Jump to content

Samsung Galaxy S24 Ultra

Fulgore1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

18 ώρες πριν, manos20082 said:

Καλησπέρα στην παρέα, μια βοήθεια ρε παιδιά, η μπαταρία μου δεν κρατάει καθόλου τις τελευταίες μέρες όλο και χειρότερα, τι φταίει ; Ναι έχω συνέχεια ανοιχτά δεδομένα, 2 κάρτες, 5G, WiFi, Bluetooth, συνδεδεμένο με ρολόι και ακουστικά, GPS και AOD. Η χρήση είναι λίγη για να έχει τόσο μικρή αυτονομία. Επειδή το κινητό το πήρα μεταχειρισμένο, την πρώτη μέρα (πριν 1 εβδομαδα) 8:30 ώρες οθόνη με την ίδια χρήση παραπάνω, τώρα 2:00. Τι γίνεται; Πως μπορούμε να αυξήσουμε αυτονομία; 

Screenshot_20250123_163248_Device care.jpg

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις -> Θέση -> Υπηρ. Εντοπισμού θέσης και κλείσε αν είναι ανοικτά τα "Σάρωση Wi-Fi" και "Σάρωση Bluetooth" διότι αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας αλλά ταυτόχρονα παρέχουν πληροφορίες τοποθεσίας στις εφαρμογές όταν το GPS είναι ανενεργό ή βελτιώνουν την ακρίβεια του όταν είναι ενεργό.

Η ενεργοποίηση τους είναι η πιο συνηθισμένη αιτία όταν ακούω παράπονα για ξαφνική πτώση στην απόδοση της μπαταρίας.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

41 minutes ago, dkon84 said:

Σοβαρά τώρα. Τι γίνεται με την ενημέρωση ιανουαριου? 

Περιμενουν να ξε μεθύσουν απο τις σαμπανιες που ανοιξαν στο γλεντι παρουσιασης το s25

21 ώρες πριν, petran66 said:

Καλησπέρα στη παρέα. Μετά από καιρό, αγόρασα ένα S24 ultra κι εγώ, καθώς προτιμώ iphone σα πρώτη συσκευή. Τέλος πάντων. Τώρα, θέλω να ρωτήσω, πως βάζουμε εκτός από χρεωστικές-πιστωτικές κάρτες στο πορτοφόλι της google, ταυτότητα, κάρτες της ΔΥΠΑ κλπ. στο πορτοφόλι?? Όσο κι αν έψαξα, δε βρήκα τρόπο! Στο apple wallet είναι πιο απλά τα πράγματα! Εννοείται πως είναι κατεβασμένα στο gov wallet, αλλά χωρίς ίντερνετ δε λειτουργεί. Υπάρχει τρόπος, έστω και μ εφαρμογή (δωρεάν) τρίτου?

Δεν χρειάζεται εφαρμογή τρίτου. Πας και κάνεις προσθήκη στο Wallet. Εδώ όπως θα έχεις διαπιστώσει δεν γίνεται κατευθείαν όπως στο iphone. Επιλέγεις λοιπόν να το στείλεις με κάποια email εφαρμογή, τι έχεις Gmail, Outlook κτλ. Όταν το κάνεις λοιπόν αυτό πας και πατάς πάνω στο συνημμένο αρχείο του email και θα δεις ότι σου δίνει την επιλογή του Wallet. Το οπτικό αποτέλεσμα όμως δεν μου αρέσει... Πάντως γίνεται με τον τρόπο που σου είπα. 

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

7 ώρες πριν, Directx said:

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις -> Θέση -> Υπηρ. Εντοπισμού θέσης και κλείσε αν είναι ανοικτά τα "Σάρωση Wi-Fi" και "Σάρωση Bluetooth" διότι αυξάνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας αλλά ταυτόχρονα παρέχουν πληροφορίες τοποθεσίας στις εφαρμογές όταν το GPS είναι ανενεργό ή βελτιώνουν την ακρίβεια του όταν είναι ενεργό.

Η ενεργοποίηση τους είναι η πιο συνηθισμένη αιτία όταν ακούω παράπονα για ξαφνική πτώση στην απόδοση της μπαταρίας.

Το θέμα είναι ότι αυτά σου κάνουν την ζωή εύκολη, τα έκλεισα από περιέργεια στο δικό μου s22u και σταμάτησε να ενεργοποιεί αυτόματα το WiFi όταν πηγαίνω σπίτι. 

Xiaomi redmi note 3G - xiaomi redmi pro. - Meizu pro 6 plus.

Mi A3 [Laurel Sprout] Realme 9 pro 5G 6/128, S22 ultra Snapdragon.

Ναι ρε παιδιά μην τρελαίνεστε όντως σας κάνει την ζωή ποιο εύκολη όλα ανοιχτά τα έχω κ εγώ εκτός του 5g . Όσο για το παλικάρι που έγραψε για το " ξαφνικό battery drain "  δεν ξανά απάντησε μάλλον κάτι έφταιγε κ το έφτιαξε.  Κανένας μας από εδώ δεν έχει τέτοιο θέμα με την μπαταρία. 

Εγώ και 5G και ολα ανοιχτά όλη μέρα και βγαίνει άνετα η μέρα. Δουλεύω σε φορτηγό, οπότε μιλάω αρκετά μες τη μέρα. Και browsing. Αν χρειαστεί να μπει φορτιστή και 10 λεπτά, δεν έγινε και κάτι. 

5 minutes ago, DjTony said:

Εγώ και 5G και ολα ανοιχτά όλη μέρα και βγαίνει άνετα η μέρα. Δουλεύω σε φορτηγό, οπότε μιλάω αρκετά μες τη μέρα. Και browsing. Αν χρειαστεί να μπει φορτιστή και 10 λεπτά, δεν έγινε και κάτι. 

Σωστός.  Απλά εγώ στο 8ωρο μου με στάνταρ λειτουργία του κινητού.εχω δοκιμάσει 5g με 4g έχω κοντά στο 20% περισσότερη κατανάλωση με 5g κ μιας κ δεν μου είναι κ αναγκαιω το έχω αφήσει 4g.

Για την μπαταρία πιστεύω και εγώ έχει να κάνει με την χρήση του καθενός... Πολλές φορές την "ζημιά" την κάνουν και εφαρμογες που τρέχουν στο παρασκήνιο... Και εγώ ευχαριστημένος από την μπαταρία για την χρήση που του κάνω... 1 μέρα plus... μου βγάζει άνετα... 

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 Ultra {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

3 ώρες πριν, chios said:

Το θέμα είναι ότι αυτά σου κάνουν την ζωή εύκολη, τα έκλεισα από περιέργεια στο δικό μου s22u και σταμάτησε να ενεργοποιεί αυτόματα το WiFi όταν πηγαίνω σπίτι. 

Και με google drive γίνεται. Αφού γίνει το upload , πας στο app του drive και κατεβάζεις το αρχείο της ταυτότητας

1 hour ago, UNEXPECTEDGR said:

Για την μπαταρία πιστεύω και εγώ έχει να κάνει με την χρήση του καθενός... Πολλές φορές την "ζημιά" την κάνουν και εφαρμογες που τρέχουν στο παρασκήνιο... Και εγώ ευχαριστημένος από την μπαταρία για την χρήση που του κάνω... 1 μέρα plus... μου βγάζει άνετα... 

Πόσο το φορτιζεις συνήθως? Εγώ το βάζω απ το 15-20% μέχρι 80% με το maximum battery protection

4 ώρες πριν, chios said:

Όλα είναι θέμα trade-off, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις δυστυχώς, συνεπώς κάτι κερδίζεις (αυτονομία) , κάτι χάνεις (ενημέρωση εφαρμογών - αυτοματισμοί) - υπάρχουν αρκετοί χρήστες που διατηρούν το GPS ανοικτό όσο το χρειάζονται δηλαδή περιστασιακά. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές ενεργοποιούνται και οι εν λόγο υπηρεσίες οι οποίες όμως δεν κλείνουν παράλληλα με την απενεργοποίηση του GPS με αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες ή μέρες να αναρωτιούνται γιατί ξαφνικά η διάρκεια της μπαταρίας μειώθηκε δίχως να υπάρχει σαφής ένδειξη στο ιστορικό της μπαταρίας επ αυτού (τουλάχιστον στα προς στιγμής διαθέσιμα firmwares). Το έχω δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό.

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

To maximun 80% φορτιση το θεωρώ υπερβολή και χάνεις μεγάλο μέρος αυτονομίας ανούσια πραγματικά.

Πραγματικά δλδ αν το φορτίζεις μέχρι 80 και το ξαναβάλεις όταν φτάσει στο 20, αξιοποιείς το 60% μόλις της αυτονομίας. Και το κέρδος στο τέλος?

Για αυτό θεωρώ αυτό που έκανε η Απλ με το να θέτεις εσύ το μεγιστο ποσοστο που θες είναι το πιο σωστό.

Προσωπικά το έχω στο adaptive και προσπαθώ να μην το αφηνω να πέσει κάτω από 10%.

Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra

1702003769_Screenshot2025-01-23125714.jpg.2d5069c07feeafa311c222e0095e2ab7.jpg

5 minutes ago, OverClocker said:

To maximun 80% φορτιση το θεωρώ υπερβολή και χάνεις μεγάλο μέρος αυτονομίας ανούσια πραγματικά.

Πραγματικά δλδ αν το φορτίζεις μέχρι 80 και το ξαναβάλεις όταν φτάσει στο 20, αξιοποιείς το 60% μόλις της αυτονομίας. Και το κέρδος στο τέλος?

Για αυτό θεωρώ αυτό που έκανε η Απλ με το να θέτεις εσύ το μεγιστο ποσοστο που θες είναι το πιο σωστό.

Προσωπικά το έχω στο adaptive και προσπαθώ να μην το αφηνω να πέσει κάτω από 10%.

Κάτι τέτοια posts θα πρέπει να γίνονται επισημασμένα και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

4 ώρες πριν, challenge143 said:

Ναι ρε παιδιά μην τρελαίνεστε όντως σας κάνει την ζωή ποιο εύκολη όλα ανοιχτά τα έχω κ εγώ εκτός του 5g . Όσο για το παλικάρι που έγραψε για το " ξαφνικό battery drain "  δεν ξανά απάντησε μάλλον κάτι έφταιγε κ το έφτιαξε.  Κανένας μας από εδώ δεν έχει τέτοιο θέμα με την μπαταρία. 

Και όμως απενεργοποιησα το AOD, και έκλεισα κάποιες εφαρμογές στο παρασκήνιο αλλά δυστυχώς συνεχίζει να κατεβαίνει δίχως αύριο η μπαταρία. Δεν ξέρω τι παίζει.... ακόμα ψάχνω 

2 ώρες πριν, Johnny_Johnny said:

Και με google drive γίνεται. Αφού γίνει το upload , πας στο app του drive και κατεβάζεις το αρχείο της ταυτότητας

Πόσο το φορτιζεις συνήθως? Εγώ το βάζω απ το 15-20% μέχρι 80% με το maximum battery protection

Προσωπικά μόλις φτάσει η μπαταρία στο 20%-30% το φορτίζω πάντα στο 100%... Ποια σπάνια μπορεί να το αφήσω και ποιο χαμηλά το ποσοστό... Ποτέ δεν το βγάζω από την φόρτιση αν δεν φτάσει στο 100% μόνο σε εξειρετικες περιπτώσεις που μπορεί να μην έχω χρόνο... Έχω πάντα μαζί μου και τον φορτιστή βέβαια με το καλώδιο του ενώ σε ταξίδια χρησιμοποιώ οπότε έχω αναγκη το πολύ καλό power bank της Samsung με τα 20000mAh το οποίο φορτιζει σε πολύ καλούς χρόνους... Επίσης έχω κατεβάσει μια πολύ καλή εφαρμογή το Battery Guru η οποία σου δείχνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες ενώ σε συμβουλεύει και ολας για την διαχείριση μπαταρίας, έχει πολλές παραμετροποιησεις...σου δείχνει τις εφαρμογές που εχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση... χρόνους με ανοιχτή και κλειστή οθόνη και άλλα πολλά... 1842330810_Screenshot_20250124_231722_BatteryGuru.thumb.jpg.df5dd57e42e4e3d2a42aa3ea781e48ab.jpgScreenshot_20250124_231617_Gallery.thumb.jpg.5ca1079da3c5844d0a3529f181d141f8.jpg

Philips Savvy // Sony Ericsson T28s // Nokia 6510 // Nokia N93 // Nokia N95 8GB // Blackberry Storm 2 9520 // Samsung Galaxy S PLUS // Samsung Galaxy SΙΙ {NeatROM_v6.4 & Apolo-4.15b_ExtrV0} // Samsung Galaxy A5 {2016// Samsung Galaxy Note 4 {Exynos// Xiaomi Mi Max 3 {Global Version} // POCO X4 {GT} // Samsung Galaxy S24 Ultra {1TB}

Φιλικά, Ανδρέας

Mobile History.jpg

1 hour ago, UNEXPECTEDGR said:

Προσωπικά μόλις φτάσει η μπαταρία στο 20%-30% το φορτίζω πάντα στο 100%... Ποια σπάνια μπορεί να το αφήσω και ποιο χαμηλά το ποσοστό... Ποτέ δεν το βγάζω από την φόρτιση αν δεν φτάσει στο 100% μόνο σε εξειρετικες περιπτώσεις που μπορεί να μην έχω χρόνο... Έχω πάντα μαζί μου και τον φορτιστή βέβαια με το καλώδιο του ενώ σε ταξίδια χρησιμοποιώ οπότε έχω αναγκη το πολύ καλό power bank της Samsung με τα 20000mAh το οποίο φορτιζει σε πολύ καλούς χρόνους... Επίσης έχω κατεβάσει μια πολύ καλή εφαρμογή το Battery Guru η οποία σου δείχνει πολύ χρήσιμες πληροφορίες ενώ σε συμβουλεύει και ολας για την διαχείριση μπαταρίας, έχει πολλές παραμετροποιησεις...σου δείχνει τις εφαρμογές που εχουν την μεγαλύτερη κατανάλωση... χρόνους με ανοιχτή και κλειστή οθόνη και άλλα πολλά... 1842330810_Screenshot_20250124_231722_BatteryGuru.thumb.jpg.df5dd57e42e4e3d2a42aa3ea781e48ab.jpgScreenshot_20250124_231617_Gallery.thumb.jpg.5ca1079da3c5844d0a3529f181d141f8.jpg

με το 100% δε κανεις ζημια ομως στην μπαταρια μακροπροθεσμα?