Jump to content

Μουσειακό θρεντ: Ο πρώτος σας υπολογιστής!

TrobocopR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 1 year later...
  • Απαντήσεις 201
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ξεθαβω το θεμα για να το δουν και οι πιο νεοι και να μπορεσουμα να θυμηθουμε τα παλια

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

xexexexexexexeee

O 1os kai pantotinos H/Y htan enas Race me Intel 8086, 640KB RAM, 1MB HDD, Floppy 5.25", DOS 6.1, aspromayrh o8onh 13"... :D

8ymamai ka8omoun kai eftiaxna programmatakia sthn Logo kai thn GWBasic kai ta edeixna thn allh mera stous symma8htes mou sthn 5h dhmotikou :p :p

eixa kai enan Amstrad paromoio alla ton edwsa se ena 3aderfo mou kai den 8ymamai leptomereies... D

e meta exw perasei apo para polla PC, opws p.x. 386, Pentium II 300MMX, Pentium III 800MMX, AMD Duron 1200, AMD AthlonXP 1700+, AMD AthlonXP 2400+ kai twra AMD Athlon64 3200+ :p

HTC One X+ || Android Revolution HD 8.0 || Sense 5.0 || TWRP Recovery

Έναν Hyundai (όχι αυτοκίνητο) :p

Ιntel 8088 cpu (4,7Mhz- Turbo στα 10!)

640 kb RAM νομίζω

Νο ΗDD - Floppy 5.25"

14" ασπρόμαυρη οθόνη

CGA Aνάλυση

και τώρα το κινητό μου τρέχει στα 316ΜΗz.. Που φτάσαμε.. :wacko:

Τον έχω ακόμα, μπορει να τον δώσω για αντίκα μετά απο χρόνια και να πιάσω την καλή :lol:

κι εγω ενα 8088 προ 17ετιας και βαλε. δε θυμαμαι χαρακτηριστικα, πρεπει να'ταν σαν του Furious:)

Εγώ ξεκίνησα με ένα Spectrum 48ZX (αν θυμάμαι καλά το μοντέλο), πέρασα σε ένα Amstrad 1512 (XT δηλαδή), μετά έκανα ένα «άλμα» σε Pentium 3 και, τέλος, κατέληξα σήμερα στον Pentium 4.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Xε,χε ε ρε γλέντια.

Πάμε :

Oric Atmos (αμήν)

Amstrad cpc 464 (έγχρωμη οθόνη καπιτάλας γαρ) κατέληξε σε καλάθι στο μοναστηράκι για 30.000 δρχ.

Amiga 500 +512 extra ram + 600 δισκέτες (υπάρχει ακόμα παροπλισμένο)

AMD 800 thunderbird με αυτόν τα κάνω όλα μέχρι σήμερα :D

Schneider EuroPC II

8088 - 4,97MHz, CGA, Floppy 3,5''

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Guest manthos

ax....

palaies plhges!

1. spectrum 48k ( me gomolastixes gia plhktra k kasetofonaki sanyo!!)

2. amstrad cpc 464 ( kassetofonatos...) me prasinh o8onh...

3. commodore 64bn me tape kai floppy diks drive!!(trello perifereiako)

4. amiga 500 (TO mhxanhma) argotera +512 KILOBYTE EXTRA RAM!

5. amiga 1200 (allo trelo mhxanhma...)

6. meta me phre h kathfora me ta pc/laptop (toulaxiston 25)!

KAI TORA MACINTOSH!!!

gia to mono pou metanoiosa einai oti ayta ta mhxanhmata DYSTYXOS ta exo xarisei...

Εγώ θέλω να γράψω για τον υπολογιστή που είχα ερωτευτεί... αλλά ποτέ δεν αγόρασα:

Apple II

:cry: :cry: :)

Φιλικά Γιώργος

Spectrum και γω και μάλιστα αν θυμάμαι καλά πρέπει να τον έχω κάπου στο πατάρι..αλλα μου είχε ξεκολλήσει μια πλακέτα και δεν δουλεύει τώρα.. :p

Μια και αναφέρεται σε υπολογιστή και όχι PC, το δικό μου ήταν ένας Amstrad 6128 (με την πράσινη οθόνη και τις δισκέττες των 3 ιντσών).
Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr

ego tha grapso gia to proto mou paixnidi karateka legotane otane giro so miso mb paixnidara milame (sobara) akomi to exo to problima einai oti den exo floppy 5.25 gia na balo tin disketa :D

Ψάξε στο google για abandonware (πχ karateka abandonware), όπου θα μπορέσεις να το κατεβάσεις. Βέβαια, καλό θα είναι να κατεβάσεις και το DosBox, για να μπορέσεις να το τρέξεις ικανοποιητικά.

Αντιδογματισμός: http://www.antidogma.gr

Amstrad 1512 με 8086 CPU, 512ΚΒ RAM, χωρίς σκληρό, 2 δισκέττες (τις μεγάλες), ασπρόμαυρη οθόνη, ένα άθλιο mouse που δεν χρησιμοποίησα ΠΟΤΕ, Dot Matrix εκτυπωτή και φυσικά.... Firewire και USB 2.0 :lol: :lol: :lol:

• 8 months later...
Εμένα ο πρώτος μου ήτανε ένας commodore 64 το 1992 που μου χάρισε ένας ξάδερφος μου. Τον πούλησα αρχές 94 για 15000δρχ και δεκ 93 πήρα atari 520stfm με οθόνη SM124 (b/w) 50000drx. Αργότερα έγινε 1040 stfm. Τώρα μετά από τόσα χρόνια! ειναι ακόμα στο γραφειο μου με έχρωμη οθόνη που πήρα 60 ευρώ! και έχει σειριακό mouse από pc με ειδικό driver, disk drive από pc 720kb, παράλληλη σύνδεση με το linux pc για ανταλλαγές αρχείων (κάτι σαν ftp, όπως το total commander), εξόδους RCA που έβαλα εγώ από πίσω και σύνδεση με 4καναλο μίκτη ήχου και έξοδο για την TFT moy! και παίζει 640x480 sta 72,1hz είτε b/w είτε blue, green or red ανάλογα τις ρυθμίσεις στο RGB του TFT. Αν κάποιος ασχολείται να μου πει. Εδώ εχει τρελο forum! http://www.atari-forum.com Στο Hardware section εχει ΤΙΣ πατέντες! οι Atari St δεν πεθαίνουν ΠΟΤΕ! Ακόμα παίζω κανονικά και φτιάχνω συνέχεια νεα πράγματα, ότι θέλετε βρίσκεται ΑΚΟΜΑ και από προγράμματα και από παιχνίδια, απλά φορμάρω τις 1.44 σαν 720kb! Επίσης τα images απο τα ROMS τα κάνω σε δισκέτες και παίζουνε! και το ανάποδο για backup! αυτά τα λίγα από μένα! Στο linux box έχω 4 emulatos. Stonx, Steem, Aranym kai Hatari!

Εγώ θα αναφέρω πρώτα, τον πρώτο υπολογιστή με τον οποίο δούλεψα.

486, στα 32 Mhz (είχε κι ένα κουμπάκι μάλιστα με το οποίο γινόταν τούρμπο στα....64Mhz!), σκληρό δίσκο 800ΜΒ, RAM 8 ή 16 (δεν θυμάμαι ακριβώς), DOS 5 ή 6 και Windows 3.1

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Εγώ θα αναφέρω πρώτα, τον πρώτο υπολογιστή με τον οποίο δούλεψα.

486, στα 32 Mhz (είχε κι ένα κουμπάκι μάλιστα με το οποίο γινόταν τούρμπο στα....64Mhz!), σκληρό δίσκο 800ΜΒ, RAM 8 ή 16 (δεν θυμάμαι ακριβώς), DOS 5 ή 6 και Windows 3.1

Πφφφφφ τούρμπο το λες εσύ αυτό; Το πρώτο μου πισι, (286) είχε τούρμπο που από τα 8 πήγαινε στα 12 (MHz έτσι;;;;)

1. TRS 80

LNW-80 clone του TRS 80 αλλά με printer απο τη Radio Shack και 2 floppy.

Με αυτό ο πατέρας μου έβγαζε κοινόχρηστα στην γειτονία μας για λίγο καιρό και εγω ανακάλυπτα την χαρα του GO TO :) :)

Είναι ακόμα στο υπογειο , δέν μου πάει να τον πετάξω μετά απο 3 αλλαγες σπιτιών (αν και ο printer είναι γουρούνι)

http://www.kjsl.com/trs80/cloneinfo.html

ααα ο father είχε βάλει και μια ROM με ελλήνικούς χαρακτήρες και driver απο έναν τυπο της εποχής τον οποίο πλέων δεν γνωρίζω

άραγε υπάρχουν και άλλα TRS-80 στην Ελλαδα ???

Πρώτος Η/Υ που είχα ποτέ ήταν ένας 386 στα 33mhz αν θυμάμαι καλά(πάνε και 14 χρόνια...). Στην συνέχεια αναβαθμίστηκε σε 486SX και κατόπιν σε 486 DX2 (OMG NERF T3H DX). Κατόπιν πέρασα (μετά από κάποια χρόνια :Ρ) σε Pentium 200άρι and the rest is history :P

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

ο πρωτος μου υπολογιστης ηταν ενας 386 στα 33mhz αλλα ειχε και κουμπι τουρμπο και ανεβαινε στα 40mhz μετά πηρα εναν cyrix ακομα λειτουργει, μετα εναν AMD athlon.

[sIGPIC][/sIGPIC]

My Youtube Channel

GreekTechstruction

re paidia ti lete?........ayta einai pro xilietias...............prwti fora ta blepw:what: :what: :eek: :eek: :eek: :worry: ...... egw ksekinisa me ena. pentoum pro i s(den thimame) sta 133 MHz

pe paidia stin epomenh synantisi twn melwn toy myphone de mazeyomaste na aniksoyme ena moysio ypologistwn?????.......leme twra.......tha oikonomisoyme kai tpt............kana cent mallon .....alla apo to olotela kali kai i panagiwtena