Jump to content

Samsung Galaxy A57 5G

freddaras
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το Samsung Galaxy A57 5G ανακοινώθηκε επίσημα στις 25 Μαρτίου 2026 και αποτελεί τη νέα πρόταση της Samsung στη μεσαία κατηγορία, φέρνοντας σημαντικές αναβαθμίσεις στη σχεδίαση, την ανθεκτικότητα και τη μακροχρόνια υποστήριξη λογισμικού. 

Βασικά Χαρακτηριστικά & Προδιαγραφές
  • Οθόνη: 6.7 ιντσών Super AMOLED με ανάλυση FHD+ (2340 x 1080) και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.
  • Επεξεργαστής: Νέο chipset Exynos 1680, το οποίο συνοδεύεται από μεγαλύτερο σύστημα ψύξης (vapor chamber) κατά 13%.
  • Μνήμη & Αποθήκευση: Επιλογές για 8GB ή 12GB RAM και εσωτερικό χώρο 128GB, 256GB ή 512GB.
  • Κάμερες: Τριπλό σύστημα στο πίσω μέρος με κύριο αισθητήρα 50MP (με OIS και ταχύτερο κλείστρο), 12MP υπερευρυγώνιο και 5MP macro. Η μπροστινή κάμερα είναι 12MP.
  • Μπαταρία: Χωρητικότητα 5.000mAh με υποστήριξη Super Fast Charging 2.0 (45W), που φορτίζει το 60% σε 30 λεπτά. 

Σχεδίαση & Ανθεκτικότητα
Το νέο μοντέλο είναι αισθητά πιο λεπτό και ελαφρύ από τον προκάτοχό του, με πάχος μόλις 6.9mm και βάρος 179g. Επιπλέον, αναβαθμίστηκε στην πιστοποίηση IP68 για πλήρη προστασία από σκόνη και νερό (έως 1.5 μέτρο για 30 λεπτά). 

Λογισμικό & AI
Το Galaxy A57 κυκλοφορεί με το Android 16 (One UI 8.5) και η Samsung υπόσχεται 6 χρόνια αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος και ενημερώσεων ασφαλείας. Περιλαμβάνει επίσης ενισχυμένες δυνατότητες AI, όπως το Circle to Search και την εφαρμογή "Awesome Intelligence". 

Τιμή & Διαθεσιμότητα
  • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Αναμένεται στα καταστήματα από τις 10 Απριλίου 2026.
  • Τιμή: Η αρχική τιμή στην Ευρώπη υπολογίζεται περίπου στα €530 - €549 για την έκδοση 8/128GB, παρουσιάζοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με το περσινό μοντέλο.
  • Χρώματα: Awesome Navy, Awesome Gray, Awesome Icyblue και Awesome Lilac. 

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a57_5g-14379.php

Edited by freddaras

• Απαντήσεις 81
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Δεν ντρέπονται να βγάζουν έκδοση με 128gb χωρίς δυνατότητα επέκτασης; Επίσης μια από τα ίδια σε μπαταρία. Κατά τα άλλα φαίνεται αρκετά καλό.

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

16 minutes ago, chios said:

Δεν ντρέπονται να βγάζουν έκδοση με 128gb χωρίς δυνατότητα επέκτασης; Επίσης μια από τα ίδια σε μπαταρία. Κατά τα άλλα φαίνεται αρκετά καλό.

Συμφωνώ 👍. Το 128 είναι δούλεμα κανονικό.. Και μπαταρία θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη. Σε όλα τα άλλα φαίνεται ενδιαφέρον. 

Η μπροστινή κάμερα είναι 12mp όχι 32mp.

Επίσης την ίδια στιγμή θα κυκλοφορήσει και το Α37 με περίπου ίδιες αναβαθμίσεις σε IP και κάμερα. Θα είναι όμως αρκετά πιο βαρύ (196gr) και λίγο πιο χοντρό (73mm) πάχος σε σχέση με το Α57. 

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a37_5g-14378.php

Edited by evris2013

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

53 minutes ago, evris2013 said:

Η μπροστινή κάμερα είναι 12mp όχι 32mp.

Επίσης την ίδια στιγμή θα κυκλοφορήσει και το Α37 με περίπου ίδιες αναβαθμίσεις σε IP και κάμερα. Θα είναι όμως αρκετά πιο βαρύ (196gr) και λίγο πιο χοντρό (73mm) πάχος σε σχέση με το Α57. 

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a37_5g-14378.php

οκκκκ το κανω edit ....! thanks που το ειπες .. οσο για το 37 για μενα πλεον το βαρος παιζει πλεον μεγαλο ρολο ! το Α55 με κούρασε στο θεμα αυτο ! 

Edited by freddaras

Ναι όντως. Το Α37 εκτός από βαρύ είναι και λίγο πιο ψηλό και πιο παχύ σχετικά. Ενώ μπαταρία έχει ίδια με το Α57. Τι παραπάνω πρόσθεσαν μέσα;

Παντως ρε παιδια διαβαζω και βλεπω αυτες τις μερες απο δω και απο εκει για καποιον που εχει Α55 δεν υπαρχει κανενας λογος να παει ουτε στο 56 ουτε στο 57 ειδικα αν δε βιαζεται !  Σαφως και βελτιωνουν αρκετα πραγματα (οπως το βαρος στο 55 που ειναι κουραστικο για μενα κτλ ) αλλα σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει τιποτα φοβερο και τρομερο ! Ειδικα στο θεμα μπαταριας επρεπε να δωσουν και αλλο ! Επισης στο 2026 να βγαζεις κινητο με 128g για ονομα ! 

1 ώρα πριν, freddaras said:

Παντως ρε παιδια διαβαζω και βλεπω αυτες τις μερες απο δω και απο εκει για καποιον που εχει Α55 δεν υπαρχει κανενας λογος να παει ουτε στο 56 ουτε στο 57 ειδικα αν δε βιαζεται !  Σαφως και βελτιωνουν αρκετα πραγματα (οπως το βαρος στο 55 που ειναι κουραστικο για μενα κτλ ) αλλα σε γενικες γραμμες δεν υπαρχει τιποτα φοβερο και τρομερο ! Ειδικα στο θεμα μπαταριας επρεπε να δωσουν και αλλο ! Επισης στο 2026 να βγαζεις κινητο με 128g για ονομα ! 

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι να σου πουλάει το Α57 600 ευρώ χωρίς δική της amoled οθόνη αλλά κινέζικη επειδή είναι 20% φθηνότερη, τόσος ξεπεσμός.

Edited by boymanos

29 minutes ago, boymanos said:

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι να σου πουλάει το Α57 600 ευρώ χωρίς δική της amoled οθόνη αλλά κινέζικη επειδή είναι 20% φθηνότερη, τόσος ξεπεσμός.

600 ευρω ? οιμεεεε! Καλά η τιμη σίγουρα θα πεσει σε μερικους μηνες κατακόρυφα ! Αλλά ναι σε γενικες γραμμες το 57 δεν ηταν αυτο που περιμεναμε ! Δίνουν πραγματα με το σταγονόμετρο πλέον ! 

Edited by freddaras

2 ώρες πριν, boymanos said:

...και δεν παίρνω το S25 FE καλύτερα; 

O κωτσόβολος δίνει το 250 από σήμερα 600 ευρώ 💶 (599)..Απαράδεκτη τιμή.. Για να δούμε πως θα κινηθεί η τιμή στη συνέχεια γιατί δεν το βλέπω σε αυτά τα λεφτά 💸 να το παίρνει κόσμος.. 

https://www.kotsovolos.gr/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/334193-smartphone-samsung-gal-a57-256gb-navy-5g

49 minutes ago, freddaras said:

O κωτσόβολος δίνει το 250 από σήμερα 600 ευρώ 💶 (599)..Απαράδεκτη τιμή.. Για να δούμε πως θα κινηθεί η τιμή στη συνέχεια γιατί δεν το βλέπω σε αυτά τα λεφτά 💸 να το παίρνει κόσμος.. 

https://www.kotsovolos.gr/mobile-phones-gps/mobile-phones/smartphones/334193-smartphone-samsung-gal-a57-256gb-navy-5g

Πανάκριβο για σειρά Α. Ίσως το ακριβότερο που υπήρξε ποτέ. Πολύ εκμετάλλευση πέφτει εδώ στην Ελλάδα!

17 minutes ago, evris2013 said:

Πανάκριβο για σειρά Α. Ίσως το ακριβότερο που υπήρξε ποτέ. Πολύ εκμετάλλευση πέφτει εδώ στην Ελλάδα!

Φανταστείτε να είχαν βάλει δική τους οθόνη και όχι κινέζικη πόσο θα το πουλούσαν, δεν παίζονται με τίποτα οι κορεάτες, με 600 ευρώ παίρνεις 2 poco x8 pro με καλύτερο επεξεργαστή και 6500 μπαταρία, δεν τα βλέπουν?

Edited by boymanos

6 ώρες πριν, boymanos said:

Φανταστείτε να είχαν βάλει δική τους οθόνη και όχι κινέζικη πόσο θα το πουλούσαν, δεν παίζονται με τίποτα οι κορεάτες, με 600 ευρώ παίρνεις 2 poco x8 pro με καλύτερο επεξεργαστή και 6500 μπαταρία, δεν τα βλέπουν?

304881976_F563AA16-5D97-4514-B811-1814522C9735.thumb.png.d2f99d91b08413ca1eb42e670a83a32e.png

Πουλάει το όνομα και η παγκόσμια διαθεσιμότητα.

Το Α56 με τι τιμή ξεκίνησε ρε παιδιά; Γιατί 600 ευρώ παρά είναι πολλά. Δεν ξέρω πόσο πούλησαν τα προηγούμενα αλλά τέτοια τιμή εδώ με πεντάρα μπαταρία δύσκολα το βλέπω.. η μπαταρία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο πλέον σχεδόν όλα γίνονται με τα κινητά...

57 minutes ago, freddaras said:

Το Α56 με τι τιμή ξεκίνησε ρε παιδιά;

https://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_a56_arrives_with_six_years_of_software_updates-news-66763.php

The Samsung Galaxy A56 comes in four Awesome colors: Graphite Gray, Light Gray, Olive, and Pink. The price for the 128 GB version is €479/$499, while the 256 GB is €529/£499.

Υπάρχουν και χειρότερα πάντως

17875313_C9D558EE-D2BF-4C92-9D9C-2F069C6D453B.png.c3223ee491795679569fc47f6183b9d2.png

Edited by Fulgore1

ποποποπο δεν ειμαστε στα καλα μας ! πανακριβα και τα 56 τοτε ! 

Το Α56 σε επίσημα καταστήματα νομίζω 560€ η μεγάλη έκδοση που εχω το 256.Στα σκρουτζομαγαζα  400€ το πηρα πριν 4 μηνες και τωρα 370€...αλλα το Α57 άκρως απαράδεκτο και δεν έχει διαφορά καθολου απο το Α56..με 600€ παιρνω oneplus 15r άκρως ανώτερο σε ολα και με snapdragon gen 5 επεξεργαστη..

2 minutes ago, Christos kitsos said:

Edited by Christos kitsos

6 ώρες πριν, Christos kitsos said:

Το Α56 σε επίσημα καταστήματα νομίζω 560€ η μεγάλη έκδοση που εχω το 256.Στα σκρουτζομαγαζα  400€ το πηρα πριν 4 μηνες και τωρα 370€...αλλα το Α57 άκρως απαράδεκτο και δεν έχει διαφορά καθολου απο το Α56..με 600€ παιρνω oneplus 15r άκρως ανώτερο σε ολα και με snapdragon gen 5 επεξεργαστη..

το Α56 αν ψαχτείς καλα το βρίσκεις και 300 ευρω πλέον ! Αλλα εγώ που εχω επιδότηση θα πρεπει να το πάρω απο vodafone η οποία ακόμη το εχει 500 ευρω! 😨

Εδώ το κινητό της υπογραφής μου 1 χρόνο μετά που βγήκε το πήρα και κόστιζε 380€ στο Γερμανό. Στην έκδοση που βλέπετε. Όταν βγήκε πρέπει να ήταν κοντά στο 400άρι. 

Βέβαια με αυτήν την τιμή το Α57 μήπως παίζει να επηρεάζεται από τον πόλεμο στο Ιράν;

• 2 weeks later...

ότι review διαβαζω παντως ΠΑΝΤΟΥ ολα λενε το ιδιο πραγμα ! Να μην το παρει ΚΑΝΕΙΣ σε αυτα τα λεφτα ! 😙

Καλημερα και χρονια πολλα ..

6 minutes ago, freddaras said:

ότι review διαβαζω παντως ΠΑΝΤΟΥ ολα λενε το ιδιο πραγμα ! Να μην το παρει ΚΑΝΕΙΣ σε αυτα τα λεφτα ! 😙

Καλημερα και χρονια πολλα ..

Ξεκάθαρα δεν αξίζει στα λεφτά του..το Σκρουτζ έχει το 128 στα 400€..μέχρι εκεί και πάλι παίρνεις xiaomi με καλύτερα χαρακτηριστικά..εγώ πούλησα το Α56 και πήρα realme 16 pro plus..

38 minutes ago, Christos kitsos said:

Ξεκάθαρα δεν αξίζει στα λεφτά του..το Σκρουτζ έχει το 128 στα 400€..μέχρι εκεί και πάλι παίρνεις xiaomi με καλύτερα χαρακτηριστικά..εγώ πούλησα το Α56 και πήρα realme 16 pro plus..

Μεγάλη απογοήτευση φίλε. Να έχεις το Α55 και να μη σου κάνει καμία αίσθηση ούτε το 56 ούτε το 57.. Εγώ πλέον σκέφτομαι να πάω σε Poco x pro max με την επιδότηση .. Δίνει τα διπλάσια στα ίδια λεφτά 💸 και να κρατήσω το 55 σαν δεύτερο. (εκτός αν γίνει κανένα θαύμα και πέσει η τιμή στους πάροχους) 

3 minutes ago, freddaras said:

Μεγάλη απογοήτευση φίλε. Να έχεις το Α55 και να μη σου κάνει καμία αίσθηση ούτε το 56 ούτε το 57.. Εγώ πλέον σκέφτομαι να πάω σε Poco x pro max με την επιδότηση .. Δίνει τα διπλάσια στα ίδια λεφτά 💸 και να κρατήσω το 55 σαν δεύτερο. (εκτός αν γίνει κανένα θαύμα και πέσει η τιμή στους πάροχους) 

Είχα και Α35,Α55,Α56 το 56 ήταν πολύ καλό και πολύ γρήγορο από τα υπόλοιπα..αλλά υποδεέστερο σε κάμερες δεν έχει dolby vision στα 400-600€..Και πολύ αργή φόρτιση.πηρα το realme 16 pro plus η μέρα με τη νύχτα σε όλα...και ποιο γρήγορο σε θέμα επεξεργαστή και κάμερες και φόρτιση 80W και οθοναρα!και το πήρα στα 520€.

38 minutes ago, Christos kitsos said:

Είχα και Α35,Α55,Α56 το 56 ήταν πολύ καλό και πολύ γρήγορο από τα υπόλοιπα..αλλά υποδεέστερο σε κάμερες δεν έχει dolby vision στα 400-600€..Και πολύ αργή φόρτιση.πηρα το realme 16 pro plus η μέρα με τη νύχτα σε όλα...και ποιο γρήγορο σε θέμα επεξεργαστή και κάμερες και φόρτιση 80W και οθοναρα!και το πήρα στα 520€.

Εγώ είμαι απίστευτα καλυμμένος ακόμη με το α55 αλήθεια σου λέω😜 . Το κινητό με κράτησε πολύ καλά ενάμιση χρόνο και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το realme 16 pro υπάρχει σε vodafone; γιατί εγώ σε κάνα δίμηνο θα έχω πάνω από 300€ επιδότηση και θα πάρω ότι πάρω από εκεί, οπότε αναγκαστικά καταλήγω η σε samsung 57(αν πέσει η τιμή) ή στο poco. Αλλά λεφτά παραπάνω για το 57άρι δεν δίνω μάλλον με βλέπω να καταλήγω στο Poco x8 pro max ( η μπαταρία του είναι τρέλα και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για μένα πλέον η μπαταρία στο κινητό πιο πολύ και από την κάμερα και από όλα) 

Edited by freddaras