Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΘΕΛΩ Κ ΕΓΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.ΣΕ ΜΙΑ 2 ΟΡΟΦΗ ΣΥΝ ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ (3 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ)ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ 2 ΑΥΛΕΣ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ Κ Η ΤΑΡΑΣΤΑ.ΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2 ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΔΩ Κ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΣΤΑ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ Κ Κ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΣΤΑ(2 ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ).ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Κ.Λ.Π......ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κανείς δεν έχει δίκαιο, εάν δεν εξακριβωθεί εν πρώτοις, τι αποτελεί κοινόχρηστο χώρο στην οικοδομή...επομένως ανάτρεξε στον κανονισμό της πολυκατοικίας να δεις τι προβλέπεται....εάν δεν υπάρχει κανονισμός, τότε πρέπει να βρεις τα διαγράμματα κατόψεως ορόφων από την πολεοδομία μήπως εξ αυτών προκύπτει κάποιο στοιχείο...

Τέλος, εάν τίποτε από τα ανωτέρω δεν σε διαφωτίσει, τότε ο κοινόχρηστος χώρος καθορίζεται από την συνήθη χρήση και προορισμό του εκ κατασκευής...εάν π.χ. οι αυλές δεν προσφέρουν από κατασκευής πρόσβαση κοινή σε όλους τους συνιδιοκτήτες, τότε δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να αποτελούν κοινόχρηστο χώρο...

Aν συνεχισω τα περι κοινοχρηστων χωρων,θα ελεγα το εξης.

Ενα διαμ/μα του 2ου οροφου,ευδρισκεται σε επαφη με ενα τοιχιο που αποτελει μαντρα της διπλανης οικοδομης,πανω στην οποια μαντρα,η δικη μας πολυκατοικια,"κολλησε".

Το πανω μεριος της μαντρας,,απο αιδαφορια των κατασκευαστων της,αφου τοτε που φτιαχτηκε,δεν υπηρχε η διπλανη-δικη μας-πολυκατοικια,δεν ειχε κλιση προς τα εξω,αλα προς τα μεσα,προς τη δικη μας πλευρα δηλαδη,οποτε μαζευε νερα,που καποια στιγμη,περασαν μεσα στο διαμ/μα.

Ο ιδιοκτητης λοιπον του διαμ/τος μας "υποχρεωσε" να πληρωσουμε για την επισκευη,και ετσι,νομιζα οτι το ζητημα τελειωσε,αλλα προχτες,ηλθε ο Αλβανος ενοικιαστης,και μου ειπε,(ειμαι διαχ/στης),να πληρωσω 100€,για να βαψει το μεσα μερος,εκει που ειχαν περασει περυσι τα νερα.

Το ποσον ετσι κι αλλοιως μου φαινεται μεγαλο,επειδη ειναι μικρη η επιφανεια.

Τι λετε να κανω;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν ξέρω πως έχει μάθει ολβανός στην πατρίδα του, αλλά δεν ζητάμε χρήματα και απλώς τα παίρνουμε...να κάνεις είτε Γ.Σ. είτε να αρνηθείς το βάψιμο..ο μισθωτής δεν έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλλει δαπάνες στην διαχείριση...

Καλησπερα

Με πληροφορησαν οτι κατι ειπωθηκε προσφατα στη τηλεοραση περι νεωτερης ρυθμισης που αφορα τον επιμερισμο κοινοχρηστων θερμανσης για διαμερισματα που αποδεδειγμενα ειναι κλειστα Μηπως το ακουσε κανεις να μας εξηγησει περι τινος προκειται γιατι με ενδιαφερει η ειδηση Μηπως αφορα στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει κανονισμος πολυκατοικιας ?

Καλησπερα

Με πληροφορησαν οτι κατι ειπωθηκε προσφατα στη τηλεοραση περι νεωτερης ρυθμισης που αφορα τον επιμερισμο κοινοχρηστων θερμανσης για διαμερισματα που αποδεδειγμενα ειναι κλειστα Μηπως το ακουσε κανεις να μας εξηγησει περι τινος προκειται γιατι με ενδιαφερει η ειδηση Μηπως αφορα στις περιπτωσεις που δεν υπαρχει κανονισμος πολυκατοικιας ?

Μα παντα για τα κλειστα διαμ/τα ηταν η εκπτωση.Σιγουρα πραγματα.

Κοσμοτε,100Mbps.

Μα παντα για τα κλειστα διαμ/τα ηταν η εκπτωση.Σιγουρα πραγματα.

Δεν υπάρχει καμμία έκπτωση από το νόμο για τα κλειστά/κενά διαμερίσματα.

Σε περιπτώσεις που γίνεται έκπτωση, είτε προβλέπεται από τον κανονισμό, είτε γίνεται απλά κατόπιν συνεννόησης.

Στην τηλεόραση προσωπικά δεν άκουσα κάτι για νέα ρύθμιση. Αν γίνει πάντως, θα το μάθουμε καθώς απασχολεί πολύ κόσμο πλέον.

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Δεν υπάρχει καμμία έκπτωση από το νόμο για τα κλειστά/κενά διαμερίσματα.

Σε περιπτώσεις που γίνεται έκπτωση, είτε προβλέπεται από τον κανονισμό, είτε γίνεται απλά κατόπιν συνεννόησης.

Στην τηλεόραση προσωπικά δεν άκουσα κάτι για νέα ρύθμιση. Αν γίνει πάντως, θα το μάθουμε καθώς απασχολεί πολύ κόσμο πλέον.

Μα περι κανονισμου μιλαμε προφανως.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ο φίλος που ανέφερε ότι άκουσε στην τηλεόραση για "ρύθμιση επιμερισμού κοινοχρήστων θέρμανσης", προφανώς και αναφέρεται στη νομοθεσία. Τη ρύθμιση του κανονισμού της κάθε πολυκατοικίας, δεν την αναφέρουν στην τηλεόραση.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Καλησπέρα και από εμένα. Νοικιάζω πρώτη φορά σπίτι και έχω αρκετές απορίες σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχει ρολόι το οποίο δείχνει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει κάθε διαμέρισμα ώστε να πληρώσει ο καθένας αυτό που του αναλογεί;Και αν αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα καλοριφέρ είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε όπως διάβασα σε παραπάνω συζήτηση;Κάτι ακόμα..Θέλω να φέρω ένα κατοικίδιο αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας αν και δεν μου έχει αναφέρει κάτι διαφορετικό η διαχειρίστρια.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αν κάποια από τις ερωτήσεις μου έχει απαντηθεί απλώς παραπέμψτε με!:)

Καλησπέρα και από εμένα. Νοικιάζω πρώτη φορά σπίτι και έχω αρκετές απορίες σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπάρχει ρολόι το οποίο δείχνει πόσο πετρέλαιο καταναλώνει κάθε διαμέρισμα ώστε να πληρώσει ο καθένας αυτό που του αναλογεί;Και αν αποφασίσουμε πως δεν θέλουμε να ανοίξουμε τα καλοριφέρ είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε όπως διάβασα σε παραπάνω συζήτηση;Κάτι ακόμα..Θέλω να φέρω ένα κατοικίδιο αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας αν και δεν μου έχει αναφέρει κάτι διαφορετικό η διαχειρίστρια.Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αν κάποια από τις ερωτήσεις μου έχει απαντηθεί απλώς παραπέμψτε με!:)

Αν υπαρχει αυτονομη θερμνση υπαρχουν ωρομετρητες που σε συνδιασμο με τα τετραγωνικα σου λενε ποσο θα πληρωσεις.Ακομα και αν δεν αναψεις πληρωσνεις ενα μικρο ποσοστο σαν παγιο για το πετρελαιο,

Για τα κατοικιδια υπαρχει νομος που επιτρεπει δυο σιγουρα κατοικιδια σε καθε σπιτι...Ισως και 3 αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Αν υπαρχει αυτονομη θερμνση υπαρχουν ωρομετρητες που σε συνδιασμο με τα τετραγωνικα σου λενε ποσο θα πληρωσεις.Ακομα και αν δεν αναψεις πληρωσνεις ενα μικρο ποσοστο σαν παγιο για το πετρελαιο,

Για τα κατοικιδια υπαρχει νομος που επιτρεπει δυο σιγουρα κατοικιδια σε καθε σπιτι...Ισως και 3 αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Ευχαριστώ πολύ:)

αν η πολυκατοικια εχει αυτονομια τοτε καθε διαμερισμα εχει δικο του ρολοι(ωρομετρο-θρρμιδομετρο).

απο εκει καθε μηνα λοιπον γινεται η χρεωση του καθε διαμερισματος.

βαση καποιου τυπου ενδεχεται ακομα και με 0 ωρες/θερμιδες να πρεπει να πληρωσεις-λεγομενο παγιο-υποχρεωτικα.

αν τωρα δεν εχει αυτονομια τοτε ολα τα πετρελαια πανε δια των χιλιοστων.για συμφωνια ωστε να μην αναψει φετος καυστηρας πρεπει να ειναι το 100%.

ζητα το καταστατικο για το αν επιτρεπεται η οχι(νομιζω ομως οτι καννενας δεν μπορει να στο απαγορεψει).

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Κάτι ακόμα..Θέλω να φέρω ένα κατοικίδιο αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας αν και δεν μου έχει αναφέρει κάτι διαφορετικό η διαχειρίστρια.

Μιας και για το καλοριφέρ πήρες απάντηση, για τα κατοικίδια επιτρέπονται 2 βάσει νόμου, ανεξάρτητα αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας το απαγορεύει.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Μιας και για το καλοριφέρ πήρες απάντηση, για τα κατοικίδια επιτρέπονται 2 βάσει νόμου, ανεξάρτητα αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας το απαγορεύει.

Μαλιστα μπορει να ειναι και διαφορετικου ειδους....Δυο γατες , δυο σκυλοι ή ενα κι ενα !!!!!!!!!!!!!!!!!

Φιλικά Γιάννης

καλά αυτό με τα ζωντανά, ελάτε να το πείτε σε οποιαδήποτε παλιά πολυκατοικία με γέρους ιδιοκτήτες και που δεν το γράφει το καταστατικό.

Θα γίνει χαμός και στο τέλος θα αναγκαστείς να αλλάξεις σπίτι.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όταν είσαι τυπικός και καθαρός, δεν συντρέχει λόγος για φασαρίες..μία μεγάλη, όμως , μερίδα φιλόζωων, θεωρεί ότι οι μή κατέχοντες κατοικίδια είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται τα πάντα...

Συντήρηση καυστήρα.

Την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής;

Amazon Fire stick 4k max

Συντήρηση καυστήρα.

Την πληρώνει ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής;

Αυτος που εκανε χρηση του καυστηρα τον περασμενο χειμωνα.

Φιλικά Γιάννης

Αυτος που εκανε χρηση του καυστηρα τον περασμενο χειμωνα.

Ξεκάθαρος :)

Amazon Fire stick 4k max

Όχι τόσο ξεκάθαρο...εάν η συντήρηση αφορά ανταλλακτικά και επισκευή που γίνονται σε σχετικώς σύντομο περιοδικό χρονικό διάστημα τότε, ναι...εάν όμως αφορά μόνιμα και σταθερά συνδεδεμένα με το σύστημα θέρμανσης ανταλλακτικά και εργασίες που αντικαθίστανται μακροπροθέσμως, τότε ουδεμία υποχρέωση έχει ο μισθωτής..

π.χ. η υποχρεωτικώς ετησία συντήρηση, η αντικατάσταση μερών με σύντομο προσδόκιμο όριο ζωής εντάσσονται στις δαπάνες του μισθωτού, αλλά η αλλαγή καυστήρος ή δεξαμενής, ή ηλεκτροβάνας ή σωληνώσεων, ή ακόμη π.χ. η αντικατάσταση συρματόσχοινων ή ηλεκτρολογικού πίνακος ανελκυστήρος, ασφαλώς και συνιστούν υποχρέωση του ιδιοκτήτου...

Όχι τόσο ξεκάθαρο...εάν η συντήρηση αφορά ανταλλακτικά και επισκευή που γίνονται σε σχετικώς σύντομο περιοδικό χρονικό διάστημα τότε, ναι...εάν όμως αφορά μόνιμα και σταθερά συνδεδεμένα με το σύστημα θέρμανσης ανταλλακτικά και εργασίες που αντικαθίστανται μακροπροθέσμως, τότε ουδεμία υποχρέωση έχει ο μισθωτής..

π.χ. η υποχρεωτικώς ετησία συντήρηση, η αντικατάσταση μερών με σύντομο προσδόκιμο όριο ζωής εντάσσονται στις δαπάνες του μισθωτού, αλλά η αλλαγή καυστήρος ή δεξαμενής, ή ηλεκτροβάνας ή σωληνώσεων, ή ακόμη π.χ. η αντικατάσταση συρματόσχοινων ή ηλεκτρολογικού πίνακος ανελκυστήρος, ασφαλώς και συνιστούν υποχρέωση του ιδιοκτήτου...

Συμφωνω..Απλα το ερωτημα ηταν για συντιρηση και οχι επισκευη καυστηρα.

Φιλικά Γιάννης

Ευχαριστώ και τους 2.

Θα τσεκάρω την ακριβή περιγραφή λοιπόν και αν χρειαστεί κάποια επεξήγηση θα το δω με τον διαχειριστή.

Amazon Fire stick 4k max

πόσοι διαχειριστές μπορούν να είναι ταυτόχρονα;;; ρωτάω γιατί στην δικια μου πολυκατοικία είναι 3 και νομίζω πως κάτι ύποπτο παίζεται

Εάν δεν υπάρχει ρητός περιορισμός στον κανονισμό της πολυκατοικίας, τόσοι όσοι εκλεγούν νομίμως από την Γενική Συνέλευση των συνιδιοκτητών..