swiffer Δημ. January 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Πάντως όσοι αποκτήσουν τα νέου τύπου διαβατήρια δεν θα χρειάζεται να βγάζουν βίζα προκειμένου να ταξιδέψουν στη γη της ελευθερίας (την Αμερική ντε!). Πληροφορίες που λένε ότι μελλοντικά προκειμένου να ταξιδέψουμε ανεμπόδιστα στο μικρό πλανητικό μας χωριό θα χρειάζεται να φοράμε λουράκι και φύμωτρο, ελέγχονται ως ανακριβείς. To epishmo site VISAS gia taxidi stin Ameriki. Oi yphkooi twn akolouthwn xwrwn mporoun na taksidepsoun stin Ameriki xwris VISA. Which countries participate in the Visa Waiver Program (VWP)? Currently, 27 countries participate in the Visa Waiver Program, as shown below: Visa Waiver Program - Participating Countries. Andorra Iceland Norway Australia Ireland Portugal Austria Italy San Marino Belgium Japan Singapore Brunei Liechtenstein Slovenia Denmark Luxembourg Spain Finland Monaco Sweden France the Netherlands Switzerland Germany New Zealand United Kingdom Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Τον Παπουλια & τον καθε Παπουλια δεν τον ταλαιπωρησαν ετσι για τις κωλοφωτογραφιες...:mad: :rolleyes: Σημερα τους πηγα νεα φωτο,ψηφιακη μεν,αλλα εκτυπωμενη σε χημικο χαρτι υψηλης ποιοτητας.Περιττο να πουμε,πως δεν πηραν πρεφα οι καραασχετοι οτι ηταν ψηφιακη,μιας & το μονο που τους ενδιαφερει ειναι το χαρτι!Κατι πηγαν να ψελλισουν για φωτισμους παλι,αλλα απαιτησα να τα δεχτουν,οπως & εγινε. Εν τω μεταξυ,αλλα λεει ο ενας μπατσος κι αλλα ο αλλος.Οι οδηγιες απ'το Υπουργειο εχουν ξαναλλαξει & πλεον γραφει οτι δεχονται μονο αναλογικη φωτο.:rolleyes: Βεβαια,οπως εγραψα και παραπανω,αν τους πατε ψηφιακη εκτυπωμενη σε μηχανημα για αναλογικες,δεν προκειται να καταλαβουν τιποτα.:lol: Τσακωθηκα αγρια & με μια βλαμμενη εκει μεσα που με το που ειδε τη φωτο ειπε "α,καλα,για πεταμα ειναι":mad: :ninja: .Πηγε να το παιξει...εξουσια,αλλα τα ακουσε για τα καλα.Σημειωτεον,οι υπολοιποι συναδελφοι της δεν της υπερασπισαν.Κατι δειχνει αυτο μηπως?:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
woudoulis Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 To epishmo site VISAS gia taxidi stin Ameriki. Oi yphkooi twn akolouthwn xwrwn mporoun na taksidepsoun stin Ameriki xwris VISA. Which countries participate in the Visa Waiver Program (VWP)? Currently, 27 countries participate in the Visa Waiver Program, as shown below: Visa Waiver Program - Participating Countries. Andorra Iceland Norway Australia Ireland Portugal Austria Italy San Marino Belgium Japan Singapore Brunei Liechtenstein Slovenia Denmark Luxembourg Spain Finland Monaco Sweden France the Netherlands Switzerland Germany New Zealand United Kingdom Γιατί όχι Ελλάδα παρακαλώ ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Να σας πω βέβαια πως καλά κάνετα και τρέχετε από τώρα για νέο διαβατήριο, αλλά ίσως τρέξετε και πάλι τον Αύγουστο. Από τον Αύγουστο τα διαβατήρια θα διαθέτουν και μικροτσιπ. Το θέμα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση για αυτά που εκδίδονται τώρα πως θα πάρουν το τσιπάκι μετά. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 @ woudoulis, όταν μέχρι σήμερα πήγαινες σε ταξιδιωτικό γράφειο και τους έβαζες να σου βγάλουν διαβατήριο τι περιμένεις; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Να θέσω ένα ερώτημα; Για ταξίδια εντός ΕΕ απαιτείται διαβατήριο; :confused: Εγώ πέρσι που πήγα τελευταία φορά Γερμανία, δεν μου ζήτησε κανείς διαβατήριο, πλην της Ελληνίδας αεροσυνοδού εδάφους εδώ στο "Βενιζέλος" στο τσεκάρισμα των εισιτηρίων κι αυτό για ταυτοπροσωπεία. Σε ερώτησή μου μου είπε ότι και η ταυτότητα αρκούσε. Απλά δεν ξέρει αν στο ζητάνε οι Γερμανοί μόλις φτάσεις. Ε μόλις φτάνεις Γερμανία αφού είναι ανοιχτές οι πύλες, δεν μας ελέγχει κανείς. Ποτέ δεν με έλεγξαν τα τελευταία χρόνια στην είσοδο σε αεροδρόμιο της Γερμανίας. Αυτό γίνεται όταν οι πτήσεις είναι εκτός Σένγκεν. Τα ίδια και από Γερμανία. Αν έχεις κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί το όνομά σου στα λατινικά (όπως π.χ. το δίπλωμα οδήγησης) τότε δεν χρειάζεσαι διαβατήριο. Όλοι εσείς που ταξιδεύετε Ευρώπη βγάζετε κανονικά διαβατήριο; :confused: Ψιλοπεριττό είναι, απλά κανείς δε στο λέει 100%... Δε στο ζητάει όμως και κανείς... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Όχι δεν χρειάζεται.Μόνο ταυτότητα απο τις καινούργιες με λατινικούς χαρακτήρες αρκεί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Όχι δεν χρειάζεται.Μόνο ταυτότητα απο τις καινούργιες με λατινικούς χαρακτήρες αρκεί. Και για όποιον δεν έχει καινούρια ελληνική ταυτότητα, και το δίπλωμα οδήγησης αρκεί. ;) Απλά υπάρχει κάπου επίσημη ενημέρωση επαυτού; Όλοι το ξέρουμε, όλοι το ζούμε αλλά κανείς δεν μας το λέει επίσημα. Όσες φορές ταξίδεψα το είχα πάντα το διαβατήριο, αλλά δε το έδειχνα. Ε λες καλύτερα να το έχεις, έστω ότι γίνει μια στραβή, μη σου χαλάσει το ταξίδι. Αλλά ας πιάσουμε και την περίπτωση να σε σταματήσει ο Γερμαναράς στο γερμανικό αεροδρόμιο χωρίς διαβατήριο (κάτι που δε συμβαίνει επουδενί, αλλά λέμε τώρα). Τι θα σε κάνει; Θα σε απελάσει; :p Νομίζω πως δεν χρειάζεται για εντός ΕΕ, εκτός αν κάποιος πάει οδικώς και περνάει από Γιουγκοσλαβίες, Ουγγαρίες κλπ... Τότε ναι... ΕDIT: Ουπς, τώρα βλέπω ότι ούτε το δίπλωμά μου (EDIT2) έχει λατινικούς χαρακτήρες... :O Μόνο ελληνικά γράφει παρόλο που είναι το ροζ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GR.04 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Για την Τουρκία τι καταργήθηκε η βίζα ή το διαβατήριο; Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Και για όποιον δεν έχει καινούρια ελληνική ταυτότητα, και το δίπλωμα οδήγησης αρκεί. ;) Απλά υπάρχει κάπου επίσημη ενημέρωση επαυτού; Όλοι το ξέρουμε, όλοι το ζούμε αλλά κανείς δεν μας το λέει επίσημα. Όσες φορές ταξίδεψα το είχα πάντα το διαβατήριο, αλλά δε το έδειχνα. Ε λες καλύτερα να το έχεις, έστω ότι γίνει μια στραβή, μη σου χαλάσει το ταξίδι. Αλλά ας πιάσουμε και την περίπτωση να σε σταματήσει ο Γερμαναράς στο γερμανικό αεροδρόμιο χωρίς διαβατήριο (κάτι που δε συμβαίνει επουδενί, αλλά λέμε τώρα). Τι θα σε κάνει; Θα σε απελάσει; :p Νομίζω πως δεν χρειάζεται για εντός ΕΕ, εκτός αν κάποιος πάει οδικώς και περνάει από Γιουγκοσλαβίες, Ουγγαρίες κλπ... Τότε ναι... ΕDIT: Ουπς, τώρα βλέπω ότι ούτε το δίπλωμά μου έχει λατινικούς χαρακτήρες... :O Μόνο ελληνικά γράφει παρόλο που είναι το ροζ. Την περασμενη Κυριακη, Θεσ/νικη-Λονδινο με ταυτοτητα παλια με ελληνικους χαρακτηρες ταξιδεψα. Ακομα και εδω στην Αγγλια οταν περασα τον ελεγχο την ελληνικη εδειξα, κανενα προβλημα :) Η Αγγλια ειναι εκτος Σεγκεν, οποτε υπαρχει ελεγχος οταν φτανεις, επομενως ας μαθουν ελληνικα :P Μιας και ζητησες κατι "επισημο" δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι καλυτερο απο αυτο http://europa.eu.int/youreurope/nav/el/citizens/guides/travelling/index.html#12712_10 Απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα Αν και οι έλεγχοι κατά τη διέλευση των εσωτερικών συνόρων καταργήθηκαν, πρέπει να επισημανθεί ότι τα κράτη του Schengen διατήρησαν το δικαίωμα , βάσει της εθνικής τους νομοθεσίας, να διενεργούν ελέγχους ταυτότητας στο σύνολο της επικράτειάς τους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των αστυνομικών αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση, αρκεί να είστε κάτοχος ενός έγκυρου δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου ή, ενδεχομένως, μιας άδειας παραμονής. Γενικα το site της ΕΕ ειναι βιβλος! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Οι φοιτητικες ταυτοτητες,γραμμενες με λατινικους χαρακτηρες πιανονται?:p :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Μιας και εγραψες τωρα :D Για Ιταλια δεν το θελεις το διαβατηριο? Γιατι μπαινεις στο κοπο να σου σπανε τα νευρα, πανε με τη ταυτοτητα και αργοτερα που θα εχουν μαθει πως να βγαζουν διαβατηρια πας και το βγαζεις για εκτος ΕΕ παντα γιατι αλλιως ψιλο-τζαμπα λεφτα ειναι, ειδικα οπως εγινε τωρα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OveLix Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Αν το ταξίδι σου δεν περιλαμβάνει αεροπλάνο, μπορείς κυριολεκτικά να κάνεις το γύρο της Ευρώπης χωρίς ποτέ κανείς να σου ζητήσει οποιοδήποτε έγγραφο. Όσο για το αεροπλάνο, φίλη μου ταξίδεψε φέτος με ληγμένο διαβατήριο στην Αγγλία. Δεν εξετάζουν αν ισχύει, εξετάζουν μόνο αν το όνομα στο εισιτήριο ανήκει στο άτομο που ταξιδεύει. Συνεπώς τρέξτε να βγάλετε διαβατήριο ΜΟΝΟ αν θέλετε να πάτε στις ΗΠΑ. Για οπουδήποτε αλλού ισχύει το απλό διαβατήριό σας. Παράθεση http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Το Διαβατηριο ληγμενο ισχυει για 6 μηνες, μηπως ηταν εντος των 6 μηνων και δεν ειπαν τιποτα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. January 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Όσο για το αεροπλάνο, φίλη μου ταξίδεψε φέτος με ληγμένο διαβατήριο στην Αγγλία. Δεν εξετάζουν αν ισχύει, εξετάζουν μόνο αν το όνομα στο εισιτήριο ανήκει στο άτομο που ταξιδεύει. Eγω που πηγαινοερχομαι Αγγλια - Ελλαδα, ποτε δεν εχουν δει το εισιτηριο μου. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minovg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Eγω που πηγαινοερχομαι Αγγλια - Ελλαδα, ποτε δεν εχουν δει το εισιτηριο μου. Εννοείς το διαβατήριό σου μήπως; :confused: :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Όσο για το αεροπλάνο, φίλη μου ταξίδεψε φέτος με ληγμένο διαβατήριο στην Αγγλία. Δεν εξετάζουν αν ισχύει, εξετάζουν μόνο αν το όνομα στο εισιτήριο ανήκει στο άτομο που ταξιδεύει. Εμένα πάντως κάθε φορά στην Αγγλική μεριά με κοιτάει σα χάνος ο/η υπάλληλος στον έλεγχο και μου λέει "έχει λήξει". Και μετά τους λέω να το γυρίσουν στην πίσω σελίδα που είναι η ανανέωση :p Οπότε ίσως και να υπάρχει πρόβλημα. Ίσως και όχι. :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. January 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Δεν εξετάζουν αν ισχύει, εξετάζουν μόνο αν το όνομα στο εισιτήριο ανήκει στο άτομο που ταξιδεύει. @minovg: Οχι, δε κανω λαθος. Το εισιτηριο μου εννοουσα. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 @Bayern: Οχι, δε κανω λαθος. Το εισιτηριο μου εννοουσα. Εννοείς τον minovg μήπως :confused: :p Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Μιας και εγραψες τωρα :D Για Ιταλια δεν το θελεις το διαβατηριο? Γιατι μπαινεις στο κοπο να σου σπανε τα νευρα, πανε με τη ταυτοτητα και αργοτερα που θα εχουν μαθει πως να βγαζουν διαβατηρια πας και το βγαζεις για εκτος ΕΕ παντα γιατι αλλιως ψιλο-τζαμπα λεφτα ειναι, ειδικα οπως εγινε τωρα! Το προβλημα ειναι πως δεν ηξερα οτι θα γινεται ολο αυτο το μπαχαλο με το διαβατηρια...διαφορετικα θα ειχα βγαλει μια καινουρια ταυτοτητα(εχω την παλια) & θα τους ειχα χ@σει κανονικα...:mad: Ελα ομως που για να βγαλεις ταυτοτητα μπορει να κανουν & 1 μηνα οι...ατσιδες της αστυνομιας κι εγω θελω να φυγω σε 15 μερες... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. January 12, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Μα...μα...Minovg εγραψα! :p :p Tι 'σαι ΄συ! Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Το προβλημα ειναι πως δεν ηξερα οτι θα γινεται ολο αυτο το μπαχαλο με το διαβατηρια...διαφορετικα θα ειχα βγαλει μια καινουρια ταυτοτητα(εχω την παλια) & θα τους ειχα χ@σει κανονικα...:mad: Ελα ομως που για να βγαλεις ταυτοτητα μπορει να κανουν & 1 μηνα οι...ατσιδες της αστυνομιας κι εγω θελω να φυγω σε 15 μερες... Οπως ειπα και πριν, με την παλια με τους ελληνικους χαρακτηρες ταξιδευεις κανονικα χωρις προβλημα εντος ΕΕ. Δεν πηγες σημερα στην αστυνομια? :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. January 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2006 Πώς δεν πηγα...τακτικος πελατης ειμαι...πλεον εμαθα μερικους μπατσους με τα μικρα τους ονοματα & με το που μπαινω μεσα στο τμημα αρκετοι με χαιρετανε με...χαρα:lol: :p ...πριν ακολουθησει βεβαια η καταιγιδα...:rolleyes: :mad: Διαβασε στην προηγουμενη σελιδα για να ενημερωθεις για τις εξελιξεις...:p Παντως στην Ιταλια ελεγχουν τα ονοματα κατα την επιβιβαση στο αεροπλανο...δεν υπαρχει περιπτωση να εχει εκδοθει το εισιτηριο με λατινικους χαρακτηρες & η ταυτοτητα να ειναι με ελληνικους & να μ'αφησουν να περασω...:( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
angelina_22 Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Επειδη θα βγαλω πρωτη φορα διαβατηριο σε λιγες μερες μπορειτε να μου πειτε τι ακριβως θα χρειαστω?Θα βγαλω το καινουριο διαβατηριο?Στα ΚΕΠ θα εξυπηρετηθω?Σε ποσες μερες θα το παραλαβω? Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!! Παράθεση http://www.fdsoftware.it/mairi/images/Gif/G_Fatina_che_scompare_R.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. January 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. January 31, 2006 Αν διαβασεις το θεμα απ'την αρχη,ειδικα στην πρωτη σελιδα,θα βρεις απαντησεις σ'αυτα που ρωτας...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts