Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική


nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

System Crasher (2019) 7/10

 

Γερμανική παραγωγή. Αφορά ένα 9χρονο κορίτσι το οποίο, λόγω ψυχικών τραυμάτων, είναι ατίθασο και οδηγεί όσους είναι γύρω της σε απελπισία. Φοβερή ερμηνεία από την Helena Zengel. Προβληματίζει επίσης σχετικά με το πως και πόσο μπορούν οι κλινικές να βοηθήσουν ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους ή αν τελικά τους αφήσουν στη τύχη τους ως ''καμμένα'' χαρτιά.

 

Colonia (2015) 7/10

 

Μια κοπέλα δέχεται να μπει σε μια περιβόητη αποικία με σκοπό να σώσει το φίλο της που τον απήγαγαν. Αληθινή ιστορία με γεγονότα που είχαν συμβεί στη Χιλή. Έξυπνη υπόθεση και κρατά το ενδιαφέρον λόγω ατμόσφαιρας. Η Emma Watson δε μου φαίνεται τίποτα ιδιαίτερο ως ηθοποιός, μέτρια έπαιξε. Ο εκλιπών Michael Nyqvist καλός.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Crime Wave (1953) 7/10

 

Πολύ καλό φιλμ νουάρ στο οποίο ένας αθώος, πρώην εγκληματίας με αναστολή, παγιδεύεται από παλιούς συνεργούς εγκλήματος και από έναν αστυνομικό που τον έχει βάλει στο στόχαστρο. Ο αστυνομικός Sterling Hayden που έπαιξε τον αστυνομικό καλύτερος όλων.

 

Cry of the City (1948) 7/10

 

Αφορά σε έναν αστυνομικό που είναι στο κυνήγι ενός εγκληματία και τις σχέσεις του με την οικογένεια του εγκληματία που είναι για πολλά χρόνια φίλος τους. Πολύ καλές ερμηνείες, σχετικά προβλέψιμο φινάλε αλλά αυτό που μένει περισσότερο είναι η μουσική του Άλφρεντ Νιούμαν.

Link to comment
Share on other sites

The Great Gatsby (2013)

 

https://www.imdb.com/title/tt1343092/

 

MV5-BMTkx-NTk1-ODcx-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTcw-MDI1-OTMz-OQ-V1-SY1000-SX666-AL.jpg

 

Ταινία εποχής/ρομαντική/δραματική, βασισμένη στη νουβέλα του 1925, από τον ίδιο συγγραφέα στα έργα του οποίου στηρίχθηκαν και άλλες ταινίες όπως η ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, και η οποία αποτελεί το σημαντικότερο έργο του, αλλά και μια από τις ωραιότερες νουβέλες που έχουν γραφτεί σύμφωνα με λογοτέχνες. Έχει γυριστεί η ταινία πολλές φορές και η ταινία του 2013 είναι η πιο πρόσφατη. Μεταφερόμαστε λοιπόν στις αρχές του περασμένου αιώνα με αφηγητή και συμπρωταγωνιστή τον πολύ καλό ηθοποιό Tobey Maguire (γνωστός κυρίως από την κλασική τριλογία Spiderman), ο οποίος είχε μετακομίσει σε ένα φτωχικό σπίτι ανάμεσα σε πλούσιους και γείτονάς του ήταν ο μυστυριώδης Γκάτσμπι. Δεν τον γνώριζε, αλλά κάποια στιγμή συναντήθηκαν και αποκαλύφθηκε ότι ο γείτονάς του ο Γκάτσμπυ ήταν χρόνια ερωτευμένος με την πλούσια εξαδέλφη του η οποία όμως ήταν ήδη παντρεμένη και εγκλωβισμένη σε έναν όχι επιτυχημένο γάμο, με έναν πλούσιο αθλητή. Η ταινία μας πηγαίνει αρχικά στο κλίμα της εποχής, μας παρουσιάζει τα πρόσωπα και έπειτα ξετυλίγεται σταδιακά αφενός του ειδύλλιο του Γκάτσμπυ με την εξαδέλφη του Νικ και αφετέρου το μυστύριο του ίδιου του Γκάτσμπυ. Πώς είναι τόσο πλούσιος και δεν τον γνώριζαν μέχρι πρόσφατα εκεί, από που κατάγεται, πώς απέκτησε τα πλούτη κλπ. Η ταινία παρουσιάζει τον Γκάτσμπυ λοιπόν κατά κύριο λόγο ως έναν ευγενή στους τρόπους πλούσιο, ως έναν αθεράπευτα και ανέλπιστα ρομαντικό και γενικά ως έναν εκ γενετής ονειροπόλο. Δυστυχώς η κοινωνία της εποχής του (ή οποιασδήποτε εποχής) δεν του άξιζε και πέρα από τον νέο γείτονα Νικ και πλέον καλό του φίλο, δεν του άξιζε κανένας. Παρόλα αυτά ο ίδιος πίστευε στο όνειρο μέχρι το τέλος, και περίμενε για καιρό, και πάλευε για αυτό... Μέχρι το τέλος, όπου ήταν τόσο κοντά στο όνειρο και τόσο μακριά ταυτόχρονα... Το έβλεπε κάθε μέρα, μια ελπίδα, το πράσινο φως στην απέναντι παραλία, και φάνταζε πολύ κοντά, μόλις λίγο ακόμα να το φτάσει. Η ταινία και φυσικά η νουβέλα δίνει με τις ποικίλες πτυχές των πρωταγωνιστών διάφορα μηνύματα και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό για το σενάριο και το ύφος της ταινίας. Η τάση προς το ιδεατό μέσω του πρωταγωνιστή και η αποστροφή προς την ανηθικότητα της "μοντέρνας" εποχής. Διαχρονικά μηνύματα. Η ίδια η ταινία με εξαιρετική σκηνοθεσία, εφέ ενδυμασία εποχής κλπ μας ταξιδεύει στον φανταστικό κόσμο της νουβέλας εκείνης της εποχής. Ο ΝτιΚάπριο σε μια από τις καλύτερες ταινίες του, εμπνευσμένος από τη νουβέλα ήθελε όσο τίποτα άλλο αυτό το ρόλο και τα πήγε εξαιρετικά.

 

Σαν σύνολο εξαιρετική μεταφορά της νουβέλας με έναν μοντέρνο τρόπο, αλλά με τα ίδια μηνύματα.

 

8-8.5/10 από μένα. Προτείνεται σε όλους, από τις καλύτερες ταινίες του ΝτιΚάπριο.

 

 

The Wolf of Wall Street (2013)

 

https://www.imdb.com/title/tt0993846/

 

Ταινία βιογραφίας με άκρως σατιρικό ύφος. Η ταινία δίνει ένα μέρος μόνο από τις υπερβολικές καταχρήσεις, τον υλισμό, την ανηθικότητα, την παντελή έλλειψη αρχών και ηθικής και την επιβράβευση της ανηθικότητας. Για πολλούς αποτελεί το "αμερικανικό όνειρο", που όμως έχει ένα τέλος μια τέτοια ζωή και όλα διαλύονται κάποια στιγμή. Χωρίς τον Ντικάπριο η ταινία θα ήταν εντελώς σκουπίδι, κι από την άλλη, είναι πολύ κρίμα που δέχτηκε να παίξει σε τέτοια ταινία όπου προβάλλεται η απόλυτη ανηθικότητα σε όλο το μεγαλείο της. Οι βαθμολογίες στο IMDB δείχνουν το πόσο ταυτίζονται κάποιοι και πόσο ονειρεύονται όλα αυτά, αλλά και πόσο ένας ηθοποιός μπορεί να ανεβάσει μια ταινία.

 

Δεν τη συνιστώ, αν θέλετε πραγματικά ταινία βιογραφίας όπου ένας από το μηδέν έφτασε ψηλά με τίμιο τρόπο, δείτε την ταινία του Γουίλ Σμιθ και μια από τις κορυφαίες του, Pursuit of Happiness.

 

5.5-6/10 από μένα λόγω πλοκής και ερμηνείας Ντικάπριο, αλλά δεν τη συνιστώ.

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Casque d'or (1952) 7/10

 

Γαλλική παραγωγή. Τρεις γκάνγκστερ και ένας αποφυλακισμένος ερωτεύονται όλοι την Simone Signoret (το αξίζει) και ακολουθούν τρόποι για να την αποκτήσουν αλλά ο φθόνος είναι ο χειρότερος εχθρός τους. Καλή αν και άργησε να μπει στο κλίμα.

 

Ball of Fire (1941) 8/10

 

Πολύ καλή. Μια ομάδα καθηγητών που εργάζονται να φτιάξουν μια εγκυκλοπαίδεια μπλέκουν με μια νυχτερινή τραγουδίστρια η οποία καταζητείται από την αστυνομία λόγω του μαφιόζου εραστή της. Ένας από τους καθηγητές την ερωτεύεται χωρίς να ξέρει το ιστορικό της και ακολουθούν απολαυστικές ανατροπές. Ο Γκάρι Κούπερ δίνει ρέστα ως τον καθηγητή, πολύ καλή και η Στάνγουικ. Το σενάριο συνυπογράφει ο Μπίλι Γουάιλντερ ο οποίος είναι εγγύηση σε ότι και να έχει κάνει.

Link to comment
Share on other sites

Criss Cross (1949) 7/10

 

Πολύ καλό ατμοσφαιρικό φιλμ νουάρ στο οποίο ο Burt Lancaster είναι ερωτευμένος με τη πρώην σύζυγό του και προσπαθεί να την προσεγγίσει και να τη σώσει από άτομα του υποκόσμου με τα οποία ενεπλάκη. Περιλαμβάνει αρκετές σκηνές αγωνίας και ένα από τα πιο ανατρεπτικά φινάλε στην ιστορία των φιλμ νουάρ αλλά άργησε πολύ να μπει στο κλίμα.

 

Champion (1949) 8/10

 

Αφορά ένα πυγμάχο ο οποίος πατά επί πτωμάτων για να σκαρφαλώσει στη κορυφή της δόξας. Ταινίες όπως το Raging Bull (1980) και το Rocky (1976) έχουν σίγουρα επηρεαστεί από τη συγκεκριμένη. Ο Κερκ Ντάγκλας καταπληκτικός στο πρώτο ρόλο. Πολύ καλός και ο Paul Stewart ως τον προπονητή του. Αξίζει.

Link to comment
Share on other sites

The Banker (2020)

 

https://www.imdb.com/title/tt6285944/

 

MV5-BZWIz-Zm-Q3-Y2-Et-ZTEy-MC00-MTk1-LTlk-Mzkt-Nm-Fk-Mj-Az-OWM2-ZWVi-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nj-M2-MDMx-MDk-V1-SY1000-SX675-AL.jpg

 

Ταινία κοινωνική/αντιρατσιστική, εμπνευσμένη σε αληθινές ιστορίες. Μας ταξιδεύει στις αρχές του περασμένου αιώνα, όπου υπήρχε έντονος ρατσισμός κατά των μαύρων στις ΗΠΑ (ενώ τώρα είναι "όλα καλά"), και στον αγώνα κοινωνικοοικονομικής ανέλιξης εντός απόλυτου άουτσάιντερ. Ένας μαύρος που από μικρός όταν ήταν ακόμη λούστρος, έβλεπε την κοινωνία και ήθελε για αλλαγή να μπορέσει να κάνει δουλειές "λευκών". Ήθελε κάτι καλύτερο. Ένας διαρκής αγώνας να πάει κόντρα στα προγνωστικά που τον ήθελαν να είναι "μηδέν", όπως οι υπόλοιποι μαύροι, όμως κόντρα σε όλα και με όπλα το μυαλό και την επιμονή του κατάφερε να ανέβει σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά, αν και 2 φορές τα πάντα ανατράπηκαν από κακοτυχία κι επειδή εμπιστεύτηκε λευκούς.

 

Μια πολύ ωραία ιστορία που δείχνει αυτόν τον αγώνα κόντρα σε όλους και όλα και ως το απόλυτο αουτσάιντερ, πώς καταφέρνει να πετύχει και να δώσει "γροθιά" στο κατεστημένο. Ο αγώνας θυμίζει ελαφρά το Pursuit of Hapiness, μια από τις καλύτερες του Σμιθ, αλλά χωρίς να δίνει έμφαση σε αγώνα και δράμα, περισσότερο στην επιμονή και την εξυπνάδα στις κινήσεις του πρωταγωνιστή. Επίσης η ταινία θέλει να περάσει ένα έντονο αντιρατσιστικό μήνυμα, ότι και οι μαύροι έχουν δικαίωμα κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης και δεν πρέπει να είναι καταδικασμένοι στο "τίποτα".

 

Πολύ καλή πλοκή, αν και έχει κάποια τραβηγμένα λάθη στις αγοραπωλησίες κλπ, πολύ καλές ερμηνείες και καλό το μήνυμα που περνάει. Όχι τόσο δυνατή όσο το Pursuit of Happiness, αλλά καλή και προτείνεται.

 

7-7.5/10 για τον αγώνα και τα μηνύματα.

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Τhe King of Staten Island

 

Περισσοτερο δραμα με καποιες δοσεις γελιου, ενιοτε ωμο αλλα σιγουρα εμπλεκει συναισθηματικα το θεατη. Συνολικα κρινεται ικανοποιητικο ως κινηματογραφικη εμπειρια.

 

https://m.imdb.com/title/tt9686708/

Link to comment
Share on other sites

The Collini Case (2019)

 

https://www.imdb.com/title/tt8739752/

 

Ταινία δικαστικής/ιστορίας/αντιναζιστική, γερμανικής παραγωγής. Όχι πρωτότυπη ταινία, αλλά μια από τις ταινίες που δείχνουν μέσα από αληθινές ιστορίες τα εγκλήματα πολέμου των ναζί. Μέσα από την ταινία φαίνεται και η συμπεριφορά των γερμανών στους κατά άλλα φίλους/συμμάχους τους Ιταλούς αλλά και Τούρκους. Αν και είναι γνωστές οι ιστορίες εναντίων των εχθρών τους, οι συμπεριφορές σε συμμαχικά έθνη δείχνει ξακάθαρα τι ήταν οι ναζί. Η ταινία είναι μεγάλη σε διάρκεια δυστυχώς και για πάνω από 1 ώρα κουράζει. Θα προτιμούσα είτε να τη μάζευαν σημαντικά, είτε να πρόσθεταν κι άλλες πτυχές ίσως, κάτι να ενισχύσει το ενδιαφέρον σε όλο το 2ωρο. Επίσης, δεν είναι από τα πιο δυνατά παραδείγματα, μιας και ήταν ταινία γερμανικής παραγωγής, και αναφέρεται κάπου ψευδώς ότι δεν έγιναν εγκλήματα σε γυναίκες ή παιδιά. Παρόλα αυτά συνίσταται και πιστεύω είναι ένα καλό παράδειγμα για όλα τα εγκλήματα πολέμου που παραγράφτηκαν με τη Γερμανική νομοθεσία.

 

7/10 από μένα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Commando (1985) 6/10

 

Τυπική περιπέτεια καταστροφής και αρκετής βίας με Σβαρτσενέγκερ από τη δεκαετία του '80. Όχι στις καλύτερες του. Δε μου έμεινε τίποτα.

 

Creature from the Black Lagoon (1954) 5/10

 

Β' movie που μπορεί να αρέσει σε συλλέκτες τέτοιων ταινιών. Το τέρας έκανε μπαμ ότι ήταν ψεύτικο. Όπως επίσης και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Εντελώς αδιάφορη μου φάνηκε. Ο σκηνοθέτης Jack Arnold έχει κάνει το εξαιρετικό The Incredible Shrinking Man (1957) το οποίο και προτείνω.

Link to comment
Share on other sites

Commando (1985) 6/10

 

 

 

Τυπική περιπέτεια καταστροφής και αρκετής βίας με Σβαρτσενέγκερ από τη δεκαετία του '80. Όχι στις καλύτερες του. Δε μου έμεινε τίποτα.

 

 

 

Creature from the Black Lagoon (1954) 5/10

 

 

 

Β' movie που μπορεί να αρέσει σε συλλέκτες τέτοιων ταινιών. Το τέρας έκανε μπαμ ότι ήταν ψεύτικο. Όπως επίσης και οι ερμηνείες των ηθοποιών. Εντελώς αδιάφορη μου φάνηκε. Ο σκηνοθέτης Jack Arnold έχει κάνει το εξαιρετικό The Incredible Shrinking Man (1957) το οποίο και προτείνω.

Ε ναι μετά από 35 χρόνια τι να σου μείνει από το Commando. Τα ειδικά εφέ;;

Αλλά εκείνα τα χρόνια όλοι είχαν αφίσες με τον Αρνι από αυτή τη ταινία στο δωμάτιο τους.

 

Οπότε γενικά Μιλώντας είναι από τις πιο δυνατές του από εκείνη την εποχή.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Come and See[idi i smotri][1985]

MV5BMTMzNDA0MjA4M15BMl5BanBnXkFtZTcwMzI2NzAzMQ@@._V1_.jpg

 

https://www.imdb.com/title/tt0091251/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

Καθηλωτικη ταινια απο Ρωσια μας δειχνει την σκληρη και βρωμικη φυση του πολεμου. Η ταινια λαμβανει μερος στα γεγονοτα του δευτερου παγκοσμιου πολεμου στην Σοβιετικη ενωση με τους Ρωσουν προσπαθωντας να πολεμησουν/προφυλαχτουν απο τους Γερμανους του Χιτλερ. Αν και πολυ αργη ως ταινια καταλαβαινεις το μεγαλειο της μιας και δεν προσπαθει να κρυφτει απο πουθενα οπως κανουν πολλες Αμερικανες ταινιες δειχνει τα πραγματα οπως πραγματικα ειναι. Ο μικρος Flyora που παιζει ειναι εξαιρετικος στον ρολο του οπως και η Glasha. Θα την εβαζα αναμεσα στις κορυφαιες μαζι με την εβδομη σφραγιδα παιζει πολυ με τα προσωπα και αρκετες σκηνες θα σας μεινουν. 9.2/10

Link to comment
Share on other sites

PROJECT POWER

 

Καινούρια ταινία του NETFLIX με.Jamie Fox και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Ωραίο concept.όπου με ένα παράνομο ναρκωτικό χάπι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει κάποια υπερδύναμη για 5 λεπτά.

Ποια όμως; Kinder έκπληξη

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

Bad Boys (1995)

 

https://www.imdb.com/title/tt0112442/

 

Ταινία αστυνομική/δράσης με κωμικά στοιχεία. Μια από τις πιο γνωστές και κλασικές ταινίες του Γουίλ Σμιθ και του Μάρτιν Λώρενς και σκηνοθεσία Michael Bay - εγγύηση στο είδος. Αρκετά καλή ταινία δράσης, με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο καθόλη τη διάρκεια της ταινίας, και με ενδιαφέρον στο σύνολό της παρά τη μεγάλη διάρκεια. Πολύ καλό δίδυμο οι δυο τους, καλή συνταγή επιτυχίας που συνεχίστηκε.

 

Βλέπεται και ξαναβλέπεται. 6.5-7/10 από μένα

 

 

Bad Boys II (2003)

 

https://www.imdb.com/title/tt0172156/

 

Ταινία δράσης/αστυνομική. Η συνέχεια της κλασικής πια ταινίας του Bay με Σμιθ και Λώρενς ωριμάζει, ανεβαίνει επίπεδο και είναι πιο δυνατή από ποτέ. Κρατάει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλη την ταινία με ατελείωτη δράση, σκηνικά κι εφέ, αλλά και με λίγες αλλά πολύ δυνατές σκηνές γέλιου. Η 2η ταινία είναι αρκετά ανώτερη από την πρώτη κατά τη γνώμη μου, ο Bay έχει ανέβει επίπεδο στη σκηνοθεσία και τα εφέ πλέον και το δίδυμο Σμιθ-Λόρενς συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά. Από τις πολύ καλές ταινίες δράσης που μένουν και βλέπονται και ξαναβλέπονται πολλές φορές.

 

Προτείνεται σε όλους τους λάτρεις του είδους.

 

7.5/10 από μένα

 

"Bad Boys, Bad Boys, what you gonna do when they come for you?" :)

 

Bad Boys for Life (2020)

 

https://www.imdb.com/title/tt1502397/

 

MV5-BMWU0-MGYw-ZWQt-Mzcw-YS00-NWVh-LTlk-ZTAt-YWVj-OTYw-ZTBh-ZTBi-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MTkx-Nj-Uy-NQ-V1-SY1000-CR0-0-67.jpg

 

Ταινία δράσης/εγκλήματος. Η τρίτη συνέχεια των θρυλικών Bad Boys, κοντά 20 χρόνια μετά τη 2η και 25 χρόνια μετά την πρώτη. Η μεγάλη επιστροφή των μεγαλωμένων πια Σμιθ και Λόρενς σε άλλη μια πολύ καλή ταινία δράσης, όχι όμως με το χιόυμορ των 2 πρώτων, ούτε και το ύφος που είχαν, 2 χαρακτηριστικά του Bay, ο οποίος απουσιάζει από τη σκηνοθεσία της 3ης. Αυτή λοιπόν σοβαρεύει σημαντικά σε σχέση με τις 2 πρώτες και βάζει και ανατροπή και συναίσθημα και συγκίνηση μέσα. Αρκετή δράση όχι όπως η 2η που ήταν η πιο δυνατή της τριλογίας, αλλά επίσης με πολύ καλή σκηνοθεσία και πλάνα, αλλά και μουσική υπόκρουση. Μια πολύ καλή επιστροφή λοιπόν και παρόλο που μεγάλωσαν και οι δύο, κάτι που φάνηκε ιδιαίτερα στον Λόρενς, αλλά όχι τόσο στο Σμιθ που ακόμη κρατιέται σε καλή κατάσταση, και φαίνεται ότι μπορεί να συνεχίσει παραπάνω σε ικανοποιητικό επίπεδο, πλησιάζει στο επίπεδο της 2ης και συνίσταται σε όλους τους φίλους των Bad Boys και των ταινιών δράσης.

 

Το τέλος αφήνει ένα περιθώριο για πιθανή συνέχεια ίσως μόνο με το Σμιθ ή και με το Λόρενς. Αν υπάρξει ενδιαφέρον για συνέχεια, είναι εφικτή.

 

7-7.5/10 από μένα, μισή μονάδα κάτω από τη 2η και μισή-μια μονάδα πάνω από την πρώτη.

 

"We ride together, we die together, bad boys for life"

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Είχα όρεξη για χαλαρές κωμωδίες/ταινίες. Με όλες πέρασε ευχάριστα η ώρα και ολες είναι στο Netflix. 7/10 σε όλες από εμένα για το είδος τους.

Vacation (2015)

https://m.imdb.com/title/tt1524930/

Κλασσική συνταγή, road trip. Μια οικογένεια πάει διακοπές και συμβαίνουν διαφορές καταστάσεις. Έχει κάποιες σκηνές που βγάζουν αρκετό γέλιο.

Identity thief (2013)

https://m.imdb.com/title/tt2024432/

Ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε περιπέτειες οταν μια γυναίκα του πλαστογραφει την ταυτότητά του και κάνει διάφορες απάτες για τις οποίες κατηγορείται αυτός.

https://m.imdb.com/title/tt2561572/

Ένας βουτυρομπεμπές εκατομμυριούχος καταδικάζεται σε φυλακή και προσλαμβάνει κάποιον να τον εκπαιδεύσει πως να επιβιώσει στη φυλακή.

 

PROJECT POWER

 

Καινούρια ταινία του NETFLIX με.Jamie Fox και άλλους γνωστούς ηθοποιούς.

Ωραίο concept.όπου με ένα παράνομο ναρκωτικό χάπι μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει κάποια υπερδύναμη για 5 λεπτά.

Ποια όμως; Kinder έκπληξη

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Ενδιαφέρουσα φαίνεται. Θα την τιμήσω σήμερα το βράδυ.

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

Bloodshot (2020)

 

https://www.imdb.com/title/tt1634106/

 

MV5-BYWEw-MTRj-YTUt-Nj-Bk-Zi00-Nj-Iy-LTkz-Yzgt-OGNm-Yzlm-OGRh-Zjk0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nj-U1-Nz-U3-Mz-E-V1-SY1000-SX800-AL.jpg

 

Ταινία δράσης/φαντασίας. Ο Βιν Ντίζελ σε ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, αν και παραμένει στα πλαίσια ταινιών δράσης. Ένα σχετικά ασυνήθιστο κόνσεπτ, που θυμίζει παρόλα αυτά ρόμποκοπ, αλλά όχι με εξωσκελετό αλλά με εσωτερικά μικρορομπότ-νανίτες. Ένας άνθρωπος του καθήκοντος που σκοτώνεται στην υπηρεσία και επανέρχεται με ρομποτική τεχνολογία, αλλά χειραγωγείται. προσπαθεί να βρει τους δολοφόνους του αλλά από την άλλη προσπαθεί να ανακαλύψει και την αλήθεια που του κρύβουν. Μια ταινία δράσης που ως σενάριο θυμίζει ρομποκοπ, αλλά εδώ υποχωρεί το δραματικό ύφος και πηγαίνει περισσότερο σε δράση και με έντονα κι εντυπωσιακά εφέ. Εν μέρει θυμίζει λίγο και εξολοθρευτή με τα νανορομπότ ως προς τη μορφή (π.χ. Terminator Genysis). Αρκετά καλός ο Ντίζελ για ακόμη μια φορά και μια ταινία που θα μπορούσε να είναι η έναρξη μιας νέας σειράς ταινιών, ένα νέο, σύγχρονο ρομποκοπ.

 

6.5-7/10 από μένα, μακάρι να συνεχιστεί και να ανέβει επίπεδο καθώς είναι πολύ υποσχόμενη.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Threads[1984]

2-UHn-S9-E7-GQHULt-Il-NJFUgihq-Lg-U.jpg

 

https://www.imdb.com/title/tt0090163/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

Βαρια και ασηκωτη ταινια-ντοκιμαντερ μας δειχνει τις επακολουθες συνεπειες μιας πυρηνικης βομβας. Μιλαμε για εξαθλιωση υποσιτισμο αναρχια αρρωστιες και εκατομμυρια νεκρους αναμεσα τους και μωρα. Ενας κανονικος μεσαιωνας ο οποιος επικρατει για πολλα χρονια μετα την εκρηξη της βομβας. Η ταινια ξεκιναει δειχνοντας μας ενα ζευγαρι στο οποιο η γυναικα μενει εγκυος και στο πρωτο 40λεπτο γνωριζουμε τις οικογενειες τους για τους οποιους η ταινια προσπαθει να μας κανει να νοιαστουμε και τα καταφερνει και παραλληλα μας δειχνει τι συμβαινει μεταξυ των μεγαλων δυναμεων. Ο φοβος και ο τρομος για το τι θα επακολουθησει διαφαινεται στα ματια του κοσμου που τρεχει πανικοβλητος οταν καταλαβαινει τι ερχεται. Μιλαμε για καμενα πτωματα παραμορφωμενους ανθρωπους η ταινια δεν προσπαθει να κρυψει τιποτα. Πανω σε αυτο που ειδα προσωπικα θα πω οτι ειναι πραγματικα κριμα να δαπανωνται τεραστια ποσα σε πυρηνικα οπλα γιατι μια στο εκατομμυριο να πουν να τα χρησιμοποιησουν σε περιπτωση που κατι παει στραβα θα βρεθει ολη η γη στο μεσαιωνα με αρκετα δις νεκρους και οι αλλοι μισοι θα ζουν για χρονια μεσα στην εξαθλιωση. Σιγουρα μια απο τις πιο δυνατες ταινιες που εχω δει γιατι ειναι κατι που μπορει να συμβει και μονο που σκεφτεσαι οτι θα αντιμετωπισεις κατι παρομοιο με αυτο που δειχνει η ταινια σε τρομοκρατει. Δεν ειναι ταινια για ολους αρκετες σκηνες ειναι πολυ σκληρες. 9/10

Link to comment
Share on other sites

Αυτό τον καιρό συμπληρώνω τα κενά μου στο Villeneuve, και είδα τα Enemy και Incendies, καταπληκτικά και τα δύο (όπως και ό,τι έχω δει από το συγκεκριμένο σκηνοθέτη).

 

Επίσης ψάχνω το φίλτρο για να εμφανίζει ratings μόνο από non-us voters που είχε κάποτε το imdb (μπας και γλιτώσω από αξιολογήσεις με ροπή προς homeland και σια). Αν το έχει βρει κάνεις στο Android app, ας το ποστάρει κάπου.

 

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

The Way Back (2020)

 

MV5-BYj-Bj-MTgy-Yzkt-N2-U0-Mi00-YTJh-LThk-ZDQt-Zm-M1-ZDlm-NWMw-ZDQ3-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-MDU5-MDEy-MA-V1-SY1000-SX675-AL.jpg

 

https://www.imdb.com/title/tt8544498/

 

Ταινία αθλητική/κοινωνική/δραματική. Πώς κάποιος μέσα από το ρόλο του προπονητή μιας ερασιτεχνικής ομάδας νέων μπορεί να ξαναγίνει δημιουργικός και να βγει από το "σκοτάδι", το αλκοόλ και την κατάθλιψη στην οποία έπεσε αφότου έχασε το παιδί του και χώρισε από τη γυναίκα του. Ένα δύσκολο ταξίδι που όμως μόνο θετική επίπτωση έχει για τον ίδιο αλλά και για την ομάδα που από εντελώς χαμένους τους μετέτρεψε σε νικητές με καλό σύστημα, πειθαρχία και ομαδικότητα. Αρκετά καλή ταινία και φυσικά καλή ερμηνεία από τον Άφλεκ, μια από τις πολύ καλές του ταινίες.

 

Ίσως όχι από τις κορυφαίες του είδους, αλλά αρκετά καλή και την προτείνω.

 

7/10 από μένα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Patch Adams [1998]

https://www.netflix.com/title/18171082?s=i&trkid=13747225

 

Εξαιρετική! (Για τα δικά μου γούστα). Στα καλύτερά του ο Ρομπιν Γουίλιαμς. Πραγματική ιστορία (με τον πρωταγωνιστή της ιστορίας να ζει ακόμα και να έχει υλοποιήσει μέρος του πρότζεκτ του).

 

8,5/10 από εμένα

 

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Είχα όρεξη για χαλαρές κωμωδίες/ταινίες. Με όλες πέρασε ευχάριστα η ώρα και ολες είναι στο Netflix. 7/10 σε όλες από εμένα για το είδος τους.

Vacation (2015)

https://m.imdb.com/title/tt1524930/

Κλασσική συνταγή, road trip. Μια οικογένεια πάει διακοπές και συμβαίνουν διαφορές καταστάσεις. Έχει κάποιες σκηνές που βγάζουν αρκετό γέλιο.

Identity thief (2013)

https://m.imdb.com/title/tt2024432/

Ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε περιπέτειες οταν μια γυναίκα του πλαστογραφει την ταυτότητά του και κάνει διάφορες απάτες για τις οποίες κατηγορείται αυτός.

https://m.imdb.com/title/tt2561572/

Ένας βουτυρομπεμπές εκατομμυριούχος καταδικάζεται σε φυλακή και προσλαμβάνει κάποιον να τον εκπαιδεύσει πως να επιβιώσει στη φυλακή.

 

 

Ενδιαφέρουσα φαίνεται. Θα την τιμήσω σήμερα το βράδυ.

 

 

Είδα τις 2 από τις 3. (Όχι ακόμα το Vacation).

Αρκετό καλό γέλιο, με λίγες υπερβολές στα σεξουαλικού τύπου αστεία, τα οποία δεν συμπαθώ, αλλά γενικά γελάσαμε πολύ με τη σύζυγο.

Thanks για τις προτάσεις.

Edited by megaloup
Link to comment
Share on other sites

FIRST MAN (2018)

 

Παρόλες τις 2:20 ώρες και το δράμα, σίγουρα καταφέρνει να περάσει την δυναμική της εποχής και το κλίμα σχετικά με το πώς προετοιμάστηκαν οι αστροναύτες για το φεγγάρι.

 

Σίγουρα ο Αρμστρονγκ είχε κάποιες ξεχωριστικές δυνατότητες ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ οικογένειας και αυτής της δουλειάς.

 

Ο Ραιαν ταιριάζει έτσι με τον ψυχρό, μη χαμογελαστό χαρακτήρα που σκέφτεται μόνο την αποστολή.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

FIRST MAN (2018)

 

Παρόλες τις 2:20 ώρες και το δράμα, σίγουρα καταφέρνει να περάσει την δυναμική της εποχής και το κλίμα σχετικά με το πώς προετοιμάστηκαν οι αστροναύτες για το φεγγάρι.

 

Σίγουρα ο Αρμστρονγκ είχε κάποιες ξεχωριστικές δυνατότητες ώστε να καταφέρει να ισορροπήσει μεταξύ οικογένειας και αυτής της δουλειάς.

 

Ο Ραιαν ταιριάζει έτσι με τον ψυχρό, μη χαμογελαστό χαρακτήρα που σκέφτεται μόνο την αποστολή.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Η ταινία αυτή παρόλο που ήταν βιογραφική και συνήθως δεν τις βλέπω, μου είχε αρέσει κι εμένα πολύ.

 

Θυμάμαι πόσο ανατριχιαστική ηταν η μουσική υπόκρουση στη φάση της προσελήνωσης και πόσο έδενε με όλο το σκηνικό. Η τρίχα κάγκελο.

Ειδικά αν σκεφτούμε πόσο περιεχόμενο είχαν αυτοί οι άνθρωποι γι' αυτή την αποστολή.

 

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Tokyo Story[Tôkyô monogatari][1953][REMASTERED]

TSL-TOKYOSTORY-CALENDARPAGE-746x1024.jpg

 

https://www.imdb.com/title/tt0046438/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

Μεγαλη ταινια απο τους ανθρωπινους και ζεστους ως λαο Ιαπωνες ο σκηνοθετης προσπαθει και καταφερνει να αναλυσει καποια πολυ μεγαλα θεματα που απασχολουν ανεκαθεν ολους τους γονεις για τα παιδια τους και με τον τροπο του σου περναει ολο τον τροπο ζωης του τελευταιου αιωνα. Η ιστορια μας παρακολουθει 2 γονεις που επισκεπτονται το Τοκυο για να δουν τα παιδια τους απο τα οποια ομως λιγη σημασια θα λαβουν. 70 χρονια μετα το Tokyo Story εχει ακομα πολλα να δωσει μιας και λιγα εχουν αλλαξει πανω στα νοηματα που θελει να περασει. Μια ταινια που ολοι οι σινεφιλ που σεβονται τον εαυτο τους θα πρεπει να δουν. 9/10

Edited by king2009
Link to comment
Share on other sites

Host[2020]

Eew-AONf-Ws-AAAWUv.png

 

https://www.imdb.com/title/tt12749596/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

Απο που ξεφυτρωσε αυτο το horror διαμαντακι. Το ανακαλυψα πριν 2 ωρες κραταει 56 λεπτα πριν λιγο το τελειωσα και ηδη εχει γινει μια απο τις αγαπημενες μου horror ταινιες. Ιδιαιτερη σκηνοθεσια κυριολεκτικα μιλαμε για πολλαπλες βιντεοκλησεις ταυτοχρονα στην ιδια οθονη και ετσι εξελισσεται η ταινια μεχρι το τελος. Ξεκιναει χωρις να εχεις ιδεα τι θα δεις και μετα το πρωτο 20λεπτο εισαι μονιμα με μια ανατριχιλα μεχρι το τελος. Βαλτε ακουστικα κλειστε φωτα και απλα αφηστε την να σας απορροφησει εχει τρομερο ρυθμο μετα τη μεση και οι ηθοποιοι ειναι απιστευτα πειστικοι. Μπραβο γιατι ειχα καιρο να δωσω τοσο δυνατο horror ηταν μια εκπληξη απο το πουθενα που δεν περιμενα. 8.4/10

Link to comment
Share on other sites

Host[2020]

 

Το εντόπισα πριν κανα διήμερο αλλά δεν πρόλαβα να το δω ακόμη. Από την κριτική που έβαλες φαίνεται να είναι ανέλπιστα πολύ καλή. Θα τη δω τις επόμενες μέρες :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Nokia 9 Pureview, Nokia 808 Pureview

Link to comment
Share on other sites

Το εντόπισα πριν κανα διήμερο αλλά δεν πρόλαβα να το δω ακόμη. Από την κριτική που έβαλες φαίνεται να είναι ανέλπιστα πολύ καλή. Θα τη δω τις επόμενες μέρες :)

 

Ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει αρκετα. Πριν 3 ωρες βγηκαν υποτιτλοι και κατεβηκε με συνοπτικες διαδικασιες. Μετα το μισαωρο μια μονιμη ανατριχιλα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...