Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άντε μπράβο!Μπας και γλιτώσουν οι γειτονιές από τον καρκίνο :wacko: Έλεος!!Η περιοχή φαίνεται δύσκολη για κάλυψη,να δω πώς θα καταφέρει η Wind να μπαλώσει αυτήν την τρύπα!Πρέπει επειγόντως να θεσπιστεί νομοσχέδιο για τις κεραίες!Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο οι πρωτόγονοι!! :blink: 1 στήνεται,18 ξηλώνονται!

Σταμάτησε και δεν πιάνει όλη η περιοχή του Ν Κόσμου / Αγ Αρτέμιου!!! Είναι τεράστια περιοχή με πολύ κόσμο! Αντε τώρα, πες κανένα ψέμα ότι αυτή η κεραία είναι ακίνδυνη κλπ

Την έχω ξαναπεί την άποψή μου..

Δεν ξέρω αν η παρουσία κάποιας κεραίας είναι πραγματικά επιβλαβής, ερωτώ ωστόσο αν η απουσία της είναι ΠΙΟ επιβλαβής, και εξηγώ.

Ολοι εσείς που δεν θέλετε κεραίες κοντά στα σχολεία, πιστεύετε πως αν αυτές είναι μακρυά από τα σχολεία αυτό είναι πιο υγιεινό;; Χμμ :worry: Για να προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε με απλά λογια.

Ξέρετε (θα έπρεπε ίσως αφού έχουμε γνώμη) να γνωρίζεται πως τα κινητά ΔΕΝ εκπέμπουν σταθερή ποσότητα-ένταση ακτινοβολίας (έχουν κλάσεις εκπομπής) καθώς αυτό εξαρτάται από το πόσο καλό-δυνατό είναι το σήμα δικτύου που λαμβάνουν. Ετσι ένα κινητό που είναι κοντά σε μία κεραία (Την πιάνει καλά) ΔΕΝ χρειάζεται να εκπέμψει δυνάτα (πολλά watt) καθώς αυτό θα προκαλούσε "παράσιτα" (θα μόλυνε μια περιοχή, καταλαμβάνοντας μια συχνότητα σε μεγαλύτερο εμβαδόν από αυτό που χρειάζεται).

Ετσι τα κινητά εκπέμπουν όσο "χρειάζεται" αρχίζοντας από 0.1watt, 0.2, 0.5, 1watt (GSM 1800) και μέχρι 2watt (GSM 900)... Αν η κεραία είναι κοντά στο σχολείο (πιάνει καλά), το κινητό του παιδιού σας εκπέμπει λίγο 0.1watt-0.2watt. Αν τώρα ξηλωθεί η κεραία τότε το κινητό θα πρέπει να πιάσει σήμα από την επόμενη (πιο απομακρισμένη κεραία) την οποία για να την πιάσει το κινητό α) θα δυναμώσουν την εντασή της και β) θα δυναμώσει την έναση εκπομπής και το κινητό για "φτάσει" το σήμα στην μακρυνή κεραία (θα πάει 1watt, 2watt).

Με τα 1000λεπτά/μήνα που έχουν τα παιδιά με όλα αυτά τα watchup, f2g κτλ πείτε μου ΕΣΕΙΣ (οι ενάντιοι) σε ποια περίπτωση τα παιδιά τρώνε περισσότερη ακτινοβολία!!! Μάλλον σε αυτή που η κεράια είναι μακρυά.. Εγώ έτσι καταλαβαίνω :ninja:

Υ.Γ. Βεβαίως ούτε και εγώ θα αισθανόμουν καλά η κεραία να είναι στην ταράτσα μου. Αλλά ποιο από τα δύο είναι καλύτερο για το συνολικό καλό???

ΥΓ2. Πικνές κεραίες με μικρη υσχή εκπομπή είναι ότι πιο υγιεινό μπορούμε να έχουμε ΑΦΟΥ θέλουμε να έχουμε κινητά.

Υ.Γ3. Αν και δεν είμαι ειδικός στα ραδιοκύματα καταλαβαίνω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ακτινοβολίας, ίσως ΔΕΝ είναι στην ίδια την κεραία στην μπάντα του GSM, αλλά κάτι άλλες μικροκυματικές κεραίες που υπάρχουν και αυτές στον ιστό για να συνδέεται η κυψέλη με το backbone. Οι μικροκυματικές είναι και πιο υψίσυχνες και ενδεχομένως με πιο πολλά watt (αφού πρέπει να φτάσουν μέχρι το απέναντι βουνό) και άρα με πιο πολύ ενέργεια. Δεν θα ήθελα το σπίτι μου να είναι στο "κανάλι-κώνος" (είναι κατευθυντικές) που δημιουργούν.

Σαν λύση αυτές μπορούν στο αστικό ιστό να αντικατασταθούν με καλώδια το οποίο είναι μάλλον πιο υγιεινό(αλλά και ακριβό).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Σταμάτησε και δεν πιάνει όλη η περιοχή του Ν Κόσμου / Αγ Αρτέμιου!!! Είναι τεράστια περιοχή με πολύ κόσμο! Αντε τώρα, πες κανένα ψέμα ότι αυτή η κεραία είναι ακίνδυνη κλπ

Λέω την αλήθεια και παραδέχομαι ότι η κεραία είναι ακίνδυνη όπως και οι κεραίες όλων των εταιριών που καλύπτουν το σπίτι μου,των γονιών μου,της κοπέλας μου,του κολλητού μου και της θείας μου στο χωριό,οι οποίες είναι σχεδόν σε διπλανή ταράτσα σε όλες τις περιπτώσεις.

Υ.Γ.:Απορία:γιατί εμφανίζεσαι στα θέματα του φόρουμ μόνο όταν αφορούν (επικείμενο) ξήλωμα κεραιών και επιμένεις να θάβεις με αβάσιμες κατηγορίες και να συκοφαντείς χωρίς λόγο και αιτία τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας;Υπάρχουν και οι ψυχολόγοι για να πούμε τον πόνο μας και να βρούμε λύσεις ψυχο-θεραπείας.

keysmith, συμφωνούμε απόλυτα: πυκνό δίκτυο με μικροκυψέλες, συνεχείς έλεγχοι και εξοντωτικά πρόστιμα και εκπαίδευση για την ορθή χρήση του κινητού (εξαρτήματα κλπ)

Οσο για τη ζεύξη, δεν κινδυνεύεις εκτός και αν βρεθείς μπροστά στο link

Λέω την αλήθεια και παραδέχομαι ότι η κεραία είναι ακίνδυνη όπως και οι κεραίες όλων των εταιριών που καλύπτουν το σπίτι μου,των γονιών μου,της κοπέλας μου,του κολλητού μου και της θείας μου στο χωριό,οι οποίες είναι σχεδόν σε διπλανή ταράτσα σε όλες τις περιπτώσεις.

Υ.Γ.:Απορία:γιατί εμφανίζεσαι στα θέματα του φόρουμ μόνο όταν αφορούν (επικείμενο) ξήλωμα κεραιών και επιμένεις να θάβεις με αβάσιμες κατηγορίες και να συκοφαντείς χωρίς λόγο και αιτία τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας;Υπάρχουν και οι ψυχολόγοι για να πούμε τον πόνο μας και να βρούμε λύσεις ψυχο-θεραπείας.

Πρέπει να κάνεις κάτι με την επιθετικότητά σου προς αυτούς με τους οποίους νομίζεις ότι διαφωνείς, Sigmund

Ψυχή μου, ρώτησε ο hostis αν κάποιος γνωρίζει γιατί δεν πιάνει στο Ν Κόσμο, αυτό είναι το θέμα του thread.

Όλοι δέχονται ότι η ακτινοβολία βλάπτει και για αυτό έχουν θέσει και όρια. Το ερώτημα είναι πάνω από ποια όρια βλάπτει και τι ακριβώς προκαλεί; Βέβαια, όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις δεν υπάρχει αποδεδειγμένο πρόβλημα.

Η ακτινοβολία βλάπτει με δύο τρόπους. Τον θερμικό (άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος) και τον μη θερμικό ή βιολογικό. Τα όρια έχουν τεθεί με κριτήριο τις θερμικές επιδράσεις που είναι και οι μόνες αποδείξιμες.

Τις βιολογικές όμως οι οποίες αφορούν κυρίως μορφές καρκίνου, επειδή δεν γνωρίζουμε τον βιολογικό μηχανισμό που δημιουργεί τον καρκίνο, ο μόνος τρόπος «απόδειξης» είναι οι μακροχρόνιες στατιστικές μελέτες.

Αλλά ακόμα και τα στατιστικά αποτελέσματα μπορούν να αμφισβητούνται για χρόνια, όπως έγινε με την περίπτωση του Αμιάντου, ή των πυλώνων υπερυψηλής τάσης ηλεκτρισμού. Και στις δύο πρώτες περιπτώσεις χρειάστηκαν δεκαετίες αντιδικίας και ερευνών για να παρθούν μέτρα.

Αν και επομενο post σου δειχνει πως εχεις καποιες γνωσεις, το συγκεκριμενο ειναι τελειως λαθος.

Το γεγονος οτι καλυπτε τεραστια περιοχη δεν συμαινει σε καμια περιπτωση οτι ξεπερνουσε τα ορια εκπομπης.

Ολες οι κεραιες εκπεμπουν στην ιδια ακριβως ισχυ σε ολο το πλανητη. Τα μηχανηματα εκπομπης δεν ειναι "custom", ολες οι εταιριες που χρησιμοποιουν π.χ. εξοπλισμο Ericsson εκπεμπουν ακριβως με την ιδια ισχυ, δεν φτιαχνει η καθε Ericsson οτι να ναι.

Ο συγκεκριμενος σταθμος οπως φαινεται και στα link προηγουμενου post ειχε κεραιες με μεγαλο μεγεθος απλα γιατι ειναι παλιος σταθμος με κεραιες παλιας τεχνολογιας. Η ενταση εκπομπης ομως ειναι ακριβως η ιδια με αυτη που εχουν αλλοι σταθμοι με μικροτερες κεραιες νεας τεχνολογιας.

Ο σταθμος καλυπτε τεραστια περιοχη γιατι οι κεραιες ηταν σε πολυ μεγαλο υψος και ετσι ειχαν οπτικη επαφη σε μεγαλη εκταση.

Οπως αν μπει μια κεραια πανω στον Υμμητο θα μπορει να καλυψει ακομα μεγαλυτερη περιοχη με ακριβως την ιδια ισχυ εκπομπης γιατι δεν θα εχει τις πολυκατοικιες σαν εμποδια αφου θα τις βλεπει απο πανω.

Οσο πιο ψηλα βρισκεται μια κεραια σε σχεση με τα γυρω κτιρια τοσο μεγαλυτερη καλυψη δινει.

Σε αλλες ευρωπαικες χωρες δεν γινεται αυτο οχι γιατι ειναι αυτοι οι βλακες και εμεις οι εξυπνοι αλλα γιατι εκει οι νομοι τηρουνται και ετσι οι πολιτες εχουν εμπιστοσυνη στο κρατος οτι δεν γινεται κατι παρανομα. Η εχει ολες τις αδειες ο σταθμος αρα μενει η δεν τις εχει αρα φευγει και δεν παν να μαζεψουν 10^8 υπογραφες για να μεινει/φυγει

Τα μηχανηματα εκπομπης δεν ειναι "custom", ολες οι εταιριες που χρησιμοποιουν π.χ. εξοπλισμο Ericsson εκπεμπουν ακριβως με την ιδια ισχυ, δεν φτιαχνει η καθε Ericsson οτι να ναι
Εισαι σίγουρος για αυτό? Τότε τα κινητά γιατί έχουν κλάσεις εκπομπής αν οι κυψέλες δεν έχουν??? Τι νοημα έχει????

Αν και είμαι πληροφορικός και όχι ηλεκτρονικός, κάτι δεν κολλάει σε αυτό που λές.

Εισαι σίγουρος για αυτό? Τότε τα κινητά γιατί έχουν κλάσεις εκπομπής αν οι κυψέλες δεν έχουν??? Τι νοημα έχει????

Αν και είμαι πληροφορικός και όχι ηλεκτρονικός, κάτι δεν κολλάει σε αυτό που λές.

Αυτο που λες ισχυει αλλα δεν αναιρει αυτο που λεω.

Οι μελετες ακτινοβολιας για να παρει αδεια ενας σταθμος γινονται με βαση τη μεγιστη ισχη που μπορει να φτασει ενας σταθμος, δηλαδη αν ολες οι συχνοτητες εκπεμπουν με μεγιστη ισχη ολη την ωρα. Η μεγιστη ισχη ειναι παντα η ιδια για ολους τους σταθμους και ας μην την φτασει ποτε ο καθε σταθμος. Δεν θα μπορουσε να γινει και αλλιως η αδειοδοτηση...

edit: αργα καταλαβα οτι σε αλλο πραγμα αναφερεσαι.

υπαρχει κατι τετοιο στην θεωρια αλλα στη πραξη ολοι υλοποιουνε το σταναρτ

το ιδιο ισχυει και για τα κινητα, στη πραξη ειναι 2 κλασεις εκπομπης ανα μπαντα (900/1800), 1 κλαση για τα EDGE και μια για τα αλλα, παρολο που εχουν οριστει στα στανταρτ καμποσες κλασεις

αντιστοιχες κλασεις σταθμων βασης θα μπορουσαμε να πουμε οτι υπαρχουν 2, micro/indoor και macro

ολοι οι macro εκπεμπουν με ιδια ισχυ οι micro/indoor με πολυ χαμηλοτερη.

Φίλε mprfu, σε τόσο πυκνοκατοικημένες περιοχές υπάρχουν διαφορετικές ανάγκες σε χωρητικότητα κλπ. Χωρίς να έχω στα χέρια μου τουλάχιστον τις τεχνικές προδιαγραφές του συγκεκριμένου κεραιοσυστήματος δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Η παρατήρηση είναι τελείως εμπειρική. Δεν ξέρω τις ανάγκες της περιοχής, τη θέση άλλων κεραιών, αν υπάρχουν ζεύξεις που επηρεάστηκαν, εμπόδια κλπ. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως μόλις σταμάτησε αυτός ο σταθμός δημιουργήθηκε πρόβλημα σε μία πολύ μεγάλη περιοχή.

Οι μελέτες ραδιοεκπομπών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προς την ΕΑΕΕ, δεν βασίζονται στη μέγιστη ισχύ της κεραίας ανά ζώνη συχνοτήτων (δηλάδή τις τιμές του κατασκευαστή), αλλά οι υπολογισμοί γίνονται με πολύ χαμηλότερα νούμερα. Πχ στους υπολογισμούς για ένα κεραισύστημα αποτελούμενο από τρεις triple band 3G κεραίες KATHREIN, που εκπέμπουν στα 900, 1800 και 2000 MHz, χρησιμοποιούνται τιμές ισχύος στην είσοδο ανά φέρουσα της τάξης των 5, 5, και 10 Watts αντίστοιχα. Οι τιμές του κατασκευαστή μπορεί και να είναι της τάξης των 250, 200 και 200 Watts αντίστοιχα.

Σίγουρα και στα δύο αυτά θέματα θα μπορούσε να μας απαντήσει πιο τεκμηριωμένα ένας τεχνικός και ένας μελετητής.

Οι μελέτες ραδιοεκπομπών σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας προς την ΕΑΕΕ, δεν βασίζονται στη μέγιστη ισχύ της κεραίας ανά ζώνη συχνοτήτων (δηλάδή τις τιμές του κατασκευαστή), αλλά οι υπολογισμοί γίνονται με πολύ χαμηλότερα νούμερα. Πχ στους υπολογισμούς για ένα κεραισύστημα αποτελούμενο από τρεις triple band 3G κεραίες KATHREIN, που εκπέμπουν στα 900, 1800 και 2000 MHz, χρησιμοποιούνται τιμές ισχύος στην είσοδο ανά φέρουσα της τάξης των 5, 5, και 10 Watts αντίστοιχα. Οι τιμές του κατασκευαστή μπορεί και να είναι της τάξης των 250, 200 και 200 Watts αντίστοιχα.

Μα ποτε δεν ειπα οτι οι μελετες γινονται με βαση την μεγιστη δυνατη ισχη της κεραιας αλλα του εξοπλισμου εκπομπης (bts).

καμια σχεση το ενα με το αλλο. δεν εχει σημασια ποσο μπορει να αντεξει η κεραια αλλα ποσο μπορει να δωσει το bts. το τι μπορει να δωσει το bts ειναι παντα το ιδιο γιατι ειναι παντα ιδια "κλαση"

αυτο που αλλαζει ειναι η συνολικη ισχυς αναλογα με το ποσες συχνοτητες εκπεμπονται, αλλα η μεγιστη ισχυς ανα συχνοτητα ειναι παντα η ιδια

Μα ποτε δεν ειπα οτι οι μελετες γινονται με βαση την μεγιστη δυνατη ισχη της κεραιας αλλα του εξοπλισμου εκπομπης (bts).

Κατανοητό από την πρώτη στιγμή. Τα νούμερα υπολογισμού που καταγράφονται στις μελέτες είναι για "ισχύ στην είσοδο", ενώ το BTS δίνει "τιμές ισχύος εξόδου". Λίγο δύσκολο για BTS να δίνει 5 watts ή 15 watts (5w X 3) αν πούμε ότι τροφοδοτεί 3 κεραίες στην ίδια συχνότητα και αν θεωρήσουμε πως υπάρχει μικρή απώλεια.

7 μέρες έχουν περάσει και η κατάσταση στις παραπάνω περιοχές παραμένει η ίδια. Δεν θα έπρεπε κάθε εταιρεία να έχει για τέτοιες περιπτώσεις σχεδιασμό για την άμβλυνση των επιπτώσεων όταν παύει έστω και προσωρινά η λειτουργία ενός σταθμού βάσης; Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συνδρομητές στις συγκεκριμένες περιοχές είναι είτε εντελώς ακάλυπτοι είτε έχουν υπηρεσίες πολύ κακής ποιότητας. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κατανοητό από την πρώτη στιγμή. Τα νούμερα υπολογισμού που καταγράφονται στις μελέτες είναι για "ισχύ στην είσοδο", ενώ το BTS δίνει "τιμές ισχύος εξόδου". Λίγο δύσκολο για BTS να δίνει 5 watts ή 15 watts (5w X 3) αν πούμε ότι τροφοδοτεί 3 κεραίες στην ίδια συχνότητα και αν θεωρήσουμε πως υπάρχει μικρή απώλεια.

Αν μια κυψελη εχει 2 συχνοτητες GSM, τοτε ανετα μπορει να φτασει μονο 15 watts ισχυς στην εισοδο της κεραιας.

Μεγιστη ισχυς ανα συχνοτητα ειναι 15 watts (παντα, δεν υπαρχουν κλασεις) αρα συνολο 30 watts.

Αυτη την μεγιστη ισχυ θα την φτασει ο σταθμος μονο εαν και τα δυο συμβουν ταυτοχρονα:

1)ειναι σε πληρη φορτο κλησεων

2)δεν κανει καθολου power control

Το 1) αν και σπανιο ειναι πιθανο, το 2) ειναι ουσιαστικα αδυνατο να συμβει

Απο το BTS μεχρι την κεραια τυπικες απωλειες 3 dB, δηλαδη μειωση της μεγιστης ισχυς στο μισο=15 watts

Αρκετα ομως με το πως γινονται μελετες, δεν ηταν αυτο το θεμα.

Το θεμα ηταν αν το μεγεθος καλυψης ενος σταθμου μπορει να οδηγησει στο συμπερασμα αν αυτος ο σταθμος ξεπερναει τα ορια ακτινοβολιας.

Η απαντηση ειναι ξεκαθαρα οχι.

Ενας σταθμος σε ενα βουνο 1000μ καλυπτει πολλα χιλιομετρα περισοτερο απο ενα σταθμο στα 100μ με την ιδια ακριβως ισχυ εκπομπης. Το ιδιο και ακομα πιο εντονα συμβαινει μεσα σε πολεις, λογο των κτιριων, αν μια κεραια ειναι 20μ πανω απο τα κτιρια καλυπτει μακραν μεγαλυτερη περιοχη απο ενα σταθμο στο υψος των κτιριων.

Το επιχηρημα που θα μπορουσε να στεκει ειναι:

Αφου καλυπτει τοσο μεγαλη περιοχη πρεπει να εξυπηρετει μεγαλη κινηση, αρα πρεπει ¨να εκπεμπει πολλες συχνοτητες, αρα πολλα watts συνολικα.

Αυτο θα μπορουσε να ειναι αληθεια αλλα δεν μπορω ουτε εγω ουτε κανενας μας να το συμπερανει ασφαλως

7 μέρες έχουν περάσει και η κατάσταση στις παραπάνω περιοχές παραμένει η ίδια. Δεν θα έπρεπε κάθε εταιρεία να έχει για τέτοιες περιπτώσεις σχεδιασμό για την άμβλυνση των επιπτώσεων όταν παύει έστω και προσωρινά η λειτουργία ενός σταθμού βάσης; Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες συνδρομητές στις συγκεκριμένες περιοχές είναι είτε εντελώς ακάλυπτοι είτε έχουν υπηρεσίες πολύ κακής ποιότητας. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

Οτι και να πεις εχεις δικιο.

Να εισαι σιγουρος παντως οτι τις εταιριες τις ποναει το ιδιο αν οχι περισοτερο, τα εσοδα που χανει αυτη τη στιγμη η WIND ειναι τεραστια. Αν μπορει να σωσει εστω και ενα μερος αυτων θα το κανει, αλλα δεν ειναι παντα εφικτο να μην εχεις σταθμους και να εχεις σημα.

Μεγιστη ισχυς ανα συχνοτητα ειναι 15 watts (παντα, δεν υπαρχουν κλασεις) αρα συνολο 30 watts.

Αυτη την μεγιστη ισχυ θα την φτασει ο σταθμος μονο εαν και τα δυο συμβουν ταυτοχρονα:

1)ειναι σε πληρη φορτο κλησεων

2)δεν κανει καθολου power control

Συγνώμη δεν σε καταλαβαίνω. Τελικά εκπέμπουν πάντα στα 15watt (ανά συχνότητα) ή μπορούν να ρυθμιστούν σε μικρότερη ισχύ αν είναι να καλύψουν μικρότερη περιοχή??

Αυτό (μικρότερη ισχύ στην κεραία) δεν είναι η λεγόμενη "ΠΎΚΝΩΣΗ", βάζω πολλές μικρές κεραίες που καλύπτουν μικρότερη περιοχή, οπότε βάζω πολλές για να καλύψω ολόκληρη την περιοχή ενδιαφέροντος ΚΑΙ ΑΡΑ έχω περισσότερες δυνατές ταυτόχρονες συνομιλίες σε αυτήν την περιοχή?

Υπάρχει κάποιο site, reference να διαβάσω?

Το επιχηρημα που θα μπορουσε να στεκει ειναι:

Αφου καλυπτει τοσο μεγαλη περιοχη πρεπει να εξυπηρετει μεγαλη κινηση, αρα πρεπει ¨να εκπεμπει πολλες συχνοτητες, αρα πολλα watts συνολικα.

Αυτο θα μπορουσε να ειναι αληθεια αλλα δεν μπορω ουτε εγω ουτε κανενας μας να το συμπερανει ασφαλως

Μόνο η εταιρεία γνωρίζει τις ανάγκες και οι ανάγκες καθορίζουν δυναμικά την ισχύ, έχεις απόλυτο δίκαιο.

Να αντιστρέψω λίγο το σκεπτικό. Ας θεωρήσουμε ένα κεραισύστημα αποτελούμενο από τρεις triple band 3G κεραίες, που εκπέμπουν στα 900, 1800 και 2000 MHz, με τιμές ισχύος έκαστης κεραίας στην είσοδο ανά φέρουσα τα 5, 5, και 10 Watts αντίστοιχα. Ας θεωρήσουμε πως λειτουργεί σε ένα ιδανικό περιβάλλον χωρίς εμπόδια, παρεμβολές κλπ. Ας θεωρήσουμε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες συχνότητες. (Ξέχασα κάτι στα δεδομένα?)

α) Πόσους συνδρομητές μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα ο σβ αποκλειστικά σε υπηρεσίες φωνής?

β) Πόσα sms (αποκλειστικά) μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα ο σβ?

Συγνώμη δεν σε καταλαβαίνω. Τελικά εκπέμπουν πάντα στα 15watt (ανά συχνότητα) ή μπορούν να ρυθμιστούν σε μικρότερη ισχύ αν είναι να καλύψουν μικρότερη περιοχή??

Αυτό (μικρότερη ισχύ στην κεραία) δεν είναι η λεγόμενη "ΠΎΚΝΩΣΗ", βάζω πολλές μικρές κεραίες που καλύπτουν μικρότερη περιοχή, οπότε βάζω πολλές για να καλύψω ολόκληρη την περιοχή ενδιαφέροντος ΚΑΙ ΑΡΑ έχω περισσότερες δυνατές ταυτόχρονες συνομιλίες σε αυτήν την περιοχή?

Υπάρχει κάποιο site, reference να διαβάσω?

Εκπεμπουν μεχρι 15 watt (ανά συχνότητα). Η ισχυς ρυθμιζεται αυτοματα απο το ιδιο το δικτυο οχι απο καποιον που σεταρει διαφορετικη ισχυ σε καθε σταθμο

Υπαρχουν οι εξης παραμετροι που μπορει να μειωσουν την εκπεμπωμενη ισχυ:

DXT=discontinuous transmission

PC=power control

DXT σημαινει στην ουσια οτι ο σταθμος εκπεμπει μονο οταν εχει κλησεις, δηλαδη αν ενας σταθμος σε πληρη φορτο (ασ πουμε 16 κλησεις ταυτοχρονα) εκπεμπει 15 watt, τοτε οταν εξυπηρετει 8 κλησεις εκπεμπει 7.5 watt

PC ειναι οταν μειωνεται η ισχυς εκπομπης στο ελαχιστο δυνατο που επιτρεπει την διατηρηση της κλησης. οσο ποιο κοντα στην κεραια τοσο λιγοτερη ισχυς

Συνδυαζονται τα δυο για να πετυχουν να εκπεμπει ο σταθμος μονο οταν χρειαζεται (DXT) και μονο οσο πρεπει (PC), μειωνοντας στην πραξη την εκπεμπωμενη ισχυ κατα πολυ.

Η μεγιστη ισχυς ειναι 15 watt, αλλα το ποιο πυκνο δικτυο μειωνει την εκπεμπωμενη ισχυ ως εξης

1) μεγαλυτερη μειωση του σηματος εκπομπης μεσω PC αφου ειναι ποιο κοντα οι συνδρομητες στην κεραια

2) λιγοτερη κινηση ανα σταθμο αρα περισοτερο DXT αφου ο καθε σταθμος εξυπηρετει λιγοτερους συνδρομητες

Η μειωση της ισχυς δηλαδη δεν επιτυνχανεται χαμηλονωντας την μεγιστη επιτρεπομενη ισχυ, αλλα μειωνοντας κατα πολυ την "μεση" εκπεμπομενη ισχυ

οσο για reference ενα search "bts xxx" οπου xxx οποια εταιρια προτιμας (Ericsson, Nokia, Huawei κτλ.) και καλη τυχη γιατι ο καθενας τα γραφει με τον δικο του τροπο για να φαινονται ποιο καλα τα δικα του bts αλλα τελικα ολα ειναι τα ιδια σε θεμα ισχυς

Μόνο η εταιρεία γνωρίζει τις ανάγκες και οι ανάγκες καθορίζουν δυναμικά την ισχύ, έχεις απόλυτο δίκαιο.

Να αντιστρέψω λίγο το σκεπτικό. Ας θεωρήσουμε ένα κεραισύστημα αποτελούμενο από τρεις triple band 3G κεραίες, που εκπέμπουν στα 900, 1800 και 2000 MHz, με τιμές ισχύος έκαστης κεραίας στην είσοδο ανά φέρουσα τα 5, 5, και 10 Watts αντίστοιχα. Ας θεωρήσουμε πως λειτουργεί σε ένα ιδανικό περιβάλλον χωρίς εμπόδια, παρεμβολές κλπ. Ας θεωρήσουμε πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες συχνότητες. (Ξέχασα κάτι στα δεδομένα?)

α) Πόσους συνδρομητές μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα ο σβ αποκλειστικά σε υπηρεσίες φωνής?

β) Πόσα sms (αποκλειστικά) μπορεί να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα ο σβ?

α) ανα κυψελη 900: max 28 1800: max 28 2100: αγνωστο

β) εξαρταται απο το α), καθε 1 κληση φωνης μπορει αντιθετως να χρησιμοποιηθει για 8 ταυροχρονα sms

ελπιζω να ηταν φιλοσοφικου ενδιαφεροντος η ερωτηση γιατι και παλι δεν μπορει να βγει συμπερασμα αν ενας σταθμος ξεπερναει τα ορια ακτινοβολιας με τα παραπανω. αν ηταν τοσο ευκολο δεν θα γινονταν και μελετες αλλωστε...

Οταν βλεπω στο Netmonitor CellID XXX (-xxdBm) (6 διαφορετικα τουλαχιστον cell) σημαινει οτι υπαρχουν 6 διαφορετικες κεραιες; Η σε 1-2 κεραιες υπαρχουν 6 τουλαχιστον κυψελες;
Samsung S21 Ultra

Οταν βλεπω στο Netmonitor CellID XXX (-xxdBm) (6 διαφορετικα τουλαχιστον cell) σημαινει οτι υπαρχουν 6 διαφορετικες κεραιες; Η σε 1-2 κεραιες υπαρχουν 6 τουλαχιστον κυψελες;

6 διαφορετικα cell , που μπορει π.χ. να ειναι σε 6 διαφορετικες κεραιες, το καθε ενα σε διαφορετικο σταθμο η να ειναι ολα σε 3 κεραιες του ιδιου σταθμου

καθε cell εκπεμπεται απο μια κεραια

καθε κεραια μπορει να εκπεμπει ενα η περισοτερα cell

καθε σταθμος μπορει να εχει μια η περισοτερες κεραιες

α) ανα κυψελη 900: max 28 1800: max 28 2100: αγνωστο

β) εξαρταται απο το α), καθε 1 κληση φωνης μπορει αντιθετως να χρησιμοποιηθει για 8 ταυροχρονα sms

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αρα στα 900 και 1800 ένας σβ με 3 κεραίες μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 2 Χ 3 Χ 28 = 168 χρήστες, ενώ για τη ζώνη των 2000ΜHz δεν γνωρίζουμε. Γιατί είναι άγνωστο? Υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος?

ελπιζω να ηταν φιλοσοφικου ενδιαφεροντος η ερωτηση γιατι και παλι δεν μπορει να βγει συμπερασμα αν ενας σταθμος ξεπερναει τα ορια ακτινοβολιας με τα παραπανω. αν ηταν τοσο ευκολο δεν θα γινονταν και μελετες αλλωστε...

Δεν μίλησα για υπέρβαση ορίων. Για να υπολογιστεί θεωρητικά κάτι τέτοιο χρειάζεται:

(1) η θέση των σβ, οι ανάγκες σε χωρητικότητα- χρήστες, η μορφολογία της περιοχής κλπ, πρωτογενή στοιχεία που μόνο η εταιρεία γνωρίζει.

ή (2) τα πραγματικά τεχνικά χαρακτηριστικά του κεραιοσυστήματος

Απλά, δεν μπορεί να γίνει, υπάρχουν οι ειδικοί μελετητές και οι τεχνικοί για αυτά.

Ανανεώθηκε ο χάρτης κάλυψης στην ιστοσελίδα.Καλύφθηκαν ακόμη περισσότερες περιοχές με 3η γενιά!Μπράβο στην Wind!

Μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι ό,τι είναι,αλλά στο θέμα κάλυψη(ιδίως σε επαρχιακές περιοχές)κάνει αξιόλογες προσπάθειες! :)

Υ.Γ.:@Mixtri,

ήρθε και στους Σοφάδες η 3η γενιά! :p

Ανανεώθηκε ο χάρτης κάλυψης στην ιστοσελίδα.Καλύφθηκαν ακόμη περισσότερες περιοχές με 3η γενιά!Μπράβο στην Wind!

Μπορεί σε όλα τα άλλα να είναι ό,τι είναι,αλλά στο θέμα κάλυψη(ιδίως σε επαρχιακές περιοχές)κάνει αξιόλογες προσπάθειες! :)

Υ.Γ.:@Mixtri,

ήρθε και στους Σοφάδες η 3η γενιά! :p

Άστα να πάνε,αυτό και αν ήταν έκπληξη!!! Απίστευτο... Πολύ φοβάμαι όμως ότι δε καλύπτεται όλη η πόλη... Είναι λίγο μακρυά ο ιστός... Στο σπίτι μου και συγκεκριμένα στο δωμάτιο μου θα έχω τέρμα:p Από εκεί και πέρα...δε το σχολιάζω:lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απορία:για ποιον λόγο ακόμη δεν παρέχεται κάλυψη 3ης γενιάς σε:Ηγουμενίτσα,Άρτα,Σπάρτη και Κομοτηνή;Είναι πόλεις με αρκετά μεγάλο πληθυσμό και μου κάνει εντύπωση που δεν καλύπτονται!Υπάρχει σίγουρα πρόβλημα,αλλά τι είδους; :confused:

@mixtri,το ίδιο συμβαίνει και με τον Αλμυρό!Φουλ σήμα 3ης γενιάς σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης(είναι και η μόνη που έχει τόσο καλό σήμα 3g σε μεγάλο μέρος της πόλης)και από κει και έπειτα edge και 3g!Τι να κάνουμε;Απ'το ολότελα...;)

Υ.Γ.:Εγώ αντιθέτως στο δωμάτιό μου έχω φουλ.....edge :p Μέχρι εκεί ακριβώς φτάνει η εμβέλεια της κεραίας!Πλήρης γκαντεμιά όμως!Για μερικά μέτρα χάνω το 3g!Και με οπτική επαφή με τον ιστό!! :lol:

εμεις παντως καθαρο 3G... και απο τις τρεις εταιριες... απορω...

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13