Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, leo06 said:

Θα πάω σε Vodafone πχ με μια γραμμή edge και όχι στην Telekom με full 5g? Δεν νομίζω.

Κοίτα είναι ανάλογα τη περιοχή αλλά είναι λάθος να κρίνουμε από τις γραμμές του σήματος και όχι από την ποιότητα της υπηρεσίας. 

Μπορεί σε έναν να βλέπεις φουλ σήμα Β20 και στον άλλο 2 γραμμές Β7. Ε αυτός με τη Β7 θα βγάλει παραπάνω ταχύτητες προφανώς.

Hlias.

• Απαντήσεις 16,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγω παντως μπορω να πω με σιγουρια οτι οταν βρίσκομαι σε πλήθος κόσμου σε happenings η βονταφονάρα κλατάρει (ουτε καν μηνυμα στο βαιμπερ δεν εφευγε), ενω η κοσμοτε φουλ λειτουργική. Και εαν σκεφτουμε οτι αναλογικα 5 στους 10 εχουν κοσμοτε και 3 στους 10 εχουν βονταφον, θα επρεπε το αντίθετο να συμβαίνει. 

18 minutes ago, elkons said:

Κοίτα είναι ανάλογα τη περιοχή αλλά είναι λάθος να κρίνουμε από τις γραμμές του σήματος και όχι από την ποιότητα της υπηρεσίας. 

Μπορεί σε έναν να βλέπεις φουλ σήμα Β20 και στον άλλο 2 γραμμές Β7. Ε αυτός με τη Β7 θα βγάλει παραπάνω ταχύτητες προφανώς.

Ότι έγραψα παραπάνω. Μια γραμμή edge ουσιαστικά δεν έχεις internet. Το τηλέφωνο δεν έβγαζε τη μέρα γιατί έψαχνε συνεχώς για σήμα. Με cosmote full σήμα και επανήλθα στα φυσιολογικά με δύο μέρες. Ούτε ένα μήνα δεν άντεξα με Vodafone, να πληρώνεις λιγότερα, οκ, αλλά να μην έχεις δεδομένα ουσιαστικά είχαν πεταμένα λεφτά.

3 ώρες πριν, VIPdriver said:

Εγω παντως μπορω να πω με σιγουρια οτι οταν βρίσκομαι σε πλήθος κόσμου σε happenings η βονταφονάρα κλατάρει (ουτε καν μηνυμα στο βαιμπερ δεν εφευγε), ενω η κοσμοτε φουλ λειτουργική. Και εαν σκεφτουμε οτι αναλογικα 5 στους 10 εχουν κοσμοτε και 3 στους 10 εχουν βονταφον, θα επρεπε το αντίθετο να συμβαίνει. 

Πρέπει όμως και να σκεφτούμε.. όταν πάνω κάτω οι υπηρεσίες χρεώνονται από όλα τα δίκτυα στην ίδια τιμή και πολλές φορές ακριβότερα στην Cosmote..

Πόσα έσοδα έχει η Cosmote αναλογικά και πόσα η Vodafone;

Το ίδιο εύκολα θα χτίσουν δίκτυο;;

Βέβαια η Cosmote κάποτε ήταν κρατική με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην ήδη υπάρχουσα υποδομή.

Νομίζω γενικώς πως έχουν συμφωνήσει στο μερίδιο πελατών που έχει η καθεμία και έχουν συμβιβαστεί. Και φροντίζουν να το ισορροπούν εκεί το πράγμα συνέχεια με τις ανάλογες προσφορές. (Κοινώς καρτέλ)

Edited by cu2goup

2 minutes ago, cu2goup said:

Βέβαια η Cosmote κάποτε ήταν κρατική με ό,τι συνεπάγεται αυτό στην ήδη υπάρχουσα υποδομή.

Σταθερής, ναι, οι περίφημες 24άρες ADSL, οι χαλκογραμμές και οι υποδομές του ΟΤΕ ήταν όντως κρατική προίκα. Στην κινητή όμως, είναι αλλιώς, πέρα από το 2G της πρώτης εποχής και την αξιοποίηση κάποιων ακινήτων/πύργων του ΟΤΕ, το 4G και το 5G χτίστηκαν εξ ολοκλήρου με νέες επενδύσεις της Deutsche Telekom. Δεν μπορεί επομένως να συγκριθεί το κρατικό παρελθόν της σταθερής με το πώς στήθηκε το mobile δίκτυο.

Hlias.

4 minutes ago, elkons said:

Δεν μπορεί επομένως να συγκριθεί το κρατικό παρελθόν της σταθερής με το πώς στήθηκε το mobile δίκτυο.

Είχε καλά έσοδα από τη σταθερή όμως.. μόνο αυτό υπήρχε τότε και θυμάσαι τι πληρώναμε..

Άσε που και άλλο isp να είχες, έναν OTE τον ήθελες..

4 ώρες πριν, dasnowy said:

Για τα rcs θέλει το ios 26 ή αρκεί και η 18.7;

26

Έχουν περάσει FFTH στη περιοχή μου και παρατήρησα σε ένα φρεάτιο έλεγε OTE Ultrafast. Θυγατρική είναι;

Hlias.

15 minutes ago, elkons said:

Έχουν περάσει FFTH στη περιοχή μου και παρατήρησα σε ένα φρεάτιο έλεγε OTE Ultrafast. Θυγατρική είναι;

Όχι μαν μου, δεν είναι θυγατρική. Είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης οπτικής του ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές https://www.cosmote.gr/static/otegroup/el/article/implementation_ultrafast_broadband. Βλέπω περιλαμβάνει την Εύβοια, μάλλον αυτός είναι ο λόγος ή κάποιο φρεάτιο που περίσσεψε. Πολλές φορές έχω δει να βάζουν και την "ταμπέλα" αυτή και πάνω στα καφαο πχ το είδα πρόσφατα στο Άστρος θυμάμαι που πάλι είναι μέρος του προγράμματος αυτού η ανάπτυξη οπτικής εκεί που σου έλεγα με τις εναέριες κλπ. Τώρα σε βλέπω να αρχίζεις να παρατηρήσεις τα φρεάτια στην περιοχή τι γράφουν πάνω 😜😜😜. Αθήνα πάντως δεν το έχω δει ποτέ να το γράφει σε κάποιο. Πάμπολλα καινούργια με λογότυπο οτε και κάποια παλιού τύπου που σίγουρα θα έχεις δει με τεράστια γράμματα οτε, που πέρασαν και από κει αν τους βόλευε κάποιες οδεύσεις 

24 minutes ago, elkons said:

Το UFBB είναι η εξέλιξη του παλαιότερου SFBB. Είναι ΣΔΙΤ για εγκατάσταση (κυρίως) οπτικών σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν θεωρούνται εμπορικά επωφελείς για τους παρόχους, γι' αυτό και επιδοτούνται.

https://www.digitalplan.gov.gr/dimosievma/96/anaptyxi-ypodomon-yperypsilis-evryzonikotitas-ufbb

Η ΤΕΡΝΑ έχει "γειώσει" κανονικά τα δικά της lots, παρότι οι προσφορές ήταν δεσμευτικές, και έχει πάρει διαδοχικές παρατάσεις για να ξεκινήσει.

Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να κάνει τις δικές του εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές, με προεξάρχουσα την Εύβοια.

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Όχι μαν μου, δεν είναι θυγατρική. Είναι το πρόγραμμα ανάπτυξης οπτικής του ΟΤΕ σε διάφορες περιοχές https://www.cosmote.gr/static/otegroup/el/article/implementation_ultrafast_broadband. Βλέπω περιλαμβάνει την Εύβοια, μάλλον αυτός είναι ο λόγος ή κάποιο φρεάτιο που περίσσεψε. Πολλές φορές έχω δει να βάζουν και την "ταμπέλα" αυτή και πάνω στα καφαο πχ το είδα πρόσφατα στο Άστρος θυμάμαι που πάλι είναι μέρος του προγράμματος αυτού η ανάπτυξη οπτικής εκεί που σου έλεγα με τις εναέριες κλπ. Τώρα σε βλέπω να αρχίζεις να παρατηρήσεις τα φρεάτια στην περιοχή τι γράφουν πάνω 😜😜😜. Αθήνα πάντως δεν το έχω δει ποτέ να το γράφει σε κάποιο. Πάμπολλα καινούργια με λογότυπο οτε και κάποια παλιού τύπου που σίγουρα θα έχεις δει με τεράστια γράμματα οτε, που πέρασαν και από κει αν τους βόλευε κάποιες οδεύσεις 

Απλά είχα σταματήσει στα φανάρια, έξω από τον ΟΤΕ και κοίταξα κάτω το καινούργιο καπάκι απο το φρεάτιο. Καμπίνα δεν μπηκε στον ΟΤΕ, αλλά σε άλλα σημεία, διάσπαρτες. Πρέπει να είναι γύρω στις 8.

1 ώρα πριν, minast said:

Το UFBB είναι η εξέλιξη του παλαιότερου SFBB. Είναι ΣΔΙΤ για εγκατάσταση (κυρίως) οπτικών σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν θεωρούνται εμπορικά επωφελείς για τους παρόχους, γι' αυτό και επιδοτούνται.

https://www.digitalplan.gov.gr/dimosievma/96/anaptyxi-ypodomon-yperypsilis-evryzonikotitas-ufbb

Η ΤΕΡΝΑ έχει "γειώσει" κανονικά τα δικά της lots, παρότι οι προσφορές ήταν δεσμευτικές, και έχει πάρει διαδοχικές παρατάσεις για να ξεκινήσει.

Ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει να κάνει τις δικές του εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές, με προεξάρχουσα την Εύβοια.

Απομακρυσμένη δε τη λες, μια κωμόπολη 5km πιο πέρα από τη πρωτεύουσα της Εύβοιας, δεν είναι απομακρυσμένο νησί θέλω να πω. Καλά λεπτομέρειες λεω, τουλάχιστον θα ξεκολλήσουμε από τον χαλκό,η τοπική κεραία έχει ήδη γύρω στα 3 χρόνια οπτική διασύνδεση. 

Εφόσον έχουν την Εύβοια προεξάρχουσα, ελπίζω να δούνε και Βόρεια-Νότια. Βόρεια δεν έχω δει κάποια εργασία για FFTH, λίγο Νότια, Κεντρική κάτι έχει.

Καλώς. Αναμένουμε ακόμα 6ο μήνα για διαθεσιμότητα. Μέσα στο 10ημερο ή αύριο θα δωθεί διαθεσιμότητα σύμφωνα με έναν τεχνικό που ρώτησε γνωστός μου.

Hlias.

18 minutes ago, elkons said:

Απλά είχα σταματήσει στα φανάρια, έξω από τον ΟΤΕ και κοίταξα κάτω το καινούργιο καπάκι απο το φρεάτιο. Καμπίνα δεν μπηκε στον ΟΤΕ, αλλά σε άλλα σημεία, διάσπαρτες. Πρέπει να είναι γύρω στις 8.

Απομακρυσμένη δε τη λες, μια κωμόπολη 5km πιο πέρα από τη πρωτεύουσα της Εύβοιας, δεν είναι απομακρυσμένο νησί θέλω να πω. Καλά λεπτομέρειες λεω, τουλάχιστον θα ξεκολλήσουμε από τον χαλκό,η τοπική κεραία έχει ήδη γύρω στα 3 χρόνια οπτική διασύνδεση. 

Εφόσον έχουν την Εύβοια προεξάρχουσα, ελπίζω να δούνε και Βόρεια-Νότια. Βόρεια δεν έχω δει κάποια εργασία για FFTH, λίγο Νότια, Κεντρική κάτι έχει.

Καλώς. Αναμένουμε ακόμα 6ο μήνα για διαθεσιμότητα. Μέσα στο 10ημερο ή αύριο θα δωθεί διαθεσιμότητα σύμφωνα με έναν τεχνικό που ρώτησε γνωστός μου.

Μπορεί να μην είναι το Βασιλικό και η Ερέτρια ας πούμε ή Κάρυστος ξέρω γω, αλλά να "βρήκαν ευκαιρία" να τα συμπεριλαβουν όλα στο ufbb με την υπόλοιπη Εύβοια 😉

9 minutes ago, johnny_htc said:

Μπορεί να μην είναι το Βασιλικό και η Ερέτρια ας πούμε ή Κάρυστος ξέρω γω, αλλά να "βρήκαν ευκαιρία" να τα συμπεριλαβουν όλα στο ufbb με την υπόλοιπη Εύβοια 😉

Ευκαιρία όλη την Εύβοια, σιγά μη χάσουν χαζοί είναι;

Η Ερέτρια παρεπιπτόντως δεν έχει καθόλου FFTH. ADSL OTE και λίγο VDSL στο κέντρο κληρονομιά από την Hellas Online. Μέχρι Μαλακώντα πέρασαν λίγες οπτικές ίνες στα όρια των Δήμων. 

Για Κάρυστο δεν έχω ιδέα, έχω πάρα πολύ καιρό να παω. Κύμη και Αλιβέρι έχουν ξεκινήσει.

Παρεπιπτόντως Κύμη και Αλιβέρι άνετα θα σήκωσαν FWA. Σχεδόν παντού έχει Ν78 (ALIVERI-TOP, KYMI TOP, KYMI TOP 2).

Μάλλον μπήκε Ν78 και στην OKTONIA TOP. Θα δω όταν περάσω, τώρα δεν είναι εύκολο.

Edited by elkons

Hlias.

Just now, elkons said:

Ευκαιρία όλη την Εύβοια, σιγά μη χάσουν χαζοί είναι;

Η Ερέτρια παρεπιπτόντως δεν έχει καθόλου FFTH. ADSL OTE και λίγο VDSL στο κέντρο κληρονομιά από την Hellas Online. Μέχρι Μαλακώντα πέρασαν λίγες οπτικές ίνες στα όρια των Δήμων. 

Για Κάρυστο δεν έχω ιδέα, έχω πάρα πολύ καιρό να παω. Κύμη και Αλιβέρι έχουν ξεκινήσει.

Γενικά νότια και κεντρική Εύβοια έχει αυτές τις μεγάλες περιοχές που αναφέραμε, δε ξέρω αν ξεχάσαμε κάποια πχ Αρτάκη ίσως; Εσύ ξέρεις καλύτερα. Σκοπός είναι πιστεύω να πάνε παντού σ' αυτές τις περιοχές (και παρομοίως σε όλη τη χώρα). Τώρα στο βόρεια εκτός από Αιδηψό, δε ξέρω ποια άλλη μεγάλη κωμόπολη υπάρχει 

13 minutes ago, johnny_htc said:

Γενικά νότια και κεντρική Εύβοια έχει αυτές τις μεγάλες περιοχές που αναφέραμε, δε ξέρω αν ξεχάσαμε κάποια πχ Αρτάκη ίσως; Εσύ ξέρεις καλύτερα. Σκοπός είναι πιστεύω να πάνε παντού σ' αυτές τις περιοχές (και παρομοίως σε όλη τη χώρα).  

Α ναι! Πήγαν και Ψαχνά. Νέα Αρτάκη για τη κεραία έχουν, και γενικά στον δρόμο ενώνει Χαλκίδα- Νέα Αρτάκη αλλά δεν έχω ιδέα αν πέρασαν FFTH. Πέρασαν και εναέριες έξω από τη πόλη σε μικρούς οικισμούς κοντά στον Δοκό.

13 minutes ago, johnny_htc said:

Τώρα στο βόρεια εκτός από Αιδηψό, δε ξέρω ποια άλλη μεγάλη κωμόπολη υπάρχει 

Δεν είναι ακόμα ανάγκη για Αιδηψό, πιάνεις εύκολα Gbit με 5G, έχει όλη η Αιδηψός Ν78 (παραλιακά από ΟΤΕ, πιο πάνω απο τη μεγάλη). Θα μπορούσαν όμως Ιστιαία ή Μαντούδι αλλά δε νομίζω να χει ζήτηση ούτε είναι τουριστικά. Είναι όμως Πευκί, Κανατάδικα,Αγκάλη, Λίμνη όπου έχει Ν78 και είναι παραθαλάσσια χωριά, δεν υπάρχει περίπτωση για οπτική, Ν78 έχουν πλην Λίμνης αλλά έχει άδεια για AIR. Η Omni έφυγε τουλάχιστον.

Άρα όντως βγάζει νόημα να μην έχει στα Βόρεια τελικά. 

Edited by elkons

Hlias.

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στο εξοχικό στην Κερατέα.

Στους οικισμούς Δασκαλειό και Καλοπήγαδο παρατήρησα σε πολλές κολώνες του ΟΤΕ τυλιγμένες κουλούρες οπτικής ίνας όπως της ΔΕΗ.

Δεν είναι συνδεδεμένη κάπου, απλά κρέμεται, μαζί με τα αρχαία καλώδια.

Η περιοχή υποφέρει με άθλιες ταχύτητες ADSL και λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει (πολλά χιλιόμετρα, αραιά σπίτια, πολλά κλειστά σπίτια, καθόλου επιχειρήσεις, κυρίως ηλικιωμένοι) μάλλον δεν έχει προοπτική ίνας με τον κλασσικό τρόπο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

3 ώρες πριν, MIKU said:

Στους οικισμούς Δασκαλειό και Καλοπήγαδο παρατήρησα σε πολλές κολώνες του ΟΤΕ τυλιγμένες κουλούρες οπτικής ίνας όπως της ΔΕΗ.

Η περιοχή υποφέρει με άθλιες ταχύτητες ADSL και λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει (πολλά χιλιόμετρα, αραιά σπίτια, πολλά κλειστά σπίτια, καθόλου επιχειρήσεις, κυρίως ηλικιωμένοι) μάλλον δεν έχει προοπτική ίνας με τον κλασσικό τρόπο.

Σχεδόν σίγουρα UFBB και αυτά 🙂

1 hour ago, minast said:

Σχεδόν σίγουρα UFBB και αυτά 🙂

Έχουν τραβήξει σε πολλά σημεία φαίνεται πλέον, Πελοπόννησο και Αττική και Εύβοια όπως έχουμε δει 

4 ώρες πριν, MIKU said:

Την κεντρική ίνα σκέψου, θα την φέρουν "υπόγεια", μετά ξεκινάνε διανομή σε σπίτια με αυτόν τον τρόπο 😉 Το πότε, είναι άλλο θέμα 

Edited by johnny_htc

6 ώρες πριν, johnny_htc said:

Έχουν τραβήξει σε πολλά σημεία φαίνεται πλέον, Πελοπόννησο και Αττική και Εύβοια όπως έχουμε δει 

Την κεντρική ίνα σκέψου, θα την φέρουν "υπόγεια", μετά ξεκινάνε διανομή σε σπίτια με αυτόν τον τρόπο 😉 Το πότε, είναι άλλο θέμα 

Πάντως η περιοχή πάσχει, το Δασκαλειό δεν είχε μέχρι πέρσι καν διαθέσιμη πόρτα στο Α.Κ., αλλά και να είχε τα πιο απομακρυσμένα σημεία πιάνουν 3-4Mbps...

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

2 ώρες πριν, MIKU said:

Πάντως η περιοχή πάσχει, το Δασκαλειό δεν είχε μέχρι πέρσι καν διαθέσιμη πόρτα στο Α.Κ., αλλά και να είχε τα πιο απομακρυσμένα σημεία πιάνουν 3-4Mbps...

Λογικό. Αυξήθηκαν τα σπίτια, ο πληθυσμός, θα έφτιαξαν κάμποσοι εκεί. Όμως το δίκτυο έμεινε με τις υποδομές που είχαν προβλεφθεί το 1970 ξέρω γω, πότε φτιάχτηκαν. Εννοείται οι adsl δεν επαρκούν για τίποτα πλέον, δεν αξίζει καν να έχεις άμα υπάρχει κεραία εκεί. Οπότε θα το λύσουν με τις οπτικές τώρα για τα καλά, μακάρι να συνδεθούν σύντομα