Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στείλτους!Δε θυμάμαι ακριβή διεύθυνση,αλλά μπες στο site και επέλεξε επικοινωνία με την εξυπηρέτηση πελατών και θα σου βγάλει μια φόρμα που θα τη συμπληρώσεις..

Οκ το εκανα απο εκει. Περιμενω να δω την απαντηση τους γιατι του ειπα την ολη κατασταση και οτι ειχα φυγει απο την voda γιατι το σημα της ειτανε οπως ειναι της Wind τωρα. Οτι γνωριζω για την αφερεση της κεραιας και απλα θελω να με πουνε για το ποτε θα προστεθει 3g ή θα βελτιωθει το 2g

Θα ενημερωσω οταν με απαντησουν

Signomi gia ta greeklish, logo tou oti mpeno me to kinito+desktop, den emfanizei tous ellinikous xaraktires, gia auto kai tropopoiisa to mynima.

Sidirokastro den yparxei 3g sima. To eksakrivosa prin mia ora. Lypamai an o xartis apexei apo tin pragmatikotita. An yparxei allos fillos, parakalo as to epivevaiosi.

Kai pali sygnomi gia ta greeklish.

Μη με λες τέτοια και εγώ έχω διαδώσει παντού ότι μπήκε!

Λογικά έχουν βάλει αλλά δεν θα το ενεργοποίησαν ακόμα!

Αυτό που φοβάμαι είναι ότι μπορεί να έκαναν κανένα λάθος στο χάρτη:p(άλλωστε δεν θα είναι και η πρώτη φορά)!

Άσχετο, αλλά γιατί έχετε βάλει 3g στην Αράχωβα;Επειδή πηγαίνει εκεί ένας Νίνο και μια Μαστροκώστα το χειμώνα;

Ελάτε να βάλετε σε εμάς (στα Πορόια Σερρών:p) που έχει σπίτι και η Φαίη Σκορδά!!!:cool:για περισσότερα εδώ

:lol::lol::lol:

Πλάκα πλάκα,αλλά θα πρέπει να ασχολείται ακόμη πιο ενεργά η Wind για την επέκταση του 3g και σε άλλες περιοχές,πλην μεγάλων πόλεων.Ας αρχίσει να πυκνώνει το δίκτυο της και σε επαρχιακές περιοχές...Και να είναι σίγουρη ότι θα επιβραβευτεί γι'αυτό...

Αλήθεια,ξέρει κανείς για το αν θα βλέπουμε από δω και στο εξής συχνά ενημερωμένο το χάρτη;ή θα κάνουμε αμάν και πώς να τον δούμε ανανεωμένο;Ρωτώ γιατί η ανανέωση με νέες περιοχές πάει σύννεφο τον τελευταίο καιρό και θ'αρχίσει να μας κακομαθαίνει..... :lol:

Αλήθεια,με τον Αλμυρό Βόλου(που λέτε ότι ψάχνετε να βρείτε πού θα τοποθετήσετε την δεύτερη κεραία)τι γίνεται κύριοι μηχανικοί της Wind?Βαρέθηκα να μιλάω επιτέλους με τον ίδιο κύριο που παίρνει για θεματα δικτυου(ναι,με την δημοσιουπαλληλική φωνή :p -αν και κάνει μια χαρά τη δουλειά του ο κύριος και του αξίζουν συγχαρητήρια που παίρνει τηλ ν'ακούσει τις γκρίνιες του καθενός!)και να μου λέει συνεχώς ότι ψάχνετε να βρείτε μέρος!Πέστε τουλάχιστον σε μένα που την ξέρω την περιοχή να σας βρω μια τοποθεσία να την βάλετε επιτέλους!(την κεραία!) :)

Αλήθεια,με τον Αλμυρό Βόλου(που λέτε ότι ψάχνετε να βρείτε πού θα τοποθετήσετε την δεύτερη κεραία)τι γίνεται κύριοι μηχανικοί της Wind?Βαρέθηκα να μιλάω επιτέλους με τον ίδιο κύριο που παίρνει για θεματα δικτυου(ναι,με την δημοσιουπαλληλική φωνή :p -αν και κάνει μια χαρά τη δουλειά του ο κύριος και του αξίζουν συγχαρητήρια που παίρνει τηλ ν'ακούσει τις γκρίνιες του καθενός!)και να μου λέει συνεχώς ότι ψάχνετε να βρείτε μέρος!Πέστε τουλάχιστον σε μένα που την ξέρω την περιοχή να σας βρω μια τοποθεσία να την βάλετε επιτέλους!(την κεραία!) :)

Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στον Αλμυρό Βόλου από WIND?!?:worry:Όταν πήγα μια φορά τουλάχιστον σε εξωτερικούς χωρούς καλά ήταν(δε θυμάμαι ακριβώς dbm αλλά θυμάμαι ότι είχε σήμα από Σωρό και από το βουνό απέναντι από το Τρίκερι(μια αρκετά παλιά κεραία της WIND) Εσύ τι ακριβώς προβλήματα είχες στον Αλμυρό Ν.Μαγνησίας; Χωρητικότητα; Κάλυψη; Πχ στη Νέα Αγχίαλο ναι,υπάρχει πρόβλημα(και όχι μόνο από WIND,από όλες,δυστυχώς, με αρκετά καλύτερη όμως τη Cosmote)

Επιπλέον το 2g στο Πήλιο πρέπει να δυναμώσει σε Λαύκο(το 1/3 του χωριού -70dBm το υπόλοιπο τίποτα ενώ η Cosmote το καλύπτει 100%), σε Μηλιές/Καλά Νερά κτλ (μία κεραία φθάνει να καλύψει όλα αυτά τα χωριά,υπάρχει σημείο καλό,κοντά στην κεραία της Cosmote) Γενικότερα το Πήλιο χρειάζεται δουλίτσα ακόμη γιατί ακόμα και σε θέμα χωρητικότητας το καλοκαίρι το δίκτυο "ξεχειλίζει"...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στον Αλμυρό υπάρχει πρόβλημα κυριως σε μαγαζιά κεντρικών δρόμων(εμπορικά και μπαράκια).Το σήμα είναι από αδύναμο έως ανύπαρκτο.Γενικά στην πόλη εχει πολύ καλή κάλυψη και δεν υπάρχει παράπονο ούτε από θέματα ποσότητας σήματος ούτε από χωρητικότητα.Αλλά,όσο να πεις,μια μικρή βελτίωση τη χρειάζεται...Άλλωστε,μου το επιβεβαίωσε και ο γνωστός κύριος!! :p

@MIXTRI,η πόλη δηλαδή καλύπτεται από τις κεραίες που αναφέρεις παραπάνω;

Για Ν.Αγχίαλο,όντως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα....Γιατί όμως;

Επίσης,άκουσες τίποτα για Επταπύργιο Θεσσαλονίκης και περιφερειακό;Η κατάσταση με την κάλυψη 2ης και 3ης γενιάς είναι απογοητευτική!2 γραμμές σήμα σ'όλη την περιοχή;VODA κυρίως και COTE άψογη δουλειά από κάλυψη...Μήπως της ξήλωσαν παλιότερα καμιά κεραία της Wind ή έχει την περιοχή όλη στο κλάσιμο;(με το συμπάθειο,αλλά σπαν τα νευρα μου καθημερινά με την ποιότητα του δικτύου στην περιοχή που για να μην κάνει διακοπές η κλήση σου κυρίως σ'εσωτερικούς χώρους πρέπει να κάνεις τάμα πιο πριν!)Ας μη μιλήσω και για τους εξωτερικούς χώρους που αν το κινητό πιάσει 3-4 γραμμές θα είναι στην κωλοφαρδία από μακρινές κεραίες.....

Τέλος,για Βόλο προβλέπεται τίποτα;Έχει νομίζω τεράστιο πρόβλημα και Σπυρίδη,αλλά προς την πάνω πλευρά.Αν θυμάμαι καλά,είχα μπει στη Σπυρίδη σ'ένα κατάστημα Vogafone(και εκτός του ότι η ίδια η Voga δεν είχε 3g-χάθηκε ο κόπος για ένα micro στην ταμπέλα του μαγαζιού;-άσχετο)και η Wind αν ήμουν τυχερός έπιανε σήμα 1-2 γραμμές με το ζόρι και αν ήμουν κοντά στην πόρτα...Απλού δικτύου,έτσι;Δε μιλάμε για 3η γενιά που ήταν ανύπαρκτη!!Έχουν κανενα σχεδιο για επέκταση ή τσάμπα αναμονή;Θα μου πεις μετά από τόσα ξηλώματα γραμμένους έπρεπε να τους έχουν τους Βολιώτες,αλλά τέλος πάντων!!Τι φταιν οι επαγγελματίες και οι φοιτητές και οι επισκέπτες της πόλης να μην μπορούν να επικοινωνήσουν επειδή υπάρχουν κάποιοι βαρεμένοι;

Παίδες,παρατήρησα το εξής κουλό:αυξήθηκε η gsm κάλυψη στο Άγιο Όρος!! :blink:

Παρατηρήστε τις φωτό που παραθέτω παρακάτω:η μία είναι αυτή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στο site της Wind και η άλλη αυτήν που υπ΄΄ηρχε πριν κανα μήνα όταν αναβαθμιζόταν η Βόρεια Ελλάδα!Παρατηρήστε τη δυτική πλευρά του Αγίου όρους!Τώρα τυχαία το παρατήρησα!

- Δεν είναι καθόλου ''κουλό''. Εν αντιθέσει, την τελευταία χερσόνησο της Χαλκιδικής, το Άγιο Όρος, την επισκέπτονται κάθε χρόνο, ΧΙΛΙΑΔΕΣ επισκέπτες-προσκυνητές.

- Στην περίπτωση της GSM κάλυψης την οποία κατέχουν τα (3) μεγάλα δίκτυα, ''vικήτρια'' στο θέμα αυτό κατατάσεται η Vodafone, η οποία διαθέτει έναν ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ιστό στις Καρυές και πιθανόν και κάποιον άλλον-ους, σε διαφορετικά μέρη.

- Η GSM κάλυψη των Wind + Cosmote, είναι ΣΑΦΩΣ υποδεαίστερη, έναντι εκείνης της Vodafone, σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την χερσόνησο του Αγίου Όρους :

- http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1626023#post1626023

Το θεώρησα κουλό γιατί υπάρχουν τόσες και τόσες ΄΄αλλες περιοχές στην Ελλάδα που καθημαρινά μετακινούνται χιλιάδες κόσμου και η κάλυψη δεν είναι ιδιαίτερα καλή...Καλά έκαναν και ενίσχυσαν την κάλυψή τους αλλά να σκεφτούν και τις άλλες περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη...

Πάντως,σύμφωνα με το χάρτη της η KOTE φαίνεται να έχει καλύψει σχεδόν όλο το 3ο ποδι...Πρακτικά πώς είναι;Επίσης,η Wind στα σημεία που δείχνουν λευκά όντως δεν έχει σήμα και αν δεν εχει,είναι μέρη που πάει κόσμος;Αν γνωρίζει κάποιος,ευπρόσδεκτη η απάντηση(για ενημερωτικούς λόγους)

Μόλις τώρα παρατήρησα ότι ενώ υπήρχε κάλυψη 3ης γενιάς στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής(στο πρώτο πόδι)τον Ιούνιο που είχα πάει πρώτη φορά(και μάλιστα ποιοτική κάλυψη με ισχυρό σήμα παντού),τώρα βλέπω στο χάρτη να δείχνει ότι δεν έχει 3g...Ξέρει κανείς τι παίζει;Ξήλωσαν καμιά κεραία ή επίκειται αναβάθμιση σ'αυτό το κομμάτι του χάρτη;

Στον Αλμυρό υπάρχει πρόβλημα κυριως σε μαγαζιά κεντρικών δρόμων(εμπορικά και μπαράκια).Το σήμα είναι από αδύναμο έως ανύπαρκτο.Γενικά στην πόλη εχει πολύ καλή κάλυψη και δεν υπάρχει παράπονο ούτε από θέματα ποσότητας σήματος ούτε από χωρητικότητα.Αλλά,όσο να πεις,μια μικρή βελτίωση τη χρειάζεται...Άλλωστε,μου το επιβεβαίωσε και ο γνωστός κύριος!! :p

@MIXTRI,η πόλη δηλαδή καλύπτεται από τις κεραίες που αναφέρεις παραπάνω;

Για Ν.Αγχίαλο,όντως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα....Γιατί όμως;

Επίσης,άκουσες τίποτα για Επταπύργιο Θεσσαλονίκης και περιφερειακό;Η κατάσταση με την κάλυψη 2ης και 3ης γενιάς είναι απογοητευτική!2 γραμμές σήμα σ'όλη την περιοχή;VODA κυρίως και COTE άψογη δουλειά από κάλυψη...Μήπως της ξήλωσαν παλιότερα καμιά κεραία της Wind ή έχει την περιοχή όλη στο κλάσιμο;(με το συμπάθειο,αλλά σπαν τα νευρα μου καθημερινά με την ποιότητα του δικτύου στην περιοχή που για να μην κάνει διακοπές η κλήση σου κυρίως σ'εσωτερικούς χώρους πρέπει να κάνεις τάμα πιο πριν!)Ας μη μιλήσω και για τους εξωτερικούς χώρους που αν το κινητό πιάσει 3-4 γραμμές θα είναι στην κωλοφαρδία από μακρινές κεραίες.....

Τέλος,για Βόλο προβλέπεται τίποτα;Έχει νομίζω τεράστιο πρόβλημα και Σπυρίδη,αλλά προς την πάνω πλευρά.Αν θυμάμαι καλά,είχα μπει στη Σπυρίδη σ'ένα κατάστημα Vogafone(και εκτός του ότι η ίδια η Voga δεν είχε 3g-χάθηκε ο κόπος για ένα micro στην ταμπέλα του μαγαζιού;-άσχετο)και η Wind αν ήμουν τυχερός έπιανε σήμα 1-2 γραμμές με το ζόρι και αν ήμουν κοντά στην πόρτα...Απλού δικτύου,έτσι;Δε μιλάμε για 3η γενιά που ήταν ανύπαρκτη!!Έχουν κανενα σχεδιο για επέκταση ή τσάμπα αναμονή;Θα μου πεις μετά από τόσα ξηλώματα γραμμένους έπρεπε να τους έχουν τους Βολιώτες,αλλά τέλος πάντων!!Τι φταιν οι επαγγελματίες και οι φοιτητές και οι επισκέπτες της πόλης να μην μπορούν να επικοινωνήσουν επειδή υπάρχουν κάποιοι βαρεμένοι;

Απλά σε ρώτησα τι πρόβλημα υπάρχει γιατί στον Αλμυρό πρέπει να έχει πολλούς πελάτες η WIND και φοβήθηκα για πρόβλημα χωρητικότητας(και μεγάλο μάλιστα) Η κατάσταση που περιγράφεις υπάρχει και στους Σοφάδες Καρδίτσας.Στους κεντρικούς δρόμους ενώ υπάρχει κάλυψη σε εξωτερικούς χώρους σχετικά καλή,αντίθετα εντός κτιρίων και κυρίως σε μαγαζιά/καφετέριες-μπαράκια υπάρχει πρόβλημα έντονο.Το πρόβλημα πιστεύω ότι θα λυθεί με τοποθέτηση κεραίας εντός της πόλης του Αλμυρού ή με έναν ιστό κοντά στο κέντρο ;) Υπάρχει εξάλλου τέτοια δυνατότητα,καλή δομή έχει η πόλη!

Ο Αλμυρός αυτή τη στιγμή καλύπτεται από το Ch 616/17(Σωρός) και ένα Cell που έρχεται από μία κεραία που έχει οπτική επαφή με Αγχίαλο αλλά είναι στο απέναντι Βουναλάκι από το Τρίκερι(αν προσέξεις φαίνεται αρκετά καλά)

Στο Βόλο έχουν μπει αρκετά micro cells και από Vodafone και από WIND και τώρα που θα έρθουν και ιδιόκτητα στο Βόλο έρχονται ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ από micro cell με μισθωμένες γραμμές,τουλάχιστον η Wiiind θα ξεχειλίσει στο κέντρο είτε πάρει άδειες για κεραίες είτε δε πάρει :)

η Vodafone στο κατάστημα που αναφέρεις έχει micro cell gsm αλλά προς το παρόν ο ΟΤΕ χρυσοπουλάει τις γραμμές της HELLASCOM και για αυτό δεν είδες 3g;)

To Βόλο τουλάχιστον η WIND μόνο γραμμένο δεν τον έχει. Μην ανησυχείς,είναι high priority γενικά η Θεσσαλία:cool:

Όσον αφορά το Άγιον Όρος ενδεχομένως να μπήκαν κάποιες extended cells από Χαλκιδική... Γενικότερα η Cosmote έχω ακούσει πως είναι η χειρότερη στον Άγιον Όρος. Νο1 Vodafone, No2 Wind, No3 Cosmote. Πάντως δε μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη μιας και δεν έχω επισκεπτεί το Άγιον Όρος. Σύντομα όμως ελπίζω να έχω:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όσον αφορά το Άγιον Όρος ενδεχομένως να μπήκαν κάποιες extended cells από Χαλκιδική... Γενικότερα η Cosmote έχω ακούσει πως είναι η χειρότερη στον Άγιον Όρος. Νο1 Vodafone, No2 Wind, No3 Cosmote. Πάντως δε μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη μιας και δεν έχω επισκεπτεί το Άγιον Όρος. Σύντομα όμως ελπίζω να έχω:p

Προς το παρόν αρκέσου στο να έχεις επισκεπτήριο και όχι να επισκέπτεσαι.

Αυτό το ποστ θα σταλεί ως απόδειξη ξέρεις σε ποια...:p

Απλά σε ρώτησα τι πρόβλημα υπάρχει γιατί στον Αλμυρό πρέπει να έχει πολλούς πελάτες η WIND και φοβήθηκα για πρόβλημα χωρητικότητας(και μεγάλο μάλιστα) Η κατάσταση που περιγράφεις υπάρχει και στους Σοφάδες Καρδίτσας.Στους κεντρικούς δρόμους ενώ υπάρχει κάλυψη σε εξωτερικούς χώρους σχετικά καλή,αντίθετα εντός κτιρίων και κυρίως σε μαγαζιά/καφετέριες-μπαράκια υπάρχει πρόβλημα έντονο.Το πρόβλημα πιστεύω ότι θα λυθεί με τοποθέτηση κεραίας εντός της πόλης του Αλμυρού ή με έναν ιστό κοντά στο κέντρο!Υπάρχει εξάλλου τέτοια δυνατότητα,καλή δομή έχει η πόλη!

Ο Αλμυρός αυτή τη στιγμή καλύπτεται από το Ch 616/17(Σωρός) και ένα Cell που έρχεται από μία κεραία που έχει οπτική επαφή με Αγχίαλο αλλά είναι στο απέναντι Βουναλάκι από το Τρίκερι(αν προσέξεις φαίνεται αρκετά καλά)

Στο Βόλο έχουν μπει αρκετά micro cells και από Vodafone και από WIND και τώρα που θα έρθουν και ιδιόκτητα στο Βόλο έρχονται ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ από micro cell με μισθωμένες γραμμές,τουλάχιστον η Wiiind θα ξεχειλίσει στο κέντρο είτε πάρει άδειες για κεραίες είτε δε πάρει :)

η Vodafone στο κατάστημα που αναφέρεις έχει micro cell gsm αλλά προς το παρόν ο ΟΤΕ χρυσοπουλάει τις γραμμές της HELLASCOM και για αυτό δεν είδες 3g;)

To Βόλο τουλάχιστον η WIND μόνο γραμμένο δεν τον έχει. Μην ανησυχείς,είναι high priority γενικά η Θεσσαλία:cool:

Το θετικό είναι ότι τους ανέφερα το πρόβλημα με τον Αλμυρό και μου το είπε ο γνωστός κυριούλης( :p ) ότι ψάχνουν να βρουν μέρος στη γύρω περιοχή για ενίσχυση της κάλυψης gsm!Μου είπε πως πιστεύουν στα μέσα του 2008 το πολύ να έχουν κατορθώσει να τοποθετήσουν κεραία!Βέβαια,προς το παρόν δε σκέφτονται για 3g!Έτσι είπε,τώρα αν αλλάξει κατι στην πορεία!Ευτυχώς που ο νέος δήμαρχος δεν είναι κολλημένος περί κεραιών-έτσι έχει δηλώσει τουλάχιστον-και ελπίζω να μην αλλάξει γνώμη,αλλιώς θα του πυρπολήσω το σπίτι!!Εγώ πιστεύω επειδή έχουν μαγαζί στην κεντρική πλατεία της Wind και οι χωροι στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι γύρω απ'το μαγαζί ότι ένα micro-cell θα την έκανε τη δουλειά!Άλλωστε ενίσχυση κάλυψης θέλει μόνο,όχι βελτίωση της χωρητικότητας,αν και έχει όντως πολλούς πελάτες,ιδίως τα τελευταία 3 χρόνια που το σήμα έχει γίνει εξαιρετικό στις πιο πολλές περιοχές μέσα και γύρω απ'την πόλη!Σε εξωτερικούς χώρους δηλαδή θα πιάσεις καλό σήμα της τάξεως των -60 dBm περίπου,δηλαδή 5/5 γραμμές συνήθως!Αλλά,οι ηχομονώσεις των μπαρ κλπ το κάνουν είτε αδύναμο είτε ανύπαρκτο το σημα σε κάποιες περιπτώσεις!

Απορία το'χω πάντως πώς πιάνει τόσο καλό σήμα από αποστάσεις όπως ο Σωρός!Όταν λες,ότι υπάρχει κεραία σε βουνό απέναντι απ'το Τρίκερι,εννοείς απ'τη μεριά του Αλμυρού,ε;Μήπως είναι μια κεραία σ'ένα βουναλάκι προς την Αμαλιάπολη;(κοινώς Μιιτζέλα,αν την ξέρεις!)Γιατί αυτήν είναι ορατή από τον 1ο όροφο κάποιως κτιρίων της πόλης που βλέπουν προς την κατεύθυνση του Τρίκερατος!(τι είπα πάλι,ε; :lol: Έτσι δεν πρέπει να κλίνεται το Τρίκερι; :p ) Εκτός και αν η κεραία είναι στην Όθρυ,το βουνό του Αλμυρού,γιατί από κάποια ανοίγματα ανάμεσα στις στέγες των κτιρίων κατάφερα να δω στο βουνό έναν ψηλό ιστό,αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιανής εταιριας είναι!Τέλος,υπάρχει ένας 3ος ιστός προς την Ευξεινουπολη,αν την ξέρεις!Όπως πάμε για το Κουρί!Το σήμα εκεί γενικά είναι τέρμα και σε εσωτερικούς χώρους!Παίζει να είναι και αυτή μια απ'τις κεραίες... :confused: Πάντως και οι 3 αυτοί ιστοί που αναφέρω εδώ θα μπορούσαν λογω της μορφολογίας του εδάφους και της θέσης που είναι τοποθετημένοι να παρέχουν άριστο σήμα γενικά σε όλη την πόλη και λίγο πιο αδύναμο στα μαγαζιά του κέντρου(εμπορικά και μη).

Όσον αφορά τον Βόλο καιρός ήταν να ξαναφανεί η υπεροχή της Wind!!Άντε να καλυφθεί επιτέλους σωστά με 3η γενιά!Αν και έναν ιστουλάκο ή έστω 4-5 micro-cells στην αγορά(Άγιος Νικολαος-Ερμού,Σπυρίδη και σε διάφορα δρομάκια εκεί πέρα)τα χρειάζεται!

Τέλος,mixtri,άκουσες κάτι για τον περιφερειακό Θεσ/νίκης και για το Επταπύργιο;Γιατί τόσους μήνες καμία βελτίωση,ούτε σε gsm ούτε σε 3g...(Βασικά για το 3g./hsdpa καίγομαι κυριως γιατί χρησιμοποιώ πολύ το plus non-stop απ'το Κ850 μου και είναι κρίμα να μην εκμεταλλεύομαι τα 3,6 Mb(τέλος πάντων,2.5 πες στην πράξη περιπου.. :p ),λόγω του ότι έχουν καβούρια στις τσέπες και μας έχουν γραμμένους εκεί πάνω και δεν τοποθετούν κεραίες!! :mad:

Εκτός από τη Σκιάθο που την έχει :mad:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδια τα micro-cells τι ακριβως ειναι????

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Ρε παιδια τα micro-cells τι ακριβως ειναι????

Πολύ απλουστευμένα φαντάσου κάτι σαν router αλλά για κινητή τηλεφωνία...

Συνήθως είναι καμουφλαρισμένα μέσα σε ταμπέλες καταστημάτων.

Χρησιμοποιούν hellasCom leased lines για διασύνδεση με δίκτυο,δηλαδή φαντάσου router->γραμμή adsl,micro->hellasCom...

Πολύ απλουστευμένα φαντάσου κάτι σαν router αλλά για κινητή τηλεφωνία...

Συνήθως είναι καμουφλαρισμένα μέσα σε ταμπέλες καταστημάτων.

Χρησιμοποιούν hellasCom leased lines για διασύνδεση με δίκτυο,δηλαδή φαντάσου router->γραμμή adsl,micro->hellasCom...

"καμουφλαρισμένα μέσα σε ταμπέλες καταστημάτων" δηλαδη τι ρολο βαρανε?

"καμουφλαρισμένα μέσα σε ταμπέλες καταστημάτων" δηλαδη τι ρολο βαρανε?

Βελτίωση της κάλυψης σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο!

Βελτίωση της κάλυψης σε πολύ τοπικό όμως επίπεδο!

AAA!!!!Σε ευχαριστω πολυ!!!

Το θετικό είναι ότι τους ανέφερα το πρόβλημα με τον Αλμυρό και μου το είπε ο γνωστός κυριούλης( :p ) ότι ψάχνουν να βρουν μέρος στη γύρω περιοχή για ενίσχυση της κάλυψης gsm!Μου είπε πως πιστεύουν στα μέσα του 2008 το πολύ να έχουν κατορθώσει να τοποθετήσουν κεραία!Βέβαια,προς το παρόν δε σκέφτονται για 3g!Έτσι είπε,τώρα αν αλλάξει κατι στην πορεία!Ευτυχώς που ο νέος δήμαρχος δεν είναι κολλημένος περί κεραιών-έτσι έχει δηλώσει τουλάχιστον-και ελπίζω να μην αλλάξει γνώμη,αλλιώς θα του πυρπολήσω το σπίτι!!Εγώ πιστεύω επειδή έχουν μαγαζί στην κεντρική πλατεία της Wind και οι χωροι στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα είναι γύρω απ'το μαγαζί ότι ένα micro-cell θα την έκανε τη δουλειά!Άλλωστε ενίσχυση κάλυψης θέλει μόνο,όχι βελτίωση της χωρητικότητας,αν και έχει όντως πολλούς πελάτες,ιδίως τα τελευταία 3 χρόνια που το σήμα έχει γίνει εξαιρετικό στις πιο πολλές περιοχές μέσα και γύρω απ'την πόλη!Σε εξωτερικούς χώρους δηλαδή θα πιάσεις καλό σήμα της τάξεως των -60 dBm περίπου,δηλαδή 5/5 γραμμές συνήθως!Αλλά,οι ηχομονώσεις των μπαρ κλπ το κάνουν είτε αδύναμο είτε ανύπαρκτο το σημα σε κάποιες περιπτώσεις!

Απορία το'χω πάντως πώς πιάνει τόσο καλό σήμα από αποστάσεις όπως ο Σωρός!Όταν λες,ότι υπάρχει κεραία σε βουνό απέναντι απ'το Τρίκερι,εννοείς απ'τη μεριά του Αλμυρού,ε;Μήπως είναι μια κεραία σ'ένα βουναλάκι προς την Αμαλιάπολη κοινώς Μιιτζέλα,αν την ξέρεις!)Γιατί αυτήν είναι ορατή από τον 1ο όροφο κάποιως κτιρίων της πόλης που βλέπουν προς την κατεύθυνση του Τρίκερατος!(τι είπα πάλι,ε; :lol: Έτσι δεν πρέπει να κλίνεται το Τρίκερι; :p ) Εκτός και αν η κεραία είναι στην Όθρυ,το βουνό του Αλμυρού,γιατί από κάποια ανοίγματα ανάμεσα στις στέγες των κτιρίων κατάφερα να δω στο βουνό έναν ψηλό ιστό,αλλά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιανής εταιριας είναι!Τέλος,υπάρχει ένας 3ος ιστός προς την Ευξεινουπολη,αν την ξέρεις!Όπως πάμε για το Κουρί!Το σήμα εκεί γενικά είναι τέρμα και σε εσωτερικούς χώρους!Παίζει να είναι και αυτή μια απ'τις κεραίες... :confused: Πάντως και οι 3 αυτοί ιστοί που αναφέρω εδώ θα μπορούσαν λογω της μορφολογίας του εδάφους και της θέσης που είναι τοποθετημένοι να παρέχουν άριστο σήμα γενικά σε όλη την πόλη και λίγο πιο αδύναμο στα μαγαζιά του κέντρου(εμπορικά και μη).

Όσον αφορά τον Βόλο καιρός ήταν να ξαναφανεί η υπεροχή της Wind!!Άντε να καλυφθεί επιτέλους σωστά με 3η γενιά!Αν και έναν ιστουλάκο ή έστω 4-5 micro-cells στην αγορά(Άγιος Νικολαος-Ερμού,Σπυρίδη και σε διάφορα δρομάκια εκεί πέρα)τα χρειάζεται!

Τέλος,mixtri,άκουσες κάτι για τον περιφερειακό Θεσ/νίκης και για το Επταπύργιο;Γιατί τόσους μήνες καμία βελτίωση,ούτε σε gsm ούτε σε 3g...(Βασικά για το 3g./hsdpa καίγομαι κυριως γιατί χρησιμοποιώ πολύ το plus non-stop απ'το Κ850 μου και είναι κρίμα να μην εκμεταλλεύομαι τα 3,6 Mb(τέλος πάντων,2.5 πες στην πράξη περιπου.. :p ),λόγω του ότι έχουν καβούρια στις τσέπες και μας έχουν γραμμένους εκεί πάνω και δεν τοποθετούν κεραίες!! :mad:

Καταρχάς για 3g σε πληροφορώ ότι όλες οι περιοχές/κεραίες που συνδέονται με το Σωρό και συνεπώς το backbone της εν λόγω κεραίας έχουν αρκετό bandwidth για 3η γενιά.Τώρα τι θα κάνει η Wind είναι άλλο θέμα!

Για micro cell στον Αλμυρό δε νομίζω ότι γενικά "συμφέρει". Ο λόγος είναι ότι με το ίδιο κόστος μπορεί άνετα να σηκώσει ιστό εκτός πόλης να γίνει ο ιστός αρκετά ψηλός και να δώσει αρκετά watt και τελείωσε:p

Σοφάδες πάντως η τύχη μου το έχει να μην έχω παντού καλό σήμα...Μπήκε νέος σταθμός έξω ακριβώς από την κωμόπολη και το ύψος του ιστού δε ξεπερνάει το ύψος του σπιτιού μου.Και το κακό είναι πως τοποθετήθηκε σε κάμπο...και ακόμα χειρότερο ότι λόγω σχετικού ύψους των σιδηροδρομικών γραμμών που περνάνε από το κέντρο της κωμόπολης αλλά και άλλων ψηλών κτιρίων η νέα κεραία δε καλύπτει καθόλου το κέντρο:blink: Αν δείτε το καινούριο σταθμό θα γελάτε...τσιγγουνιά στο ατσάλι κάνατε;:p Τουλάχιστον 3άσιο ύψος θα έπρεπε να έχει ο ιστός για να πιάσει όλη την κωμόπολη...Όμως δε λέω τίποτα μιας και μπορεί να δω και άλλη κεραία,ικανούς τους έχω!

Τέλος,ναι ξέρω τους σταθμούς βάσης στην περιοχή αλλά δεν ήξερα πως έχει προς Ευξεινούπολη!!!:O Ναι,την κεραία προς Αμαλιάπολη έλεγα. Αυτή πρέπει να καλύπτει αρκετά καλά την περιοχή. Δε ξέρω για άλλη κεραία και μάλλον αυτή που αναφέρεις στο Βουνό του Αλμυρού δεν είναι της WIND.

Στο Βόλο έχουν μπει ήδη αρκετά micro cell...θα σας πω νεότερα όταν μπουν και άλλα...

Για Θεσσαλονίκη δε ξέρω!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπήκε νέος σταθμός έξω ακριβώς από την κωμόπολη και το ύψος του ιστού δε ξεπερνάει το ύψος του σπιτιού μου.Και το κακό είναι πως τοποθετήθηκε σε κάμπο...και ακόμα χειρότερο ότι λόγω σχετικού ύψους των σιδηροδρομικών γραμμών που περνάνε από το κέντρο της κωμόπολης αλλά και άλλων ψηλών κτιρίων η νέα κεραία δε καλύπτει καθόλου το κέντρο

Ξέχασες να αναφέρεις ότι η νέα κεραία είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο (Ε-65), ούτε 5 μέτρα!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παρατήρησα στο χάρτη κάλυψης ότι κάποιες περιοχές δεν έχουν πλέον κάλυψη gsm ή/και 3g!Πιο συγκεκριμένα,στο κομμάτι της Βορειας Ελλάδας,δεξιά του Σιδηροκάστρου και του Προμαχώνα η κάλυψη gsm ήταν πολύ πυκνή,τώρα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη τρυπα!Επίσης,στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής στο 1ο πόδι και στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής υπήρχε 3g κάλυψη και τώρα όχι!Τι γίνεται;Παράλειψη της εταιρίας κατά την ανανέωση του χάρτη ή ξηλώνουν κεραίες "έξυπνοι" κάτοικοι και δήμαρχοι? :mad::mad::mad:

Βεβαια,δεν έχω παρεβρεθεί σ'αυτές τις περιοχές αυτό το διάστημα οπότε δεν μπορώ να πω αν όντως είναι παράλειψη της εταιρίας ή όχι.Για την Νέα Καλλικράτεια πάντως που είχα πάει φέτος του Αγίου Πνεύματοσ,τέλη Μαίου,έχω να πω ότι το 3g ήταν τέρμα παντού(ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους-καλύτερα και από το gsm!) και τα πάντα γινόντουσαν με χαρακτηριστική άνεση!:D Όπως επίσης και στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής που στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είχα πολύ καλό 3g σήμα!Αν ξέρει κάποιος κατι,ας μας το πει!

Ξέχασες να αναφέρεις ότι η νέα κεραία είναι ακριβώς δίπλα στο δρόμο (Ε-65), ούτε 5 μέτρα!!

Εννοείς την κεραία που βρίσκεται στα Γεφύρια μάλλον...όχι δε λέω αυτήν! Εννοώ την κεραία που τοποθετήθηκε στον Πύργο Σοφάδων.

Αυτή που λες στον Ε-65 είναι μεν καινούρια και "κοντή" αλλά καλύπτει Καππαδοκικό,Γεφύρια κ.α... Φαντάσου όμως ότι η κεραία που τοποθετήθηκε δίπλα στους Σοφάδες έχει ακριβώς τον ίδιο ιστό(τύπος/ύψος) με αυτήν που βρίσκεται δίπλα στον Ε-65;) Αν δεις τον ιστό της Vodafone στους Σοφάδες είναι τουλάχιστον 3άσιος σε ύψος από τον αντίστοιχο της WIND.Ενώ της WIND βρίσκεται σε καλύτερη θέση προσφέρει χειρότερη κάλυψη με αυτό τον τρόπο,τουλάχιστον στο κέντρο(στις υπόλοιπες περιοχές πιστεύω ότι είναι λίγο καλύτερη η WIND)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εννοείς την κεραία που βρίσκεται στα Γεφύρια μάλλον...

Ναι αυτή είπα!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι... εδώ http://www.windkalipsi.gr/ όταν πάτε να δηλώσετε κάποια προβληματική περιοχή, στην επιλογή νομού και πόλης (αν θυμάμαι καλά..) σας βγάζει επιλογές στην μπάρα? Γιατί εμένα δεν μου βγάζει τίποτα! ούτε με mozilla, ούτε με ie.