PMNEDM Δημ. August 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2007 Ενώ έχεις απόλυτο δίκιο στο Α, έχεις απόλυτο άδικο στο Β. Για το Α δε διαφωνώ καθόλου. Για το Β τώρα, έχεις άδικο επειδή ακριβώς αυτό σημαίνει low-cost. Σε παίρνω από το τάδε αεροδρόμιο και σε πάω στο τάδε με ένα ταξίδι. Θέλεις και δεύτερο; Έλα να κάνεις πάλι check-in. Δεν κάνω ανταποκρίσεις για να μην απασχολώ προσωπικό που θα ασχολείται με τις βαλίτσες σε κάθε αεροδρόμιο. ΥΓ1. Το καλό είναι ότι έτσι δεν κινδυνεύεις να χαθεί η βαλίτσα σου (η συντριπτική πλειοψηφία όσων χάνονται χάνονται επειδή κατά την ανταπόκριση τις στέλνουν σε λάθος πτήση). ΥΓ2. Κάποια στιγμή μπορεί να αλλάξει αυτή η πολιτική αλλά μόνο σε συγκεκριμένα αεροδρόμια. Μπορω να καταλαβω να θεωρεις οτι δεν εχω δικιο, αλλα απολυτο αδικο;! :!::p Καταλαβαινω τα επιχειρηματα σου αλλα σκεψου: Α) Με το να κανει ενα check in ο επιβατης, δεν χρειαζεται να απασχολουν προσωπικο σε καθε αεροδρομιο, παρα μονο στο πρωτο, αρα εξοικονομουν κοστος. Β) (Για τη συγκεκριμενη περιπτωση μου, υποθετοντας οτι συμβαινει κι αλλου) Απο Θεσσαλονικη εχει πτηση μονο για Ντορτμουντ. Φτανει 12:25. Απο Ντορτμουντ εχει πτηση για Βαρκελωνη, της οποιας το check-in κλεινει...12:25. Πρακτικα, χωρις ενιαιο check-in δεν προλαβαινω να παρω και τις δυο πτησεις. Αναγκαστικα λοιπον, και για λιγα μολις λεπτα, εγω δεν μπορω να παρω δυο αεροπλανα τους, χωρις να υπαρχει καποιος σημαντικος λογος. (και δεν μπορω να φανταστω καποιον ειτε να διανυκτερευει στο Ντορτμουντ για να παρει σωνει και καλα easyjet την αλλη μερα, ή οτι ο κυριος ογκος των ταξιδιωτων απο Θεσσαλονικη για Ντορτμουντ δεν μετεπιβιβαζεται για Βαρκελωνη, Εδιμβουργο,κτλ) EDIT: Όταν γίνεται απεργία σε αεροδρόμιο, οφείλει κάποιος να σε αποζημιώσει; Νομιζω οτι θεωρειται "λογος ανωτερας βιας" απο τις εταιριες και δεν σε αποζημιωνουν (λογικο κατα τη γνωμη μου) Εχω την εντυπωση ομως οτι καποιες εταιριες, προσφερουν καποια κουπονια για φαγητο, κτλ στους επιβατες, για να μην ταλαιπωρουνται τοσο. Παράθεση Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. August 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 27, 2007 Νομιζω οτι θεωρειται "λογος ανωτερας βιας" απο τις εταιριες και δεν σε αποζημιωνουν (λογικο κατα τη γνωμη μου) Εχω την εντυπωση ομως οτι καποιες εταιριες, προσφερουν καποια κουπονια για φαγητο, κτλ στους επιβατες, για να μην ταλαιπωρουνται τοσο. Πρόπερσυ, είχαμε πάει στο Βερολίνο και την ημέρα επιστροφής μας είχε απεργία το Ελ. Βανιζέλος, οπότε αναγκαστήκαμε να μείνουμε χωρίς χρήματα 2 μέρες σε ξένη χώρα. Πρεσβεία και προξενείο μας γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. August 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2007 Πρόπερσυ, είχαμε πάει στο Βερολίνο και την ημέρα επιστροφής μας είχε απεργία το Ελ. Βανιζέλος, οπότε αναγκαστήκαμε να μείνουμε χωρίς χρήματα 2 μέρες σε ξένη χώρα. Πρεσβεία και προξενείο μας γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια. Τι ακριβώς ήθελες/περίμενες να κάνει η πρεσβεία στην περίπτωση σας; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2007 Γενικά έχουν πολύ κακό όνομα στο handling στα αεροδρόμια και ειδικά φέτος το καλοκαίρι έγινε ο κακός χαμός με απώλειες αποσκευών. Ειδικά στη Ρώμη και λιγότερο στο Μιλάνο. Επίσης έχουν πιαστεί παλιότερα διάφοροι υπάλληλοι που μεταφέρουν βαλίτσες να ανοίγουν και να κλέβουν αν και τώρα έχει περιοριστεί το φαινόμενο. Η alitalia είναι κάτι σαν την ολυμπιακή (με πολύ χειρότερο φαγητό ΙΜΟ) και λίγο πολύ παράλληλο βίο. Όλο κλείνει κι όλο τη σώζουν με "κόλπα". Μικρές καθυστερήσεις είναι πολύ συνηθισμένες. Τι διάολο συνέβη προχθές με τις αποσκευές της βραδυνής πτήσης από Ρώμη για Φλωρεντία δεν μπορώ να καταλάβω. Καλά, η πτήση από Αθήνα για Ρώμη είχε μεγάλη καθυστέρηση οπότε υποθέτω ότι δεν πρόλαβαν να φορτώσουν τη βαλίτσα μου (εκτός αν την έστειλαν Βενετία - άλλαξε το gate για Φλωρεντία και τη θέση του πήρε η πτήση για Βενετία). Μα οι μισοί επιβάτες που κατέβηκαν Φλωρεντία δεν πήραν ποτέ τις αποσκευές τους (κάτι Ιάπωνες, μια κοπέλα που πετούσε από Καζαμπλάνκα κλπ), οπότε μιλάμε για γενικότερο χαμό στο fco με τις ανταποκρίσεις άλλων πτήσεων. Είναι βλάκες, θα μπορούσαν να είχαν καθυστερήσει την πτήση Ρώμη-Φλωρεντία μισή ώρα και να ήταν όλα ok, όπως το έχουν κάνει παλαιότερα σε ανάλογη περίπτωση (αλλά τότε το μισό αεροπλάνο από Αθήνα ήταν Ιταλοί που πήγαιναν Φλωρεντία...). Ευτυχώς έμαθα σήμερα ότι η βαλίτσα έχει βρεθεί και περιμένω να μου αποσταλεί με courier (ελπίζω να μη χρειαστεί να πληρώσω και τα μεταφορικά, αν και σε κάθε περίπτωση φτηνότερα θα είναι από το να πηγαινοερχόμουν αεροδρόμιο με taxi). Το μόνο καλό στην υπόθεση ήταν ότι στην πτήση Αθήνα-Ρώμη έγινε κάποιο λάθος με τη θέση μου και με μετέφεραν στη business... Μια χαρά φαγητό είχε! Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. August 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2007 Τι διάολο συνέβη προχθές με τις αποσκευές της βραδυνής πτήσης από Ρώμη για Φλωρεντία δεν μπορώ να καταλάβω. Καλά, η πτήση από Αθήνα για Ρώμη είχε μεγάλη καθυστέρηση οπότε υποθέτω ότι δεν πρόλαβαν να φορτώσουν τη βαλίτσα μου (εκτός αν την έστειλαν Βενετία - άλλαξε το gate για Φλωρεντία και τη θέση του πήρε η πτήση για Βενετία). Μα οι μισοί επιβάτες που κατέβηκαν Φλωρεντία δεν πήραν ποτέ τις αποσκευές τους (κάτι Ιάπωνες, μια κοπέλα που πετούσε από Καζαμπλάνκα κλπ), οπότε μιλάμε για γενικότερο χαμό στο fco με τις ανταποκρίσεις άλλων πτήσεων. Είναι βλάκες, θα μπορούσαν να είχαν καθυστερήσει την πτήση Ρώμη-Φλωρεντία μισή ώρα και να ήταν όλα ok, όπως το έχουν κάνει παλαιότερα σε ανάλογη περίπτωση (αλλά τότε το μισό αεροπλάνο από Αθήνα ήταν Ιταλοί που πήγαιναν Φλωρεντία...). Ευτυχώς έμαθα σήμερα ότι η βαλίτσα έχει βρεθεί και περιμένω να μου αποσταλεί με courier (ελπίζω να μη χρειαστεί να πληρώσω και τα μεταφορικά, αν και σε κάθε περίπτωση φτηνότερα θα είναι από το να πηγαινοερχόμουν αεροδρόμιο με taxi). Το μόνο καλό στην υπόθεση ήταν ότι στην πτήση Αθήνα-Ρώμη έγινε κάποιο λάθος με τη θέση μου και με μετέφεραν στη business... Μια χαρά φαγητό είχε! Typical ειδικά για FCO όπως έλεγα... Στη business σίγουρα θα είχε καλύτερο φαγητό! Όπως έχει και πολύ ποτό. Αν σε έβαλαν κατά το checkin μπορούσες να πας και στο lounge στο αεροδρόμιο :happy:;) Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotetsi Δημ. August 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2007 Όλα καλά. Βέβαια δεν την έστειλαν τελικά στο σπίτι κι έπρεπε να πάω να την παραλάβω εγώ. Για κάλυψη εξόδων πήγαινε-έλα ούτε λόγος φυσικά (το AdF δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη και τρέχα-γύρευε τι θα μου έλεγαν από την Alitalia). Παράθεση :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. August 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 29, 2007 Όλα καλά. Βέβαια δεν την έστειλαν τελικά στο σπίτι κι έπρεπε να πάω να την παραλάβω εγώ. Για κάλυψη εξόδων πήγαινε-έλα ούτε λόγος φυσικά (το AdF δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη και τρέχα-γύρευε τι θα μου έλεγαν από την Alitalia). Κάποια φορά πάντως που μου κατέστρεψαν τη βαλίτσα (μια πανάκριβη samsonite) μου έστειλαν σπίτι βανάκι γεμάτο βαλίτσες και αφού ο τύπος πιστοποίησε ότι η δική μου ήταν "ΠΕ" μου έδωσε να διαλέξω άλλη! Κάγκελο αλλά πάλι καλά :p Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
topmar Δημ. August 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2007 Καλησπέρα. Εγώ πετάω κάθε μήνα σχεδόν για εξωτερικό με TUIFly & LTU......low budget και αρκετά καλές.... Παράθεση Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. August 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2007 Telika egw petaw ntougrou gia Parisi me Cyprus.(50 E pio panw apo alitalia) Olo "tis kaluteres aeroporikes" dialegoun na me steiloun... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNCubO Δημ. August 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 30, 2007 Ανάμεσα από Aegean και Olympic που χρησιμοποιώ αρκετά τον τελευταίο χρόνο ψηφίζω Aegean για τους λόγους: - Έχει φθηνότερα εισητήρια (αν τα κλείσεις 19 ημέρες πριν) - Καλύτερα αεροπλάνα (στη γραμμή που χρησιμοποιώ) - Ποικιλία στα ποτά που σερβίρουν - Ομορφότερες αεροσυνοδούς Παράθεση Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό - www.transfermoney.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 Νέα εταιρία χαμηλού κόστους στον Ελ. Βενιζέλο: η ισπανική Vueling, με πτήσεις προς Μαδρίτη/Βαρκελώνη. :) Από εμπειρίες γνωστών μου, δεν έχει την τελειότητα της Easyjet (έχει μικροκαθυστερήσεις συχνά), αλλά πάντως προσφέρει πολύ καλές τιμές. Επειδή ταξιδέυω στις 3/10 για Μαδρίτη, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. September 2, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 Επειδή ταξιδέυω στις 3/10 για Μαδρίτη, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Ταξίδεψα μαζί τους (Αθήνα->Μαδρίτη->Βαρκελώνη->Αθήνα), και γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Εasyjet δεν είναι βέβαια, αλλά είναι ΟΚ. Αν είναι να γλιτώσεις λεφτά σε σχέση με Ολυμπιακή/Iberia, προτίμησέ τη. Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evangelia Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 prin apo 10 meres gyrisa apo ena 15mero taxidi Paris-Milan-Berlin. kanonisa na paw me easy jet kai stis endiameses pthseis. 500 eyrw to eishthrio kai emeina PARAPARA poly euxaristimenh fysika apo thn timh kai vevaia apo ton epaggelmatismo tous. apo edw kai pera ENNOEITAI oti tha einai h monh etairia pou tha taxideuw. elpizw na pollaplasiasoun tous proorismous tous Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
soublaki-3 Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 Ταξίδεψα μαζί τους (Αθήνα->Μαδρίτη->Βαρκελώνη->Αθήνα), και γενικά έμεινα ευχαριστημένος. Εasyjet δεν είναι βέβαια, αλλά είναι ΟΚ. Αν είναι να γλιτώσεις λεφτά σε σχέση με Ολυμπιακή/Iberia, προτίμησέ τη. Παρασκευή με το που έγινε η κλήρωση τα είχα ήδη κλείσει. :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evangelia Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 h kalyterh mou filh pige ispania stis diakopes me thn VUELING kai emeine euxaristhmenh.o proorismos htan barcelona kai stis ypoloipes poleis pali me vueling xwris xrewsi.to kako vevaia einai oti stin sevilla tis exasan tin valitsa kai to proswpiko ths etairias den htan kai poly synergasimo. pantws me thn vueling exeis thn dynatothta na kleiseis thesi KING SIZE:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 prin apo 10 meres gyrisa apo ena 15mero taxidi Paris-Milan-Berlin. kanonisa na paw me easy jet kai stis endiameses pthseis. 500 eyrw to eishthrio kai emeina PARAPARA poly euxaristimenh fysika apo thn timh kai vevaia apo ton epaggelmatismo tous. apo edw kai pera ENNOEITAI oti tha einai h monh etairia pou tha taxideuw. elpizw na pollaplasiasoun tous proorismous tous Τσιμπημένα τα 500 για easy, ακόμα και με τους ενδιάμεσους προορισμούς μέσα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evangelia Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 h alitalia einai h xeiroterh etaireia kai eixa thn atyxia na taxidepsw sto london me ayth.den thn eixa epilexei to panepisthmio mou eixe kleisei ta eishthria kai molis eida to aparxeiwmeno eswteriko tou aeroskafous epatha plaka!!!:mad: Τσιμπημένα τα 500 για easy, ακόμα και με τους ενδιάμεσους προορισμούς μέσα. sorry den dieukrinisa htan gia 2 atoma h timh:) athens-paris 140 euro paris-milan 21 euro milan-berlin 35 euro berlin-athens 55 euro Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 sorry den dieukrinisa htan gia 2 atoma h timh:) A OK μετά. Μια φιλική συμβουλή, μη γραφεις πολλά συνεχόμενα μηνύματα - ή γράψτα όλα μαζί ή χρησιμοποίησε την "τροποποίηση" :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evangelia Δημ. September 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2007 A OK μετά. Μια φιλική συμβουλή, μη γραφεις πολλά συνεχόμενα μηνύματα - ή γράψτα όλα μαζί ή χρησιμοποίησε την "τροποποίηση" :) ok eimai nea sto foroum kai thelw ligh vohtheia:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
toxic Δημ. September 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2007 Εγω ειμαι δυσαρεστημενος με τις Cyprus Airways και τωρα τελευταια τις εκοψα. Δεν εχω ταξιδεψει και με πολλες αερογραμμες, αλλα οι καλυτερες που εχω ταξιδεψει μεχρι τωρα ειναι οι KLM. Επισης οι BA μερικές φορές ειναι απεχτες αλλα άλλες φορές ειναι τραγικές... Εξαρτάται απο το προσωπικό της πτήσης. Οι χειρότερες για μένα ειναι οι Τσεχικες.. Σίγουρα θα εχουν το μικροτερο leg room (και για μένα που είμαι 1.96 το leg room ειναι υπερβολικά σημαντικος παραγοντας) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. September 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2007 Όσο απίστευτο και αν φαίνεται οι Νεπαλέζοι θυσίασαν 2 κατσίκες για να φτιαχτούν τα ηλεκτρικά ενός 757!!!! Goats sacrificed to fix Nepal jet Nepal's state-run airline has confirmed that it sacrificed two goats to appease a Hindu god, following technical problems with one of its aircraft. Nepal Airlines said the animals were slaughtered in front of the plane - a Boeing 757 - at Kathmandu airport. The offering was made to Akash Bhairab, the Hindu god of sky protection, whose symbol is seen on the company's planes. The airline said that after Sunday's ceremony the plane successfully completed a flight to Hong Kong. "The snag in the plane has now been fixed and the aircraft has resumed its flights," senior airline official Raju KC was quoted as saying by Reuters. Nepal Airlines has two Boeing aircraft in its fleet. The persistent faults with one of the planes had led to the postponement of a number of flights in recent weeks. The company has not said what the problem was, but reports in local media have blamed an electrical fault. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. September 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2007 Kαθόλου απίθανο. Εδώ σφάζουν κόκκορα όταν χτίζουν σπίτια. Η φωνάζουν έναν μαυροφορεμένο γενειοφόρο κύριο για να διαβάσει ευχές κάθε τόσο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Georgios1974 Δημ. September 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2007 Μμμ..δεν θυμάμαι να είδα παπά να τροχοδρομεί αεροπλάνο, αν αυτό εννοείς :rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Old88 Δημ. September 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2007 Το τραγικότερο όλων είναι ότι μετά την θυσία το πρόβλημα λέει "φτιάχτηκε". Σιγουριά παιδί μου.... Η πλάκα είναι ότι έχω δει αυτή την εταιρεία στην Ινδία. Οι Ινδικές αερογραμμές παρεπιπτόντως(Aιr India λέμε τώρα η Indian Airlines -η οποία είναι αδελφή εταιρεία πετάει βασικά εσωτερικά και κάτι κοντινά σαν το νεπάλ καλή ώρα) δεν είναι κακή απλώς έιναι ή του ύψους ή του βάθους (κάτι σαν τις ανατολικοευρωπαϊκές). Όλες οι αραβικές εταιρείες (οι οποίες είναι καταπληκτικές) είναι καλύτερη επιλογή για την Ινδία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
iNCubO Δημ. September 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2007 Η Flying Emirates δεν έχει όντως αντίπαλο, ούτε σε αεροπλάνα ούτε σε service.. Παράθεση Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό - www.transfermoney.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts