Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aπο την στιγμη που καποια καταστατικα οριζονται απο παρατυπιες δεν θεωρουνται αυθαιρετα?

Επισης αυτα τα καταστατικα (μιλαω σαν ιδιοκτητης,τουλαχιστον για την δικη μου περιπτωση) τα βρηκαμε ετοιμα συμφωνησαμε τα υπογραψαμε.Δεν τα συμφωνησαμε απλα τα αποδεχτηκαμε.Κατοπιν ειναι καποιοι οροι που φτιαχτηκαν πριν 10-20-30 χρονια.Γιατι πρεπει να συμβαδιζεις με τα δεδομενα εκεινης την εποχης?Θεωρω οτι η κοινωνια εξελισεται και θα επρεπε το ιδιο και οι νομοι και οι κανονισμοι επισης.

Αποφασιζει μια πλεοψηφια ιδιοκτητων οτι δεν θα αναψει φετος καυστηρα και καποια μειοψηφια που θελει να αναψει δεν μπορει.

συμφωνουνε,σε αλλη πολυκατοικια,οτι εστω και ενας να ζητησει θερμανση ο καυστηρας να αναψει και αναβει, και εκει που πριν 15 χρονια πληρωνε 30€ την θερμανση,ερχεται τωρα 60€ το παγιο!!!

Δυστηχως τις περισσοτερες φορες η ιδιωτικη βουληση τεινει προς το συμφερον του καθενος με αποτελεσμα ολοι να ειμαστε δυσαρεστημενοι.

Όταν λες παρατυπίες, υπάρχει κάποιο παράδειγμα για να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς?

Για παράδειγμα, στην πολυκατοικία που μένω, υπάρχει όρος στο καταστατικό, ότι η θέρμανση ανάβει από το μήνα Χ μέχρι το μήνα Ψ.

Κανονικά, όσο και να χτυπιούνται, όσο και η ΓΣ να αποφασίζει ότι δεν θα ανάψει το καλοριφέρ, δεν μπορεί. Δεν είναι νόμιμη η απόφασή της.

Όποιος αγοράζει διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία, υπεισέρχεται στον κανονισμό αυτής. Στο συμβόλαιο αγοράς, συνήθως γίνεται μνεία ότι τον αποδέχεται. Είναι "μέρος" του σπιτιού και της αγοράς που κάνει κάποιος. Από εκεί και πέρα, απλά δεν δίδεται η δέουσα σημασία στην αρχή.

Δεν αποκλείω αυτά που λες, αλλά ειδικά ας πούμε στο θέμα της θέρμανσης, ο νόμος πώς θα μπορούσε να ρυθμίσει το θέμα?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Όταν λες παρατυπίες, υπάρχει κάποιο παράδειγμα για να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς?

Για παράδειγμα, στην πολυκατοικία που μένω, υπάρχει όρος στο καταστατικό, ότι η θέρμανση ανάβει από το μήνα Χ μέχρι το μήνα Ψ.

Κανονικά, όσο και να χτυπιούνται, όσο και η ΓΣ να αποφασίζει ότι δεν θα ανάψει το καλοριφέρ, δεν μπορεί. Δεν είναι νόμιμη η απόφασή της.

Όποιος αγοράζει διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία, υπεισέρχεται στον κανονισμό αυτής. Στο συμβόλαιο αγοράς, συνήθως γίνεται μνεία ότι τον αποδέχεται. Είναι "μέρος" του σπιτιού και της αγοράς που κάνει κάποιος. Από εκεί και πέρα, απλά δεν δίδεται η δέουσα σημασία στην αρχή.

Δεν αποκλείω αυτά που λες, αλλά ειδικά ας πούμε στο θέμα της θέρμανσης, ο νόμος πώς θα μπορούσε να ρυθμίσει το θέμα?

Υπηρχαν καταστατικα που απαγορευαν την διαμονη ζωων στο σπιτι.ακομα και και συμφωνητικο ενοικιασης κατοικιας με ορο να μην μπουν παιδια!!!!!

Σε αυτα αναφερομαι τα οποια βεβαια ειναι και τα πιο ακραια.

Στο θεμα της θερμανσης οι πολυκατοικιες με καταστατικο του 70-80 σιγουρα δεν ειχαν προβλεψει την ελευση το 2000 του φυσικου αεριου.Οταν λοιπον δινεται η δυνατοτητα (οσων εχουν οικονομικη ευχαιρεια) να επιλεξουν σε κατι αποδοτικοτερο οικονομικοτερο σε χρηση καθαροτερο περιβαντολογικα κολλανε σε κατι απαρχαιωμενα καταστατικα.

Ξαναλεω βεβαια οτι το παγιο αφορα αποκλειστικα την θερμοτητα που απολαμβανει το οικημα απο τα γειτονικα διαμερισματα κατι το οποιο δεν ισχυει απο την στιγμη που εχει επιλεγθει διαφορετικο μεσο θερμανσης.Αυτο μου φαινεται παραλογο εμενα.

Η ακομα και οσοι εχουν επιλεξει αντλια θερμοτητας.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Καλησπέρα. Παιδιά καίγομαι για απάντηση στο εξης θέμα: Ειμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία δέκα διαμερισμάτων. Ο διαχειριστής (ιδιοκτήτης) αποφάσισε μαζι με έναν ακόμα ιδιοκτητη (υδραυλικό στο επάγγελμα) να ξεκινησουν σημερα σπάσιμο τα μπετα στην είσοδο της πολυκατοικίας προκειμένου να αλλαχτεί ένας σωλήνας που στέλνει τα νερά από τις κουζίνες στον βόθρο(φέρανε κομπρεσέρ μεγάλο κτλ). Δεν έγινε καμια ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών, καμια συνέλευση, καμια συλλογή προσφορών απο συνεργεία και καμια ενημέρωση για το,κόστος σε κανεναν. Δήλωσα λοιπόν απόψε στον διαχειριστή οτι επιθυμώ να διακοπουν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητηθεί η κατάσταση και η όλη παρατυπία. Η απάντηση του διαχειριστή ήταν οτι για να μπορέσω να αιτηθω διακοπή των εργασιών και γενική συνέλευση πρέπει να,είμαστε τουλάχιστον δυο ιδιοκτήτες.

Να σημειώσω οτι σε όλο αυτό δεν έχει γίνει καμια ενημέρωση για το κόστος και ακόμα και σημερα που τον ρώτησα δεν,ήξερε να μου πει.

Ισχύει οτι χρειάζομαι και δεύτερο ιδιοκτητη για να σταματήσω τις εργασίες και να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τεκμηριωμένα; γιατί το πρωι, αν τελικά μπορώ να κάνω κάτι, θέλω να τον προλάβω νωρίς.

Σας ευχαριστω όλους

Υπηρχαν καταστατικα που απαγορευαν την διαμονη ζωων στο σπιτι.ακομα και και συμφωνητικο ενοικιασης κατοικιας με ορο να μην μπουν παιδια!!!!!

Σε αυτα αναφερομαι τα οποια βεβαια ειναι και τα πιο ακραια.

Στο θεμα της θερμανσης οι πολυκατοικιες με καταστατικο του 70-80 σιγουρα δεν ειχαν προβλεψει την ελευση το 2000 του φυσικου αεριου.Οταν λοιπον δινεται η δυνατοτητα (οσων εχουν οικονομικη ευχαιρεια) να επιλεξουν σε κατι αποδοτικοτερο οικονομικοτερο σε χρηση καθαροτερο περιβαντολογικα κολλανε σε κατι απαρχαιωμενα καταστατικα.

Ξαναλεω βεβαια οτι το παγιο αφορα αποκλειστικα την θερμοτητα που απολαμβανει το οικημα απο τα γειτονικα διαμερισματα κατι το οποιο δεν ισχυει απο την στιγμη που εχει επιλεγθει διαφορετικο μεσο θερμανσης.Αυτο μου φαινεται παραλογο εμενα.

Η ακομα και οσοι εχουν επιλεξει αντλια θερμοτητας.

Καταστατικα που απαγορευουν τα ζωα, δεν το θεωρω και τοσο ακραιο. Ειναι συνηθες στους παλαιοτερους τουλαχιστον κανονισμους.

Απο την αλλη, τα συμφωνητικα ενοικιασης οπως λες, δεν εχουν σχεση με τον κανονισμο. Ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα.

Απο εκει και περα, εφοσον μιλαμε για συνιδιοκτησιες, οι αποφασεις πρεπει να λαμβανονται με καποιον τροπο και απο καποια οργανα , οπως εχουν οι ιδιοι οι ιδιοκτητες αποφασει (στον κανονισμο).

Απο που προκυπτει οτι το παγιο αφορα αποκλειστικα την θερμοτητα που απολαμβανει το οικημα απο τα γειτονικα διαμερισματα??

Καλησπέρα. Παιδιά καίγομαι για απάντηση στο εξης θέμα: Ειμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία δέκα διαμερισμάτων. Ο διαχειριστής (ιδιοκτήτης) αποφάσισε μαζι με έναν ακόμα ιδιοκτητη (υδραυλικό στο επάγγελμα) να ξεκινησουν σημερα σπάσιμο τα μπετα στην είσοδο της πολυκατοικίας προκειμένου να αλλαχτεί ένας σωλήνας που στέλνει τα νερά από τις κουζίνες στον βόθρο(φέρανε κομπρεσέρ μεγάλο κτλ). Δεν έγινε καμια ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών, καμια συνέλευση, καμια συλλογή προσφορών απο συνεργεία και καμια ενημέρωση για το,κόστος σε κανεναν. Δήλωσα λοιπόν απόψε στον διαχειριστή οτι επιθυμώ να διακοπουν οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει και να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητηθεί η κατάσταση και η όλη παρατυπία. Η απάντηση του διαχειριστή ήταν οτι για να μπορέσω να αιτηθω διακοπή των εργασιών και γενική συνέλευση πρέπει να,είμαστε τουλάχιστον δυο ιδιοκτήτες.

Να σημειώσω οτι σε όλο αυτό δεν έχει γίνει καμια ενημέρωση για το κόστος και ακόμα και σημερα που τον ρώτησα δεν,ήξερε να μου πει.

Ισχύει οτι χρειάζομαι και δεύτερο ιδιοκτητη για να σταματήσω τις εργασίες και να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση; Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τεκμηριωμένα; γιατί το πρωι, αν τελικά μπορώ να κάνω κάτι, θέλω να τον προλάβω νωρίς.

Σας ευχαριστω όλους

Συνήθως στους κανονισμούς αναγράφεται μέχρι ποιο πόσο ο διαχειριστής προχωρά σε αποκαταστασεις βλαβων χωρίς την υποχρέωση συγκλισης Γ. Σ.

Για να προχωρησει όμως σε οποιαδήποτε ενέργεια επισκευής χωρίς Γ. Σ - για να είναι τυπικός- θα πρέπει να έχει 2-3 γραπτες προσφορές τις οποίες κρατάει στο αρχείο ωστε να έχει το κεφάλι του ησυχο. Εσύ τώρα θα πρέπει να απαιτήσεις να σου πει πόσο θα στοιχίσει το έργο κι αν το ποσό ξεπερνάει το συμφωνημενο στον κανονισμό να τον ενημερώσεις γραπτώς οτι δεν συμφωνείς και οτι δεν θα πληρώσεις. Μετά βλεπεις και κάνεις.....

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Συνήθως στους κανονισμούς αναγράφεται μέχρι ποιο πόσο ο διαχειριστής προχωρά σε αποκαταστασεις βλαβων χωρίς την υποχρέωση συγκλισης Γ. Σ.

Για να προχωρησει όμως σε οποιαδήποτε ενέργεια επισκευής χωρίς Γ. Σ - για να είναι τυπικός- θα πρέπει να έχει 2-3 γραπτες προσφορές τις οποίες κρατάει στο αρχείο ωστε να έχει το κεφάλι του ησυχο. Εσύ τώρα θα πρέπει να απαιτήσεις να σου πει πόσο θα στοιχίσει το έργο κι αν το ποσό ξεπερνάει το συμφωνημενο στον κανονισμό να τον ενημερώσεις γραπτώς οτι δεν συμφωνείς και οτι δεν θα πληρώσεις. Μετά βλεπεις και κάνεις.....

Αυτα ακριβως του ειπα χτες. Οτι χωρις προσφορες, χωρις Γ.Σ. και χωρις ενημερωση πω ξεκιναει και σπαει τσιμεντο! Δηλαδη το θρασσος ορισμενων ξεπερναει καθε οριο. Του ειπα χτες οτι εφοσον δεν εχει προσφορες και δεν εκανε ποτε Γ.Σ. θελω να σταματησουν τα εργα και να κανει Γ.Σ. να ενημερωσει για την κατασταση. Η απαντηση ηταν οτι χρειαζονται 2 στους 10 για να καλεσουν Γ.Σ.. Δεν ξερω αν ισχυει αυτο. Σημερα που του ζητησα να μου δωσει το καταστατικο να το βγαλω φωτοτυπια να το εχω, δεν το εχω δυστηχως, μου απαντησε "επρεπε να το εχεις. εγω δεν ειμαι γραμματεας" και σηκωθηκε και εφυγε.

Σημερα βεβαια σταματησανε τις εργασιες και πηρανε το κομπρεσερ που ειχανε φερει. Δεν ξερω τον λογο. Θα δειξει

Αυτα ακριβως του ειπα χτες. Οτι χωρις προσφορες, χωρις Γ.Σ. και χωρις ενημερωση πω ξεκιναει και σπαει τσιμεντο! Δηλαδη το θρασσος ορισμενων ξεπερναει καθε οριο. Του ειπα χτες οτι εφοσον δεν εχει προσφορες και δεν εκανε ποτε Γ.Σ. θελω να σταματησουν τα εργα και να κανει Γ.Σ. να ενημερωσει για την κατασταση. Η απαντηση ηταν οτι χρειαζονται 2 στους 10 για να καλεσουν Γ.Σ.. Δεν ξερω αν ισχυει αυτο. Σημερα που του ζητησα να μου δωσει το καταστατικο να το βγαλω φωτοτυπια να το εχω, δεν το εχω δυστηχως, μου απαντησε "επρεπε να το εχεις. εγω δεν ειμαι γραμματεας" και σηκωθηκε και εφυγε.

Σημερα βεβαια σταματησανε τις εργασιες και πηρανε το κομπρεσερ που ειχανε φερει. Δεν ξερω τον λογο. Θα δειξει

το καταστατικό, θα το βρεις στο υποθηκοφυλάκειο/ κτηματολόγιο της περιοχής ή στον συμβολαιογράφο που έκανε τη σύσταση.

Είναι υποχρεωμένος να σου δώσει το καταστατικό γιατί σαν διαχειριστής πρέπει να το έχει στον φακελλο δισχειρησης. Αν θέλει να είναι τυπικός και δεν σε εμπιστεύεται σε βάζει να υπογράψεις ότι το παρέλαβες για αναπαραγωγή και όταν το επιστρέψεις σου δίνει πίσω το χρεωστκο. Το ότι θελει 2 για να προκαλέσουν Γ. Σ ισχύει αλλά όχι για την συγκεκριμένη περίπτωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο διαχειριστης είναι αυτός που συγκαλεί έκτακτη Γ. Σ αφού πάρει τις προσφορές και έχει στα χέρια του το κοστος.

Αν θέλεις τώρα να τον καθαιρέσεις ως ακατάλληλο τοτε βρίσκεις άλλον ένα ιδιοκτήτη και προκαλείς έκτακτη Γ. Σ με το ερώτημα της παύσης από τα καθήκοντα του.

Edited by GR_MAcedon

..όταν θα σου ζητηθεί να πληρωθεί θα του απαντήσεις '''τα χρήματα δεν τα έχω εγώ, δεν είμαι ταμίας'' και θα σηκωθείς να φύγεις....:cool:

LG G4

Ο διαχειριστής δεν μπορεί να παυθεί προ της λήξεως της θητείας του, παρά μόνον με δικαστική απόφαση που θα αιτιολογεί και τον λόγο παύσεως...

asikis : μπορείς να απειλήσεις και με καταγγελία στην πολεοδομία και διακοπή των εργασιών από την αστυνομία..

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ.

Όταν σε ενα διαμέρισμα είναι κομμένο το ατομικό αέριο (αποσυνδεμενο για αποφυγή παγιων) και το διαμέρισμα ενοικιαστει και ο νεος ενοικιαστής σύνδεση το αέριο στο όνομά του, το τέλος επανασυνδεσης (60€ στη Θεσσαλονίκη) ποιος το πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής. Να διευκρινησω οτι δεν είναι εγγύηση αλλά τέλος. Η εγγύηση είναι γύρω στα 100€. Εγώ πιστεύω ότι το πληρώνει ο ενοικιαστής γιατί έχει και το δικαίωμα διακοπής με την αποχώρηση. Άρα θα πληρώνει κάθε φορά ο ιδιοκτήτης τις διακοπές και επανασυνδεσεις των ενοικιαστών;

Edited by GR_MAcedon

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ.

Όταν σε ενα διαμέρισμα είναι κομμένο το ατομικό αέριο (αποσυνδεμενο για αποφυγή παγιων) και το διαμέρισμα ενοικιαστει και ο νεος ενοικιαστής σύνδεση το αέριο στο όνομά του, το τέλος επανασυνδεσης ποιος το πληρώνει.

Κανείς δεν ξέρει τι ισχύει;

Λογικά ο νέος ενοικιαστής!Αλλά μάλλον πρέπει να μιλήσεις με το διαχειρηστή.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Τι σχέσει έχει ο διαχειριστής σε ατομικό αέριο;

Τέλος πάντων. Απευθύνθηκα στον αντιπρόσωπο δικηγόρο του παραρτηματος ΠΟΜΙΔΑ στη Θεσσαλονίκη και μου είπε ότι εφόσον η σύνδεση γίνεται στο όνομά του ενοικιαστή, αυτός επιβαρύνεται και το τέλος σύνδεσης.

Edited by GR_MAcedon

Δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη. Μόνο μέσω της λογικής μπορεί να δωθεί απάντηση.

Αν ο ιδιοκτήτης υποσχέθηκε σπίτι με θέρμανση , λογικά πρέπει εκείνος να πληρώσει τα έξοδα επανασύνδεσης, ώστε να παραδώσει ό,τι υποσχέθηκε.

Αλλιώς, τα πληρώνει ο μισθωτής, που ενδιαφέρεται για την επανασύνδεση.

Δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη. Μόνο μέσω της λογικής μπορεί να δωθεί απάντηση.

Αν ο ιδιοκτήτης υποσχέθηκε σπίτι με θέρμανση , λογικά πρέπει εκείνος να πληρώσει τα έξοδα επανασύνδεσης, ώστε να παραδώσει ό,τι υποσχέθηκε.

Αλλιώς, τα πληρώνει ο μισθωτής, που ενδιαφέρεται για την επανασύνδεση.

Και οταν φύγει ο ενοικιαστής θα κάνει διακοπή και ο ιδιοκτήτης όποτε μπει νέος ενοικιαστής θα ξαναπληρωσει τέλος επανασύνδεσης......

Και οταν φύγει ο ενοικιαστής θα κάνει διακοπή και ο ιδιοκτήτης όποτε μπει νέος ενοικιαστής θα ξαναπληρωσει τέλος επανασύνδεσης......

Αφού ο ενοικιαστής θα κάνει τη σύνδεση στο όνομά του, όταν φύγει, θα κάνει διακοπή. Είναι προφανές αυτό.

Γενικά πάντως, όλα αυτά είναι θέμα συμφωνίας.

Μια λύση θα ήταν να μοιραστεί το κόστος (το οποίο ούτε και ξέρω πόσο είναι..).

Αναφερόμαστε σε δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από μισθωτική σχέση..εάν , επομένως, στο μισθωτήριο προβλέπεται η θέρμανση με φυσικό αέριο, έτσι θα πρέπει και να παραδοθεί στον μισθωτή ώστε να μην συντρέχει λόγος καταγγελίας της μίσθωσης για ουσιώδη λόγο και έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητος του μισθίου..σε αντίθετη περίπτωση, ο μισθωτής φέρει τα βάρη της επανασύνδεσης...

• 4 weeks later...

καλημερα.θα ηθελα να κανω μια ερωτηση...εχω ενα μηχανακι και το παρκαρω σε κοινοχρηστο χωρο της πολυκατοικιας οπου κανενας δεν ειχε μεχρι τωρα προβλημα(δεν κλεινω καποιο χωρο για να περασει καποιος η να παρκαρει)της προαλλες μια καινουργια στην πολυκατοικια εκανε παρατηρηση οτι επειδη παρκαρει πιο μπροστα απαιτει να βγαλω το μηχανακι απο εκει γιατι λεει οταν παρκαρει δεν θελει να υπαρχει τιποτα απο πισω απο το αμαξι.(υποψην ομως οτι εχω αρκετη αποσταση απο τα μετρα-χωρο του παρκιγνκ της).Μπορω να κανω κατι γ αυτο απο την στιγμη που οι αλλοι ενοικοι δεν εχουν καποιο προβλημα?...

ευχαριστω πολυ

Γραμμη δεξια μετα αριστερα, λιγο πανω δεξια, ενα αλφα και μουτζουρα

Κατά κανόνα ισχύει ότι : κάθε συνιδιοκτήτης της οικοδομής, μπορεί να κάνει ακώλυτη χρήση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων μερών της συνιδιοκτησίας, υπό τον όρο να μη βλάπτει τα δικαιώματα των λοιπών συνιδιοκτητών, να μη μεταβάλει το συνήθη προορισμό αυτών και να μην παραβλάπτει τη χρήση των άλλων συνιδιοκτητών και την ασφάλεια αυτών και του οικοδομήματος...

Όμως, όλα τούτα μόνο εάν δεν υπάρχει αντίθετος όρος στον κανονισμό της πολυκατοικίας, όπου συνήθως προβλέπεται η μή εναπόθεση αντικειμένων στους κοινοχρήστους χώρους, και επίσης εάν είσαι μισθωτής, θα πρέπει να ανατρέξεις και στην μισθωτική σου σύμβαση για τυχόν παρομοίους περιορισμούς...

Η άποψή μου είναι ότι ουδείς δικαιούται να κανει μόνιμη, σταθερή και διαρκή χρήση κοινοχρήστου χώρου και μάλιστα για μή προβλεπομένη χρήση, παρ' εκτός εάν υπάρξει ομόφωνη συμβολαιογραφική τροποποίηση κανονισμού με μεταγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο-κτηματολογικό γραφείο..

Κατά κανόνα ισχύει ότι : κάθε συνιδιοκτήτης της οικοδομής, μπορεί να κάνει ακώλυτη χρήση των κοινόκτητων και κοινόχρηστων μερών της συνιδιοκτησίας, υπό τον όρο να μη βλάπτει τα δικαιώματα των λοιπών συνιδιοκτητών, να μη μεταβάλει το συνήθη προορισμό αυτών και να μην παραβλάπτει τη χρήση των άλλων συνιδιοκτητών και την ασφάλεια αυτών και του οικοδομήματος...

Όμως, όλα τούτα μόνο εάν δεν υπάρχει αντίθετος όρος στον κανονισμό της πολυκατοικίας, όπου συνήθως προβλέπεται η μή εναπόθεση αντικειμένων στους κοινοχρήστους χώρους, και επίσης εάν είσαι μισθωτής, θα πρέπει να ανατρέξεις και στην μισθωτική σου σύμβαση για τυχόν παρομοίους περιορισμούς...

Η άποψή μου είναι ότι ουδείς δικαιούται να κανει μόνιμη, σταθερή και διαρκή χρήση κοινοχρήστου χώρου και μάλιστα για μή προβλεπομένη χρήση, παρ' εκτός εάν υπάρξει ομόφωνη συμβολαιογραφική τροποποίηση κανονισμού με μεταγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο-κτηματολογικό γραφείο..

δεν ειμαι μισθωτης...απλα το θεμα ειναι οτι ολοι κοιταμε να κανουμε την ζωη μας ευκολη και να ειμαστε χαλαροι....και υπαρχουν ανθρωπο που τα κανουν ολα δυσκολα...πραγματικα πολυ κριμα

Γραμμη δεξια μετα αριστερα, λιγο πανω δεξια, ενα αλφα και μουτζουρα

Έτσι είπαμε να κάνουμε και στην πολυκατοικία μας, να εξυπηρετήσουμε για λίγο έναν τύπο και τώρα έχει κάνει μόνιμα τα 2 κλειστά γκαράζ αποθήκες και παρκάρει ακριβώς έξω που είναι κοινόχρηστος χώρος.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Ερωτηση επικαιρη: Κοινοχρηστα πληρωνετε πλεον; Εγω αυτο το μηνα τα πληρωσα διοτι ηταν μικρο ποσο (9,5 €) και μπορουσα, τον αλλο μηνα ομως δεν ξερω τι θα συμβαινει. Το οξυμωρο ειναι οτι η ιδιοκτητρια του διαμερισματος που μενω, στην δικια της πολυκατοικια οπου τα διαμερισματα ειναι λιγοτερα (μονο 6) της ηρθαν αρκετα περισσοτερα (68 €) και δεν τα πληρωσε. Κι απο ο,τι μας ειπε κανεις αλλος εκει δεν τα πληρωσε. Αν αυτο γενικευθει, που ειναι και το πιθανοτερο, τι μελλει γεννεσθαι; Λογικα θα σταματησουν και τα συνεργεια να στελνουν καθαριστριες, οι συντηρητες να υπογραφουν για τα ασανσερ κτλ, αφου κανεις δεν θα μπορει να πληρωθει.

Ερωτηση επικαιρη: Κοινοχρηστα πληρωνετε πλεον; Εγω αυτο το μηνα τα πληρωσα διοτι ηταν μικρο ποσο (9,5 €) και μπορουσα, τον αλλο μηνα ομως δεν ξερω τι θα συμβαινει. Το οξυμωρο ειναι οτι η ιδιοκτητρια του διαμερισματος που μενω, στην δικια της πολυκατοικια οπου τα διαμερισματα ειναι λιγοτερα (μονο 6) της ηρθαν αρκετα περισσοτερα (68 €) και δεν τα πληρωσε. Κι απο ο,τι μας ειπε κανεις αλλος εκει δεν τα πληρωσε. Αν αυτο γενικευθει, που ειναι και το πιθανοτερο, τι μελλει γεννεσθαι; Λογικα θα σταματησουν και τα συνεργεια να στελνουν καθαριστριες, οι συντηρητες να υπογραφουν για τα ασανσερ κτλ, αφου κανεις δεν θα μπορει να πληρωθει.

Γιατι να μην πληρωσει?Αν δεν μπορει αυτη την εβδομαδα να πληρωσει την επομενη.Σε 10 μερες ή ακομα και σε 30.Να πληρωσει για το φαι Βρηκε?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος