Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

OK αδερφε. Οτι πεις. Το δειγμα μου ειναι καπου στα 300-400 παιδια απο τα μαστερ του σχολειου μου και οι δουλειες που μιλαω ειναι banking, finance, oil industry κτλ. Ωραια τα λες εσυ αλλα εδω οι χυλοπιτες που τρωνε τα παιδια ειναι πολλες και τεραστιες.

Δεν ειπα ποτε οτι στην ελλαδα ειναι καλυερα, αλλα εδω εχει τεραστιο ανταγωνισμο γιατι οταν ανοιγει μια θεση στη ΒP για παραδειγμα κανει αιτηση ενα ημισφαιριο.

Εγω βρηκα δουλεια κατα τυχη. Δηλαδα επεσα πανω στη θεση τη βδομαδα που ανοιγε. Δεν ειχα προβλημα να δουλεψω ακομα και στο Ιmmingham.

Επειδη οπως λες γραφω για να γραφω, το θεμα ξεκινησε για να δωσουμε λιγες πληροφοριες σε καποιο παιδι που θα ερχοταν να σπουδασει. Μετα τη χασαμε τη μπαλα και πιασαμε αλλο θεμα. Οποτε αφου αρχισα να λεω αρλουμπες σταματαω εδω!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Να πω εδώ ότι ο Gana έχει δίκιο για τους τομείς που αναφέρει τουλάχιστον.

Μπορεί να μη ζητάνε προϋπηρεσία με την έννοια που ζητάνε στην Ελλάδα, αλλά αν δεν έχεις κάνει τουλάχιστον 1 internship στα 23 που φτάνουμε οι Έλληνες να αναζητάμε δουλειά (την ίδια στιγμή που ο Άγγλος στα 21 με το που τελειώνει το uni έχει χτυπήσει 1-2 internships σε σοβαρες εταιρίες, κανά μήνα volunteering work στο εξωτερικό και work experience από το σχολείο ακόμα) και να έχεις και αρκετά extra curricular activities τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Αυτά ισχύουν σε όλες τις μεγάλες εταιρίες, σε όλους τους "καλούς" κλάδους (πχ στο retail οι απαιτήσεις είναι αρκετά μικρότερες από ότι ας πούμε στο banking) για graduate δουλειές, όπου παίζουν και τα ££ που ακούνε πολλοί και τους τρέχουν τα σάλια. Σε μικρότερες εταιρίες και λιγότερο ελκυστικούς κλάδους τα πράγματα είναι σαφώς ευκολότερα (βέβαια και τα μπικικίνια λιγότερα, όπως και οι προοπτικές κτλ).

Workman επειδή έχεις εμπειρία από κάποιους συγκεκριμένους τομείς δε σημαίνει ότι εμείς οι άλλοι λέμε αρλούμπες για τους τομείς που εμείς έχουμε εμπειρία ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, μην απορρίπτεις τόσο εύκολα και την εμπειρία του άλλου!

Πάντα φιλικά :)

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια, απο περιεργια πηγα να δω ποσα ειναι τα διδακτρα, τον χρονο για bachelor σε ενα γνωστο πανεπιστημιο, τουλαχιστον σε μενα (που βλεπω ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ σειρες) το UCLA (University of California, Los Angeles)...τα διδακτρα ειναι Bachelor's degree $56,836!!! μα καλα ποιος δινει τοσα??? σε συγκριση με την Αγγλια..απαπαπα!

Μην μπερδευεσαι με τα διδακτρα... (Σχεδον) κανεις δεν δινει τοσα λεφτα (γιατι κατα μεσο ορο προφανως δεν εχουν τοσα να δωσουν για εναν χρονο). Στην Αμερικη υπαρχουν πολλοι τροποι να χρηματοδοτησεις τις σπουδες σου, οπως scholarships (ειναι πιο πολλα απο την Ευρωπη, πχ) και χαμηλοτοκα δανεια με αποπληρωμη σε 500 χρονια (που λεει ο λογος...). Επισης, τα διδακτρα που αναφερεις για το συγκεκριμενο (δημοσιο) πανεπιστημιο ειναι για out of state φοιτητες. Για τους Καλιφορνεζους ειναι πολυ πιο χαμηλα (αυτο συμβαινει μονο στα δημοσια, προφανως). Τελος, μην ξεχνας οτι οι Αμερικανοι εχουν πολυ μεγαλυτερους μισθους απο την Ελλαδα.

Ετσι ειναι, τα ανταγωνιστικα πανεπιστημια χρειαζονται χρημα για να μπορουν να κανουν ερευνα... Οι Αμερικανοι εχουν πανεπιστημια για ΟΛΟΥΣ. Με λιγα λογια, αν δεν εχεις βαθμους (αλλα και λεφτα), τοτε μπορεις να πας σε 2-year college και ειτε να παρεις πτυχιο κατωτερο του ΑΕΙ, ή να συνεχισεις μετα για 2-3 χρονια σε ΑΕΙ για κανονικο πτυχιο. Με τοσα πανεπιστημια που εχουν (κοντα στα 2000 νομιζω; ), they cater for everyone.

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Σχετικά με αυτό που έλεγαν χθες τα παιδιά για τον αν χρειάζεται foundation ή όχι, πιστεύω πως αν κάποιος ξέρει καλούτσικα Αγγλικά, με καλή διάθεση κ προσπάθεια μπορεί να τα καταφέρει.

Εγώ πήγα Leeds (University of Leeds) χωρίς να έχω κάνει foundation σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες που είχαν χάσει τουλάχιστον 1 χρόνο από τη ζωή τους χωρίς - όπως οι ίδιοι μου έλεγαν- να έχουν μάθει κάτι ουσιαστικό... κ έχοντας ξοδέψει αρκετά λεφτά...

Αν πρέπει να κάνει κάποιος step year, καλύτερα να το κάνει εκεί κ όχι εδώ. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της σελίδας του UCAS (http://www.ucas.com).

What you can't have, you can't resist...

Αυτό ήθελα να το σχολιάσω νωρίτερα αλλά το ξέχασα.

Ενώ συμφωνώ 100% ότι από τη στιγμή που θα μπεις στην αγορά εργασίας τα διπλώματα πάνε περίπατο, σε ορισμένους κλάδους (βλέπε investment banking, management consulting κτλ κτλ) το όνομα του πανεπιστημίου παίζει μεγάλο ρόλο για να μπορέσεις να μπεις στην αγορά.

Γιατί αν δεν είσαι από 5-6 συγκεκριμένα πανεπιστήμια δεν περνάς καν την πόρτα για interview οπότε άντε να μπεις στην αγορά εργασίας για να αποδείξεις μετά ότι είσαι καλός.

Οπότε το όνομα του πανεπιστημίου παίζει αρκετά μεγάλο ρόλο σε ορισμένους κλάδους τουλάχιστον και αν κάποιος μπορεί να μπει σε καλό πανεπιστήμιο, με όνομα, δεν έχει λόγο να μην το κάνει. Επίσης, ας μη γελιόμαστε, όσο και να την παλεύεις (μόνος σου) σε ένα μέτριο πανεπιστήμιο, δεν παίρνεις τα ίδια εφόδια που σου δίνει ένα κορυφαίο (όχι από μόνο του, αρκεί να την παλεύεις κι εκεί ε).

Αγαπητέ φίλε συμφωνώ μαζί σου άσχετα με το αν δεν μπορώ να το εφαρμόσω για το εαυτό μου γιατί αν το παρέβλεπα αυτό θα έπρεπε να γίνω από φαρμακοποιός σε ζιγκολό (το M.Sc International Health Management στο Imperial κοστίζει 13000λίρες και M.Sc International Health Policy στο LSE 8500.Οπότε προσπαθώ να συμβιβαστώ σε αγνώστου ποιότητας πανεπιστήμια όπως M.Sc Health Economics :York - Sheffield, M.Sc Healthcare Management : Bradford - Aberdeen - Swansea -Bath).

Γνώμη μου είναι πως από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει ένα ακριβό αλλά top πανεπιστήμιο έχει και διαφορετικές απαιτήσεις πχ στην μεταχείριση, στις facilities, στισ παροχές και σε τελική ανάλυση σε εύρηση εργασίας.

Herceptin

' See you at the bitter end '

Μην μπερδευεσαι με τα διδακτρα... (Σχεδον) κανεις δεν δινει τοσα λεφτα (γιατι κατα μεσο ορο προφανως δεν εχουν τοσα να δωσουν για εναν χρονο). Στην Αμερικη υπαρχουν πολλοι τροποι να χρηματοδοτησεις τις σπουδες σου, οπως scholarships (ειναι πιο πολλα απο την Ευρωπη, πχ) και χαμηλοτοκα δανεια με αποπληρωμη σε 500 χρονια (που λεει ο λογος...). Επισης, τα διδακτρα που αναφερεις για το συγκεκριμενο (δημοσιο) πανεπιστημιο ειναι για out of state φοιτητες. Για τους Καλιφορνεζους ειναι πολυ πιο χαμηλα (αυτο συμβαινει μονο στα δημοσια, προφανως). Τελος, μην ξεχνας οτι οι Αμερικανοι εχουν πολυ μεγαλυτερους μισθους απο την Ελλαδα.

Ετσι ειναι, τα ανταγωνιστικα πανεπιστημια χρειαζονται χρημα για να μπορουν να κανουν ερευνα... Οι Αμερικανοι εχουν πανεπιστημια για ΟΛΟΥΣ. Με λιγα λογια, αν δεν εχεις βαθμους (αλλα και λεφτα), τοτε μπορεις να πας σε 2-year college και ειτε να παρεις πτυχιο κατωτερο του ΑΕΙ, ή να συνεχισεις μετα για 2-3 χρονια σε ΑΕΙ για κανονικο πτυχιο. Με τοσα πανεπιστημια που εχουν (κοντα στα 2000 νομιζω; ), they cater for everyone.

It happens να ειμαι graduate του UCLA στο school of management και τα λεφτα που αναφερει η φιλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. Ειναι και για ολα τα χρονια σπυδων για Bachelor. Τωρα εξαρταται ποσα classes θα παιρνεις και ποσα credits εχει το καθενα για να κανεισ graduate σε 3 η 4 χρονια.

It happens να ειμαι graduate του UCLA στο school of management και τα λεφτα που αναφερει η φιλη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ. Ειναι και για ολα τα χρονια σπυδων για Bachelor. Τωρα εξαρταται ποσα classes θα παιρνεις και ποσα credits εχει το καθενα για να κανεισ graduate σε 3 η 4 χρονια.

Σωστα. Ομολογω οτι μου φανηκε υπερβολικο το ποσο για state school, αλλα δεν μπηκα στον κοπο να το ψαξω. Anyway, δεν αλλαζει κατι.

WOW!!! Είσαι αποφοιτος UCLA!! WOW!! πως ειναι η ζωη εκει? Στειλε μου με PM για να μην μπερδεψουμε τα θεματα. AMERICAN DREAM :p

Να σας ρωτήσω, μήπως μπορεί να μου πει κανείς πόσο κοστίζει η αγορά ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο; Όχι μέσα στην πόλη, 3η - 4η ζώνη. Ένας φίλος μου θα πάει Λονδίνο να σπουδάσει μαζί με την αδερφή του και σκέφτονται να αγοράσουν,

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Παιδια, να σας ρωτησω. Οταν παω στην Αγγλια, θελω να κανω συμβολαιο με την Vodafone για κινητο. Ομως, λογικα θα μου ζητησουν καποια VISA, ταυτοτητα κτλ. Το θεμα ειναι πως εχω κανει ηδη λογαριασμο, εδω στην Ελλαδα, στην τραπεζα HSBC το προγραμμα για φοιτητες στην Αγγλια- U Start! Λετε να μου πουν να ανοιξω και εκει καποιον λογαριασμο ή δεν χρειάζεται? Ευχαριστώ!!

Να σας ρωτήσω, μήπως μπορεί να μου πει κανείς πόσο κοστίζει η αγορά ενός διαμερίσματος στο Λονδίνο; Όχι μέσα στην πόλη, 3η - 4η ζώνη. Ένας φίλος μου θα πάει Λονδίνο να σπουδάσει μαζί με την αδερφή του και σκέφτονται να αγοράσουν,

Υπολογισε καπου 120.000-150.000 λιρες. ειναι καλη επενδυση και αν υπαρχει το κεφαλαιο συμφερει. Και οταν τελειωσεις τις σπουδες σου το πουλας!

Υπολογισε καπου 120.000-150.000 λιρες. ειναι καλη επενδυση και αν υπαρχει το κεφαλαιο συμφερει. Και οταν τελειωσεις τις σπουδες σου το πουλας!

Για να είναι viable to investment θα πρεπει να εχεις return της ταξεως του 12-15% σωστα? Επομενως με τα λεφτα που λες εσυ and taking under consideration ta rents για αυτές τις περιοχες, (180-300pw)πετυχαινεις ένα ROI 6.2-10%. Όχι και τοσο καλο ;)

Παιδια, να σας ρωτησω. Οταν παω στην Αγγλια, θελω να κανω συμβολαιο με την Vodafone για κινητο. Ομως, λογικα θα μου ζητησουν καποια VISA, ταυτοτητα κτλ. Το θεμα ειναι πως εχω κανει ηδη λογαριασμο, εδω στην Ελλαδα, στην τραπεζα HSBC το προγραμμα για φοιτητες στην Αγγλια- U Start! Λετε να μου πουν να ανοιξω και εκει καποιον λογαριασμο ή δεν χρειάζεται? Ευχαριστώ!!

Φυσικα, οι λογαριασμοι πρεπει να εξοφλουνται ειτε μεσω πιστωτικης ειτε μεσω τραπεζης (Αγγλικης φυσικα).

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Για να είναι viable to investment θα πρεπει να εχεις return της ταξεως του 12-15% σωστα? Επομενως με τα λεφτα που λες εσυ and taking under consideration ta rents για αυτές τις περιοχες, (180-300pw)πετυχαινεις ένα ROI 6.2-10%. Όχι και τοσο καλο ;)

Γιατι 10% δεν ειναι καλο? Επισης στους υπολογισμους σου πρπει να βαλεις τα χρηματα που γλυτωνεις απο το ενοικιο (- risk free) + και την αξια του σπιτιου μετα απο χρονια που θα ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Παλι με ξενα λεφτα ασχολουμαστε

Γιατι 10% δεν ειναι καλο? Επισης στους υπολογισμους σου πρπει να βαλεις τα χρηματα που γλυτωνεις απο το ενοικιο (- risk free) + και την αξια του σπιτιου μετα απο χρονια που θα ειναι πολυ μεγαλυτερη.

Παλι με ξενα λεφτα ασχολουμαστε

Αγαπητε φιλε. Στο return sta ακινητα ΔΕΝ μετραει ουτε το rent που γλιτωνεις, ΟΥΤΕ την υπεραξια του ακινητου (Αλλα για να βγει το ROI φυσικα και υπολογιζεις το rent;) ειτε μενεις εσυ, ειτε το ενοικιαζεις). Μετραει μονο την αποδοση που εχουν τα λεφτα που δινεις για να το αγορασεις;) Οι οποιες υπεραξιες που θα υπαρξουν ειναι θετικο αλλα they're not taken into account when you make the purchase. Μη ξεχνας - εισαι μικρος βεβαια - οτι απο το 1989 up until 1995 υπυρχε recession sto UK. Το 1991 αγορασα ενα studio sto SW7 85,000 quid. Τωρινη αξια? Don't ask, but I'm open to bids :D

Αγαπητε φιλε. Στο return sta ακινητα ΔΕΝ μετραει ουτε το rent που γλιτωνεις, ΟΥΤΕ την υπεραξια του ακινητου (Αλλα για να βγει το ROI φυσικα και υπολογιζεις το rent;) ειτε μενεις εσυ, ειτε το ενοικιαζεις). Μετραει μονο την αποδοση που εχουν τα λεφτα που δινεις για να το αγορασεις;) Οι οποιες υπεραξιες που θα υπαρξουν ειναι θετικο αλλα they're not taken into account when you make the purchase. Μη ξεχνας - εισαι μικρος βεβαια - οτι απο το 1989 up until 1995 υπυρχε recession sto UK. Το 1991 αγορασα ενα studio sto SW7 85,000 quid. Τωρινη αξια? Don't ask, but I'm open to bids :D

Aρα μονο σου το λες οτι συμφερει. Μη μας λες ποσο κανει, πες μας το ROI σου μεχρι σημερα. :p

ego pantos pou den ksero tosa apo oikonomika..fisika kai tha ipologiza ta noikia pou tosa xronia dino adika (ta opoia tha pigainan stin agora tou spitiou) kai episis fisika ena 10% xeri me xeri kerdos den tha me xalage katholou. me liga logia..sterni mou gnosi na s' eixa prota :(

oso ti fimi oti ta akinita stin agglia einai ipertimimena kai oti kapoia stigmi tha pesoun..tin akouo apo otan protoirtha to 99..kai mexri tora anti na pesoun konteuoun na anevoun sto diplasio :P

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Θα σας δωσω ένα απλο παραδειγμα. Για τα επαγγελματικα ακινητα στις αναπτυγμενες χωρες κοιτανε να εχουν minimum ROI 8%. Στο ΣΥΝΟΛΟ των ακινητων. (Μιλαω παντα για investment funds σε REALTY ετσι?). Δηλαδη όταν εχουμε 2 ακινητα το ένα με 6% ROI το άλλο πρεπει να μας δινει 10%. Στα residentials to 10% είναι το minimum!!!. Ειδικα όταν προκειται για καποιον που θα παει μονο για 4 5 χρονια και θα επιστρεψει. Υπαρχουν πολλοι τροποι βεβαια να ανεβασεις το ROI με την ιδια τιμη αγορας και ενοικιο, αλλα δεν νομιζω ότι είναι το θεμα μας εδώ, και already I’m wayyyyyy off topic :offtopic:

Αν θελετε να ρωτησετε κατι στειλτε PM. I'll be glad to answer you :)

Θα σας δωσω ένα απλο παραδειγμα. Για τα επαγγελματικα ακινητα στις αναπτυγμενες χωρες κοιτανε να εχουν minimum ROI 8%. Στο ΣΥΝΟΛΟ των ακινητων. (Μιλαω παντα για investment funds σε REALTY ετσι?). Δηλαδη όταν εχουμε 2 ακινητα το ένα με 6% ROI το άλλο πρεπει να μας δινει 10%. Στα residentials to 10% είναι το minimum!!!. Ειδικα όταν προκειται για καποιον που θα παει μονο για 4 5 χρονια και θα επιστρεψει. Υπαρχουν πολλοι τροποι βεβαια να ανεβασεις το ROI με την ιδια τιμη αγορας και ενοικιο, αλλα δεν νομιζω ότι είναι το θεμα μας εδώ, και already I’m wayyyyyy off topic :offtopic:

Αν θελετε να ρωτησετε κατι στειλτε PM. I'll be glad to answer you :)

ευτυχώς έδωσες ένα ΑΠΛΟ παράδειγμα.

ευτυχώς έδωσες ένα ΑΠΛΟ παράδειγμα.

LOL :lol:

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Μιλάμε πάντα για δύο υπνοδωματίων διαμέρισμα έτσι; Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει, γι' αυτό εξ άλλου και το σκέφτονται. Δεν νομίζω όταν τελειώσουν να το πουλήσουν, σίγουρα θα το κρατήσουν...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Μιλάμε πάντα για δύο υπνοδωματίων διαμέρισμα έτσι; Οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει, γι' αυτό εξ άλλου και το σκέφτονται. Δεν νομίζω όταν τελειώσουν να το πουλήσουν, σίγουρα θα το κρατήσουν...

Για ζωνη 3 ξεκινας καπου εκει. Μετα φτανεις οπου θες. Εφοσον δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα ας παρουν κατι σε περιοχη που ειναι υπο αναπτυξη να το βλεπουν καθε χρονο να χτυπαει limit up.

Φυσικα, οι λογαριασμοι πρεπει να εξοφλουνται ειτε μεσω πιστωτικης ειτε μεσω τραπεζης (Αγγλικης φυσικα).

αυτο λεω. η HSBC που εκανα εδω λογαριασμο το U Start! για φοιτητες στην Αγγλια δεν μετραει?

αυτο λεω. η HSBC που εκανα εδω λογαριασμο το U Start! για φοιτητες στην Αγγλια δεν μετραει?

Δεν ξερω τι ειναι αυτο το προγραμμα, αλλα ο κανονας γενικα ειναι οτι χρειαζεσαι τραπεζικο λογαριασμο στην Αγγλια (για πολλους λογους). Τσαμπα ειναι, δεν χρειαζεται να το σκεφτεσαι... Θα ανοιξεις εναν και εκει και βλεπεις.

Μιας κοπελας το σεπτεμβρη της ειχαν κανει πολλες βδομαδες να τον μεταφερουν. Δε ξερω αν λεγοταν u start. Bασικα με ενα γραμμα απο τη σχολη σου θα πας σε μια τραπεζα (lloyds hsbc ktl oxi barclays) kai se 3-5 εργασιμες εισαι ok με account debit card ktl