Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

7 minutes ago, Gv2008 said:

Μα δε χρειάζεται σήμα το 112 θεωρητικά 

Πως δεν χρειάζεται.

Πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα δίκτυο σημα. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το δικό σου. 

Εγώ πάντως θα πω ξανά ότι θα έπρεπε να ανοίξουν τα δίκτυα. Να κάνουν συμφωνίες περιαγωγής και να μπαίνουν οι πληγέντες στο δικτυο που δουλεύει εκείνη τη στιγμή. Είναι πολυ απλό και εύκολο  

Εχω ζήσει αμετρητους δυνατους και φονικούς σεισμούς στην πόλη του Μεξικου όπου τα δίκτυα άνοιγαν την ίδια μερα και έμπαινες σε οποίο ήταν λειτουργικό. Το 2017 που χτύπησαν δυο σεισμοί των 8 ρίχτερ μέσα σε 10 μερες αυτό έσωσε ΠΑΡΑ πολυ κοσμο

Μιας και συζητάμε για τις εταιρίες κινητής και το πώς αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες, ας γράψω κι εγώ την εμπειρία μου με το Daniel, από τα Καλά Νερά, Ν. Πηλίου.

Η Cosmote έπεσε ενώ είχε ακόμα ρεύμα, πιθανόν λόγω καψίματος οπτικής ίνας. Έπεσαν όλες οι γύρω κεραίες μαζί (Καλά Νερά, Κορώπη κ.α.). Έτσι δεν είχε ούτε 2G για κλήσεις. Δίκτυο μη διαθέσιμο.

Οι συνεργάτιδες πάλι έχουν μια κεραία στις Μηλιές που οριακά καλύπτει την περιοχή, κυρίως με 2G, όμως υπάρχουν κάποια σημεία που πιάνει οριακό 4G. Αυτή η κεραία δεν έκλεισε ποτέ. Λειτουργούσε κανονικά το 4G, έβγαζε κλήσεις, όλα καλά.

Μου έκανε εντύπωση ότι έπεσε η Cosmote και λειτουργούσαν οι άλλες 2, περίμενα το αντίθετο. Η βλάβη της Cosmote πήρε περίπου 1 εβδομάδα να επιλυθεί.

Γιατί σου έκανε εντύπωση;

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

και η κοσμοτε τα ιδια σκ@τα με τις άλλες είναι.. επειδή βλέπουμε παραπάνω mbps δεν σημαίνει κάτι..

1 hour ago, panos.k2 said:

Πως δεν χρειάζεται.

Πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα δίκτυο σημα. Ακόμα κι αν αυτό δεν είναι το δικό σου. 

Εγώ πάντως θα πω ξανά ότι θα έπρεπε να ανοίξουν τα δίκτυα. Να κάνουν συμφωνίες περιαγωγής και να μπαίνουν οι πληγέντες στο δικτυο που δουλεύει εκείνη τη στιγμή. Είναι πολυ απλό και εύκολο  

Εχω ζήσει αμετρητους δυνατους και φονικούς σεισμούς στην πόλη του Μεξικου όπου τα δίκτυα άνοιγαν την ίδια μερα και έμπαινες σε οποίο ήταν λειτουργικό. Το 2017 που χτύπησαν δυο σεισμοί των 8 ρίχτερ μέσα σε 10 μερες αυτό έσωσε ΠΑΡΑ πολυ κοσμο

Μα εαν ο σκοπος ειναι να σωθείς, ήδη με το 112 καλυπτεσαι. Δεν χρειαζεται εσωτερική περιαγωγή για αυτο. 

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Σε περιπτώσεις σαν αυτή, κλησεις εκτακτου ανάγκης ειναι η απόλυτη προτεραιότητα , εξυπηρετούμενες απο οποιοδήποτε δίκτυο παραμένει λειτουργικό. 

Εαν ανοιξεις εσωτερική περιαγωγη , πιθανότητες ειναι οτι το δικτυο που παραμένει "'οριθιο" , δεν θα αντέξει την αυξημένη κίνηση.   

Αν πχ, σε μια περιοχη, σταματησουν οι κερταιες της VF + COTE , και εχεις μονο NOVA που ήδη υπολειτουργεί (πχ, με καποιο backup backhaul ) , τι θα πάθει η κεραία της NOVA οταν κληθει να σηκώσει  x4-x5 τον φόρτο ? ολη τη κινηση COTE+VF+Nova ? 

Σε τέτοιες συνθήκες, αυξάνονται η όχι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα , δυσχαιρένοντας ακόμα και εξυπηρέτησης κλήσεων 112? 

Edited by H2SO4

9 minutes ago, p_k said:

Γιατί σου έκανε εντύπωση;

Οι συνεργάτιδες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν περισσότερες μικροκυματικής ζεύξεις, που είχα την εντύπωση ότι ήταν πιο ευαίσθητες στις καιρικές συνθήκες.

Η κεραία της Cosmote ήταν σε Α/Κ του ΟΤΕ οπότε είχε οπτικές ίνες, που τελικά αποδείχθηκαν πιο εύθραυστες. Αναρωτιέμαι τι έγινε και κατέρρευσε τόσο εύκολα. Εφεδρικές οπτικές ή μικροκυματικά δεν έχουν;

5 minutes ago, marios239 said:

Οι συνεργάτιδες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν περισσότερες μικροκυματικής ζεύξεις, που είχα την εντύπωση ότι ήταν πιο ευαίσθητες στις καιρικές συνθήκες.

Η κεραία της Cosmote ήταν σε Α/Κ του ΟΤΕ οπότε είχε οπτικές ίνες, που τελικά αποδείχθηκαν πιο εύθραυστες. Αναρωτιέμαι τι έγινε και κατέρρευσε τόσο εύκολα. Εφεδρικές οπτικές ή μικροκυματικά δεν έχουν;

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που απέδειξε ότι τα μικροκυματικά είναι πιο αξιόπιστα από τις οπτικές ίνες. Ο οπτικός δακτύλιος στο Πήλιο κόπηκε σε πολλαπλά σημεία. Και εμένα μου έκανε εντύπωση αλλά με αυτά που βλέπω πλέον φυσιολογικό μου φαίνεται...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 ώρα πριν, Gv2008 said:

Αν έχεις WiFi δεν θέλει σήμα ,αν όχι θέλει σήμα κινητής 4G/5G για να έρθει, γιαυτό λέγεται εκπομπή κυψέλης,ασύρματες ειδοποιήσεις. 

46 minutes ago, marios239 said:

Μου έκανε εντύπωση ότι έπεσε η Cosmote και λειτουργούσαν οι άλλες 2, περίμενα το αντίθετο. Η βλάβη της Cosmote πήρε περίπου 1 εβδομάδα να επιλυθεί.

Δεν νομίζω σου κάνει εντύπωση, λογικό είναι αφού η Cosmote χρησιμοποιεί περισσότερο ινα στις κεραίες ενώ οι άλλες μικροκυματικά τα οποία είναι πιο αξιόπιστα. 

Καλό θα ήταν να έχουν και τα 2 όταν δεν είναι διαθέσιμη η ινα να ανοίγουν τα μικροκυματικά ή και τα 2 αν γίνεται. 

1 hour ago, elkons said:

Αν έχεις WiFi δεν θέλει σήμα ,αν όχι θέλει σήμα κινητής 4G/5G για να έρθει, γιαυτό λέγεται εκπομπή κυψέλης,ασύρματες ειδοποιήσεις. 

Με WIFI cell broadcast? Είσαι σίγουρος για αυτο που γράφεις?  

3 ώρες πριν, Gv2008 said:

Είναι cell broadcast, χρειάζεται να λαμβάνεις σήμα από κάποιον. Όχι αναγκαστικά τον δικό σου Carrier, ούτε να είναι ενεργή η κάρτα σου. Αλλά πρέπει να μπορείς να λάβεις το broadcast.

2 ώρες πριν, H2SO4 said:

Μα εαν ο σκοπος ειναι να σωθείς, ήδη με το 112 καλυπτεσαι. Δεν χρειαζεται εσωτερική περιαγωγή για αυτο. 

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Σε περιπτώσεις σαν αυτή, κλησεις εκτακτου ανάγκης ειναι η απόλυτη προτεραιότητα , εξυπηρετούμενες απο οποιοδήποτε δίκτυο παραμένει λειτουργικό. 

Εαν ανοιξεις εσωτερική περιαγωγη , πιθανότητες ειναι οτι το δικτυο που παραμένει "'οριθιο" , δεν θα αντέξει την αυξημένη κίνηση.   

Αν πχ, σε μια περιοχη, σταματησουν οι κερταιες της VF + COTE , και εχεις μονο NOVA που ήδη υπολειτουργεί (πχ, με καποιο backup backhaul ) , τι θα πάθει η κεραία της NOVA οταν κληθει να σηκώσει  x4-x5 τον φόρτο ? ολη τη κινηση COTE+VF+Nova ? 

Σε τέτοιες συνθήκες, αυξάνονται η όχι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα , δυσχαιρένοντας ακόμα και εξυπηρέτησης κλήσεων 112? 

Το ίδιο πράγμα λέμε, απλά λέω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο με εσωτερικη περιαγωγη σε αλλα δίκτυα έστω και μόνο για κλήσεις. Γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις δεν παίρνεις τηλέφωνο μόνο το 112.  
Και δεν θεωρω ότι με το VoLTE που χρησιμοποιείται απ όλους πια, τίθεται θέμα εξυπηρέτησης του 112

Η Telcel πάντως το 2017 στον φονικότατο σεισμό στην Πόλη του Μεξικου δεν κατάλαβε χριστό και επικρατούσε το απόλυτο χαος. Κλησεις εβγαζες παντου 

Edited by panos.k2

32 minutes ago, Notus said:

Με WIFI cell broadcast? Είσαι σίγουρος για αυτο που γράφεις?  

Όχι 100% απλά είχα ένα κινητό στο τραπέζι χωρίς σιμ μόνο με wifi και ήρθε μήνυμα,τώρα δεν ξέρω .

6 minutes ago, elkons said:

Όχι 100% απλά είχα ένα κινητό στο τραπέζι χωρίς σιμ μόνο με wifi και ήρθε μήνυμα,τώρα δεν ξέρω .

το 112 μπορείς να το καλέσεις και χωρίς sim και να σου έρθουν και τα broadcast,μόνο μέσω radio. 

14 minutes ago, elkons said:

Ήταν ανοιχτό το modem και παρακολουθούσε το broadcast κανάλι κάποιου παρόχου χωρίς να έχει έχει συνδεθεί 

1 ώρα πριν, panos.k2 said:

Και δεν θεωρω ότι με το VoLTE που χρησιμοποιείται απ όλους πια, τίθεται θέμα εξυπηρέτησης του 112

κλήσεις 112 δεν υποστηρίζονται αυτοματα μέσω VoLTE . Πρέπει να υποστηρίζεται και απο τους παρόχους κινητής.

Μπορείς να δεις , εαν καλέσεις 112 , εαν γυρίσει σε CS/2G  ή οχι. 

13 minutes ago, elkons said:

Γενναιόδωρο που έδωσαν απεριόριστα 

Screenshot_20240813_172103_Instagram.thumb.jpg.5cea78c141f4b93b0c8f3421b916afcf.jpg

Μπράβο τους 

4 minutes ago, aektzhs 1 said:

Το τροποποίησαν μέχρι χτες ήταν 15 GB και 1500 λεπτά 

Λες να έγιναν τότε τα λεπτά ομιλίας 3.000 αν έγινε αποστολή εκ νέου 😅

Λες να μας διαβάζει η Cosmote, το σχόλιο του p_k χτες που μας είπε η Nova έδωσε 250GB😅

Edited by elkons

Συγχαρητήρια στην Cosmote για την κίνηση αυτή.

Έτσι μάλιστα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

5 minutes ago, p_k said:

Συγχαρητήρια στην Cosmote για την κίνηση αυτή.

Έτσι μάλιστα.

Και η νόβα θα το κάνει πιστεύω βλέπουν τα σοσιαλ μεταξύ τους 

Παραλία Σκουτάρι Μάνης Ν78 🙂

Screenshot_20240813_183246_Speedtest.thumb.jpg.504b24722d42179e1167c45ecc05f967.jpg

Screenshot_20240813_183526_NetMonster.thumb.jpg.c991d714901771c3292e60e0d0324884.jpg

Ξαφνικά από τ μπαλκόνι που χα κάτι kbps ανέβηκε η ταχύτητα στη Cosmote και χάρηκα. Είναι πολύ ώρα έτσι. 

Screenshot_20240813_203657_Speedtest.thumb.jpg.ec0f57e77e53f7e0cf9e2a2a6a46889e.jpg

Screenshot_20240813_204007_NetMonster.thumb.jpg.35d5722b8a12b7a3cab513d905997de8.jpg

Vf τα ιδια εκτός και EDGE,Nova παλι σημεία Ε και 4G αλλά με Error speedtest. Οι κλήσεις στη vf κολλάνε υπερβολικά, στις άλλες 2 πολύ καλά HD κιόλας με κανονικό VoLTE .

Edited by elkons

5 ώρες πριν, elkons said:

Και η νόβα θα το κάνει πιστεύω βλέπουν τα σοσιαλ μεταξύ τους 

Παραλία Σκουτάρι Μάνης Ν78 🙂

Screenshot_20240813_183246_Speedtest.thumb.jpg.504b24722d42179e1167c45ecc05f967.jpg

Screenshot_20240813_183526_NetMonster.thumb.jpg.c991d714901771c3292e60e0d0324884.jpg

Ξαφνικά από τ μπαλκόνι που χα κάτι kbps ανέβηκε η ταχύτητα στη Cosmote και χάρηκα. Είναι πολύ ώρα έτσι. 

Screenshot_20240813_203657_Speedtest.thumb.jpg.ec0f57e77e53f7e0cf9e2a2a6a46889e.jpg

Screenshot_20240813_204007_NetMonster.thumb.jpg.35d5722b8a12b7a3cab513d905997de8.jpg

Vf τα ιδια εκτός και EDGE,Nova παλι σημεία Ε και 4G αλλά με Error speedtest. Οι κλήσεις στη vf κολλάνε υπερβολικά, στις άλλες 2 πολύ καλά HD κιόλας με κανονικό VoLTE .

Μπορεί και να εισαι οριακά μεταξύ 2 sector 

Η Vodafone (TR) στην Τουρκία είναι 3ο δίκτυο. Έχω σχεδόν παντού σήμα μεν, έστω οριακό, αλλά σε σχέση με τις άλλες 2 είναι για τα μπάζα. Στην πόλη Göreme της Καππαδοκίας (με τα αερόστατα), πάνω στους λόφους που είναι μουσεία και εκκλησίες, βγήκε εκτός δικτύου και συνδέθηκε με Turkcell (την Cosmote της Τουρκίας)... 

Screenshot_2024-08-14-10-47-52-490_cz.mroczis.netmonster.jpg

Υ.Γ. Έχω αγοράσει ένα πακέτο από το ελληνικό VF CU και έχω 80 λεπτά προς όλους (Τουρκία και Ελλάδα) και 2,5GB. Επειδή δεν θα με φτάσουν για 8 μέρες, αγόρασα μία τοπική SIM από την Turk Telekom (25GB + 750 mins) με 22€, επειδή είμαι τουρίστας... Αλλά αξίζει, μιας και το Wi-Fi στα ξενοδοχεία μας είναι χάλια. 

Edited by MitsosDaBest13

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/120649_pos-katatassontai-oi-parohoi-stis-tahytites-syndeseon-sto-diktyo-kinitis

Εντομεταξυ αναφέρουν τον 3ο πάροχο ποιος είναι και μου κάνει εντύπωση.

Από πότε είχε συνεργασία η ΕΕΤΤ με την Ookla ?

1 hour ago, MitsosDaBest13 said:

Η Vodafone (TR) στην Τουρκία είναι 3ο δίκτυο. Έχω σχεδόν παντού σήμα μεν, έστω οριακό, αλλά σε σχέση με τις άλλες 2 είναι για τα μπάζα. Στην πόλη Göreme της Καππαδοκίας (με τα αερόστατα), πάνω στους λόφους που είναι μουσεία και εκκλησίες, βγήκε εκτός δικτύου και συνδέθηκε με Turkcell (την Cosmote της Τουρκίας)... 

Screenshot_2024-08-14-10-47-52-490_cz.mroczis.netmonster.jpg

Υ.Γ. Έχω αγοράσει ένα πακέτο από το ελληνικό VF CU και έχω 80 λεπτά προς όλους (Τουρκία και Ελλάδα) και 2,5GB. Επειδή δεν θα με φτάσουν για 8 μέρες, αγόρασα μία τοπική SIM από την Turk Telekom (25GB + 750 mins) με 22€, επειδή είμαι τουρίστας... Αλλά αξίζει, μιας και το Wi-Fi στα ξενοδοχεία μας είναι χάλια. 

Η Vf TR είναι τραγικά ανεπαρκής ακόμα και μέσα στις πόλεις. Από τη Vf αν θέλεις μπορείς να μπεις σε Turkcell και να παίζεις με Turk Telekom και Turkcell αντί για Turk Telekom και Vf TR. Όπως και να έχει, να περάσεις καλά. Τα έχω γυρίσει αυτά τα μέρη όσο εμένα στην γείτονα και είναι καταπληκτικά