Jump to content

Υπηρεσίες δεδομένων [GPRS/3G/HSDPA]

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παδια ποιο mifi δινει η wind στο προγραμμα 10gb?

Όπως αναφέρουν στο site τους είναι Huawei http://www.wind.gr/gr/wind-shop/basket/?funnel=mobilebroadband

το ποιο δηλ.?με μπαταρια ειναι?μοντελο δεν βλεπω!

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δίνουν αυτό

βέβαια για πιο σίγουρα δεν χάνεις σε τίποτα να κάνεις ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της Wind

• 1 month later...

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχω ένα λαπτοπ που έχει WWAN κάρτα και πέρνει κανονικά 3G sim. Μπορώ να βάλω f2g και να την χρησιμοποιώ σαν sim "data only" για να αποφύγω τα συμβόλαια ή τα καρτοπρογράμματα mobile broadband?

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό ... data αγοράζουν πλέον πολύ πιο φτηνά όσοι έχουν καρτοκινητό από όσους έχουν συμβόλαιο κινητής ή συμβόλαιο mobile broadband :)

Με ένα f2g πλέον μπορείς να πέρνεις ... 5ευρώ το GB ανά μήνα ή 15 ευρώ τα 5GB πάλι ανα μήνα. Όλες οι άλλες λύσεις είναι πολύ πιο ακριβές.

One Plus 5T 6gb/64gb Stock Stable Oreo

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχω ένα λαπτοπ που έχει WWAN κάρτα και πέρνει κανονικά 3G sim. Μπορώ να βάλω f2g και να την χρησιμοποιώ σαν sim "data only" για να αποφύγω τα συμβόλαια ή τα καρτοπρογράμματα mobile broadband?

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε φτάσει στον απόλυτο παραλογισμό ... data αγοράζουν πλέον πολύ πιο φτηνά όσοι έχουν καρτοκινητό από όσους έχουν συμβόλαιο κινητής ή συμβόλαιο mobile broadband :)

Με ένα f2g πλέον μπορείς να πέρνεις ... 5ευρώ το GB ανά μήνα ή 15 ευρώ τα 5GB πάλι ανα μήνα. Όλες οι άλλες λύσεις είναι πολύ πιο ακριβές.

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα σωστά apn. Για μένα είναι ποιο καλή λύση το mifi ώστε να το βάζεις κόντα στο παράθυρο και να πιάνει καλύτερα χωρίς να τρως και την ακτινοβολία ....

Το f2g είναι άπαιχτο με αυτήν την προσφορά data 15€ τα 5gb και σε συνδυασμό με την q για ομιλία είναι έτη φωτός μπροστά σε θέμα οικονομίας χωρίς δέσμευση.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Φυσικά και μπορείς να το κάνεις αρκεί να χρησιμοποιήσεις τα σωστά apn. Για μένα είναι ποιο καλή λύση το mifi ώστε να το βάζεις κόντα στο παράθυρο και να πιάνει καλύτερα χωρίς να τρως και την ακτινοβολία ....

καλο tip-thanks ;)

Το f2g είναι άπαιχτο με αυτήν την προσφορά data 15€ τα 5gb και σε συνδυασμό με την q για ομιλία είναι έτη φωτός μπροστά σε θέμα οικονομίας χωρίς δέσμευση.

+1000, ακριβώς έτσι

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτή

Όντως είναι ότι φθηνότερο και το καλό είναι πως δεν σου συμπιέζει τα δεδομένα όπως η αναθεματισμένη Vodafone

• 2 weeks later...

το εχετε διαβασει αυτο?

Aπό 1η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ε.Ε., ο συνδρομητής θα έχει τη δυνατότητα επιλογής (α) εναλλακτικού παρόχου περιαγωγής για πρόσβαση σε υπηρεσίες περιαγωγής φωνητικών κλήσεων, σύντομων μηνυμάτων (SMS) και δεδομένων (GPRS), εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και (β) υπηρεσίας περιαγωγής δεδομένων (GPRS) απευθείας από το δίκτυο επίσκεψης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

(α) Αλλαγή εναλλακτικού παρόχου περιαγωγής για πρόσβαση σε υπηρεσίες περιαγωγής φωνητικών κλήσεων, σύντομων μηνυμάτων (SMS) και δεδομένων (GPRS), εντός ΕΕ:

Η αλλαγή παρόχου για κίνηση φωνής, SMS & Data σε περιαγωγή εντός ΕΕ θα μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι ο συνδρομητής WIND Ελλάς (1) είναι συνδεδεμένος με συνεργαζόμενο δίκτυο της WIND Ελλάς για περιαγωγή (2) έχει ενεργοποιημένη την υπηρεσία περιαγωγής, είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος του λογαριασμού του και δεν έχει ζητήσει φορητότητα, (3) δεν έχει απλήρωτο λογαριασμό στην WIND Ελλάς (έχει υπόλοιπο στην περίπτωση καρτοκινητού) και (4) συνάπτει σύμβαση με τον εναλλακτικό πάροχο περιαγωγής ο οποίος με την σειρά του έχει συμφωνία με την WIND Ελλάς.

Ο συνδρομητής θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει σε άλλον ή μεταξύ εναλλακτικών παρόχων περιαγωγής ανά πάσα στιγμή και χωρίς χρέωση από πλευράς WIND Ελλάς. H αλλαγή παρόχου περιαγωγής θα λειτουργεί με την υπάρχουσα κάρτα sim του συνδρομητή και θα πραγματοποιείται εντός μιας εργάσιμης ημέρας (εφόσον δεν υπάρχουν τεχνικοί λόγοι καθυστέρησης και υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα του παρόχου περιαγωγής). Από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί η αλλαγή ο συνδρομητής θα λαμβάνει υπηρεσίες φωνητικών κλήσεων, σύντομων μηνυμάτων (SMS) και δεδομένων (GPRS) εντός ΕΕ από τον εναλλακτικό πάροχο. Ο συνδρομητής θα πρέπει να απευθύνεται στον εναλλακτικό πάροχο για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει σχετικό με αυτές τις υπηρεσίες. Η WIND Ελλάς δεν έχει την υποχρέωση να υποστηρίζει τις υπηρεσίες περιαγωγής που θα παρέχονται από τον εναλλακτικό πάροχο περιαγωγής που επέλεξε ο συνδρομητής, ενώ οι σχετικές χρεώσεις για τις εν λόγω υπηρεσίες θα πραγματοποιούνται απευθείας από τον εναλλακτικό πάροχο που επέλεξε ο συνδρομητής, χωρίς να εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η WIND Ελλάς με αυτούς ή να ευθύνεται έναντι του συνδρομητή για τις εν λόγω υπηρεσίες, την ποιότητα αυτών ή τις χρεώσεις τους.

Ο συνδρομητής θα μπορεί να διακόψει τη σύμβαση περιαγωγής με τον εναλλακτικό πάροχο ανά πάσα στιγμή και να επιστρέψει στη γνωστή υπηρεσία περιαγωγής της WIND Hellas. Η διακοπή θα πρέπει να γίνεται είτε στον εναλλακτικό πάροχο είτε σε κατάστημα της WIND Ελλάς και θα πραγματοποιείται σε μία εργάσιμη ημέρα.

Κατόπιν της ακύρωσης της υπηρεσίας από εναλλακτικό πάροχο περιαγωγής, ή κατόπιν λήξης του σχετικού συμβολαίου, ο συνδρομητής θα τιμολογείται μέσω της WIND Ελλάς βάσει του εκάστοτε ισχύοντος τιμοκαταλόγου περιαγωγής της WIND Ελλάς για ΕΕ. Αν ο συνδρομητής είχε ενεργοποιημένα πακέτα προσφορών για περιαγωγή στην ΕΕ από WIND Ελλάς πριν την αλλαγή παρόχου, θα πρέπει να τα ξαναενεργοποιησει κατά την επιστροφή του στο δίκτυο της WIND Ελλάς για υπηρεσίες περιαγωγής εντός της ΕΕ.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμοι εναλλακτικοί πάροχοι.

(β) Αγορά υπηρεσίας περιαγωγής δεδομένων (GPRS) από τοπικό πάροχο εντός ΕΕ:

Ο πελάτης περιαγωγής θα μπορεί να επιλέξει τοπικό φορέα εκμετάλλευσης δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε χώρα της ΕΕ για την παροχή λιανικών υπηρεσιών περιαγωγής δεδομένων απευθείας, εφόσον η υπηρεσία προσφέρεται στη χώρα επίσκεψης και εφόσον υπάρχει συμφωνία περιαγωγής μεταξύ του φορέα εκμετάλλευσης του δικτύου επίσκεψης και της WIND Ελλάς.

Η επιλογή της υπηρεσίας θα γίνεται άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, από τη στιγμή που ο συνδρομητής θα έχει συνδεθεί και θα έχει αγοράσει κάποιο πακέτο δεδομένων από τοπικό πάροχο. Για την υπηρεσία αυτή ο συνδρομητής θα χρεώνεται από τον τοπικό πάροχο και η WIND Ελλάς δεν θα ευθύνεται έναντι του συνδρομητή για την εν λόγω υπηρεσία, την ποιότητα αυτής ή τις χρεώσεις.

Η υπηρεσία θα αφορά κίνηση data internet αποκλειστικά για χρήση εντός της χώρας που ανήκει ο πάροχος (πχ εάν ο συνδρομητής αγοράσει πακέτο από την εταιρεία WIND Ιταλίας, το πακέτο θα ισχύει μόνο για κίνηση data εντός Ιταλίας με σύνδεση στο δίκτυο WIND). Για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία θα πρέπει ο συνδρομητής να συνδεθεί με τον φορέα που θα παρέχει την υπηρεσία στη χώρα περιαγωγής και να αλλάξει το APN της συσκευής του στο πανευρωπαϊκό APN που θα χρησιμοποιείται μόνο γι αυτόν τον σκοπό: EU APN. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες data (Blackberry, MMS, VPN κ.τ.λ.), θα παρέχονται από την WIND Ελλάς (μέσω της υπάρχουσας υπηρεσίας περιαγωγής) αλλάζοντας το APN ώστε να επιστρέψει ο συνδρομητής στην WIND Ελλάς. Φωνητικές υπηρεσίες, SMS και άλλες συναφείς υπηρεσίες περιαγωγής θα συνεχίσουν να παρέχονται από τη WIND Ελλάς.

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο συνδρομητής θα πρέπει να αλλάξει APN ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει ξανά τις υπηρεσίες δεδομένων της WIND Ελλάς.

Η περιαγωγή από και προς χώρες εκτός ΕΕ θα συνεχίσει να προσφέρεται στον συνδρομητή από τη WIND Ελλάς, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που έχει υπογράψει ο συνδρομητής και τον επίσημο τιμοκατάλογο της WIND Ελλάς, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕΤΤ.

Σε περίπτωση τροποποίησης της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή / και της Ελληνικής σχετικής νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕΤΤ, η WIND Ελλάς επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της να τροποποιήσει ή / και να καταργήσεις τις ανωτέρω δυνατότητες, σύμφωνα με το ισχύον κάθε φορά ρυθμιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση οι συνδρομητές μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών:

• 1 month later...

Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι πως στο εξωτερικό, δεν θα επιλέγεται αυτόματα ο πάροχος με τον οποίο θα γίνεται το roaming, αλλά θα το επιλέγουμε μόνοι μας, σωστά το κατάλαβα;

Καλό μου φαίνεται αυτό, αλλά θα θέλει ψάξιμο γιατί σε ορισμένες χώρες (τουλάχιστον μερικά χρόνια πριν) και σε συγκεκριμένες εταιρείες, δεν λειτουργούσαν όλα άψογα (π.χ. στην Ολλανδία, μία εταιρεία έστελνε μηνύματα σε ελληνικά κινητά αλλά δε λάμβανε από αυτά και μια άλλη εταιρεία έκανε το αντίστροφο)

• 3 weeks later...

Παιδιά την βοήθεια σας γιατί έχω απογοητευτεί.

Έχω το nexus 4 και το f2g αλλά κατεβάζω με ταχύτητες 10 με 24 kB/s και ανέβασμα 5 με 15 kB/s δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση στο κινητό μόνο τα δεδομένα έχω ενεργοποιήσει όποτε και εμφανίστηκε το Ε πάνω στην μπάρα του δικτύου, σήμα φουλ.

Είμαι στο Ιλιον Αθήνα. Είναι φυσιολογικό ρε παιδιά; μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;

Update τελικά ήθελε να βάλεις ως προτεινόμενο δίκτυο 3G οπότε εμφανίστηκε το Η στο δίκτυο ΟΚ τώρα

Edited by user3650

Παιδιά την βοήθεια σας γιατί έχω απογοητευτεί.

Έχω το nexus 4 και το f2g αλλά κατεβάζω με ταχύτητες 10 με 24 kB/s και ανέβασμα 5 με 15 kB/s δεν έχω κάνει καμία ρύθμιση στο κινητό μόνο τα δεδομένα έχω ενεργοποιήσει όποτε και εμφανίστηκε το Ε πάνω στην μπάρα του δικτύου, σήμα φουλ.

Είμαι στο Ιλιον Αθήνα. Είναι φυσιολογικό ρε παιδιά; μήπως πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση;

όχι ρε συ δεν το έχεις βάλει στο 3g για αυτό σέρνεται.βάλε το στο 3g και θα κατεβάζει καλά

πρέπει να σου δείχνει το γράμμα Η η να λέει 3g

• 4 weeks later...
Εχω f2g, η απορια μου ειναι η εξης, με μηδενικο υπολειπο (όχι μείον) θα επρεπε να εχω ενδειξη G,H,H+;Απο τη στιγμη που μου τελειωσε το προγραμμα με το 1gb, εχω μονο ενδειξη τις μπαρες του σηματος.moto g.
Quote: Λοιπόν τα iPhone που έχουν 512 RAM είναι ποιο καλα και απο αλλα κινητά με 1 Gb RAM γιατί παίζει ρολο και η ποιότητα της μνήμης το υλικό.Η Apple δίνει στους πελάτες της το καλύτερο υλικό και θα είναι πάντα πρωτοπόρα. :clap:

Εχω f2g, η απορια μου ειναι η εξης, με μηδενικο υπολειπο (όχι μείον) θα επρεπε να εχω ενδειξη G,H,H+;Απο τη στιγμη που μου τελειωσε το προγραμμα με το 1gb, εχω μονο ενδειξη τις μπαρες του σηματος.moto g.

Δεν σε αφήνει να ανοίξεις pdp session, οπότε θα βλέπεις μόνο μπάρες σήματος.

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κάποιον άλλον το ίδιο συμβάν και πως το έχει επιλύσει. Σήμερα το πρωί κατέβασα μέσω wifi στο σπίτι μου ένα αρχείο 332 MB, ενώ είχε φτάσει στο 99% και επειδή βιαζόμουν να φύγω έφυγα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα. Στο δρόμο ενεργοποίησα το 3g της Wind για να κατεβάσω και το υπόλοιπο γύρω στα 3 MB. Σε λιγότερο από ένα λεπτό τελείωσε, και μετά από λίγο μου ήρθε ειδοποίηση από την Wind ότι έχετε καταναλώσει τα δωρεάν MB που έχετε, χρέωσε σαν να είχα κατεβάσει όλο το αρχείο μέσω 3g. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι μπορώ να κάνω?

Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω εάν έχει συμβεί σε κάποιον άλλον το ίδιο συμβάν και πως το έχει επιλύσει. Σήμερα το πρωί κατέβασα μέσω wifi στο σπίτι μου ένα αρχείο 332 MB, ενώ είχε φτάσει στο 99% και επειδή βιαζόμουν να φύγω έφυγα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το κατέβασμα. Στο δρόμο ενεργοποίησα το 3g της Wind για να κατεβάσω και το υπόλοιπο γύρω στα 3 MB. Σε λιγότερο από ένα λεπτό τελείωσε, και μετά από λίγο μου ήρθε ειδοποίηση από την Wind ότι έχετε καταναλώσει τα δωρεάν MB που έχετε, χρέωσε σαν να είχα κατεβάσει όλο το αρχείο μέσω 3g. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει τι μπορώ να κάνω?

αυτό δεν μπορεί να συμβεί. κάτι άλλο παίζει.