Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφαίρεση σωμμάτων και κλειστά διαμερίσματα

χρόνια πολλά σε ολους!

είμαι ίδιοκτήτης διαμερίσματος 4ο όροφου σε πολυκατοικία η οποία απαριθμεί 22 διαμ.

1) στον 1ο όροφο και στον 4ο όροφο εχουν αφαιρεθεί τελείως τα σώματα κεντρικής θερμάνσεως

να σημειωθέι ο,τι στον 4ο όροφο τα διαμερίσματα είναι δυο ένωμένα σε ενα.

σε ερώτηση που έκανα στον διαχειριστή γιατί συνέβη αυτό χωρίς Γ,Σ, η άπάντηση ηταν

ο,τι ατον 1ο όροφο έτσι το αγόρασε ο νυν ίδιοκτήτης,ο οποίος μέχρι σήμερα το λειτουργεί ως γραφείο

ο αλλος ιδιοκτήτης του 4ο όρόφου το εχει κλειστό.

στην ερώτηση που του έκανα τι πληρώνουν οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες η απαντησή του ηταν το 20%

να σας πω σε αυτό το σημείο οτι στην κατάσταση της πολυκατοικίας που αφορούν τις κοινόχριστες δαπάνες

ανα διαμέρισμα,εκει που αναγράφονται τα χιλιοστά της κεντρικής θερμάνσως τα χιλιοστά απο 1.000 είναι 967.30

σε αλλη ερώτησηπου έκανα προς τον διαχειριστή,γιατί συμβαίνει αυτό.δεν πήρα καμμιά σαφή απάντηση,παρά σου του μου..

ζητώντας να μου προσκομίσει την μελέτη του μηχανικού την πρώτη,γιατί μετά την αφαίρεση μελέτη δεν έχει γίνει

μου απάντησε οτι ο μηχανικός έχει απεβιώσει...και ο,τι κάπου θα υπάρχει η μελέτη αλλά δεν γνωρίζει ο Ελληναράς..

2.η πολυκατοικία εχει ενα διαμέρισμα υπογείου,που αυτό ηταν για τον θυρωρό,μόνο που θυρωρό δεν είχαμε ποτέ,και το ενοικίαζαν,

σε ερώτηση που του έκανα γιατί η επιβάρυνση κλειστών διαμερισμάτων στα κοινόχρηστα προς ολους , ιδιοκτήτες και ενοικιαστές

να σημειώσω ο.τι είναι αλλα 4 κλειστά κενά δλδ που το καταστατικο,ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ λέει εντός του ενός μηνός να διακόπτεται η θέρμανσης και να γίνεται μια μείωση 10% ο διαχειριστής για την επιβάρυνση μου είπε ο,τι πληρώνουμε το πετρέλαιο του διαμερίσματος της πολυκατοικίας το οποίο

ενοικιάζεται συν τα υπόλοιπα κλειστα,που υστερα απο ερευνα δική μου,οι ιδιοκτήτες των κλειστών δεν εχουν διακόψει την θέρμανση και υσζιρίζονται

ο,τι πληρώνουν κανονικά...εδώ υπάρχει θέμα!!!τι ακριβώς συμβαίνει ;ποιός κοροίδεύει ποιόν ;

εδω να πω ο,τι ποτε στα 9 χρόνια που ειμαι ιδιοκτήτης δεν τέλεσα διαχειριστής,γιατί ο νυν πάει στα 4 χρόνια

και ο προηγούμενος είχε την διαχείριση 5 χρόνια. εδώ να πω ο.τι στις ψηφοφορίες υπερίσχυε το κυκλωματάκι 5 ατόμων

που σημειωτέον μετά το ψάξιμο που αρχισα,ο διαχειριστής εβγαλε το ονοματεπωνυμόν του ,και εκαναν σύσταση 5μελούς επιτροπής.

είναι σωστό αυτό ; με ποια Γ.Σ, ; να σας πω ο,τι στην επιτροπή είναι και ο ιδιοκτήτης του 1ο όρόφου με τα κατεβασμένα σώματα

ο οποίος είναι και λογιστής.ευχομαι να τους καλύψει με τα θεωριμένα τιμολόγια που θα ζητήσω!!

τέλος να σας πώ ο,τι ούτε λόγος για πρακτικά Γ,Σκαι πόσο μάλλον για το βιβλίο έσόδων έξόδων,και αποθεματικού

το οποίο είναι δημιούργιμα του ενοικιαζόμενου διαμερίσματος με 170 Ε το μήναΧ12 μηνες 2.040

να σημειώσω ο,τι ποτέ και για κανένα έργο,δεν εβαλαν χρήματα απο το αποθεματικό,και πάντα χωρις δυνατές συνελεύσεις

με την δικαιολογία ο΄τι δεν έρχονται οι συν ιδιοκτήτες γιατί κάποιοι μένουν μακριά και αλλοι είναι εκτός ελλάδος κλπ..

θέλω τα φώτα σας! τι με συμβουλεύετε να κάνω ; γιατί σκέφτομαι να κινηθώ νομικά! να σας πω ο,τι τους έκανα ήδη μια

καταγγελία στο Ι΄Κ.Α. γιατί εφεραν κατι άλλοδαπούς να βάψουν την πολυκατοικία,εσωτερικούς κοινόχριστους χώρους χωρις Γ.Σ.το γνωστό κύκλωμα των 5 ατόμων..

και εβαλαν 1000 ευρώ στις κοινόχρηστες δαπάνες χωρίς ΑΠΟΔΕΙΞΗ!οι αλλοδαποί μου είπαν ο,τι χρώματα και τα εργατικά ολα μαζί 500 ευρώ. με αποτέλεσμα,να έρθει ενα πρόστιμο σε ολους μας 1.070 ευρώ,ετσι

για να δούν τι σημαίνει νομιμότητα! περιμένω απαντησή σας! και σας ευχαριστώ που υπάρχετε και, μέσα απο αυτό το φόρουμ

δίνετε απαντήσεις σε ολους εμάς που αντιμετωπίζουμε προβλήματα.

πές τε μου τι να κάνω να δικαιωθω.

Υ.Γ είμαι ολοκαίνουργιος στο φόρουμ.κοινοποιώ εδώ τα ερωτηματά μου,συγνώμη εκ των προταίρων, μέχρι να κατανοήσω καλύτερα τις κειτουργίες του φόρουμ.

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Γεια σας παιδιά!Θα θέλα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κάτι σχετικό που να υποχρεώνει να υπάρχουν αναμμένα φώτα στην είσοδο της πολυκατοικίας και στους περιβάλλοντες χώρους όταν σκοτεινιάζει, διότι οι φωστήρες της πολυκατοικίας μου λόγω οικονομίας θέλουν να διατηρούνται κλειστά ενώ ήδη είχαμε κρούσμα κλεψίματος(μας έκλεψαν τους σωλήνες του γκαζιού). Πιστεύω είναι μέγιστο ζήτημα ασφαλείας και για τις γυναίκες και για μας φυσικά και για τα αμάξια και μηχανές που είναι παρκαρισμένα στην πιλοτή.
One+One

Γεια σας παιδιά!Θα θέλα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος νόμος ή κάτι σχετικό που να υποχρεώνει να υπάρχουν αναμμένα φώτα στην είσοδο της πολυκατοικίας και στους περιβάλλοντες χώρους όταν σκοτεινιάζει, διότι οι φωστήρες της πολυκατοικίας μου λόγω οικονομίας θέλουν να διατηρούνται κλειστά ενώ ήδη είχαμε κρούσμα κλεψίματος(μας έκλεψαν τους σωλήνες του γκαζιού). Πιστεύω είναι μέγιστο ζήτημα ασφαλείας και για τις γυναίκες και για μας φυσικά και για τα αμάξια και μηχανές που είναι παρκαρισμένα στην πιλοτή.

Ας βαλουν αισθητηρα κινησης στα φωτα,με ενα μονιμως αναμμενο,ωστε να αναβουν οταν καποιος κινηθει εκει.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Ας κάνετε γενική συνέλευση..επιτέλους το να μπουν 2 λάμπες οικονομίες που καταναλώνουν 15-20 watt την ώρα δεν είναι και σπουδαίο θέμα..

Χαιρετώ.

Παρατήρησα ότι αυξήθηκαν τα χιλιοστά χρέωσης στα κοινόχρηστα και διαπίστωσα ότι αφαιρέθηκε τελείως ένα ισόγειο κατάστημα που υπάρχει. Το κατάστημα έως τώρα δεν πλήρωνε για ανελκυστήρα.

Να σημειώσω ότι το κατάστημα είναι ΕΝΤΟΣ της εισόδου.

Για να μπουν οι πελάτες του, περνάνε από την κεντρική είσοδο, περνάνε τις σκάλες και το ασανσέρ. (δεν είναι δηλαδή το κλασικό κατάστημα με φάτσα στο δρόμο, εκτός εισόδου οικοδομής).

Όσο σκουπίζει το συνεργείο καθαρισμού το δικό μου χώρο, τόσο και περισσότερο σκουπίζει και τον δικό του,

ενώ φυσικά εκμεταλλεύεται πλήρως και τον κοινόχρηστο φωτισμό της εισόδου.

Υποτίθεται ότι έχει αλλάξει ο κανονισμός που αφορά καταστήματα και κοινόχρηστα, όπως άκουσα, και προφανώς τον επικαλέστηκε.

Θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζετε κάτι σχετικά, και που μπορώ να βρω αυτόν τον "κανονισμό που άλλαξε" (αν ισχύει αυτό).

Αν παίζει ρόλο, δεν υπάρχει κανονισμός/καταστατικό πολυκατοικίας.

Ευχαριστώ.

Αυτό το ''υποτίθεται'' πόθεν προκύπτει..να αναζητήσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να εφαρμοσθεί ό,τι προβλέπεται...

Καλημέρα!

Είμαι ενοικιάστρια σε μια πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων που είχε κεντρική θέρμανση πετρελαίου με ωρομετρητή. Φέτος οι πλειοψηφία των ιδιοκτητών αποφάσισαν να διακόψουν την θέρμανση πετρελαίου και να εγκαταστήσουν κεντρική θέρμανση αερίου. Η ιδιοκτήτρια μου συμφώνησε και υπέγραψε για αυτήν την αλλαγή. Πριν μερικές ημέρες ήρθε από την εταιρεία παροχής φυσικού αερίου ονομαστικά σε ορισμένα διαμερίσματα ένα ειδοποιητήριο με την προσφορά σύνδεσης. Για το δικό μου διαμέρισμα δεν ήρθε τίποτα. Μετά από πολύ προσπάθεια έμαθα ότι η δική μου ιδιοκτήτρια συμφώνησε μεν στην αλλαγή για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στους υπολοίπους, αρνείται δε να βάλει αέριο και επομένως να πληρώσει για το δικό μου διαμέρισμα. Τι μπορώ να κάνω; Εγώ νοίκιασα διαμέρισμα με θέρμανση και τώρα παγώνουμε οικογενειακώς. Υπάρχει νομικώς τρόπος να την πιέσω;

Αυτό το ''υποτίθεται'' πόθεν προκύπτει..να αναζητήσεις τον κανονισμό της πολυκατοικίας και να εφαρμοσθεί ό,τι προβλέπεται...

Αυτό ψάχνω κι εγώ. Για ποιον κανονισμό πρόκειται.

Εμπορικών καταστημάτων ίσως;

Δυστυχώς εγώ και οι περισσότεροι δεν έχουμε καλές σχέσεις με τον μαγαζάτορα και αποφεύγουμε κάθε επικοινωνία μαζί του.

Απλά κάποιος που μίλησε μαζί του, έτυχε να μας ενημερώσει, ότι επικαλέστηκε κάποιον κανονισμό (πρόσφατο), βάση του οποίου τα καταστήματα δεν συμμετέχουν στα κοινόχρηστα.

Κανονισμός/καταστατικό της πολυκατοικίας πάντως δεν υπάρχει.

Καλημέρα!

Τι μπορώ να κάνω; Εγώ νοίκιασα διαμέρισμα με θέρμανση και τώρα παγώνουμε οικογενειακώς. Υπάρχει νομικώς τρόπος να την πιέσω;

Εφ' όσον η μίσθωση αφορούσε μίσθιο με συγκεκριμένες ιδιότητες που εν τω μεταξύ εξέλιπαν, τότε δικαιούσαι να αξιώσεις είτε μείωση μισθώματος, είτε ακόμη και δικαιολογημένη καταγγελία της μίσθωσης...

Αυτό ψάχνω κι εγώ. Για ποιον κανονισμό πρόκειται.

Κανονισμός/καταστατικό της πολυκατοικίας πάντως δεν υπάρχει.

Ο κανονισμός αφορά εκείνον που ενσωματώνεται στην σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας...μπορείς να τον αναζητήσεις από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή Κτηματολογικό Γραφείο..

Ας κάνετε γενική συνέλευση..επιτέλους το να μπουν 2 λάμπες οικονομίες που καταναλώνουν 15-20 watt την ώρα δεν είναι και σπουδαίο θέμα..

Το γελίο της υποθέσεις είναι ότι οι λάμπες είναι οικονομίας...μιλάμε για τρελή τσιγκουνιά!Μας λυπάμαι την ώρα που θα πρέπει να ξαναβάλουμε πετρέλαιο...!

One+One

• 3 weeks later...

Παιδιά με το επίδομα θέρμανσης τι γίνεται;

Μένω σε πολυκατοικία και μου ανέφερε σήμερα ο διαχειριστής ότι καλό είναι να τσεκάρω αν το δικαιούμαι.

Μπήκα στην σελίδα, συμπλήρωσα όλα τα στοιχεία, βρήκε την διεύθυνση κατοικίας μου, αλλά τα τ.μ. με ρώτησε να τα βάλω χεράτα.Αυτό με παρεξένεψε και αν και έγινε η αιτησή μου δεκτή, ρώτησα τον διαχειριστή και μου είπε ότι κανονικά πρέπει να βγάλει τα στοιχεία της πολυκατοικίας, να διαλέξω το διαμέρισμά μου κλπ. Αυτό ισχύει;

Επίσης, μπήκα στο άλλο μενού σχετικά με τις αγορές πετρελαίου και βγάζει Δεν υπάρχουν διασταυρωμένες αγορές για την Περίοδο 2012 - 2013, ενώ γνωρίζω ότι έβαλαν πρόσφατα πετρέλαιο στην πολυκατοικία.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

............. Edited by topmar

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Πρόσφατα αγόρασα ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας και θέλω να βάλω τζάκι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει για την τοποθέτηση καμινάδας να τρυπηθεί η πλάκα του διαμερίσματος (μετά από σχετική άδεια από την Πολεοδομία). Με προβληματίζει όμως το κατά πόσο χρειάζεται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Πολυκατοικίας λαμβανομένου υπόψη ότι στη Σύσταση-Κανονισμός αναφέρονται για το δώμα και τα εξής: "Στο δώμα θα επιτρέπεται η εγκατάσταση κεντρικής κεραίας τηλεοράσεως, η τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων και καπναγωγών των τζακιών." επίσης αναφέρει ότι "Συμφωνείται ακόμη ότι στα άκρα των βεραντών των οριζόντιων ιδιοκτησιών θα διέρχονται οι καπναγωγοί των τζακιών των υποκείμενων διαμερισμάτων, που επιτρέπονται από τον τρίτο όροφο και πάνω, υπό τον τύπο δουλειών υπέρ και εις βάρος των αντίστοιχων διαμερισμάτων και των ιδιοκτητών τους"

Θα ήθελα τι γνώμη σας σχετικά με το εάν η πρόβλεψη αυτή της Σύστασης-Κανονισμού με καλύπτει και μπορώ να προχωρήσω σε τοποθέτηση καπνοδόχου χωρίς την άδεια της Γ.Σ.

Γιώργος

Εξ' όσων εκθέτεις, προκύπτει σαφώς το δικαίωμά σου να τοποθετήσεις εστία και να ανεχθούν οι τυχόν θιγόμενες ιδιοκτησίες τις απαιτούμενες εργασίες..το μόνο θέμα που βλέπω, όμως, είναι μία κάποια σχετική αοριστία αναφορικώς με το τι ακριβώς σημαίνει ''...άκρα των βεραντών των οριζόντιων ιδιοκτησιών ...''

Νομικώς, έχεις δύο επιλογές : είτε προκαλείς την σύγκληση Γ.Σ. και αναλόγως την απόφασή της, προχωρείς ή προσφεύγεις δικαστικώς, είτε προβαίνεις στις εργασίες και άσε τον διαχειριστή να τρέχει δικαστικώς σε περίπτωση διαφωνίας του...

παιδια σε περιπτωση που καποιος που μενει στην πολυκατοικια(συγκεκριμενα ζευγάρι 3ης ηλικιας με παιδι με συνδρομο down) ΔΕΝ πληρωνει τα κοινοχρηστα(η κυριως χρεωση ειναι στο πετρελαιο) ,τι μπορει να γινει στη συγκεκριμενη περιπτωση?

ποσες οικογενειες κρυωνουν καθημερινα λογω αρνησης του κυριου να πληρωσει..

παιδια σε περιπτωση που καποιος που μενει στην πολυκατοικια(συγκεκριμενα ζευγάρι 3ης ηλικιας με παιδι με συνδρομο down) ΔΕΝ πληρωνει τα κοινοχρηστα(η κυριως χρεωση ειναι στο πετρελαιο) ,τι μπορει να γινει στη συγκεκριμενη περιπτωση?

ποσες οικογενειες κρυωνουν καθημερινα λογω αρνησης του κυριου να πληρωσει..

Τι εννοεις δεν πληρωνει;Καιτε πετρελαιο και δεν πληρωνει;Αν ναι,το πιο ευκολο ειναι να παψετε να καιτε πετρελαιο,και να αλλαξετε τροπο θερμανσης,πχ αρκουδίσιο.

Εμεις,επειδη εχουμε πολλα διαμ/τα που δεν πληρωνουν, για διαφορους λογους,σταματησαμε απο περυσι να καιμε πετρελαιο,και ο καθε ενας,κανει ο,τι μπορει.Δεν μπορω εγω,ο διαχ/στης,να τα βαζω απο την τσεπη μου.

Αυτο που σου λεω,ειναι το πιο κοντα στην ελληνικη πραγματικοτητα,διοτι αν περιμενεις να υποχρεωσεις τον αλλο να λπηρωσει,σε εποχη φτωχειας,με το να κουνας τον κανονισμο,σωθηκες.Θα σου πει,"ουκ αν λαβοις,παρα του μη εχοντος",και αντε να βρεις το δικηο σου.

Κοσμοτε,100Mbps.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ό,τι γίνεται συνήθως..αγωγή και ναι ..μπορείς να βρεις το δίκιο σου και όταν θα φθάσει το κατασχετήριο του διαμερίσματος που αρνείται να πληρώσει, θα δούμε ποιος είναι ο ''μή έχων''..

Εν πάση περιπτώσει, συγκαλέστε μία γενική συνέλευση και αποφασίστε τι θα κάνετε με το πετρέλαιο (εάν θα αγοράσετε, πόσο και ποιες ώρες θα καίει κ.λ.π.)...απλά έχε υπ' όψιν σου, ότι εάν ο κανονισμός προβλέπει την υποχρεωτικότητα της λειτουργίας κεντρικής θέρμανσης, ενδέχεται η απόφαση να μην είναι σύννομη σε περίπτωση που έστω και ένας διαφωνήσει...

γεια χαρα

θα ηθελα να μου πειτε καποιον τροπο ωστε να βγαζω κοινοχρηστα θερμανσης σε πεντε διαμερισματα.Εχω βρει ενα εξελακι αλλα δεν ξερω τις μεταβλητες.

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Θα πρέπει να έχεις πρώτα την μελέτη θέρμανσης (είναι εκείνη η οποία αναφέρει για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία τους συντελεστές ω, ε F κ.λ.π.)..εν συνεχεία τοποθετείς τους συντελεστές, τις ώρες κατανάλωσης, την δαπάνη θέρμανσης και θα βγουν τα ποσά μόνα τους..

Αναφέρομαι πάντοτε σε οροφοκτησία που λειτουργεί με το σύστημα της αυτόματης θέρμανσης...

Υ.Γ. Σεβαστείτε τους συνομιλητές σας και την Ελληνική γλώσσα...βάζετε τουλάχιστον τόνους στις λέξεις..

Edited by greece_gus

Θα πρέπει να έχεις πρώτα την μελέτη θέρμανσης (είναι εκείνη η οποία αναφέρει για κάθε οριζόντια ιδιοκτησία τους συντελεστές ω, ε F κ.λ.π.)..εν συνεχεία τοποθετείς τους συντελεστές, τις ώρες κατανάλωσης, την δαπάνη θέρμανσης και θα βγουν τα ποσά μόνα τους..

Αναφέρομαι πάντοτε σε οροφοκτησία που λειτουργεί με το σύστημα της αυτόματης θέρμανσης...

Υ.Γ. Σεβαστείτε τους συνομιλητές σας και την Ελληνική γλώσσα...βάζετε τουλάχιστον τόνους στις λέξεις..

Τι περιλαμβάνει η μελέτη θέρμανσης ακριβώς?

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Η μελέτη θέρμανσης, συντάσσεται από μηχανολόγο-μηχανικό και αφορά τους μειωτικούς και τους επιβαρυντικούς συντελεστές εκάστου διαμερίσματος, αναλόγως τα τετραγωνικά τα εγκατεστημένα σώματα και τον όροφο...στις πολυκατοικίες με αυτόνομο σύστημα θέρμανσης είναι υποχρεωτική και μπορείς να την βρεις (εάν έχει συνταχθεί τέτοια ) από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο...

Στις λοιπές παλαιότερες πολυκατοικίες, εάν δεν προβλέπεται μελέτη θέρμανσης από τον κανονισμό, εφαρμόζονται τα χιλιοστά που ισχύουν για τις συνήθεις δαπάνες...

Edited by greece_gus

Τι εννοεις δεν πληρωνει;Καιτε πετρελαιο και δεν πληρωνει;Αν ναι,το πιο ευκολο ειναι να παψετε να καιτε πετρελαιο,και να αλλαξετε τροπο θερμανσης,πχ αρκουδίσιο.

Εμεις,επειδη εχουμε πολλα διαμ/τα που δεν πληρωνουν, για διαφορους λογους,σταματησαμε απο περυσι να καιμε πετρελαιο,και ο καθε ενας,κανει ο,τι μπορει.Δεν μπορω εγω,ο διαχ/στης,να τα βαζω απο την τσεπη μου.

Αυτο που σου λεω,ειναι το πιο κοντα στην ελληνικη πραγματικοτητα,διοτι αν περιμενεις να υποχρεωσεις τον αλλο να λπηρωσει,σε εποχη φτωχειας,με το να κουνας τον κανονισμο,σωθηκες.Θα σου πει,"ουκ αν λαβοις,παρα του μη εχοντος",και αντε να βρεις το δικηο σου.

δεν ειναι οτι δεν εχει.απλα ισχυριζεται οτι ενας παλιος διαχειριστης ειχε συμφεροντα απο το πρατηριο και το κανει σαν αντιδραση.

υπηρχε απο περυσι υπολοιπο καυσιμο και αυτος εμ το καταναλωνε 2 μηνες,εμ δε το πληρωνε.

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ό,τι γίνεται συνήθως..αγωγή και ναι ..μπορείς να βρεις το δίκιο σου και όταν θα φθάσει το κατασχετήριο του διαμερίσματος που αρνείται να πληρώσει, θα δούμε ποιος είναι ο ''μή έχων''..

Εν πάση περιπτώσει, συγκαλέστε μία γενική συνέλευση και αποφασίστε τι θα κάνετε με το πετρέλαιο (εάν θα αγοράσετε, πόσο και ποιες ώρες θα καίει κ.λ.π.)...απλά έχε υπ' όψιν σου, ότι εάν ο κανονισμός προβλέπει την υποχρεωτικότητα της λειτουργίας κεντρικής θέρμανσης, ενδέχεται η απόφαση να μην είναι σύννομη σε περίπτωση που έστω και ένας διαφωνήσει...

στη γενικη συνελευση κανονιστηκε το θεμα με τις ωρες κτλ,πλεον δεν ειναι παντα ανοιχτο.

• 2 weeks later...

Χαιρετώ.

Έχω ένα πρόβλημα,που δεν ξέρω αν ειναι σχετικό με το νήμα,γι αυτό,αν δεν ειναι,κάντε ο,τι δει.

Είμαι στον 4ο ρετιρέ,με βεράντα 7,5 μέτρα,και πρόπερσι,ο καινούριος διπλανούς ,έκλεισε τη φυσική απορροή των ομβρίων,με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά.

Απ αυτό,φαίνεται οτι πάτησε και έβγαλε στον απο κάτω όροφο υγρασία.

Με τις φωνές,κατάφερα να ανοίξει τη δίοδο,και τα νερά έφυγαν,βάλαμε δε και μονωτικά,και νόμιζα οτι το θέμα έληξε.

Φέτος,δυστυχώς,με φώναξε ο απο κάτω,και μου έδειξε φωνάζοντας,πολύ περισσότερη υγρασία,έτσι τουλάχιστον δείχνει,οπότε, ξαναφώναξα τον υδραυλικό,και έβαλε μονωτικά σε ολο το μήκος της βεραντας,και μόνωσε και τη μαρκίζα,ιδιως στην Ένωση της με τη βεράντα.

Σήμερα,με φώναξε ο,απο κάτω,και μου έδειξε οτι ή κατάσταση είχε χειροτερέψει.

Εν τω μεταξύ,¨ο υδραυλικος πήγε κάτω,είδε το σκηνικό,και μου ειπε οτι δεν προέρχεται η μαυρίλα που εχει καλύψει τα πάντα ,απο νερό που κατεβαίνει απο πάνω,αλλά απο υγρασία που προέρχεται απο υδρατμούς,που δημιουργούνται απο το οτι δεν θερμαινεται καθόλου το σπίτι,συν απο το οτι απλώνουν ρούχα για το μωρό μέσα στο σπίτι.

Τι μπορώ να κανω ρε παιδιά,γιατί τάχω παίξει.Πως μπορώ να προσεγγίσω το θέμα;

Κοσμοτε,100Mbps.

Καλησπέρα :)

Αυτο που είδες στο ταβάνι του απο κάτω είναι σαν μούχλα;;;;

IPhone pro max /note 10 plus ,ipad pro 11 & MacBook pro :love: