Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Panasonic DMC FX150

Γρήγορη, 14.7 mpx, compact και με φακό Leica.

Από ποιότητα φωτογραφίας, προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει σε compact ψηφιακή.

Σε σχεση με την Panasonic Lumix DMC-TZ7?

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ολες οι Lumix καλες ειναι! Αυτοι http://www.trustedreviews.com/digital-cameras/review/2009/08/22/Panasonic-Lumix-DMC-FX60/p6 λενε πολυ καλα λογια. Εχει ευρυγωνιο φακο 25mm και οπτικο ζουμ 5Χ. Πολυ καλη πρεπει να ειναι αν δεν θες τα 12Χ οπτικο με λιγο μεγαλυτερο μεγεθος και λιγο περισσοτερα χρηματα.

Βασικα ειμαι αναμεσα στις FX60 και ZX1 με λιγο περισοτερο ζοομ 8Χ αλλα λιγο μεγαλυτερη(το κακο ειναι οτι δεν μπορω να βρω πουθενα την FX60 να την πιασω στα χερια μου....)

Εσυ μαλον θα λες την TZ7 αλλα μου φανηκε αρκετα μεγαλη σε μεγεθος και δεν μας παιρνει.....:)

Τι γνωμη εχουν οι ειδικοι για αυτην την φωτογραφικη;

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Pentax-Optio-E80-Black-Digital-Camera-10-MB-16186.htm

Πολλα reviews την κατατασσουν σαν την απολυτως καλυτερη compact της αγορας. Το 12Χ οπτικο ζουμ με τον φακο Leica ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην κατηγορια. Ειναι ομως λιιιγο πιο μεγαλη. Εγω χρησιμοποιω την, σχεδον ομοια, φτηνοτερη αδελφη της (με λιγο μικροτερη οθονη και VGA βιντεο), την ΤΖ6, και σε διαβεβαιωνω οτι ειναι καταπληκτικη! Oριστε ενα δειγμα απο την ΤΖ6 και μαλιστα συμπιεσμενο γιατι δεν "ανεβαινε".

http://img19.imagehosting.gr/out.php/t1106587_p1010218.jpg http://img19.imagehosting.gr/out.php/t1106595_p1010341.jpg

Την σκεφτομαι πολυ σοβαρα, οπως ειχα αναφερει εδω ψανχω για μια καλη compact.

To μονο που με ανυσηχει ειναι οτι δεν εχει χειροκινητες ρυθμισεις..

Θέλω μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή γύρω στα 200-250€.

Κυρίως με ενδιαφέρει να έχει χειροκίνητες ρυθμίσεις, μεγάλο οπτικό ζουμ και ευρυγώνιο φακό.

Τι γνώμη έχετε για την Canon PowerShot SX120 IS;

Καμιά άλλη πρόταση; Ευχαριστώ!

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Panasonic DMC FX150

Γρήγορη, 14.7 mpx, compact και με φακό Leica.

Από ποιότητα φωτογραφίας, προσωπικά είναι ότι καλύτερο έχω δουλέψει σε compact ψηφιακή.

Δεν έχεις θόρυβο? Εχω και εγώ αυτή τη μηχανή και αν δεν βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις (νύχτα πάντα), θα βγάλει πολύ θόρυβο.. :(

Κατά τα άλλα θετικά: Eυρυγώνιος φακός, video HD (με καθαρό ήχο), format JPEG & RAW, ισχυρή μπαταρία :)

MyPhone history: Nokia 3310/6510 / Motorola V535/ V360 / Ubiquio 401 / O2 XDA Flame / Omnia i900 / GB T600 / Nokia 5230 / Huawei Ideos X5 / Toshiba AT100 / Samsung Duos / Lenovo 3500H /:cool:

Δεν έχεις θόρυβο? Εχω και εγώ αυτή τη μηχανή και αν δεν βάλεις τις σωστές ρυθμίσεις (νύχτα πάντα), θα βγάλει πολύ θόρυβο.. :(

Κατά τα άλλα θετικά: Eυρυγώνιος φακός, video HD (με καθαρό ήχο), format JPEG & RAW, ισχυρή μπαταρία :)

Είναι "γρήγορη"?

Συγγνώμη που ρωτάω πάλι αλλά με ενδιαφέρει αρκετά αυτό.

παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας στην επιλογη νεας ψηφιακης compact.αυτα που θα ηθελα ειναι:

να μπορω να βγαλω νυχτερινες φωτογραφιες χωρις να χρειαζετε να εχω το σταθερο χερι ενος νευροχειρουργου ,

καλη διαρκεια μπαταριας ,

να μπορω ως ενα βαθμο να ρυθμιζω και εγω το διαφραγμα, το κλειστρο, το iso,να μην ειναι ολα δηλαδη αυτοματα...,

να βγαζει ασπρομαυρες,

να ειναι αξιοπιστη και στιβαρη κατασκευη.

Να ρωτήσω η ανάλυση 1024χ768 με 15 frames θεωρείται ένας είδος HD η όχι? Σε φωτογραφική μηχανή μιλάω

Να ρωτήσω η ανάλυση 1024χ768 με 15 frames θεωρείται ένας είδος HD η όχι? Σε φωτογραφική μηχανή μιλάω

Τα 1024x768 αν και δεν είναι HD, είναι αρκετά καλή ανάλυση. Τα 15 fps, είναι πολύ μέτριο framerate. Το ανθρώπινο μάτι βλέπει μέχρι 24 fps.

Είναι "γρήγορη"?

Συγγνώμη που ρωτάω πάλι αλλά με ενδιαφέρει αρκετά αυτό.

δεν έχω παρατηρήσει καμία καθυστέρηση πουθενά, δεν ξέρω τι εννοείς.

MyPhone history: Nokia 3310/6510 / Motorola V535/ V360 / Ubiquio 401 / O2 XDA Flame / Omnia i900 / GB T600 / Nokia 5230 / Huawei Ideos X5 / Toshiba AT100 / Samsung Duos / Lenovo 3500H /:cool:

δεν έχω παρατηρήσει καμία καθυστέρηση πουθενά, δεν ξέρω τι εννοείς.

καλημέρα , εννοώ τον χρόνο εστίασης και αποθήκευσης της φωτό.

Δηλαδή όταν θέλεις να τραβήξεις δύο φωτό συνεχόμενες , να μην θέλει μία ώρα για να μπορέσεις να βγάλεις την δεύτερη.

Τα 1024x768 αν και δεν είναι HD, είναι αρκετά καλή ανάλυση. Τα 15 fps, είναι πολύ μέτριο framerate. Το ανθρώπινο μάτι βλέπει μέχρι 24 fps.

οχι δεν ειναι HD. τα 15 fps ειναι αχρηστα. με αλλα λογια ξεχνας την αναλυση αυτη.

το ματι δε βλεπει μεχρι 24 ελεος :X:X:X

• 2 weeks later...

Καλησπερα σε ολους,

Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο και φυσικα απο την πολυ καλη βοηθεια απο το forum εδω αγορασα την panasonic lumix dmc-tz7.

Οι εντυπωσεις μεχρι τωρα 2 μερες που την εχω λειτουργησει καπως ειναι πολυ καλες. νομιζω οτι στα χρηματα αυτα εκανα την καλυτερη επιλογη μιας και εχω και το zoom στην εγγραφη βιντεο.

Θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε το εξης :

Ποια επιλογη ειναι καλυτερη σε ποιοτητα ληψης, το προτυπο AVCHD Lite η το Motion jpeg ?

και στα δυο προτυπα η tz7 εχει επιλογη για HD.

εχω εναν video converter και εβαλα δυο βιντεο που τραβηξα με την TZ7. το ενα το τραβηξα με AVCHD Lite σε ποιοτητα HD (στο μενου την εχει σαν SH), και το δευτερο βιντεο με το προτυπο MOTION JPEG σε ποιοτητα παλι HD (στο μενου το εχει σαν HD).

Ο converter μου αναφερει τα παρακατω για τα δυο βιντεο :

AVCHD LITE MOTION JPEG

===========================

file extension mts mov

frame size 1280x720 1280x720

video compresion H264 mjpeg

video bit rate 15254.15k 22799.73k

frame rate 50 30

duration 22 seconds 27 seconds

file size 39.69 mb 72.02 mb

audio format liba52 pcm_s16be

audio bit rate 192

audio frequency 48000 hz 16000 hz

audio channels stereo stereo

αυτα που βγαζω εγω σαν συμπερασμα απο τις παραπανω τιμες ειναι τα παρακατω :

1) και τα δυο προτυπα εχουν το ιδιο μεγεθος αναλυσης, δηλαδη 1280χ720

2) το Motion jpeg εχει μεγαλυτερο bit rate (22799.73 k), αρα και καλυτερη ποιοτητα των καρε αρα και του βιντεο σε σχεση με το avchd lite.

3) το μεγεθος του Motion jpeg ειναι αρκετα μεγαλυτερο και αυτο συμβαινει κανει μικροτερη συμπιεση αρα εχει και λιγοτερη απωλεια στην ποιοτητα αρα εχει καλυτερη ποιοτητα βιντεο.

4) το avchd lite εχει μεγαλυτερο audio frequency και λογικα εχει και καλυτερο ποιοτητα ηχου.

Απο τα παραπανω εχω την εντυπωση τελικα οτι το motion jpeg εχει καλυτερη ποιοτητα αλλα μεγαλυτερο μεγεθος αρχειου λογω την χαμηλοτερης συμπιεσης.

συμφωνειτε ?

LG G2 32GB D800 LTE

Το προσωπικό μου Blog http://antonis-news.blogspot.com/ - Twitter : Kourkoumelakis

My Photography: http://kourkoumelakis.blogspot.gr// - Instagram & Flickr: Kourkoumelakis

με το avchdlite τραβας μιση ωρα σε HD

με το motion jpeg τραβας λιγοτερο

Results would appear to favour avchd for the following reasons:

1. better overall brightness and contrast

2. less visible noise

3. smoother replay of motion elements - the cars in the video using mjpeg are showing stuttering

4. the avchd file is 50% smaller than the same length mjpeg

http://www.imaging-resource.com/PRODS/DMCGF1/DMCGF1VIDEO.HTM

In fact, while the differences were relatively subtle, it seemed clear to me that the basic video image quality in the GF1's AVCHD mode was better than that from its Motion JPEG recordings. The crops above are from a Motion JPEG and AVCHD Lite video taped within a minute or two of each other, from roughly the same position. The differences are indeed subtle (you honestly might never notice them while the video was playing), but they're definitely present: Edges and details are better-defined in the AVCHD crop, while some JPEG compression artifacts are visible in some parts of the Motion JPEG image. (Look particularly in the area along the upper edge of the cellist's right arm; fuzziness from JPEG compression artifacts is clearly visible against the flat tones of the wall behind her.)

Beyond the pixel-peeping of the crops above, the AVCHD video just appeared crisper and cleaner when playing, as compared to the Motion JPEG sample.

Απο τα παραπανω εχω την εντυπωση τελικα οτι το motion jpeg εχει καλυτερη ποιοτητα αλλα μεγαλυτερο μεγεθος αρχειου λογω την χαμηλοτερης συμπιεσης.

συμφωνειτε ?

μαλλον οχι :p

• 2 weeks later...

Γεια σας παιδια, θελω να παρω μια μηχανη μεχρι 120€.

Θελω να βγαζει καλες φωτογραφιες, να εχει καλο βιντεο με ηχο, οθονη απο 2,5'' και πανω και να εχει καλη μπαταρια. εχετε να μου προτινετε κατι?

ΝΟΚΙΑ :respect:

• 2 weeks later...
Μετα απο αρκετο διαβασμα εδω μεσα κατεληξα στην καλυτερη compact κατα πολλους panasonic tz7. Ο προβληματισμος μου ειναι η συγκριση ποιοτητας φωτογραφιας της συγκεκριμενης σε σχεση με μια dslr παρομοιας τιμης ( εως 400 θελω να δωσω και η συγκεκριμενη panasonic 300 πανω κατω)· απλα επειδη δν ειχα ποτε dslr παροτι μαρεσει πολυ η φωτογραφια προβληματιζομαι στο τι να διαλεξω και περιμενω τη γνωμη σας. Την ακριβη compact panasonic η με τα ιδια λεφτα και λιγο παραπανω μια dslr like η dslr? για καλυτερη ποιοτητα φωτο μιλαω παντα... Ευχαριστω
GREEN PLANET

(Sry αν εχει ξαναθηχτει το θεμα...αλλα δεν παιζει να διαβασω 293 σελιδες :p )

Τι προτεινετε?

Canon PowerShot SX200 ή Panasonic Lumix DMC-TZ7 / ZS3

(Sry αν εχει ξαναθηχτει το θεμα...αλλα δεν παιζει να διαβασω 293 σελιδες :p )

Τι προτεινετε?

Canon PowerShot SX200 ή Panasonic Lumix DMC-TZ7 / ZS3

μολις ειδα απο το σκρουτζ οτι την κανον ενα σαιτ την πουλαει 159 και ολα τα αλλα 250+ γιατι συμβαινει αυτο; Αν ειναι στα 159 μηπως ειναι σουπερ για τα χαρακτηριστικα της;;;;
GREEN PLANET

μολις ειδα απο το σκρουτζ οτι την κανον ενα σαιτ την πουλαει 159 και ολα τα αλλα 250+ γιατι συμβαινει αυτο; Αν ειναι στα 159 μηπως ειναι σουπερ για τα χαρακτηριστικα της;;;;

Μεταφορικά τσέκαρες?

Εγώ με βλέπω για lumix fz38 πάντως.

Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Τι λέτε?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Μεταφορικά τσέκαρες?

Εγώ με βλέπω για lumix fz38 πάντως.

Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια.

Τι λέτε?

http://www.skroutz.gr/s/71909/Canon-PowerShot-SX200-IS.html?keyphrase=canon+powershot+sx200

0 μεταφορικα.απλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο για τα λεφτα της μια compact σαν τη tz7 η σαν την canon Η μια dslr, δες το ποστ μου λιγο παραπανω και θα καταλαβεις τον προβλημα μου και ισως με βοηθησεις...

GREEN PLANET

http://www.skroutz.gr/s/71909/Canon-PowerShot-SX200-IS.html?keyphrase=canon+powershot+sx200

0 μεταφορικα.απλα δεν ξερω τι ειναι καλυτερο για τα λεφτα της μια compact σαν τη tz7 η σαν την canon Η μια dslr, δες το ποστ μου λιγο παραπανω και θα καταλαβεις τον προβλημα μου και ισως με βοηθησεις...

η αλλαξαν την τιμη sto you.gr η την εβγαλαν δεν ξερω τι αν πω, κριμα που δεν την παρηγγειλα...

για αυτη τι εχετε να πειτε KODAK M341 12.7MP ????

πολυ οικονομικη φαινεται για τα χαρακτηριστικα της...

GREEN PLANET

Μετα απο αρκετο διαβασμα εδω μεσα κατεληξα στην καλυτερη compact κατα πολλους panasonic tz7. Ο προβληματισμος μου ειναι η συγκριση ποιοτητας φωτογραφιας της συγκεκριμενης σε σχεση με μια dslr παρομοιας τιμης ( εως 400 θελω να δωσω και η συγκεκριμενη panasonic 300 πανω κατω)· απλα επειδη δν ειχα ποτε dslr παροτι μαρεσει πολυ η φωτογραφια προβληματιζομαι στο τι να διαλεξω και περιμενω τη γνωμη σας. Την ακριβη compact panasonic η με τα ιδια λεφτα και λιγο παραπανω μια dslr like η dslr? για καλυτερη ποιοτητα φωτο μιλαω παντα... Ευχαριστω

Σε αυτή τη τιμή μόνο σώμα dslr αγοράζεις. Το μεγαλύτερο κόστος είναι οι φακοί. Αν έχεις την όρεξη για ψάξιμο φακών, σου αρέσει να ελέγχεις εσύ τι θα βγάλει η μηχανή κ.λ.π. προχώρα.

Μια dslr like έχει περισσότερες ρυθμίσεις (από την tz) και ίσως σου δώσει καλύτερες φωτογραφίες από αυτή.

Σε αυτά να υπολογίσεις όμως ότι την tz λόγω όγκου, μπορείς να την έχεις πάντοτε μαζί σου, ενώ τις άλλες όχι.