stand-by γεννήτρια (κλασική περίπτωση).

Ότι και να γίνει όμως υπάρχουν μπαταρίες και τα μηχανήματα δεν διακόπτονται ποτέ. Σε micro σταθμούς δεν υπάρχει απλά περίπτωση να μπεί backup σύστημα μεγαλύτερο απο αυτό που έχει το ίδιο το micro οπότε όταν πέσει πέρνεις απο αλλού.

Για να εγκατασταθεί H/Z σε σταθμό βάσεως χρειάζεται ειδική άδεια, ο χώρος να είναι επαρκής ώστε να φιλοξενήσει το H/Z και τη δεξαμενή πετρελαίου Επίσης να μη βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή προκειμένου να μην υφίσταται ενόχληση λόγο του θορύβου. Στη λίμνη Πλαστήρα πριν χρόνια οι κάτοικοι έσπαγαν τα H/Z της Voda και Wind ή έκοβαν τα παροχικά καλώδια διότι τους “ενοχλούσε” o θόρυβος.

Σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις μάλλον το αντίθετο γίνεται. Σε καλύπτει το Micro site με Full σήμα και μετά τη διακοπή ρεύματος σε καλύπτει ο απομακρυσμένος Σταθμός Βάσεως και έχεις χαμηλότερο σήμα. Τα Micro Sites δεν φέρουν μπαταρίες για αυτονομία πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων( 20’ max) Είναι λογικό λοιπόν να παρατηρείς μείωση στην ισχύ του σήματος λήψης.

οκ σε ευχαριστώ . Να είσαι καλά και εγώ αυτό περίμενα να είναι κοντά στο σπίτι μου έχει μια κεραία αλλά δεν έχει σχήμα σαν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με τους ιστούς. Είναι σαν μια βεργα όρθια στηριγμένη στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας αλλά δεν βλέπω πουθενά το λινκ το άσπρο.μπορεί να είναι κεραία αυτή; και γενικά τι σχήμα έχουνε οι μικρόκεραίες; προφανώς δεν ίδιες έτσι δεν είναι;. Και πως μπορώ να μάθω ποια κεραία με καλύπτει; η εξυπηρέτηση πελατών με έναν ελενχο μπορεί να γνωρίζει να μου πει;. Επίσης οι μικρόκεραιες δεν καλύπτουνε 3g σήμα;. Διότι παρατηρώ το εξής ότι όταν γίνει διακοπή ρεύματος το απλό σήμα όπως σου είπα πέφτει και εάν βάλω 3g Μου εμφανίζει πολύ ελάχιστο σήμα όπως και πριν την διακοπή. Και άμα κολλήσω το κινητό στο τζαμί τις μπαλκονόπορτας αυξάνεται το σήμα. Κάτι άλλο μικρό κυψέλη από όσο ξέρω εξυπηρετεί πολύ λιγότερο κόσμο από ότι μια κεραία. Και μπορεί να μπει σύμφωνα με την νομοθεσία σε σχολεία και αεροδρόμια και νοσοκομεία που δεν επιτρέπεται να μπει σταθμός βάσης κεραίας .(πάντα σύμφωνα με το net polis game τις βοντα)

Ρε παιδιά μιλάμε θα σκάσω από το κακό μου!!!

Ανεβαίνω στο βουνό μέσα στην ερημιά,στην μέση του πουθενά και έχω σήμα 3g 2 με 4 γραμμές και στο χωριό μου έχω edge με το πολύ ζόρι!

Γιατί γίνεται αυτό;Απέναντι απ το βουνό βλέπω αττική,μήπως πιάνω από κεραία της αττικής;

Σημιωση...το χωριό μου είναι περίπου σε αυτή την περιοχή 600 μέτρα πιο κάτω..

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Ρε παιδιά μιλάμε θα σκάσω από το κακό μου!!!

Ανεβαίνω στο βουνό μέσα στην ερημιά,στην μέση του πουθενά και έχω σήμα 3g 2 με 4 γραμμές και στο χωριό μου έχω edge με το πολύ ζόρι!

Γιατί γίνεται αυτό;Απέναντι απ το βουνό βλέπω αττική,μήπως πιάνω από κεραία της αττικής;

Σημιωση...το χωριό μου είναι περίπου σε αυτή την περιοχή 600 μέτρα πιο κάτω..

στα βουνά δεν έφτασαν ακόμα η ξηλοτες κεραιών ακομα...

και εγώ σε ενα βουνό στα κρύα νερά ούτε cote ούτε vode είχαν σήμα και εγώ έβλεπα video απο ΕDGE :lol: και ηταν 1ο μαγιά να βλέπατε τα μούτρα του κόσμου να ψαχνουν σήμα ανεβαίνοντας στην κορυφή:lol::lol::lol:

:ninja:

ειμαι σε καμπινγ στη Πλαταρια κοντα στην ηγουμενιτσα και ενω εχω σημα 3g και συνδεομαι και με τις 2 καρτες σιμ που εχω με 1,5 γιγα δεν μου ανοιγει καμια σελιδα ο ie ενω αν βαλω vodafone καρτα ολα ειναι οκ.Υπαρχει τεχνικο προβλημα με την wind στην περιοχη?thnxs

Καλύτερα να ρωτήσεις στο 1231 για έγκυρη ενημέρωση..

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

στα βουνά δεν έφτασαν ακόμα η ξηλοτες κεραιών ακομα...

και εγώ σε ενα βουνό στα κρύα νερά ούτε cote ούτε vode είχαν σήμα και εγώ έβλεπα video απο ΕDGE :lol: και ηταν 1ο μαγιά να βλέπατε τα μούτρα του κόσμου να ψαχνουν σήμα ανεβαίνοντας στην κορυφή:lol::lol::lol:

Χαχα καλή φάση!Αράζεις βλέπεις την βιντεάρα σου κ άσε τους άλλους να ψάχνονται :p

Κρύα νερά;Που είναι αυτά; :O

Το βουνό στο οποίο ανέβηκα είναι στην εύβοια στην περιοχή της ερέτριας περίπου...Όταν ανέβηκα και είδα hspa σήμα μου άναψαν τα λαμπάκια!

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Αυτό είναι φυσιολογικό. Στα βουνά έχεις ανέβει ύψος και λαμβάνεις περισσότερους σταθμούς.

• 4 weeks later...
Νέα κεραία 3G στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κόκορα! Καιρός ήταν! Οι άλλες 2 καλύπτουν χρόνια ικανοποιητικότατα την ομολογουμένως δύσκολη αυτή περιοχή.

Δε φταίει η περιοχή, οι κάτοικοι της περιοχής φταίνε! :p

Δεν υπήρχε κάλυψη 3G από Wind σ'εκείνο το σημείο; Νομίζω πως σίγουρα είχε 3G σε εξωτερικούς χώρους από τον κόκορα μέχρι τα Goody's της Επταπυργίου, εδώ και χρόνια μάλιστα:confused:Εκτός κι αν όντως δε θυμάμαι καλά!

Δεν ξέρω αν είχε πάνω στην επταπυργίου αλλά Ανδρέα Παπανδρέου το μαύρο της το χάλι. Μια-δυο γραμμές και αυτές σε εξωτερικούς χώρους

Εννοώ απλό σήμα δεύτερης γεννοιάς

Edited by Petros the Great
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων. Χρησιμοποίησε την Τροποποίηση!

Φιλος μου απο Αθηνα ο οποιος πριν ειχε cosmote μου ειπε οτι η wind εχει καλυτερη καλυψη στην Αττικη,ως εκει ομως γιατι εδω πανω ειναι ενα ματσο χαλια

μπορώ να σου αναφέρω άπειρα μέρη όπου η wind έχει κάλυψη ενώ η cosmote όχι. και αυτά εδώ θεσσαλονίκη και βόρεια ελλάδα. αλλά ισχύει και το αντίθετο. οπότε ξανά στο ότι όλες είναι ίδιες. και στην αθήνα ναι για μένα η πρώτη είναι καλύτερη!

Εγώ άλλαξα και από cosmote πήγα σε wind και πραγματικά βρήκα την υγειά μου!!! και 3G και πολύ καλό σήμα με καλή ποιότητα ομιλίας! μπράβο στην WIND! το μόνο παράπονο που έχω είναι ότι οι περισσότεροι έχουν cosmote και πάνε χαμένα τα 1500 που έχω στο πακέτο! :(:(:(:( αν μειώσω πακέτο μειώνονται και τα άλλα και δεν το θέλω αυτό! θα δούμε όμως...

Είναι ελεεινό αυτό που κάνουν στην Wind οι ανταγωνιστές. Είμαι Κομοτηνή και ενώ κάλυπτε πρώτη(κλασσικά) με 3G την πόλη η Wind, μάζεψαν υπογραφές αναρτημένες σε αρκετά σημεία, παρακαλώ, για να απομακρυνθεί η κεραία της (οι υπόλοιπες δεν ενοχλούν, βεβαίως, βεβαίως) και πλέον έχει βία edge σήμα μια ολόκληρη πόλη!! Φυσικά για να βρεις συνδρομητή Wind ψάχνεις πλέον για ψύλλο στ'άχυρα!! Οι κρατικοδίαιτοι έτσι αντιλαμβάνονται τον ανταγωνισμό...

Τι φταίνε οι ανταγωνιστές αν οι κάτοικοι είναι, εχμ, ας το πω ευγενικά, απαίδευτοι; :rolleyes: Απλά βρήκαν στην τύχη μια κεραία και μάζεψαν υπογραφές να την διώξουν!

Παιδια αντιμετωπίζω κ εγω πρόβλημα εδώ και καιρό (πανω από χρονο) στην Κυψέλη με την Cosmote. 'Εχει αλλάξει κανείς απο σας δικτυο σπό Cosmote σε Wind στην περιοχή της Κυψελης? Πιο συγκεκριμενα από πλατεία και πανω (Καυκασου, Δοϊρανης κ μεχρι τα Τουρκοβουνια σημα μπανανες αντι για καμπανες). Εχετε δει διαφορα?