Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά αυτό με τις υπογραφές πρώτη φορά το ακούω.

Ξεκίνησαν διαδικασίες για τη διάσωση ενός απειλούμενου είδους,των κεραιών κινητής!

Στη δική μου περίπτωση αντιθέτως η εκκλησία μαζεύει υπογραφές για απομάκρυνση κεραίας (γιατί είναι του σατανά)!:lol:

Πειράζει αν έρθουν να υπογράψουν και κάτοχοι Wind από αλλες περιοχές της Θεσ/νίκης για εν'ισχυση; :p

Πάντως,την πιο γερή ζημιά πρέπει να την έπαθε η Voda!4 κεραίες της ξηλώθηκαν,έναντι μιας της Wind και μιας της Cote! :blink:

Θαύμα! Θαύμα!

Από σήμερα το πρωί οι 4-5 γραμμές επέστρεψαν στο κινητό μέσα στο σπίτι!

Δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη, αν επαναλειτούργησε η "αποξηλωμένη" κεραία ή εγκαταστάθηκε άλλη, πάντως είμαι πολύ χαρούμενος.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι μόνιμη αυτή η κατάσταση και ότι η λογική επικράτησε της ημιμάθειας και παρωπιδοφόρας συμπεριφοράς ορισμένων.

Τί λένε οι υπόλοιποι που είχαν το ίδιο πρόβλημα;

apo to mesikmeri kai meta telika isakoustikan oles oi prosefxes ,parakliseis ,metaneies ,exomologiseis ,voudou ston dimarxo ,kai oti allo mporite na fantasteite... gia tin kalamaria....

sas anagelo apo ta vathi tis phixis mou pos

NAI !! NAI!! NAI!! exo kai ego sima stin kalamaria kai pali!!

elpizo na min to diavazi auto kanenas apo ta tsirakia tou dimarxou kai ginei kamia mpiiip pali

allios na tou vgoun ta m...a ...

euxaristo.

Άντε,πάλι καλά!Είστε πολύ τυχεροί! :)

Στο Επταπύργιο να τοποθετηθεί καμιά κεραιούλα δε γίνεται ρε Wind???? :mad::mad::mad::mad::mad:

Και αυτοί από την WIND μου φαίνεται όπου τους συμφέρει πιέζουν:shifty::blink:

ΠΙΕΣΤΕ και λίγο στο Βόλο πια...:p

Άντε,τυχεροί είστε!!! Είναι η μόνη περίπτωση κεραίας που σηκώθηκε μετά από ξήλωμα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. guinness record!!!:)

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αντε, βγηκε και η μεταθεση μου...θα δω με τα ματακια μου τα δικτυα στον Βολο!!!

Περιμενω tour mixtri!! Θα ειμαι εκει αρκετους μηνες!!!

Αντε, βγηκε και η μεταθεση μου...θα δω με τα ματακια μου τα δικτυα στον Βολο!!!

Περιμενω tour mixtri!! Θα ειμαι εκει αρκετους μηνες!!!

Πες μας ποιο συμβόλαιο της Cosmote θα σε ενδιέφερε να σου ετοιμάζουμε τα χαρτιά της φορητότητας...:)

@getolika,

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εντάξει ρε συ,δεν είναι τόσο για τα μπάζα η Wind στον Βόλο,είπαμε! :)

Τι φταίει κι αυτή που εξασφάλιζε κάλυψη παντού και τώρα τρέχει(??) να επανακτήσει το χαμένο έδαφος;

Με αφορμή το πρόσφατο ξήλωμα κεραιών στην Καλαμαριά,παραθέτω ένα link από μερικούς βαρεμένους της Θεσ/νίκης σχετικά με την ακτινοβολία!

Διαβάστε αν θέλετε όλες τις ειδήσεις(το πολύ 20 λεπτά θα σας πάρει)και μετά μπορείτε να σκάσετε στα γέλια!! :lol:

Με ολα αυτά τα ξηλώματα,θά'πρεπε να ευχαριστούμε τις εταιρίες που μας έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τέτοια κάλυψη! :lol:

Σε μια είδηση προς το τέλος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:οι κεραίες της PANAFON και της TELESTET προκαλούν καρκίνο του δέρματος και άλλα τέτοια κουλά!Προσέξτε όμως:ΜΟΝΟ οι κεραίες της PANAFON και της TELESTET!! :lol:

Για να μην τα πολυλογώ,διαβάστε και σκάστε στα γέλια!Είναι απίστευτο πόσοι ηλίθιοι και κολλημένοι υπάρχουν!!

http://www.ecology-salonika.org/lib/?cat=4

Σε μια είδηση προς το τέλος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:οι κεραίες της PANAFON και της TELESTET προκαλούν καρκίνο του δέρματος και άλλα τέτοια κουλά!Προσέξτε όμως:ΜΟΝΟ οι κεραίες της PANAFON και της TELESTET!! :lol:

Άλλη η μη-ιονίζουσα ακτινοβολία κεραιών του πρώην κρατικού μονοπωλίου, και άλλο εκείνη των ιδιωτικών εταιρειών. Όπως θα τραγουδούσε και η αριστερά, "εργάτη πολέμα, σου ακτινοβολούν το αίμα"! :p Για να μην πούμε για τις μυστικές δυνατότητες ελέγχου της σκέψης από το Μασσονικό λόμπυ μέσω των κεραιών κινητής (αυτό είναι hometurf Λιακόπουλου-ΛΑΟΣ).

Πάντως στο κέντρο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζω σοβαρότατα προβλήματα με το σήμα της ΤΙΜ τελευταία. Ενώ το κινητό εμφανίζει ένδειξη "ικανοποιητικού σήματος", αντί για κλήσεις δέχομαι μηνύματα ειδοποίησης για χαμένα τηλεφωνήματα, σαν να το είχα κλειστό (και μάλιστα ακριβώς την στιγμή που γίνονται οι κλήσεις). Μήπως πρέπει να μπω σε κανένα πηγάδι, κατά την διαφήμιση, για να πιάσω σήμα από την ΤΙΜ?

@gtlzs,

το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις προφανώς προκαλείται από την έλλειψη χωρητικότητας δικτύου...Άλλωστε,στο κέντρο,από αρχές Μοναστηρίου έως Λευκό Πύργο

και από Λιμάνι έως Κάστρα(από Ακροπόλεως)το σήμα gsm είναι δυνατό(με εξαίρεση κοντά στα πανεπιστήμια,όπου οι... "καρκινογόνες" κεραίες έφυγαν πιο μακριά...ή μάλλον,καμουφλαρίστηκαν απέναντι από τη Θεολογική σχεδόν σε κάτι άσπρα κουτιά :X )

Από κει και πέρα,αν δεις μερικές απαντήσεις πιο πίσω,έχω αναφέρει κι εγώ προβλήματα χωρητικότητας και στο κέντρο και κάποιος άλλος φίλος μας στο κέντρο της Αθήνας...

Μήπως θέλει λίγη επιδιόρθωση το δίκτυο στη Θεσ/νίκη;;Λέω εγώ τώρα...Επειδή τελευταία μπάζει....Όπως και η κάλυψη 3g που έχει παραμείνει υπερβολικά στάσιμη....

Δελτίο Τύπου: Σε επέκταση και αναβάθμιση του κυρίως δικτύου GSM/WCDMA της Wind Ελλάς ανακοίνωσε πως προέβη η σουηδική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson χωρίς να αναφερθεί στις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson

Σύμφωνα με την Wind Ελλάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού δικτύων, της προμήθειας εξοπλισμού και της μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και της ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων.

Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της Wind Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Κολοκύθια τούμπανα!

Είδατε εσείς καμιά βελτίωση που να μας αφορά τουλάχιστον άμεσα;

Βαζωντας τα νεα msc της Ericsson θα κανουν οικονομια, αφου θα μπορουν να εξυπηρετουν και 2g και 3g.

Δελτίο Τύπου: Σε επέκταση και αναβάθμιση του κυρίως δικτύου GSM/WCDMA της Wind Ελλάς ανακοίνωσε πως προέβη η σουηδική κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Ericsson χωρίς να αναφερθεί στις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Η σύμβαση αποκλειστικού προμηθευτή περιελάμβανε τη μετάβαση στη λύση κοινού κυρίως δικτύου WCDMA/GSM της Ericsson

Σύμφωνα με την Wind Ελλάς, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Ericsson παρείχε μια λύση με το κλειδί στο χέρι συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού δικτύων, της προμήθειας εξοπλισμού και της μετάβασης στη νέα κυρίως υποδομή, καθώς και της ανάπτυξης δικτύου και ενοποίησης συστημάτων.

Η Ericsson ήταν επίσης υπεύθυνη για τα συστήματα υποστήριξης δικτύου και επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης μετάβασης και τη διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας.

Το ενιαίο κυρίως δίκτυο της Wind Hellas βασίζεται πλέον στη λύση mobile softswitch (MSS) της Ericsson, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον πάροχο να προσφέρει την ίδια εμπειρία υπηρεσιών στους πελάτες της σε δίκτυα 2G και 3G.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς ένα δίκτυο αποκλειστικής χρήσης IP, το οποίο επιτρέπει τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του δικτύου. Μέσα από την εισαγωγή μιας διαστρωματωμένης αρχιτεκτονικής, η λύση MSS της Ericsson διασφαλίζει την ύπαρξη κοινής βάσης για τις υπηρεσίες επόμενης γενιάς. Οι κόμβοι packet core της Ericsson υποστηρίζουν τώρα τη WIND Hellas στην αποτελεσματική διαχείριση της αύξησης της κυκλοφορίας δεδομένων HSPA.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική

Το radio κομμάτι ανατίθεται ακόμα στη ΝΟΚΙΑ ή και εκεί η Ericsson θα το αναλάβει;

Γιατί αυτή η αλλαγή του εξοπλισμού στο core άραγε...:shifty:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τελικά το hsdpa της wind λειτουργεί ή υπάρχει μόνο για να το βλέπουμε και να χαιρόμαστε; :mad: όπου το χρειάστηκα, η ταχύτητα ήταν λίγο πιο κάτω από αυτήν του απλού 3G. Βρίσκομαι Σέρρες συγκεκριμένα, έχω full hsdpa και σέρνεται... Κατεβάζω με περίπου 30 kb/s και οι σελίδες (όταν δεν κολάνε) ανοίγουν με μεγάλη καθυστέρηση. Πότε επιτέλους αυτή η εταιρία θα ασχοληθεί με θέματα δικτύου πέρα από τη Ντάλια και τους λοιπούς παρά5; Περιμένει να κλείσει 30 χρόνια παρουσίας και μετά;
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Kι εγώ την τελευταία βδομάδα αντιμετωπίζω τρομερά αργή φόρτωση ιστοσελίδων αλλά μόνο όταν έχω επιλογή gsm και hsdpa.Όταν γυρνάω σε gsm μόνο οι σελίδες φορτώνουν κανονικά(στην κλασική ταχύτητα του GPRS μεν,αλλά χωρίς καθυστέρηση απ'τη στιγμή που πληκτρολογώ τη διαύθυνση...) :mad::mad:

Τι συμβαίνει Wind??? :mad:

@PetrosTheGreat,

πώς είναι από κάλυψη 3g και gsm οι Σέρρες;Καλύτερες από Voda?Και γενικά,πώς είναι το δίκτυο όσον αφορά την καθημερινή χρήση;

Kι εγώ την τελευταία βδομάδα αντιμετωπίζω τρομερά αργή φόρτωση ιστοσελίδων αλλά μόνο όταν έχω επιλογή gsm και hsdpa.Όταν γυρνάω σε gsm μόνο οι σελίδες φορτώνουν κανονικά(στην κλασική ταχύτητα του GPRS μεν,αλλά χωρίς καθυστέρηση απ'τη στιγμή που πληκτρολογώ τη διαύθυνση...) :mad::mad:

Τι συμβαίνει Wind??? :mad:

@PetrosTheGreat,

πώς είναι από κάλυψη 3g και gsm οι Σέρρες;Καλύτερες από Voda?Και γενικά,πώς είναι το δίκτυο όσον αφορά την καθημερινή χρήση;

Δεν γύρισα το νομό, μόνο Ηράκλεια και Σιδηρόκαστρο πήγα (και είμαι ακόμη δηλαδή). Στην Ηράκλεια δεν έχει καμία 3G, στο Σιδηρόκαστρο έχει η cosmote και η wind (ο Θεός να το κάνει 3G δηλαδή) ενώ η vodafone είναι απούσα...

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Δεν γύρισα το νομό, μόνο Ηράκλεια και Σιδηρόκαστρο πήγα (και είμαι ακόμη δηλαδή). Στην Ηράκλεια δεν έχει καμία 3G, στο Σιδηρόκαστρο έχει η cosmote και η wind (ο Θεός να το κάνει 3G δηλαδή) ενώ η vodafone είναι απούσα...

Η Vodafone νομίζω ότι από όλο το νομό έχει 3g μόνο σε 2 δρόμους της πόλης των Σερρών .Στους δρόμους αυτούς βρίσκονται και τα καταστήματά της (προφανώς για να κάνουν επίδειξη και να πουλάν).

Για αυτό φυσικά και δεν βγάζει χάρτη κάλυψης!Που να βγάλει αν επικρατεί παρόμοια κατάσταση σε πολλές περιοχές;

Για να δείξεις κάτι πρέπει και να έχεις, αλλιώς θα εκτεθείς...:lol:

Γενικότερα πάντως έχω την εντύπωση ότι τα δίκτυα στο νομό είναι πολύ πίσω σε σχέση με άλλες περιοχές.

Μόνο 2 δίκτυα πιάνουν σίγουρα καλύτερα στις Σέρρες από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα:

T-mobile και cosmofon!

@getolika,

τι γίνεται με την κεραία στα Πορόια που η Wind υπόσχεται χρόόόνια τώρα ότι θα σας βάλει;Φαντάζομαι τίποτα ακόμη,σωστά; ;)

Με την Κοτε και το όλο θέμα των κεραιών τι έγινε τελικά;Πήγαν σε πάρκο;

@getolika,

τι γίνεται με την κεραία στα Πορόια που η Wind υπόσχεται χρόόόνια τώρα ότι θα σας βάλει;Φαντάζομαι τίποτα ακόμη,σωστά; ;)

Ακόμη τίποτα δεν έγινε και δεν πιστεύω πλέον ότι θα γίνει!

Σταμάτησα και τα τηλέφωνα και θα ανησυχεί ο γνωστός κύριος της Wind. Πρέπει να πάρω να πω ένα "γεια".:lol:

Με την Κοτε και το όλο θέμα των κεραιών τι έγινε τελικά;Πήγαν σε πάρκο;

Ακόμα δεν έγινε και σε αυτή την περίπτωση κάτι.

Έχει μπλεχτεί πλέον και η νομαρχία και θα προχωρήσει, άλλα δεν ξέρω πότε. Προσωπική εκτίμηση δημοτικού συμβούλου ήταν ότι το πάρκο θα γινόταν μέχρι το καλοκαίρι.Η κοσμοτέ όμως έχει άνεση χρόνου, καθώς θα μεταφέρει την κεραία στο πάρκο όποτε γουστάρει (λόγω κόστους).

Πάλι καλά εμείς δεν έχουμε να κάνουμε με "αποξηλώσεις"!!!:lol:

Τελικά το hsdpa της wind λειτουργεί ή υπάρχει μόνο για να το βλέπουμε και να χαιρόμαστε; :mad: όπου το χρειάστηκα, η ταχύτητα ήταν λίγο πιο κάτω από αυτήν του απλού 3G. Βρίσκομαι Σέρρες συγκεκριμένα, έχω full hsdpa και σέρνεται... Κατεβάζω με περίπου 30 kb/s και οι σελίδες (όταν δεν κολάνε) ανοίγουν με μεγάλη καθυστέρηση.

Αυτό είναι το χειρότερο με το "υψηλής ταχύτητας" 3G της TIM (δεν ξέρω αν παρατηρείται μόνο στο non-stop plus ή και στα "συμβατικά" 3G προγράμματα). Γιατί και 384k ταχύτητα να έχεις, αν η απόκριση μετριέται σε... τέταρτα της ώρας αντί για milliseconds, θα σέρνεσαι χειρότερα από μόντεμ. Πατάς να φορτώσει η σελίδα και ξυπνάει μετά από δυό-τρία λεπτά. Τί να το κάνω αν θα φτάσει κατόπιν και τα 30k/sec στο φόρτωμα? Το 14άρι μόντεμ μου πιο γρήγορα θα φόρτωνε την ίδια σελίδα (και τουλάχιστον το κείμενό της) το 1996.

Κολοκύθια τούμπανα!

Είδατε εσείς καμιά βελτίωση που να μας αφορά τουλάχιστον άμεσα;

Τα ίδια χάλια. Η μία χαμένη κλήση μετά την άλλη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Είπαμε άλλα όχι κι έτσι! Όχι και να δείχνει "φουλ σήμα" το κινητό και να εμφανίζεται "εκτός δικτύου" σε όλους όσους τηλεφωνούν! Η ΤΙΜ μας φέρνει πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '90 από άποψη ποιότητας δικτύου. :mad:

@gtlzs

δυστυχώς δεν συμβαίνει μόνο στο plus non-stop. Με το gint ΑΡΝ μπαίνω, με data card. Πάντως αυτή την ώρα που λογικά είναι περιορισμένος ο φόρτος δικτύου, είναι καλύτερα τα πράγματα.

Πραγματικά απελπισία το δίκτυο τις τελευταιες μέρες στη Θεσ/νικη....Δεν ξέρω για άλλες περιοχές..

Ιδίως το 3g,είτε μιλάμε για πρόσβαση στο μενού υπηρεσιών wind plus είτε για περιήγηση με τον ενσωματωμένο browser είτε με opera mini είτε στο downloading,η κατάσταση είναι απελπιστική!Γυρνάω το κινητό σε gsm only για να μπορέσουν να φορτώσουν οι σελίδες!!! :blink:

Σήμερα πάντως στην Σίνδο,στο ΤΕΙ,7.30 το πρωί δε φόρτωνε τίποτα...Συνεπώς,μήπως έχει να κάνει με την επικείμενη αναβαθμιση του core network από την Ericsson??Αλλά πώς αιτιολογείται το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή συμβαίνει όλη τη μέρα;; :mad: