Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομικά φαντάζομαι οτι θα έχουν καλύψει τον πισινό τους κάπως αλλα όπως και να χει θα το τραβήξω όσο πάει. Μου είπαν οτι η άρνηση που έκανα θα πάει στο αρμόδιο τμήμα και θα επικοινωνήσουν μαζί μου τις επόμενες 10 ημέρες για το αποτέλεσμα. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα.
to kako me to na mi kaneis tipota einai oti den boreis na stamatiseis gia na ksekourasteis

Νομικά φαντάζομαι οτι θα έχουν καλύψει τον πισινό τους κάπως αλλα όπως και να χει θα το τραβήξω όσο πάει. Μου είπαν οτι η άρνηση που έκανα θα πάει στο αρμόδιο τμήμα και θα επικοινωνήσουν μαζί μου τις επόμενες 10 ημέρες για το αποτέλεσμα. Θα ενημερώσω μόλις έχω νεότερα.

Διαβαστε λιγο τα δικαιωματα σας για να βρητε το δικιο σας.

Αλλο νομος κι αλλο το μακρυ και το κοντο του καθενος(πελατη και υπαλληλου)

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Number/

Αρθρο13 νομιζω

Αποπληρωμη συσκευης εννοει οχι πληρωμη. Με Επιδοτηση παγιου δεν πληρωνεις τπτ.

Edited by pavlitakis1

Διαβαστε λιγο τα δικαιωματα σας για να βρητε το δικιο σας.

Αλλο νομος κι αλλο το μακρυ και το κοντο του καθενος(πελατη και υπαλληλου)

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Number/

Αρθρο13 νομιζω

Αποπληρωμη συσκευης εννοει οχι πληρωμη. Με Επιδοτηση παγιου δεν πληρωνεις τπτ.

Μόνο που αυτό που επικαλείσαι είναι απλά ένα παράδειγμα

Αυτό στα Ελληνικά επισημαίνετε με την συντομογραφία π.χ η οποία υπάρχει στο άρθρο 13.

Και το παράδειγμα δεν ερμηνεύετε ποτέ αποκλειστικά .

Μόνο που αυτό που επικαλείσαι είναι απλά ένα παράδειγμα

Αυτό στα Ελληνικά επισημαίνετε με την συντομογραφία π.χ η οποία υπάρχει στο άρθρο 13.

Και το παράδειγμα δεν ερμηνεύετε ποτέ αποκλειστικά .

Δεν ειναι παραδειγμα. Ειναι ο νομος. Στα Ελληνικα. Και δεν υπαρχει αλλη ερμηνεια ουτε εχει εξαιρεσεις.

Αποπληρωμη σημαινει ....120€ επιδοτηση για 12μηνο συμβολαιο.

Αρα 10€/μηνα. Αν διακοψεις στο εξαμηνο οφειλεις 60€....οχι 120.

Καποιος σε δικαστηριο απλως επεστρεψε τη συσκευη.

Δεν ειναι παραδειγμα. Ειναι ο νομος. Στα Ελληνικα. Και δεν υπαρχει αλλη ερμηνεια ουτε εχει εξαιρεσεις.

Μακάρι να είναι έτσι φίλε μου αλλα το συγκεκριμένο link είναι απλά ένα FAQ και δεν περιγράφει γενικότερα διαδικασίες και συχνές ερωτήσεις. Δεν αναγράφει νόμους. Δε νομίζω δηλαδή η απλή επιδότηση να μην επιστρέφεται με τίποτα και να φεύγει ο καθένας όποτε θέλει. Φυσικά δεν γνωρίζω γιαυτό κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το οτιδήποτε προς το παρών αλλα ελπίζω να είναι όπως τα λες.

to kako me to na mi kaneis tipota einai oti den boreis na stamatiseis gia na ksekourasteis

Μακάρι να είναι έτσι φίλε μου αλλα το συγκεκριμένο link είναι απλά ένα FAQ και δεν περιγράφει γενικότερα διαδικασίες και συχνές ερωτήσεις. Δεν αναγράφει νόμους. Δε νομίζω δηλαδή η απλή επιδότηση να μην επιστρέφεται με τίποτα και να φεύγει ο καθένας όποτε θέλει. Φυσικά δεν γνωρίζω γιαυτό κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το οτιδήποτε προς το παρών αλλα ελπίζω να είναι όπως τα λες.

Το συγκεκριμενο λινκ ειναι της ΕΕΤΤ.

Της ανεξαρτητης αρχης, η οποια ελεγχει τις τηλεπικοινωνιες και τα ταχυδρομεια στην Ελλαδα.

Με μεγαλυτερη ισχυ και απ το υπουργεια.

Αυτος ειναι ο νομος και το λινκ που το βρισκεις ασημαντο, ειναι εκει για να εξηγει με απλα λογια τον νομο, σε πολιτες που οπως εσυ, δεν τον ξερουν.

Καλυτερα διαβασε και μη χανεις την ωρα σου στο γραψιμο και μην νομιζεις....μαθε τα δικαιωματα σου.

Φιλικα παντα...μην παρεξηγηθω.

Της ανεξαρτητης αρχης, η οποια ελεγχει τις τηλεπικοινωνιες και τα ταχυδρομεια στην Ελλαδα.

Αυτος ειναι ο νομος και το λινκ που το βρισκεις ασημαντο, ειναι εκει για να εξηγει με απλα λογια τον νομο, σε πολιτες που οπως εσυ, δεν τον ξερουν.

Καλυτερα διαβασε και μη χανεις την ωρα σου στο γραψιμο και μην νομιζεις....μαθε τα δικαιωματα σου.

Και μονο ο φοβος της καταγγελιας στην ΕΕΤΤ τους κανει πιο διαλλακτικους.Εγω χτες τους πηρα τηλ για τα 18 ευρω παραπανω που ηρθαν στο λογαριαμο και ηδη μου στειλανε μηνυμα με πιστωση 20 ευρω+φπα στον επομενο.Το θεμα ειναι οτι επειδη την εχουν πατησει με τις προνομιακες εκπτωσεις σου τονιζουν τηλεφωνικα οτι η κληση ηχογραφειται και οτι η διαρκεια του συμβολαιου σου ειναι 12μηνη.

Αν όλα αυτά που διάβασα λοιπόν ισχύουν δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με την Vodafone. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη... Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Αν όλα αυτά που διάβασα λοιπόν ισχύουν δεν θα έχω κανένα πρόβλημα με την Vodafone. Θα ενημερώσω για την εξέλιξη... Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

Γι αυτο στα ειπα. Πελατης ενημερωμενος ποτε νικημενος.

Μη φοβηθεις να τους το αναφερεις.

Και για οτι παραβιαση κανουν καταγγελια στην ΕΕΤΤ.

Δηλαδή αν δεν είναι παράδειγμα πως ερμηνεύεις εσύ τα αρχικά π.χ. γιατί εμένα στο δημοτικό μου τα δίδαξαν ως "παραδείγματος χάριν" εσύ πως ακριβώς τα εξηγείς ;

Πάντως στο συμβόλαιο που υπογράφει ο καθένας λέει μέσα στους όρους πως και πότε γίνεται η αποπληρωμή της επιδότησης. Όλοι θα ήθελαν, αλλά δεν ισχύει πουθενά το ισόποσες δόσεις ίδιας αξίας κάθε μήνα..

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Πάντως στο συμβόλαιο που υπογράφει ο καθένας λέει μέσα στους όρους πως και πότε γίνεται η αποπληρωμή της επιδότησης. Όλοι θα ήθελαν, αλλά δεν ισχύει πουθενά το ισόποσες δόσεις ίδιας αξίας κάθε μήνα..

Κανενα συμβολαιο δεν εχει ισχυ αν δεν συμβαδιζει με τον νομο.

Και κανενας δεν υπογραφει ειδικο συμβολαιο μονο γι αυτον-ην.

Η επιδοτηση παγιου η συσκευης ειναι το ιδιο. Καποια € ανα μηνα Χ τοσους μηνες.

Μαθηματικα δημοτικου.

Ζουμε σε κρατος που υπαρχουν νομοι. Σε πολλες περιπτωσεις εφαρμοζονται, κυριως αν το απαιτησεις.

Αν θελεις να σε εξαπατουν, δικη σου επιλογη. Εγω τα γραφω γιατι πολλοι τα διαβαζουν και ειναι μια συλλογικη προσπαθεια να βελτιωθουν καποια πραγματα.

Αλλιως τωρα θα πληρωναμε πολυ πιο ακριβες υπηρεσιες.

Δηλαδή αν δεν είναι παράδειγμα πως ερμηνεύεις εσύ τα αρχικά π.χ. γιατί εμένα στο δημοτικό μου τα δίδαξαν ως "παραδείγματος χάριν" εσύ πως ακριβώς τα εξηγείς ;

Αυτο ειναι παραδειγμα, να εξηγησω την εννοια της αποπληρωμης. Τι αλλο θελεις να σου εξηγησω.

Οι μοντς να κανουν ενα sticky σε καθε νημα με βασικες πληροφοριες να μην γραφουμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια και τα μελη να μπορουν να εχουν γρηγορη προσβαση στη πληροφορια.

Edited by pavlitakis1

13. Έχω σύμβαση ορισμένου χρόνου. Μπορώ να υποβάλω αίτηση φορητότητας του αριθμού πριν τη λήξη της σύμβασης;

Το δικαίωμα φορητότητας ισχύει ακόμα και αν υπάρχει με τον υφιστάμενο πάροχο σύμβαση ορισμένου χρόνου (π.χ. λόγω επιδότησης συσκευής). Επομένως, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση φορητότητας οποτεδήποτε το επιθυμείτε. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις σας που απορρέουν από τη σύμβαση ορισμένου χρόνου που έχετε υπογράψει (π.χ. εξόφληση λογαριασμών, αποπληρωμή επιδότησης συσκευής).

Για να μην το συζητάμε στον αέρα, αυτό είναι το ακριβές απόσπασμα. Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, επιδέχεται ερμηνεία και δεν είναι απολύτως σαφές.

Ποιος καθορίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει? Θα έλεγε κανείς ότι όσα αναφέρει το συμβόλαιο πρέπει να τηρηθούν, εκτός εάν είναι καταχρηστικοί οι όροι. Ποιος αποφαίνεται για το εάν ένας όρος είναι νόμιμος ή όχι? Υπάρχει κάποια ισχύουσα γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ για το θέμα, ώστε να μπορούμε να την επικαλεστούμε?

Για να μην το συζητάμε στον αέρα, αυτό είναι το ακριβές απόσπασμα. Δυστυχώς, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, επιδέχεται ερμηνεία και δεν είναι απολύτως σαφές.

Ποιος καθορίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση που έχουμε υπογράψει? Θα έλεγε κανείς ότι όσα αναφέρει το συμβόλαιο πρέπει να τηρηθούν, εκτός εάν είναι καταχρηστικοί οι όροι. Ποιος αποφαίνεται για το εάν ένας όρος είναι νόμιμος ή όχι? Υπάρχει κάποια ισχύουσα γνωμοδότηση της ΕΕΤΤ για το θέμα, ώστε να μπορούμε να την επικαλεστούμε?

Η καλη πιστη στις συναλλαγες ειναι θεμελιωδης αρχη στο αστικο μας δικαιο.

Απαγορευεται δλδ να πρασπαθει καποιος να κοροιδεψει τον αλλον.

Αν πουμε λοιπον εχει βγει επιδοτηση 120€ για παραμονη 12 μηνων.

Προτιμα ο πελατης να παρει συσκευη αξιας 200€. Πληρωνει 80€ και συνεχιζει το ιδιο παγιο για ενα χρονο.

Αν επαιρνε επιδοτηση στο παγιο θα πληρωνε 10€ λιγοτερα.

Μετα απο 6μηνες εχει ηδη πληρωσει 60 €+80 για τη συσκευη και χρωσταει αλλα 60.

Αν διακοψει πρεπει να αποπληρωσει τη συσκευη (+60)

Αυτο σημαινει οτι στον τελευταιο λογαριασμο θα προστεθει και η αξια που δεν εχει πληρωθει.

Η επιδοτηση ειναι ενα κινητρο/απατη, για να παραμεινεις στην εταιρεια, αλλα οχι επιβολη με ρητρα φορητοτητας.

Ψαχτο λιγο και θα δεις και δικαστικες αποφασεις στο ιντερνετ.

Πιο απλα δεν μπορω να τα γραψω.

ΥΓ.

Ο δολος τους φαινεται στο οτι, μολις ακουσουν οτι καποιος θελει να φυγει αρχιζουν τα παζαρια και οι μεγαλες εκπτωσεις, με αποτελεσμα στην ιδια εταιρεια για τα ιδια προγραμματα οι «πιστοι» να πληρωνουν διπλα λεφτα απ τους «απιστους».

Edited by pavlitakis1

Η καλη πιστη στις συναλλαγες ειναι θεμελιωδης αρχη στο αστικο μας δικαιο.

Απαγορευεται δλδ να πρασπαθει καποιος να κοροιδεψει τον αλλον.

Αν πουμε λοιπον εχει βγει επιδοτηση 120€ για παραμονη 12 μηνων.

Προτιμα ο πελατης να παρει συσκευη αξιας 200€. Πληρωνει 80€ και συνεχιζει το ιδιο παγιο για ενα χρονο.

Αν επαιρνε επιδοτηση στο παγιο θα πληρωνε 10€ λιγοτερα.

Μετα απο 6μηνες εχει ηδη πληρωσει 60 €+80 για τη συσκευη και χρωσταει αλλα 60.

Αν διακοψει πρεπει να αποπληρωσει τη συσκευη (+60)

Αυτο σημαινει οτι στον τελευταιο λογαριασμο θα προστεθει και η αξια που δεν εχει πληρωθει.

Η επιδοτηση ειναι ενα κινητρο/απατη, για να παραμεινεις στην εταιρεια, αλλα οχι επιβολη με ρητρα φορητοτητας.

Ψαχτο λιγο και θα δεις και δικαστικες αποφασεις στο ιντερνετ.

Πιο απλα δεν μπορω να τα γραψω.

ΥΓ.

Ο δολος τους φαινεται στο οτι, μολις ακουσουν οτι καποιος θελει να φυγει αρχιζουν τα παζαρια και οι μεγαλες εκπτωσεις, με αποτελεσμα στην ιδια εταιρεια για τα ιδια προγραμματα οι «πιστοι» να πληρωνουν διπλα λεφτα απ τους «απιστους».

Από όσο έχει πάρει το μάτι μου εδώ μέσα, πλέον πληρώνεις πίσω και την έκπτωση παγίου αν φύγεις πριν τελειώσει η ανανέωση συμβολαίου! :confused:

Από όσο έχει πάρει το μάτι μου εδώ μέσα, πλέον πληρώνεις πίσω και την έκπτωση παγίου αν φύγεις πριν τελειώσει η ανανέωση συμβολαίου! :confused:

Αληθευει αυτο.παθων πριν κανα μηνα

Έχω κάνει αίτηση φορητότητας για 2 γραμμες απο βόνταφον σε κοσμοτέ και ακόμα να με πάρουν για αντιπροσφορά άπο βόνταφον.Παρασκευή παραλαμβάνω sim.Θα μου κάνει εντύπωση να μην μπουν καν στον κόπο μιας προσφοράς.Βέβαια αν είναι της τάξης του 25% που μου δίνουν απο την εξυπηρέτηση πελατών θα την κάνω με ελαφρά.Άπλα υποψιάζομαι οτι η κοσμοτέ δε στέλνει τη φορητότητα μέχρι να πάρει συμβόλαια,γιατί φοβούνται τις αντιπροσφορές...Θα δειξει αύριο.

Δεν γραφω για το τι εχει γινει, αλλα το τι θα επρεπε να γινεται.

Δυστυχως πολλοι στην αγνοια τους πληρωνουν. Βοηθεια ο συνηγορος του καταναλωτη και παρομοιες οργανωσεις.

Πριν πληρωσετε και υπογραψετε οτιδηποτε, αφου δεν ξερετε, ρωτηστε τους ειδικους.

Επισης η αιτηση ζητειται αφου υπογραψει καποιος και οχι προφορικα.

Δεν γραφω για το τι εχει γινει, αλλα το τι θα επρεπε να γινεται.

Δυστυχως πολλοι στην αγνοια τους πληρωνουν. Βοηθεια ο συνηγορος του καταναλωτη και παρομοιες οργανωσεις.

Πριν πληρωσετε και υπογραψετε οτιδηποτε, αφου δεν ξερετε, ρωτηστε τους ειδικους.

Επισης η αιτηση ζητειται αφου υπογραψει καποιος και οχι προφορικα.

Τι εννοείς η αίτηση ζητείται αφού υπογράψει κάποιος?Αν αναφέρεσαι στη φορητότητα είναι η 4η χρονιά που το κάνω,γιατί οι ανανεώσεις που προσφέρουν είναι της πλάκας.Και ποτέ δεν υπέγραψα τίποτα,πάντα προφορικά έκανα αίτηση φορητότητας και εντός 3ημέρου δεχόμουν την αντιπροσφορά.

To απόσπασμα της ΕΕΤΤ που βαλατε, δε συμφωνει με τη Γενικη Γραμματεία Καταναλωτή (=νομοθεσία). Απλα η ΕΕΤΤ επιβεβαιώνει οτι "τα παιρνει" απο τις εταιρείες κινητης...

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα: οταν αλλαζουν οι οροι ενος συμβολαιου μονομερως, ο συνδρομητης μπορει να φυγει "ΑΖΗΜΙΩΣ" (χωρις μικρά γραμματα, χωρις τιποτα).

Ρε παιδιά με ποια λογική, όταν κάνεις σύνδεση χωρίς επιδότηση, αν πας να φύγεις νωρίτερα σου ζητάνε να πληρώσεις; Από που προκύπτει αυτό; Εγώ ξέρω πως όταν κάνεις σύνδεση χωρίς συσκευή είσαι υποχρεωμένος να μείνεις για ένα δίμηνο.

Όλα καλά.

Ρε παιδιά με ποια λογική, όταν κάνεις σύνδεση χωρίς επιδότηση, αν πας να φύγεις νωρίτερα σου ζητάνε να πληρώσεις; Από που προκύπτει αυτό; Εγώ ξέρω πως όταν κάνεις σύνδεση χωρίς συσκευή είσαι υποχρεωμένος να μείνεις για ένα δίμηνο.

Αλήθεια; Και εγώ το είχα απορία καιρό τώρα(όχι επειδή ενδιαφέρομαι, αλλά σκέτο για την απορία). Νόμιζα ότι αν συνάψεις νέο συμβόλαιο ότι πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε έκπτωση παγίου ή επιδότηση και να κάτσεις πχ. 12/18 μήνες που είναι το ελάχιστο ανάλογα το πρόγραμμα!

Και απορούσα αν υπάρχει η επιλογή να μην πάρεις ούτε έκπτωση, ούτε επιδότηση και να φύγεις οποτε θες!

Στην σταθερή πάντως ο 1 χρόνος είναι στανταρ ε; Σε όλες τις εταιρείες ε;

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών