Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αλλο 14-16 και αλλο 22 ομως !!:D

Sync στα 14056, download με 12-13Mbits :D (rapidshare) Με torrents εχω ανεβει μεχρι 10mbit.

εμενα μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι πιανω μεν σε τορρεντ πανω απο 1,4MByte/s αλλα στο rapidshare ποτε δεν πιανω πανω απο 350Κbytes/s ....:wacko:

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

γεια σας παιδια.

εγω συχρονιζομαι στα 7.υπαρχει τροπος η φορ8νετ να βελτιωσει την γραμμη.?

μου ειπαν οχι. και οτι ο μονος τροπος ειναι να κα8αρισει την γραμμη ο οτε.

http://www.myphone.gr/gallery/uploads/5309/2.jpg Βελιγραδι VOLIM TE UVEK! 13/2/97

γεια σας παιδια.

εγω συχρονιζομαι στα 7.υπαρχει τροπος η φορ8νετ να βελτιωσει την γραμμη.?

μου ειπαν οχι. και οτι ο μονος τροπος ειναι να κα8αρισει την γραμμη ο οτε.

Σε τι απόσταση βρίσκεσαι από το κέντρο του ΟΤΕ?

Φτιάχτηκε το τηλέφωνο? Kαι επίσης 3ψηφια σαν το 134 του οτε μπορεις να καλεις?

OXI ! δεν εχουν ερθει ακομα να το δουν στο χωρο μου οπως ειπαν!

Σταματησα να ασχολουμαι και δεν τους "ενοχλω" πια.

Σταματησα να τους πληρωνω επισης...

Με δεδομενο οτι εχω και τρομερο προβλημα στο Internet με συνεχεις

αποσυνδεσεις και ΤΡΑΓΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ (παιδια κατεβαζω με 50!)

δεν ξανασχολουμαι μαζι τους.

Εχω ηδη νεο τηλεφωνο απο ΟΤΕ και εκει θα μεινω και ψαχνομαι

για Internet (ειμαι μεταξυ HOL και TELLAS)

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

δεν ξανασχολουμαι μαζι τους

Θ'ασχοληθουν αυτοι ομως μαζι σου καποτε...

100% δικαιολογημενη η αγανακτιση σου αυτοι ομως φιλε μου δεν χανουν.Υπεγραψες συμβολαιο που εχει καποιες ρυτρες,αλλες ειναι υπερ σου και αλλες ειναι υπερ τους.Μια απ'αυτες ειναι να εξοφλεις τους λογαριασμους σου.Αυτοι χεστηκαν αμα εσυ δεν απολαμβανεις την υπηρεσια που πληρωνεις εφοσον δεν αντιδρασεις εγγραφως και γνωστοποιησεις το προβλημα.

Στα λεω αυτα για να μην βρεθεις μια μερα στο μελλον που η φορολογικη εκκαθαριση θα περιλαμβανει καποια ευρω χρωστουμενα.

Οι εταιριες κανουν δικαστηριο και για μισο ευρω(οχι μεμονομενα βεβαια αλλα πολλες περιπτωσεις μαζι) και μετα τα ποσα αρχιζουν και τοκιζονται.Δεν χαριζονται ομως με τιποτα...

Δες λιγο _ΕΔΩ_ για τον ΙΝΚΑ ή ρωτα στα ΚΕΠ τι μπορεις να κανεις.

http://www.kep.gov.gr/npimages/banner_Call1564.gif

Παντως ΜΗΝ τ'αφησεις στην τυχη του,ειναι εις βαρος σου.

Μας ρωτάνε:«Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό;»,«Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα;»,«Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιo;» και απαντάμε: «Οι Έλληνες!».

Λάθος! Όλα αυτά τ'ανακάλυψαν ο Θαλής ,ο Δημόκριτος,ο Αρίσταρχος.Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα κι ενός «χιμπατζή».

paidia kalispera exo edo kai 2 meres energopoii8oi kai aloy katevaso me 650k kai alloy 1500 mesa sto ruter siemens exo ayta ine kalla??

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 13950 Kbps 509 Kbps

Attainable Line Rate 16236 Kbps 1252 Kbps

Noise Margin 7.2 dB 29.2 dB

Line Attenuation 29.0 dB 13.4 dB

Output Power 12.3 dBm 19.1 dBm

??????

eyxaristo ekton protero

Σε τι απόσταση βρίσκεσαι από το κέντρο του ΟΤΕ?

Line Rate 7075 Kbps 509 Kbps

Attainable Line Rate 8596 Kbps 1164 Kbps

Noise Margin 6.4 dB 25.4 dB

Line Attenuation 45.5 dB 22.3 dB

Output Power 12.4 dBm 18.8 dBm

http://www.myphone.gr/gallery/uploads/5309/2.jpg Βελιγραδι VOLIM TE UVEK! 13/2/97

Μία μικρή εισαγωγή:

Στις 20/02/07 αγόρασα το ADSL in a Box της ForthNet (με επιλογή 6 μήνες στα 1024Kbps)

Εώς και σήμερα η σύνδεση τρέχει κανονικά χωρίς ενώ η διάρκεια του 6μήνου έχει λήξει! (20/08/07 περίπου θα έληγε+κάποιες μέρες λόγο ενεργοποίησης)

Με την λήξη του 6μήνου με πήραν από την ForthNet και με ρωτήσαν εάν θέλω να συνεχίσω την υπηρεσία σε αορίστου χρόνου. Η απάντηση ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ! :!:

Το περίεργο είναι ότι δεν μου έχει έρθει ποτέ λογαριασμός για τους 3 μήνες που έληξε το πακέτο in a Box και έγινε(?) η μετάβαση σε αορίστου χρόνου... :!::!::!:

Που θέλω να καταλήξω? Μήπως με ξεχάσανε? Δεν θα έπρεπε να μου αποστείλουν κάποιον λογαριασμό? Ρωτάω γιατί θέλω να πάω στο ForthNet 2Play και δεν ξέρω τι να κάνω... Να το αφήσω μπας και έχω δωρεάν internet γιατί με ξέχασαν από το σύστημα ή δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση?

Καλημέρα

Είμαι συνδρομητής στο Forthnet 2play από το Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία του router είναι τα εξής:

Line Rate 10534 Kbps 509 Kbps

Attainable Line Rate 12348 Kbps 1226 Kbps

Noise Margin 5.6 dB 21.4 dB

Line Attenuation 38.0 dB 18.0 dB

Output Power 12.3 dBm 19.2 dBm

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι τα εξής:

α) Ενώ το browse των σελίδων γίνεται με ικανοποιητική ταχύτητα, το downloading φτάνει max σε ταχύτητα 400-600 ΚΒ/sec. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από 5 min downloading το Internet αποσυνδέεται από μόνο του, και πρέπει να κάνω restart το pc και το router για να ξανασυνδεθεί. Οι αποσυνδέσεις είναι συνεχείς. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Forthnet μου είπαν ότι πρέπει να μειώσουν την ταχύτητα της γραμμής για να σταθεροποιηθεί η σύνδεση. Πιστεύετε ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα;

β) Ενώ η εταιρεία είχε τάξει όλες τις ψηφιακές ευκολίες στη σταθερή τηλεφωνία, Νοέμβρη μήνα και ακόμα δεν έχω αναγνώριση κλήσης. Από την εταιρεία τα μασάνε σε αυτό το θέμα. Επίσης, υπάρχουν φορές μέσα στην ημέρα που και το σταθερό τηλέφωνο νεκρώνεται τελείως για ώρες.

Γενικά, είμαι πολύ δυσαρεστημένος και θέλω να αλλάξω εταιρεία. Με βάση τα παραπάνω, μπορώ να προσβάλλω το συμβόλαιο και να μην πληρώσω τα 70 ευρώ του τέλους αποδέσμευσης;

Ακούω απόψεις.

Ευχαριστώ.

α. Ναι θα λυθεί το πρόβλημα το οποίο πηγάζει από το μεγάλο attenuation που έχει η γραμμή σου και για το οποίο δεν μπορείς να κάνεις κάτι

β. Για την αναγνώριση, κάνε υπομονή μέχρι να αναβαθμιστεί το κέντρο της περιοχής σου. Έτσι έγινε και με μένα, ωσπου ένα μήνα μετά την αρχική σύνδεση η αναγνώριση εμφανίστηκε από μόνη της. Πάρε όμως τηλ. να δηλώσεις το πρόβλημα

ΥΓ: Έχεις δικαιολογημένα παράπονα αλλά πριν φύγεις δες και τα αντίστοιχα forum των άλλων εταιρειών-τα πράγματα είναι γενικά ανώριμα στην Ελλάδα για τέτοιες υπηρεσίες οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα να γυρνάμε από εταιρεία σε εταιρεία μένοντας σχεδόν όλη τον καιρό χωρίς internet...

Sony logo.gif

παιδια επειδη αυριο παω να μπω κ εγω στο club εχει κανεις απο περιοχι γκυζη forthnet?αν ναι αξιζει να βαλω?ειναι αναγκη.οποιος μπορει να απαντησει.

Καλημερα παιδες,

ειμαι συνδρομητης της Forthnet για adsl απο τελη Οκτωβριου και εχω ακριβως τα ιδια προβληματα με τον dikriskos (δυο μηνυματα πιο πανω) οσον αφορα τη γραμμη dsl.τα στατιστικα της γραμμης μου ειναι τα ιδια πανω κατω.

Ενω σκεφτομουν κι εγω να εγγραφω στο 2play ειμαι πολυ απογοητευμενος απο υην μεχρι τωρα συμπεριφορα κ εξυπηρετιση της φορθνετ.Τρεμω και μονο στη σκεψη οτι θα πρεπει να τους παρω τηλ.Ειδα και επαθα για να συνδεθω και τωρα παλι τα ιδια.

Πιστευω οτι η FORTHnet ειναι εντελως αναξια καθε εμπιστοσυνης και πληρως αδιαφορη σε οτι αφορα την εξυπηρετιση των πελατων της.Αλλη μια μερα με οικτρο dsl,αλλη μια μερα με επιπλεον αγχος χωρις κανενα λογο.

Συνάδελφοι,

Τα παρακάτω είναι λογικά?

Modulation: G.992.5 Annex A

Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 508 / 8.720

Data Transferred (Sent/Received) [MB/MB]: 1,24 / 5,18

Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,5 / 0,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 15,0 / 29,0

SN Margin (Up/Down) [dB]: 25,5 / 5,5

Συνήθως είμαι στα 300 KB/s download, ενώ μόνο χθες το βράδυ έβγαλα 900 KB/s σε private torrent. Σύμφωνα με το attenuation & margin δεν θα έπρεπε να έχω ~14.000 kbps στο bandwidth?

P.S. Περιοχή Πολίχνη, Θεσ/νικη,

Modem: SpeedTouch 585v6 από ConnX (το έχω τώρα στο 2play).

Χμ. Παρόλο που εξασθένηση του σήματος (attenuation) είναι όντως αρκετά χαμηλή, τόση ωστε να δικαιολογήσει συγχρονισμό στα 14Mbps, το SNR σου είναι ίσα ίσα λίγο πιο κάτω απο την ελάχιστη τιμή που πρέπει να έχει (6db) για να μην έχεις αποσυγχρονισμούς.

Πολύ περίεργο, θα έπρεπε να έχεις υψηλότερο SNR σε αυτόν τον συγχρονισμό. Αυτο υποδεικνύει κακή ποιότητα του δικτύου χαλκού στην περιοχή σου μάλλον... Πέρασε μια βόλτα απο το http://www.adslgr.com και κοίταξε/πόσταρε στα ανάλογα sections του forum, ίσως βγάλεις πιο σωστά συμπεράσματα απο τα λεγόμενα των παιδιών εκει, αν αναφέρεις το πρόβλημά σου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ για τις γνώμες.

Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω με την εταιρεία για να ρίξω την ταχύτητα.

Θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

εχεις βαλει ADSL2+ να συνδεεται;

σορρυ, αυτο παει στον konstantino..

Είπε Modulation: G.992.5 Annex A το οποίο είναι adsl2+ http://en.wikipedia.org/wiki/Adsl

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είπε Modulation: G.992.5 Annex A το οποίο είναι adsl2+ http://en.wikipedia.org/wiki/Adsl

σκαλωσα...

consider it deleted :p

Χμ. Παρόλο που εξασθένηση του σήματος (attenuation) είναι όντως αρκετά χαμηλή, τόση ωστε να δικαιολογήσει συγχρονισμό στα 14Mbps, το SNR σου είναι ίσα ίσα λίγο πιο κάτω απο την ελάχιστη τιμή που πρέπει να έχει (6db) για να μην έχεις αποσυγχρονισμούς.

Πολύ περίεργο, θα έπρεπε να έχεις υψηλότερο SNR σε αυτόν τον συγχρονισμό. Αυτο υποδεικνύει κακή ποιότητα του δικτύου χαλκού στην περιοχή σου μάλλον... Πέρασε μια βόλτα απο το http://www.adslgr.com και κοίταξε/πόσταρε στα ανάλογα sections του forum, ίσως βγάλεις πιο σωστά συμπεράσματα απο τα λεγόμενα των παιδιών εκει, αν αναφέρεις το πρόβλημά σου.

Σωστά τα λέτε μάλλον. Απλώς αναρωτιόμουν εάν αξίζει να παραπονεθώ στην Forthnet (με τον κίνδυνο να μου μειωθεί η ταχύτητα) ή να το δεχθώ. Μέχρι στιγμής δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αποσυγχρονισμών, αλλά ήταν πιο πρακτικό να είμαι πάνω από 10 Mbit.

paidia ki edgw den 3erw ti na kanw me ayth th forthnet.. mou energopoihsan thn grammh meta apo 2 mhnes!! alla mono to sta8ero!! epeidh leipw e3wteriko evala thn aderfi na kanei tis erwthseis kai ths eipan den 3eroume gia to dls, 8a doume!! to modem bebaia den exei stalei akoma. kai ekei pou 3enerwnw einai oti filaraki 5 tetragwna pio katw phre to box kai ton syndesan se 12 meres!!!ti na kanw?? na perimenw h molis gyrisw na paw apo ta grafeia na dwsw maxh??eixe kaneis allos kati antoistixo??apo a8hna-peiraia. lete na kanei allous 2 mhnes gia to dsl??
Shit Happens!!!

ενα θα σου πω.Αιτηση για συνδεση 1 Ιουνιου,συνδεση με ιντερνετ 30 οκτωβριου.καποια πραγματα πρεπει να τα αφησεις να ωριμασουν,καταλαβαινεις...

Λιγη βοηθεια παιδια γιατι θατο σπασω!

Πριν κλεισω καλα καλα μηνα στη dsl της forthnet και ενω ολα ηταν φυσιολογικα για λιγες μερες,εδω και μια εβδομαδα η συνδεση ειναι κακιστη.Η γραμμη πεφτει καθε λιγο,το browsing ποτε ειναι υποφερτο (500kbps) και ποτε σερνεται (200mbps).το router ειναι το siemens cl110 με τα εξης χαρακτηριστικα:

Line Rate 11642 Kbps 509 Kbps

Attainable Line Rate 12712 Kbps 1191 Kbps

Noise Margin 2.6 dB 26.6 dB

Line Attenuation 45.5 dB 20.0 dB

Output Power 12.4 dBm 21.1 dBm

Επισης γνωριζει κανεις αν θα πρεπει να χρησιμοποιηθει proxy server στις ρυθμισεις του firefox?στο site της forthnet δεν εχουν προβλεψει τη χρηση αυτου του browser.στον internet explorer εχουν αντιστοιχες ρυθμισεις τις οποιες δεν ξερω ποσο χρησιμες ειναι.

ευχαριστω προκαταβολικα

ενα θα σου πω.Αιτηση για συνδεση 1 Ιουνιου,συνδεση με ιντερνετ 30 οκτωβριου.καποια πραγματα πρεπει να τα αφησεις να ωριμασουν,καταλαβαινεις...

Αστο καλύτερα.

Επειδή κάποιοι πουλάνε αερα κοπανιστο και τσιμπάμε εμείς τα κορόιδα γιατί δεν τους ελέγχει κανείς,μην διαλαλούμε γιατί τους ανεχόμαστε :lol: