Jump to content

Wind - Σταθερή τηλεφωνία και internet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα. Διαμένω στην περιοχή της Γούβας στο Παγκράτι, όρια με Υμμητό. Είμαι ήδη συνδρομητής στην Wind με ADSL24 αλλά επειδή το AK είναι μακρυά (ΑΚ Παγκρατίου), η εξασθένιση της γραμμής είναι μεγάλη και με το ζόρι πιάνω 8Mbit. Έκανα έλεγχο διαθεσιμότητας στην ιστοσελίδα της Wind και υπάρχει διαθεσιμότητα τόσο για VDSL 50 όσο και για Wind Fiber 100.

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Υπάρχει περίπτωση, όσον αφορά τη σύνδεση VDSL, η παροχή να είναι από το Αστικό Κέντρο και όχι από ΚΑΦΑΟ (Καμπίνα;)

Ξέρει κανείς αν η περιοχή έχει ιδιόκτητα Καφάο της Wind ή δίνει από του OTE;

Xiaomi Redmi Note 8 64GB ROM/4GB RAM

Καλησπέρα. Διαμένω στην περιοχή της Γούβας στο Παγκράτι, όρια με Υμμητό. Είμαι ήδη συνδρομητής στην Wind με ADSL24 αλλά επειδή το AK είναι μακρυά (ΑΚ Παγκρατίου), η εξασθένιση της γραμμής είναι μεγάλη και με το ζόρι πιάνω 8Mbit. Έκανα έλεγχο διαθεσιμότητας στην ιστοσελίδα της Wind και υπάρχει διαθεσιμότητα τόσο για VDSL 50 όσο και για Wind Fiber 100.

Η ερώτησή μου είναι η εξής. Υπάρχει περίπτωση, όσον αφορά τη σύνδεση VDSL, η παροχή να είναι από το Αστικό Κέντρο και όχι από ΚΑΦΑΟ (Καμπίνα;)

Ξέρει κανείς αν η περιοχή έχει ιδιόκτητα Καφάο της Wind ή δίνει από του OTE;

Είναι σίγουρα από καμπίνα και θα τα πιάνεις όλα κατά 99%

Μονο ο ΟΤΕ δίνει VDSL από ΑΚ κέντρο απο όσο γνωρίζω και αυτό μέχρι 50 μόνο. Εκτός αν μένεις στα 5 μετρα από το ΑΚ και μπορείς να πιάσεις 100..

Τηλεφωνουμε στο 13700
Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

Έχω ένα σταθερό νούμερο προς το παρόν στον ΟΤΕ το οποίο δουλέυει μόνο εκτροπή στο κινητό μου (συμβόλαιο WIND).

Λέω να μεταφέρω και αυτό το σταθερό στην wind. Εκτός από το "Double Play Basic Internet & Σταθερό" με 20ευρώ το μήνα, υπάρχει κάποιο άλλο πρόγραμμα χωρίς ίντερνετ;

οχι απ'οτι φαινεται.Τα προγραμματα με σκετο σταθερο (wind telephony) ,δεν δινονται τουλαχιστον απο την ιστοσελιδα πλεον.Η πιο φτηνη επιλογη φαινεται αυτη που λες,με 19,5 για online αιτηση.Το οποιο με τα 1500' προς κινητα wind ειναι η καλυτερη λυση για τη χρηση που θες. Ρωτα σε καποιο καταστημα μηπως τυχον δινουν το προγραμμα με σκετη τηλεφωνια απο εκει,αν και δεν το νομιζω.Αλλωστε και να το δινουν κατω 18 ευρω δεν θα πηγαινει λογικα,οποτε παλι στα ιδια εισαι σχεδον.

Καλησπέρα και καλό μήνα. 27 Νοεμβρίου έληξε το συμβόλαιο μου στην wind με το οποίο είχα adsl 24αρα, 300 λεπτα προς κινητα και 2 κινητά (ένα καρτοσυμβόλαιο και ένα f2g) και το ανανέωσα σε Ηοmε Double Play 50 Plus. Έχει 2 μέρες που μου στείλαν sms οτι η ενεργοποίηση θα γίνει 7 Δεκεμβρίου. Tην ίδια μέρα μου ήρθε ο εξοπλισμός (Technicolor TG788v v3) και τα τηλέφωνα (σταθερά) σταμάτισαν να λειτουργούν, δηλαδή σηκώνοντάς τά δεν ακούγεται απολύτως τίποτα και άμα καλέσω στον αριθμό αυτόν απο άλλον αριθμό χτυπαέι σαν μην το σηκώνουν αλλά η συσκευή (σταθερή) δεν χτυπάει οτι με καλούν. Τους πήρα τηλέφωνα και μου είπαν οτι δεν έχω τηλέφωνο επειδή η γραμμή μου είναι σε κατάσταση αναμονής ενεργοποίησης :mad:. Πως γίνεται να μου έκοψαν το σταθερό και να έχω ιντερνετ κανονικα? Επίσης θα με χρεώσουν για την μία βδομάδα χωρίς σταθερό?

Σε ποια περιοχή είσαι? Για κοίτα εδώ

Μήπως η τηλεφωνία σου είναι voip πλέον? Δοκίμασε να βάλεις μια συσκευή τηλεφώνου σε πράσινη θύρα. Διευκρίνησε με το cc τι είδους τηλεφωνία έχεις πλέον (pstn ή voip)

Στην αλλαγή σε vdsl λογικό είναι να κοπεί το τηλέφωνο. Πιθανώς έχει να κάνει με το ότι παίρνεις από καμπίνα. Αν δεν φτιάξει σε 1-2 μέρες κάλεσέ τους για να το δουν. Κι εγώ το 15 που το είχα κάνει έλειπα σε διακοπές όταν έγινε η αλλαγή. Δύο βδομάδες μετά που γύρισα δεν δούλευε το τηλέφωνο. Τους κάλεσα και την ίδια μέρα επιλύθηκε.

Sent from my moto g(6) play

Σε ποια περιοχή είσαι? Για κοίτα εδώ

Μήπως η τηλεφωνία σου είναι voip πλέον? Δοκίμασε να βάλεις μια συσκευή τηλεφώνου σε πράσινη θύρα. Διευκρίνησε με το cc τι είδους τηλεφωνία έχεις πλέον (pstn ή voip)

να ρωτησω κατι αλλο η wind αλλαζει τα ρουτερ της με αυτο το technocolour για να βαλει voip τηλεφωνο ; ή οχι ακομα;

και το technocolour αμα το ζητησουμε θα το πληρωσουμε απο την τσεπη μας; το κοστος ειναι 25 ευρω ή παραπανω; .

Εχει αναφερθει απο φιλο οτι βαζουν ηδη voip σε καποιες συνδεσεις. Υποθέτω οτι είναι σε περιοχές που έχει αναλάβει η wind να βάλει καμπίνες. Τώρα,αν το technicolor σχετίζεται με αυτό ή μελλοντική αλλαγή δεν το ξέρω. Αν λάβουμε υπόψη το βιντεο που εβαλα πριν, μάλλον προς τα εκεί πάει.

Για όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στη WIND. Έβαλε Cyber Week! Το 100άρι ίντερνετ το δίνει 35€, όσο το 50άρι! Το 24άρι πήγε 19,9€! Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν και προπληρωμένα τηλέφωνα.

Για όποιον ενδιαφέρεται να έρθει στη WIND. Έβαλε Cyber Week! Το 100άρι ίντερνετ το δίνει 35€, όσο το 50άρι! Το 24άρι πήγε 19,9€! Όλα αυτά τα προγράμματα έχουν και προπληρωμένα τηλέφωνα.

Τους πήρα τηλ και δεν το κάνουν στους υφιστάμενους συνδρομητές , 42 € το δίνουν... έλεος!!!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Edited by vabiris

Καλησπέρα στην παρέα,

μπήκα και εγώ στο δίκτυο της wind (double play), από Vodafone...Ειλικρινά δεν το ήθελα, αλλά με "δέσμευσε".. ας όψονται οι 14 μέρες που έχεις περιθώριο υπαναχώρησης..

Ευελπιστώ να μην την πάτησα...

γενικά , είχα και έχω την χειρότερη άποψη για το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας της Wind..

Πήρα το πρόγραμμα με τα 19,90...

Είναι λογικό με την αλλαγή του παρόχου, για κάποιες ώρες να ΜΗΝ δέχομαι κλήσεις? ενώ οι εξερχόμενες λειτουργούν κανονικά?!

Επίσης: έφυγα από την Vodafone με σχεδόν 12 Mbit Down Και ήρθα στην Wind με 8.5Mbit?!?!

[περιοχή Νέα Σμύρνη Αττικής..]

ίδιο σπίτι, ίδιος εξοπλισμός, ίδια όλα...

Μήπως η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται?!?!?

Τέλος, υπάρχει κάποιος τρόπος να βλέπω τα εναπομείναντα δωρεάν λεπτά ομιλίας προς τα κινητά, μέσα από κάποια πλατφόρμα της wind? My wind?

έχω ήδη γραφτεί εκεί.. αλλά δεν το πρόσεξα κάπου αυτό..

και γενικότερα μια "live" απεικόνιση των κλήσεών μου!??!

Σας ευχαριστώ...:O

Την τύχη μου..

paniwnioi...ligoi kai kaloi

Γενικως οι εταιρείες απ'οσο ξερω δεν εχουν απεικόνιση για το χρονο προς κινητά. Η διαφορά στην ταχύτητα εχει να κάνει πολλες φορές με το φορτο του δικτύου και με τη διαφορετικη πολιτικη στη ρύθμιση του snr ( η wind το ρυθμίζει στο 9 ενω στη βονταφον μπορεί να ηταν στο 6).

Το θεμα με τις εισερχόμενες ποση ωρα το εχεις? Μπορει τις πρωτες ωρες να συμβει ως να ολοκληρωθουν οι διαδικασίες της φορητότητας. Αν τράβηξει όμως να επικοινωνήσεις με το 13700 δωρεάν να το κοιτάξουν.

Edited by kmpatra

Γενικως οι εταιρείες απ'οσο ξερω δεν εχουν απεικόνιση για το χρονο προς κινητά. Η διαφορά στην ταχύτητα εχει να κάνει πολλες φορές με το φορτο του δικτύου και με τη διαφορετικη πολιτικη στη ρύθμιση του snr ( η wind το ρυθμίζει στο 9 ενω στη βονταφον μπορεί να ηταν στο 6).

Το θεμα με τις εισερχόμενες ποση ωρα το εχεις? Μπορει τις πρωτες ωρες να συμβει ως να ολοκληρωθουν οι διαδικασίες της φορητότητας. Αν τράβηξει όμως να επικοινωνήσεις με το 13700 δωρεάν να το κοιτάξουν.

Τρέχοντας θέλω να φύγω από την @5@@#$!$!εταιρεία!

όοοοοοοοτι χειρότερο έχω συναντήσει ποτέ μου...

(Μηχανικός Πληροφορικής είμαι...)

Σήμερα πάλι δεν παίζει η εισερχόμενη κλήση στο σταθερό μου.. περάσανε και 24 ώρες από την διαδικασία φορητότητας...

Με τα πολλά, μου κατεβάσανε το snr στο 6, όπως η Vodafone.. Και έφτασε με τα 1000 ζόρια στα 10Mbit down... αυτή είναι η ταχύτητα συγχρονισμού στον Ρούτερ..ΑΛΛΑ: κατεβάζω αρχεία , σαν να συγχρόνιζε στα 8 Mbit.. και αποδεδειγμένα αυτή η ταχύτητα ... από ftp...

ΜΑΥΡΗ η μέρα που έκανα το αίτημα στην άθλια εταιρεία..

ΑΡΑΓΕ, ΕΧΩ PENALTY, ΑΜΑ ΦΥΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ?!?!?

Πάλι μου είπανε ότι δηλώσανε βλάβη στον δημόσιο πάροχο για το θέμα με τις εισερχόμενες κλήσεις..

ΡΕ πώς έπαιζαν ΟΛΑ μια χαρά στην Vodafone και από την 1η μέρα όλα @@θηκαν στην άθλια εταιρεία?!?!?!?

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Ε, καλά. Δεν είναι κάτι τόσο απλό το να αλλάξεις πάροχο στο σταθερό. Συνήθως κατά τη μετάβαση, και τις πρώτες μέρες, είναι σύνηθες να μην λειτουργεί 100% το τηλέφωνο. Αν επιμείνει τους καλείς στο τεχνικό τμήμα να το δουν, και λογικά σε λίγη ώρα θα είσαι έτοιμος.

Στα της ταχύτητας, ότι σου είπε ο kmpatra. Αν είσαι πολύ χειρότερα από ότι πριν, θα σου πρότεινα να τους κάνεις έντονα παράπονα μήπως καταφέρεις να πάρεις σε καλή τιμή vdsl. Εάν είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου.

Sent from my SM-G930F

10 συχρονισμος και 8 τελικη ταχυτητα κανονικο το βλέπω. Οχι σε σχεση με τα 12 που ειχες πριν βεβαια...Δεν βαζεις τα στατιστικά από το ρούτερ να δούμε θόρυβο αποσταση κλπ?

Τρέχοντας θέλω να φύγω από την @5@@#$!$!εταιρεία!

όοοοοοοοτι χειρότερο έχω συναντήσει ποτέ μου...

(Μηχανικός Πληροφορικής είμαι...)

Σήμερα πάλι δεν παίζει η εισερχόμενη κλήση στο σταθερό μου.. περάσανε και 24 ώρες από την διαδικασία φορητότητας...

Με τα πολλά, μου κατεβάσανε το snr στο 6, όπως η Vodafone.. Και έφτασε με τα 1000 ζόρια στα 10Mbit down... αυτή είναι η ταχύτητα συγχρονισμού στον Ρούτερ..ΑΛΛΑ: κατεβάζω αρχεία , σαν να συγχρόνιζε στα 8 Mbit.. και αποδεδειγμένα αυτή η ταχύτητα ... από ftp...

ΜΑΥΡΗ η μέρα που έκανα το αίτημα στην άθλια εταιρεία..

ΑΡΑΓΕ, ΕΧΩ PENALTY, ΑΜΑ ΦΥΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ?!?!?

Πάλι μου είπανε ότι δηλώσανε βλάβη στον δημόσιο πάροχο για το θέμα με τις εισερχόμενες κλήσεις..

ΡΕ πώς έπαιζαν ΟΛΑ μια χαρά στην Vodafone και από την 1η μέρα όλα @@θηκαν στην άθλια εταιρεία?!?!?!?

:angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:

Είσαι μηχανικός πληροφορικής, αλλά αγνοείς τα βασικά... :p Θα σου τα θυμίσω εγώ (που ασχολούμαι με design ιστοσελίδων -html, php- και 3D γραφικά). :p

1) Οι πρώτες μέρες μετά από φορητότητα, ενδέχεται να είναι προβληματικες. Στη WIND όντως η εξυπηρέτηση είναι για τα μπάζα, αλλά μετά από μερικές μέρες συνήθως σου φτιάχνουν το πρόβλημα.

2) Αν έχεις συγχρονισμό 10 και download 8, είναι φυσιολογικό, καθώς ο συγχρονισμός σχεδόν πάντα έχει ένα 20-30% overhead από την πραγματική ταχύτητα.

Υ.Γ. Στη Vodafone με πόση ταχύτητα κατέβαζες;

Edited by MitsosDaBest13

και απο την απαντηση που εδωσε το cc,φαινεται οτι το προβλημα της τηλεφωνιας ειναι του οτε και οχι της wind,για να ειμαστε δικαιοι...

Είσαι μηχανικός πληροφορικής, αλλά αγνοείς τα βασικά... :p Θα σου τα θυμίσω εγώ (που ασχολούμαι με design ιστοσελίδων -html, php- και 3D γραφικά). :p

1) Οι πρώτες μέρες μετά από φορητότητα, ενδέχεται να είναι προβληματικες. Στη WIND όντως η εξυπηρέτηση είναι για τα μπάζα, αλλά μετά από μερικές μέρες συνήθως σου φτιάχνουν το πρόβλημα.

2) Αν έχεις συγχρονισμό 10 και download 8, είναι φυσιολογικό, καθώς ο συγχρονισμός σχεδόν πάντα έχει ένα 20-30% overhead από την πραγματική ταχύτητα.

Υ.Γ. Στη Vodafone με πόση ταχύτητα κατέβαζες;

φιλικά πάντα, χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας:

ας μείνω εγώ στο μηχανικό της υπόθεσης και εσύ στα καλλιτεχνικά!

Πρώτα από όλα: η όλη διαδικασία ενημέρωσης των αντίστοιχων τηλεφωνικών name servers διαρκεί: 18 ώρες!

Ok μέχρι εδώ?

Επίσης: έχοντας ταχύτητα συγχρονισμού 10Mbit , είναι αυτονόητο από δυνατούς servers, καλή ώρα του ΠΟλυτεχνείου της Αθήνας να κατεβάζεις με μια ταχύτητα γύρω 100kb/sec..

Αυτά τα overhead... δεν ξέρω πού τα έχεις ακούσει.. ίσως να είναι οι παπάτζες της Wind Που πουλάει στους φουκαριάριδες τους συνδρομητές της... και εμένα μαζί πλέον.

Τέλος, στην Vodafone, στο ίδιο σπίτι, με την ίδια καλωδίοση, με την ίδια συνδεσμολογία, με τον ίδιο εξοπλισμό, συγχρόνιζα στα 11.5Mbit.. και κατέβαζα από το Πολυτεχνείο γύρω στα 110Kb/Sec...

Αν τώρα όλα αυτά δεν σε κάνουν να αναθεωρήσεις και να εμπιστευτείς κάποιον που το κατέχει καλύτερα από σένα το θέμα, όλα καλά φίλε μου!

Καλές γιορτές να έχεις... αλλά μην βασίζεσαι στον @5^@$^&*πάροχο που έχουμε..

----- προσθήκη μηνύματος 49 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

και απο την απαντηση που εδωσε το cc,φαινεται οτι το προβλημα της τηλεφωνιας ειναι του οτε και οχι της wind,για να ειμαστε δικαιοι...

Πού να πρωτοεξετάσεις , πού είναι το πρόβλημα....ΜΑΥΡΗ η ΜΕΡΑ!

Μαλλον 1000kb/sec ηθελες να γράψεις (1 mb/sec). Και το overhead ισχύει.

Μαλλον 1000kb/sec ηθελες να γράψεις (1 mb/sec). Και το overhead ισχύει.

ναι ναι, για το "0" έχεις απόλυτο δίκιο.. το overhead... άστο..:cool:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Data-rate_units

Κοιτα στο kb/sec και στο mb/sec. Το overhead ειναι ο λόγος που χοντρικα δεν τηρειται επακριβώς η αναλογία 1mb/sec=8mbps. Αυτο γράφει ουσιαστικά το παιδί από πανω. Αν τωρα δεν ονομάζεταi overhead αλλά κάπως αλλιώς οκ...

• This topic was featured and featured