Jump to content

Aκτινοβολία SAR και τιμές συσκευών


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλημέρα!είμαι νέο μέλος και θέλω να μου προτείνετε συσκευή με χαμηλό sar.διάβασα τόσα εδώ και δεν ξέρω τι να διαλέξω..!έχω κάνει μια γκάφα..πήγα και έκλεισα το k770 και ο δείκτης sar του ειναι 1,69!!!!!έλεος τι μας πέρασαν..αν και ικανοποιούσε απόλυτα αυτά που ήθελα..ευτυχώς όμως δεν το έχω πάρει ακόμη..λογικά θα μπορώ να το αλλάξω έτσι δεν είναι αν και πήγα σε ένα κατάστημα(μπορώ να το αναφέρω?) το οποίο δεν διαθέτει συσκευές κινητών τουλάχιστον αυτό που έχουμε στην περιοχή μας..τώρα είμαι ανάμεσα στο razr v9 το οποίο έχει 0,42 ή να αγοράσω πάλι το παλιό μου κ800(μου το κλέψανε..) ?βέβαια αυτό που είχα δεν συγκρίνεται με το motorola αλλά δεν ήταν και πολύ όμορφο..εσείς τι θα μου προτείνατε μέχρι 250 ευρώ με χαμηλό sar και κάποια βασικά χαρακτηριστικά?(όπως:καλή κάμερα και flash αν ήταν δυνατό,mp3/fm)

και κάτι τελευταίο!τελικά δεν έχω βρει πουθενά το sar από το G502 ξερει κανείς κάτι?και το sar για το RAZR MAXX V6 3G αν γίνεται..από αυτές τις συσκευές που αναφέρω πιο πάνω ποια θα λέγατε?ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Αφού είχες μείνει ικανοποιημένη απο το Κ800 εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις πάλι το ίδιο, πλέον είναι και αρκετά οικονομικό 198 euro, μπορείς να το πάρεις σε άλλο χρώμα έτσι για να αλλάξεις λίγο :) ...
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!είμαι νέο μέλος και θέλω να μου προτείνετε συσκευή με χαμηλό sar.διάβασα τόσα εδώ και δεν ξέρω τι να διαλέξω..!έχω κάνει μια γκάφα..πήγα και έκλεισα το k770 και ο δείκτης sar του ειναι 1,69!!!!!έλεος τι μας πέρασαν..αν και ικανοποιούσε απόλυτα αυτά που ήθελα..

καλά έκανες!:cool:

 

τώρα είμαι ανάμεσα στο razr v9 το οποίο έχει 0,42 ή να αγοράσω πάλι το παλιό μου κ800(μου το κλέψανε..) ?βέβαια αυτό που είχα δεν συγκρίνεται με το motorola αλλά δεν ήταν και πολύ όμορφο..εσείς τι θα μου προτείνατε μέχρι 250 ευρώ με χαμηλό sar και κάποια βασικά χαρακτηριστικά?(όπως:καλή κάμερα και flash αν ήταν δυνατό,mp3/fm)

 

Samsung U600 (εάν το βρεις) 0,48

LG KE970 Shine 0,43

 

και κάτι τελευταίο!τελικά δεν έχω βρει πουθενά το sar από το G502 ξερει κανείς κάτι?

 

άκυρο, δεν βρίσκω στοιχεία...περίεργο.

 

:)

Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

...τελικά δεν έχω βρει πουθενά το sar από το G502 ξερει κανείς κάτι?...

 

Κάτι ξέρουμε :shifty:

Sony Ericsson G502 1.37 W/kg

 

 

 

...και το sar για το RAZR MAXX V6 3G αν γίνεται...

 

Και αυτό γίνεται ;)

Motorolla MotoRAZR Maxx V6 0.46 W/kg

 

 

Άντε και καλά ψώνια :D ...

Πες μας και τι πήρες τελικά ...

Link to comment
Share on other sites

ελα .... σοβαρομιλάς ??? δεν το πιστεύω αυτό ... πω πω δεν το ήξερα ... και φαινόταν μια χαρα κινητάκι ... και με το Ν82 φαινόταν πεστε μου αλλά να τα αποτελέσματα
~~They come. They fight. They destroy. They corrupt. It always ends the same.... ~~
Link to comment
Share on other sites

ναι κατέβασα το μάνουαλ του και αυτό λέει μέσα.

 

αλλά μπορείς να το παρακάμψεις με bt ακουστικό ότι κάνω τώρα με το Ν82 μου. :)

Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τα κινητά δεν προκαλούν πονοκεφάλους

Αθωόνονται τα κινητά για τους πονοκεφάλους και για τις επιδράσεις του ηλεκτρομαγνατικού τους πεδίου.

 

Αθώα αποδεικνύονται τα κινητά για τους πονοκεφάλους όπως υποστηρίζουν Νορβηγοί ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Σορ Τρόντελαγκ και το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας. Τα πειράματα απέδειξαν ότι οι πονοκέφαλοι, που αρχικά αποδίδονταν στα κινητά τηλέφωνα, είναι αποτέλεσμα προκατάληψης και φόβου.

 

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/08/2008_244480

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα χρειαστούν πάρα πολλές έρευνες ώστε να πειστούμε για το αν τα κινητά είναι επικίνδυα. Μέχρι τότε καλύτερα να προσέχουμε για να έχουμε ;)

 

PS: Ολόκληρο forum για κινητά και διάλεξες τη μόνη κατηγορία που ΔΕΝ αφορά τα κινητά :)

 

Φιλικά πάντα

Link to comment
Share on other sites

Αναρωτιέμαι αν τα περισσότερα καλούδια(WIFI,GPS ktl)ανεβάζουν την τιμή του SAR...

 

Όταν βρίσκεται σε λειτουργία η κεραία του WiFi ή/και του GPS τη στιγμή που μιλάς στο κινητό σου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΝΑΙ. Μάλιστα, η ισχύς της ακτινοβολίας της κεραίας WiFi είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ απο εκείνη της GSM !

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Το ίδιο SAR έχει και το Samsung G801? Καπου διαβασα για 0,194?
''Στο τέλος όλα θα πάνε καλά..κι αν δεν πάνε να είσαι σίγουρος πως δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος':)
Link to comment
Share on other sites

ξερει κανενασ για το samsung SGH-i450V για το ποσο ειναι το sar???

 

SGH-i450 --> 0.457 W/kg

http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1310/1310135q5fto1gp1w.gif
Link to comment
Share on other sites

παιδιά μην "επαναπαύεστε" μόνο στις εργοστασιακές τιμές SAR, άλλωστε έχει υπάρξει σοβαρή διαφωνία για το οτι οι εταιρείες μετράνε υπο "ιδανικές" συνθήκες και μόνο στο αυτί - χωρίς να σου δίνουν π.χ. SAR/ ανά δείκτη λήψης σήματος... αυτό πρακτικά σημαίνει οτι το sar που δίνουν είναι για την καλύτερη των περιπτώσεων (κάτι σαν την καταναλωση που δίνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων!).

Πιό παλιά, όταν είχε πρωτοβγεί το Sony Ericsson V600, η εταιρία έδινε 2 μετρήσεις SAR, μια στο αυτί και μία next to the body, αφού ήταν η 2η συνηθέστερη θέση χρήσης (με τις θήκες μέσης και ΒΤ), και αν θυμάμαι καλά, το SAR στο σώμα ήταν μεγαλύτερο - φαντάζομαι επειδή η επιφάνεια ιστού που εκτίθεται είναι μεγαλύτερη. Τώρα δεν δίνουν καν αυτή την δεύτερη μέτρηση, παρ'όλο που πολλοί "φοράνε" τα κινητά στο σώμα τους...

 

Επειδή το έχω ψάξει αναλυτικά το θέμα, για μένα οι κανόνες είανι απλοί:

1. ΒΤ παντού και πάντα, και το ακουστικό στο αυτί μόνο για να μιλήσουμε, όχι στο stand by,

2. Αν υπάρχει ανάγκη να μιλήσουμε απ'ευθείας στο κινητό, τότε απόσταση 3-5 cm από το αυτί, όχι σε επαφη,

3. το κινητό πάντα στο χέρι και ποτέ στην τσέπη, προσέξτε η κεραία να είναι στην "εξωτερική" μεριά και όχι σε επαφή με το σώμα, και ποτέ ανοιχτό δίπλα μας το βράδυ,

4. αν δεν έχει καλό σήμα είναι προφανές οτι η ισχύς εκπομπής θα είναι η μέγιστη για να "πιάσει" το τηλέφωνο - άρα αν δεν είναι ανάγκη, ας μην μιλάμε όταν το σήμα είναι χαμηλό.

Link to comment
Share on other sites

Όταν βρίσκεται σε λειτουργία η κεραία του WiFi ή/και του GPS τη στιγμή που μιλάς στο κινητό σου ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως ΝΑΙ. Μάλιστα, η ισχύς της ακτινοβολίας της κεραίας WiFi είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ απο εκείνη της GSM !

 

Δηλαδή μας λες ότι ενα ασύρματο Router WIFI που μπορεί να έχουμε σε ενα κομοδίνο ή ενα τραπέζι εκπέμπει πολυ μεγαλυτερη ακτινοβολια απότι ενα κινητό? Εισαι σιγουρος γι αυτο που λες, γιατι ειναι πολλοί που αφήνουν το ασυρματο router ανοιχτο 24 ώρες το 24ωρο..!!

''Στο τέλος όλα θα πάνε καλά..κι αν δεν πάνε να είσαι σίγουρος πως δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος':)
Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι απλά σίγουρος (λόγω του ότι τυχαίνει να είμαι σχετικός με το θέμα ξέρω να "διαβάζω" τις προδιαγραφές που δίνουν οι ίδιοι οι κατασκευαστές για την ισχύ ακτινοβολίας των κεραιών WiFi και των κεραιών των ΣΥΣΚΕΥΩΝ κινητής τηλεφωνίας ), δυστυχώς έχει αποδειχτεί και επανειλημμένα με πραγματικές (real life) μετρήσεις (αν και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου απαραίτητο γιατί απλά απο τις προδιαγραφές των ίδιων των κατασκευαστών γίνεται αμέσως αντιληπτό και κατανοητό σε όσους "ξέρουν")!

 

Αν θέλεις δές το σχετικό ρεπορτάζ του BBC (και τα 3 μέρη)

για να καταλάβεις την έκταση του κινδύνου.

Τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα σε ένα δωμάτιο με WiFi router ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ είναι πολύ υψηλότερα (σχεδόν τριπλάσια !) απο την ακτινοβολία παρακείμενης ΚΕΡΑΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ (όχι απλά της κεραίας ενός κινητού τηλεφώνου) !!!! ...

Βασικό είναι βέβαια το ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ που τόνισα πριν.

Αν έχεις WiFi router και έχεις απενεργοποιημένο το wireless interface ή είναι ενεργοποιημένο αλλά δεν εκπέμπει δεδομένα ουσιαστικά δεν υφίσταται ο όρος εκπεμπόμενη ακτινοβολία ...

Οπότε ναι, αν έχεις Wireless Router στο κομοδίνο σου μέσα στο υπνοδωμάτιό σου καλύτερα είναι να μην "κατεβάζεις" όσο κοιμάσαι !

 

 

Υ.Γ.

Αν το WiFi router έχει ενεργοποιημένο το wireless interface αλλά δεν "εκπέμπει", δηλαδή απλά βρίσκεται σε probe mode, τότε και πάλι εκπέμπει πολύ μικρότερης βέβαια ισχύος ακτινοβολία η οποία όμως εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη απο εκείνη που εκπέμπει π.χ η κεραία ενός κινητού τηλεφώνου το οποίο αν και ενεργοποιημένο βρίσκεται σε "αναμονή" δηλαδή απλά "συνδεδεμένο" με το σταθμό βάσης(=εκείνη τη στιγμή δε μιλάς).

Link to comment
Share on other sites

και που να δειτε τα DECT τηλεφωνα ποση "ακτινοβολια" εχουν....ακομα και αν δεν μιλας ο σταθμος εκπεμπει εναν παλμό σε σταθερη ενταση για να βρει το τερματικο!Ασε που το τερματικο δεν κανει κατανομη ενεργειας δηλαδη οτι οσο πιο κοντα βρισκεται με την βαση τοσο λιγοτερο εκπεμπει!

 

Αν και λενε τα νεα DECT ειδικα αυτα της siemens (eco dect) το κανουν...αλλα οσο να ναι ειναι εκπομπη κυματων...

Link to comment
Share on other sites

παιδιά μην "επαναπαύεστε" μόνο στις εργοστασιακές τιμές SAR,

 

Πράγματι, το πρόσφατο παράδειγμα του Nokia N82 τα λέει όλα... :mad:

 

άλλωστε έχει υπάρξει σοβαρή διαφωνία για το οτι οι εταιρείες μετράνε υπο "ιδανικές" συνθήκες και μόνο στο αυτί - χωρίς να σου δίνουν π.χ. SAR/ ανά δείκτη λήψης σήματος... αυτό πρακτικά σημαίνει οτι το sar που δίνουν είναι για την καλύτερη των περιπτώσεων (κάτι σαν την καταναλωση που δίνουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων!).

 

Ρίχνοντας μια ματιά στα pdf της FCC, διαπιστώνεις ότι ο SAR εκφράζει τη μέγιστη απορροφούμενη ακτινοβολία. Μάλιστα, για να το πετύχουν αυτό, εξετάζουν κάθε πιθανό παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση ακτινοβολίας (πχ. θέση head -cheek ή tilt- ή body του κινητού, βαθμός φόρτισης της μπαταρίας, συχνότητα εκπομπής κ.ά.) Επίσης, "SAR values are scaled up by 12% to cover measurement drift". :)

 

Πιό παλιά, όταν είχε πρωτοβγεί το Sony Ericsson V600, η εταιρία έδινε 2 μετρήσεις SAR, μια στο αυτί και μία next to the body, αφού ήταν η 2η συνηθέστερη θέση χρήσης (με τις θήκες μέσης και ΒΤ), και αν θυμάμαι καλά, το SAR στο σώμα ήταν μεγαλύτερο - φαντάζομαι επειδή η επιφάνεια ιστού που εκτίθεται είναι μεγαλύτερη. Τώρα δεν δίνουν καν αυτή την δεύτερη μέτρηση, παρ'όλο που πολλοί "φοράνε" τα κινητά στο σώμα τους...

 

Με μια γρήγορη ματιά σε κάποια manuals που βρήκα στο σπίτι μου διαπιστώνω ότι η Sony Ericsson πράγματι δεν αναφέρει το "next to the body" SAR. Η Nokia, αντίθετα, στα manuals της αναφέρει και τα δύο SAR. :rolleyes:

 

Επειδή το έχω ψάξει αναλυτικά το θέμα, για μένα οι κανόνες είανι απλοί:

 

Ένας και μοναδικός κανόνας: Μποϊκοτάζ στα κινητά με υψηλό SAR. Τον εφαρμόζω πιστά τα τελευταία χρόνια! :D

 

1. ΒΤ παντού και πάντα, και το ακουστικό στο αυτί μόνο για να μιλήσουμε, όχι στο stand by,

2. Αν υπάρχει ανάγκη να μιλήσουμε απ'ευθείας στο κινητό, τότε απόσταση 3-5 cm από το αυτί, όχι σε επαφη,

3. το κινητό πάντα στο χέρι και ποτέ στην τσέπη, προσέξτε η κεραία να είναι στην "εξωτερική" μεριά και όχι σε επαφή με το σώμα, και ποτέ ανοιχτό δίπλα μας το βράδυ,

4. αν δεν έχει καλό σήμα είναι προφανές οτι η ισχύς εκπομπής θα είναι η μέγιστη για να "πιάσει" το τηλέφωνο - άρα αν δεν είναι ανάγκη, ας μην μιλάμε όταν το σήμα είναι χαμηλό.

 

Σωστός! ;) Οι κανόνες αυτοί επιβάλλεται να εφαρμόζονται πάντα. Είτε το κινητό μας έχει μικρό SAR, είτε μεγάλο.

http://media.rockstargames.com/rockstargames/img/global/downloads/buddyiconsconavatars/v_franklin_chop2_80x80.jpg

Automagic * Automation @ Google Play

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...