Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

4 ώρες πριν, johnny_htc said:

Μα είναι ανεξάρτητο το Ufbb από το Ftth που είναι μέσα στις πόλεις.. Επίσης κέντρο Λάρισα βλέπω έχουν περάσει οπτικές και η United και ο ΟΤΕ, αλλά βλέπω έχουν κάποια κενά σε κάποια οικοδομικά τετράγωνα δεν έχουν περάσει ίνες, μήπως έχεις πέσει μέσα σ' αυτά; Ίσως είναι εργολαβία της United τα συγκεκριμένα και δεν έχει τελειώσει ακόμα, δεν έχω ιδέα. 

Ναι μιλάω για 6 τεράστια οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο με καφάο που είναι πιταρισμένα.
Εκεί δηλαδή από όπου θα ξεκινούσε μια κανονική εταιρία να περνάει οπτικές ίνες αν την ενδιέφερε το κέρδος.

http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

5 minutes ago, skiabox said:

Ναι μιλάω για 6 τεράστια οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο με καφάο που είναι πιταρισμένα.
Εκεί δηλαδή από όπου θα ξεκινούσε μια κανονική εταιρία να περνάει οπτικές ίνες αν την ενδιέφερε το κέρδος.

Αυτά τα "καφαο" , είναι vdsl καμπίνες ή ξεχασμένα adsl; Και η υπόλοιπη πόλη ίσως να είχε θέμα μόνο με adsl να έπαιζε και με τη μετάβαση κατευθείαν σε FTTH σίγουρα θα έκαναν αίτηση πολλοί. Και πράγματι στο χάρτη βλέπω πολλές συνδέσεις κτιρίων με οπτική. Ίσως σκοπεύουν σε επόμενη φάση να τελειώσουν τα έργα εκεί, δύσκολο μου ακούγεται να μη πάνε παντού 

8 minutes ago, johnny_htc said:

Αυτά τα "καφαο" , είναι vdsl καμπίνες ή ξεχασμένα adsl; Και η υπόλοιπη πόλη ίσως να είχε θέμα μόνο με adsl να έπαιζε και με τη μετάβαση κατευθείαν σε FTTH σίγουρα θα έκαναν αίτηση πολλοί. Και πράγματι στο χάρτη βλέπω πολλές συνδέσεις κτιρίων με οπτική. Ίσως σκοπεύουν σε επόμενη φάση να τελειώσουν τα έργα εκεί, δύσκολο μου ακούγεται να μη πάνε παντού 

Εχουν πάνω από δέκα χρόνια που είχα δει το μηχάνημα που κόβει δρόμο για οπτικές να στρίβει από τον κεντρικό δρόμο στον δικό μου (που είναι επίσης πολύ κεντρικός) να κάνει 10 μέτρα και να σταματάει (οπότε κάλυψε μια πολυκατοικία μόνο).

33 minutes ago, skiabox said:

Εχουν πάνω από δέκα χρόνια που είχα δει το μηχάνημα που κόβει δρόμο για οπτικές να στρίβει από τον κεντρικό δρόμο στον δικό μου (που είναι επίσης πολύ κεντρικός) να κάνει 10 μέτρα και να σταματάει (οπότε κάλυψε μια πολυκατοικία μόνο).

Πριν 10 χρόνια δεν έβαζαν FTTH, δηλαδή οπτική από το δρόμο μέχρι το σπίτι. Από το 20 περίπου και μετά έχουν ξεκινήσει αυτά τα έργα για τα οποία μιλάμε πλέον. Στην πολυκατοικία που λες, μήπως έχουν βάλει κάποιο καφαο απ'έξω και έπρεπε να σκάψουν να πάνε την οπτική μέχρι εκεί; Μάλλον κάτι τέτοιο θα είναι. 

Edited by johnny_htc

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Πριν 10 χρόνια δεν έβαζαν FTTH, δηλαδή οπτική από το δρόμο μέχρι το σπίτι. Από το 20 περίπου και μετά έχουν ξεκινήσει αυτά τα έργα για τα οποία μιλάμε πλέον. Στην πολυκατοικία που λες, μήπως έχουν βάλει κάποιο καφαο απ'έξω και έπρεπε να σκάψουν να πάνε την οπτική μέχρι εκεί; Μάλλον κάτι τέτοιο θα είναι. 

Λογικά ναι. Και στη περιοχή μου πχ όταν έφεραν VDSL πήγε στον δρόμο και μετά στο κουτί του ΟΤΕ, μέχρι το DSLAM στον ΟΤΕ και τη κεραία επανω οπτική διασύνδεση. 

Edited by elkons

17 minutes ago, Bas said:

ΚΑΦΑΟ-ΟΤΕ-τι-είναι-τι-σημαίνει.png

Μπόλικες τέτοιες ντουλάπες σε διάφορους δρόμους της Αθήνας. Κάποια τα έχουν φιλοτεχνησει ωραία και άλλα ρημαδιο με μουτζούρες 😅

35 minutes ago, johnny_htc said:

Μπόλικες τέτοιες ντουλάπες σε διάφορους δρόμους της Αθήνας. Κάποια τα έχουν φιλοτεχνησει ωραία και άλλα ρημαδιο με μουτζούρες 😅

Εμείς είμαστε πιο μπροστά, ένα καφαο χωρίς πόρτα και άλλο με σχοινιά γιατί έχουν χαλάσει οι μεντεσέδες και δε κλείνει.

Συμφωνία Νεμπή-Αθανασίου για να μπει ο ΟΤΕ στο Ελληνικό

https://www.mononews.gr/business/symfonia-nebi-athanasiou-gia-na-bei-o-ote-sto-elliniko

Εντός του μήνα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το δεύτερο τμήμα του έργου UFBB αναφέρθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο αφορά την ανάπτυξη δικτύου FTTH σε περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ θα είναι επικεφαλής του σχήματος που θα αναλάβει και το δεύτερο σκέλος, αλλά μένει να επιβεβαιωθούν από τις επίσημες ανακοινώσεις που αναμένονται σύντομα.

Το θέμα είναι οι περιοχές με εμπορικό ενδιαφέρον και πιταρισμένα dslam που δίνουν μέχρι 100 vdsl.

Για τον φίλο που ρώτησε πιο πάνω στην πολυκατοικία που σταμάτησε το σκαπτικό έδωσαν κανονικα οπτική ίνα.

Το καφάο το 100άρι είναι στην άλλη γωνία του τετραγώνου και έχει μπει πριν καμιά 15αριά χρόνια.

On 7/10/2025 at 3:37 ΜΜ, johnny_htc said:

Για το σκάψιμο λέω.
Οπτική μπορεί να δώθηκε πιο μετά αλλά τότε είχε περάσει από τον δρόμο η οπτική.

Τώρα που ξαναβλέπω το χάρτη του ΧΕΜΔ δώσανε σε 2 πολυκατοικίες.
Μετά είναι ένα γιαπί και μετά είμαι εγώ.

Edited by skiabox

9 minutes ago, skiabox said:

Τώρα που ξαναβλέπω το χάρτη του ΧΕΜΔ δώσανε σε 2 πολυκατοικίες.
Μετά είναι ένα γιαπί και μετά είμαι εγώ.

Σε τέτοια κατάσταση ήμουν για μία τριετία, αλλά τελικά επέκτειναν το δίκτυο.

Ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και για εσένα...

4 minutes ago, minast said:

Σε τέτοια κατάσταση ήμουν για μία τριετία, αλλά τελικά επέκτειναν το δίκτυο.

Ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και για εσένα...

Σε ευχαριστώ.
Το εξοργιστικό είναι ότι είμαι καρακέντρο Λάρισας, δηλαδή σίγουρη εμπορική επιτυχία και σε flat πόλη όπου σκάβεις πολύ εύκολα.
Νομίζω πλέον ότι την περιοχή αυτή θα την καλύψει η ΔΕΗ από τους στύλους.

Edited by skiabox

Πάντως εκτός από αξιοπρεπές δίκτυο η Cosmote υστερεί σημαντικά σε εξυπηρέτηση/υποστήριξη. Έχω κάνει αίτημα φορητότητας εδώ και 10 μέρες από ενεργή FTTH στην Vodafone προς την Cosmote πάλι FTTH εκμεταλλευόμενος την ύπαρξη νέου φοιτητικού πασου και ακόμα η αίτηση βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας. Σε ενημέρωση μου ακόμα περιμένουν να γίνει η αλλαγή του αριθμού πασου για να προχωρήσει η αίτηση μιας και όταν ήμουν φοιτητής πριν σχεδόν 15 χρόνια είχα πάλι σύνδεση φοιτητική.  Δηλαδή για μια απλή ενημέρωση εγγράφου στο σύστημα τους που πρέπει να γίνει χειροκίνητα απ' ότι καταλαβαίνω από το Backoffice τους καθυστερεί όλη η διαδικασία και στην εξυπηρέτηση πελατών λένε ότι μπορεί να πάρει και μήνα. 

Edited by AlexM2

41 minutes ago, AlexM2 said:

Πάντως εκτός από αξιοπρεπές δίκτυο η Cosmote υστερεί σημαντικά σε εξυπηρέτηση/υποστήριξη. Έχω κάνει αίτημα φορητότητας εδώ και 10 μέρες από ενεργή FTTH στην Vodafone προς την Cosmote πάλι FTTH εκμεταλλευόμενος την ύπαρξη φοιτητικού πασου και ακόμα βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας. Σε ενημέρωση μου ακόμα περιμένουν να γίνει η αλλαγή του αριθμού πασου μιας και όταν ήμουν φοιτητής πριν σχεδόν 15 χρόνια είχα πάλι σύνδεση φοιτητική. Δηλαδή για μια απλή ενημέρωση εγγράφου που πρέπει να γίνει χειροκίνητα απ' ότι καταλαβαίνω καθυστερεί όλη η διαδικασία και στην εξυπηρέτηση πελατών λένε ότι μπορεί να πάρει και μήνα. 

Κάτσε, τους έχεις καταθέσει εσύ το πάσο απ ο, τι καταλαβαίνω και αυτοί πρέπει να ενημερώσουν στο σύστημά τους τον νέο αριθμό πασου; Ή δεν έχει εκδοθεί κάτι από πλευράς της υπηρεσίας που βγάζει τις ακαδημαϊκές ταυτότητες και το περιμένουν; 

27 minutes ago, johnny_htc said:

Κάτσε, τους έχεις καταθέσει εσύ το πάσο απ ο, τι καταλαβαίνω και αυτοί πρέπει να ενημερώσουν στο σύστημά τους τον νέο αριθμό πασου; Ή δεν έχει εκδοθεί κάτι από πλευράς της υπηρεσίας που βγάζει τις ακαδημαϊκές ταυτότητες και το περιμένουν; 

Τους έχω καταθέσει το πασο και αυτοί απλά πρέπει να το ενημερώσουν. 

2 minutes ago, AlexM2 said:

Τους έχω καταθέσει το πασο και αυτοί απλά πρέπει να το ενημερώσουν. 

Οκ, κατάλαβα. Μου ακούγεται περίεργο βέβαια να θέλει τόσο καιρό που σου είπαν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο χρονοβόρα διαδικασία.. Αλλά για να στο είπαν, μάλλον έτσι θα συμβαίνει πάντα 

1 minute ago, johnny_htc said:

Οκ, κατάλαβα. Μου ακούγεται περίεργο βέβαια να θέλει τόσο καιρό που σου είπαν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο χρονοβόρα διαδικασία.. Αλλά για να στο είπαν, μάλλον έτσι θα συμβαίνει πάντα 

Απλά είναι λίγο τραγικό. Καλά την εξυπηρέτηση πελατών δεν την εμπιστεύομαι και τόσο γιατί κάθε φορά σου λένε και κάτι διαφορετικό. 

On 10/10/2025 at 9:04 ΠΜ, johnny_htc said:

Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα. Αν όμως τα resources δεν επαρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση, τότε γίνεται.  

Βρε παιδιά στην COSMOTE TV πως καταλαβαίνεις ότι έχεις δει μια σειρά ή μια ταινία 

εγώ αναγκαστικά βάζω like ή τα βάζω στις λίστες μου … 

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίζεις ποια έχεις δει και ποια όχι ;

Επειδή η COSMOTE έχει αναλάβει τεράστιο μέρος της χώρας για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέσω του UFBB, αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς όπως εδώ, ούτε σε δέκα χρόνια δε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Στην περιοχή μας, πέρασαν συνεργεία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο μπήκαν οι καμπίνες, τον Μάιο έγινε το κλείσιμο των νέων φρεατίων και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις καινούριες καμπίνες. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο συνέχισαν με κάποια κουτάκια σε σπίτια και λίγες κολώνες για εναέρια περάσματα, τον Αύγουστο ό,τι περίσσευε, και από τον Σεπτέμβριο, τίποτα. Όλα παραμένουν διακοσμητικά. 

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι τον τελευταίο μήνα ενημέρωναν αρκετό κόσμο οι τεχνικοί  πως "στις 15 του μηνός να καλέσετε για αίτηση". Είπαν πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω μιας νέας καμπίνας (κάτι είχαν μπερδέψει) , αλλά το θέμα λύθηκε (πριν λίγο καιρό έλεγαν να καλέσουν για αίτηση στις 10 Σεπτεμβρίου αλλά μετά το άλλαξαν)..

Και φτάνουμε σήμερα 15 του μηνός και..🥁..τίποτα! Καμία διαθεσιμότητα για FTTH, όλοι κολλημένοι ακόμα στην ADSL. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο και ακούει το κλασικό "δεν έχουμε ακόμα διαθεσιμότητα", ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι τους πρότειναν 5G Wi-Fi (!) , τη στιγμή που η οπτική ίνα είναι έξω από το σπίτι τους και περιμένει απλώς να περαστεί μέσα. Μιλάμε για απίστευτη ανοργανωσιά και πλήρη αδιαφορία. Και δεν πρόκειται για καμιά τεράστια περιοχή, μια κωμόπολη είναι. Υπάρχουν μάλιστα και επιχειρήσεις που δεν πέρασαν καν ίνα, και 4 σχολεία κολλημένα στην ADSL τα οποία  απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει με 24άρα σύνδεση, μαζί με μερικές πολυκατοικίες πιο κάτω. Κυριολεκτικά πρίν 3 από τα σχολεία αυτά σταμάτησαν την επέκταση, μπροστά τους.

Είπα να τους ρωτήσω και εγώ στο messenger, τι συμβαίνει και απάντησαν 

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε η περιοχή είναι ενταγμένη στο πλάνο αναβάθμισης του δικτύου οπτικών ινών και αναμένεται η ολοκλήρωση κατασκευής έως το τέλος του 2025 καθώς το έργο είναι σε εξέλιξη.Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εκ νέου στα τέλη του έτους σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται διαθέσιμο δίκτυο ftth για την περιοχή.Σε κάθε περίπτωση εφόσον διατεθεί δίκτυο για την περιοχή θα εμφανιστεί και σχετική προσφορά για τη γραμμή μέσω του Μy Cosmote App.

Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο για μια μικρή περιοχή; Κατάντια θα έλεγα. 

Με συγχωρείτε για όλο αυτό το σεντόνι.

Οτιδήποτε σταθερό στην ομιλια & ίντερνετ για μένα είναι μάταιο, από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτική  απεριόριστων στην κινητή. 

53 minutes ago, VIPdriver said:

Οτιδήποτε σταθερό στην ομιλια & ίντερνετ για μένα είναι μάταιο, από τη στιγμή που υπάρχει εναλλακτική  απεριόριστων στην κινητή. 

Όχι απαραίτητα, πχ όταν μιλάμε για μεγάλες επιχειρήσεις, σχολεία, δημόσια κτίρια κλπ, δεν παίζει το 5G Wifi, με την καμία. Για μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι αλλιώς τα πράματα, οκ

1 ώρα πριν, elkons said:

Επειδή η COSMOTE έχει αναλάβει τεράστιο μέρος της χώρας για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μέσω του UFBB, αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς όπως εδώ, ούτε σε δέκα χρόνια δε θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Είναι πραγματικά απίστευτο.

Στην περιοχή μας, πέρασαν συνεργεία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο μπήκαν οι καμπίνες, τον Μάιο έγινε το κλείσιμο των νέων φρεατίων και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στις καινούριες καμπίνες. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο συνέχισαν με κάποια κουτάκια σε σπίτια και λίγες κολώνες για εναέρια περάσματα, τον Αύγουστο ό,τι περίσσευε, και από τον Σεπτέμβριο, τίποτα. Όλα παραμένουν διακοσμητικά. 

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι τον τελευταίο μήνα ενημέρωναν αρκετό κόσμο οι τεχνικοί  πως "στις 15 του μηνός να καλέσετε για αίτηση". Είπαν πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση λόγω μιας νέας καμπίνας (κάτι είχαν μπερδέψει) , αλλά το θέμα λύθηκε (πριν λίγο καιρό έλεγαν να καλέσουν για αίτηση στις 10 Σεπτεμβρίου αλλά μετά το άλλαξαν)..

Και φτάνουμε σήμερα 15 του μηνός και..🥁..τίποτα! Καμία διαθεσιμότητα για FTTH, όλοι κολλημένοι ακόμα στην ADSL. Ο κόσμος παίρνει τηλέφωνο και ακούει το κλασικό "δεν έχουμε ακόμα διαθεσιμότητα", ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι τους πρότειναν 5G Wi-Fi (!) , τη στιγμή που η οπτική ίνα είναι έξω από το σπίτι τους και περιμένει απλώς να περαστεί μέσα. Μιλάμε για απίστευτη ανοργανωσιά και πλήρη αδιαφορία. Και δεν πρόκειται για καμιά τεράστια περιοχή, μια κωμόπολη είναι. Υπάρχουν μάλιστα και επιχειρήσεις που δεν πέρασαν καν ίνα, και 4 σχολεία κολλημένα στην ADSL τα οποία  απ’ ό,τι φαίνεται θα μείνει με 24άρα σύνδεση, μαζί με μερικές πολυκατοικίες πιο κάτω. Κυριολεκτικά πρίν 3 από τα σχολεία αυτά σταμάτησαν την επέκταση, μπροστά τους.

Είπα να τους ρωτήσω και εγώ στο messenger, τι συμβαίνει και απάντησαν 

Μετά από έλεγχο που πραγματοποιήσαμε η περιοχή είναι ενταγμένη στο πλάνο αναβάθμισης του δικτύου οπτικών ινών και αναμένεται η ολοκλήρωση κατασκευής έως το τέλος του 2025 καθώς το έργο είναι σε εξέλιξη.Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας εκ νέου στα τέλη του έτους σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται διαθέσιμο δίκτυο ftth για την περιοχή.Σε κάθε περίπτωση εφόσον διατεθεί δίκτυο για την περιοχή θα εμφανιστεί και σχετική προσφορά για τη γραμμή μέσω του Μy Cosmote App.

Δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο για μια μικρή περιοχή; Κατάντια θα έλεγα. 

Με συγχωρείτε για όλο αυτό το σεντόνι.

Επόμενη εργολαβία μάλλον τα σχολεία κλπ, γιατί έτσι και αλλιώς το Ufbb υποτίθεται περιλαμβάνει και την κάλυψη πολλών τέτοιων δημοσίων κτιρίων είχα διαβάσει. Τώρα για τον χρόνο που τους παίρνει για να κάνουν κάλυψη είναι άλλο θέμα, υποτίθεται μέχρι το 2030 πρέπει να παραδώσουν πολύ μεγάλο μήκος κάλυψης, χλμ σε όλους τους νομούς, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να πουλήσουν κιόλας υπηρεσίες, αλλιώς τι κάνουν..