Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ηταν η επομενη ερωτηση μου για το κοστος,με προλαβες.σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας και την βοηθεια σας:)

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Κανονικα και το εκανα εγω πηγα στην εφορια και κατεθεσα τροποποιητικο του υπαρχοντος συμφωνητικου ως προς το ποσο του ενοικιου.Ειχα μαζι μου και το παλιο που ειχα καταθεσει.

Και σε ενα απλο χαρτι να τα γραψει δεν εχει προβλημα αρκει να αναφερει ονοματα και ΑΦΜ και λογο τροποποιησης

Αν πει να σου κανει νεο συμβολαιο και το σπιτι ειναι πανω απο 50τμ θα θελει και ενργειακο ποιστοποιητικο !!!!!!!

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.logins.gr%2Faccountant%2Fforms%2Fmistosis%2F5.pdf&ei=MfiLUMG0BKri4QSo_4G4DQ&usg=AFQjCNGafmp3p7YvkROXdtGcI7yJBfkw8w

Η ιδιοκτήτρια είναι επαρχία και εγώ Αθήνα.Αν χρειάζεται να αλλάξει το συμβόλαιο δεν χρειάζεται και την υπογραφή μου; Πώς θα γίνει αυτό αν έρθει Αθήνα σε μερικούς μήνες; θα αναγκαστώ να πληρώνω κανονικό ενοίκιο μέχρι τότε;

Ή υπάρχει άλλη προσωρινή λύση;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σου αποστέλλει το μισθωτήριο υπογεγραμμένο εκ μέρους της , υπογράφεις, κρατάς ένα αντίγραφο, το στέλνεις πίσω , το θεωρεί στην ΔΟΥ της.

Σου αποστέλλει το μισθωτήριο υπογεγραμμένο εκ μέρους της , υπογράφεις, κρατάς ένα αντίγραφο, το στέλνεις πίσω , το θεωρεί στην ΔΟΥ της.

Εννοείς στο συμβόλαιο που έχουμε ήδη, ότι συμπληρώνει στο τέλος την αλλαγή στο μίσθωμα ή φτιάχνει εντελώς καινούριο;

Και επίσης, οι ημερομηνίες πόσο δεσμευτικές είναι;

Πληρώνω στην αρχή κάθε μήνα.Αν με τα ταχυρομεία κάνει 10 μέρες να λάβω την διόρθωση και να το στείλει πίσω, πρέπει να περιμένουμε πότε θα θεωρήσει το συμβόλαιο η ΔΟΥ ή μπορεί να ισχύει ως ημερομηνία νέου μισθώματος και νωρίτερα;

Amazon Fire stick 4k max

Θα γίνει νέο μισθωτήριο που στην επιτιτλίδα του θα αναγράφει : ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ και στο κείμενό του θα αναφέρει την ήδη υφισταμένη μίσθωση η οποία παρατείνεται με τους νέους όρους...

Η εκμισθώτρια έχει προθεσμία ένα μήνα να καταθέσει την παράταση στην ΔΟΥ της..οπότε κανόνισε αναλόγως τις ημερομηνίες..

ενοικιασα ενα διαμερισμα στο κεντρο με επαγγελματικο μισθωτηριο σε μια εταιρεια που τα κεντρικα της ειναι εκει κοντα και επειδη δεν χωρουσαν νοικιασαν το δικο μου για εναν διευθυντη τους.στο συμβολαιο γραφει οτι η μισθωση ειναι 5ετους διαρκειας.με τις σημερινες δυσκολες οικονομικες καταστασεις που ζουμε εγω πρεπει να το πουλησω γιατι αλλιως θα εχω προβληματα με κατασχεσεις απο εφοριες,τραπεζες κλπ η κατασταση ειναι απελπιστικη.τι μπορω(?) να κανω για να σταματησει η μισθωση?

χωρις να ειμαι και πολυ ειδικος,νομιζω αν επικαλεστεις ιδιοκατοικηση? με επιφυλαξη το λεω,ας μιλησουν οι πιο γνωστες.

Θα γίνει νέο μισθωτήριο που στην επιτιτλίδα του θα αναγράφει : ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ και στο κείμενό του θα αναφέρει την ήδη υφισταμένη μίσθωση η οποία παρατείνεται με τους νέους όρους...

Η εκμισθώτρια έχει προθεσμία ένα μήνα να καταθέσει την παράταση στην ΔΟΥ της..οπότε κανόνισε αναλόγως τις ημερομηνίες..

Οκ, ευχαριστώ!

Λογικά εξαρτάται από την ιδιοκτήτρια πόσο αυτή θα το κυνηγήσει να το κάνει γρήγορα.

Εγώ, από την στιγμή που έχω προφορικά το ΟΚ της, δίνω το επόμενο νοίκι με την νέα τιμή και ας στείλει το αναθεωρημένο συμβόλαιο όποτε μπορέσει.

Amazon Fire stick 4k max

Μπορείς να καταγγείλεις την μισθωση για ιδιόχρηση ή ιδιοκατοίκηση υπέρ σου ή υπέρ τέκνων ή συζύγου, αλλά : χρειάζεται πάροδος 3ετίας από την μίσθωση, αποζημίωση ύψους από 16-30 μισθώματα (για ιδιοκατοίκηση είναι το ήμισυ τούτων), άσκηση επί 30 μήνες επαγγέλματος στο μίσθιο, ανυπαρξία ετέρου ακινήτου κενού που να καλύπτει τις επαγγελματικές σου ανάγκες...οπόταν κρίνεται ασύμφορη μάλλον μία τέτοια λύση...

Κατά τα λοιπά, ο νέος αγοραστής, υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της υφισταμένης μισθώσεως, εφ' όσον το μισθωτήριο φέρει βεβαία χρονολογία (ως τέτοιο θεωρείται και το κατατεθέν στην αρμοδία ΔΟΥ) και είναι υπόχρεως να σεβασθεί την μίσθωση...

Μπορείς, βεβαίως, κάθε φορά που υπάρχει έστω και μία μικρή καθυστέρηση στην καταβολή του μισθώματος, να το μεθοδεύσεις ως επανειλλημένη δυστροπία και να προβείς σε έξωση...

Μπορείς να καταγγείλεις την μισθωση για ιδιόχρηση ή ιδιοκατοίκηση υπέρ σου ή υπέρ τέκνων ή συζύγου, αλλά : χρειάζεται πάροδος 3ετίας από την μίσθωση, αποζημίωση ύψους από 16-30 μισθώματα (για ιδιοκατοίκηση είναι το ήμισυ τούτων), άσκηση επί 30 μήνες επαγγέλματος στο μίσθιο, ανυπαρξία ετέρου ακινήτου κενού που να καλύπτει τις επαγγελματικές σου ανάγκες...οπόταν κρίνεται ασύμφορη μάλλον μία τέτοια λύση...

Κατά τα λοιπά, ο νέος αγοραστής, υπεισέρχεται στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της υφισταμένης μισθώσεως, εφ' όσον το μισθωτήριο φέρει βεβαία χρονολογία (ως τέτοιο θεωρείται και το κατατεθέν στην αρμοδία ΔΟΥ) και είναι υπόχρεως να σεβασθεί την μίσθωση...

Μπορείς, βεβαίως, κάθε φορά που υπάρχει έστω και μία μικρή καθυστέρηση στην καταβολή του μισθώματος, να το μεθοδεύσεις ως επανειλλημένη δυστροπία και να προβείς σε έξωση...

σε ευχαριστω για την απαντηση.δυστυχως και μεσα στην κριση περσι το ενοικιασα στον καλυτερο πιθανως ενοικιαστη που θα μπορουσε να μου τυχει.φαντασου οτι μου εχουν ηδη πληρωσει το χαρατσι το περσινο και την πρωτη δοση του φετινου και εγω τους τα δινω με δοσεις!δεν τα κρατανε απο το ενοικιο!ειναι πολυ καλη περιπτωση για μενα αλλα τωρα καιγομαι!δεν ξερω τι να κανω!

Edited by ilka71

Επειδή ο υποψήφιος αγοραστής είναι δικηγόρος η μόνη προϋπόθεση που δεν θα υπάρχει είναι η παρέλευση της τριετίας από την έναρξη του μίσθιο. 13 μήνες έχουν περάσει μόνο. Αυτό παρακαμπτεται καπως?

Δεν κατάλαβα τι εννοείς...εάν δεν ασκήσεις πραγματικώς ιδιόχρηση ή ιδιοκατοίκηση και πωλήσεις το ακίνητο, υποχρεούσαι ενδεχομένως και σε επιπλέον αποζημίωση και επανεγκατάσταση του μισθωτή...

Δεν κατάλαβα τι εννοείς...εάν δεν ασκήσεις πραγματικώς ιδιόχρηση ή ιδιοκατοίκηση και πωλήσεις το ακίνητο, υποχρεούσαι ενδεχομένως και σε επιπλέον αποζημίωση και επανεγκατάσταση του μισθωτή...
οχι μου ειπε ο υποψηφιος αγοραστης να του το πουλησω και να τους διωξει αυτος αφου θα ασκησει ιδιοχρηση στο εν λογω ακινητο.αλλα η 3ετια που ειπες δεν εχει παρελθει.τα μισθωματα "ποινης" τι να κανουμε θα τα πληρωσω.

Εάν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας (μάλλον απίθανο) θα πρέπει να αναρωτηθείς τα εξείς :

Ο μισθωμένος χώρος είναι εκ κατασκευής διαμέρισμα ή επαγγελματική στέγη...;

Πληρούνται οι προπϋποθέσεις σχετικώς με την καταλληλότητα του κτιρίου κατά τον νόμο ( http://neodynamiko.gr/forum/index.php?topic=29.0 )...;

Εάν όχι, απευθυνθείτε στην κατά τόπον Διευθύνση και Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας..

ο μισθωμένος χώρος εκ κατασκευής ήταν διαμερίσματα. Αν το άλλαξε στην πορεία, δεν μπορώ να το ξέρω. Και όπου έχω ρωτήσει π.χ. στην πολεοδομία, έχω φάει πόρτα.

Εν τω μεταξύ, η οικοπεδούχος στα κοινόχρηστα φαίνεται ότι έχει 5 διαμερίσματα, ενώ τα 2 τα έχει ενώσει μεταξύ τους, γκρεμίζοντας τοίχους (το σημερινό φροντιστήριο).

Έχω πάει στην δευτεροβάθμεια κι εκεί μου είπαν ότι έχει κανει μεταφορά αδείας με την άδεια του 2002, το οποίο στεγαζόταν σε άλλο τετράγωνο της περιοχής. μπορεί να υπάρξει καμια βοήθεια?? Γιατί έχουμε φτασει στα ορια μας.. Δεν μπορούμε να φύγουμε και απο το σπίτι μας, γιατί είναι δικό μας.. Δεν θα φύγουμε κι εμείς για να μείνει αυτή να κάνει Ο,ΤΙ θέλει.. Ευχαριστώ πολύ.

Έχουμε αναθέσει τα κοινόχρηστα σε γραφείο διαχείρησης εδώ και 5 χρόνια. Το παράπονο πολλών ενοίκων είναι ότι κάθε φορά που πρέπει να γίνει κάτι στην οικοδομή π.χ. καθαρισμός βόθρου ή βάψιμο, δεν γίνεται συνέλευση για να μαζευτούν υπογραφές.

Μαζεύονται μόνο υπογραφές από την οικοπεδούχο με τα 5 διαμερίσματα (που έχω προαναφέρει) και 2 ακόμη άτομα της εμπιστοσύνης της. Πολλές φορές έχουμε κάνει μαζί με άλλους ενοίκους φασαρία με την διαχείρηση, αλλά αυτή μας λέει ότι δεν χρειάζεται να μαζευτούν πολλές υπογραφές, γιατί η κυρία μαζί με τους άλλους 2 έχει το μεγαλύτερο ποσοστό 51%.. Και όποιος δεν πληρώνει κοινόχρηστα, απειλείται ακόμη και με δικαστικά έξοδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η διαχείρηση δεν είναι παράνομη που δεν κάνει συνελεύσεις? (επειδή στην οικοδομή είμαι η μοναδική που έχω Η/Υ, διότι οι αλλοι είναι κάποιας ηλικίας, σας γράφω και εκ μέρους αυτών). Σας ευχαριστώ και πάλι

Εάν δεν υπάρχει καν/σμος πολυκ. που να προβλέπει Γ.Σ. οι αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία του 50% +1, αλλά μόνον για δαπάνες αναγκαίες...όχι για επωφελείς, ούτε για πολυτελείς..

ο μισθωμένος χώρος εκ κατασκευής ήταν διαμερίσματα. Αν το άλλαξε στην πορεία, δεν μπορώ να το ξέρω. Και όπου έχω ρωτήσει π.χ. στην πολεοδομία, έχω φάει πόρτα.

Εν τω μεταξύ, η οικοπεδούχος στα κοινόχρηστα φαίνεται ότι έχει 5 διαμερίσματα, ενώ τα 2 τα έχει ενώσει μεταξύ τους, γκρεμίζοντας τοίχους (το σημερινό φροντιστήριο).

Έχω πάει στην δευτεροβάθμεια κι εκεί μου είπαν ότι έχει κανει μεταφορά αδείας με την άδεια του 2002, το οποίο στεγαζόταν σε άλλο τετράγωνο της περιοχής. μπορεί να υπάρξει καμια βοήθεια?? Γιατί έχουμε φτασει στα ορια μας.. Δεν μπορούμε να φύγουμε και απο το σπίτι μας, γιατί είναι δικό μας.. Δεν θα φύγουμε κι εμείς για να μείνει αυτή να κάνει Ο,ΤΙ θέλει.. Ευχαριστώ πολύ.

To γκρεμισμα τοιχων,απαγορευεται απο την πολεοδομια,αν δεν εχει γινει μελετη και πιθανη υποστηριξη απο κοιλοδοκους.

Πηγαινεις λοιπον στην πολεοδομια,και κανεις καταγγελια για το συμβαν αυτο,και αστην να καθαρισει μετα με αυτους.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση (δεν ξέρω αν έχει γίνει):

Η λειτουργία του καυστήρα τους χειμερινούς μήνες (συνήθως είναι 1/11 με 15/4, ανάλογα το τι λέει το καταστατικό) είναι υποχρεωτική βάσει νόμου ή κανονισμού;

Δηλαδή σε κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση, αν η πλειοψηφία (χιλιοστών) αποφασίσει ότι δεν θέλει τη λειτουργία του καυστήρα (για λόγους οικονομικούς προφανώς) μπορεί να το "επιβάλλει"; Θέλει απόλυτη πλειοψηφία (50+1) ή παμψηφεί;

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Η λειτουργία πραγματοποιείται όπως προβλέπει ο κανονισμός και δεν μπορεί να αποτραπεί ούτε με πλειοψηφική απόφαση της Γ.Σ.

Ενδεχομένως, όμως, να δύναται να αλλαχθεί ο κανονισμός ως προς το σημείο της υποχρεωτικότητος της κεντρικής θερμάνσεως, εφ' όσον προβλέπεται η αλλαγή αυτή με κάποια πλειοψηφεία και όχι με ομόφωνη απόφαση όπως ορίζει ο νόμος..σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει η αλλαγή του κανονισμού να γίνει με απόφαση της Γ.Σ., εν συνεχεία συμβολαιογραφικώς και με μεταγραφή του συμβολαίου στο Υποθ/κείο ή καταχώρηση στο οικέιο Κτηματολογικό γραφείο..

ΟΜΩΣ : υπάρχει μία εξαίρεση...δεν θα πρέπει η αλλαγή αυτή (έστω και συμβολαιογραφικώς) να συνιστά χειροτέρευση των δικαιωμάτων συνιδιοκτήτη(κατά κανόνα μεταβολή χιλιοστών διαμερίσματος, ψήφων ή συμμετοχής σε δαπάνες)...το εάν , λοιπόν η αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση συνιστά κάτι τέτοιο, δεν μπορώ να το απαντήσω με κατηγορηματικότητα...από εκεί και πέρα τον λόγο έχει η δικαστική απόφαση...

Να κάνω και εγώ μια ερώτηση (δεν ξέρω αν έχει γίνει):

Η λειτουργία του καυστήρα τους χειμερινούς μήνες (συνήθως είναι 1/11 με 15/4, ανάλογα το τι λέει το καταστατικό) είναι υποχρεωτική βάσει νόμου ή κανονισμού;

Δηλαδή σε κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση, αν η πλειοψηφία (χιλιοστών) αποφασίσει ότι δεν θέλει τη λειτουργία του καυστήρα (για λόγους οικονομικούς προφανώς) μπορεί να το "επιβάλλει"; Θέλει απόλυτη πλειοψηφία (50+1) ή παμψηφεί;

.

Καποτε,εγινε μια μαχη,και ο Στρατος,εχασε.Τοτε ο Αρχιστράτηγος,καλεσε το Διοικητη του Σωματος που πολεμησε ,και εχασε,και τον ρωτησε για την αιτια της ητας.

Τοτε αυτος,του απαντησε.

Χασαμε για 42 λογους,πρωτον,λογω ελλειψεως πυριτιδος,δευτερον,...

Σιγα,σιγα,του απαντα ο αρχηγος,αφου δεν ειχατε πυριτιδα,τι να μου πεις αλλους λογους;

Ετσι κι εδω.Απο τη στιγμη,που δεν εχουν να πληρωσουν καποιοι,πως ειναι δυνατον,να τους υποχρεωσεις εσυ,να κανουν αυτο ή εκεινο;

Ακομη και να ειναι νομιμη η έγκλησή σου.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

εχω μια ερωτηση ακομα.

στο διαμερισμα που σας ανεφερα πιο πανω της συγγενης μου το οποιο υπενθυμιζοντας ειναι ανοικιαστο για 5 μηνες πληρωνει κανονικα τα κοινοχρηστα.υπαρχει καποια εκπτωση σαυτες τις περιπτωσεις απο τον νομο ?.στον κανονισμο δεν ξερω αλλα δεν νομιζω.στον νομο ομως?

.

Καποτε,εγινε μια μαχη,και ο Στρατος,εχασε.Τοτε ο Αρχιστράτηγος,καλεσε το Διοικητη του Σωματος που πολεμησε ,και εχασε,και τον ρωτησε για την αιτια της ητας.

Τοτε αυτος,του απαντησε.

Χασαμε για 42 λογους,πρωτον,λογω ελλειψεως πυριτιδος,δευτερον,...

Σιγα,σιγα,του απαντα ο αρχηγος,αφου δεν ειχατε πυριτιδα,τι να μου πεις αλλους λογους;

Ετσι κι εδω.Απο τη στιγμη,που δεν εχουν να πληρωσουν καποιοι,πως ειναι δυνατον,να τους υποχρεωσεις εσυ,να κανουν αυτο ή εκεινο;

Ακομη και να ειναι νομιμη η έγκλησή σου.

Πρώτον αγαπητέ φίλε είμαι από αυτούς που δεν τον νοιάζει η θέρμανση. Σπάνια κρυώνω στο σπίτι και όταν κρυώνω ή έχω κόσμο ανοίγω το κλιματιστικό.

Δεύτερον μένος μόνος μου και σε σπίτι 100τμ δεν με συμφέρει το καλοριφέρ.

Και τρίτον ακόμη και να μην είχα να πληρώσω δεν μπορώ να "κλείσω" τον καυστήρα. Η λειτουργία του καυστήρα είναι υποχρεωτική.

Με άλλο λόγια κατανοώ και αυτόν που θέλει θέρμανση (και δικαιούται) και αυτόν που δεν έχει να πληρώσει.

Γι αυτό πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Πρώτον αγαπητέ φίλε είμαι από αυτούς που δεν τον νοιάζει η θέρμανση. Σπάνια κρυώνω στο σπίτι και όταν κρυώνω ή έχω κόσμο ανοίγω το κλιματιστικό.

Δεύτερον μένος μόνος μου και σε σπίτι 100τμ δεν με συμφέρει το καλοριφέρ.

Και τρίτον ακόμη και να μην είχα να πληρώσω δεν μπορώ να "κλείσω" τον καυστήρα. Η λειτουργία του καυστήρα είναι υποχρεωτική.

Με άλλο λόγια κατανοώ και αυτόν που θέλει θέρμανση (και δικαιούται) και αυτόν που δεν έχει να πληρώσει.

Γι αυτό πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή.

ετσι οπως τα φιντανια μας εχουν κανει την χρεωση στην αυτονομια ,ποια χρηση τομη να βρεθει.

Αν ο αλλος δεν εχει να πληρωσει τι θα κανεις?θα το βαζεις απο την τσεπη σου?για ποσο?θα πας και δικαστικος? :lol: ποτε?

Και εγω δεν θα αναψω φετος,γνωριζοντας βεβαια οτι εστω και ενας να αναβε θα πληρωνα το τιμημα.

Απο εκει και περα τι να πω,μου φαινεται τσαμπα το συζηταμε,εκτος και αν γινει αυτονομια,αναβω πληρωνω δηλαδη.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος