escape_4X4 Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Συγγνώμη για το μερικώς offtopic, σε ποιό htc έχεις εφαρμογή netmonitor και ποιά είναι αυτή; :-) Να πούμε και μερικά μυστικά του επαγγέλματος...ανακάλυψα κάτι που προφανώς η HTC δεν ήθελε να βρούμε. Μέσα στα WM6 υπάρχει κρυμένο το Fieldtest.exe (σε κάποιες περιπτώσεις Fieldtrial.exe) το οποίο αν εκτελέσετε θα προβάλει ενα περιβάλλον όχι ιδιαίτερα user friendly γιατί είναι για Engineering Purposes. Για να το "βρείτε" χρησιμοποιείστε ένα δυνατό explorer όπως τον http://www.resco.net/pocketpc/explorer/ ...καλές μετρήσεις :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Δεν είναι καθόλου μυστικό. Το FTD απλά αν το ενεργοποιήσεις απ' τη registry μετά πατάς κουμπιά στο dial pad (του στύλ **#864#**) και ανοίγει αυτόματα. Το δοκίμαζα το 2005 στο P3300. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Δυστυχώς έχω andoid based htc. Βρήκα το netmonitor & to Antennas που σου αναπαριστούν το σημείο που είσαι πάνω στον χάρτη μέσω google maps σε σχέση με τη θέση της κεραίας που σε εξυπηρετεί. Το μόνο αρνητικό είναι οτι σου λένε για τον τρέχον σταθμό και όχι όλους τους γειτονικούς που εν δυνάμει μπορούν να σε εξυπηρετήσουν... Σύμφωνα με το Antennas (που είναι και Έλληνα) το κέντρο της Καλαμάτας (κεντρική πλατεία) εξυπηρετείται μέσω σταθμού που υποστηρίζει HSDPA που είναι στην παραλία (οδός ναυαρίνου). Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Κανονικά θέλεις εξοπλισμό που κάνει αυτή την καταγραφή αλλα όταν είσαι ερασιτέχνης για ποιό λόγο να σε ενδιαφέρουν οι γειτονικοί κλπ. Ενα σήμα αρκεί. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Έχει μεγάλη σημασία για πολλούς να ξέρεις πόσους σταθμούς σε καλύπτουν σε μια δεδομένη περιοχή. Και εαν μπορούσες να ξέρεις και πόσα είναι τα διαθέσιμα κανάλια επίσης ακόμα καλύτερα. Γιαυτό και το ψάχνεις μέσω ενός τέτοιου στοιχειώδους netmonitor. Εαν δεν δουλεύεις στο τεχνικό τμήμα των δικτύων κάποιας εταιρείας κινητής δεν έχει νόημα να γυρίζεις με ειδικά μηχανήματα στο δρόμο και να κοιτάζεις τι παίζει. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Γι αυτό το λέω γιατί αν πάμε σε πιό επαγγελματικό εξοπλισμό το κόστος είναι απαγορευτικό. Βέβαια άλλες οι μετρήσεις εκεί. Κάθε απλό κινητό έχει διαφορετικές μετρήσεις και αυτό λόγω hardware, η κεραία πχ δεν είναι ίδιας απολαβής, ο δέκτης δεν έχει την ίδια ευαισθησία κλπ. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Panagioths Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Σίγουρα ναι, γιαυτό και αναφερόμαστε ενδεικτικά και ποιοτικά παρά αυστηρά αριθμητικά. Παράθεση Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;" Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Γινεται αυτο; Ειναι σωστη η μετρηση; Ναι,σωστή είναι dogane,μου βγήκαν τα μάτια έξω όταν το είδα... Είχα δει μέχρι -26dBm αλλά -16dBm πρώτη φορά ! Διαδοχικά όπως πλησίαζα : http://img704.imageshack.us/i/scr000025z.jpg/ http://img36.imageshack.us/i/scr000026p.jpg/ http://img684.imageshack.us/i/scr000027v.jpg/ http://img64.imageshack.us/i/scr000028jo.jpg/ Άσχετο: τι εποχές μου θύμισες τώρα Μιχάλη με αυτό το netmonitorειδές... Α ρε τα καναλάκια τα διψήφια και τα τριψήφια.. Στο θέμα μας: μπήκαν νέα όργανα εντός πόλης; Θυμάσαι εποχή 3310,8210; Πέρασα προσωπικά και από siemens netmonitor! Εποχές αξέχαστες,νιάτα ήμασταν! Βλέπαμε καινούριο codec (AMR) και γινόταν χαμός στο myphone(unwired :p:lol:) Λίγο που περπάτησα χθες είδα νέα όργανα... Ένα πράγμα έχω να πω,χαρά στο κουράγιο των τεχνικών όλων των εταιρειών! Πραγματικά,ως συνδρομητής έχω σπαστεί με την κατάσταση...αν δούλευα κι όλας σε τέτοιο τμήμα θα είχαν γίνει τα νεύρα μου κουρέλια! Δε γίνεται κάθε φορά που τοποθετούνται κεραίες μετά από κάποιους μήνες "ευσυνείδητες" ομάδες πολιτών (ή αλλιώς λαμόγια) να ξηλώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους Εχεις ΟS Symbian 9.1 ή 9.2 ? Μάλλον για κόλλημα του FTD μου φαίνεται...εκτός αν έχεις βιδώσει τον κυματοδηγό στο κινητό σου :p Στο HTC και το μούρο ότι και να κάνω και αγκαλιά να πάρω την κεραία πάνω απο -57dbm δεν έχω δεί Symbian V9.2 έχω (nokia e66). Ότι κόλλησα το κινητό πάνω στην κεραία το κόλλησα,βρήκα και τη γωνία της και πλησίαζα επικίνδυνα :happy: Καλά το E66 έχει πολύ καλή κεραία κι όλας! Πρόκειται για 1200 φορές πιο μεγάλη ισχύ! H εκδίκηση της WIND :p Και μιας και λέμε για εξοπλισμό στο μούρο υπάρχει μια εφαρμογή για καταγραφή μετρήσεων,Signal Location! Με αρκετές δυνατότητες (εξαγωγή σε *.kml αρχείο με συνοδεία gps πληροφοριών κτλ) Είναι opensource project. Περισσότερα εδώ http://f5bbutils.fairview5.com/signalloc/ :) Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Και μιας και λέμε για εξοπλισμό στο μούρο υπάρχει μια εφαρμογή για καταγραφή μετρήσεων,Signal Location! Με αρκετές δυνατότητες (εξαγωγή σε *.kml αρχείο με συνοδεία gps πληροφοριών κτλ) Είναι opensource project. ...αυτό έχω το καινούργιο Version 1.0.1506...απλά προσφέρει και δυνατότητες για μετρήσεις στο WiFi που το παλιό Storm δε διαθέτει :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 ...αυτό έχω το καινούργιο Version 1.0.1506...απλά προσφέρει και δυνατότητες για μετρήσεις στο WiFi που το παλιό Storm δε διαθέτει :mad: Μη φανταστείς ότι δείχνει και τίποτα το ιδιαίτερο στο WiFi : σήμα,κανάλι και rate! Πληροφορίες δηλαδή που μπορείς να πάρεις και από το menu του blackberry;) Τώρα βέβαια δεν έχεις wifi... :p Πως και δε προτίμησες το Bold; Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Ρει!! Μήπως πέρασες κάτω απ το πάνελ κάποιου micro? :D :D :D Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Ρει!! Μήπως πέρασες κάτω απ το πάνελ κάποιου micro? :D :D :D Μάλλον το ακούμπησε πάνω στις ψύκτρες του Micro :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 Ρει!! Μήπως πέρασες κάτω απ το πάνελ κάποιου micro? :D :D :D Ε ναι ρε συ,απλά το έβαλαν τόσο χαμηλά το micro που όταν το έχεις το κινητό στο αυτί και περνάς από μπροστά σου κάνει μια ωραιότατη αξονική :p Μάλλον το ακούμπησε πάνω στις ψύκτρες του Micro :lol: :lol::lol::lol: Ήταν βράδυ,δεν είχε κόσμο,αλλά όχι κι έτσι... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 E με τα 2 watt του micro ούτε φωτογραφία δεν βγάζει. Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. July 15, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2010 δεν βρήκα με χαλαρή αναζήτηση για s60v5 αλλά ενα άλλο αν και δεν δοκίμασα ακόμα γιατί το 3G έχει εξαφανιστεί ΕΔΩ που είμαι καμιά οικοδομή σε ακτίνα 1κμ και εδώ και 1 χρόνο ειναι λες και τρύπα ενω στην δουλεια μου 5κμ απο το σπιτι μου εχει 3.5G full ............... τι γίνεται :wacko: ξέρετε καμια εφαρμογη για speedtest οπως στα iphone αν δεν κάνω λάθος ...Θέλω να δω ποσα kb/MB πιάνει το 3.5G γιατι εχω εντύπωσή τα 2ΜΒ δεν πειανει :confused: Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2010 Παρατήρησα σχεδόν ανύπαρκτη κάλυψη σήμερα σε κάποια μαγαζιά της Μητροπόλεως,στην Θεσ/νίκη,μεταξύ Αριστοτέλους με Καρόλου Ντηλ. Ιδίως βαθιά προς το εσωτερικό των μαγαζιών δεν έπιανε τίποτα.Μονο Βόνταφον και Κοσμοτέ. Απαράδεκτο μέσα στο κέντρο της πόλης... Ελπίζω η εταιρία που θα την αγοράσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη,γιατί τόσο σε τεχνολογίες όσο και σε κάλυψη αυτην τη στιγμή είναι πολύ πισω απ'τις ανταγωνίστριες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
escape_4X4 Δημ. July 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2010 Παρατήρησα σχεδόν ανύπαρκτη κάλυψη σήμερα σε κάποια μαγαζιά της Μητροπόλεως,στην Θεσ/νίκη,μεταξύ Αριστοτέλους με Καρόλου Ντηλ. Ιδίως βαθιά προς το εσωτερικό των μαγαζιών δεν έπιανε τίποτα.Μονο Βόνταφον και Κοσμοτέ. Απαράδεκτο μέσα στο κέντρο της πόλης... Ελπίζω η εταιρία που θα την αγοράσει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη,γιατί τόσο σε τεχνολογίες όσο και σε κάλυψη αυτην τη στιγμή είναι πολύ πισω απ'τις ανταγωνίστριες! Οι κινέζοι πριν 10 μέρες εφυγαν βράδυ οπότε τουλάχιστον τέρμα τα Χαβάη :p (3G Huawei) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leosedf Δημ. July 16, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 16, 2010 Και οι Σουηδοί την κάναν. Βέβαια είχε ξεκινήσει ένα project αλλα.... Παράθεση http://www.hlektronika.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. July 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2010 εκει που άνοιξα ενα παλιό κινητό με σιμ vodafoνε ειδα 3G 3-4 μπάρες :blink: ενω η WIND στο ιδιο σημείο δεν ηπαρχει... Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2010 Και σε άλλα σημεία που έχει η Wind, δεν έχει η Vodafone. Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η σύγκριση και επιπλέον βγαίνουμε και εκτός θέματος :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. July 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2010 Και σε άλλα σημεία που έχει η Wind, δεν έχει η Vodafone. Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η σύγκριση και επιπλέον βγαίνουμε και εκτός θέματος :) ναι μα το θάμα είναι οτι το σήμα ειναι απίστευτα χάλια μέσα στο σπιτι χάνει κάθε τόσο σήμα αρχικά νόμιζα οτι ειναι κινητό δοκίμασα με αλλα 3 και ειναι το ίδιο αίσχος :mad: Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 17, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 17, 2010 Άρα, αν δε θες να έχεις προβλημα, το πιο λογικό είναι να πας σε Vodafone που όπως λες πιάνει ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damokles Δημ. July 18, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 18, 2010 Άρα, αν δε θες να έχεις προβλημα, το πιο λογικό είναι να πας σε Vodafone που όπως λες πιάνει ;) Όσο και να τσακωνόμαστε για τις εταιρείες, η αλήθεια είναι μία: Βασικό κριτήριο επιλογής είναι ποιά εταιρεία έχει σήμα στους χώρους που κινείσαι τακτικά. Αν η Cosmote σπίτι σου δεν έχει σήμα, επιλέγεις WIND π.χ. που έχει, ακόμη κι αν δεν έχει ... σήμα καμπάνα (!). Παράθεση iPhone XS max 256GB iPad Pro 10.5" WiFi 256GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
button Δημ. August 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2010 με GPRS στο full ειναι 3-7kbps με 3.5G στο full ειναι 50kbps στο εξωτερικό χώρο δηλαδή τέτοιο σύρσιμο δεν εχω ξαναδεί Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. August 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. August 5, 2010 με GPRS στο full ειναι 3-7kbps με 3.5G στο full ειναι 50kbps στο εξωτερικό χώρο δηλαδή τέτοιο σύρσιμο δεν εχω ξαναδεί Εξακολουθείς να έχεις το ίδιο πρόβλημα; Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts