sirgus Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Για φυσική προτείνω Δημόπουλο και ίσως για πιο ψαγμένη ύλη και Αλεφραγκή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Παιδιά,ποια βοηθήματα δουλεύετε? Βιολογία Κατ :Τζαβάρας Εκδόσεις Σαββάλα Μαθηματικά Κατ :Μπάρλας (Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική) Χημεία Κατ :Σαλτερής Εκδόσεις Σαββάλα Φυσική Κατ :Αφοι Σαββάλα,Εκδόσεις Σαββάλα Από όλα αυτά είμαι ευχαριστημένος.Απλά ο Σαλτερής έχει πολύ άχρηστη θεωρία και καλό θα είναι να δουλεύονται μόνο οι ασκήσεις και να διαβάζονται ορισμένες λυμένες. Για την βιολογία είχα και αυτό που λες και ένα άλλο από τα ελληνικά γράμματα αν θυμάμαι καλά το οποίο ήταν κάπως καλύτερο θα έλεγα Για τα υπόλοιπα δούλευα πάλι τα ίδια. Σαλτερής:Η θεωρία η "άχρηστη" που λες ήταν μόνο στην αρχή, μετά έστρωνε και χρειάζονταν σχεδόν όλα.Για τις λυμένες δεν το συζητώ χρειάζονται (σχεδόν?) όλες και από τις άλυτες όσες περισσότερες μπορείς(εγώ έλυσα το 90% όλων των ασκήσεων,6 προς 7 τετράδια μεγάλα των 5 θεμάτων) και για αυτό έπεσε πολύ ξενυχτι. Πάντως το βιβλίο είναι με διαφορά το καλύτερο και τίποτα δεν είναι άχρηστο.:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirgus Δημ. January 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2007 Πάντως το βιβλίο είναι με διαφορά το καλύτερο και τίποτα δεν είναι άχρηστο.:) σωστό απλά σηκώνει μεγάλη κουβέντα...να μην αναφέρω βιβλία Φυσικής που οι ασκήσεις τους δεν θα μπούνε σε πανελλήνιες ούτε σε 100 χρόνια :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Για την βιολογία είχα και αυτό που λες και ένα άλλο από τα ελληνικά γράμματα αν θυμάμαι καλά το οποίο ήταν κάπως καλύτερο θα έλεγα Για τα υπόλοιπα δούλευα πάλι τα ίδια. Σαλτερής:Η θεωρία η "άχρηστη" που λες ήταν μόνο στην αρχή, μετά έστρωνε και χρειάζονταν σχεδόν όλα.Για τις λυμένες δεν το συζητώ χρειάζονται (σχεδόν?) όλες και από τις άλυτες όσες περισσότερες μπορείς(εγώ έλυσα το 90% όλων των ασκήσεων,6 προς 7 τετράδια μεγάλα των 5 θεμάτων) και για αυτό έπεσε πολύ ξενυχτι. Πάντως το βιβλίο είναι με διαφορά το καλύτερο και τίποτα δεν είναι άχρηστο.:) Θεωρώ πως όλη αυτή η θεωρία είναι αρκετά υπερβολική.Τα θέματα των Πανελληνίων (1ο,2ο) δεν απαιτούν τρομερή γνώση θεωρίας. Γενικά πιστεύω πως στην Χημεία εύκολα γράφεις 20. Για μένα πιο δύσκολη είναι η Βιολογία :mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoleta25 Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Καλη χρονιά ! Μετα απο 7 χρονια δουλειασ αποφασισα να ξαναδώσω πανελλήνιες!!! (2008)(ξερω ειμαι τρελη) . Μαλιστα επιλεγω θετικη κατευθυνση! Δυστυχωσ εχοθν περασει πολλα χρονια και δεν θυμαμαι τπτ! Ευτυχώς εχω 1,5 χρονια για προετοιμασια!!! Θα ημουν υποχρεη αν καποιοσ μου προτεινε απο που να αρχϊσω!!! Βιβλία Β λυκείου ??? Καλό βράδυ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirgus Δημ. January 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2007 Καλη χρονιά ! Μετα απο 7 χρονια δουλειασ αποφασισα να ξαναδώσω πανελλήνιες!!! (2008)(ξερω ειμαι τρελη) . Μαλιστα επιλεγω θετικη κατευθυνση! Δυστυχωσ εχοθν περασει πολλα χρονια και δεν θυμαμαι τπτ! Ευτυχώς εχω 1,5 χρονια για προετοιμασια!!! Θα ημουν υποχρεη αν καποιοσ μου προτεινε απο που να αρχϊσω!!! Βιβλία Β λυκείου ??? Καλό βράδυ Geia sou Nikoleta. Kali xronia na exeis. Tha pw ta pragmata opws ta vlepw kai opws ta xerw logw tis douleias mou (kathigitis). Pragmatika pas na kaneis mia trela OMWS den simenei oti den exeis elpides. Me swsti douleia mporeis na katafereis ta panta. dialegeis mia kateythinsi stin opoia xreiazontai geres vaseis. An den ftaseis sintoma tin yli gymnasiou kai lykeiou (mexri kai 1i lykeiou sigoura) na tin paizeis sta daxtila tote skepsou mipws xaseis xrono xwris apotelesma katalaveneis oti den sou kovw ta ftera apla se prosgeiwnw sto diskolo egxeirima pou apofasises, kalws, na kaneis. Gia oti thes stile mou kai pm. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
libido Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Geia sou Nikoleta. Kali xronia na exeis. Tha pw ta pragmata opws ta vlepw kai opws ta xerw logw tis douleias mou (kathigitis). Pragmatika pas na kaneis mia trela OMWS den simenei oti den exeis elpides. Me swsti douleia mporeis na katafereis ta panta. dialegeis mia kateythinsi stin opoia xreiazontai geres vaseis. An den ftaseis sintoma tin yli gymnasiou kai lykeiou (mexri kai 1i lykeiou sigoura) na tin paizeis sta daxtila tote skepsou mipws xaseis xrono xwris apotelesma katalaveneis oti den sou kovw ta ftera apla se prosgeiwnw sto diskolo egxeirima pou apofasises, kalws, na kaneis. Gia oti thes stile mou kai pm. πωπω φίλε με αγχωσες! και εγώ δίνω φέτος, και είμαι παιδί του ΤΕΕ ,βέβαια είμαι και μαθήτρια λυκείου, γράφτηκα σε λύκειο. αλλά το διάβασα το μήνυμα σου και τί στα κομματια. Κακοποίηση,Γενική γραμματεία ισότητας,Εμπορία ανθρώπων - trafficking παιδιά SOS 1056, 11012 cyberkid Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panathaole Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 καλησπερα.μπορει να μου πει καποιος αν τα βοηθηματα του μπαρλα στα μαθηματικα κατευθυνσης ειναι καλα.μπορει να προτεινετε κανα βοηθημα για αυτο το μαθημα και αν γινεται και για τον προγραμματισμο? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stefanosx Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 Γεια σας παιδεια αποφασισα και εγω να ξαναδωσω εξετασεις α και λιγο αργα αλλα τα θημαμαι.εχω περασει πληροφορικη στο τει θεσσαλονικης και δεν μου αρεσε και θα προσπαθησω για πληροφορικη σε αει θεσσαλονικης ή ηλεκτρολος μηχανικος και μηχανικος Η/Υ σε οποιαδηποτε αλλη πολη.Μηπως ξερει κανεις κανα καλο φροντηστηριο στη θεσσαλονικη κοντα στη λεοφορου στρατου? ΝΟΚΙΑ :respect: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Daena Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 ΠΑΙΔΙΑ μην αγχωνεστε. Περα απο το διαβασμα περα απο τις εκατονταδες ωρες στα φροντιστηρια και το κλεισιμο στο σπιτι υπαρχει παντα ο παραγοντας του αγχους. Το χειροτερο πραγμα που μπορουμε ολοι να παθουμε ειναι να αγχωθουμε σε σημειο που να μην μπορουμε να συγκεντρωθουμε. Παντα (κατα τη ταπεινη μου) να κινηστε με την ιδεα οτι το να δωσεις πανελλαδικες δεν αποτελει το τελευταιο βημα της 12χρονης εκπαιδευσης. Αποτελει την εκκινηση και σιγουρα υπαρχουν και εναλλακτικες. Το μονο που χρειαζεται ειναι να το παρετε αποφαση και να μην αφηνετε κανενα να σας αγχωνει. Με συστηματικο διαβασμα και οχι ξοδευωντας ασκοπα απειρες ωρες πανω στα βιβλια τα παντα ειναι δυνατα. Μας εχουν βαλει στο σκεπτικο οτι και καλα "αν δεν γραψω καλα στις πανελληνιες θα ειμαι ενα τπτ και δεν θα πετυχω στη ζωη μου". ΜΕΓΑ λαθος. Αν θες να κανεις κατι πραγματικα θα το πετυχεις και χωρις ενα αψυχο και καθολου αντικειμενικο-ρεαλιστικο κwλoχαρτο. Αυτα τα γραφω γιατι πραγματικα εχω βαρεθει ατομα γυρω μου να σπαταλαν τον εαυτο τους και να παραμελουν ολα τα υπολοιπα μονο και μονο για να μαθουν μια ακομα σελιδα απο το βιβλιο απ'εξω και ανακατωτα. Ε οχι. Και εγω θα δωσω πανελληνιες και δεν ειμαι μαθητης που δεν νοιαζεται για τα μαθηματα (το αντιθετο μαλιστα) αλλα δεν σκοπευω σε καμια περιπτωση να φτασω σε ακροτητες και να αγχονωμαι για ενα αβεβαιο μελλον. Αυτα. Συγνωμη This shining city built of gold, a far cry from innocence, There's more than meets the eye round here Look to the waters of the deep. A city of evil. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sirgus Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 πωπω φίλε με αγχωσες! και εγώ δίνω φέτος, και είμαι παιδί του ΤΕΕ ,βέβαια είμαι και μαθήτρια λυκείου, γράφτηκα σε λύκειο. αλλά το διάβασα το μήνυμα σου και τί στα κομματια. μα δεν έγραψα κάτι για να νιώθει κάποιος απαισιοδοξία! Απλά το εγχείρημα των πανελληνίων μετά από πολλά χρόνια απουσίας είναι σίγουρα κάτι δύσκολο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ!!! :D :D ;) ;) ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gregorisvas Δημ. January 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2007 ΠΑΙΔΙΑ μην αγχωνεστε. Περα απο το διαβασμα περα απο τις εκατονταδες ωρες στα φροντιστηρια και το κλεισιμο στο σπιτι υπαρχει παντα ο παραγοντας του αγχους. Το χειροτερο πραγμα που μπορουμε ολοι να παθουμε ειναι να αγχωθουμε σε σημειο που να μην μπορουμε να συγκεντρωθουμε. Παντα (κατα τη ταπεινη μου) να κινηστε με την ιδεα οτι το να δωσεις πανελλαδικες δεν αποτελει το τελευταιο βημα της 12χρονης εκπαιδευσης. Αποτελει την εκκινηση και σιγουρα υπαρχουν και εναλλακτικες. Το μονο που χρειαζεται ειναι να το παρετε αποφαση και να μην αφηνετε κανενα να σας αγχωνει. Με συστηματικο διαβασμα και οχι ξοδευωντας ασκοπα απειρες ωρες πανω στα βιβλια τα παντα ειναι δυνατα. Μας εχουν βαλει στο σκεπτικο οτι και καλα "αν δεν γραψω καλα στις πανελληνιες θα ειμαι ενα τπτ και δεν θα πετυχω στη ζωη μου". ΜΕΓΑ λαθος. Αν θες να κανεις κατι πραγματικα θα το πετυχεις και χωρις ενα αψυχο και καθολου αντικειμενικο-ρεαλιστικο κwλoχαρτο. Αυτα τα γραφω γιατι πραγματικα εχω βαρεθει ατομα γυρω μου να σπαταλαν τον εαυτο τους και να παραμελουν ολα τα υπολοιπα μονο και μονο για να μαθουν μια ακομα σελιδα απο το βιβλιο απ'εξω και ανακατωτα. Ε οχι. Και εγω θα δωσω πανελληνιες και δεν ειμαι μαθητης που δεν νοιαζεται για τα μαθηματα (το αντιθετο μαλιστα) αλλα δεν σκοπευω σε καμια περιπτωση να φτασω σε ακροτητες και να αγχονωμαι για ενα αβεβαιο μελλον. Αυτα. Συγνωμη ^ +1 :) Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα..Κανείς δε χάνεται :) Ηρεμία,σύστημα και όλα θα έρθουν :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
voldenmortt Δημ. January 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2007 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ---> ΑΠΕΙΡΑ .... τρελα με εχει πιασει.. δεν τελειωνουν ποτε...!!! ολα τα υπολοιπα μαθηματα ειναι βατα [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iassael Δημ. January 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2007 καλισπερα σας γνωριζετε αν υπαρχει καποιο excel το οποιο σου υπολογιζει κατευθειαν τον βαθμο? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greek_aeras Δημ. January 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2007 Δες φίλε μου αν σου κάνει αυτό: http://rapidshare.com/files/11245895/moria.xls.html:) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
voldenmortt Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 οποιος την λυσει , εχει κερασμα.....: Σώμα μάζας m = 0,2kg προσδένεται στο κάτω άκρο κατακόρυφου ιδανικού ελατηρίου. Στο κάτω μέρος του σώματος προσαρμόζεται μια λεπτή αβαρής ακίδα, η οποία βυθίζεται μέσα σε ένα υγρό, που βρίσκεται κάτω από το σώμα. Εκτρέπουμε το σώμα από τη θέση ισορροπίας του κατά d = 0,1m και το αφήνουμε νά εκτελέσει ταλάντωση, η οποία θεωρείται αμείωτη τη χρονική στιγμή t = 0. Έτσι, η ακίδα δημιουργεί ένα αρμονικό κύμα που διαδίδεται στην επιφάνεια του υγρού. Ένα μικρό κομμάτι φελλού που απέχει απόσταση x = 20cm από την ακίδα, αρχίζει να ταλαντώνεται μετά από χρόνο t = 0,18. Ακόμη βρίσκουμε ότι τρείς διαδοχικές κοιλάδες στην επιφάνεια του υγρού απέχουν μεταξύ τους απόσταση 8m. Να υπολογίσετε: α. τη σταθερή Κ του ελατηρίου. (Μονάδες 10) β. την εξίσωση της γ.α.τ. του σώματος m. (Μονάδες 5) γ. την εξίσωση του διαδιδόμενου κυματος. (Μονάδες 5) δ. την απομάκρυνση του μικρού φελλού από τη θέση ισορροπίας του και την ταχύτητα ταλάντωσής του τη χρονική στιγμή t1 = 0,6s (Μονάδες 5) Δίνεται π2 = 10. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioanna_io Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 μα δεν έγραψα κάτι για να νιώθει κάποιος απαισιοδοξία! Απλά το εγχείρημα των πανελληνίων μετά από πολλά χρόνια απουσίας είναι σίγουρα κάτι δύσκολο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΔΥΝΑΤΟ!!! :D :D ;) ;) ;) Ο αδερφός μου τέλειωσε το σχολείο το 1998. Ήταν πρώτη δέσμη. Πέρυσι αποφάσισε ότι θέλει να δώσει πάλι πανελλήνιες, παρόλο που είχε περάσει σε στρατιωτική σχολή. Μια χαρά τα πήγε, έβγαλε γύρω στο 18 και κάτι, δεν ξέρω πόσα μόρια είναι. libido καλή επιτυχία και μπράβο για το κουράγιο σου :) voldenmortt πωπω! τι μου θύμησες... Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η φυσική :) Θέλω διακοπές! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
usak Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 οποιος την λυσει , εχει κερασμα.....: Σώμα μάζας m = 0,2kg προσδένεται στο κάτω άκρο κατακόρυφου ιδανικού ελατηρίου. Στο κάτω μέρος του σώματος προσαρμόζεται μια λεπτή αβαρής ακίδα, η οποία βυθίζεται μέσα σε ένα υγρό, που βρίσκεται κάτω από το σώμα. Εκτρέπουμε το σώμα από τη θέση ισορροπίας του κατά d = 0,1m και το αφήνουμε νά εκτελέσει ταλάντωση, η οποία θεωρείται αμείωτη τη χρονική στιγμή t = 0. Έτσι, η ακίδα δημιουργεί ένα αρμονικό κύμα που διαδίδεται στην επιφάνεια του υγρού. Ένα μικρό κομμάτι φελλού που απέχει απόσταση x = 20cm από την ακίδα, αρχίζει να ταλαντώνεται μετά από χρόνο t = 0,18. Ακόμη βρίσκουμε ότι τρείς διαδοχικές κοιλάδες στην επιφάνεια του υγρού απέχουν μεταξύ τους απόσταση 8m. Να υπολογίσετε: α. τη σταθερή Κ του ελατηρίου. (Μονάδες 10) β. την εξίσωση της γ.α.τ. του σώματος m. (Μονάδες 5) γ. την εξίσωση του διαδιδόμενου κυματος. (Μονάδες 5) δ. την απομάκρυνση του μικρού φελλού από τη θέση ισορροπίας του και την ταχύτητα ταλάντωσής του τη χρονική στιγμή t1 = 0,6s (Μονάδες 5) Δίνεται π2 = 10. Δεν ξερω φιλε μου, αλλα τα νουμερα δεν βγαινουν καλα :wacko: (ελεγξε την) Ληση: α)Το μηκος κυματος λ=8/2=4μ λ/χ=4/0.2=20 Αρα Τ=20*t=20*0.18=3.6 sec ω=2*π/Τ=(20/36)*π (1) ω^2=Κ/m (2) ==1,2==> Κ/m=[(20/36)^2]*π^2 <=> Κ=0.6 (περιπου) β) y=d*ημ(ωt+φ0)=0.1*ημ[(20/36)*π*t+π/2] γ) y=0.1*ημ2π(t/3.6-x/4) δ) Ταχυτητα διαδοσης: U=λ/Τ=4/3.6=1.1 m/sec U=X1/t1 <=> X1=0.66 m Κανουμε αντικατασταση του Χ1 και t1 στο τυπο (γ) και βρισκουμε το y Ταχύτητα ταλάντωσής του τη χρονική στιγμή t1 = 0,6s: U=ω*Ριζα(d^2-X1^2) :X Αυτα, βρίστε με για τα λάθη μου ή αλλιώς περιμένω το κέρασμα :) .:C E S S N A:. http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_2FAST Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 οποιος την λυσει , εχει κερασμα.....: Σώμα μάζας m = 0,2kg προσδένεται στο κάτω άκρο κατακόρυφου ιδανικού ελατηρίου. Στο κάτω μέρος του σώματος προσαρμόζεται μια λεπτή αβαρής ακίδα, η οποία βυθίζεται μέσα σε ένα υγρό, που βρίσκεται κάτω από το σώμα. Εκτρέπουμε το σώμα από τη θέση ισορροπίας του κατά d = 0,1m και το αφήνουμε νά εκτελέσει ταλάντωση, η οποία θεωρείται αμείωτη τη χρονική στιγμή t = 0. Έτσι, η ακίδα δημιουργεί ένα αρμονικό κύμα που διαδίδεται στην επιφάνεια του υγρού. Ένα μικρό κομμάτι φελλού που απέχει απόσταση x = 20cm από την ακίδα, αρχίζει να ταλαντώνεται μετά από χρόνο t = 0,18. Ακόμη βρίσκουμε ότι τρείς διαδοχικές κοιλάδες στην επιφάνεια του υγρού απέχουν μεταξύ τους απόσταση 8m. Να υπολογίσετε: α. τη σταθερή Κ του ελατηρίου. (Μονάδες 10) β. την εξίσωση της γ.α.τ. του σώματος m. (Μονάδες 5) γ. την εξίσωση του διαδιδόμενου κυματος. (Μονάδες 5) δ. την απομάκρυνση του μικρού φελλού από τη θέση ισορροπίας του και την ταχύτητα ταλάντωσής του τη χρονική στιγμή t1 = 0,6s (Μονάδες 5) Δίνεται π2 = 10. Εκανα μια προσπαθεια δεν ξερω αν ειναι σωστη :worry: ...Λοιπον: α) απο την εκφωνηση λεει οτι η αποσταση μεταξυ 3 διαδοχικων κοιλαδων ειναι=8m αρα το λ=8/3 επισης λεει οτι σε χρονο t=0.18 s εχει διανυσει αποσταση χ=0,2m αρα υκ=χ/t=0,2/0,18 ομως ισχυει και υκ=λ/Τ αρα 0,2/0,18=8/3Τ---)Τ=2,4 s το κυμα εχει ιδια περιοδο με αυτη της πηγης αρα απο τον τυπο Τ=2π(τετραγωνικη ριζα)m/Κ υψωνουμε στο τετραγωνο και βγαινει οτι Κ=5,76/8=0,72 Ν β)η εξισωση θα ειναι της μορφης χ=Αημ(ωt +Φο) για t=0 : 0,1=0,1ημΦο ----)ημΦο=ημ1 ----)Φο=π/2 αμα λυσουμε τις τριγωνομετρικες εξισωσεις βγαινει Φο=π/2 ω=(τετραγωνικη ριζα)Κ/m= (τετραγωνικη ριζα)3.6 αρα χ=0,1ημ(τ.ρ.3,6t+π/2) γ)το πλατος ειναι Α=0,1(οσο και η εκτροπη απο τη Θ.Ι) αρα ψ=0,1ημ2π(t/2.4 - 3x/8) δ)μετα απο χρονο t1=0.6 εχει διανυσει αποσταση χ=υκ*t =0.12/0.18 απο την εξισωση του κυματος που βρηκαμε αν βαλουμε οπου t to 0.6 και χ=0.12/0.18 βγαινει ψ=0 και για την εξισωση ταχυτητας παιρνουμε τον τυπο υ=Αωσυν2π(t/T-X/λ) και αν αντικαταστησουμε βγαινει υ=0,1(τετραγωνικη ριζα)3,6 αυτα................τι κερασμα εχω?:D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_2FAST Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 :oops: τωρα ειδα την απαντηση του usak τοση ωρα εγραφα τη δικια μου ...ποιος θα παρει το κερασμα τελικα?:food: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
usak Δημ. January 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2007 :oops: τωρα ειδα την απαντηση του usak τοση ωρα εγραφα τη δικια μου ...ποιος θα παρει το κερασμα τελικα?:food: 2FAST, οι λυσεις μας ειναι ιδιες, η μονη διαφορα ειναι στο λ=8/3 δικο σου και λ=8/2 δικο μου ;) Αντε να δουμε ποιος τελικα θα παρει το κερασμα :rolleyes: .:C E S S N A:. http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
_2FAST Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 2FAST, οι λυσεις μας ειναι ιδιες, η μονη διαφορα ειναι στο λ=8/3 δικο σου και λ=8/2 δικο μου ;) Αντε να δουμε ποιος τελικα θα παρει το κερασμα :rolleyes: :whistle: ναι...και μαλλον εσυ εχεις δικιο:respect: μπερδευτηκα :fool::stupid: ..εχασα το κερασμα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
voldenmortt Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 Δεν ξερω φιλε μου, αλλα τα νουμερα δεν βγαινουν καλα :wacko: (ελεγξε την) Ληση: α)Το μηκος κυματος λ=8/2=4μ λ/χ=4/0.2=20 Αρα Τ=20*t=20*0.18=3.6 sec ω=2*π/Τ=(20/36)*π (1) ω^2=Κ/m (2) ==1,2==> Κ/m=[(20/36)^2]*π^2 <=> Κ=0.6 (περιπου) β) y=d*ημ(ωt+φ0)=0.1*ημ[(20/36)*π*t+π/2] γ) y=0.1*ημ2π(t/3.6-x/4) δ) Ταχυτητα διαδοσης: U=λ/Τ=4/3.6=1.1 m/sec U=X1/t1 <=> X1=0.66 m Κανουμε αντικατασταση του Χ1 και t1 στο τυπο (γ) και βρισκουμε το y Ταχύτητα ταλάντωσής του τη χρονική στιγμή t1 = 0,6s: U=ω*Ριζα(d^2-X1^2) :X Αυτα, βρίστε με για τα λάθη μου ή αλλιώς περιμένω το κέρασμα :) και οι 2 λαθος ειστε.. μετα απο πολυ κοπο καταφερα κ την ελυσα κ ο καθηγητης μου την βρηκε σωστη. να η λυση: φ0= π/2 απο το σχημα, αφου βρισκεται για τ=ο στο +Α 2λ=8 --> λ=4m υ=x/t= 0,2/0,1=2m/s υ=λ/Τ --> Τ=4/2=2s f=0.5 hz και ω=2π/Τ=2π/2=π rad/sec Αρα: α) Κ=mω^2=2 N/m β)y= Αημ(ωt+φο) --> y=0,1ημ(πt+π/2) γ)y=Αημ2π(t/Τ-χ/λ)--> y=0,1ημ2π(t/2-χ/4) δ)βρισκουμε την φαση φ και την αντικαθιστουμε στον τυπο της ταχυτητας και της απομακρυνσης.... Αυτα! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
usak Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 οποιος την λυσει , εχει κερασμα.....: Ένα μικρό κομμάτι φελλού που απέχει απόσταση x = 20cm από την ακίδα, αρχίζει να ταλαντώνεται μετά από χρόνο t = 0,18. Ακόμη βρίσκουμε ότι τρείς διαδοχικές κοιλάδες στην επιφάνεια του υγρού απέχουν μεταξύ τους απόσταση 8m. Να υπολογίσετε: ενω εδω λες οτι το t=0.1 υ=x/t= 0,2/0,1=2m/s Κατσε φιλε, δεν καναμε λαθος εμεις! Εσυ εκανες λαθος στη διατυπωση της ασκησης! Περιμενω το κερασμα :) .:C E S S N A:. http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
voldenmortt Δημ. January 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 13, 2007 ενω εδω λες οτι το t=0.1 Κατσε φιλε, δεν καναμε λαθος εμεις! Εσυ εκανες λαθος στη διατυπωση της ασκησης! Περιμενω το κερασμα :) ζητω συγγνωμη, αλλα προερχεται απο σκαναρισμα και ετσι το διαβασε. Δεν το ειχα προσεξει. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts