George_Gerakas Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 2 minutes ago, leo06 said: Με ΔΕΗ μπορείς να έχεις και τα δυο. Παραμενει "ενεργη" και η τηλεφωνικη συνδεση και η internet συνδεση το 3ple play ή πρεπει να συνεννοηθω ταυτοχρονα με τη nova για προσαρμογη της υπηρεσιας και της τεχνικης παραμετροποιησης? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 (edited) 12 minutes ago, George_Gerakas said: Καλησπερα στην ομαδα! Η δικη μου ιστορια και απορια. Μενω στον Γερακα σε ιδιοκτητη μονοκατοικια, εχω nova 3ple play με pstn/vdsl στα 50mbps και περιμενω συνδεση internet με ΔΕΗ fiber στα 1gbps την ερχομενη εβδομαδα. Ιδανικα θελω απο τη nova να κρατησω σταθερη τηλεφωνια στο copper πριζακι και τη συνδρομη στην eon tv και να αντικαταστησω το internet με τη ΔΕΗ στο πριζακι της οπτικης. Ειναι εφικτο? Ή δεν μπορω να εχω ταυτοχρονα σταθερο τηλεφωνο με συνδεση απο το παραδοσιακο δικτυο χαλκου απο τον εναν παροχο και internet only απο το δικτου οπτικων ινων του αλλου παροχου? Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια? Είχα ακριβώς ότι έχεις και έβαλα το ίδιο που περιμένεις. Μπορείς να έχεις και τα δύο καθώς θα έχεις 2 πρίζες πλέον και 2 ρούτερ με 2 κωδικούς. Με τον νέο χρόνο περιμένω να δω τι θα δώσει η ΔΕΗ από σταθερή τηλεφωνία και βλέπουμε. Edited November 29, 2025 by dLazaros Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 12 minutes ago, George_Gerakas said: Καλησπερα στην ομαδα! Η δικη μου ιστορια και απορια. Μενω στον Γερακα σε ιδιοκτητη μονοκατοικια, εχω nova 3ple play με pstn/vdsl στα 50mbps και περιμενω συνδεση internet με ΔΕΗ fiber στα 1gbps την ερχομενη εβδομαδα. Ιδανικα θελω απο τη nova να κρατησω σταθερη τηλεφωνια στο copper πριζακι και τη συνδρομη στην eon tv και να αντικαταστησω το internet με τη ΔΕΗ στο πριζακι της οπτικης. Ειναι εφικτο? Ή δεν μπορω να εχω ταυτοχρονα σταθερο τηλεφωνο με συνδεση απο το παραδοσιακο δικτυο χαλκου απο τον εναν παροχο και internet only απο το δικτου οπτικων ινων του αλλου παροχου? Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια? Δεν υπάρχει πρόβλημα να έχεις ταυτόχρονα γραμμή χαλκού και οπτικής, αλλά γιατί δεν βάζεις οπτική για δίκτυο και να κάνεις φορητότητα το τηλέφωνο σε πάροχο VoIP; Είναι ασύγκριτα φτηνότερο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
George_Gerakas Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 2 minutes ago, dLazaros said: Είχα ακριβώς ότι έχεις κάτι έβαλα το ίδιο που περιμένεις. Μπορείς να έχεις κάτι τα δύο καθώς θα έχεις 2 πρίζες πλέον. Με τον νέο χρόνο περιμένω να δω τι θα δώσει η ΔΕΗ από σταθερή τηλεφωνία και βλέπουμε. Ωραια.. και κατι τελευταιο αν γνωριζεις εσυ ή αλλος φιλος. Θελω να ανεβασω την συνδεση 2 οροφους πιο ψηλα απο εκει που θα εγκαταστησω το router της ΔΕΗ. Σκεφτομαι οτι η πιο πρακτικη λυση ειναι με powerline μεσω της ηλεκτρικης καλωδιωσης. Εχεις κατι υποψιν σου σε σχεση με τις προδιαγραφες? Ισως εναν πιο αποτελεσματικο τροπο απο τη χρηση powerline? Παρεμπιπτοντως εκτος απο το router η ΔΕΗ θα μου αφησει και τον repeater αλλα δεν ειμαι βεβαιος οτι απο το ισογειο στη σοφιτα θα μπορει να αναμεταδωθει ασυρματα το σημα αξιοπιστα. 5 minutes ago, minast said: Δεν υπάρχει πρόβλημα να έχεις ταυτόχρονα γραμμή χαλκού και οπτικής, αλλά γιατί δεν βάζεις οπτική για δίκτυο και να κάνεις φορητότητα το τηλέφωνο σε πάροχο VoIP; Είναι ασύγκριτα φτηνότερο. Βασικα για πρακτικους λογους. Σκεφτομαι το μπερδεμα με τη nova, διακοπή ή αλλαγη συμβολαιου, κουβεντα για penalties κλπ. Επίσης εχω στην τηλεφωνικη γραμμη τον συναγερμο και δεν ξερω πως θα παιξει με voip ή αν χρειαζεται καν τηλεφωνια ή μπορει να λειτουργησει με data η συνδεση με το τηλεφωνικο κεντρο της security. Διαφορετικα το σταθερο δεν εχει καμια αλλη χρηση στο σπιτι μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. November 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2025 (edited) 5 ώρες πριν, George_Gerakas said: Ωραια.. και κατι τελευταιο αν γνωριζεις εσυ ή αλλος φιλος. Θελω να ανεβασω την συνδεση 2 οροφους πιο ψηλα απο εκει που θα εγκαταστησω το router της ΔΕΗ. Σκεφτομαι οτι η πιο πρακτικη λυση ειναι με powerline μεσω της ηλεκτρικης καλωδιωσης. Εχεις κατι υποψιν σου σε σχεση με τις προδιαγραφες? Ισως εναν πιο αποτελεσματικο τροπο απο τη χρηση powerline? Παρεμπιπτοντως εκτος απο το router η ΔΕΗ θα μου αφησει και τον repeater αλλα δεν ειμαι βεβαιος οτι απο το ισογειο στη σοφιτα θα μπορει να αναμεταδωθει ασυρματα το σημα αξιοπιστα. Βασικα για πρακτικους λογους. Σκεφτομαι το μπερδεμα με τη nova, διακοπή ή αλλαγη συμβολαιου, κουβεντα για penalties κλπ. Επίσης εχω στην τηλεφωνικη γραμμη τον συναγερμο και δεν ξερω πως θα παιξει με voip ή αν χρειαζεται καν τηλεφωνια ή μπορει να λειτουργησει με data η συνδεση με το τηλεφωνικο κεντρο της security. Διαφορετικα το σταθερο δεν εχει καμια αλλη χρηση στο σπιτι μας. Το extender της ΔΕΗ είναι έξτρα 55€. Εμένα για κάποιο λόγο ένα παλιό tplink repeater δεν δουλεύει με την ΔΕΗ οπότε προτείνω WiFi mesh. ΥΓ. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει με το ρούτερ της ΔΕΗ και κάποια παλιά μηχανήματα? Δεν μπορώ να συνδέσω με την καμία ενα repeater tpink TL-WA850RE https://www.tp-link.com/gr/home-networking/range-extender/tl-wa850re/#specifications και ενα HP 13c101nc Stream laptop συνδέεται μόνο όταν είμαι κάτω απο το ρούτερ... Edited November 29, 2025 by dLazaros Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. December 1, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2025 (edited) Καλό μήνα, ήρθε και ο πρώτος λογαριασμός της ΔΕΗ με λίγο μπέρδεμα. Έχουμε και λέμε... Βάζουν αρχική τιμή 54,84 και αφαιρούν -36,65 έπτωση παγίου, βάζουν τέλος ενεργοποίησης 24,19 και αφαιρούν -24,19, βγάζουν σύνολο λογαριασμού 18,19 και βάζουν φπα 4,36 για το γενικό σύνολο 22,55 απο το οποίο βγάζουν το voucher -8,34 για το τελικό τελικό 14,21€. Θα μου πείς, γιατί όχι 11,56€? Επειδή ενεργοποιήθηκε στος 27/11 παίρνει τις 3 μέρες (με αρχική τιμή όμως απο την οποία αφαιρεί τον πρώτο μήνα voucher) και τις προσθέτει στον μήνα Δεκέμβριο με 11,56. ΑΥΤΑ! υγ. άλλαξα τους dns στο router που είχα βάλει Google με dns cloudflare και η ανταπόκριση είναι αισθητή, προτείνεται. (άφησα secondary Google). Τα 2 pc τερματίζουν σε ταχύτητα σταθερά στο 1GB (το ενα έχει 2,5gbps δυνατότητα και πλέον την δείχνει), η TV σταθερά 100mbps και τα κινητά 300mbps. Αποσυνδέσεις γιόκ, προβλήματα άλλα τίποτα προς το παρόν εκτός απο το Λαπτοπάκι το HP που δεν μπορώ να το κάνω να πιάσει το WIFI αν δεν είναι αγκαλιά με το ρούτερ... Edited December 1, 2025 by dLazaros 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeapo34 Δημ. December 2, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2025 Εχθές έγιναν και εμένα οι εργασίες και σήμερα οι σύνδεση...Απο το πρωί δεν μου έχει κάνει την παραμικρή αποσύνδεση..Εχω τα 500 mbs..Οσες μετρήσεις έκανα πάει 504 με 505 και πάντα 250 το upload..Ping 3 άντε καμιά φορά 4.. Οπότε τουλάχιστον για την ώρα όλα απροβληματιστα..Η ολη διαδικασία απο την αίτηση μέχρι σήμερα ηταν γυρω στις 20 με 22 ημερολογιακές μέρες.. Μπράβο ΔΕΗ.. Μακάρι να συνεχίσει έτσι απροβληματιστα 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. December 5, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2025 Καλορίζικη η γραμμή!! Εάν είναι εφικτό ανεβάστε μας μια μέτρηση και μια φωτογραφια τον εξοπλισμό. Σας ευχαριστώ πολύ!! 4 Παράθεση Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgeapo34 Δημ. December 5, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2025 11 ώρες πριν, Antonio21 said: Καλορίζικη η γραμμή!! Εάν είναι εφικτό ανεβάστε μας μια μέτρηση και μια φωτογραφια τον εξοπλισμό. Σας ευχαριστώ πολύ!! Μια μέτρηση και το ρούτερ με το μπριζακι δίπλα 6 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. December 15, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2025 (edited) Και σήμερα μου ήρθε το τελευταίο κεφάλαιο της ενεργοποίησης: Gigabit Connectivity Voucher Scheme Σας ενημερώνουμε ότι ο Πάροχος DEI δήλωσε στις 15/12/2025 15:36:29 ότι η Υπηρεσία Gigabit και ειδικότερα η προσφορά ΔΕΗ Fiber 1Gbps που επιλέξατε και αντιστοιχεί στο Gigabit Voucher σας με κωδικό αριθμό ΧΧΧΧΧΧΧ έχει ενεργοποιηθεί από 15/12/2025 15:36:29. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Οδηγό του Προγράμματος, καλείσθε να πραγματοποιήσετε εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την λήψη του παρόντος μηνύματος έναν έλεγχο ταχύτητας (speed test) προκειμένου να ελέγξετε την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Εφόσον η υπηρεσία που λαμβάνετε από τον πάροχο ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας που επιλέξατε παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε την ενεργοποίηση της ή άλλως να προβάλλετε αντίρρηση παρέχοντας σχετική αιτιολόγηση. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε το speed test πατώντας εδώ. Στην περίπτωση που προβάλλετε αντίρρηση θα ενημερωθεί ο πάροχος προκειμένου να προβεί στις σχετικές απαιτούμενες ενέργειες. Στην περίπτωση που δεν προβάλλετε αντιρρήσεις εντός του προβλεπόμενου διαστήματος των πέντε (5) ημερολογιακών ημερών θεωρείται ότι έχετε επιβεβαιώσει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας και έχετε παράσχει στον πάροχο εξουσιοδότηση να εισπράξει επ’ ονόματι σας το ποσό που αντιστοιχεί στο Voucher. Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ή να προβάλλετε αντιρρήσεις, πατώντας εδώ. Edited December 15, 2025 by dLazaros 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. December 16, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2025 Η ΔΕΗ έχει σκάψει φρεάτια κ περνά οπτικές ίνες / γραμμες προς επιλεγμένους στύλους. Είχα την εντύπωση πως όλα αυτά γίνονται εναέρια, ποιός ο λόγος να σκάβει και να τραβά γραμμές υπόγεια; 3 Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. December 16, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2025 Όλοι οι πάροχοι έχουν μέρος του δικτύου οπτικών υπόγεια, απλά η ΔΕΗ έχει μεγάλο μέρος εναέρια. Σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται οικονομοτεχνική μελέτη για το τι είναι προτιμότερο, εξάλλου και ο ΟΤΕ κάνει εναέριο, κυρίως στο UFBB. Ειδικά το δίκτυο κορμού/backbone προτιμάται συνήθως να είναι υπόγειο. 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. December 20, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 20, 2025 Gigabit Connectivity Voucher Scheme Σας ενημερώνουμε ότι ο Πάροχος DEI δήλωσε στις 15/12/2025 15:36:29 ότι η Υπηρεσία Gigabit και ειδικότερα η προσφορά ΔΕΗ Fiber 1Gbps που επιλέξατε και αντιστοιχεί στο Gigabit Voucher σας με κωδικό αριθμό ΧΧΧΧΧΧΧΧ έχει ενεργοποιηθεί από 20/12/2025 15:36:33. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Οδηγό του Προγράμματος και δεδομένου ότι δεν προχωρήσατε σε επιβεβαίωση ή αντίρρηση εντός του χρονικού περιθωρίου των πέντε (5) ημερών από την ενημέρωσή σας, η ενεργοποίηση της υπηρεσίας θεωρείται επιβεβαιωμένη. Η αίτησή σας με αριθμό ΧΧΧΧΧΧ έχει ολοκληρωθεί. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα! ΑΥΤΑ!!! 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. December 25, 2025 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2025 Καλησπερα σας, απο αυτην την εβδομαδα και εγω κατοχος της χιλιαρας γραμμης και ειπα να πω τα συμπερασματα μου μιας και θα ειναι το νεο τρεντ των οπτικων. Σαν εμπειρία εγκαταστασης ολα καλα και παω κατευθειαν στο παρασυνθημα. 1) Οι ταχυτητες πολυ καλες και οπως των υπολοιπων χωρις κοψίματα, 2) Εβαλα dns που κοβει ολες τις διαφημεις και οχι τα κλασικα και ολα πανε σφαιρα, 3) Δοκιμασα vpn και torrenting και η ταχυτητα στο pc με server Λουξεμβούργου και Τουρκια ηταν μεχρι 1mbps και δεν καταφερε να παει παραπανω στο σταθερο pc, στο κινητο με ιδιο setup ακουμπησε 12mbps και μεχρι εκει. Σε κατεβασμα game μεσο epic games πηγε max μεχρι 700 mbps για 5 λεπτα και μετα επεσε στα 400-500 για κατεβασμα 90GB. Μαλλον θελει εξτρα ρυθμισεις για να πιασουμε ολο το bandwidth. Καπου τρωει restrict! ΥΓ. 1) Το pc το συνδεσατε στην 10gb πορτα του router ή σε καποια αλλη; δεν ξερω αν παιζει καποια διαφορα (τις δοκιμασα και τις δυο αλλα δεν ειδα διαφορα στην αποκριση, λογικα θα ειναι για συνδεσεις ανω του 1GBIT) 2) Με την 100αρα της vodafone vdsl επιανα ανετα το max της γραμμης σε τετοια θεματα. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snoof Δημ. 17 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Ιανουαρίου On 26/12/2025 at 12:08 ΠΜ, thanos1989 said: Δοκιμασα vpn και torrenting και η ταχυτητα στο pc με server Λουξεμβούργου και Τουρκια ηταν μεχρι 1mbps και δεν καταφερε να παει παραπανω στο σταθερο pc, στο κινητο με ιδιο setup ακουμπησε 12mbps και μεχρι εκει. Μηπως παιζει ρολο οτι ειναι πισω απο cgnat? επειδη σκοπευω να βαλω κ εγω εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο θεμα με τα τορεντ κ το vpn? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanos1989 Δημ. 17 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Ιανουαρίου Just now, snoof said: Μηπως παιζει ρολο οτι ειναι πισω απο cgnat? επειδη σκοπευω να βαλω κ εγω εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο θεμα με τα τορεντ κ το vpn? Ναι παίζει ρόλο η αλήθεια είναι γιατί δεν βρίσκεις πολύς seeds. Άμα πας να κατεβάσεις ένα γνωστό torrent πχ για Linux os πιάσει φουλ ταχύτητα σε δευτερόλεπτα. Τώρα για VPN μια χαρά δουλεύει. Άμα θέλει κάποιος να πάρει φουλ πρόσβαση στην γραμμή του με άνοιγμα πορτών κλπ πρέπει να αγοράσει και την static IP με κάνα 3€ το μήνα. Σαν γραμμή πάντως χωρίς παρανομίες μια χαρά ειναι και σταθερότατη και το ρούτερ άψογο με πολύ καλό WiFi. Μια συμβουλή για το WiFi ...άμα δεν είσαι κοντά μην περιμένεις μεγάλες ταχύτητες. Στα 2.4ghz ποια 100αρα. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dLazaros Δημ. 17 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Ιανουαρίου 1 minute ago, snoof said: Μηπως παιζει ρολο οτι ειναι πισω απο cgnat? επειδη σκοπευω να βαλω κ εγω εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο θεμα με τα τορεντ κ το vpn? Με hotspot shield vpn wireguard protocol & qbitorrent παω 500 κάτω 300 πάνω και σε κατέβασμα πιάνω ρεαλιστικά κοντά στα 300 απο τα 1000gigabit. 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snoof Δημ. 17 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Ιανουαρίου (edited) 26 minutes ago, thanos1989 said: Ναι παίζει ρόλο η αλήθεια είναι γιατί δεν βρίσκεις πολύς seeds. Άμα πας να κατεβάσεις ένα γνωστό torrent πχ για Linux os πιάσει φουλ ταχύτητα σε δευτερόλεπτα. Τώρα για VPN μια χαρά δουλεύει. Άμα θέλει κάποιος να πάρει φουλ πρόσβαση στην γραμμή του με άνοιγμα πορτών κλπ πρέπει να αγοράσει και την static IP με κάνα 3€ το μήνα. Σαν γραμμή πάντως χωρίς παρανομίες μια χαρά ειναι και σταθερότατη και το ρούτερ άψογο με πολύ καλό WiFi. Μια συμβουλή για το WiFi ...άμα δεν είσαι κοντά μην περιμένεις μεγάλες ταχύτητες. Στα 2.4ghz ποια 100αρα. σε ευχαριστώ πολύ κάθε επιπλέον πληροφορία για τη λειτουργία στο dei fiber γενικά θα ήταν χρήσιμη. εχω fritzbox 7690 και 3 power line fritzbox mesh - σπιτι γκαραζ ταρατσα- αυτα κυριως γτ το δίκτυο κινητής ειναι χαλια κ παιζω με wifi calling το dhcp το κανει το adguard home - μαζι με το μπλοκάρισμα διαφημίσεων - πανω σε ενα raspberry κ εκει εχω homeassistant οπου παιρνει domain απο το cloudflare . εχω κ κανα 2 ακομα υπηρεσιες εκει που παιρνω domain απο το cloudflare για να εχω πρόσβαση ειχα στο μυαλο μου να βαλω τη δεη κ μετα το fritzbox για wifi δυκτιο κτλ - να μη το καταργήσω- φαντάζομαι γίνεται (?) θεωρω θα παιζουν παλι ολα χωρις να πειράξω κατι Edited 17 Ιανουαρίου by snoof Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lacta13 Δημ. 20 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιανουαρίου UΚαλησπέρα παιδιά,μόλις σήμερα είδα επιτέλους διαθεσιμότητα στην περιοχή μου (Πεύκα Θεσσαλονίκης) στο ΔΕΗ fiber με τις γνωστές τιμές.δυστυχως το voucher δεν το προλάβαμε,αλλά το να κάνεις. Πώς τα πάει η υπηρεσία;ακούω κάτι θέματα με λόγω του CGnat του χαλιά ρούτερ που δίνουν μια λοιπα. Το 3ευρω για την στατική σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται; Είμαι σε μεζονέτα και έχω ένα wired repeater και ένα wireless εκτός από το ρούτερ. Torrent πολύ σπάνια κατεβάζω, βλέπω IPTV. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 20 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιανουαρίου 3 minutes ago, lacta13 said: UΚαλησπέρα παιδιά,μόλις σήμερα είδα επιτέλους διαθεσιμότητα στην περιοχή μου (Πεύκα Θεσσαλονίκης) στο ΔΕΗ fiber με τις γνωστές τιμές.δυστυχως το voucher δεν το προλάβαμε,αλλά το να κάνεις. Πώς τα πάει η υπηρεσία;ακούω κάτι θέματα με λόγω του CGnat του χαλιά ρούτερ που δίνουν μια λοιπα. Το 3ευρω για την στατική σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται; Είμαι σε μεζονέτα και έχω ένα wired repeater και ένα wireless εκτός από το ρούτερ. Torrent πολύ σπάνια κατεβάζω, βλέπω IPTV. Μια χαρά είναι η υπηρεσία. Για τα θέματα που ακούς, θα πρέπει να μιλήσεις με αυτούς που τα έχουν. Το CGNAT ισχύει, άλλωστε το κάνουν όλοι οι πάροχοι - απλά η ΔΕΗ το κάνει για όλους τους συνδρομητές, χωρίς δυνατότητα να το αποφύγεις. Η "στατική" IP σου είναι χρήσιμη εάν φιλοξενείς εσωτερικές υπηρεσίες που χρειάζονται να συνδέεσαι από έξω απευθείας στην δημόσια διεύθυνσή σου. Την βάζω σε εισαγωγικά, γιατί και η στατική της ΔΕΗ κάνει στατικό NAT. Στην πράξη δεν έχει ουσιαστική διαφορά από κανονική στατική δημόσια IP. Τα torrents είναι ένα παράδειγμα υπηρεσίας που ευνοείται από απευθείας σύνδεση των έξω προς τα μέσα. Για το εσωτερικό σου δίκτυο δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάτι, μπορείς να κρατήσεις τα ίδια access points, repeaters extenders, κλπ. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lacta13 Δημ. 20 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Ιανουαρίου 4 minutes ago, minast said: Μια χαρά είναι η υπηρεσία. Για τα θέματα που ακούς, θα πρέπει να μιλήσεις με αυτούς που τα έχουν. Το CGNAT ισχύει, άλλωστε το κάνουν όλοι οι πάροχοι - απλά η ΔΕΗ το κάνει για όλους τους συνδρομητές, χωρίς δυνατότητα να το αποφύγεις. Η "στατική" IP σου είναι χρήσιμη εάν φιλοξενείς εσωτερικές υπηρεσίες που χρειάζονται να συνδέεσαι από έξω απευθείας στην δημόσια διεύθυνσή σου. Την βάζω σε εισαγωγικά, γιατί και η στατική της ΔΕΗ κάνει στατικό NAT. Στην πράξη δεν έχει ουσιαστική διαφορά από κανονική στατική δημόσια IP. Τα torrents είναι ένα παράδειγμα υπηρεσίας που ευνοείται από απευθείας σύνδεση των έξω προς τα μέσα. Για το εσωτερικό σου δίκτυο δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις κάτι, μπορείς να κρατήσεις τα ίδια access points, repeaters extenders, κλπ. καταλαβα,γιατι κι εγω τωρα 2 χρονια που εχω NOVA,μπηκα στο ρουτερ μεσα και ειδα οτι και αυτοι δουλευαν σε cgnat,κατι που δεν ειχα παρει χαμπαρι,εννοοντας οτι δεν ηξερα τι ειναι μεχρι που το διαβασα σε forum της ΔΕΗ .Δεν αντιμετωπισα ποτε καποιο θεμα οταν καταβασα καποιο torrent,αλλα ουτε στην IPTV. Τωρα οντως για την static δεν το χρειαζομαι λογικα σε αυτη την φαση. εκανα την αιτηση,να δουμε πως και ποτε θα με παρουν για τα περαιτερω γιατι μπορει να ειμαι και μαπο τους πρωτους εδω στα Πευκα που εκανα αιτηση..ακομα στον χαρτη ολες οι κουκκιδες ειναι κοκκινες.λεει 35 εργασιμες μερες, αϊ να δουμε. επισης εχω απορια επειδη εδω γενικα εχει μεζονετες οπως εμεις και ειμαστε μεσα σε προαβλιο που θα πρεπει για να ερθει η οπτικη σπιτι μου ή θα πρεπει να περασει απο τοιχο καποιας αλλη μεζονετα;,αλλος ενααιρια δεν ξερω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lyricmyth19 Δημ. 22 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 22 Ιανουαρίου (edited) Μίλησα τηλεφωνικά και ο Βόλος παρότι γίνονται εκτεταμένα έργα προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμος και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης και η κυρία κράτησε τα στοιχεία μου για να με ενημερώσει. Είπε να ξέρετε τα έργα μας γίνονται εναέρια (εμας εδώ πάντως σκαψανε και τρύπησαν κιόλας κεντρικό σωλήνα της ΔΕΥΑΜΒ, ρώτησα κιόλας κιόλας τα παιδιά που έκαναν τις εργασίες για οπτικές ΔΕΗ έκαναν). Επίσης θα παρέχει και τηλέφωνο από τα μέσα του 2026 και έπειτα. Αυτά έμαθα, κράτησαν και στοιχεία να με καλέσουν όταν ενεργοποιηθεί η περιοχή. Η vodafone από δω δεν έχει περάσει και στην Διαύγεια προς το παρόν δεν έχω δει κάτι. Edited 22 Ιανουαρίου by Lyricmyth19 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nanosdim Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου Δυστυχώς οπτικη ινα υπάρχει στης κολόνες του δρόμου στα σπίτια υπάρχει αργότερα η εγκατάσταση Δυστυχώς δεν έρχονται άμεσα για λειτουργία Πολύ μεγάλη καθυστέρηση οπτικη ινα από την κολώνα εγκατάσταση στο σπίτι δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου 21 minutes ago, nanosdim said: Δυστυχώς οπτικη ινα υπάρχει στης κολόνες του δρόμου στα σπίτια υπάρχει αργότερα η εγκατάσταση Δυστυχώς δεν έρχονται άμεσα για λειτουργία Πολύ μεγάλη καθυστέρηση οπτικη ινα από την κολώνα εγκατάσταση στο σπίτι δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα υπάρχει Σε πολλές πόλεις που η ΔΕΗ έχει περάσει ίνες, δεν είναι ακόμα έτοιμη η υποδομή για να λειτουργήσουν. Αυτή είναι και ακριβή και σύνθετη. Ακόμη κι εκεί που είναι έτοιμη όμως, το να έρθει συνεργείο για να πάρει την ίνα από την κολώνα και να την βάλει μέσα στο σπίτι σου χρειάζεται μία διαδικασία. Σε περιοχές που υπάρχει διαθεσιμότητα, τυπικός χρόνος εγκατάστασης είναι ~1 μήνας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. 24 Ιανουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 24 Ιανουαρίου όταν είχα ρωτήσει παλιά τα συνεργεία εδώ Βόλο που περνούσαν το κοβούκλιο κάτω στον δρόμο, μπροστά απο κολώνα, μου ειπαν τέλη του 26 ή απο 27 μάλλον θα έχει διαθεσιμότητα. Παράθεση [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts