Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απο την στιγμη που λες οτι σου βγαζει και μια γραμμη η οθονη τοτε πιστευω οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου γιατι αυτο το προβλημα οταν το κανει η οθονη ειναι το τροφοδοτικο.επισης και τα αλλα κουλα που σου κανει ειναι συμπτωματα τροφοδοτικου.για πες τι μαρκα ειναι...μπορει να ειναι 550 watt και σχετικα καινουργιο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χαλασει ειτε απο καμια αστοχια υλικου ειτε απο την αξιοπιστη εταιρεια παροχης ηλεκτρικου ρευματος...

Απο την στιγμη που λες οτι σου βγαζει και μια γραμμη η οθονη τοτε πιστευω οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου γιατι αυτο το προβλημα οταν το κανει η οθονη ειναι το τροφοδοτικο.επισης και τα αλλα κουλα που σου κανει ειναι συμπτωματα τροφοδοτικου.για πες τι μαρκα ειναι...μπορει να ειναι 550 watt και σχετικα καινουργιο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να χαλασει ειτε απο καμια αστοχια υλικου ειτε απο την αξιοπιστη εταιρεια παροχης ηλεκτρικου ρευματος...

Το τροφοδοτικο μου ειναι Chieftec 550watt.Στα αριστερα δεν μου βγαζει γραμμη αλλα κανει μικρα κυματακια σαν να εχει μαγνητισμο για παραδειγμα.

Εχει τουλάχιστον διπλάσιες επιδώσεις απο την 8600...

τις περιμένουμε περίπου στα τέλη αυτού του μήνα...αλλα μην περιμένεις τπτ τρελό σε σχέση με τις τωρινές κάρτες.

Αν η 9600 εχει τις διπλασιες επιδοσεις απο την 8600, τοτε πλησιαζει σε επιδοσεις την 8800!

Πως να μην περιμενω τρελες διαφορες απο την 9800??

καλά δεν είναι και αναλογικά αυτα.....

προς το παρόν τρωνε σκόνη απο της 3870Χ2 (λόγω driver μάλλον)

Δες εδώ

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

Καλημερα εδω και μερικές μέρες σκέφτομαι να αλλαξω την κάρτα γραφικών μου( asus EN7600gs silent 512mb) με αφορμη την αλλαγη της οθόνης μου(πηρα την samsung 2232BW).Αυτο που θέλω απο την καινούργια κάρτα ειναι να παίζει φυσικά όλα τα καινούργια games χωρις κολλήματα,σπασίματα κ.τ.λ.(κατι που τώρα γίνεται με την υπάρχων κάρτα) και επίσης να μπορει να βοηθήσει και την οθόνη μου να αποδίδει τα μέγιστα.Τα χρήματα που διαθέτω είναι 200-250€.

Το μηχάνημα(amd athlon 64 *2 3800 + 2gh am2,τροφοδοτικό tagan tg480 -u01 480w dual fan,και μνήμη 4*512.

Καλημέρα...Σκέφτομαι την αγορά μιας καινούριας κάρτας γραφικών για το μηχάνημα μου.Έχω ενα Amd phenom 9500,MoBo ASUS M2N-SLI DELUXE,Ram 4gb at 800mhz dual channel.Η τωρινή μου κάρτα γραφικών ειναι μια απλή 7600gs στα 512mb.Θα ήθελα την γνώμη σας για να πάρω κατι το οποίο θα είναι αποτελεσματικό με το ολο μηχάνημα και θα μπορεί απροβλιμάτιστα να σηκώνει τα καινούρια παιχνίδια.Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Παιδιά χρειάζομαι μια βοήθεια.. Πήρα πρόσφατα μια ATI 3700HD και έχω συνδέσει το PC εκτός από το 22" monitor μου και σε μια LCD TV Samsung. Το πρόβλημα μου είναι οτι πριν με την NVIDIA 8800 που είχα μπορούσα να εναλάσω τις εξόδους μέσα από το NVIDIA panel από το monitor στην LCD (Single display mode). Τώρα με την ATI μου δίνει την επιλογή Clone mode (δηλαδή εικόνα και στις 2 οθόνες ταυτόχρονα που δεν θέλω...) ή extend (δηλαδή μια εικόνα και στις 2 οθόνες..) . Δεν υπάρχει single display mode και να μπορώ να εναλάσω στην ATI ???? Σε clone mode το PowerDVD δεν μπορεί να παίξει blue-ray που θέλω....

Thanks για την βοήθεια !

Εχω αυτή την motherboard με Core2Duo E4600 και 4GB RAM. Θέλω να βάλω μία κάρτα γραφικών για παιχνίδια που να πιάνει μία θέση λόγω έλλειψης χώρου.
Γιώργος

Οκ παιδιά το βρήκα πως γίνεται...;έφτιαξα και profil για να εναλάσω...και η κάρτα είναι η ATI 3870....thanks

• 2 weeks later...

Διαθέσιμες εντός ολίγον ημερών είναι οι νέες κάρτες γραφικών series 9 :D

http://img148.imageshack.us/img148/3198/1097849gm6.jpg

499 €... TwinTech 9800GX2

519 €... Albatron SVGA 9800GX2

540 €... Asus 9800GX2

545 €... Evga SVGA 9800GX2

Θα βγει και 9800 GTX γυρω στα 350. Υπομονη λιγες μερες.

Παντως για 8800GTX δεν θα πηγαινα. Θα προτιμουσα μια 8800GTS (512).

Θα βγει και 9800 GTX γυρω στα 350. Υπομονη λιγες μερες.

Παντως για 8800GTX δεν θα πηγαινα. Θα προτιμουσα μια 8800GTS (512).

+1!!!!

Never Settle 3...

Ψαχνω μια καρτα μεχρι 60Ε.

Ειμαι αναμεσα σε αυτες

256 MB PCIE ATI Radeon XD2400PRO MSI TD256EH €37,51

256 MB PCIE nVidia GF 8400GS MSI TD256EH SILENT €37,77

256 MB PCIE ATI Radeon HD2600PRO MSI T2D256E/D2 €54,63

256 MB PCIE nVidia GF 8500GT MSI TD256EH/D2 €57,71

Φυσικα MSI και προκειται για νεο μηχανημα AMD (που θα συναρμολογηθει στο εγγυς μελλον) με mobo παλι MSI.

Μεταξυ ΑΤΙ 2400 και NVIDIA 8400 silent η διαφορα ειναι οτι η ATI συγχρονιζει στα 500φευγα Mhz ενω η Nvidia στα 400.

Το ιδιο ισχυει και για την 2600 που συγχρονιζει στα 600 ενω η αντιστοιχη 8500 στα 460Mhz...

Κατα τα αλλα, nvidia ειχα μια ζωη αλλα ισως δεν ειναι κακη μια αλλαγη.

Περιμενω τις αποψεις σας. Θα τις εκτιμησω.

Dream big and dare to fail..

εχω μια hd2600xt 256mb gddr3 με ati catalst 8.3 Έτρεξα απο το ati overdrive το auto-tune και μου έφτασε το gpu clock από τα 800 στα 900 mhz και το memory clock στα 950 mhz. Στο maximum δηλαδή της μπάρας που υπάρχει εκεί.. Μετά το τέλος του τεστ πήγα να βάλω σε αυτές τις ρυθμίσεις τους δείκτες αλλά δν το αποθήκευε. Πήγα να τους βάλω σε χαμηλότερη ρύθμιση ( να ανέβω ανα 20Mhz) και πάλι δεν με άφηνε.. Μόλις πατάω test custom controls ή απλά apply τα επαναφέρει στα αρχικά. Τι κάνω λάθος??
Shit Happens!!!

• 2 weeks later...
Εχω την καρτα γραφικων Evga 8800GTX κ σκεφτομαι να βαλω δευτερη σε διαταξη SLI. Θα εχω προβλημα αν η δευτερη καρτα ειναι 8800GTX αλλα Asus ?? Πρεπει να βαλω κ της ιδιας κατασκευαστριας εταιριας η παιζει ρολο μονο να ειναι ιδιες gpu?

Παιδιά θέλω τη γνώμη σας για ένα νέο PC που σκέφτομαι να στήσω. Επειδή εδώ και αρκετά χρόνια έχω σταματήσει να παρακολουθώ την αγορά στα PCs και έχω χάσει πολλά επεισόδια, αν μπορείτε να με κατατοπίσετε. Αυτό που με απασχολεί είναι ποια κάρτα γραφικών να επιλέξω.

Αυτό που θέλω είναι πολύ καλές επιδόσεις και δυνατότητα οδήγησης 3 TFT monitors ανάλυσης τουλάχιστον 1280 x 1024 (μάλλον θα είναι παραπάνω, ίσως 1600 x 1200 ή κάπου εκεί). Γενικά έχω μια προτίμηση στις Nvidia (έχω ακόμα μια GeForce 4 Ti 4600 απ' το 2002). Τώρα βέβαια αν οι ATI είναι εξίσου καλές ή καλύτερες γιαυτό που θέλω δεν με χαλάει να αγοράσω ATI.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω για να οδηγήσω 3 monitors θα χρειαστώ 2 κάρτες γραφικών έτσι; Έχω ακούσει για τις 8800GT/GTS/GTX. Αν επιλέξω αυτές, απλά αγοράζω 2 κάρτες και τέλος; Για να συνεργαστούν οι 2 κάρτες θέλει κάτι ιδιαίτερο (ίσως ειδική μητρική); Εσείς τι θα επιλέγατε για ένα πολύ δυνατό graphics engine για οδήγηση 3 monitors;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :)

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

σκεφτομαι να φτιαξω το συστημα παρακατω

intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

Corsair Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12

Asus P5KC (S775, DDR2/3 ,P35)

Asus 9600 GT 512MB

και το ερωτημα ειναι για την καρτα γραφικων αξιζει η στα ιδια λεφτα και mb

υπαρχει κατι καλυτερο

σκεφτομαι να φτιαξω το συστημα παρακατω

intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

Corsair Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12

Asus P5KC (S775, DDR2/3 ,P35)

Asus 9600 GT 512MB

και το ερωτημα ειναι για την καρτα γραφικων αξιζει η στα ιδια λεφτα και mb

υπαρχει κατι καλυτερο

Πρωτα-πρωτα σου ευχομαι χρονια πολλα!

Στο θεμα μας τωρα...

Και εγω για την 9600GT σκεφτομαι αλλα βλεπω και την HD3870 512MB .

Απο την αλλη, αν ανεβεις λιγο σε τιμη μπορεις να παρεις την 8800GT 512MB

Θα σου προτεινα την 3870 απο την στιγμη που εχεις επιλεξει μητρικη που υποστηριζει CrossFire και οχι SLI

Δες εδω μηπως σε βοηθησει: http://www.tomshardware.com/2008/02/21/nvidia_geforce_9600_gt/

• 3 weeks later...

Μόλις αγόρασα μια 3870χ2, εκτός απο το οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και πρέπει να μετακινήσω όλους μου τους σκληρούς δίσκους 2 θέσεις πάνω, πρέπει να βάλω και ένα πολύ δυνατό τροφοδοτικό, γιατί απότι είδα μόλις το έβαλα στο υπάρχον (350w και ξέρω πως θέλει 600+) άρχισε να κάνει κάτι ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ το mainboard μου...

Ελπίζω να μην χρειάζεται να κάνω και άλλες προσθήκες στον η/υ ωστε να παίξει σωστά ε?

το ΜΟΒΟ μου ειναι το:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1879&ProductName=GA-8I915P%20Dual%20Graphic

που έχει 2 * PCIe X 16 slot

μπορεί κάποιος φίλος να μου πεί την γνώμη του?

Και άν καποιος που την έχει να μου πει τι γίνετε με το ρεύμα που ζητάει (στα pinakia) γιατί δεν το έχω πολύ καταλάβει...

(ΕΕΕΕ ρε τι ταβάμε για να παίξουμε λίγο PRO σε FULL HD....)

Σας ευχαριστώ πολύ

http://feeds.feedburner.com/Techwargr.1.gif

• 2 weeks later...
Μόλις αγόρασα μια 3870χ2, εκτός απο το οτι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και πρέπει να μετακινήσω όλους μου τους σκληρούς δίσκους 2 θέσεις πάνω, πρέπει να βάλω και ένα πολύ δυνατό τροφοδοτικό, γιατί απότι είδα μόλις το έβαλα στο υπάρχον (350w και ξέρω πως θέλει 600+) άρχισε να κάνει κάτι ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ ΜΠΙΠ το mainboard μου...

Ελπίζω να μην χρειάζεται να κάνω και άλλες προσθήκες στον η/υ ωστε να παίξει σωστά ε?

το ΜΟΒΟ μου ειναι το:

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1879&ProductName=GA-8I915P%20Dual%20Graphic

που έχει 2 * PCIe X 16 slot

μπορεί κάποιος φίλος να μου πεί την γνώμη του?

Και άν καποιος που την έχει να μου πει τι γίνετε με το ρεύμα που ζητάει (στα pinakia) γιατί δεν το έχω πολύ καταλάβει...

(ΕΕΕΕ ρε τι ταβάμε για να παίξουμε λίγο PRO σε FULL HD....)

Σας ευχαριστώ πολύ

το τροφοδοτικό που είχες 350 watt ετσι και αλλιώς θα ήτανε πολύ μικρό για οποιαδήποτε ισχυρή κάρτα γραφικών..

Για τα πινάκια που λες η θα είναι 4 η 6 τα οποία τα οποία είναι για να τροφοδοτήσεις την κάρτα κατευθείαν απο το τροφοδοτικό , όλα τα καινούργια τροφοδοτικά βγάζουν τέτοιο φις , και αν οχι σίγουρα έχει η συσκευασία (της κάρτας)ένα καλώδιο -αντάπτορα- για να μπορείς να το ενώσεις.. Είναι απαραίτητο αυτό , μην την αφήσεις χωρίς τροφοδοσία γιατί πολύ απλά δεν θα λειτουργήσει..

Η κάρτα που αγόρασες είναι super και δεν θα το μετανιώσεις.. και επίσης καλά έκανες και πήρες ATI

Δεν ξερω ποτε θα βγει η νεα σειρα καρτων της Nvidia, παντως εχει ανακοινωσει νεες μητρικες με τριπλο SLI, δηλαδη 3 υποδοχες για καρτες γραφικων PCI-Express!!

http://www.nvidia.co.uk/object/nforce_700i_uk.html

πες μου έναν σοβαρό λόγο σε οικιακό υπολογιστή για 3πλο sli ????

Μην πετάτε τα χρήματα σας σε άχρηστα πράγματα..