Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εαν φετος αποφασισουμε να μην βαλουμε καθολου πετρελαιο,εντωμαεταξυ εχουμε δωσει τα χρηματα,για το πετρελαιο που εχουμε καψει περυσι,πρεπει να δωσουμε κ παλι το αποθεματικο,η ισοψηφιζετε με το ποσο που δωσαμε για το πετρελαιο που εκαψα περυσι,αφου φετος δεν θα βαλουμε....???
android or ios or wm......who cares.....???

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εαν φετος αποφασισουμε να μην βαλουμε καθολου πετρελαιο,εντωμαεταξυ εχουμε δωσει τα χρηματα,για το πετρελαιο που εχουμε καψει περυσι,πρεπει να δωσουμε κ παλι το αποθεματικο,η ισοψηφιζετε με το ποσο που δωσαμε για το πετρελαιο που εκαψα περυσι,αφου φετος δεν θα βαλουμε....???

Μας έχεις μπερδέψει λίγο. Άλλο το αποθεματικό άλλο τα κοινόχρηστα του πετρελαίου. Το αποθεματικό δεν δίνεται απαραίτητα για το πετρέλαιο αλλά για οποιοδήποτε λόγο η πολυκατοικία θέλει να καλύψει δαπάνες που αδυνατεί χωρίς ταμειακό υπόλοιπο (αποθεματικό).

Όπως σου είπαμε το αποθεματικό και το ύψος του καθορίζεται από τη γενική συνέλευση.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Μας έχεις μπερδέψει λίγο. Άλλο το αποθεματικό άλλο τα κοινόχρηστα του πετρελαίου. Το αποθεματικό δεν δίνεται απαραίτητα για το πετρέλαιο αλλά για οποιοδήποτε λόγο η πολυκατοικία θέλει να καλύψει δαπάνες που αδυνατεί χωρίς ταμειακό υπόλοιπο (αποθεματικό).

Όπως σου είπαμε το αποθεματικό και το ύψος του καθορίζεται από τη γενική συνέλευση.

Νομίζω ότι τώρα είναι ξεκάθαρο, ότι αν είσαι ενοικιαστής ΔΕΝ έχεις καμιά δουλειά να πληρώσεις κάποιο ποσό που αναφέρεται ως Αποθεματικό υπέρ ιδιοκτητών.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όπως το θέτεις δεν είναι ξεκάθαρο : μπορεί να μην έχεις υποχρέωση βάσει κανονισμού πολυκατοικίας, αλλά έχεις βάσει μισθωτικής σχέσεως...να υπενθυμίσω ότι ο μισθωτής, βάσει κανονισμού πολυκατοικίας, ούτε τις δαπάνες κοινοχρήστων έχει υποχρέωση να καταβάλλει (ενω σαφέστατα έχει τέτοια υποχρέωση και πάλι βάσει μισθωτηρίου) και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εάν οφείλει ο μισθωτής, ο διαχειριστής στρέφεται δικαστικώς πάντοτε κατά του ιδιοκτήτου και ποτέ κατά του μισθωτού...

Λοιπόν έχω θέμα με τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

Πρώτη φορά μπαίνω σε διαμέρισμα με ηλιακό και είμαι λίγο άσχετος, οπότε θέλω την γνώμη σας.

Επιτρέπεται όλη μέρα σήμερα με ήλιο και να μην ζεσταίνει το νερό, πέρα από χλιαρό?

Επίσης, βάζω τον κανονικό θερμοσίφωνα και το νερό ετοιμάζεται σε 50 λεπτά και όχι να βράζει..Θυμάμαι στο πατρικό μου, το έβαζα 30 λεπτά και το νερό ζεμάταγε.

Αν παίζει ρόλο είμαι στον 6ο τελευταίο διαμέρισμα και ακριβώς από πάνω είναι η ταράτσα με τον ηλιακό.Η ιδιοκτήτρια είπε ότι έκανε service τον Ιούνη.Εμένα όμως μου φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά..Τι μπορώ να τσεκάρω και πώς?Η ιδιοκτήτρια μένει μόνιμα επαρχεία και κλειδιά για την ταράτσα έχει μόνο η αδερφή της που μένει από κάτω.

Amazon Fire stick 4k max

Όταν έχει όλη μέρα ήλιο, ακόμη και στη καρδιά του χειμώνα, το νερό απ' τον ηλιακό πρέπει να ζεματάει όταν το ανοίγεις στο τέρμα ζεστό. Να μην μπορείς δηλαδή να το αντέξει στο σώμα σου. Αυτό με τη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει αλλά άτομα νωρίτερα την μέρα αυτή.

Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα, στη καρδιάς του χειμώνα πάλι, με φουλ κρύο έξω ο δικός μου θέλει το πολύ 25 λεπτα για να ζεματαει (αν είναι τελείως κρύο το νερό)

Άρα μάλλον κάτι συμβαίνει με το δικό σου αλλά τι Δεν ξέρω, ίσως ένας υδραυλικός να σε βοηθούσε.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Επίσης, βάζω τον κανονικό θερμοσίφωνα και το νερό ετοιμάζεται σε 50 λεπτά και όχι να βράζει..Θυμάμαι στο πατρικό μου, το έβαζα 30 λεπτά και το νερό ζεμάταγε.

Πως καταλαβαίνεις ότι ετοιμάζεται σε 50 λεπτά?

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν κατεβάσει τον θερμοστάτη στον θερμοσίφωνο, κατά την διάρκεια του servise. Επίσης, αν ο θερμοσίφωνας είναι καινούργιος, μπορεί να κάνει και μια ώρα για να ζεσταθεί, όσο παλιώνει τόσο πιο γρήγορα θερμαίνεται.

Φυσικά, μπορεί να έχει και βλάβη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Όταν έχει όλη μέρα ήλιο, ακόμη και στη καρδιά του χειμώνα, το νερό απ' τον ηλιακό πρέπει να ζεματάει όταν το ανοίγεις στο τέρμα ζεστό. Να μην μπορείς δηλαδή να το αντέξει στο σώμα σου. Αυτό με τη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει αλλά άτομα νωρίτερα την μέρα αυτή.

Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα, στη καρδιάς του χειμώνα πάλι, με φουλ κρύο έξω ο δικός μου θέλει το πολύ 25 λεπτα για να ζεματαει (αν είναι τελείως κρύο το νερό)

Άρα μάλλον κάτι συμβαίνει με το δικό σου αλλά τι Δεν ξέρω, ίσως ένας υδραυλικός να σε βοηθούσε.

Εγώ τι μπορώ να κάνω?Υπάρχει κάποιος διακόπτης για την ένταση?Να τσεκάρω κάτι στα πανέλα?

Amazon Fire stick 4k max

Εγώ τι μπορώ να κάνω?Υπάρχει κάποιος διακόπτης για την ένταση?Να τσεκάρω κάτι στα πανέλα?

Για να ρυθμίσεις τον θερμοστάτη πρέπει να ανοίξεις το καπάκι που υπάρχει στην μια άκρη του θερμοσίφωνα, όπως φαίνεται στην εικόνα.

http://img90.imageshack.us/img90/5347/58608026.jpg

Δεν απάντησες όμως, αν μετά από 2 ώρες λειτουργίας για παράδειγμα, βγάζει καυτό νερό, τότε δεν είναι στον θερμοστάτη το πρόβλημα.

Edited by siciliano

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Για να ρυθμίσεις τον θερμοστάτη πρέπει να ανοίξεις το καπάκι που υπάρχει στην μια άκρη του θερμοσίφωνα, όπως φαίνεται στην εικόνα.

http://img90.imageshack.us/img90/5347/58608026.jpg

Δεν απάντησες όμως, αν μετά από 2 ώρες λειτουργίας για παράδειγμα, βγάζει καυτό νερό, τότε δεν είναι στον θερμοστάτη το πρόβλημα.

Δεν κατάλαβα τι ρώτησες ακριβώς.

Για τα 50 λεπτά που ανέφερα πριν, τόσο περίπου χρόνο θέλει ο κανονικός θερμοσίφωνας για να έχει καυτό νερό.

Σχετικά με τον ηλιακό πρέπει να υπάρχει θέμα, αφού ο Lurker ανέφερε ότι με ήλιο πρέπει να έχω ζεστό νερό χωρίς να ανοίγω τον κανονικό θερμοσίφωνα.Τώρα τι γίνεται?Ποιος πρέπει να φωνάξει υδραυλικό και ποιος τον πληρώνει?

Amazon Fire stick 4k max

Δεν κατάλαβα τι ρώτησες ακριβώς.

Για τα 50 λεπτά που ανέφερα πριν, τόσο περίπου χρόνο θέλει ο κανονικός θερμοσίφωνας για να έχει καυτό νερό.

Σχετικά με τον ηλιακό πρέπει να υπάρχει θέμα, αφού ο Lurker ανέφερε ότι με ήλιο πρέπει να έχω ζεστό νερό χωρίς να ανοίγω τον κανονικό θερμοσίφωνα.Τώρα τι γίνεται?Ποιος πρέπει να φωνάξει υδραυλικό και ποιος τον πληρώνει?

Το πληρώνει ο ιδιοκτήτης, οπότε κανονίζεις με αυτην για το τι θα γίνει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

μια ερώτηση για τη θέρμανση που αυτό το καιρό μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους μας.

αν κλείσω εντελώς κάποιο σώμα προφανώς το πετρέλαιο που θα κάψω θα είναι λιγότερο.

το θέμα είναι, αν αυτό θα αποτυπωθεί στο λογαριασμό μου (αυτόνομη θέρμανση).

έχω την εντύπωση ότι οι μετρητές αποτυπώνουν τη διάρκεια χρήσης και όχι τις θερμίδες.. έτσι δεν είναι;

μέτρον άριστον

μια ερώτηση για τη θέρμανση που αυτό το καιρό μπορεί να φανεί χρήσιμη σε όλους μας.

αν κλείσω εντελώς κάποιο σώμα προφανώς το πετρέλαιο που θα κάψω θα είναι λιγότερο.

το θέμα είναι, αν αυτό θα αποτυπωθεί στο λογαριασμό μου (αυτόνομη θέρμανση).

έχω την εντύπωση ότι οι μετρητές αποτυπώνουν τη διάρκεια χρήσης και όχι τις θερμίδες.. έτσι δεν είναι;

Οι ωρομετρητες αυτο καουν .Εγω εχω θερμιδομετρητες ανα σωμα και μπορω να το κανω.

http://www.energycycle.gr/

Edited by Γιάννης

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Οι ωρομετρητες αυτο καουν .Εγω εχω θερμιδομετρητες ανα σωμα και μπορω να το κανω.

http://www.energycycle.gr/

κατάλαβα. ευχαριστώ :)

μέτρον άριστον

Προσπαθώ να καταλάβω αν μια αυξημένη κατανάλωση οφείλεται σε δικό μου λάθος.

Έχω βάλει σε όλο το σπίτι λαμπτήρες των 11w και με δεδομένο ότι κάνουμε 2 άτομα, 1 μπάνιο την ημέρα και χρησιμοποιούμε ένα μικρό φουρνάκι για κουζίνα, μου φαίνονται πολλές οι 1800 kw σε 24 μέρες.Έστω και αν έκανα την λαλακία και άφησα ανοιχτό το θερμοσίφωνο συνέχεια για μερικές μέρες.

Ενδεικτικά σε έλεγχο που έκανα, απόγευμα μιας μέρας κατά τις 19:00, με 9 το πρωί της επόμενης έκαψε 20kw, που ουσιαστικά για 8 ώρες από τις 14 δεν έκαιγε τίποτα αφού κοιμόμασταν.

Τι λέτε?

Amazon Fire stick 4k max

Προσπαθώ να καταλάβω αν μια αυξημένη κατανάλωση οφείλεται σε δικό μου λάθος.

Έχω βάλει σε όλο το σπίτι λαμπτήρες των 11w και με δεδομένο ότι κάνουμε 2 άτομα, 1 μπάνιο την ημέρα και χρησιμοποιούμε ένα μικρό φουρνάκι για κουζίνα, μου φαίνονται πολλές οι 1800 kw σε 24 μέρες.Έστω και αν έκανα την λαλακία και άφησα ανοιχτό το θερμοσίφωνο συνέχεια για μερικές μέρες.

Ενδεικτικά σε έλεγχο που έκανα, απόγευμα μιας μέρας κατά τις 19:00, με 9 το πρωί της επόμενης έκαψε 20kw, που ουσιαστικά για 8 ώρες από τις 14 δεν έκαιγε τίποτα αφού κοιμόμασταν.

Τι λέτε?

Κατέβασε τον γενικό και δες αν γυρνάει το ρολοι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Άραγε καταλαβαίνετε ότι είσαστε παντελώς εκτός θέματος..;

Αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν καταλαβαίνω το λεγόμενό σου.

Δηλαδή μόνο για νοίκια και πάρκινγκ επιτρέπεται να συζητάμε εδώ?Το αν γίνεται ορθή ή όχι κατανάλωση ρεύματος, δεν αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο όλους τους ενοικιαστές ή ιδιοκτήτες μιας πολυκατοικίας?Με ό,τι συνεπάγεται αυτό έπειτα σε λαθεμένη ένδειξη.

Για την ιστορία και ευχαριστώ τα παιδιά που με βοήθησαν, το τεστ με τον κλειστό διακόπτη έδειξε ότι δεν υπάρχει κατανάλωση, άρα μάλλον έχω υψηλή κατανάλωση λόγω θερμοσίφωνα.Αν ενδιαφέρεται και κανείς άλλος, μπορώ να αναφέρω μια συμβουλή για να τσεκάρουμε σε τι κατάσταση είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας, που μου μετέφερε ένας τεχνικός.

Amazon Fire stick 4k max

.Αν ενδιαφέρεται και κανείς άλλος, μπορώ να αναφέρω μια συμβουλή για να τσεκάρουμε σε τι κατάσταση είναι ο ηλιακός θερμοσίφωνας, που μου μετέφερε ένας τεχνικός.

Για πες... για πες... :)

Για πες... για πες... :)

Τώρα δεν ξέρω αν ισχύει για όλα τα καζάνια των ηλιακών, αλλά ενημερώθηκα ότι αν δεν λειτουργεί σωστά ο ηλιακός, μπορούμε να τσεκάρουμε το παρακάτω.

Ξεβιδώνουμε με ένα γαλλικό κλειδί την μία ή 2 τάπες που εξυπηρετούν και ρόλο βαλβίδας στην κορυφή, μετά αφήνουμε να φύγει ο αέρας από μέσα και συμπληρώνουμε την ποσότητα νερού που χρειάζεται μέχρι να ξεχειλήσει.Το θέμα είναι πόσα λίτρα νερό παίρνει ως συμπλήρωμα, κάτι το οποίο πρέπει να το προσέξουμε.Αν πάρει πάνω από 7-8 λίτρα νερού τότε θέλει ψάξιμο το θέμα ειδικά αν είναι και παλιός ο θερμοσίφωνας γιατί παίζει να υπάρχει κάποια διαρροή.Πάντως μετά το καλοκαίρι είναι φυσιολογικό να θέλει ένα μικρό συμπλήρωμα.

Amazon Fire stick 4k max

Καλησπέρα,

Νοικιάζω διαμέρισμα με κεντρική θέρμανση, αλλά λόγω μη καταβολής των κοινοχρήστων από κάποιους ενοίκους αποφασίστηκε να μην ανάψει η θέρμανση για όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αποφάσισα έτσι να αλλάξω σπίτι, αλλά ο ιδιοκτήτης απαιτεί να μείνω ένα χρόνο ακόμη ως τη λήξη του συμβολαίου, διαφορετικά θα διεκδικήσει δικαστικώς όλα τα ενοίκια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να το πετύχει δεδομένου του λόγου που σπάω το συμβόλαιο.

Λοιπόν..έχεις δικαίωμα να επικαλεσθείς την καταγγελία και λύση της μισθώσεως για σπουδαίο και σοβαρό λόγο...ή για ουσιώδη και συμφωνημένη αυτονόητη ιδιότητα του μισθίου (όπως π.χ. η κεντρική θέρμανση), η οποία εν προκειμένω έπαυσε να υφίσταται...

Στην θέση σου θα επικοινωνούσα με τον ιδιοκτήτη να τού εκθέσω τον λόγο της αποχώρησής μου, ή μία εξώδικη διαμαρτυρία και προειδοποίηση ότι εάν δεν λύσει το θέμα της θέρμανσης εντός Χ προθεσμίας θα αποχωρήσεις...και ας πάει εκείνος να τα βρει με την Διαχείριση της πολυκατοικίας...

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Επικοινώνησα ήδη και ο λόγος που επικαλέστηκε στο ότι δεν έχω δικάιωμα να φύγω είναι ότι το συμβόλαιο δεν αναφέρει πουθενά το θέμα της θέρμανσης(!) και ότι θα φροντίσει να λύσει το πρόβλημα αγοράζοντας ηλεκτρική σόμπα ή σόμπα υγραερίου(!) οπότε είμαι αναγκασμένη να μείνω ανεξάτητα από το αν έχει καλοριφέρ ή όχι. Απλά πριν φύγω ήθελα να ξέρω πως πρέπει να κινηθώ ώστε να μην έχω κυρώσεις.

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Επικοινώνησα ήδη και ο λόγος που επικαλέστηκε στο ότι δεν έχω δικάιωμα να φύγω είναι ότι το συμβόλαιο δεν αναφέρει πουθενά το θέμα της θέρμανσης(!) και ότι θα φροντίσει να λύσει το πρόβλημα αγοράζοντας ηλεκτρική σόμπα ή σόμπα υγραερίου(!) οπότε είμαι αναγκασμένη να μείνω ανεξάτητα από το αν έχει καλοριφέρ ή όχι. Απλά πριν φύγω ήθελα να ξέρω πως πρέπει να κινηθώ ώστε να μην έχω κυρώσεις.

Δεν είμαι νομικός ούτε ξέρω πολλά από τέτοια συμβόλαιο.

Αλλά δεν είναι δυνατόν η θέρμανση να μη θεωρείται αυτονόητη παροχή για τη διακοπή της οποίας εσύ δεν ευθύνεσαι, αλλά αντιθέτως ο ενοικιαστής σου έχει λόγο.

Προσωπικά βέβαια πιστεύω ότι όλο αυτό είναι ένας τρόπος πίεσης να πληρωθούν τα κοινόχρηστα.

Αντί να κάνεις εσύ εξώδικο στον ενοικιαστή ας κάνει η οικοδομή σε αυτούς που χρωστάνε και εν τέλει ας μην ανάψει η δική τους θέρμανση... που νοίκιασες; στη Ζιμπάμπουε; αν και εκεί θα γελάνε σε λίγο μαζί μας.

Επίσης, να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να λύσει έμμεσα το θέμα σου: Μπορεί το συμβόλαιο να χρησιμοποιηθεί για να εξαναγκαστεί κάποιος να μείνει ή να πληρώσει τα ενοίκια που απομένουν μέχρι τη λήξη του; Το γράφει αυτό πουθενά; Και αν ακόμα το γράφει, είναι λογικό; Υποτίθεται το συμβόλαιο γίνεται για τους εξής λόγους:

• φοροδιαφυγή
  • πληρωμή ενοικίων
  • προστασία από φθορά του μισθίου
  • προστασία του νοικιάρη ώστε να μην τον πετάξει έξω ο σπιτονοικοκύρης

κάνω λάθος;

Edited by greeker
μέτρον άριστον

Βεβαίως και κάνεις λάθος εν μέρει..υπάρχει σωρεία δικαστικών αποφάσεων που επιδικάζει μισθώματα μέχρις της λήξεως της μισθώσεως σε περίπτωση που καταγγέλεις αναιτίως την σύμβαση και εφ' όσον βεβαίως το μίσθιο παραμένει κενό άνευ υπαιτιότητος του εκμισθωτή..έχουμε αναφερθεί επανειλλημένως στο θέμα αυτό...