Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ισχύει το ότι όταν καλείς σε κινητό της Αμερικής χρεώνεται και ο "Αμερικάνος" ενώ εσύ εάν καλείς με double play (π.χ. Forthnet) είναι δωρεάν?

Ισχύει το ότι όταν καλείς σε κινητό της Αμερικής χρεώνεται και ο "Αμερικάνος" ενώ εσύ εάν καλείς με double play (π.χ. Forthnet) είναι δωρεάν?

Nαι (εκτός αν ο Αμερικάνος έχει πρόγραμμα με δωρεάν εισερχόμενες).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το σίγουρο είναι ότι δε χρεώνεσαι παραπάνω αν καλείς κινητό στην Αμερική. Αν χρεώνεται και ο καλούμενος δεν εξαρταται από τον καλούντα αλλά από το πρόγραμμα που έχει. Το σύνηθες είναι να χρεώνονται οι εισερχόμενες όσο και οι εξερχόμενες.

Γνωρίζει κανεις εαν η Orange Espana έχει κωδικο ωστε να λαμβάνω sms αναφοράς παράδοσης ; Πχ σαν το *0# της Cosmote.

Έχω iphone το οποίο φυσικα δεν υποστηρίζει αναφορά παράδοσης γραπτών μηνυματων.

[ f i l i p p o s ]

• 2 weeks later...

Βάλε το ! σαν πρώτο γράμμα του μηνύματος σου . κανονικά θα λάβεις αναφορά Τουλάχιστον αυτό ίσχυε σε παλιά κινητά, και σε αρκετά δίκτυα.

Τώρα που δοκίμασα σε vodafone δεν παίζει πάντως.

• 3 weeks later...
Πήγα στην Τυνησία τον Μάιο που μας πέρασε.

Με ενδιάφερε μόνο η απλή ομιλία και τα SMS.

Όταν άκουσα τις χρεώσεις περιαγωγής για την Vodafone (1,785 €/min για τις εισερχόμενες κλήση) αποφάσισα να πάρω Τυνησιακό καρτοκινητό μόλις φτάσω.

Πήρα Tunisiana. Είχε σημεία πώλησης παντού και μοδάτο λογότυπο :p.

Η διαδικάσια αγοράς και ενεργοποίησης κράτησε κανένα μισάωρο και χρειάστηκε να συμπληρώσουμε (με τον Τυνήσιο υπάλληλο)

ένα τριπλότυπο με πλήρη στοιχεία και να επισυνάψουμε φωτοτυπία του διαβατηρίου μου στην αίτηση! :wacko:

Μου κόστισε 5 δηνάρια Τυνησίας και πήρα και μια κάρτα ανανέωσης 5 δηναρίων. [περίπου 6 ευρώ το σύνολο]

Να επισημάνω ότι όλες οι συνεννοήσεις γίνονται στα αραβικά ή στα γαλλικά.

Εγώ ήξερα μόνο άθλια γαλλικά και η επικοινωνία με τον υπάλληλο είχε πλάκα! :D

Επίσης και τα ηχογραφημένα μηνύματα της εταιρίας είναι στα γαλλικά, προσοχή!

Έκανα μόνο αναπάντητες στην Ελλάδα και με παίρνανε εκείνοι -αλλά δεν είναι και πολύ φτηνές οι κλήσεις προς Τυνησία από ΟΤΕ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.*

Το σήμα ήταν γενικά πολύ καλο. Μόνο στην έρημο, στο δρόμο προς την όαση του κσαρ Γκιλάν είχα μηδέν σήμα...

Όταν όμως έφτασα τελικά στην οάση, μίλησα με άψογη ποιότητα σύνδεσης, χωρίς την παραμικρή διακοπή με σήμα ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΟΥΛΑ!

Δεν μου έχει ξανατύχει αυτό! Φαίνεται πως επειδή δεν υπάρχουν καθόλου εμπόδια έστω και με μία γραμμή μιλάς άψογα!

Τελικά, δεν εξάντλησα καν το χρόνο ομιλίας μου.

*Ο ΟΤΕ μας ήρθε 30 ευρώ για τις κλήσεις προς Τυνησία :cry:.

Βέβαια, είμαστε φλύαροι και μιλάγαμε σχεδόν κάθε μέρα 5-10 λέπτα επί 15 μέρες που ήμουν εκεί. Κοστίζει περίπου 30 λεπτά το λεπτό, και μου φάνηκε αρκετά φτηνό αρχικά. Αν είχα καταλάβει ότι θα μιλάμε τόσο πολύ θα τους είχα πάρει καμιά κάρτα διεθνών συνδιαλέξεων για να με παίρνουν :) .

Αν προσεχες θα εβλεπες οτι υπαρχουν παντου κεραιες κυριες και βοηθητικες και οι τρυπες σηματος ειναι απο μηδαμινες εως ανυπαρκτες.Ειναι βεβαια και θεμα πομποδεκτη συσκευης.....να ειχαν και 3g!!

http://pics.homere.jmsp.net/t_24/64x64/031106_tiger.gif I'M NOT PERFECT BUT I'M SO CLOSE THAT SCARES ME

LIVE YOUR LIFE ;) :!:LIFE IS SHORT.......AND YOU'RE TALL :this:

• 3 weeks later...

ρε φιλαρακια ας με βοηθησει καποιος.....και γω δε μπορω να παραλαβω sms απο Ελλαδα αλλα συγκεκριμενα μονο απο Vodafone...

επισης δε μπορουν να με παρουν τηλ απο κινητο vodafone, βγαινει ενα μυνημα μ ειπαν....στην αγγλια εχω καρτα Ο2

Ρωτώντας στο 1212 της Cosmote για data roaming στην Ευρώπη και μάλιστα γερμανία που είπαν την εξωπραγματική και ληστρική τιμή των 7ευρώ ανά 1ΜΒ. Δηλ. εγώ που για την δουλειά μου έπρεπε να κάνω upload 100MB (τίποτε σπουδαίο με τα σημερινά δεδομένα) έπρεπε να τους χαρίσω 700 (!!!) ευρώ.

Μετά μιλάμε για 3G και ηλιθιότητες...

:)

Εδώ καλύπτουμε δίκτυα εξωτερικού, όχι τιμές περιαγωγής ημεδαπών δικτύων. Αρμοδιότερο είναι το forum της Cosmote.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• 2 weeks later...
Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά εταιρεία δίνει φθηνότερο ίντερνετ. Το έψαξα όσο μπορούσα και οι τιμές είναι υπερβολικές. Υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση? Θα χρειαστώ το ίντερνετ για 8-9 μήνες. Άλλες λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν.
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά εταιρεία δίνει φθηνότερο ίντερνετ. Το έψαξα όσο μπορούσα και οι τιμές είναι υπερβολικές. Υπάρχει καμιά καλύτερη πρόταση? Θα χρειαστώ το ίντερνετ για 8-9 μήνες. Άλλες λύσεις δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Koιταξε τις σελιδες της ΜΤΝ και της cytamobile-vodafone για να δεις και τις τιμες.

Maybe you were right

But baby I was lonely

I don't want to fight

I'm tired of being sorry ...:shifty:

Να έχεις υπόψη σου πως και οι δύο εταιρείες (cyta & MTN) , εν αντιθέσει με την Ελλάδα, έχουν και σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες, τις οποίες δεν θέλουν να καννιβαλίσουν. Η μέν Cyta, ( η CytaVoda είναι ουσιαστικά η εμπορική επωνυμία των Κινητών Τηλεφωνικών Υπηρεσιών της cyta - και όχι θυγατρική, όπως η Cosmote ) και υπηρεσίες σταθερής ευρυζωνικής πρόσβασης, η δε MTN έχει εξαγοραστεί μερικώς από τον Όμιλο Σιακόλα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της OTENet Κύπρου που επίσης προσφέρει σταθερή ευρυζωνική πρόσβαση. Επίσης, έχω υπόψην ότι δεν υπάρχει πολύ τοπικό περιεχόμενο Internet στην Κύπρο, με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε αρκετό διεθνές bandwidth, το οποίο κοστίζει. Αυτοί είναι πιστεύω οι βασικοί παράγοντες που κάνουν το mobile internet στην Κύπρο λίγο "τσιμπιμένο"

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Συμφέρει το Frog , Επίσης η Q-card (αν στέλνει στο δίκτυο που θέλεις ) και το F2G αντίστοιχο της Q ή του FROG

Κόστος 0.02

Ελπίζω να εννοείς ότι θές να στείλεις σε γαλλικό Καρτοκινητό γιατί αν πρόκειται για Ελληνικό κινητό στην Γαλλία δεν αλλάζει τίποτα , ισχύει ότι και στην Ελλάδα.

• 2 weeks later...
Η Thuraya είναι μια εταιρεία δορυφορικής τηλεφωνίας [όπως οι Iridium, Globalstar κλπ.] η οποια καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Βορειου Ημισφαιρίου.

Διαβάζοντας προσεκτικά στο site της, διαπίστωσα πως μεταξύ άλλων, οι πελάτες συμβολαίου της Wind και της Vodafone, είναι ελεύθεροι στο να χρησιμοποιήσουν το Satellite Roaming Μέσο της Thuraya, αρκεί το Roaming τους να είναι ανοιχτό, και φυσικά να διαθέτουν μια δορυφορική συσκευή της εταιρείας.

Αυτό που μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως οι εισερχόμενες κλήσεις μέσω δορυφόρου είναι χωρίς χρέωση, συγκεκριμένα στο Site γραφει: All incoming calls on Thuraya satellite mode are free of charge

Σε επικοινωνία μου με το Customer Service της Wind, δεν ήξεραν να μου δώσουν μια σαφή απάντηση για το αν πράγματι οι εισερχόμενες κλήσεις είναι δωρεάν, και δεσμεύτηκαν να με καλέσουν μόλις έχουν κάποια σαφή ενημέρωση, εν το μεταξύ, έστειλα e-mail στη Thuraya για να με ενημερώσουν τι ισχύει από τη πλευρά τους.

Ακομη περιμενω απο Vodafone απαντηση αν με καρτα δικτυου της και συσκευη της Thuraya μπορω να χρησιμοποιησω την γραμμη μου για δορυφορικες κλησεις.

Σιγα μην απαντησουν οι ασχετοι.

Δυο φορες πηρα και περασαν τρεις μηνες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είσαι σίγουρος ότι σε καλούν με το διεθνές πρόθεμα +44; Έχω και εγώ 02 και ποτέ μα ποτέ δεν είχα κανένα πρόβλημα.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

• 2 weeks later...

Η Χρονοκάρτα του ΟΤΕ ισχύει και για κλήσεις από το εξωτερικό.

Το δοκίμασα και ισχύει σίγουρα στις ΗΠΑ (από κερματοτηλέφωνο Νέας Υόρκης) και μάλιστα οι χρεώσεις για κλήσεις προς Ελλάδα είναι αρκετά συμφέρουσες, πιστεύω, σε κάποιες περιπτώσεις -για ταξιδιώτες λίγων ημερών εννοώ.

Από ΗΠΑ προς σταθερά Ελλάδας 0,15€ τα 30''

Από ΗΠΑ προς κινητά Ελλάδας 0,18€ τα 30''

Από ΗΠΑ προς ΗΠΑ 0,505€ το λεπτό

Πληροφορίες στο 134.

Δεν το ξέρουν το θέμα πάντα αυτοί που εργάζονται στο 134, να επιμείνετε για να ψάξουν να βρούν τις πληροφορίες.

*Και λίγη προσοχή στα προθέματα και τις οδηγίες χρήσης.

Δηλαδή οι τηλεκάρτες του ΟΤΕ ισχύουν και στις ΗΠΑ??Καλό.Μπράβο ρε Τσίπη.:cool:

Όχι τηλεκαρτες.. Χρόνοκάρτες..

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned