Jump to content

COSMOTE 5G WiFi

MIKU
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν θες την παραπάνω ταχύτητα βάλ το, τα 300mbps τα πιάνεις. Αν παίζεις παιχνίδια όμως κράτα την vdsl καλύτερα αν σε ενδιαφέρει το χαμηλό ping. 

Απο χθες το απόγευμα (και το παρατήρησαν και άλλοι στην περιοχή μου) υπάρχουν συχνές διακοπές στο ιντερνετ ανα διαστήματα. Πχ κόβεται εντελώς το ιντερνετ για 1' και μετά επανέρχεται. Κάθε μέρα και ένα νεο πρόβλημα αυτό το 5G wifi πια.

14 minutes ago, jimdem582 said:

Απο χθες το απόγευμα (και το παρατήρησαν και άλλοι στην περιοχή μου) υπάρχουν συχνές διακοπές στο ιντερνετ ανα διαστήματα. Πχ κόβεται εντελώς το ιντερνετ για 1' και μετά επανέρχεται. Κάθε μέρα και ένα νεο πρόβλημα αυτό το 5G wifi πια.

Μήπως χρησιμοποιείς υπηρεσίες που στέλνουν udp πακέτα όπως πχ cloud gaming, torrent κτλ όταν γίνεται η διακοπή?

3 minutes ago, bfc said:

Μήπως χρησιμοποιείς υπηρεσίες που στέλνουν udp πακέτα όπως πχ cloud gaming, torrent κτλ όταν γίνεται η διακοπή?

Όχι, τίποτα τέτοιο. Τη στιγμή που το κάνει και σε εμένα το κάνει και σε φίλο που μένει μερικά τετράγωνα μακριά, έχει εξοπλισμό ZTE και επίσης δεν χρησιμοποιεί κάτι απο τα παραπάνω. Εγώ με εξοπλισμό wnc είμαι.

Εδώ και 2-3 βράδια μου πετάει κάτι 340άρια στο download στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, αλλά τη μέρα πέφτει. Δεν μου είχε δώσει ποτέ τέτοια ταχύτητα από την αρχή που το έβαλα. (το ανώτερο ήταν κοντά στα 270) Δεν ξέρω τι έγινε, κάναν κάποια αναβάθμιση, κάτι άλλο..

Very well!

ΘΈΛΩ Η ΚΕΡΑΊΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΝΌΜΙΜΗ

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΗΜΙΜΆΘΕΙΑΣ.

Τάσος

23 minutes ago, asylyptos said:

Εδώ και 2-3 βράδια μου πετάει κάτι 340άρια στο download στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, αλλά τη μέρα πέφτει. Δεν μου είχε δώσει ποτέ τέτοια ταχύτητα από την αρχή που το έβαλα. (το ανώτερο ήταν κοντά στα 270) Δεν ξέρω τι έγινε, κάναν κάποια αναβάθμιση, κάτι άλλο..

Very well!

Για δώσε PCI να δουμε από που έρχεται το σήμα. Φαντάζομαι η κεραία η καινούργια ακόμα κλειστή μιας και ανακλήθηκε. 

Νέα μέρα νέα προβλήματα. Σήμερα σταμάτησε εντελώς να δουλεύει το internet. Το τηλέφωνο δούλευε κανονικά και το online ήταν αναμμένο. Κάλεσα στις βλάβες πριν κάνω επανεκκίνηση μπας και δουν τι φταίει αλλά απλά μου είπαν να κάνω επανεκκίνηση. (δεν επανερχόταν με τίποτα το ιντερνετ χωρίς επανεκκίνηση).

Πριν λίγο έκανε ξανά μια μικροδιακοπή 1'.

Να ζητούσα αλλαγή με εξοπλισμό zte? Γιατί και το sercomm φαίνεται να είναι για τα πανηγύρια. Αλλά και για το zte δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.

12 minutes ago, jimdem582 said:

Νέα μέρα νέα προβλήματα. Σήμερα σταμάτησε εντελώς να δουλεύει το internet. Το τηλέφωνο δούλευε κανονικά και το online ήταν αναμμένο. Κάλεσα στις βλάβες πριν κάνω επανεκκίνηση μπας και δουν τι φταίει αλλά απλά μου είπαν να κάνω επανεκκίνηση. (δεν επανερχόταν με τίποτα το ιντερνετ χωρίς επανεκκίνηση).

Πριν λίγο έκανε ξανά μια μικροδιακοπή 1'.

Να ζητούσα αλλαγή με εξοπλισμό zte? Γιατί και το sercomm φαίνεται να είναι για τα πανηγύρια. Αλλά και για το zte δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα.

Πάντως μετά από δύο χρόνια που έχω στο σπίτι ίντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας με το 510v της tp link, έχω να πω πως προβλήματα σαν αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν συνεχώς.

Σίγουρα η Cosmote είναι η πιο σταθερή αλλά και πάλι αν δεν έχεις σταθερή σταθερή γραμμή και έχεις απαιτήσεις, η κινητή τηλεφωνία δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Άποψή μου..

Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί που τους δουλεύει άψογα.. εγώ δεν είμαι ένας απ' αυτούς.

Edited by cu2goup

11 minutes ago, cu2goup said:

Πάντως μετά από δύο χρόνια που έχω στο σπίτι ίντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας με το 510v της tp link, έχω να πω πως προβλήματα σαν αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν συνεχώς.

Σίγουρα η Cosmote είναι η πιο σταθερή αλλά και πάλι αν δεν έχεις σταθερή σταθερή γραμμή και έχεις απαιτήσεις, η κινητή τηλεφωνία δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

Άποψή μου..

Βέβαια υπάρχουν και οι τυχεροί που τους δουλεύει άψογα.. εγώ δεν είμαι ένας απ' αυτούς.

Για καμιά άκυρη διακοπή υπηρεσιών να το καταλάβω αλλά το προηγούμενο router σταματούσε να δίνει τηλεφωνία μέχρι να το κάνω επανεκκίνηση. Αυτό σταματάει να δίνει ιντερνετ. Φαίνεται θέμα εξοπλισμού και όχι επειδή είναι 5G

1 minute ago, jimdem582 said:

Για καμιά άκυρη διακοπή υπηρεσιών να το καταλάβω αλλά το προηγούμενο router σταματούσε να δίνει τηλεφωνία μέχρι να το κάνω επανεκκίνηση. Αυτό σταματάει να δίνει ιντερνετ. Φαίνεται θέμα εξοπλισμού και όχι επειδή είναι 5G

Σίγουρα είναι θέμα εξοπλισμού..

Ελπίζω να ξεμπλέξεις το συντομότερο..

13 minutes ago, cu2goup said:

Άποψή μου..

Ίδια ακριβώς εμπειρία με αυτές που περιγράφεται έχω κι εγώ.

Εγώ έχω βάλει την sim Vodafone CU απεριοριστα insta διαγωνισμός μέσα σε φτηνό απλό 4G sim router.
Επίπλέον με τα καθημερινά κολλήματα (2-3 φορές τη μέρα και θέλει restart το ρουτερ), γενικά έχω και πρόβλημα με χαμηλές ταχύτητες (μονοψήφιες). Και σε 5G που έχω μετρήσει με κινητό οι ταχύτητες ίδιες ειναι. Δεν ξέρω βέβαια αν είχα ακριβό 5G router αν θα είχα τα ίδια κολλήματα γιατί δεν έχω κάνει hotspot το κινητό να κάνω πολύωρη χρήση για να δω αν κολλάει το δίκτυο.
Πέρα από ότι ηταν τζάμπα, το κράτησα γιατί είμαι μόνο ένα άτομο και δεν κάνω κάποια σοβαρή επαγγελματική χρήση.
Πάντως σε ένα μήνα που λήγει θα διαλέξω κάποια από τις άλλες εταιρείες γιατί στην περιοχή μου έχω μετρήσει καλύτερες ταχύτητες. 

@cu2goup   Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ έχει ίντερνετ στο σπίτι μέσω κινητής, αλλά από ετήσιες προσφορές τύπου Qvip/99€, frog/144.

1 ώρα πριν, opmgls said:

Αν δεν κάνω λάθος κι εσύ έχει ίντερνετ στο σπίτι μέσω κινητής, αλλά από ετήσιες προσφορές τύπου Qvip/99€, frog/144.

Είχα και Cosmote απεριόριστα εκείνες τις εποχές που έβγαζε προσφορά η καρτοκινητή αλλά τελευταία qvip ναι.. τα έχω δοκιμάσει όλα.

Ρώτησα στην υποστήριξη το πρωί αν γίνεται να δοκιμάσουμε με εξοπλισμό ZTE μπας και λυθεί το θέμα με το ιντερνετ αλλά ήταν λίγο "δημιουργική ασάφεια" η φάση, έλεγαν προκάτ απαντήσεις του τύπου να προσέχετε την τοποθεσία του ρουτερ, να αλλάζετε κανάλια, να κάνετε επανεκκίνηση κλπ κλπ

Σερνόμαστε σήμερα. μετά βίας 60-70. Άλλη μια κλήση στην υποστήριξη, "βλέπουμε οτι στην περιοχή σας μέχρι 100 υποστηρίζει η κεραία άρα μια ταχύτητα 70 είναι λογική και καλή". Πως γίνεται όταν το πρωτοέβαλα να έπιανα συνήθως προς τα 200, μετά να έπεσε 160 και τώρα να παλεύουμε να πάμε 70. Του είπα πως έχουν τα πράγματα δεν είχε κάτι άλλο να μου πει "100 δίνει η κεραία, 70 είναι καλά". Πραγματικά έχω κουραστεί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Όλοι εσείς που έχετε πρόβλημα, έχετε εξωτερική μονάδα; Εσωτερική δε δίνει η κοσμο; Με Poe πολλά και διάφορα μπορούν να συμβούν αλλά και με τα PCI lock κάποιοι εξοπλισμοί μπορεί να έχουν θέματα.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η 300άρα σύνδεση έχει και εξωτερική μονάδα. Το θέμα είναι οτι κάθε εξοπλισμός έχει τα δικά του θέματα. Πχ εγώ με wnc δεν έχω θέματα με την εξωτερική κεραία αλλά τα router που δίνουν είναι προβληματικά. Στην αρχή το arcadyan που είχα συχνά μου πετούσε τις συσκευές απο το δίκτυο, είχε ασταθές ίντερνετ και συνέχεια έχανε την τηλεφωνία και ήθελε restart. Πριν μερικές μέρες μου το άλλαξαν με ένα sercomm το οποίο τις πρώτες μέρες δούλευε πολύ καλά, μετά άρχισε να κάνει μικροδιακοπές το ιντερνετ σε άκυρες στιγμές μέσα στη μέρα για 1' περίπου τη φορά και τώρα τελευταία παγώνει τελείως το ιντερνετ και η τηλεφωνία και στρώνουν μόνο μετά απο restart.

Για πολλοστή φορά σήμερα κάλεσα τις βλάβες, παραδέχτηκαν οτι κάτι δεν πάει καλά είπαν οτι το δήλωσαν ως βλάβη και θα μιλήσουν μαζί μου σύντομα. Ένας μόνιμος φαύλος κύκλος.

Edited by jimdem582

Το ZTE έχει επιλογή (και η εξωτερική μονάδα και η εσωτερική) να κάνουν scheduled restart.
Δεν έχει τετοια επιλογή το speedport να το βάλεις να κάνει ένα restart μια άκυρη ώρα (πχ 5 το πρωί) μπας και γλιτώσεις κανένα πρόβλημα; Τουλάχιστον αυτά που λύνονται με επανεκκίνηση. 

22 minutes ago, Bayern7 said:

Το ZTE έχει επιλογή (και η εξωτερική μονάδα και η εσωτερική) να κάνουν scheduled restart.
Δεν έχει τετοια επιλογή το speedport να το βάλεις να κάνει ένα restart μια άκυρη ώρα (πχ 5 το πρωί) μπας και γλιτώσεις κανένα πρόβλημα; Τουλάχιστον αυτά που λύνονται με επανεκκίνηση. 

Δεν έχει τέτοια επιλογή το speedport είναι πολύ περιορισμένο. Τουλάχιστον να έδιναν τη δυνατότητα να βάλεις δικό σου router θα γλίτωναν απο πολλές γκρίνιες αλλά τα έχουν όλα κλειδωμένα. Τόσα χρόνια άπειρα router πέρασαν απο τα χέρια μου, τόσο προβληματικό όσο τα speedport 2 δεν ήταν κανένα. Αναμένω επίσκεψη τεχνικού σύμφωνα με το τελευταίο sms που ήρθε. Επιστρέψαμε στα 70 όσον αφορά την ταχύτητα. Φίλος που έκανε αίτηση και ήταν να παραλάβει εξοπλισμό σήμερα, αφότου με ρώτησε αν έχω θέματα με ταχύτητα αξιοπιστία κλπ πήρε τηλέφωνο και το ακύρωσε επιτόπου...