Jump to content

Ανησυχία από υγρό φακών επαφής της Bausch and Lomb


Andrew
 Κοινοποίηση

Ποιο ύγρο φακών επαφής χρησιμοποιείτε?  

79 members have voted

  1. 1. Ποιο ύγρο φακών επαφής χρησιμοποιείτε?

    • NOVASEPT
      16
    • BAUSCH&LOMB ReNu
      41
    • Άλλο
      22


Recommended Posts

Εγω αυτο χρησιμοποιώ και εχω να πω τα εξης.

Οσο χρησιμοποιουσα το NOVASEPT ειχα πολλες ενοχλήσεις και απο οταν πηγα σε RENU εδω και δυο μήνες τα πραγματα εχουν καλυτερευσει χωρις ομως να σημαινει οτι δεν εχω κοκκινα ματια και καποιες ενοχλησεις.επειδη δεν λεει να παιζουμε με αυτα αυριο ραντεβου με οφθαλμιατρο.Μπορει να φταινε και οι φακοι μου-ειναι καινουριοι- μπορει και τιποτα.Θα δουμε.Προσεξτε παντως λιγακι δεν ειναι για πλακα το ολο θεμα.

 

ανδρεας.

 

 

 

ΕRΤ.GR <http://clk.pathfinder.gr/news/providers/http://www.ert.gr>

 

 

12/4, ανανέωση: 16:44

 

 

"Που ενδεχομένως να σχετίζεται με προβλήματα όρασης, τα οποία παρουσίασαν ορισμένοι χρήστες του, που μολύνθηκαν από μιας σπάνιας μορφής μηκυτίαση του κερατοειδούς. Ανέστειλε τη διανομή του σε ΗΠΑ, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ η εταιρεία Bausch and Lomb"

 

Αναστάτωση σε εκατομμύρια ανθρώπους, που φορούν φακούς επαφής, έχει προκαλέσει η είδηση, ότι άτομα, που χρησιμοποιούσαν το καθαριστικό φακών επαφής RENU της εταιρείας Bausch and Lomb υπέστησαν σοβαρές βλάβες στα μάτια τους. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ (FDA), έχουν αναφερθεί 109 περιπτώσεις από 17 Πολιτείες, μιας σπάνιας μόλυνσης από μύκητα, που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και απώλεια όρασης. Όλοι οι πάσχοντες χρησιμοποιούσαν το εν λόγω υγρό και ανέφεραν ότι, μετά τη χρήση, κοκκίνιζαν τα μάτια τους και οι ίδιοι ένιωθαν δυσφορία. Ο μύκητας, που βρίσκεται σε φυτά τροπικών και υποτροπικών περιοχών, προσβάλλει τον κερατοειδή, ενώ εάν η πάθηση, διάρκειας 2 έως 3 μηνών, δεν αντιμετωπιστεί άμεσα προκαλεί τραυματισμό του κερατοειδούς και τύφλωση. Μάλιστα, οκτώ ασθενείς αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση κερατοειδούς. Η εταιρεία ανέστειλε την αποστολή του προϊόντος στις ΗΠΑ, κάτι που είχε ήδη κάνει από το Φεβρουάριο για τις αγορές της Σιγκαπούρης και του Χονγκ Κονγκ, όπου παρουσιάστηκαν παρόμοια προβλήματα. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ενημερώθηκε για τα κρούσματα και θα ξεκινήσουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα.

 

 

Σε εξέλιξη οι έρευνες

 

 

Αν και μέχρι στιγμής, δεν έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει άμεση σύνδεση της μόλυνσης με τη χρήση του υγρού, στο μικροσκόπιο των ειδικών έχει μπει το γεγονός ότι αρκετοί εκ των ασθενών χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο υγρό.

 

Από την πλευρά της, η FDA τονίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι αιτία των μολύνσεων είναι το υγρό RENU καθώς η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Από τους 109 ασθενείς, οι Αρχές έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής με τους 30, ενώ έχει γίνει γνωστό ότι οι 28 του συνόλου των πασχόντων φορούσαν φακούς επαφής. Οι 26 εξ αυτών ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν για τον καθαρισμό των φακών τους το συγκεκριμένο υγρό ή κάποιο άλλο προϊόν της ίδιας εταιρείας, ενώ μόλις οι πέντε δήλωσαν ότι χρησιμοποιούσαν και άλλα υγρά, μαζί με το RENU. Η ίδια η εταιρεία εκτιμά ότι για την έξαρση των περιστατικών δεν ευθύνεται το υγρό της, όμως συνεργάζεται με τις υγειονομικές Αρχές των ΗΠΑ και τις ασιατικές χώρες για να προσδιοριστεί η αιτία.

 

Αυτό, όμως, που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι το γεγονός ότι δεν έχει εκδηλωθεί κανένα ανάλογο παράπονο από χρήστες του υγρού, στην Ιαπωνία και την Ευρώπη. Μάλιστα, τονίζουν ότι σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου Υγείας της Σιγκαπούρης, οι περισσότεροι ασθενείς, που μολύνθηκαν, δεν ακολουθούσαν τις οδηγίες για την υγιεινή και τη σωστή φροντίδα των φακών τους.

 

 

Προσοχή στη φροντίδα των φακών μας

 

 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να κοιμόμαστε φορώντας τους φακούς μας, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων, ενώ συστήνουν σε όσους αντιμετωπίσουν πρόβλημα ερεθισμού (ερυθρότητα, πόνο, δάκρυσμα, υπερευαισθησία στο φως) ή πρόβλημα στην όραση να βγάλουν αμέσως τους φακούς και να επικοινωνήσουν με τον οφθαλμίατρό τους. Επίσης, πριν βάλουν ή βγάλουν του φακούς τους, θα πρέπει να έχουν πλύνει πολύ καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό και να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες σωστού καθαρισμού και αποθήκευσης των φακών τους.

 

 

Έπεσε η μετοχή της εταιρείας

 

Ο συσχετισμός της μόλυνσης με το υγρό της Bausch and Lomb αλλά και η απόφαση της εταιρείας να αναστείλει την αποστολή του προϊόντος της είχαν άμεση επίπτωση στη μετοχή της, που την Τρίτη, η αξία της μειώθηκε κατά 21% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, φτάνοντας στο ναδίρ των τελευταίων πέντε ετών.

 

Ωστόσο, έγινε γνωστό, δεν πρόκειται να αποσυρθούν οι παρτίδες, που ήδη βρίσκονται στα ράφια των αμερικανικών καταστημάτων, αλλά ούτε και θα αναστείλει την αποστολή του υγρού στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, καθώς για τις αγορές αυτές, το υγρό παρασκευάζεται στην Ιταλία και όχι στις ΗΠΑ.

 

 

Reuters, Times, Associated Press, Mayo Clinic, Washington Post,

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιούσα το υγρό της Renu και είχα ενοχλήσεις και το άλλαξα με το Hydron multi που είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια αλλά πάλι είχα πρόβλημα.Τέλος τώρα χρησιμοποιώ το UNISOL με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα και πιστεύω είναι ότι καλύτεο σε υγρό φακών επαφής.Δοκιμάστε το!
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιούσα το υγρό της Renu και είχα ενοχλήσεις και το άλλαξα με το Hydron multi που είχα ακούσει αρκετά καλά λόγια αλλά πάλι είχα πρόβλημα.Τέλος τώρα χρησιμοποιώ το UNISOL με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα και πιστεύω είναι ότι καλύτεο σε υγρό φακών επαφής.Δοκιμάστε το!

 

αν μπορεις πες μου ακριβως την ονομασια του UNISOL μηπως το βρω εδω στην Πατρα.Ευχαριστώ.Εσυ το βρισκεις σε καταστηματα οπτικων ευκολα?

Link to comment
Share on other sites

Χρονια το χρησιμοποιω, τιποτα απολυτως!

Ασε που κοιμομουν με τους φακους και πολλες φορες το εβαζα απευθειας στο ματι για να το υγρανω.....:p

Ειδικα η νεα συνθεση MoistureLoc ειναι το κατι αλλο!

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Πωπω μη μου λετε τετοια πανω που συνηθισα τους φακους και δεν εχω προβλημα!! Με τους φακους Bausch and Lomb, που μου εδωσαν σαν δοκιμαστικους ειχα προβλημα και οταν τελειωσε ο μηνας πηρα τους Αqualens της Ciba Vision οι οποιοι ειναι σουπερ και δεν μ’εχουν ενοχλησει καθολου.

 

Το υγρο μου ειναι RENU και δεν ειχα ουτε μ΄αυτο προβλημα μεχρι στιγμης, αλλα τωρα με τρομαξατε. :cry: :cry:

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Link to comment
Share on other sites

To OptiFree δεν το χρησιμοποιεί κανείς; Αυτό χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα να φοράω φακούς (θά 'ναι 7 χρόνια πριν) και δεν έχω την οποιαδήποτε ενόχληση whatsoever.
:shifty:
Link to comment
Share on other sites

Guest valeria
Κι εγώ Renu χωρίς κανένα πρόβλημα εδώ και χρόνια!Πριν χρησιμοποιούσα Aosept (αυτό με τα χαπάκια) αλλά δεν με βόλευε γιατί έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες πριν τους ξαναφορέσω αφού τους έβαζα στο υγρό γιατί αλλιώς το μάτι γινόταν κατακόκκινο!:blink:
Link to comment
Share on other sites

Guest valeria
To OptiFree δεν το χρησιμοποιεί κανείς; Αυτό χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα να φοράω φακούς (θά 'ναι 7 χρόνια πριν) και δεν έχω την οποιαδήποτε ενόχληση whatsoever.
Aυτό είναι πράσινο-άσπρο;Είχα περάσει κι απ'αυτό για ένα διάστημα,δεν θυμάμαι γιατί το σταμάτησα...:rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

ta optifree palia htan oloklhrh seira...ygro,sapounaki,xapaki...500 mpoukalakia gia na ka8ariseis tous fakous sou...bebaia h syn8esh tora beltio8hke kai exei ginei ola se 1 alla de blepo to logo giati na protimhso optifree apo to renu to opoio to exo suni8isei kiolas...alloste diafora sthn timh nomizo den exoun..
:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο υγρό το είχα κι εγώ κι επιδεινώθηκε όταν άλλαξα και μάρκα φακών. Φορούσα τους φακούς και ήμουν λες κι ερχόμουν από κηδεία.

Αυτή την στιγμή χρησιμοποιώ το Νova Soft Aqua χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Υ.Γ. Νομίζω ότι οι επιλογές της δημοσκόπησης είναι πολύ περιορισμένες.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ έξι χρόνια το χρησιμοποιώ χωρίς κανένα πρόβλημα. Μήπως αυτοί οι αμερικανοί είναι τόσο άπλυτοι και βρώμικοι και γι'αυτό έγινε η όλη ιστορία? Εκατομμύρια μπουκάλια πρέπει να καταναλώνονται κάθε χρόνο... γιατί μόνο τόσο λίγα κρούσματα?
η δύναμη της βλακείας είναι ακατανίκητη... :confused:
Link to comment
Share on other sites

Μόνο εγώ χρησιμοποιώ NOVASEPT? 17-1 με πήρατε φαλάγγι. :shifty:

Το χρησιμοποιώ 8 χρόνια τώρα (τότε λεγόταν AOSEPT) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

 

Δεν ξέρω πάντως αν υπάρχει πραγματικός λόγος ανησυχίας, γιατί στο άρθρο που διάβασα αναφερόταν ότι αυτοί που παρουσίασαν προβλήματα ήταν πολύ αμελείς στην περιποίηση των φακών τους.

Αν και αυτό συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες καμιά φορά...:O :O

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Link to comment
Share on other sites

Από το in.gr:

 

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα προϊόντα ReNu που παρασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν διανέμονται στην Ευρώπη στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική.

 

Όλα τα διαλύματα ReNu συμπεριλαμβανομένου και του ReNu με MoistureLoc, που διανέμονται στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, παρασκευάζονται από την Bausch & Lomb στο εργοστάσιο της στο Μιλάνο στην Ιταλία.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989
Link to comment
Share on other sites

To OptiFree δεν το χρησιμοποιεί κανείς; Αυτό χρησιμοποιώ από τότε που ξεκίνησα να φοράω φακούς (θά 'ναι 7 χρόνια πριν) και δεν έχω την οποιαδήποτε ενόχληση whatsoever.

 

Το optifree χρησιμοποιώ και εγώ και είμαι απόλυτα ευχαριστήμενος:)

Link to comment
Share on other sites

Εγω χρησιμοποιώ το οftyll και ειμαι ευχαριστημενος!χωρις κανενα προβλημα!http://omisan.com/sitengl/prods/monogreenenglish.htm
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:
Link to comment
Share on other sites

εγω εχω χεστει πανω μου..λεγανε για εγχειρησεις και λοιπα τρελα...
Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοποιώ το Renu τα τελευταία χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν και πιστεύω οτι είναι περισσότερο θέμα πόσο προσέχεις με την καθαριότητα των φακών και τι χρηση κάνεις.Στο στρατό για παράδειγμα με κακές συνθήκες υγιεινής και συνεχή χρήση ακόμα και όταν κοιμόμουν δεν τη γλύτωσα τη κερατίτιδα.Ευτυχώς τότε το πρόλαβα πρίν γίνει μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια.

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά κι εγώ ξενέρωσα με την απόσυρση του προιόντος.. Αυτό χρησιμοποιούσα αρκετά χρόνια αλλά με αυτά που άκουσα το άλλαξα και πήρα τυχαία το optifree. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάτι μικροενοχλήσεις στο μάτι μου και δεν ξέρω αν οφείλεται στο υγρό. Τώρα θα δοκιμάσω το καινούριο να δω αν θα έχει καμία διαφορα...
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Μην τα μπερδεύουμε και μην μας πιάνει πανικός χωρίς να γνωρίζουμε κάποιες λεπτομέρειες για το προιόν.

Τα Renu που έρχονται στην Ελλάδα γίνονται εισαγωγή από το εργοστάσιο στην Ιταλία.

Τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του Renu, το τελευταίο γίνεται εγχώρια εισαγωγή μιας και το εργοστάσιο βρίσκεται εκεί.

Ακόμη κι αν έχει κάποιο μικρό ποσοστό ευθύνης το εκεί Renu το μεγαλύτερο οφείλεται στους χρήστες του και τον τρόπο που το χρησιμοποιούσαν.

129026.png?1640591734

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αποσύρεται οριστικά το υγρό φακών Renu MoistureLoc

 

Η Baush & Lomp Inc. ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αποσύρει οριστικά από την παγκόσμια αγοράς το διάλυμα φακών επαφής Renu MoistureLoc, το οποίο συνδέθηκε με έξαρση των κρουσμάτων σπάνιας μυκητιακής μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει τύφλωση.

 

«Πρώτη προτεραιότητα για την Bausch & Lomp είναι η ασφάλεια των πελατών μας, και θέλουμε να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στα προϊόντα μας», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού όμιλου οφθαλμολογικών προϊόντων.

 

Η ανάκληση αφορά πάντως μόνο το προϊόν MoistureLoc και δεν αφορά άλλα διαλύματα της σειράς Renu, όπως το παλαιότερο MultiPlus, το οποίο επίσης χρησιμοποιούσαν ορισμένα από τα άτομα που παρουσίασαν τη μόλυνση.

 

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα κερατίτιδας λόγω του μύκητα Fusarium στις ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 122. Από τους ασθενείς αυτούς, οι περισσότεροι ήταν χρήστες φακών επαφής, και τα δύο τρίτα χρησιμοποιήσαν το MoistureLoc.

 

Ο μύκητας Fusarium απαντάνται κυρίως στο χώμα και σε φυτικό υλικό σε τροπικά και υποτροπικά κλίμακα. Προσβάλλει τον κερατοειδή, και χωρίς θεραπεία, που μπορεί να διαρκέσει δύο με τρεις μήνες, μπορεί να δημιουργήσει ουλή στον κερατοειδή και τύφλωση. Τουλάχιστον οκτώ ασθενείς στις ΗΠΑ χρειάστηκαν μεταμόσχευση κερατοειδούς.

 

Οι επιθεωρήσεις στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νότιο Καρολίνα δεν έδειξαν μόλυνση των εγκαταστάσεων ή παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και το πιθανότερο είναι ότι η χρήση του διαλύματος για κάποιο λόγο απλά αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

 

Πηγή: in.gr

http://img404.imageshack.us/img404/9686/bestiolnv6nd7.gif
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση, bel.

Και τώρα, ποιο υγρό παίρνουμε;

129026.png?1640591734

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...