Jump to content

Aκτινοβολία SAR και τιμές συσκευών

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ανεξαρτητο...πχ υπαρχουν πληκτρολογια bt αλλα δεν παιρνουν σημα απο την cosmote :p επισης αμα βγαλω το καπακι απο το Ν78 δεν εχω ουτε bt ουτε fm transmitter γιατι ειναι εκει οι κεραιες τους αλλα σημα εχω κανονικα...

και ναι, παντα δουλευει

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

για το sar μην αγχώνεσαι. Η ακτινοβολία που εκπέμπεται από το bt είναι εξαιρετικά χαμηλής ισχύος (γι'αυτό δεν έχει και μεγάλη εμβέλεια), οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου για ακτινοβολία κι επιπτώσεις.

• 2 weeks later...
Mιας και πρόσφατα απέκτησα ένα ακουστικό bluetooth και είμαι λίγο άσχετος.. Η ακτινοβολία από το bluetooth είναι ελάχιστη δηλαδή? Να μην την λαμβάνουμε υπόψιν μας? Είναι καλύτερα να το έχω κλειστό το ακουστικό bt και όταν δω κλήση το ανοίγω για να συνδεθεί και απαντάω στην κλήση ή να το έχω μόνιμα ανοιχτο και συνδεδεμένο όλη την ώρα ???? Αυτό με έχει μπερδέψει λίγο...

Λογικα ομως θα σου χαλαει η μπαταρια ετσι, αυτο δε σε ενδιαφερει? Καλυτερα κλειστο μονο και μονο γιαυτο:happy:

Εντάξει.. αυτό που πήρα διαρκεί πολύ.. μέχρι και 6 ώρες ομιλίας.. Νομίζω είναι αρκετό..

http://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Bluetooth-Headsets/Plantronics-M100-Bluetooth-Headset-83600-05.htm

• 1 month later...

Πληροφοριες για την ακτινοβολια του HTC Desire Z κανεις?:rolleyes:

Επισης μια ερωτηση που ηθελα να κανω απο καιρο... Συνηθιζω να ακουω μουσικη απο το κινητο μεσω του Bloototh ιδιως οταν παω για τζοκινγκ ή στο γυμναστηριο. Ξερετε αν θα εχουν προβλημα τα εγκεφαλικα (και οχι μονο) κυτταρα αμα συνεχισω αυτη την τακτικη? Μηπως να παρω κανενα mp3/ipod καλυτερα?:worry:

το blutooth εκπέμπει με αμελητέα ισχυ. fact

ειχαμε ενα πεδιομετρο στο τει και μετραγαμε τα παντα. Με αυτο ειχαμε τις μικρότερες μετρησεις απο ολα τα gadget.

Και κατι αλλο απλα μην πλησιάζεις τις CRT τηλεοράσεις απο πισω ουτε τους φουρνους μικροκυματων.:p

Το nokia x2-00 πόσο έχει?

http://sar.nokia.com/sar/index.jsp

Έχω την εντύπωση 0.82 W/kg.

Αν και πιο κάτω λέει για την έκδοση Type RM-709 1.00 W/kg και την Type RM-717 0.86 W/kg:confused:

Και εδώ το 0,82 αναφέρεται πάντως.;)

Edit: navi55 ήμουν 1 λεπτό πιο αργός!:p

Edited by Johny-B

τα dual sim κινητά έχουν μεγαλύτερο SAR από τις άλλες συσκευές?

τα κινέζικα δεν ανακοινώνουν καν τον δείκτη τους που πρέπει να είναι άπειρος:p

τα samsung έχουν σε φυσιολογικά πλαίσια, δηλαδή αν είναι 0,7 είναι σαν να παίρνεις ένα 1ης sim nokia ή sony ericsson

l33t )3\/&1_[]|* &2

είχα ένα κινέζικο dual sim το ZTE-R221 με το ποίο ψηνόμουνα κυριολεκτικά.. επίσης το manual του πέρα από την ακτινοβολία SAR ανέφερε και κάποια άλλη.. την ακτινοβολία RH.. γνωρίζει κανείς περίς τίνος πρόκειται?

Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες

• 2 months later...
Ποιο κινητό έχει την λιγότερη SAR?

το omnia 2 έχει 0,18!!!!

το galaxy s έχει 0,24.

το galaxy sii έχει 0,338.

Το SAR συνδεεται στενα με την σταθμη σηματος ή δεν παιζει πολυ ρολο? Δλδ οταν καποιο εχει τεραστιες εκπομπες εχει και σημα μποπμα και αυτα που εχουν χαμηλες δεν πιανουν καλα, ή ουτε καν?

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Αν θες να μάθεις λίγο παραπάνω για το SAR και τις ακτινοβολίες των κινητών, υπάρχει ένα άρθρο περί του θέματος εδώ που λέει πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Το είχε αναφέρει ο ΤΝ97 πριν λίγο καιρό στην προηγούμενη σελίδα.

Το ποστ του:

To ξεθαβω λιγο αυτο το post.... Θελω να αγορασω το Nokia C3. Το θεωρω απο τα καλυτερα κινητα στην κατηγορια του. Ομως με προβληματιζει πολυ το sar του. Ειναι 1,09. Οχι τραγικο, οπως του k770 πχ... Αλλα σιγουρα οχι μικρο.

Οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης:

1. Εγω στο 70-80% των περιπτωσεων φοραω bluetooth και handsfree. Με επηρρεαζει το sar του κινητου; Η ειναι σαν να μιλαω με οποιοδηποτε αλλο κινητο το οποιο εχει μικροτερο sar, μιας και εχω το το bluetooth και δεν κολλαω στο κεφαλι μου το κινητο;

2. Οπως αναφερθηκε το sar ειναι η μεγιστη τιμη απορροφησης ακτινοβολιας, και οχι η μεση.... Δλδ για να καταλαβουμε... Ειμαι στην πλατεια Συνταγματος. Και παιρνω τηλεφωνο απο ενα u600 που εχει sar 0.47. Αν παρω τηλεφωνο απο το C3 θα εκπεμψει παραπανω ακτινοβολια; Θελω να πω παρολο που ειναι τιγκα στο σημα η περιοχη θα αρχισει να βραζει; Η θα βολευτει και αυτο πιο χαμηλα στο 0.5-0.6;;; Μηπως το 1.09 ερχεται σε περιπτωσεις που το τηλεφωνο εχει τελικιασει να πιασει σημα και μονο τοτε; Δλδ σε σημεια που αλλα κινητα με χαμηλοτερο sar δεν πιανουν;

3. Σε κατασταση αναμονης, χωρις να μιλαμε δλδ, συνεχιζει το sar να ειναι μεγαλυτερο;;;;

Dust in the wind, all we are is dust in the wind..............

1) Με hands free είτε ασύρματο είτε ενσύρματο, η ακτινοβολία που δέχεσαι μειώνεται κατά πολύ. Σχεδόν στο μηδέν μπορεί να φτάσει αν έχεις το κινητό σε αρκετή απόσταση από σένα.

2) Η ακτινοβολία αυξάνεται όταν το σήμα δεν είναι καλό. Πχ σε κλειστούς χώρους ασανσέρ, υπόγεια κλπ. Εκεί πιθανόν η συσκευή με το χαμηλό sar να μην έχει καθόλου σήμα, όπως επίσης σε ανοιχτό χώρο να εκπέμπουν σχεδόν την ίδια ακτινοβολία.

3) Σε κατάσταση αναμονής η ακτινοβολία είναι μικρή.

Αρα ουσιαστικα, τα κινητα ολα εκπεμπουν την ιδια ακτινοβολια σχεδον σε ΙΔΙΕΣ συνθηκες, και απλα τα κινητα με μεγαλα sar απλα ανεβαζουν στροφες (και ακτινοβολια) εκει που αλλα με μικροτερο sar αρχιζουν και χανουν το σημα.... Σωστα;
Dust in the wind, all we are is dust in the wind..............

Όχι σε ίδιες συνθήκες. Σε συνθήκες όπου υπάρχει πολύ καλό σήμα, πχ σε ανοιχτούς χώρους κλπ.. αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις σπάνια έχεις 100% σήμα, ακόμα και αν το κινητό δείχνει ότι το σήμα είναι φουλ.

Να συμπληρώσω ότι η ένταση της κεραίας εξαρτάται και από το δίκτυο που χρησιμοποιείς. Και σε GSM και σε CDMA/WCDMA. Με πολύ απλά λόγια, άλλες οι ρυθμίσεις της Wind, άλλες της Vodafone άλλες της Cosmote.

Δεν είδα κάπου να αναφέρεται αλλά είναι σημαντικός παράγοντας.

Όσον αφορά την εταιρεία στην Ελλάδα που κάνει το κινητό σου να εκπέμπει στα τέρματα...δε ,μπορώ να απαντήσω μονολεκτικά. Χωρά πολύ συζήτηση. Γιατί αφενός μεν η WIND λέει στο κινητό σας να εκπέμπει σημαντικά λιγότερο από τους άλλους(Vf, Cosmote) στα ίδια επίπεδα ποιότητας σήματος αλλά μπορεί η WIND να μην έχει τέλεια κάλυψη στην περιοχή και να εκπέμπει εν τέλει περισσότερο το κινητό σας. Κι αυτό είναι ένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Για εμένα πχ το κινητό μου με WIND και καλύτερη κάλυψη έχει και καλύτερο έλεγχο ισχύος. Όμως κι αυτό έχει το κόστος του...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

λέω να ψάξεις κάποιο τηλ. με χαμηλότερο σαρ,τόσα υπάρχουν,θα βρείς κάποιο που δεν θα σε ρίχνει

στον τομέα υγείας:)

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

• 1 month later...

Χαιρετώ όλους τους θαμώνες του myphone.gr!

Οι περισσότεροι εδώ μέσα ασχολούμαστε αρκετά με τα κινητά. Όταν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε ένα κινητό κοιτάμε πολλούς παράγοντες. Κοιτάμε τον επεξεργαστή, το λειτουργικό σύστημα, την οθόνη, τις διαθέσιμες εφαρμογές κλπ κλπ.

Πόσο όμως κοιτάμε την τιμή SAR (Specific Absorption Rate - δείκτης μέτρησης ακτινοβολίας);

Και τις φορές εκείνες που θέλουμε να την κοιτάξουμε, αν την αναζητήσουμε τι θα βρούμε; Σκόρπιους αριθμούς σε διαφορετικά μέρη από διαφορετικές πηγές που πολλές διαφέρουν μεταξύ τους και κανείς δε μας διαβεβαιώνει για την πραγματική τιμή μέχρι κάποιος που έχει τη συσκευή να τσεκάρει το βιβλιαράκι και να πει "Το είδα, είναι τόσο".

Επειδή πρόσφατα έκανα αναζητήσεις για τιμές SAR και έπαθα ακριβώς αυτό, αποφάσισα να προσπαθήσω να το αλλάξω.

Έχω ήδη ξεκινήσει να στήνω μια ιστοσελίδα που στόχος μου είναι να γίνει σημείο αναζήτησης τιμών SAR για όσο περισσότερες συσκευές γίνεται.

Τι θα τη διαφοροποιεί; Κάθε τιμή θα συνοδεύεται από "αποδεικτικά στοιχεία", από μια φωτογραφία ή ένα screenshot του manual στο σημείο που αναφέρει την τιμή SAR.

Εδώ ζητώ τη βοήθειά σας: Όποιοι από εσάς μπορείτε να διαθέσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Το μόνο που ζητάται είναι να βγάλετε μια ευκρινή φωτογραφία το manual στο σημείο που αναφέρεται η τιμή SAR.

>>> http://www.emailmeform.com/builder/form/6chODS4b76 <<<

Επίσης αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε και PM, να απαντήσετε εδώ ή να μου στείλετε email: mandiom (at) gmail (dot) com

Σας ευχαριστώ όλους εκ των πρότερων και ευελπιστώ ότι αυτή η σελίδα θα γίνει πραγματικότητα και θα βοηθήσει κόσμο.

• 3 months later...

Δε γνωρίζω αν στέκει αυτό που ρωτώ, διαβάζοντας όμως σχόλια στο διαδίκτυο και σκεπτόμενος ότι oi dual SIM συσκευές έχουν δύο δέκτες που αναζητούν σήμα σε αντίθεση με τις κανονικές συσκευές που έχουν έναν, αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα ώστε να σιγουρευτώ.

Γνωρίζει κάποιος;