Jump to content

Διαβατήρια

swiffer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ζητώ συγγνώμη αν έχει αλλάξει, αλλά έτσι ήταν το σύστημα..:O

καλύτερα λοιπόν να ρωτήσει ο ενδιαφερόμενος την πρεσβεία να είναι σίγουρος..:)

thanks για την επισήμανση..;)

• Απαντήσεις 612
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ζητώ συγγνώμη αν έχει αλλάξει, αλλά έτσι ήταν το σύστημα..:O

καλύτερα λοιπόν να ρωτήσει ο ενδιαφερόμενος την πρεσβεία να είναι σίγουρος..:)

thanks για την επισήμανση..;)

Πέρσι το site της πρεσβείας έγραφε εσφαλμένα τον κανόνα των έξι μηνών. Τους είχα στείλει email και το διόρθωσαν - δες http://athens.usembassy.gov/vwp_greece_faqs.html σχετικά.

Ακούστε και το εξής κουλό.

Το διαβατήριο μου έληξε τον περασμένο Απρίλη.Παρόλο αυτά πήγα Πολωνία το καλοκαίρι και στην Ρώμη τον Δεκέμβρη και κανείς δεν μου είπε τίποτα στα αεροδρόμια των 2 χωρών.

Τι γίνεται; Κανείς δεν τα κοιτάει;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ακούστε και το εξής κουλό.

Το διαβατήριο μου έληξε τον περασμένο Απρίλη.Παρόλο αυτά πήγα Πολωνία το καλοκαίρι και στην Ρώμη τον Δεκέμβρη και κανείς δεν μου είπε τίποτα στα αεροδρόμια των 2 χωρών.

Τι γίνεται; Κανείς δεν τα κοιτάει;

Στις χώρες Σένγκεν ο έλεγχος είναι ελάχιστος και περιορίζεται στο να ελέγξουν αν είσαι πράγματι το πρόσωπο το οποίο ταξιδεύει - ο έλεγχος δε, γίνεται από υπαλλήλους αεροπορικών εταιριών. Δεν είναι δηλαδή τόσο περίεργο ότι δεν σου είπαν τίποτα - αλλά μην δοκιμάσεις να ταξιδέψεις σε τρίτες χώρες με ληγμένο διαβατήριο.

Edited by dreamercon

Φαίνονται σαν υπάλληλοι εταιριών,αλλά δεν είναι:) Απλα με την συνθήκη Σεγκεν είσαι ήδη "φακελωμένος" για να το ψάχνουν χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

• 4 weeks later...
Ξέρει κανείς αν μπορώ να βγάλω διαβατήριο από χώρα της ΕΕ από την Ελληνική πρεσβεία, χωρίς να έρθω Ελλάδα?

Ξέρει κανείς αν μπορώ να βγάλω διαβατήριο από χώρα της ΕΕ από την Ελληνική πρεσβεία, χωρίς να έρθω Ελλάδα?

Φυσικά και μπορείς. Κι εγώ από την πρεσβεία έβγαλα. Ρώτα στην πρεσβεία της χώρας σου.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και θέλω να βγάλω Αμερικάνικη βίζα πρέπει να κατέβω στην Αθήνα ε;:confused:

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Androidoθαυμάστρια.

Φυσικά και μπορείς. Κι εγώ από την πρεσβεία έβγαλα. Ρώτα στην πρεσβεία της χώρας σου.

Ευχαριστώ.Φαντάζομαι η χαρτούρα είναι η ίδια και εκεί ετσι?

εγώ που μένω Θεσσαλονίκη και θέλω να βγάλω Αμερικάνικη βίζα πρέπει να κατέβω στην Αθήνα ε;:confused:

Εδώ είναι πιο σχετικό θέμα...

Ευχαριστώ.Φαντάζομαι η χαρτούρα είναι η ίδια και εκεί ετσι?

Δυστυχώς ναι...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• 6 months later...
Έν το μεταξύ,θα ταξιδέψω καίγώ Άμστερνταμ σε λίγο καιρό και είχα την απορία γιατί δεν έχω ταξιδέψει ποτέ εξωτερικό..αλλα αφού λέτε οκ με ταυτότητα..είχα βγάλει και καινούρια το 2010

• 2 weeks later...
Θέλω να ταξιδέψω Αγγλία τέλος Νοεμβρίου, μπορώ με ταυτότητα η πρέπει να βγάλω διαβατήριο;
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Θέλω να ταξιδέψω Αγγλία τέλος Νοεμβρίου, μπορώ με ταυτότητα η πρέπει να βγάλω διαβατήριο;

Αν έχεις καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες μπορείς.

- Alex

Αν έχεις καινούρια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες μπορείς.

Περυσι πεταξα γκατγουικ και ζητησαν διαβατηριο κανονικα μαζι με τη νεα ταυτοτητα.

Androidoθαυμάστρια.

Περυσι πεταξα γκατγουικ και ζητησαν διαβατηριο κανονικα μαζι με τη νεα ταυτοτητα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και υποχρεωτικό να έχεις διαβατήριο μαζί σου.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και υποχρεωτικό να έχεις διαβατήριο μαζί σου.

Δεν ήθελα να το ρισκάρω με πιθανά γραφειοκρατικά τραβήγματα γιατί ήταν πτήση με ανταπόκριση.

Androidoθαυμάστρια.

• 5 months later...

Τι γίνεται με τα παράβολα για έκδοση διαβατηρίου;

Πήγα στη ΔΟΥ της γειτονιάς μου και μου είπαν ότι πλέον δεν διαθέτουν εκείνοι τα παράβολα και να πάω σε άλλη ΔΟΥ, 45' με τα πόδια μακριά!

Πώς θα βρω τώρα που αλλού πωλούνται τα παράβολα; Έκανα google και στο

http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/dikaiologitika-paravola-diavatiriou/paravola-gia-diavatirio.html

μου βγάζει την παλιά απάντηση

"Στις Δ.Ο.Υ. αλλά και σε εξουσιοδοτημένα από τις Δ.Ο.Υ. καταστήματα (περίπτερα, βιβλιοπωλεία κ.λ.π.)."

Και πώς θα μάθω, τώρα, ποια είναι αυτά τα εξουσιοδοτημένα καταστήματα;

[Αθήνα, Αμπελόκηπους είμαι.]

μου κάνει εντύπωση καθώς πάντα κοντά στο αστυνομικό τμήμα που βγάζει διαβατήρια υπάρχει περίπτερο που πουλάει παράβολα! μα πάντα όμως. στο τμήμα ρώτησες; αυτοί ξέρουν σίγουρα.

Androidoθαυμάστρια.

μου κάνει εντύπωση καθώς πάντα κοντά στο αστυνομικό τμήμα που βγάζει διαβατήρια υπάρχει περίπτερο που πουλάει παράβολα! μα πάντα όμως. στο τμήμα ρώτησες; αυτοί ξέρουν σίγουρα.

Πιθανόν να ισχύει αυτό, αλλά το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπάγομαι για να βγάλω διαβατήριο (Ζωγράφου) είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω καθόλου την περιοχή εκεί, οπότε δεν μπορώ να ξεκινήσω να πάω χωρίς παράβολα (Τετάρτη απόγευμα αφού μόνο απόγευμα μπορώ), ούτε μπορώ να πάω 2 φορές, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν λογικό. Έστειλα τον πατέρα μου στην ΔΟΥ Ψυχικού (δεν ήξερα ότι υπήρχε και ήταν τόσο κοντά μας, μου το είπε ο... φωτογράφος που πήγα να βγάλω τις φωτογραφίες! :p) και τα αγόρασε. Η κοντινή μας ΔΟΥ δεν πουλάει παράβολα γιατί είναι από τις ΔΟΥ που καταργήθηκαν! Να προσθέσω ότι τα παράβολα είναι από εκείνα τα κλασικά σαν χαρτονομίσματα που γράφεις πάνω τα στοιχεία σου.

Συνεχίζω ακόμα την διαδικασία για να βγάλω διαβατήριο, καθώς μπορώ να πάω μόνο απογεύματα και η μόνη μέρα που είναι απόγευμα διαθέσιμα τα αστυνομικά τμήματα για διαβατήρια και ταυτότητες είναι οι Τετάρτες.

Πήγα την περασμένη Τετάρτη στο ΤΑ Ζωγράφου και με απέρριψαν γιατί η ταυτότητα μου είναι παλαιότερη της 15ετίας. Πήγα αυτήν την Τετάρτη στο ΤΑ της περιοχής μου και ξεκίνησα τη διαδικασία για αντικατάσταση της ταυτότητας. Πρέπει να αναζητήσουν υπηρεσιακώς το πιστοποιητικό γεννήσεως για ταυτότητα από Δήμο που ανήκω. Περιμένω και θα ξαναπάω για ταυτότητα (την άλλη Τετάρτη), η οποία, ευτυχώς βγαίνει επιτόπου, και ελπίζω να πάω την ίδια μέρα στου Ζωγράφου να καταθέσω τα χαρτιά για το διαβατήριο. Και την επόμενη Τετάρτη θα πάω να το παραλάβω. Αν όλα πάνε καλά, δηλαδη, ελπίζω να έχω διαβατήριο στις 9 Απριλίου που σκοπεύω να ταξιδέψω!

Η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για το θέμα ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ήταν ο φωτογραφός που μου έβγαλε τις φωτογραφίες διαβατηρίου! Τα διαδικαστικά τα ήξερε καλύτερα και από το ταξιδιωτικό γραφείο της γειτονιάς και από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς που δεν εκδίδει διαβατήρια.

Αυτά προς το παρόν! Θα σας πω τι έγινε στο τέλος! :lol:

Πιθανόν να ισχύει αυτό, αλλά το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπάγομαι για να βγάλω διαβατήριο (Ζωγράφου) είναι αρκετά μακριά από το σπίτι μου και δεν γνωρίζω καθόλου την περιοχή εκεί, οπότε δεν μπορώ να ξεκινήσω να πάω χωρίς παράβολα (Τετάρτη απόγευμα αφού μόνο απόγευμα μπορώ), ούτε μπορώ να πάω 2 φορές, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν λογικό. Έστειλα τον πατέρα μου στην ΔΟΥ Ψυχικού (δεν ήξερα ότι υπήρχε και ήταν τόσο κοντά μας, μου το είπε ο... φωτογράφος που πήγα να βγάλω τις φωτογραφίες! :p) και τα αγόρασε. Η κοντινή μας ΔΟΥ δεν πουλάει παράβολα γιατί είναι από τις ΔΟΥ που καταργήθηκαν! Να προσθέσω ότι τα παράβολα είναι από εκείνα τα κλασικά σαν χαρτονομίσματα που γράφεις πάνω τα στοιχεία σου.

Συνεχίζω ακόμα την διαδικασία για να βγάλω διαβατήριο, καθώς μπορώ να πάω μόνο απογεύματα και η μόνη μέρα που είναι απόγευμα διαθέσιμα τα αστυνομικά τμήματα για διαβατήρια και ταυτότητες είναι οι Τετάρτες.

Πήγα την περασμένη Τετάρτη στο ΤΑ Ζωγράφου και με απέρριψαν γιατί η ταυτότητα μου είναι παλαιότερη της 15ετίας. Πήγα αυτήν την Τετάρτη στο ΤΑ της περιοχής μου και ξεκίνησα τη διαδικασία για αντικατάσταση της ταυτότητας. Πρέπει να αναζητήσουν υπηρεσιακώς το πιστοποιητικό γεννήσεως για ταυτότητα από Δήμο που ανήκω. Περιμένω και θα ξαναπάω για ταυτότητα (την άλλη Τετάρτη), η οποία, ευτυχώς βγαίνει επιτόπου, και ελπίζω να πάω την ίδια μέρα στου Ζωγράφου να καταθέσω τα χαρτιά για το διαβατήριο. Και την επόμενη Τετάρτη θα πάω να το παραλάβω. Αν όλα πάνε καλά, δηλαδη, ελπίζω να έχω διαβατήριο στις 9 Απριλίου που σκοπεύω να ταξιδέψω!

Η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για το θέμα ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ήταν ο φωτογραφός που μου έβγαλε τις φωτογραφίες διαβατηρίου! Τα διαδικαστικά τα ήξερε καλύτερα και από το ταξιδιωτικό γραφείο της γειτονιάς και από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς που δεν εκδίδει διαβατήρια.

Αν κατάλαβα καλά αν έχεις την παλιά ταυτότητα δεν σου βγάζουν διαβατήριο;;

ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Μέχρι πρότινος για το Ζωγράφου, το ΤΑ Παγκρατιου έβγαζε τα διαβατήρια.

Τώρα το άλλαξαν;

Τι κόστος βγαίνει σύνολο;

Amazon Fire stick 4k max

Αν κατάλαβα καλά αν έχεις την παλιά ταυτότητα δεν σου βγάζουν διαβατήριο;;

Ακριβώς, Με ταυτότητα που έχει εκδοθεί πριν από 15 χρόνια ή παλαιότερη δεν μπορείς να εκδόσεις διαβατήριο. Το ίδιο και για ταυτότητα κομμένη, τρυπημένη κλπ

Το γνώριζα γιατί το γράφει επάνω το χαρτί με τα δικαιολογητικά για έκδοση διαβατηρίου που είχα πάρει από το ΚΕΠ, αλλά είπα να πάρω το ρίσκο μου μήπως τυχόν τη δεχτούν και γλιτώσω την αλλαγή ταυτότητας.

-Πληροφοριακά η αντικατάσταση ταυτότητας λόγω παλαιότητας είναι δωρεάν και γίνεται επιτόπου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας σου -αν έχεις όλα τα δικαιολογητικά. Εγώ δεν μπόρεσα να το κάνω αυτό γιατί δεν είχα το πιστοποιητικό γέννησης για έκδοση ταυτότητας γιατί είμαι δημότης εκτός Αττικής και δεν μπορώ να πάω να το φέρω. Σε αυτήν την περίπτωση το αναζητά υπηρεσιακώς το αστυνομικό τμήμα από τον Δήμο και το στέλνουν σε 2 εργάσιμες μέρες. Και χρειάζονται και φωτογραφίες, φυσικά.

Μέχρι πρότινος για το Ζωγράφου, το ΤΑ Παγκρατιου έβγαζε τα διαβατήρια.

Τώρα το άλλαξαν;

Τι κόστος βγαίνει σύνολο;

Μένω Αμπελοκήπους, κοντά στο νοσοκομείο Ντυνάν και για διαβατήριο υπάγομαι στο ΤΑ (που νομίζω πως λέγεται) Ζωγράφου, είναι μάλλον κάπου στα Ιλίσια, απέναντι του έχει μια μάντρα που είναι το Πολυτεχνείο ή κάποιο πανεπιστήμιο, δεν θυμάμαι οδό :p.

Το κόστος είναι: τα παράβολα 85 ευρώ και οι φωτογραφίες διαβατηρίου περίπου 10 ευρώ.

Συν μια φωτοτυπία της ταυτότητας σου και να πας και να έρθεις 2 φορές στο ΤΑ.

Να προσθέσω πως οι φωτογραφίες ταυτότητάς είναι ιδιαίτερες,μην πας σε κανένα παππούλη φωτογράφο κ την πατήσεις όπως εγώ. Δεν τις δεχτηκανε την πρώτη φόρα.

Androidoθαυμάστρια.

100€ για ένα κωλοχαρτο;;

Πάμε καλά

Και τα αλλάζουν και κάθε 4-5 χρόνια οι αλήτες.

Amazon Fire stick 4k max

Εδώ και 6-7 χρόνια τα διαβατήρια κοστίζουν περίπου τόσο, πάνω από 80 ευρώ.

Και ισχύουν για 5 χρόνια.

Δηλαδή 20 ευρώ το χρόνο :p.

Γι΄αυτό κι εγώ το άφησα τελευταία στιγμή πριν ταξιδέψω για να το εκδώσω, παρόλο που το παλιό μου διαβατήριο έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Παλιότερα που το κόστος έκδοσης ήταν κάπου 30 ευρώ, το άλλαζα αμέσως μόλις έληγε το παλιό, μήπως μου τύχαινε κανένα έκτακτο ταξιδάκι στο εξωτερικό και δεν μπορούσα να πάω λόγω ληγμένου διαβατηρίου! :rolleyes:

Τουλάχιστον, η διαδικασία έκδοσης είναι αρκετά εύκολη και στο ετοιμάζουν σχετικά σύντομα.