Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλά, δεν είπα ότι παθαίνεις και ηλεκτροπληξία με την πρώτη φορά... Γιατί όμως να μην πάρει ένα αντάπτορα να κάνει τη δουλειά του άνετα;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν ξερω αν ειναι ασφαλες, αλλα το κανω συνεχεια και εγω :worry:

Παρε μετατροπεις απο την Ελλαδα γιατι στην Αγγλια ειναι πανακριβοι, ειδικα αυτο το καιρο.

Θα σας πω γιατι. Ετσι όπως είναι φτιαγμενα τα electric sockets in England, στην επανω τρυπα απλα ΔΕΝ εχει ρευμα. Είναι για προστασια μονο. Δεν εχω τελειωσει engineering or anything αλλα, φιλος μηχανικος μου εμαθε το κολπο, αφου βεβαια ειχα δωσει lots of quids on adaptors :p

On the other hand.... USE IT AT YOUR OWN RISK. I WILL NOT BE HELD LIABLE FOR ANY LOSS OF EQUIPMENT AND/OR LIFE :) :!:

Το ξέρω φίλε μου και στην Κύπρο τις ίδες 3-pin έχουμε. Απλά ο κίνδυνος υπάρχει, έστω και μικρός.

Οι αιτήσεις για τα master γίνονται συνήθως μέχρι το Πάσχα - για να ξεκινήσει κάποιος τον επόμενο Σεπτέμβριο. Εγώ είχα βολέψει θέση από Φεβρουάριο για να πάω Οκτώβρη... Ο ξάδερφος μου που πήγε Εδιμβούργο πριν 2 χρόνια, έκανε αίτηση Σεπτέμβριο και τον πήραν... για να καταλάβετε, δε μπορούσε να βρει εισητήριο για να φύγει, γιατί τα κανόνισε κάπου μια βδομάδα πριν αρχίσουν τα μαθήματα...

Οπότε, ο χρόνος που κάνει κάποιος αίτηση είναι υποκειμενικός... Βέβαια, οι θέσεις στα καλά πανεπιστήμια κλείνουν νωρίς... Για αυτό καλό είναι ότι είναι να γίνει να έχει γίνει μέχρι το Μάιο.

Γενικά από ότι έχω καταλάβει, τα τελευταία χρόνια - μετά την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εδώ στην Ελλάδα - οι Άγγλοι έχουν γίνει αρκετά ελαστικοί μιας κ έχουν χάσει αρκετή από την 'πελατεία' τους...

Colabrou, θα πας τελικά York? Εκεί έκανα master εγώ. :)

Τελικα κατα 99% θα παω...περιμενω μια βαθμολογια απο εναν καθηγητη και στελνω συνολικη βαθμολογια. Επειδη δεν θα μεινω εστια...γνωριζεις πως μπορω να βρω ευκολα και γρηγορα σπιτι να νοικιασω?

Θα με βοηθουσαν πολυ οι συμβουλες σου..!αληθεια τι μαστερ? (εγω παω για Msc in Management with Businnes Finance)

IPHONE 4 The Ultimate

Σιγουρα το πανεπιστημιο θα εχει σχετικο γραφειο για να βρεις σπιτι. Βεβαια για 3-4 μερες κλεισε ενα ξενοδοχειο μεσω ιντερνετ.

Και στην Κύπρο το ίδιο υπάρχει...

kai oi kiprioi apo pou to pirane? mipos to valane oi aggloi leo ego? :rolleyes:

opos akrivos kai to sistima odigisis stin kipro.

tespa..den einai auto to thema mas ;)

παρε δυο πολυμπριζα και ψαξε να βρεις βισμα αγγλικο. πολυ καλα ηλεκτρολογια διαθετουν τετοια βισματα. μετα ειτε το φτιαχνεις μονος σου ειτε λες τον ηλεκτρολογο και σου το φτιαχνει.;) οι ανταπτορες εδω ειναι αρκετα ακριβη 3,5 λιρες ο ενας οποτε με 5 ευρω στην ελλαδα εχεις δυο πολυμπριζα ετοιμα.

+1 etsi exo kanei ki ego. elliniko polimprizo kai eixa aggliko fis apo stereofoniko pou katevasa ellada, ekana skatza kai to exo etsi :happy:

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Τελικα κατα 99% θα παω...περιμενω μια βαθμολογια απο εναν καθηγητη και στελνω συνολικη βαθμολογια. Επειδη δεν θα μεινω εστια...γνωριζεις πως μπορω να βρω ευκολα και γρηγορα σπιτι να νοικιασω?

Θα με βοηθουσαν πολυ οι συμβουλες σου..!αληθεια τι μαστερ? (εγω παω για Msc in Management with Businnes Finance)

yparxoun kai ta estate agent pou mporei na se voithisoun. episis topikes efimerides me aggelies etsi vrika ego spiti megaki kolofordia. 10 lepta apo to uni.

psakse kai sto site tou panepistimiou pou tha pas. polles fores paidia vazoun aggelies psaxnontas sigkatoikous. mporei na vreis ki etsi tipota :)
Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Good!

Σπίτι πως θα βρεις δεν έχω ιδέα μιας κ εγώ όλα τα χρόνια που έμενα Αγγλία ήμουν σε εστία. Γιατί το σκέφτεσαι για σπίτι? Για Μάστερ πας μόνο? Ο ξαδερφός μου που πάει φέτος κ αυτός York για BSc (Physics) έκανε αίτηση για εστία κατόπιν δικής μου συμβουλής... Πάντως το link για το accommodation Office είναι: http://www.york.ac.uk/admin/accom/

Εγώ σπούδασα μουσική στο Leeds κ έκανα μάστερ - πάλι σχετικά με μουσική - στο York. Ωραία πόλη, πανεπιστήμιο κτλ.. ήσυχα βέβαια, αλλά οκ!

Ότι χρειαστείς πες!

Μάρω

What you can't have, you can't resist...

Παιδια, για επιβαιβεωση μετα απ' ολα αυτα που ειπατε για τις τραπεζες. Ξαναπηρα, την HSBC στην Αθηνα. Και με απλα λογια, τους ρωτησα, αν καποιος που φευγει για σπουδες στην Αγγλια, και εχει ηδη κανει λογαριασμο U Start! σε Ελληνικη HSBC αν θα χρειαστει να ανοιξει λογαριασμο σε τραπεζα στην Αγγλια οταν φτασει. Η απαντηση τους, ηταν ΟΧΙ, γι αυτο τον λογο λενε υπαρχει το U Start! της ελληνικης HSBC.

Επισης, τους ρωτησα πως θα πληρωσω την εστια (μεχρι να μου στειλουν την απαντηση για το δανειο, που θα αργησει) και μου ειπαν με εμβασμα, που κοστιζει -μονο 12ευρω για εμας τους φοιτητες με αυτο το προγραμμα ανεξαρτητως ποσου!

Παιδια, μηπως ξέρει κανείς περισσότερα για το U start της HSBC; To εχει πάρει κανεις;;Ειναι ευχαριστημένος γιατι από οτι διάβασα εχει πολλά προνόμια και εχω ακούσει τα καλύτερα!!!!! Ευχαριστώ!

Είναι νέο κόλπο της HSBC. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, δεν υπήρχε.

Eναλλακτικά, μπορείς να κοιτάξεις και εδώ http://www.wealth.barclays.com/BRC1/jsp/brccontrol?site=int&task=channelFWgroup&value=98&target=_self , το οποίο θα πρότεινα προσωπικά, καθώς η HSBC μου έχει φερθεί απαίσια και δεν έχουν ιδέα απο εξυπηρέτηση πελατών.

Γιατι σου φέρθηκαν άσχημα; Εγω μια φορά που πηγα να ρωτήσω για το U start με εξυπηρέτησαν άποψα! Σε ποιό κατάστημα έιχες παέι; Εγω στου Ψυχικού και ήταν ολα οκ

Παιδια, μήπως ξέρει κανείς να με ενημερώσει για το U start της HSBC;Eχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά θέλω να μάθω εαν το έχει πάρει κανείς και τι εμπειρίες είχε καθώς είμαι άσχετη με αυτό και ενδιαφέρομαι να μάθω καθώς λεω του χρόνου να κάνω μεταπτυχικό στην Αγγλία:)

Περιμένω τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ!

kai oi kiprioi apo pou to pirane? mipos to valane oi aggloi leo ego? :rolleyes:

opos akrivos kai to sistima odigisis stin kipro.

tespa..den einai auto to thema mas ;)

Είπα εγώ κάτι διαφορετικό; Απλά προσέθεσα άλλη μία χώρα... :rolleyes: ;)

dona, προσπάθησε να χρησιμοποιείς την Τροποποίηση και την Πολλαπλή Παράθεση, για να αποφεύγονται τα πολλαπλά συνεχόμενα posts. :)

Όπως και εσύ Ergaleios... :)

Είπα εγώ κάτι διαφορετικό; Απλά προσέθεσα άλλη μία χώρα... :rolleyes: ;)

dona, προσπάθησε να χρησιμοποιείς την Τροποποίηση και την Πολλαπλή Παράθεση, για να αποφεύγονται τα πολλαπλά συνεχόμενα posts. :)

Όπως και εσύ Ergaleios... :)

to prospatho :p

Good!

Σπίτι πως θα βρεις δεν έχω ιδέα μιας κ εγώ όλα τα χρόνια που έμενα Αγγλία ήμουν σε εστία. Γιατί το σκέφτεσαι για σπίτι? Για Μάστερ πας μόνο? Ο ξαδερφός μου που πάει φέτος κ αυτός York για BSc (Physics) έκανε αίτηση για εστία κατόπιν δικής μου συμβουλής... Πάντως το link για το accommodation Office είναι: http://www.york.ac.uk/admin/accom/

Εγώ σπούδασα μουσική στο Leeds κ έκανα μάστερ - πάλι σχετικά με μουσική - στο York. Ωραία πόλη, πανεπιστήμιο κτλ.. ήσυχα βέβαια, αλλά οκ!

Ότι χρειαστείς πες!

Μάρω

Nαι, μονο για ΜSc παω. Το σπιτι το σκεφτομαι καθως για εστια, πηρα τηλεφωνο να ρωτησω αν υπαρχει διαθεσιμο..και μου παν οτι δεν εχει καθολου.! Οποτε αναγκαστικα παω για εκτος εστιας.

IPHONE 4 The Ultimate

Nαι, μονο για ΜSc παω. Το σπιτι το σκεφτομαι καθως για εστια, πηρα τηλεφωνο να ρωτησω αν υπαρχει διαθεσιμο..και μου παν οτι δεν εχει καθολου.! Οποτε αναγκαστικα παω για εκτος εστιας.

Δε μπορώ να καταλάβω πως με τόσες εστίες, δεν έχουν ένα δωμάτιο να σου δώσουν!!! Ειλικρινά, θα δεις κ μόνος σου πως έχουν πάρα πολλά δωμάτια. Να ξαναπάρεις τηλ κ να τους παρακαλέσεις... Πρώτη φορά στην χώρα, κάνεις μάστερ - που σημαίνει έξτρα λεφτά για το πανεπιστήμιο... κ ότι άλλο σκεφτείς. Πρέπει να σε λυπηθούν!!! Πίστεψέ με, το σπίτι για ένα χρόνο δεν παλεύεται!!! Δεν ξέρεις με τι ανθρώπους μπορείς να μπλέξεις!!! Αύριο πρωί πάρε τηλέφωνο ξανά!!!

to prospatho :p

Η προσπάθεια μετράει! :)

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην πάει χαμένη η αναβάθμιση!

Δε μπορώ να καταλάβω πως με τόσες εστίες, δεν έχουν ένα δωμάτιο να σου δώσουν!!! Ειλικρινά, θα δεις κ μόνος σου πως έχουν πάρα πολλά δωμάτια. Να ξαναπάρεις τηλ κ να τους παρακαλέσεις... Πρώτη φορά στην χώρα, κάνεις μάστερ - που σημαίνει έξτρα λεφτά για το πανεπιστήμιο... κ ότι άλλο σκεφτείς. Πρέπει να σε λυπηθούν!!! Πίστεψέ με, το σπίτι για ένα χρόνο δεν παλεύεται!!! Δεν ξέρεις με τι ανθρώπους μπορείς να μπλέξεις!!! Αύριο πρωί πάρε τηλέφωνο ξανά!!!

Καλα ηρεμισε...οσοι μενουν σε σπιτια δεν παθανε/με τιποτα. Ισα ισα...μια χαρα ειναι! Πολυ καλυτερα απο το να μενεις σε ενα μπουντρουμι.

Οι εστιες φυσικο ειναι να ειναι γεματες οταν ρωτας 1 μηνα πριν την εναρξη του εξαμηνου, το παραξενο θα ηταν να ειχαν δωματιο. Λες να εχουν και να του το κρυβουν? :p

Καλα ηρεμισε...οσοι μενουν σε σπιτια δεν παθανε/με τιποτα. Ισα ισα...μια χαρα ειναι! Πολυ καλυτερα απο το να μενεις σε ενα μπουντρουμι.

Οι εστιες φυσικο ειναι να ειναι γεματες οταν ρωτας 1 μηνα πριν την εναρξη του εξαμηνου, το παραξενο θα ηταν να ειχαν δωματιο. Λες να εχουν και να του το κρυβουν? :p

Kai fthinotera polles fores ;)

Απο τι κοιταξα σε καποια agencies της πολης που εχουν site ...εχουν πολυ καλα σπιτια σε καλες τιμες ισαξιες της εστιας ..και σε αρκετες περιπτωσεις πολυ καλυτερες....! το accommodation office ''συνεργαζεται'' με γραφεια ενοικιασης , που θεωρουν αξιοπιστα και οικονομικα ανεκτα.

Μαρω, αυτο περι ''δεν ξερεις με τι ανθρωπους μπορεις να μπλεξεις'' τι εννοεις? με τρομαζεις. εχουν χαρακτηρα ελληνα μαγαζατορα που βλεπει τον τουριστα σαν πενταευρο?

IPHONE 4 The Ultimate

Απο τι κοιταξα σε καποια agencies της πολης που εχουν site ...εχουν πολυ καλα σπιτια σε καλες τιμες ισαξιες της εστιας ..και σε αρκετες περιπτωσεις πολυ καλυτερες....! το accommodation office ''συνεργαζεται'' με γραφεια ενοικιασης , που θεωρουν αξιοπιστα και οικονομικα ανεκτα.

Μαρω, αυτο περι ''δεν ξερεις με τι ανθρωπους μπορεις να μπλεξεις'' τι εννοεις? με τρομαζεις. εχουν χαρακτηρα ελληνα μαγαζατορα που βλεπει τον τουριστα σαν πενταευρο?

Φιλε μου, ρωτας καποιον/καποια που προφανως ειχε τραυματικη εμπειρια από Αγγλο/Αγγλιδα, Σπιτι, Εστια. Αλλιως δε θα μπορουσα να εξηγησω το παθος της για τις εστιες. Δεν υπαρχει τιποτα που θα πρεπει να σε ανησυχήσει. Προταση μου? Μεινε μακρια από εστιες. Μη τρελαθουμε ότι είναι καλυτερα από ένα σπιτι που θα μενεις μονο σου. Να εισαι σιγουρος ότι ο Αγγλος σπανιως θα σε δει σα τουριστα, όπως εδώ στην Ελλαδα.

Βρε παιδιά, εγώ δεν είπα να πάει να μείνει οπωσδήποτε σε εστία...

Απλά είναι καλύτερα επειδή πάει για 1 μόνο χρόνο κ δε μπορεί να διαλέξει ούτε το σπίτι, ούτε τους συγκατοικους... να μείνει καλύτερα σε εστία - από εστίες το Γιόρκ έχει πολύ καλές για να βρει κ πιο εύκολα παρέα κτλ κτλ. Εγώ θυμάμαι πως τα παιδιά που έμεναν σε σπίτια περνούσαν στις εστίες τα βράδια γιατί εκεί μαζευόμασταν!

Γενικά πρέπει να έχετε υπ'όψη ότι σαν τουριστική πόλη είναι και αρκετά ακριβή..

Με τους Άγγλους δε νομίζω να έχει πρόβλημα πάντως - ίσα ίσα που στο Γιόρκ είναι ιδιαίτερα φιλικοί!

Αυτά!

Βρε παιδιά, εγώ δεν είπα να πάει να μείνει οπωσδήποτε σε εστία...

Απλά είναι καλύτερα επειδή πάει για 1 μόνο χρόνο κ δε μπορεί να διαλέξει ούτε το σπίτι, ούτε τους συγκατοικους... να μείνει καλύτερα σε εστία - από εστίες το Γιόρκ έχει πολύ καλές για να βρει κ πιο εύκολα παρέα κτλ κτλ. Εγώ θυμάμαι πως τα παιδιά που έμεναν σε σπίτια περνούσαν στις εστίες τα βράδια γιατί εκεί μαζευόμασταν!

Γενικά πρέπει να έχετε υπ'όψη ότι σαν τουριστική πόλη είναι και αρκετά ακριβή..

Με τους Άγγλους δε νομίζω να έχει πρόβλημα πάντως - ίσα ίσα που στο Γιόρκ είναι ιδιαίτερα φιλικοί!

Αυτά!

Γιατι να πρεπει οπωσδηποτε να διαλεξει συγκατοικους? Δε μπορει να μεινει μονος εφοσον μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα?

Όπως το εγραψες αφησες να εννοηθεί κατι άλλο όμως. Για μενα σεβαστη η αποψη σου, αν και το χρονικο διαστημα που θα μεινει καποιος, ειτε είναι 1 χρονος η 10 δεν εχει καμμια σημασια. Το σημαντικο είναι πως νιωθει ο καθενας, και παρα πολλοι ανθρωποι, απλα δε μπορουν να συμβιωσουν με αλλους, ειτε γιατι δε θελουν να εχουν ένα δωματιο όταν εχουν συνηθισει να εχουν ολοκληρο σπιτι, ειτε γιατι τους ενοχλει να μοιράζονται μπανιο και κουζινα με αγνωστους, ειτε γιατι, απλα εχουν συνηθίσει να είναι ανεξαρτητοι.

Γιατι να πρεπει οπωσδηποτε να διαλεξει συγκατοικους? Δε μπορει να μεινει μονος εφοσον μπορει να ανταπεξελθει οικονομικα?

Όπως το εγραψες αφησες να εννοηθεί κατι άλλο όμως. Για μενα σεβαστη η αποψη σου, αν και το χρονικο διαστημα που θα μεινει καποιος, ειτε είναι 1 χρονος η 10 δεν εχει καμμια σημασια. Το σημαντικο είναι πως νιωθει ο καθενας, και παρα πολλοι ανθρωποι, απλα δε μπορουν να συμβιωσουν με αλλους, ειτε γιατι δε θελουν να εχουν ένα δωματιο όταν εχουν συνηθισει να εχουν ολοκληρο σπιτι, ειτε γιατι τους ενοχλει να μοιράζονται μπανιο και κουζινα με αγνωστους, ειτε γιατι, απλα εχουν συνηθίσει να είναι ανεξαρτητοι.

Εγώ ήμουν από τους προβληματικούς... Απλά δε μπορούσα στην ιδέα κ μόνο ότι έπρεπε να μοιράζομαι το μπάνιο με κάποιους που ούτε καν ήξερα, άσε που είχα δει κάτι ξεμαλλιάσματα πρώτης τάξεως κατά τη διάρκεια συγκατοίκησης... Γενικά όλα μου τα χρόνια στην Αγγλία ήμουν τυχερή κ πέρασα καλά με αυτούς που έμενα.

Σε αυτό που θέλω να καταλήξω είναι πως στην εστία μπορείς να είσαι 'κ μαζί κ μόνος'. Για να μην σας θυμήσω το κλέψιμο που πέφτει στα σπίτια... πράγμα που δεν υπάρχει στις εστίες...

pos na meinei monos tou otan to minimum kostos gia spiti gia dio atoma (pou as ipothesoume to pernei monos tou) einai kapou sta 500 liria to atomo?

sou to ksanapa se proigoumenes sizitiseis..mi theoreis oti ta kosti einai ta idia gia olous. to oti isos esi to antexes..de simainei oti kai i ploionotita ta antexei, mallon mia poli mikri meionotita tha elega mporei na anteksei na dinei 1000 lires to mina mono gia enoikio. des to ligo loipon apo tin pleura tis pleionotitas kai dine simvoules analoges. de mporeis na dineis genikes simvoules me vasi tis dinatotites mias meionotitas foititon! :!:

episis..epeidi akrivos polloi den theloun moirazontai mpanio ktl..iparxoun kai ta analoga en suite domatia stis esties ;) px edo nottingham eidika exoun esties me en suite mpanio kai kitchen :)

Ενταξει ρε παιδια μη με φατε :knife: . Εγω μιλησα μονο για ότι ξερω. Μονο ένα γνωστο ηξερα που εμενε σε εστια. Επομενως για εμενα η πλειονοτητα εμενε εκτος.