Jump to content

Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

Eliseos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kinder έκπληξη σήμερα στον λογαριασμό(wind)…και ερωτώ:

Χρεώνονται οι κλήσεις voip (μέσω skype/nimbuzz στο κινητό και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ σύνδεσης με wifi) αν είσαι στο εξωτερικό???

ο λογαριασμός δείχνει κλήσεις σε νούμερα 211… (όντως τέτοιο νούμερο φαίνεται ότι καλείς όταν χρησιμοποιείς voip) αλλά τα έχει σαν κλήσεις μέσω του ξένου δικτύου, συγκεκριμένα της etisalat στο Dubai…

το κουστουμάκι?? 70 ευρώ για συνολικές κλήσεις των 8 λεπτών περίπου…:(

Μήπως χρησιμοποιείς την Java έκδοση του Nimbuzz;

Αν ναι, λειτουργεί όπως τα περισσότερα αντίστοιχα Java προγράμματα (αν θυμάμαι καλά και η Java έκδοση του Skype lite), δηλαδή καλεί εναν τοπικό αριθμό, με χρέωση αστικής κλήσης και σε συνδέει με τον αριθμό που θέλεις να καλέσεις.

Κοίτα απο το FAQ του Nimbuzz:

We support Symbian S60, Java, and Windows Mobile devices over 3G/Wifi. Users on GPRS connections, or using Java devices, make international calls at local dial-in cost – in over 50 countries. Chat and other features are available on all networks.

Αν λοιπόν χρησιμοποιείς την Java έκδοση, η χρέωση ήταν σωστή...

Μήπως χρησιμοποιείς την Java έκδοση του Nimbuzz;

Αν ναι, λειτουργεί όπως τα περισσότερα αντίστοιχα Java προγράμματα (αν θυμάμαι καλά και η Java έκδοση του Skype lite), δηλαδή καλεί εναν τοπικό αριθμό, με χρέωση αστικής κλήσης και σε συνδέει με τον αριθμό που θέλεις να καλέσεις.

Κοίτα απο το FAQ του Nimbuzz:

We support Symbian S60, Java, and Windows Mobile devices over 3G/Wifi. Users on GPRS connections, or using Java devices, make international calls at local dial-in cost – in over 50 countries. Chat and other features are available on all networks.

Αν λοιπόν χρησιμοποιείς την Java έκδοση, η χρέωση ήταν σωστή...

όχι κατηγορηματικά...! χρησιμοποιώ την έκδοση για s60 (.sisx)

παιδιά, υπάρχει πρόγραμμα συμβολαίου με φτηνά ή δωρεάν πολλές όμως ώρες κλησεις σε σταθερά νούμερα? Θα προτιμούσα Wind αλλά αν δεν το έχει και άλλος πάροχος μου κάνει.

παιδιά, υπάρχει πρόγραμμα συμβολαίου με φτηνά ή δωρεάν πολλές όμως ώρες κλησεις σε σταθερά νούμερα? Θα προτιμούσα Wind αλλά αν δεν το έχει και άλλος πάροχος μου κάνει.

η wind ειναι η μονη που εχει προγραμμα με 330 η 660 κλησεις(παγιο 25 η 40 ευρω αντιστοιχα) ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΣ διαρκειας προς σταθερα και κινητα wind!ειναι ο μονος λογος που δεν φευγω απο wind ;)62 ωρες το μηνα μιλαω με λογαριασμο 80 ευρω περιπου

πώς λέγετε αυτό το πρόγραμμα?

εγώ έχω επαγγελματικό συμβόλαιο benefit. Μπαίνει εκεί πάνω?

Βασικά απο το γραφείο προσπαθώ να κόψω τα έξοδα του ΟΤΕ!

πώς λέγετε αυτό το πρόγραμμα?

εγώ έχω επαγγελματικό συμβόλαιο benefit. Μπαίνει εκεί πάνω?

Βασικά απο το γραφείο προσπαθώ να κόψω τα έξοδα του ΟΤΕ!

λεγεται wind max 330 η 660! εγω και η γυναικα μου σταθερο δεν εχουμε σηκωσει για να παρουμε αλλο σταθερο απο τοτε που βαλαμε αυτο το προγραμμα!βεβαια εκτος απο τα σταθερα αξιζει πιο πολυ εαν τα κοντινα σου προσωπα εχουν και αυτοι wind οποτε πρακτικα μιλας με αυτους τζαμπα!εγω εφερα 3 φιλους μου ,την γυναικα μου και τους γονεις μου στη wind και επειδη το 90% των κλησεων μου γινονται προς αυτους δεν χρεωνομαι τιποτα.εαν παρεις βοδα η κοσμοτε μονο τοτε χρεωνεσαι τις απλες τιμες που εχουν τα προγραμματα.. δεν ξερω εαν μπαινει στο benefit που εχεις

ευχαριστώ τον οικονομικο μου σύμβουλο ΙΚΑ71 :)

Μολις ανοίξουν στις 5 θα καλέσω το κατάστημα εδω της περιοχής να ρωτήσω.

Δεν έχω χρεωθεί ποτέ σε χρήση VoIP/WiFi ενώ είμαι σε roaming και είναι φύσει αδύνατο να χρεώθηκες με αυτό τον τρόπο επειδή μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές τεχνολογίες και τρόπους σύνδεσης. Κανένα δίκτυο κινητής GPRS/3G δε γνωρίζει τι κάνεις ή πως χρησιμοποιείς τη data στο δίκτυο WiFi.

Ή οι ρυθμίσεις τηλεφώνου/skype είναι λάθος είτε (το πιο πιθανό) το WiFi λόγω αδύναμου σήματος (ή μπλοκαρίσματος στο voip) σε πέρασε αυτόματα στο GPRS/3G. Ένας απλός τρόπος να το κοιτάξεις, είναι να κλείσεις το δίκτυο κινητής και να προσπαθήσεις να κάνεις κλήση μέσω WiFi. Αν δεν δουλέψει, σημαίνει ότι για κάποιο λόγο οι κλήσεις σου έγιναν μέσω του 3G.

Edit: μόλις είδα και το τελευταίο μήνυμά σου, τα γράφαμε ταυτόχρονα. Απ' ότι βλέπω έχεις κάνει κλήση μέσω *προώθησης* σε άλλο αριθμό και όχι "καθαρή" κλήση VoIP, απευθείας στον αριθμό μου θέλεις. Γι' αυτό και χρεώθηκες κατά πάσα πιθανότητα. Προσπάθησε να κάνεις κλήση με το δίκτυο κλειστό και μόνο το WiFi ανοιχτό... μάλλον δε θα δουλέψει.

ουπς..τώρα είδα και εγώ την απάντησή σου και σε ευχαριστώ ...:)

τελικά μάλλον κάτι στραβό έγινε με την προώθηση...όπως έγραψα και στο άλλο τόπικ, όντως η κλήση μέσω voip του skype από το nimbuzz δε παίζει αν είσαι σε offline mode...τουτέστιν χρεώθηκα σαν να τηλεφωνούσα κανονικά μέσω δικτύου...

άραγε bug του προγράμματος ή έτσι πρέπει να δουλεύει..? ποιό το νόημα τότε να αναφέρεται σαν skypeout call και να έχει άλλη επιλογή για cellural call??

καλησπερα παιδια... 1 ερωτηση θα ηθελα να κανω..

Πηγα το πρωι σε 1 καταστημα της wind για την επιδοτηση της θειας μου. Ειχε περιπου 50 ευρω επιδοτηση κ καθοταν :cool: κ σκεφτηκε σημερα να παει να την εκμεταλλευτει ζητωντας μου βοηθεια στην επιλογη συσκευης...

Μας ειπε ο υπαλληλος οτι δε μπορει να κανει χρηση επιδοτησης γιατι η wind της την εκοψε?!! :X Δεν εχει υπογραψει για ανανεωση συμβολαιου. Εχει δικαιωμα η εταιρεια να το κανει αυτο κ μαλιστα χωρις ενημερωση? Εγω ειμαι στη voda συνδρομητρια κ με λιωνουν στα τηλεφωνα για να παω να υπογραψω μη με χασουν απο πελατισσα!! Δλδ ειναι ανηκουστο τοσα χρονια σε συμβολαια, να ακουσω οτι η εταιρεια της κοβει την επιδοτηση!

Γνωριζετε κατι εσεις? Μπορω να κανω κατι εγω, περαν του κλασσικου μπινελικωματος? :lol: Επισης η θεια εφυγε διακοπες κ μου ζητησε να τη βοηθησω, να καλεσω την εξυπηρετηση, μηπως εχουμε αριθμο που μπορω να καλεσω απο σταθερο διοτι το κινητο το εχει μαζι της? :)

Σας ευχαριστω εκ των προτερων :)

Σε πιό πρόγραμμα είναι η θεία σου ;

μπορείς να πάρεις την εξυπηρέτηση πελατών καλώντας 1260 από οποιοδήποτε κινητό η καρτοκινητό WIND

Επίσης από σταθερό 6935601260 με χρέωση κινητού

δε νομιζω να ειχε καποιο προγραμμα... Δεν ειμαι κ σιγουρη. Θα καλεσω στο νουμερο που μου εδωσες αυριο, για να δω τι συμβαινει.

Σ' ευχαριστω :)

Απλά ρώτησα γιατί αν είναι στο μηδενικό πάγιο πρέπει να ξέρεις ότι καμμιά εταιρεία δεν προσφέρει επιδότηση σε αυτό το πρόγραμμα πλέον.

το καρτοσυμβολαιο τελικα συμφαιρει?(αν δε παρεις συσκευη σου μειωνουν το παγιο κατα 7 ευρω νομιζω) + 2 μηνες τσαμπα..κατι τετοια..τι παιζει?

Απλά ρώτησα γιατί αν είναι στο μηδενικό πάγιο πρέπει να ξέρεις ότι καμμιά εταιρεία δεν προσφέρει επιδότηση σε αυτό το πρόγραμμα πλέον.

πληρωνε κανονικα παγιο κτλπ χωρις ομως χρονο ομιλιας, ειναι παλια συνδεση.. Θα καλεσω αυριο να μαθω τι συμβαινει. Και παλι σ' ευχαριστω

@kostakiss, η κολλητη μου δουλευει σε εταιρεια κινητης, στην εξυπηρετηση πελατων κ τη ρωτησα για μενα κ μου ειπε: ΜΑΚΡΥΑ :confused: για να το λεει εκεινη, κατι θα ξερει ( δεν ειναι στη wind για να σου πω λεπτομερειες! )

θελω να ρωτησω σχετικα με τις επιδοτησεις, πραγμα που μαλλον θα εχει απαντηθει ξανα:

Λειτουργουν αθροιστικα οι επιδοτησεις? Δηλαδη αν δεν χρησιμοποιησω την επιδοτηση μου για 2 χρονια αυτη θα ειναι πχ 100+100€? κανονικα ετσι θα επρεπε διοτι δεν χανει απο καπου η εταιρεια αλλα αντιθετως αν κοψει την μια κερδιζει κ απο πανω.

Και δευτερον, πως λειτουργουν οι επιδοτησεις? ειναι καποιος μεσος ορος των λογαριασμων? των παγιων μονο? Τι? μετραει με τα ετη η με τους μηνες? πχ αν εχω να παρω επιδοτηση 18 μηνες θα παρω την επιδοτηση που αναλογουσε στο ετος η θα εχει αναπροσαρμοστει στο 18μηνο η στους τελευταιους 12 μηνες?? Ελπιζω να με καταλαβατε!!

Shit Happens!!!

Φιλε μου η επιδοτηση ειναι μοναδικη για καθε ετος και δεν συμψηφιζεται με της προηγουμενης ή ακομα και της επομενης χρονιας. γι'αυτο αν εχεις σκοπο να ανανεωνεις καλο ειναι να το κανεις στην ωρα σου.

Επισης ειναι ο μεσος ορος των λογαριασμων το αποτελεσμα της επιδοτησης σου.

συνηθως το ποσο που εχεις στο 12μηνο..εφοσον δεν εχειι αλλαξει καποια πολιτικη της εταιριας για αυξομειωση παραμενει ιδια.

Never Give Up:!:

Join friend!

Φιλε μου η επιδοτηση ειναι μοναδικη για καθε ετος και δεν συμψηφιζεται με της προηγουμενης ή ακομα και της επομενης χρονιας. γι'αυτο αν εχεις σκοπο να ανανεωνεις καλο ειναι να το κανεις στην ωρα σου.

Επισης ειναι ο μεσος ορος των λογαριασμων το αποτελεσμα της επιδοτησης σου.

συνηθως το ποσο που εχεις στο 12μηνο..εφοσον δεν εχειι αλλαξει καποια πολιτικη της εταιριας για αυξομειωση παραμενει ιδια.

Μαλιστα.. Ευχαριστω bill! Παντως ψιλοαλητεια να χανεται η επιδοτηση καθε ετος, εφοσον στα δινει που στα δινει η εταιρεια, γιατι μετα τα παιρνει πισω?

Shit Happens!!!

H εταιρεία σου δίνει την επιδότηση με σκοπό να υπογράψεις ότι θα παραμείνεις ένα ακόμα χρόνο στο δίκτυο της .

Γιαυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να σου δώσει επιδότηση π.χ για τα τελευταία 5 χρόνια που δεν την πήρες.

Εγω πληρωνω 2 νουμερα σε εναν λογαριασμο.Στη wind μου ειπαν πως τωρα εχω επιδοτηση για το ενα νουμερο 60 ευρω και αλλα τοσα περιπου θα ειναι και τον Νοεμβριο για το αλλο.Ο λογος που δεν ειναι 60+60 η επιδοτηση ειναι επειδη οι συνδεσεις δεν γιναν ταυτοχρονα.Παρ ολα αυτα μου ειπαν πως μπορω να μην παρω τωρα την επιδοτηση των 60 ευρω και να περιμενω μεχρι τον Νοεμβριο για να τις χρησιμοποιησω μαζι.Ισχυει σιγουρα κατι τετοιο η θα μου τ αλλαξουν μετα και θα μου ακυρωσουν καμια επιδοτηση????
[sIGPIC][/sIGPIC]

H εταιρεία σου δίνει την επιδότηση με σκοπό να υπογράψεις ότι θα παραμείνεις ένα ακόμα χρόνο στο δίκτυο της .

Γιαυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορεί να σου δώσει επιδότηση π.χ για τα τελευταία 5 χρόνια που δεν την πήρες.

Μα η επιδοτηση αφορα ποσα που ηδη εχεις πληρωσει! Κ εκτος αυτου δεν υπογραφεις τιποτα, ανανεωνεται το συμβολαιο αυτοματα καθε χρονο. Δεν σε καταλαβα..

Shit Happens!!!

Ούτε εγώ σε κατάλαβα

Μπορείς να μου αναλύσεις τι σημαίνει αυτόματη ανανέωση ? Πρώτη φορά ακούω αυτόν το όρο

Επανερχομαι με νεα απ το μετωπο :p

Καλεσα σημερα στην εξ. πελατων ( πελαααατες μουυυυυ ), ο τυπακος που μ' εξυπηρετησε επεμενε οτι η δε βλεπει επιδοτηση και πως αφου αυτο σας ειπαν στο καταστημα,αρα αυτο θα ισχυει! Ο αστυνομικος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο -> αρα...?!

Του ειπα πως ειναι χρονια στην εταιρεια, πως δεν εχει καποιο προγραμμα, ουτε μηδενικο παγιο (θυμαστε ολοι τα παλια προγραμματα που πληρωνες ενα χ παγιο χωρις χρονο ομιλιας ) και πως δε νοειται να σου λενε: εχετε 50 ευρω επιδοτηση, να στελνουν sms για το ποσον της επιδοτησης ( μη ρωτησετε τα διεγραψε η πανεξυπνη ) κ επειτα απο περιπου 1 μηνα που πας να παρεις το κινητακι που θες ( -50 ευρω πςςςςς ) να σου λενε πως δεν εχετε επιδοτηση τη στιγμη μαλιστα που δεν εχεις υπογραψει ανανεωση... Αυτος επεμενε στην καραμελα.

Του ειπα πως για τις επιδοτησεις, δεν ειναι υπευ8υνοι οι υπαλληλοι των καταστηματων αλλα βγαινουν απ την εταιρεια - τυπου: ειναι προβλημα σου φιλε κ της εταιρειας σου! Το βιολι του αυτος.. Υστερα απο ενα δικο μου κραξιμο τυπου: η vodafone μεχρι κ στα μηδενικα παγια εδινε ενα χ ποσον επιδοτησης (να 'ναι καλα η φιλη μου που με ενημερωσε! ), τυπου εσεις διωχνετε τους συνδρομητες σας - να ειναι καλα η φορητοτητα κτλπ καταληξαμε στο: θα προωθησω το αιτημα σας και ξανακαλεστε σε 2 εργασιμες μερες.. Κοινως θα πρεπει να περασουμε απο το μαγαζι να τους κραξουμε εκτος τηλεφωνου?!

Το συμπερασμα μου ειναι πως η wind ειναι μια κοροιδια απ την αρχη μεχρι κ το τελος.. Και παμε στο μη χειρον, βελτιστον...

Τελειωνοντας και 1000 συγνωμη για το μακροσκελες post, του ειπα πως λαμβανει στο κινητο της ενημερωτικα sms της wind για διαγωνισμους κλπ ενω ΔΕΝ το εχει ζητησει και πως θα θελαμε ο αριθμος να εξαιρεθει απ' τα ενημερωτικα sms, αυτος μου ειπε: καντε αιτηση, με φ/α της ταυτοτητας... Δεν καταλαβα, απ τη στιγμη που ειναι παρανομο να σου σταλουν ενημερωτικα sms διαγωνισμων κτλπ διοτι δεν το εχεις ζητησει κι ουτε ειχε κουτακι να τσεκαρουμε ( να ενημερωνομαι για το οτιδηποτε ναι/οχι ) γιατι να μπουμε εμεις στη διαδικασια αυτη?!!!!:X:mad::mad:

Επειτα εκραζα τη vodafone που μου εδωσε 80 ευρω επιδοτηση! Χαχαχα... :ninja:

Ούτε εγώ σε κατάλαβα

Μπορείς να μου αναλύσεις τι σημαίνει αυτόματη ανανέωση ? Πρώτη φορά ακούω αυτόν το όρο

Εδω και (σχεδον) 3 χρονια που εχω το flexy 40 δεν με ρωτησαν ποτε στο τελος του 12μηνου τι προκειται να γινει.. Συνεχιζα να εχω flexy 40 με μια μικρη μειωση στο παγιο. Αυτο δεν ειναι "αυτοματη ανανεωση"?

Shit Happens!!!

Επανερχομαι με νεα απ το μετωπο :p

Καλεσα σημερα στην εξ. πελατων ( πελαααατες μουυυυυ ), ο τυπακος που μ' εξυπηρετησε επεμενε οτι η δε βλεπει επιδοτηση και πως αφου αυτο σας ειπαν στο καταστημα,αρα αυτο θα ισχυει! Ο αστυνομικος ειναι οργανο, το μπουζουκι ειναι οργανο -> αρα...?!

Του ειπα πως ειναι χρονια στην εταιρεια, πως δεν εχει καποιο προγραμμα, ουτε μηδενικο παγιο (θυμαστε ολοι τα παλια προγραμματα που πληρωνες ενα χ παγιο χωρις χρονο ομιλιας ) και πως δε νοειται να σου λενε: εχετε 50 ευρω επιδοτηση, να στελνουν sms για το ποσον της επιδοτησης ( μη ρωτησετε τα διεγραψε η πανεξυπνη ) κ επειτα απο περιπου 1 μηνα που πας να παρεις το κινητακι που θες ( -50 ευρω πςςςςς ) να σου λενε πως δεν εχετε επιδοτηση τη στιγμη μαλιστα που δεν εχεις υπογραψει ανανεωση... Αυτος επεμενε στην καραμελα.

Του ειπα πως για τις επιδοτησεις, δεν ειναι υπευ8υνοι οι υπαλληλοι των καταστηματων αλλα βγαινουν απ την εταιρεια - τυπου: ειναι προβλημα σου φιλε κ της εταιρειας σου! Το βιολι του αυτος.. Υστερα απο ενα δικο μου κραξιμο τυπου: η vodafone μεχρι κ στα μηδενικα παγια εδινε ενα χ ποσον επιδοτησης (να 'ναι καλα η φιλη μου που με ενημερωσε! ), τυπου εσεις διωχνετε τους συνδρομητες σας - να ειναι καλα η φορητοτητα κτλπ καταληξαμε στο: θα προωθησω το αιτημα σας και ξανακαλεστε σε 2 εργασιμες μερες.. Κοινως θα πρεπει να περασουμε απο το μαγαζι να τους κραξουμε εκτος τηλεφωνου?!

Το συμπερασμα μου ειναι πως η wind ειναι μια κοροιδια απ την αρχη μεχρι κ το τελος.. Και παμε στο μη χειρον, βελτιστον...

Τελειωνοντας και 1000 συγνωμη για το μακροσκελες post, του ειπα πως λαμβανει στο κινητο της ενημερωτικα sms της wind για διαγωνισμους κλπ ενω ΔΕΝ το εχει ζητησει και πως θα θελαμε ο αριθμος να εξαιρεθει απ' τα ενημερωτικα sms, αυτος μου ειπε: καντε αιτηση, με φ/α της ταυτοτητας... Δεν καταλαβα, απ τη στιγμη που ειναι παρανομο να σου σταλουν ενημερωτικα sms διαγωνισμων κτλπ διοτι δεν το εχεις ζητησει κι ουτε ειχε κουτακι να τσεκαρουμε ( να ενημερωνομαι για το οτιδηποτε ναι/οχι ) γιατι να μπουμε εμεις στη διαδικασια αυτη?!!!!:X:mad::mad:

Επειτα εκραζα τη vodafone που μου εδωσε 80 ευρω επιδοτηση! Χαχαχα... :ninja:

Για να έχουμε και εμείς σωστή ενημέρωση θα έπρεπε να μας πεις πιό είναι επιτέλους αυτό το πρόγραμμα στο οποίο δεν σου δίνουν επιδότηση .

Για να έχουμε και εμείς σωστή ενημέρωση θα έπρεπε να μας πεις πιό είναι επιτέλους αυτό το πρόγραμμα στο οποίο δεν σου δίνουν επιδότηση .

Μα σας ειπα... Ειναι παλαιο συμβολαιο, που πληρωνεις το -χ- παγιο χωρις χρονο ομιλιας. :O

• The title was changed to Nova: Τα πάντα για τα συμβόλαια, επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ