Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλύφθηκε και ο Λαύκος Πηλίου (επιτέλους :) ,ήταν πολύ μεγάλο χωριό για να καλύπτεται 50% του χωριού) με GSM 1800. Δε μπήκα μέσα στο χωριό αλλά φαντάζομαι ότι η κάλυψη είναι κάτι παραπάνω από καλή δεδομένης της θέσης της κεραίας... Μας λείπει δηλαδή Προμύρι (μπορεί να το κάλυψαν και αυτό,δεν πήγα) και Καλά Νερά,Κορωπί,Άνω/Κάτω Γαντζέα που έχουν λίγο σήμα από Αργαλαστή,Τρίκερι και Σωρό :happy: Μια χαρά η WIND,μπράβο... Φοβερό GSM :)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Την περασμενη βδομαδα γυρνουσα με τρενο απο Αθηνα και μεχρι να φτασουμε Λαρισα το σημα στο κινητο ηταν απο 0 εως 1-2 γραμμες το πολυ και εκεινο σε λιγα σημεια.

Τραγικη κατασταση, ενω αντιθετα το οδικο δικτυο εχει καλη καλυψη.

Την περασμενη βδομαδα γυρνουσα με τρενο απο Αθηνα και μεχρι να φτασουμε Λαρισα το σημα στο κινητο ηταν απο 0 εως 1-2 γραμμες το πολυ και εκεινο σε λιγα σημεια.

Τραγικη κατασταση, ενω αντιθετα το οδικο δικτυο εχει καλη καλυψη.

Τα τρένα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μη περνάει το σήμα μέσα στα βαγόνια με μεγάλη ισχύ(40-50dB περίπου απώλεια)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τα τρένα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μη περνάει το σήμα μέσα στα βαγόνια με μεγάλη ισχύ(40-50dB περίπου απώλεια)

Σοβαρα? Και πιο το νοημα? Τζαμπα περιμενα να αξιοποιησω και την προσφορα με το ιντερνετ..

Στην ουσία, η κατασκευή των βαγονιών είναι τέτοια που εμποδίζει το σήμα. Δεν είναι κάτι που κάνει επίτηδες ο ΟΣΕ. Κάθε μεταλική κατασκευή που περικλείει το κινητό, του κόβει το σήμα. Βάλε το κινητό σε μία κατσαρόλα και κλείσε και το καπάκι. Αν έξω έχει μια-δύο γραμμές σήμα, στην κατσαρόλα δεν θα έχει καθόλου. Πρέπει έξω να έχει πολύ καλό και ισχυρό σήμα για να πιάνει και μέσα στην κατσαρόλα. Ελπίζω να ήταν κατανοητό το παράδειγμα...

Πραγματι,έτσι είναι με τα τρένα.

Θυμάμαι μία φορά που είχα ταξιδέψει από Θεσσαλονίκη για Kομοτηνή,σε όλη τη διαδρομή είχα 1-2 μπάρες σήμα το πολύ.

Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί νόμιζα πως ήταν θέμα κάλυψης.

Μάλιστα,θυμάμαι ότι όταν ήθελα να μιλήσω στο τηλέφωνο πήγαινα στο παράθυρο ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της κλήσης.

Δεν είναι μόνο το μεταλλικό "κέλυφος" που εμποδίζει τα ραδιοκύματα αλλά και τα παράθυρα των καινούριων βαγονιών έχουν μεγάλο συντελεστή απωλειών...

Γενικότερα δηλαδή μέσα στα τρένα θα έχετε πρόβλημα!

Με λίγα παραπάνω χρήματα παίρνετε ΚΤΕΛ και σερφάρετε σε όλη τη διαδρομή :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

καλησπέρα προσπαθώ απο χθές να συνδεθώ με 3g ή gprs για να μπώ στο internet και δεν μπορώ.Ξέρει κανείς αν υπάρχει γενικότερα πρόβλημα στο δίκτυο αυτές τις ημέρες?

πρόβλημε λύθηκε.

λογικά ήταν κάτι προσωρινό

Edited by Petros the Great
Συνένωση μηνυμάτων. Χρησιμοποίησε την "τροποποίηση".

καλησπέρα προσπαθώ απο χθές να συνδεθώ με 3g ή gprs για να μπώ στο internet και δεν μπορώ.Ξέρει κανείς αν υπάρχει γενικότερα πρόβλημα στο δίκτυο αυτές τις ημέρες?

πρόβλημε λύθηκε.

λογικά ήταν κάτι προσωρινό

Και σε μένα έχει γίνει αυτό 3-4 φορές στο παρελθόν.

Δεν μπορούσα να συνδεθώ ούτε εγώ αλλά ούτε και κάποιοι γνωστοί μου στην περιοχή.

Μετά από λίγες ώρες όμως,όλα ήταν ΟΚ.

Από ποιες περιοχές σας συμβαίνει αυτό;

Γίνεται αλλαγή της αρχιτεκτονικής του δικτύου...(γι'αυτό ρωτάω)

Προς το τέλος του έτους θα έχουμε τις καλύτερες ταχύτητες από όλα τα δίκτυα με πολύ χαμηλό ping :)

Τρελή αναβάθμιση...γι'αυτό έχει ψιλοπαγώσει και το radio! Αξίζει τον κόπο :D

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προς το τέλος του έτους θα έχουμε τις καλύτερες ταχύτητες από όλα τα δίκτυα με πολύ χαμηλό ping :)

Τις καλύτερες θα τις έχει αν βάλει HSPA+ όπως οι άλλες 2 βρε Μιχάλη.. Εκτός κι αν αυτό εννοείς!

Για το radio network, όντως έχει ψιλοπαγώσει η επέκταση.. Ιδίως στο 3g κάτι πρέπει να κάνουν σύντομα, διότι οι ανταγωνίστριες έχουν ξεφύγει σε κάλυψη πλέον...

Στην ξανθη που αποσυνδεεται συνεχεια γινονται εργασιες?

Γιατι ειμαι ετοιμος να αλλαξω εταιρια λογω αυτου.

Οι τεχνικοι ανεφεραν οτι η καλυψη 3g δεν ειναι καλη, εγω λεω οτι το δικτυο ειναι υπερφορτωμενο, αφου οταν συνδεεται πιανει τελεια.

Ευχάριστα νέα!

Από Ν.Κιλκίς είμαι και αυτό έχει γίνει 2-3 φορές τον τελευταίο χρόνο.

Για κάποιες ώρες δεν μπορούσε να συνδεθεί η ευρύτερη περιοχή στο internet,αλλά μετά από κάποιες ώρες το πρόβλημα λυνόταν (με τις κλήσεις και τα μηνύματα δεν υπήρχε πρόβλημα).

Στην ξανθη που αποσυνδεεται συνεχεια γινονται εργασιες?

Γιατι ειμαι ετοιμος να αλλαξω εταιρια λογω αυτου.

Οι τεχνικοι ανεφεραν οτι η καλυψη 3g δεν ειναι καλη, εγω λεω οτι το δικτυο ειναι υπερφορτωμενο, αφου οταν συνδεεται πιανει τελεια.

όχι...στην Ξάνθη έτσι που το περιγράφεις είναι πρόβλημα :lol: Εντάξει,οι εργασίες λίγες ώρες διαρκούνε... και αν...

Οι εργασίες αφορούν τα κέντρα μεταγωγής και αφορούν αποκλειστικά τα data. Δε θα δείτε πρόβλημα στις κλήσεις σας.

Προφανώς η κάλυψη δε θα είναι καλή για να το λένε οι τεχνικοί. Και για να το λένε ετοιμάζουν κι άλλο σταθμό στην Ξάνθη.

Απλά υπάρχει πάγωμα γιατί αλλάζει το δίκτυο κορμού!

Τα νέα θα είναι ιδιαίτερα καλά στο τέλος του χρόνου αν και μέσα στο καλοκαίρι 2011 απ'όσο ξέρω η Ericsson θα τελειώσει τις εργασίες...

Οι ταχύτητες kotsianis δεν είναι μόνο ονομαστικές αλλά και πραγματικές. Δηλαδή ο εξοπλισμός τους υποστηρίζει τεχνολογία για 20mbps+ με MIMO αλλά δεν έχει νόημα να ενεργοποιήσουν κάτι που δεν υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή! Στην Αργαλαστή Πηλίου πιάνω 3 από τα 3.6mbps που υποστηρίζει το κινητό μου. Είναι αρκετά καλά αλλά το ping στα 400ms+ είναι πρόβλημα... Αυτό θα ρίξουν απίστευτα! Και εκεί θα έχεις αίσθηση πραγματικής adsl!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μακάρι, αν και εξαιρετικά απίθανο.

Ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά οξύς, οι άλλοι δύο τρέχουνε με γκάζια και ήδη είναι πολύ, πολύ πολύ μακρυά.

Ειδικά σε όρους datarates και pings, οι διαφορές είναι χαώδεις εις βάρος της Wind. Στην καλύτερη θα μπορούσε να τρέξει να καλύψει χαμένο έδαφος, να προσπεράσει όμως είναι αδύνατο.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Μακάρι, αν και εξαιρετικά απίθανο.

Ο ανταγωνισμός είναι εξαιρετικά οξύς, οι άλλοι δύο τρέχουνε με γκάζια και ήδη είναι πολύ, πολύ πολύ μακρυά.

Ειδικά σε όρους datarates και pings, οι διαφορές είναι χαώδεις εις βάρος της Wind. Στην καλύτερη θα μπορούσε να τρέξει να καλύψει χαμένο έδαφος, να προσπεράσει όμως είναι αδύνατο.

Για τα datarates δε ξέρω αλλά τα pings σε όλες είναι χάλια... Μάλλον θα έπρεπε να επανεκτιμήσουν τις δυνατότητες των δικτύων τους!

Καλά για την Cosmote δε το συζητώ καν!

Τώρα πραγματικά,με τα data προγράμματα που υπάρχουν πιστεύετε ότι έχει νόημα μία ταχύτητα 20mbps σε ασύρματο δίκτυο; Ναι,το ping ας είναι όσο χαμηλό γίνεται αλλά το throughput με 30GB όριο με 20mbps δεν είναι "λίγο";

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για τα datarates δε ξέρω αλλά τα pings σε όλες είναι χάλια...

Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς εννοείς με "χάλια", σίγουρα η WIND είναι η τελευταία με μεγάααλη διαφορά και σε datarates και σε round trip times.

Γενικά, από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, η WIND έχει πολύ οξεία προβλήματα με κάλυψη και υπηρεσίες δεδομένων. Η Cosmote έχει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα κάλυψης σε σχέση με την Vodafone σε απομακρυσμένες περιοχές (που έχει σχεδόν κλείσει), ενώ η Vodafone είναι πλέον βασιλιάς του data.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Χωρίς να ξέρω τι ακριβώς εννοείς με "χάλια", σίγουρα η WIND είναι η τελευταία με μεγάααλη διαφορά και σε datarates και σε round trip times.

Γενικά, από την εμπειρία μου μέχρι τώρα, η WIND έχει πολύ οξεία προβλήματα με κάλυψη και υπηρεσίες δεδομένων. Η Cosmote έχει ένα ανεπαίσθητο προβάδισμα κάλυψης σε σχέση με την Vodafone σε απομακρυσμένες περιοχές (που έχει σχεδόν κλείσει), ενώ η Vodafone είναι πλέον βασιλιάς του data.

Με BIS σε vodafone και wind,το BIS σε WIND πάει πολύ μα πολύ πιο σταθερά... και μιλάμε για proxy του εξωτερικού!

Αν πούμε ότι το BIS είναι κάπως ιδιότροπο,ακόμα και στο SE Vivaz με APN internet της Vodafone εμένα μου φαίνεται να έχει τραγική απόκριση,τουλάχιστον στο Βόλο,χωρίς να το γενικεύω! Με το e66 και apn gint με WIND η αίσθηση της πλοήγησης είναι καλύτερη(sorry).

Δε μπορώ προφανώς να έχω τα benchmarks που έχουν οι εταιρείες στα χέρια τους αλλά ως χρήστης το μόνο που με καλύπτει μέχρι τώρα είναι το wifi... Πραγματικά χρειάζονται πολύ δουλειά τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας!

Σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το data της WIND(δεδομένης πάντα της κατάστασης ότι ουσιαστικά 2 κεραίες 3g στο Βόλο σηκώνουν το σταυρό...) το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά αλλά θα ήθελα να έχει καλύτερη απόκριση η αλήθεια είναι...

Όμως προβλήματα που αφορούν σταθερότητα δικτύου...δεν υπάρχουν! ;)

Για κάλυψη 1) έχω πολύ καιρό να ταξιδέψω 2) Στο Βόλο η WIND έχει καλύτερο 3g από όλες... Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ισχύει γενικά!

Και Σοφάδες πάντως το Vodafone 3g είναι πολύ ψώφιο...

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δοκίμασα και τις 3 κινητές για data. Τα αποτελέσματα ήταν οτι η Wind είναι πολύ χαμηλά. Βέβαια αν πιάνουμε τις max ταχύτητες των δικτύων και αρχίζουμε το κατέβασμα το όριο των 30-40GB δε θα φτάνει ούτε βδομάδα. Και αν ελευθερωθεί το όριο, δε θα φτάνει το δίκτυο.

Δοκίμασα και τις 3 κινητές για data. Τα αποτελέσματα ήταν οτι η Wind είναι πολύ χαμηλά. Βέβαια αν πιάνουμε τις max ταχύτητες των δικτύων και αρχίζουμε το κατέβασμα το όριο των 30-40GB δε θα φτάνει ούτε βδομάδα. Και αν ελευθερωθεί το όριο, δε θα φτάνει το δίκτυο.

Εξαρτάται την περιοχή που κινείσαι... Μόνο αυτό μπορώ να καταλάβω για τις ταχύτητες!

Και εντάξει,δε θέλω να θέσω το BIS για μέτρο σύγκρισης ταχυτήτων γιατί όπως είπα είναι περίεργο(proxy) και λογικό είναι να παρουσιάζει σχετική καθυστέρηση.

Με το gint όμως δεν έχω κανένα παράπονο στη Θεσσαλία... Στην Αθήνα π.χ. δε ξέρω τι παίζει!

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Γύρισα σπίτι πριν από λίγη ώρα και έκπληκτος διαπίστωσα ότι το σήμα της Wind από εκεί που ήταν δυνατό (5/5) τώρα είναι από ανύπαρκτο έως 2/5 το πολύ. Επικοινώνησα με τη Wind και μου είπαν ότι δεν τους είναι γνωστό κάποιο πρόβλημα. Έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτήν την κατάσταση;

Η περιοχή για την οποία μιλάω είναι στην Καλαμαριά, δίπλα από το στρατόπεδο Κόδρα.

Γύρισα σπίτι πριν από λίγη ώρα και έκπληκτος διαπίστωσα ότι το σήμα της Wind από εκεί που ήταν δυνατό (5/5) τώρα είναι από ανύπαρκτο έως 2/5 το πολύ. Επικοινώνησα με τη Wind και μου είπαν ότι δεν τους είναι γνωστό κάποιο πρόβλημα. Έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος αυτήν την κατάσταση;

Η περιοχή για την οποία μιλάω είναι στην Καλαμαριά, δίπλα από το στρατόπεδο Κόδρα.

Και γω Καλαμαριά δεν έχω καθόλου. τους πήρα και απλά είπαν ότι έχουν πρόβλημα...:lol:

Παιδιά, μήπως μένετε κοντά στην Σοφούλη, προς Βασιλόπουλο μεριά; Γιατί κάπου εκεί νομίζω υπάρχει ( υπήρχε? ) ένας σταθμός βάσης της Wind

edit: τώρα είδα πως ο φίλος πιο πάνω αναφέρει για στρατόπεδο Κόδρα, άρα καμία σχέση με την τοποθεσία που λέω :sorry:

Edited by kotsianis7

Η κατάσταση στο σπίτι εξακολουθεί να είναι τραγική, έχω 0 έως 1/5 σήματος. Κατά τις 16:00 που βρισκόμουν σε απόσταση 70 μέτρων από τους πυλώνες των προβολέων του γηπέδου του Απόλλωνα έχοντας οπτική επαφή είχα 3/5 και μερικές φορές το σήμα έπεφτε απότομα στα 0/5 ή 1/5.

Ελπίζω να μην έχουν ξηλώσει καμμιά κεραία οι υπηρεσίες του δήμου όπως έγινε παλιότερα και μαζεύονταν υπογραφές στο κατάστημα της Wind στη Μεταμορφώσεως! Τότε η ταλαιπωρία είχε κρατήσει μερικές ημέρες!