kax Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 Oπως τα λεει ο φιλος doganos ειναι. Τι ρουτερ εχεις? Στην επιλογη DSL Modulation: θα βαλεις adsl2+ To Netgear 834G v3 με το τελευταίο firmware. Η πλάκα είναι ότι όταν συνδέω το router της siemens που δίνει η forthnet πιάνω 5750 αλλά πάλι πολύ μακριά από ότι θα έπρεπε! Τι μπορεί να φταίει? Το DSL mode το έβαλα στο ADSL 2+ αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dragonheart Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 Καλησπερα σας! Μενω Θεσσαλονικη κεντρο (ειμαι στον ΟΤΕ στο κομβο Δημοκρατιας) και εχω internet μεσω του connex στα 2mb. Απ'οτι ειδα τις τελευταιες μερες εχουν ολοκληρωθει οι εργασιες και θεωρητικα μπορει καποιος να εχει απο το ιδιοκτητο δικτυο της forthnet. Επειδη δεν εχω ξαναβαλει adsl με αυτη την εταιρια θα ηθελα να μου καποιος πως θα μπορουσα να κανω αιτηση για το ιδιοκτητο δικτυο. Επισης ξερεται αν μπορω να εχω μονο ιντερνετ χωρις τηλεφωνο απο τη forthnet; Επισης επειδη εχει μολις ολοκληρωθειτο δικτυο στη Θεσσαλονικη θα υπαρξουν καθυστερησεις πανω απο ενα μηνα μεχρι να ενεργοποιηθει η γραμμη η δεν μπορουμε να το ξερουμε αυτο; Ευχαριστω εκ των προτερων!! http://img409.imageshack.us/img409/7029/cretaet8.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. July 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2007 Αν το δικτυο λεει οτι ειναι διαδεσιμο απο τωρα καλυτερα να περιμενεις λιγο μην κανεις ακομα την αιτηση.. Μπορεις να βαλεις shared llu εως 24 mb με 21.50 ε τον μηνα και βεβαια το παγιο του οτε! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimpal005 Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Kalispera se olous, Thelw na kanw mia erwthsh: prokeitai na kanw metakomish k thelw na valw forthnet adsl alla den me endiaferei na exw katholou tilefwno(oute apo ote).ginetai kati tetoio?? tha prepei prwta na kanw aithsh gia thlefwnikh grammh ston ote k meta na thn kopsw?? i mipws adsl xwris energh thlefwnikh grammh den ginetai?? (sorry gia ta greeklish alla exei provlima to pc mou me ta ellinika)!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antonio21 Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Στην forthnet νεα συνδεση χωρις οτε δεν γινετε.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimpal005 Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 thanks gia tin apantisi! exeis ipopsi sou kanenan allon paroxo pou na ginetai?? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
teokeh Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Μια ερώτηση και απο εμένα παιδιά που σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο να ανατρέξω στα παλαίοτερα posts :blink: Εδώ και δύο μήνες έχει λήξει η συνδρομή που είχα με κουτί της Forthnet στα 1Mbit και το γύρισα σε αορίστου με 768 με 18,5€/μήνα. Βλέπω πως στην περιοχή μου έχει ιδιόκτητο δίκτυο η Forthnet πλέον και θα ήθελα να μάθω τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να πάω στα 24Mbit. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2007 Μαλλον πρεπει να στειλεις γραπτη αιτηση. Καλου κακου παρε τπυς τηλεφωνο στο 801 100 8000, αν εισαι τυχερος και πιασεις γραμμη... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabros Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Λοιπον το προβλημα που ειχα με την αργοπορια συνδεσης τακτοποιηθηκε και ειμαι οκ, αφου ομως τους πηρα ενα τηλεφωνο και τους τα εψαλα ενα χερακι( τελικα οταν ακουνε για ΕΕΤΤ, ΙΝΚΑ και τετοια τρεμουν απο τον φοβο τους). Εν το μεταξυ με πηρε ενας τυπαρας απο τον ΟΤΕ την Κυριακη και μου φωναζε γιατι τους ανακατευω στο προβλημα μου με την Forthnet.Φυσικα αφου του ειπα να χαλαρωσει ου εξηγησα οτι δεν το εδωσα εγω σαν προβλημα αλλα η Forthnet.Anyway εγω τωρα ειμαι οκ αν και η ταχυτητα μου "περιοριζεται" στα 11Μbit. To montem Siemens ειναι καλό ή να βάλω το ρουτερ της Netgear 834G που ειχα? Τελικα πρεπει να ειναι ωραια στον απαλο κοσμο του Souplin Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dinosss Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Εγω παλι απο 19 Ιουλιου εκανα την αιτηση και σημερα που τους πηρα τηλεφωνο ουτε που την ειχαν καταχωρησει!! Δουλεια 5 λεπτων και εχουν περασει τοσες μερες!! Σκεφτομαι να τους στειλω μια ακυρωση με fax και να παω στην ON, η vivodi. Εκει πως εχουν τα πραγματα? Τοσο χαλια οσο εδω αποκλειεται! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsabros Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Εγω παλι απο 19 Ιουλιου εκανα την αιτηση και σημερα που τους πηρα τηλεφωνο ουτε που την ειχαν καταχωρησει!! Δουλεια 5 λεπτων και εχουν περασει τοσες μερες!! Σκεφτομαι να τους στειλω μια ακυρωση με fax και να παω στην ON, η vivodi. Εκει πως εχουν τα πραγματα? Τοσο χαλια οσο εδω αποκλειεται! Εγω ειχα κανει την αιτηση στις 26 Ιουνιου και την καταχωρησαςν 7 Ιουλίου. Οσο για την Vivodi δεν ειμουν στον ιδιοκτητο κομβο της αλλα στα 2mbit του ΟΤΕ. Δεν ειχα και μεγάλα προβλήματα αν εξαιρέσεις το γεγονός οτι οταν τους επερνα τηλ. για κάποιο πρόβλημα επρεπε να τους ξεκουνήσω γιατι ηταν τα ζα μου αργα. Τελικα πρεπει να ειναι ωραια στον απαλο κοσμο του Souplin Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dragonheart Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Εισαι και απο τους τυχερους λογω αστικου κεντρου εννοω... Για να σου ενεργοποιηθει η γραμμη-δινεται απο την εταιρια περιπου 20 εργασιμες(θα ειναι περισσοτερο)-ΜΟΝΟ- εαν θελησεις το 2play Και βεβαια μπορεις να βαλεις μονο dsl με παροχο την forthnet αλλα δε νομιζω να σε συμφερει πλεον(παγιο πΟΤΕ + παγιο παροχου) και εκτος απ το νετ δεν εχεις καμμια αλλη συμφερουσα υπηρεσια.. Κατ εμε ξανασκεψουτο Δεν σου λεω να μεινω στον ΟΤΕ και να εχω απλα παροχο τη forthnet. Απλα ρωταω αν μπορω να κοψω τελειως τον ΟΤΕ και να εχω απο τη forthnet MONO ιντερνετ χωρις τηλεφωνο αφου δεν με ενδιαφερει να εχω σπιτι τηλεφωνο. Προσφερει η forthnet απο το ιδιοκτητο δικτυο της την επιλογη να εχεις μονο ιντερνετ; Κατι ακομα. Πες οτι παω αυριο το πρωι και κανω την αιτηση στη forthnet. Ποτε πρεπει να παω να κανω διακοπη για το connex που εχω τωρα ετσι ωστε να μην μεινω χωρις ιντερνετ καποιο διαστημα; http://img409.imageshack.us/img409/7029/cretaet8.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. July 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. July 30, 2007 Αν πρόκειται να μεταβείς στο ιδιόκτητο της forthnet δε χρειάζεται να κάνεις αιτηση διακοπής στον ΟΤΕ. Τα αναλαμβάνει η forthnet και με βάση το νέο κανονισμό της ΕΕΤΤ δεν πρέπει να καθυστερήσει κιόλας. Πάντως, οπλίσου με υπομονή γιατί ένας γνωστός μου στην Καλλιθέα (ναι εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της forthnet!) έχει καταχώρηση της αίτησης στη forthnet από τις 13/6 και ακόμα δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Προφανώς αυτό δεν είναι θέμα ΟΤΕ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
maik85 Δημ. August 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2007 Σκέφτομαι να μπω στο 2play της forthnet. Διάβασα σε προηγούμενο post για 20 μέρες χωρίς σταθερό. :confused: Αν έμενα μόνος μου δε 8α με πείραζε, αλλά 20 μέρες χωρίς τηλ είναι πρόβλημα στο σπίτι. Το δίκτυο της forthnet έρχεται στις 20 Αυγούστου εδώ που μένω. Μέχρι να γίνει η αίτηση κλπ κλπ 8α περάσει πόσος καιρός κ 8α πάει αρκετά μετά τις 20 Αυγούστου. Η ερώτηση μου: 1) Όταν αλλάξω από τον ΟΤΕ στην forthet 8α έχω απαραίτητα διακοπή στο σταθερό, ή αν το δίκτυο λειτουργεί κανονικά 8α περάσω κατυθείαν στην forthnet χωρίς να έχω διακοπή? 2) Πόσο αξιόπιστος είναι ο οδηγός που λέει πότε έρχεται το δίκτυο στην περιοχή που είσαι? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JimmyT Δημ. August 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2007 1. Ζήτησα αποκλειστικό Forthnet σε 2 γραμμές, μια απλή τηλεφωνική και μια 2play. Στην τηλεφωνική θα απαλλαγώ από τον ΟΤΕ σε 20 μέρες, από τις οποίες την μια μέρα ολόκληρη μάλλον δεν θα έχω καθόλου τηλέφωνο κατά τα λεγόμενα τους. Στην γραμμή με το 2play, η σύνδεση θα γίνει σε 45 μέρες, ενώ στις 15 μέρες θα πρέπει να παραλάβω από το ταχυδρομείο τον εξοπλισμό. Ομοίως, για μια ολόκληρη μέρα δεν θα έχω τηλέφωνο. (Δεν ρώτησα αν οι 45 αυτές μέρες είναι το μέγιστο που θα περιμένω, η ο μέσος όρος, η αν είναι 45 εργάσιμες μέρες, ελπιζω να μήν είναι 45 εργάσιμες :o) 2. Ο οδηγός συνήθως είναι πολύ αξιόπιστος. Εαν υπάρξει καθυστέρηση, θα ενημερωθεί. Βρίσκομαι στην 9η μέρα τώρα, και ανυπομονώ να έρθει τουλάχιστον ο εξοπλισμός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos Δημ. August 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2007 η forthnet έχει κανένα hotspot στον αερολημένα Ελευθέριος Βενιζέλος [ f i l i p p o s ] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. August 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 1, 2007 Η ερώτηση μου: 1) Όταν αλλάξω από τον ΟΤΕ στην forthet 8α έχω απαραίτητα διακοπή στο σταθερό, ή αν το δίκτυο λειτουργεί κανονικά 8α περάσω κατυθείαν στην forthnet χωρίς να έχω διακοπή? 2) Πόσο αξιόπιστος είναι ο οδηγός που λέει πότε έρχεται το δίκτυο στην περιοχή που είσαι? 1) Διακοπή θα υπάρχει οπωσδήποτε... Εδώ υπάρχει διακοπή (έστω και ολιγόλεπτη) όταν βάζεις ADSL από οτε... :rolleyes: Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα είναι 20 μέρες που λες... :wacko: Το πολύ πολύ να είναι 20 ώρες... Εμένα πάντως επανασυνδέθηκε σε 8 ωρίτσες! ;) 2)Πιστεύω αρκετα... Βεβαια προβλήματα πάντα μπορεί να προκύψουν και να καθυστερήσει... (αλλαγή η οποία θα καταγραφεί στον οδηγό). Προσωπικό παράδειγμα δεν μπορώ να σου πω γιατί ακόμα και αν ήταν έτοιμο στην περιοχή μου ήμουν στους πρώτους άτυχους με τις τρελές καθυστερήσεις!! :ninja: [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. August 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 2, 2007 Λοιπον το προβλημα που ειχα με την αργοπορια συνδεσης τακτοποιηθηκε και ειμαι οκ, αφου ομως τους πηρα ενα τηλεφωνο και τους τα εψαλα ενα χερακι( τελικα οταν ακουνε για ΕΕΤΤ, ΙΝΚΑ και τετοια τρεμουν απο τον φοβο τους). Εν το μεταξυ με πηρε ενας τυπαρας απο τον ΟΤΕ την Κυριακη και μου φωναζε γιατι τους ανακατευω στο προβλημα μου με την Forthnet.Φυσικα αφου του ειπα να χαλαρωσει ου εξηγησα οτι δεν το εδωσα εγω σαν προβλημα αλλα η Forthnet.Anyway εγω τωρα ειμαι οκ αν και η ταχυτητα μου "περιοριζεται" στα 11Μbit. To montem Siemens ειναι καλό ή να βάλω το ρουτερ της Netgear 834G που ειχα? Τι SNR έχεις στα 11Μ? Αν είναι στα 6db τότε δεν μπορείς να πας παραπάνω λόγω θορύβου στην γραμμή σου. Ίσως να κερδήσεις κάτι ψιλά πράγματα με ένα καλύτερο modem, αλλά μην περιμένεις και πολλά. Έλενξε εσωτερικές καλωδιώσεις - μπρίζες - σπλίτερς κλπ. Πολλές φορές κρύβουν εκπλήξεις. PS. Εγώ στην θέση σου θα έβαζα το netgear επάνω αφού υποστιρίζει ADSL2+. To siemens δεν είναι τίποτα ιδιέτερο. Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yiazoo Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 Παιδιά καλημέρα, Μία ερώτηση σε όσους έχουν double play. Με πόσα kps/sec κατεβάζετε torrents. Εγώ είμαι σε έναν μέσο όρο 30-40. ΧΘες το απόγευμα για πρώτη φορά είδα μέχρι και 300 για λίγο και μετά αρκετές φορές γύρω στα 100 αλλά δεν ξέρω γιατί και αν θα ξαναδώ τέτοιες ταχύτητες. Το συνηθισμένο είναι 30-40. Είναι το συνήθες ή πρέπει να ανοίξω καμμία πόρτα; (αν τα καταφέρω)... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DJ_TEO Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 Παιδιά καλημέρα, Μία ερώτηση σε όσους έχουν double play. Με πόσα kps/sec κατεβάζετε torrents. Εγώ είμαι σε έναν μέσο όρο 30-40. ΧΘες το απόγευμα για πρώτη φορά είδα μέχρι και 300 για λίγο και μετά αρκετές φορές γύρω στα 100 αλλά δεν ξέρω γιατί και αν θα ξαναδώ τέτοιες ταχύτητες. Το συνηθισμένο είναι 30-40. Είναι το συνήθες ή πρέπει να ανοίξω καμμία πόρτα; (αν τα καταφέρω)... Τα torrent δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο αποδοσης της γραμμης σου. Η ταχυτητα εξαρταται απο τον αριθμο των υπολογιστων που μοιραζουν, ποσοι το δεχονται κλπ. Τη μεγιστη ταχυτητα σου θα την δεις με ενα Speedtest στο http://Http://Speedtest.forthnet.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 Παιδιά καλημέρα, Μία ερώτηση σε όσους έχουν double play. Με πόσα kps/sec κατεβάζετε torrents. Εγώ είμαι σε έναν μέσο όρο 30-40. ΧΘες το απόγευμα για πρώτη φορά είδα μέχρι και 300 για λίγο και μετά αρκετές φορές γύρω στα 100 αλλά δεν ξέρω γιατί και αν θα ξαναδώ τέτοιες ταχύτητες. Το συνηθισμένο είναι 30-40. Είναι το συνήθες ή πρέπει να ανοίξω καμμία πόρτα; (αν τα καταφέρω)... εννοειται οτι πρεπει να ανοιξεις καμια πορτα, αν δε χρειαζοταν δε θα το καναμε... περα απο οτι ειπε βεβαια ο DJ_TEO. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
yiazoo Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 εννοειται οτι πρεπει να ανοιξεις καμια πορτα, αν δε χρειαζοταν δε θα το καναμε... περα απο οτι ειπε βεβαια ο DJ_TEO. Ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις καμμία βοήθεια πως ανοίγω πόρτα; Έχω vista. Αν ξέρεις κανένα site με οδηγίες... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
clarco5 Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 Ευχαριστώ φίλε μου. Έχεις καμμία βοήθεια πως ανοίγω πόρτα; Έχω vista. Αν ξέρεις κανένα site με οδηγίες... http://www.portforward.com ;) [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. August 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 3, 2007 ειμαι και εγω σε διλημμα full llu forthnet ή hol; τη φορθνετ τη φοβαμαι με τοσα που ακουω οτι θα κανω κανα τριμηνο να συνδεθω. τουλαχιστον η χολ δεσμευται μεσω βονταφον για 30 μερες μαξιμουμ τι να κανω? η μια εχει ηδη 24 , η αλλη θα παει συντομα αληθεια στα 21.5 της φορθνετ, δινει εξοπλισμο? και αν οχι ποσα θες για κανα wifi? :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
spartak Δημ. August 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2007 Η forthnet δίνει Ρούτερ. Αν θες να πάρεις κάποιον άλλον το κόστος εξαρτάται από το ποιο μοντέλο θα επιλέξεις. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts