Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχει σκαλώσει φαίνεται για τα καλά η υπηρεσία. Ούτε σε εμενα πλέον λειτουργεί ενώ τη προηγούμενη εβδομάδα μια χαρά!

spacer.png

Το ρομπότ στο 13888 είναι σαν τον Tobi, δε θέλουν αυτά και πολλά πολλά τα ψέλνεις και σε συνδέουν. Στο Chat της Cosmote επίσης το άλλαξαν ολόκληρη ανάκριση κάνει και σπάει νεύρα μέχρι να σε συνδέσει. Αμα πεις πολλά συνδέει ευτυχώς.

Όσο για το RCS στέλνω PM να δοκιμάσεις μια τεχνική μήπως και.

Hlias.

• Απαντήσεις 15,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 minutes ago, elkons said:

Έχει σκαλώσει φαίνεται για τα καλά η υπηρεσία. Ούτε σε εμενα πλέον λειτουργεί ενώ τη προηγούμενη εβδομάδα μια χαρά!

spacer.png

Το ρομπότ στο 13888 είναι σαν τον Tobi, δε θέλουν αυτά και πολλά πολλά τα ψέλνεις και σε συνδέουν. Στο Chat της Cosmote επίσης το άλλαξαν ολόκληρη ανάκριση κάνει και σπάει νεύρα μέχρι να σε συνδέσει. Αμα πεις πολλά συνδέει ευτυχώς.

Γενικώς έχει σκαλώσει όπως βλέπω... Στο τσατ πατάω τη λέξη προσφορά και με στέλνει κατευθείαν σε εκπρόσωπο χωρίς πολλά πολλά και λεω μετά ότι χρειάζομαι.. Αλλιώς δεν έχω υπομονή 

Just now, George6633 said:

Γενικώς έχει σκαλώσει όπως βλέπω... Στο τσατ πατάω τη λέξη προσφορά και με στέλνει κατευθείαν σε εκπρόσωπο χωρίς πολλά πολλά και λεω μετά ότι χρειάζομαι.. Αλλιώς δεν έχω υπομονή 

Ναι το SMS για το WiFi calling είναι κλειστό προσωρινά. Τώρα βρήκαν και αυτοί τόσο καιρό τσακ μπαμ.

Ακριβώς αυτό είχα κάνει στον Tobi για να δηλώσω τεχνικό θεμα γιατί μου έκανε πεντακόσιες ερωτήσεις (πόσες γραμμές σήμα, πότε ξεκίνησε το πρόβλημα κτλ αντί να τα πω σε άνθρωπο.)

Γενικά τα ρομπότ που βάζουν οι εταιρίες στο τηλέφωνο μόνο ταλαιπωρούν. Ακόμα και οι τράπεζες.. μονο που είναι δωρεάν εκει η κλήση. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί μας χρεώνουν οι εταιρίες κινητής όταν θέλουμε εξυπηρέτηση για το δίκτυο τους.

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Με τη καμπίνα εχω απόσταση 350-400μ το πολύ. 7,8 κολώνες δηλαδή απο το σπίτι μέχρι εκει. Ευθεία είναι και μια στροφή. Δε το λες και παλιο του 2022 φαίνεται υποστηρίζει και Wi-Fi 6. Arcadyan λεει ,Γερμανική εταιρεία αλλά ναι πίσω λεει Made In Vietnam. 

20240826_131534(1).thumb.jpg.3ff262a8ab7a00478926e0b5d0cb757f.jpg

Η αλήθεια είναι δεν τη ξέρω την εταιρεία, οχι οτι τα ZTE και Sercomm ήταν και τέλεια περίπου τα ιδια βλέπω. 

Δεν θα δαπανήσω για εξοπλισμό στη ταπεινή 50 VDSL μου. Κάποια στιγμή μπορεί να βάλω FWA ή FFTH εαν έχει. Για άλλα 2,3 χρόνια φαίνεται εντάξει με καλύπτει. 

Δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η εταιρία 

Ούτως η αλλιώς οι εταιρείες που φτιάχνουν το επεξεργαστή μητρική τα φτιάχνουν μεσα

Τα μόντεμ που φέρνουν Ελλάδα δεν είναι καινούργια 

Συνήθως 2 με 3 χρόνια αρχίζουν και τα παίζουν 

Ο ΟΤΕ είναι υποχρεωμένος να σου στείλει νέο μόντεμ τι λεφτά του δίνεις 

Κάτι μήνες το έχω, πιο πριν είχα πάλι το ακριβώς ίδιο. 

........

Όπως τα έλεγα, τέτοιες ώρες είναι κομπλέ. Πιστεύω δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εσωτερική καλωδίωση τότε. Θα δείξει 

spacer.png

@George6633 Ξεκίνησε να μου λειτουργεί το SMS για το WiFi Calling ξανά έστειλα και ήρθε απάντηση 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE WiFi Calling ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΑΣ

Hlias.

2 ώρες πριν, elkons said:

spacer.png

Όσο για το RCS στέλνω PM να δοκιμάσεις μια τεχνική μήπως και.

Και μένα έφτιαξε και φαίνεται ενεργό! 

Όσο για το PM σ ευχαριστώ πάρα πολύ,ενώ την ίδια διαδικασία κάναμε όταν ήμουν στην VF και δεν δούλεψε,εδώ δούλεψε κατευθείαν... Είσαι άρχοντας και επιτέλους βλέπω να λειτουργεί,να είσαι καλά και συ και όλα τα παιδιά για την κάθε βοήθεια!!

7 ώρες πριν, elkons said:

Με τη καμπίνα εχω απόσταση 350-400μ το πολύ. 7,8 κολώνες δηλαδή απο το σπίτι μέχρι εκει. Ευθεία είναι και μια στροφή. Δε το λες και παλιο του 2022 φαίνεται υποστηρίζει και Wi-Fi 6. Arcadyan λεει ,Γερμανική εταιρεία αλλά ναι πίσω λεει Made In Vietnam. 

20240826_131534(1).thumb.jpg.3ff262a8ab7a00478926e0b5d0cb757f.jpg

Η αλήθεια είναι δεν τη ξέρω την εταιρεία, οχι οτι τα ZTE και Sercomm ήταν και τέλεια περίπου τα ιδια βλέπω. 

Δεν θα δαπανήσω για εξοπλισμό στη ταπεινή 50 VDSL μου. Κάποια στιγμή μπορεί να βάλω FWA ή FFTH εαν έχει. Για άλλα 2,3 χρόνια φαίνεται εντάξει με καλύπτει. 

Λιγότερη απόσταση έχεις από την καμπίνα σύμφωνα με τα στατιστικά περίπου στα 200. 100 ίσως να μην δεις ακριβώς αλλά καλύτερη ταχύτητα θα έχεις από τώρα. Όσο για το ρούτερ είναι μια χαρά. Άλλο και να ζητήσεις το ίδιο θα πάρεις το πολύ πολύ αντί για Arcadyan να είναι Sercom οπότε άφησε το ως έχει. 

4 ώρες πριν, AlexM2 said:

Λιγότερη απόσταση έχεις από την καμπίνα σύμφωνα με τα στατιστικά περίπου στα 200. 100 ίσως να μην δεις ακριβώς αλλά καλύτερη ταχύτητα θα έχεις από τώρα. Όσο για το ρούτερ είναι μια χαρά. Άλλο και να ζητήσεις το ίδιο θα πάρεις το πολύ πολύ αντί για Arcadyan να είναι Sercom οπότε άφησε το ως έχει. 

Που φαίνεται αυτό; καλα η απόσταση που προανέφερα είναι με τον δρόμο, εαν πάω μεσα απο κτήρια και αμπέλια κάπου τόσο είναι 😅 πάω και με τα πόδια δηλαδή σε 5λ.

Ε έστω 80 δε θα πιάσει τι στο καλο. Θα δείξει εδω θα είμαστε, να είμαστε καλα.

Μπα δε το θέλω το Sercomm έχει καλύτερο μενού το arcadyan.

Hlias.

2 minutes ago, elkons said:

Που φαίνεται αυτό; καλα η απόσταση που προανέφερα είναι με τον δρόμο, εαν πάω μεσα απο κτήρια και αμπέλια κάπου τόσο είναι 😅 πάω και με τα πόδια δηλαδή σε 5λ.

Ε έστω 80 δε θα πιάσει τι στο καλο. Θα δείξει εδω θα είμαστε, να είμαστε καλα.

Μπα δε το θέλω το Sercomm έχει καλύτερο μενού το arcadyan.

Η απόσταση φαίνεται από το downstream line attenuation.Ειναι ένα ενδεικτικό νούμερο για την μέτρηση της απόστασης

11 ώρες πριν, George6633 said:

Πολύ απλό φίλε. Παίρνεις στο 13888 λες στο ρομπότ δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το wificall, σου απαντάει "σε συνδέω με εκπρόσωπο", και όταν σου απαντήσουν σου λένε "μισό λεπτό να το ενεργοποιήσουμε". Μετά κλείνεις την συσκευή σου και όταν την ανοίξεις έχεις wificalling.Το ίδιο ισχύει και για το 5G

1 hour ago, johnnykap1 said:

Πολύ απλό φίλε. Παίρνεις στο 13888 λες στο ρομπότ δεν μπορώ να ενεργοποιήσω το wificall, σου απαντάει "σε συνδέω με εκπρόσωπο", και όταν σου απαντήσουν σου λένε "μισό λεπτό να το ενεργοποιήσουμε". Μετά κλείνεις την συσκευή σου και όταν την ανοίξεις έχεις wificalling.Το ίδιο ισχύει και για το 5G

Θα ήταν τέλειο να είναι τόσο απλό.. Πήρα είπα και για τεχνικό θέμα και για WifiCall και μου λέει το ρομπότ δεν βλέπω κάποιο τεχνικό θέμα στη γραμμή σου και το έκλεισε...Για τέτοια θέματα ξέρω καλά πως να τα πω για να γίνει σωστά η εξυπηρέτηση. 

Παρεμπιπτόντως σήμερα έχω θέμα.. Μια πιάνει το Volte μια όχι και με ρίχνει σε 2G.

Δεν μπορεί να παρέμβει το ρομπότ αν και καλο θα ήταν όταν του πεις Wifi calling να κάνει ενεργοποίηση. Αλλά οκ σήμερα ξεκινησε να λειτουργεί παλι σωστά το SMS οπότε δεν υπάρχει λόγος να καλέσει καποιος την εξυπηρέτηση για να το ενεργοποιήσει. 

Hlias.

Χμμ έχουν βάλει καμπίνα ακριβώς απέναντι απο την άλλη τη VDSL που παίρνω εγώ από κόμβο. Η αλήθεια είναι οτι η παλιά εχει γίνει χάλια, τέρμα ταλαιπωριμένη την έχουν κοπανήσει κι ολας.

Η καινούργια φαίνεται παλι FFTC; δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν οι γραμμές στη καινούργια και να φύγει η παλιά;.

spacer.png

spacer.png

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Χμμ έχουν βάλει καμπίνα ακριβώς απέναντι απο την άλλη τη VDSL που παίρνω εγώ από κόμβο. Η αλήθεια είναι οτι η παλιά εχει γίνει χάλια, τέρμα ταλαιπωριμένη την έχουν κοπανήσει κι ολας.

Η καινούργια φαίνεται παλι FFTC; δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν οι γραμμές στη καινούργια και να φύγει η παλιά;.

spacer.png

spacer.png

Ναι μαν, το πιο πιθανό είναι να γίνει μεταφορά των γραμμών εκεί, μια χαρά, φρέσκα όλα

2 minutes ago, johnny_htc said:

Ναι μαν, το πιο πιθανό είναι να γίνει μεταφορά των γραμμών εκεί, μια χαρά, φρέσκα όλα

Αρα δεν είναι η καινούργια FFTH είναι FFTC. Θα Φύγει λογικά η άλλη δεν έχει νόημα τόσο κοντά που ειναι ακριβώς απέναντι. Ελπίζω μην πάρει καιρό η αλλαγή μόνο να βάλουν τις γραμμές.

Hlias.

9 minutes ago, elkons said:

Αρα δεν είναι η καινούργια FFTH είναι FFTC. Θα Φύγει λογικά η άλλη δεν έχει νόημα τόσο κοντά που ειναι ακριβώς απέναντι. Ελπίζω μην πάρει καιρό η αλλαγή μόνο να βάλουν τις γραμμές.

Ε ναι γιατί πρώτον μοιάζει με τις άλλες εδώ Αθήνα αν έχεις παρατηρήσει και δεύτερον έχει χαραμάδες για ροή αέρα, κλασσικη΄vdssl καμπίνα-ντουλάπα επειδή μέσα ε΄χουν βεντιλατέρ για ψύξη του εξοπλισμού. Οι FTTH είναι παθητικές, σαν τα καφαό των adsl έιναι σκέψου. Ναι η άλλη θα φύγει, δε νομι΄ζω να κάνουν προσθήκη, δεν έχει κα΄ποιο νοήμα για εκεί

Λογικά όχι, μια μια την κάθε γραμμή θα την μεταφέρουν. Ψέμματα. Στη θέση του παλιού θα φτιάξουν φρεάτιο και μέχρι εκεί θα πηγαίνει χαλκός από την καινούργια καμπίνα φαντάοζμαι για κάθε γραμμή. Άρα τα κουμπώματα θα γίνουν και μέσα στη μέρα λογικά για όλους. 

Edited by johnny_htc

56 minutes ago, johnny_htc said:

Ε ναι γιατί πρώτον μοιάζει με τις άλλες εδώ Αθήνα αν έχεις παρατηρήσει και δεύτερον έχει χαραμάδες για ροή αέρα, κλασσικη΄vdssl καμπίνα-ντουλάπα επειδή μέσα ε΄χουν βεντιλατέρ για ψύξη του εξοπλισμού. Οι FTTH είναι παθητικές, σαν τα καφαό των adsl έιναι σκέψου. Ναι η άλλη θα φύγει, δε νομι΄ζω να κάνουν προσθήκη, δεν έχει κα΄ποιο νοήμα για εκεί

Λογικά όχι, μια μια την κάθε γραμμή θα την μεταφέρουν. Ψέμματα. Στη θέση του παλιού θα φτιάξουν φρεάτιο και μέχρι εκεί θα πηγαίνει χαλκός από την καινούργια καμπίνα φαντάοζμαι για κάθε γραμμή. Άρα τα κουμπώματα θα γίνουν και μέσα στη μέρα λογικά για όλους. 

Έβαλαν φρεάτιο μπροστά στο καινούργιο πριν το πεζοδρόμιο. Το παλιό φρεάτιο της άλλης καμπίνας δε νομίζω να φαίνεται πλέον ήδη την έθαψαν μέχρι τη μέση 

Μέσα στη μέρα ; καιρό είναι η νέα και αμφιβάλλω αμα την έχουν ανοίξει αμα δεις εχει ενα καλώδιο πάνω 

Hlias.

19 minutes ago, elkons said:

Έβαλαν φρεάτιο μπροστά στο καινούργιο πριν το πεζοδρόμιο. Το παλιό φρεάτιο της άλλης καμπίνας δε νομίζω να φαίνεται πλέον ήδη την έθαψαν μέχρι τη μέση 

Μέσα στη μέρα ; καιρό είναι η νέα και αμφιβάλλω αμα την έχουν ανοίξει αμα δεις εχει ενα καλώδιο πάνω 

Η πλεξούδα από πάνω της φαίνεται να είναι ρεύμα ΔΕΗ, καμία σχέση για τροφοδοσία αυτής, τρεις φάσεις χοντρές χοντρές 😛 

Πάντα έχουν φρεάτιο μπροστά τους οι καμπίνες. Δε γίνεται όμως να έρθουν με άλλον τρόπο οι γραμμές της παλιάς στην καινούργια, πρέπει να γίνει η συνδεση στο επίπεδο της παλιάς, αλλιώς δε ξέρω τι θα κάνουν. 

10 ώρες πριν, johnny_htc said:

Υο! Ice Ice Baby! Let's do it!

Edited by memoriesradio

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

9 ώρες πριν, johnny_htc said:

Η πλεξούδα από πάνω της φαίνεται να είναι ρεύμα ΔΕΗ, καμία σχέση για τροφοδοσία αυτής, τρεις φάσεις χοντρές χοντρές 😛 

Πάντα έχουν φρεάτιο μπροστά τους οι καμπίνες. Δε γίνεται όμως να έρθουν με άλλον τρόπο οι γραμμές της παλιάς στην καινούργια, πρέπει να γίνει η συνδεση στο επίπεδο της παλιάς, αλλιώς δε ξέρω τι θα κάνουν. 

Ε θα φύγει η παλια και απλα θα τραβήξουν και άλλη κολώνα για εκει κάτι τέτοιο μάλλον κατάλαβα. Δεν ξέρω και πως λειτουργεί μη νομίζεις απο σταθερή δε το έχω ψάξει. Ότι και να γίνει προβλήματα μην εχω. Καλύτερα στη καινούργια (θεωρώ) αν και είναι κοντά δεν νομίζω να ρίξει την διαθεσιμότητα πιστεύω ακριβώς απέναντι βρίσκεται. Είναι γενικά όπως σου τύχει τη παλιά την έχουν διαλύσει έχει βουλιάξει στις πόρτες (οι κύριοι που ανέλαβαν τα εργα) και μάλιστα είναι θαμμένη γύρω γύρω από κάτω.

Το μεσημέρι με ντάλα ηλιο ειδα μέγιστη 48 SNR 7 ενώ όταν έπεσε ο ήλιος 55 SNR 12. Κάτι πάει λάθος μάλλον με τον εξαερισμό. Η καλωδίωση του σπιτιού είναι οκ ,0 Errors. Γενικά τις τελευταίες ημέρες το βλέπω αυτό το φαινόμενο πριν κανα μηνα σταθερά εβλεπα 55. 

Έστω να βοηθήσει λόγω νέου εξοπλισμού. Ευτυχώς τα εναέρια είναι ήδη καινούργια (μονο το δικό μ είναι του 2012).

Hlias.

36 minutes ago, elkons said:

Ε θα φύγει η παλια και απλα θα τραβήξουν και άλλη κολώνα για εκει κάτι τέτοιο μάλλον κατάλαβα. Δεν ξέρω και πως λειτουργεί μη νομίζεις απο σταθερή δε το έχω ψάξει. Ότι και να γίνει προβλήματα μην εχω. Καλύτερα στη καινούργια (θεωρώ) αν και είναι κοντά δεν νομίζω να ρίξει την διαθεσιμότητα πιστεύω ακριβώς απέναντι βρίσκεται. Είναι γενικά όπως σου τύχει τη παλιά την έχουν διαλύσει έχει βουλιάξει στις πόρτες (οι κύριοι που ανέλαβαν τα εργα) και μάλιστα είναι θαμμένη γύρω γύρω από κάτω.

Το μεσημέρι με ντάλα ηλιο ειδα μέγιστη 48 SNR 7 ενώ όταν έπεσε ο ήλιος 55 SNR 12. Κάτι πάει λάθος μάλλον με τον εξαερισμό. Η καλωδίωση του σπιτιού είναι οκ ,0 Errors. Γενικά τις τελευταίες ημέρες το βλέπω αυτό το φαινόμενο πριν κανα μηνα σταθερά εβλεπα 55. 

Έστω να βοηθήσει λόγω νέου εξοπλισμού. Ευτυχώς τα εναέρια είναι ήδη καινούργια (μονο το δικό μ είναι του 2012).

Φυσιολογικό είναι αυτό που περιγράφεις 

Όσο ανέβει η θερμοκρασία τόσο ανέβει και η αντίσταση Ω 

Το άλλο τα κουτιά είναι τόσο παλιά χωρίς ανταλλακτικών η σέρβις κλπ 

6 ώρες πριν, memoriesradio said:

Υο! Ice Ice Baby! Let's do it!

Έτσι bro. Βάρα 🥳😂🤣

5 ώρες πριν, elkons said:

Μην ανησυχείς, δεν έχεις τόσο παλιό καλώδιο. Εδώ έχουμε από το 80 να το καίει ο ήλιος και πάλι καλά είναι 😜. Όσο για τις αλλαγές στην ταχύτητα, ίσως παίζει ρόλο ότι "μαλακώνει" ο χαλκός όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, αλλάζει η διατομή κλπ, οπότε επηρεάζεται και η ταχύτητα, μικρό το κακό. Πάντως η καμπίνα τα έχει δει όλα απ ο, τι κατάλαβα 😜😜😜😂

Edited by johnny_htc

21 minutes ago, Bas said:

1695179077_Screenshot_2025-07-08-08-59-042.thumb.png.e6c832f44975e15ff422c23b11801d08.png

Τι scale της έκανες της άμοιρης της εικόνας;; δε τράβαγε άλλο 😂🤣

33 minutes ago, johnny_htc said:

Τι scale της έκανες της άμοιρης της εικόνας;; δε τράβαγε άλλο 😂🤣

Δυστυχώς αναγκάστηκα να τη μεγεθύνω από τα αποτελέσματα αναζήτησης επειδή το original είναι σε site antisocial media πού έχω μπλοκαρισμένο ...sorry 😞