Jump to content

Άρνηση καταβολής ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ

Dromeas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι περίεργο όμως που δεν αναφέρεις ότι η ΕΡΤ έχει κέρδος 1,700,000 Ευρώ από την ιστορία της Eurovision.

To oποίο αυτό πως το ξέρουμε; Από που προκύπτει;

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

• Απαντήσεις 145
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παραμύθια. Στην πραγματικότητα το "φόρεμα" που έκανε σημαία η κομματική προπαγάνδα δεν κόστισε απολύτως τίποτα στον φορολογούμενο, γιατί δόθηκε δωρεάν από οίκο μόδας ως χορηγία. Από 0 ευρώ μέχρι 170 χιλιάδες ευρώ είναι κάπως μεγάλη διαφορά, δεν βρίσκεις?

Το φόρεμα ηταν χορηγία του ΟΠΑΠ ο οποίος ΟΠΑΠ ήταν και επισημος χορηγος της Eurovision και τελευταία φορά που τσέκαρα ο ΟΠΑΠ ηταν εταιρεία δημοσίου Δικαίου και συμφερόντων. Πάμε σοίχημα οτι ο Gaultier τα τ΄σπεωσε τα 170?????

Και εκτός αυτού, εφόσον είχε τόσα έσοδα ας δούμε λοιπον το ποιοτικο πρόγραμμα που θα μας προσφέρει αυτή τη χρονιά.:)

"We all have the ability, our choices make the difference ":baby:

Και εκτός αυτού, εφόσον είχε τόσα έσοδα ας δούμε λοιπον το ποιοτικο πρόγραμμα που θα μας προσφέρει αυτή τη χρονιά.:)

:lol: Να σημειωσω οτι το BBC εχει την υποχρεωση να βγαζει καθε χρονο καποια προγραμματα με υψηλα ratings (αλλα οχι "σκουπιδια" τυπου reality), καθως και καποια προγραμματα ("ποιοτικα") τα οποια δεν δειχνουν τα ιδιωτικα καναλια.

Για τον ΟΠΑΠ προσωπικα δεν εχω προβλημα που ηταν χορηγος, αφου ειναι κερδοφορος. Το απαραδεκτο (και προκλητικο) ειναι που ηταν χορηγος η Ολυμπιακη... Εκτος απο τα ασκοπα ταξιδια-promotion της εθνικης τραγουδιαρας μας, ξερουμε αν εδωσε κατι αλλο;

@marvin: Το ειπε ο προεδρος της ΕΡΤ... Μενουμε με την απορια, λοιπον. :p

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Μην το θέτεις οπαδικά. Δεν εννοώ οτι θα διεκδικήσει ποσά. Αλλωστε δεν δικαιούται αφού έχει συμφωνία με άλλο κανάλι.

Εννοώ οτι ίσως με τις ενέργειές του, το γεγονός θα μαθευετεί και θα ζητηθούν εξηγήσεις για αυτά τα υπέρογκα ποσά.

Δεν το θετω οπαδικα.Αυτο που θελω να πω ειναι πως γνωμονας της κινησης αυτης του συγκεκριμενου 'προεδρου' δεν ηταν το ενδιαφερον του(και καλα) για τα λεφτα του κοσμου που'θα φανε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ'με το 'μεγα σκανδαλο'(υποτιθεται)αλλα το γεγονος πως ενω οι αλλοι 2 καλυφθηκαν,αυτος εμεινε στην 'απ'εξω'....

Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed.

James Bond:And the second?

Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg

Όταν πληρώνει 5,500,000 και έχει εισπράξεις από χορηγούς, εισιτήρια και διαφημίσεις 7,280,000 ευρώ, βγάζει κέρδος 1,700,000 (Ευρώ πάντα).

Και δεν υπάρχει λόγος για να μην τους πιστέψουμε γιατί από πίσω είναι η EBU που θέλει να προστατέψει το προϊόν της, και πολύ δύσκολα θα έβγαζαν 'φτιαχτά' νούμερα.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

... η ΕΡΤ δε δουλεύει σωστά, ... αλλάζει το πρόγραμμα χωρίς να ενημερώσει κανέναν για να δείξει ασήμαντη κομματική ομιλία κλπ.)

....

γελοίο editorial των Νέων, ... μέρος κυβερνητικού σχεδίου για να ανέβει η γενική τηλεθέαση της ΕΡΤ και να περνά κυβερνητική προπαγάνδα μέσω του δελτίου.

Δύο προτάσεις αποσπασματικά, για λόγους οικονομίας. (Δε νομίζω να αλλοιώνεται το νόημα, άλλωστε το πλήρες κείμενο υπάρχει μια σελίδα πίσω)

Υποθέτω ότι διαφωνείς με την άποψη που θέλει την ΕΡΤ φερέφωνο και όχημα προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά ταυτόχγρονα αναγνωρίζεις πως για χάρη μιας ασήμαντης κομματικής ομιλίας, διακόπτεται ή αλλάζει το πρόγραμμα χωρίς προειδοποίηση. Μήπως είναι λίγο αντιφατικό αυτό; Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Και κάτι ακόμα, ανεξάρτητο από τα παραπάνω: Η τακτική υποβάθμισης διαφόρων γεγονότων, πράξεων, συμπεριφορών κλπ χρησιμοποιώντας το χαρακτηρισμό "κομματικός" και "προπαγάνδα" δεν προσφέρει πάντα άλλοθι. Καμμιά φορά είναι δυνατό αντί να μειώσει το κύρος του ισχυριζομένου, να παρουσιάσει την μεγάλη πολιτική ευθύνη του στηλιτευομένου.

Γράφουμε όσα ζούμε: www.pella24.gr

Δύο προτάσεις αποσπασματικά, για λόγους οικονομίας. (Δε νομίζω να αλλοιώνεται το νόημα, άλλωστε το πλήρες κείμενο υπάρχει μια σελίδα πίσω)

Υποθέτω ότι διαφωνείς με την άποψη που θέλει την ΕΡΤ φερέφωνο και όχημα προπαγάνδας της εκάστοτε κυβέρνησης. Αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζεις πως για χάρη μιας ασήμαντης κομματικής ομιλίας, διακόπτεται ή αλλάζει το πρόγραμμα χωρίς προειδοποίηση. Μήπως είναι λίγο αντιφατικό αυτό; Μήπως ήθελες να πεις κάτι άλλο;

Και κάτι ακόμα, ανεξάρτητο από τα παραπάνω: Η τακτική υποβάθμισης διαφόρων γεγονότων, πράξεων, συμπεριφορών κλπ χρησιμοποιώντας το χαρακτηρισμό "κομματικός" και "προπαγάνδα" δεν προσφέρει πάντα άλλοθι. Καμμιά φορά είναι δυνατό αντί να μειώσει το κύρος του ισχυριζομένου, να παρουσιάσει την μεγάλη πολιτική ευθύνη του στηλιτευομένου.

Aν πρόσεξες είπα κομματική, όχι κυβερνητική. Και το θέμα μου δεν αφορά την ύπαρξη ή όχι προπαγάνδας απο μέρους της ΕΡΤ, μιλούσα για την έλλειψη σεβασμού έναντι των τηλεθεατών της. Η ΕΡΤ δεν διακόπτει μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στο όνομα της τήρησης ίσων αποστάσεων - και την πληρώνει ο τηλεθεατής. Το ίδιο γίνεται και στα δελτία της όπου πρέπει να ακούγεται και η γνώμη του ΔΙΚΚΙ ή του ΛΑΟΣ για όλα τα θέματα. Περισσότερο ευθυνοφοβία δείχνει αυτό από τους ανθρώπους της ΕΡΤ που απλά επιλέγουν την ασφαλή οδό - αντανακλά όμως και την πραγματικότητα ότι ο καθένας μπορεί να βγεί και να κατηγορήσει την ΕΡΤ για πρακτικές που στα ιδιωτικά κανάλια θεωρούνται δεδομένες.

Δεύτερον, η λέξη προπαγάνδα είναι παρμένη από το κείμενο των ΝΕΩΝ και δεν την υϊοθέτησα, αλλά ούτε την απέρριψα. Αυτό που θεώρησα γελοίο ήταν η θεμελίωση του επιχειρήματος (το οποίο με τρόπο που δεν αρμόζει σε σοβαρή εφημερίδα ήταν μάλιστα παρουσιασμένο ως περίπου 100% επιβεβαιωμένο γεγονός), χωρίς αποδείξεις, χωρίς ούτε καν κάποια λογική βάση.

Τέλος, δεν μου αρέσει το διδακτικό-ειρωνικό σου υφάκι, ιδίως όταν στηρίζεται σε λανθασμένα συμπεράσματα. Παρακαλώ υποδείξεις να κάνεις εκεί που σε παίρνει.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Όταν πληρώνει 5,500,000 και έχει εισπράξεις από χορηγούς, εισιτήρια και διαφημίσεις 7,280,000 ευρώ, βγάζει κέρδος 1,700,000 (Ευρώ πάντα).

Και δεν υπάρχει λόγος για να μην τους πιστέψουμε γιατί από πίσω είναι η EBU που θέλει να προστατέψει το προϊόν της, και πολύ δύσκολα θα έβγαζαν 'φτιαχτά' νούμερα.

Αν είδες όμως ποιοί ήταν οι χορηγοί της διοργάνωσης (Cosmote, ΟΠΑΠ) ουσιαστικά δεν είναι κέρδος, απλά από το ένα ταμείο του δημοσίου πήγαν στο άλλο και παρουσιάζονται σαν κέρδη.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Με συγχωρείς αλλά είναι Ανώνυμες Εταιρείες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Δεν είναι δημόσιο.

Με συγχωρείς αλλά είναι Ανώνυμες Εταιρείες, εισηγμένες στο χρηματιστήριο. Δεν είναι δημόσιο.

Απ'ότι ξέρω είναι εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο αλλά ο βασικός τους μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο με ποσοστό άνω του 50% (στη περίπτωση της cosmote είναι ο ΟΤΕ). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.:worry:

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

ρε παιδια, τα λεφτα αυτα που δινουμε στην ΕΡΤ δεν ειναι πολλα, 30-40 Ευρω το χρονο. Αλλα, για ποιον λογο να τα δωσω (εγω η ο πατερας μου δεν εχει σημασια) την στιγμη που δεν θυμαμαι ποτε τον εαυτο μου να βλεπει ΕΡΤ? δηλαδη για να κανει τις μεταγραφες ο ΟΣΦΠ η ο ΠΑΟ και καλα για να ανεβασουν το επιπεδο του πρωταθληματος? για να διοργανωνουμε Eurovision απο την οποια δεν ειδα ουτε ενα δευτερολεπτο? Για να πληρωνει σχολιαστες champions league οι οποιοι εχουν προτιμησεις σε συγκεκριμενες ομαδες? ο καλος ο σχολιαστης δεν ειναι οπαδος ειναι φιλαθλος. Δεν υποστηριζει ομαδα αλλα το ποδοσφαιρο σαν αθλημα. Στο κατω κατω δεν γουσταρω να βλεπω ελληνικο ποδοσφαιρο γιατι να το πληρωνω? το σωστο ειναι "δεν γουσταρεις κυριε μου την ΕΡΤ? στην κοβουμε" οχι ομως και το ρευμα μαζι μ'αυτην. Φερε μου το Αγγλικο ποδοσφαιρο με ΑΓΓΛΟ σχολιαστη η ταινιες δυο χρονων η και πιο προσφατες, να σου πω μπραβο και να σου δωσω εγω προσωπικα οχι 4 αλλα 14 ευρω το μηνα. Τοτε μαλιστα, τωρα ΟΧΙ. Ξερω οτι θα φαω τρελο θαψιμο με αυτο το ποστ αλλα αυτην ειναι η αποψη μου χρονια τωρα.

Leave me alone/Isolation bears hope

There's something else waiting/A promised destiny

Freezing me/I feel restless and low

These days full of sadness/How joyfully changed Into fear

My freakshow will start tonight/Don't miss the right time

• 1 year later...

Έχω να επισημάνω 3 τομείς που έτσι γυρίζουν τελευταία στο μυαλό μου γύρω από την ΕΡΤ το δημόσιο ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο!

1. Οι υπάλληλοι της ΕΡΤ διαμαρτύρονται οι άνθρωποι, γιατί η ΕΡΤ (που την πληρώνουμε όλοι μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και σκίζεται στα έσοδα από διαφημίσεις και αποτελεί το βήμα του κόμματος της κάθε κυβέρνησης) έχει απόθεμα χρημάτων και θέλει να κάνει θυγατρική. Ρε πλάκα με κάνεις; (που λέει και η κυρία με την ληστεία στην Θεσσαλονίκη). Δηλαδή το χάπι μιας εταιρίας ΕΡΤ, ΔΕΗ , ΟΤΕ που την στήριξε, την έχτισε, και την χρηματοδοτεί το κράτος και ο καθένας μας (δηλαδή 2 φορές ο καθένας μας), μόλις έχει κέρδη, κάνει μια εταιρία Α.Ε, με ποιο σκοπό; Το κέρδος; Ή μήπως η TELLAS, ή η ΟΤΕΝΕΤ θα επιστρέψει χρήματα σε εμάς που με τα δικά μας λεφτά έγινε; Όχι, αυτό που γίνεται είναι να είναι μια αυτόνομη εταιρία και το μόνο κέρδος είναι στην εκάστοτε κυβέρνηση να βάζει κανα δυο δικούς της για ρουσφέτια. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ! Άιντε τώρα και η ΕΡΤ! Γιατί; Κόψτε το ΕΡΤόσημο που έχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ, βγάλτε διαφημίσεις, βάλτε όλους τους μισθούς να έρχονται από το ταμείο της ΕΡΤ και όχι από τον προϋπολογισμό του κράτους, σταματήστε τις κρατικά εμβάσματα προς ΕΡΤ. Welcome to ERT Buissness of Governmental Factors!

2. Έχουμε την κυρία Δρούζα, να πουλάει την βλακεία σε στυλ συζήτησης και να την πληρώνουμε πανάκριβα, να την διεκδικούμε από τα ιδιωτικά κανάλια και να βάζουμε τις γριές και κανέναν λούλη συνταξιούχο να χειροκροτάει. Ε, αυτό το πράγμα μπορούμε να το κάνουμε με κάποια οποιαδήποτε να κάνει αυτή την εκπομπή (δεν λέω να σταματήσει, γιατί και αυτόν που θεωρώ εγώ χαμηλής νοημοσύνης, έχει δικαίωμα και πληρώνει και αυτός την ΕΡΤ για να δει ό,τι γουστάρει).

3. Η ΕΤ3 έχει ένα παλικάρι να παρουσιάζει τα εξωτερικά θέματα στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές εκπομπές που δεν ξέρει ελληνικά! Προφανώς πρόκειται για κάποιον παλιννοστούντα που λέει "πυρκαιά" αντί για "πυρκαγιά" κτλ. Καλά πλάκα με κάνεις; Τι τον κρατάν; Δηλαδή θα βάλουμε εκφωνητή έναν με "άλλα αντί άλλων" προφορά για να βοηθήσουμε έναν παλιννοστούντα; Μήπως να στήσουμε και... με αυτούς τους παλιννοστούντες; Είπαμε βοήθεια, μπήκαν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (πιο πολύ μετράει από τα δικά μου τα πτυχία και μεταπτυχιακά να είσαι παλιννοστούντας), αλλά αντί να τον χρησιμοποιήσεις όποιος διευθυντής πχ στο συντακτικό ή δημοσιογραφικό τμήμα τον έχουν εκφωνητή! ΟΥΑΟΥ!

Όσον αφορά το 2, το οποίο και εγώ ομολογουμένω ποτέ δεν κατάλαβα μια ποιά λογική μας βάζουν να πληρώνουμε για ένα τέτοιο σκουπίδι όπως η Δρούζα, που μπροστά της το Ερωτοδικείο και η Πέπη Τσεσμελή μοιάζουν εκπαιδευτική τηλεόραση, τα καλά νέα είναι πως από του χρόνου ξεκουμπίζεται.

Αυτό όμως που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως στο διάολο μια εκπομπή (ο Θεός να την κάνει) που γυρίζεται εξ ολοκλήρου σε στούντιο είχε τόσο μεγάλο budget. Πόσο δηλαδή κοστολογούν εκεί στην ΕΡΤ το να μαζευόματε 3 ψευτο-ψυχολόγοι, 4 αποτυχημένοι γιατροί και να λέμε ότι μας κατέβει για θέματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στους ανθρώπους που μας ακούνε και δεν έχουν το μυαλό να σκεφτούν πόσο λάθος ή σωστά είναι αυτά, όταν τα εφαρμόσουν;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Oi γιατροί, ψυχολόγοι κτλ που πηγαίνουν σε τέτοιες εκπομπές, είναι σαν τους τραγουδιστές που πηγαίνουν στην Μενεγάκη: και τζάμπα θα πηγαίναν γιατί μετά θα τα κονομήσουν ΑΓΡΙΑ! Το κασέ τους ανεβαίνει κατακόρυφα! Μέχρι και οι χειρούργοι το ίδιο είναι: διαφήμιση! Αρκεί να τους έχει δείξει η τηλεόραση και να δείχνουν ότι πελάτες τους είναι επώνυμοι. Μετά γίνονται θεοί! Άστα!

Η Δρούζα άκουσα για συμβόλαιο κοντά στο μύριο! Φίλε μου, φίλε μου! Για τέτοιες τάξεις πραγμάτων μιλαμε!

Μια φορά είχα δει μια εκπομπή της Δρούζα που πάει μια κυρία μάχημος της μη ύπαρξης του θεού. Άσχετα που εγώ σαν άποψη, ήμουν υπέρ της κύρια αυτής, έβλεπα ένα κατιναριό από θείτσες να της επιτίθοναι όλες μαζί (και όλο το στούντιο ήταν υπέρ της εκκλησίας) χωρίς επιχειρήματα και μόνο "Α" και "ΟΥ"! Φοβερή εκπομπή!

Α καλά...και εσύ τώρα θίγεις ένα θέμα που οι Έλληνες ως λαός (και ειδικότερα οι μεγαλύτερης ηλικίας) έχουν τα μάτια τους κλειστά σε οτιδήποτε άλλο πέρα από όσα τους λένε πως πρέπει να πιστέυουν.

Δεν είναι αυτό το θέμα με τη Δρούζα. Το θέμα για μένα δεν είναι, δηλαδή, να κάνεις μια εκπομπή που να γίνει το σύστριγγλο (γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, 4 στις 5 εκπομπές αυτό κάνουν αφού μόνο έτσι πετυχαίνουν τηλεθέαση). Το θέμα με τη Δρούζα είναι πως παρακινεί ανθρώπους που δεν έχουν την κατάλληλη μόρφωση και έχουν χιλιάδες προβλήματα (από ηλίθια μέχρι σοβαρά) να λύσουν τα προβλήματά τους μέσα από μια εκπομπή που προτείνει μια all-in-one λύση, λες και οι άνθρωποι δεν διαφέρουν μεταξύ τους και από ψυχολογικά μέχρι ιατρικά θέματα, χρειάζονται την ίδια λύση.

Για το φαινόμενο φραπελιά δε θα μιλήσω. Άλλωστε δε θα μπορούσα να την ρεζιλέψω περισσότερο την κυρία Δρούζα απ' ότι ρεζίλεψε η ίδια τον εαυτό της. Όταν λοιπόν γίνεται τόσο καλή δουλειά πάνω στο ρεζίλεμα, why should I bother?

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Βασικά για το 3,it's weird αυτό έλεγα μόλις χτες με έναν φίλο μου.

Η...εναλλακτική ΕΤ3 έχει γίνει προπύργιο των ρωσ...συγγνώμη των ομογενών.

Κατα τα άλλα φραπελιά, και Δρούζα στα κάρβουνα.

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

3. Η ΕΤ3 έχει ένα παλικάρι να παρουσιάζει τα εξωτερικά θέματα στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές εκπομπές που δεν ξέρει ελληνικά! Προφανώς πρόκειται για κάποιον παλιννοστούντα που λέει "πυρκαιά" αντί για "πυρκαγιά" κτλ. Καλά πλάκα με κάνεις; Τι τον κρατάν; Δηλαδή θα βάλουμε εκφωνητή έναν με "άλλα αντί άλλων" προφορά για να βοηθήσουμε έναν παλιννοστούντα; Μήπως να στήσουμε και... με αυτούς τους παλιννοστούντες; Είπαμε βοήθεια, μπήκαν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (πιο πολύ μετράει από τα δικά μου τα πτυχία και μεταπτυχιακά να είσαι παλιννοστούντας), αλλά αντί να τον χρησιμοποιήσεις όποιος διευθυντής πχ στο συντακτικό ή δημοσιογραφικό τμήμα τον έχουν εκφωνητή! ΟΥΑΟΥ!

Δεν ξέρουν και πολλοί δημοσιογράφοι πλέον Ελληνικά, όπως και οι εκατοντάδες αθλητικογράφοι δεν ξέρουν μπάλα, αλλά αυτό ποτέ δεν τους σταμάτησε. Για τον συγκεκριμένο, αν είναι το ίδιο άτομο (ένας μελαχρινός με πυκνό μαλλί καρφί?) έχει αναλάβει και να εκφωνεί δελτίο στα Ρωσικά οπότε έχει λόγο ύπαρξης.

Άλλοι πιο χτυπητά παραδείγματα στην ΕΤ3 που δεν έχουν είναι η θείτσα που βγαίνει κατά τις 10 και κάνει υποτίθεται πρωινή ενημέρωση αλλά κυρίως ο περίφημος Παύλος Τρουπιώτης, ο πολιτικός αναλυτής που δεν μπορεί να μιλήσει και τον τσιγκλάνε όλοι με το ζόρι να πει μια κουβέντα. Το εξωφρενικό είναι πως από φέτος τον πήγανε και Αθήνα, προφανώς μπας και αρχίσει να μιλάει το παιδί, αλλά φεύ! Όλοι που βγαίνουν μαζί του στις εκπομπές του κάνουν απίστευτες πάσες για να πει κάτι, οτιδήποτε, λες και έχει καρκίνο ή τίποτα τέτοιο και τον λυπούνται :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ίσως πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Μελίνας και να μην πληρώνουμε ΕΡΤ;

Το γελοίο σε αυτό που κρέμεται από τα Βαλκάνια και το λέμε Ελλάδα είναι ότι παρουσιάζουνε τα πράγματα όπως τους βολεύει. Θέλει ο ΟΤΕ να κάνει αυξήσεις; Είναι ΑΕ εισγηγμένη στο χρηματιστήριο και το κράτος δεν μπορεί να την απαγορεύσει να κάνει αυξήσεις. Αλλά από την άλλη όταν έχει ζημιές, το κράτος επειδή είναι ΔΕΚΟ πρέπει να πληρώσει την χασούρα.

Πέρυσι που φιλοξενήσαμε την Eurovision, αν δείτε τους τίτλους τέλους γράφει πρώτο πρώτο εμφανίζεται 'President of ERT, Christos Panagopoylos'.

Μπορείτε να μου ονομάσετε ENA (1) τηλεοπτικό πρόγραμμα σε οποιοδήποτε χώρα (ναι και το Τουμπουχτού μου κάνει), που να τελειώνει τηλεοπτικό πρόγραμμα και να βάζουν το όνομα του προέδρου της τηλεόρασης; ΕΛΕΟΣ δηλαδή!

Αχ πότε θα ξυπνήσει ο κόσμος!

Δεν ξέρουν και πολλοί δημοσιογράφοι πλέον Ελληνικά, όπως και οι εκατοντάδες αθλητικογράφοι δεν ξέρουν μπάλα, αλλά αυτό ποτέ δεν τους σταμάτησε. Για τον συγκεκριμένο, αν είναι το ίδιο άτομο (ένας μελαχρινός με πυκνό μαλλί καρφί?) έχει αναλάβει και να εκφωνεί δελτίο στα Ρωσικά οπότε έχει λόγο ύπαρξης.

Άλλοι πιο χτυπητά παραδείγματα στην ΕΤ3 που δεν έχουν είναι η θείτσα που βγαίνει κατά τις 10 και κάνει υποτίθεται πρωινή ενημέρωση αλλά κυρίως ο περίφημος Παύλος Τρουπιώτης, ο πολιτικός αναλυτής που δεν μπορεί να μιλήσει και τον τσιγκλάνε όλοι με το ζόρι να πει μια κουβέντα. Το εξωφρενικό είναι πως από φέτος τον πήγανε και Αθήνα, προφανώς μπας και αρχίσει να μιλάει το παιδί, αλλά φεύ! Όλοι που βγαίνουν μαζί του στις εκπομπές του κάνουν απίστευτες πάσες για να πει κάτι, οτιδήποτε, λες και έχει καρκίνο ή τίποτα τέτοιο και τον λυπούνται :confused:

Ναι αυτόν εννοώ. Και πάλι όμως, όταν τον βάζεις να εκφωνεί σε πανελλήνιο δίκτυο.

Είχα παλιότερα μερικές φωτογραφίες απο μαργαριτάρια της ΕΤ3. Αλλά τα έχασα όλα μαζί με έναν σκληρό. Θα γελούσατε πολύ!

Βασικά για το 3,it's weird αυτό έλεγα μόλις χτες με έναν φίλο μου.

Η...εναλλακτική ΕΤ3 έχει γίνει προπύργιο των ρωσ...συγγνώμη των ομογενών.

Κατα τα άλλα φραπελιά, και Δρούζα στα κάρβουνα.

Και όχι μόνο φραπελιά, αλλά και ξεμάτιασμα.

Το "κατα Δρούζα και ΣΙΑ" ξεμάτιασμα γίνεται αν φτύσουν σε ένα ποτήρι 40 άτομα και το ματιαγμένο άτομο πιεί το περιεχόμενο. Ναι καλά διαβάσατε. Έπαθα σόκ μόλις το έμαθα, αλλά το διάβασα στο Down Town ότι το έδωσε ως συμβουλή.

Αυτά πληρώνουμε, καθώς επίσης και τους χαμάληδες που κόβουν βόλτες στους διαδρόμους. Μετά μας φταίει η Eurovision.

Όσο για αυτόν στην ΕΤ3 δεν τον έχω πετύχει. Αλλά έχω την περιέργεια. Θα είναι όπως τη Ρωσίδα που έλεγε τον καιρό στην εκπομπή του Καμπούρη; (διότι ο καιρός είναι "αίφριος")

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Και όχι μόνο φραπελιά, αλλά και ξεμάτιασμα.

Το "κατα Δρούζα και ΣΙΑ" ξεμάτιασμα γίνεται αν φτύσουν σε ένα ποτήρι 40 άτομα και το ματιαγμένο άτομο πιεί το περιεχόμενο. Ναι καλά διαβάσατε. Έπαθα σόκ μόλις το έμαθα, αλλά το διάβασα στο Down Town ότι το έδωσε ως συμβουλή.

Αυτά πληρώνουμε, καθώς επίσης και τους χαμάληδες που κόβουν βόλτες στους διαδρόμους. Μετά μας φταίει η Eurovision.

Όσο για αυτόν στην ΕΤ3 δεν τον έχω πετύχει. Αλλά έχω την περιέργεια. Θα είναι όπως τη Ρωσίδα που έλεγε τον καιρό στην εκπομπή του Καμπούρη; (διότι ο καιρός είναι "αίφριος")

Εγώ προσωπικά πειράζομαι πιο πολύ για το ότι τα πληρώνουμε ακριβά όπως λες Mbokota παρά για το ότι τα δείχνουν και τα κάνουν οι τηλεθεατές. Έχω αποφασίσει ότι θα ζω ανάμεσα σε χιλιάδες ηλίθιες απόψεις για την ζωή, θεωρώντας πως η δική μου είναι η σωστή (καλό ε; χαχα) και τα ξεματιάσματα μιας και τα έχω ζήσει όπως ο Ορέστης Μακρύς (βλ. η κυρά μας η μαμή) τα θεωρώ λεπτομέρειες:

Κλασσική συζήτηση σε παρέες ανακαλύπτω πάντα ότι ο καθένας έχει ένα μοτίβο για τις υπερφυσικές πεποιθήσεις του και όταν βλέπω κάποιον ενδιαφέρον, ακούω το υπέροχο "καλά το μάτι είναι γεγονός". Αααααχ! Με τραυμάτισες!

Η τηλεόραση τώρα ας δείχνει και ότι ο άνθρωπος προήλθε από το αβγό της κότας με την προσθήκη ζάχαρης, αρκεί να μην το πληρώνω σαν μαλ... :)

Δηλαδή το χάπι μιας εταιρίας ΕΡΤ, ΔΕΗ , ΟΤΕ που την στήριξε, την έχτισε, και την χρηματοδοτεί το κράτος και ο καθένας μας (δηλαδή 2 φορές ο καθένας μας), μόλις έχει κέρδη, κάνει μια εταιρία Α.Ε, με ποιο σκοπό; Το κέρδος; Ή μήπως η TELLAS, ή η ΟΤΕΝΕΤ θα επιστρέψει χρήματα σε εμάς που με τα δικά μας λεφτά έγινε;

Για αυτό συγγνώμη αλλα είσαι λάθος. Η Otenet και η Tellas από τα κέρδη τους δίνουν μέρισμα στους μετόχους τους (άρα και στο κράτος) και αν πουληθούν τα λεφτά θα πάνε επίσης στους μετόχους τους (άρα και στο κράτος).

Τι θα ήθελες δηλαδή, να μοιράσουν λεφτά στον κόσμο? Από που κι ως που μια επιχείρηση να επιστρέφει χρήματα στους πελάτες της όταν βγάζει κέρδος??

Για αυτό συγγνώμη αλλα είσαι λάθος. Η Otenet και η Tellas από τα κέρδη τους δίνουν μέρισμα στους μετόχους τους (άρα και στο κράτος) και αν πουληθούν τα λεφτά θα πάνε επίσης στους μετόχους τους (άρα και στο κράτος).

Τι θα ήθελες δηλαδή, να μοιράσουν λεφτά στον κόσμο? Από που κι ως που μια επιχείρηση να επιστρέφει χρήματα στους πελάτες της όταν βγάζει κέρδος??

Έχεις δίκιο. Απλά δεν διανοείται μια υπηρεσία κοινής οφέλειας (ΔΕΗ,ΟΤΕ..) που είναι κοινής οφέλειας στα μάτια του κόσμου που περίμενε χρόνια και υπέμενε τα σκαψίματα και όλο το κόλπο της δημιουργίας υποδομής, με τα δις που έριχνε το κράτος να δημιουργηθούν, να το παίζουν κερδοσκοπικές ΑΕ και να μπαίνουν στον αγώνα σαν ιδιωτικές, να ανταγωνίζονται τις ιδιωτικές (άσχετα που είναι πολυεθνικές, θα μπορούσα να είμαι εγώ ή εσύ ανταγωνιστής του ΟΤΕ) και να μην κάνουν καμμία περικοπή στα άμεσα έσοδα από εμάς. Είναι λίγο ασυμβίβαστο.

• 4 months later...

Είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στην οποία προκειμένου να έχεις παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνεις την δημόσια τηλεόραση. Και στην περίπτωση της ΕΡΤ, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού η κακοδιαχείρηση των χρημάτων από τον Χρ. Παναγόπουλο τον οδήγησε πρόσφατα μέχρι τα δικαστήρια.

Τελευταία υπάρχει στο Διαδίκτυο μεγάλη κινητοποίηση σχετικά με αυτήν την υπόθεση, ενώ ο Τύπος έχει αρχίσει να αφουγκράζεται την αγανάκτηση των πολιτών. Επίσης ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Δ. Τσιπίδης έθεσε το θέμα εισφοράς στην επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και σε πρώτη φάση δικαιώθηκε αφού η ολομέλεια της επιτροπής αναφορών δεν έθεσε το θέμα στο αρχείο όπως αναμενόταν αλλά διέταξε τη συνέχιση των ερευνών!

Σύμφωνα με το ΙΝ.ΚΑ. (Ινστιτούτο Καταναλωτών), πρέπει να μαζευτούν 2000 υπογραφές ώστε να υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Στην ιστοσελίδα http://www.youchoose.net/campaign/greek_public_tv_paymentμπορούμε να ψηφίσουμε αν διαφωνούμε με την καταβολή του τέλους της ΕΡΤ στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Θυμηθείτε ότι στόχος είναι οι 2000 υπογραφές.

Διαδώστε το μήνυμα σε όσους περισσότερους μπορείτε, είναι κρίμα τα χρήματα του ελληνικού λαού τα εξανεμίζονται σε πανηγυράκια Eurovision, στις μεταφυσικές εκπομπές της ψυχολογικά ανερμάτιστης Δρούζας και σε δικαιώματα τηλεοπτικών ποδοσφαιρικών αναμεταδόσεων. Αυτή είναι η ποιότητα της κρατικής τηλεόρασης;

Σκεψου μονο ποσοι ανελκυστηρες πληρωνουν ερτ χωρις να βλεπουν! Εννοειται πως ειναι εντελως νταβατζιλικι, ας μου κοψουν και την παροχη της ερτ αν μπορουσαν δεκαρα δεν δινω.