Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν χτίζεις σοβαρή εταιρία με κλώνους... Το κινητό είναι ίδιο με τα note της Sammy...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 8,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ανύπαρκτη μάρκα, περσινός επεξεργαστής, ελάχιστη ραμ, ξεπερασμενο Android, 1600 mah μπαταρία.

Μέχρι 30-40 ευρώ...

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια, γιατί ρε Βαλάντη ανοιγεις νήματα ΣΥΝΕΧΕΙΑ, για τέτοια τηλέφωνα???

Στα $70, ποιος θα αγοράσει τέτοιο τηλέφωνο?

OnePlus 12 (16/512): - in the past: [iPhone 13 Pro], OP10Pro, OP9Pro, OP7TPro, OP7, OP6, OP3, OP2, OP1

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια απορία σχετικά με τα κινέζικα κινητά και την εγγύηση που δίνουν τα ελληνικά καταστήματα. Βλέπω ότι στα περισσότερα καταστήματα δεν σε καλύπτουν αν χαλάσει κάποιο εξάρτημα και πρέπει να το πληρώσεις από την τσέπη σου, χώρια το ότι το κινητό πρέπει να σταλεί Κίνα και να γυρίσει πίσω, δηλαδή θα φας 2 μήνες αναμονή. Βρήκα στο skroutz κάποιες κινέζικες συσκευές που σε άλλο κατάστημα λέει εγγύηση 1 έτος από την εταιρεία ενώ πχ σε άλλο λέει εγγύηση 2 έτη από το κατάστημα... Σε αυτές τις περιπτώσεις τι παίζει? Δηλαδή αν κάποιος αγοράσει από το Χ ελληνικό κατάστημα και πάθει κάτι η συσκευή, θα ακολουθηθεί η γνωστή διαδικασία αποστολής στην Κίνα κλπ? Και πληρώνεις από την τσέπη σου αν χρειαστεί κάτι εξτρά ανταλλακτικό? Αν συμβαίνει έτσι τότε δεν υπάρχει λόγος να μην το παραγγείλει κάποιος μόνος του και φθηνότερα.

Εκτος αν τα ελληνικά καταστήματα μιλάνε απευθείας με τις κατασκευάστριες εταιρείες στην Κίνα και τους παρέχεται φουλ εγγύηση (έτσι όπως την εννοούμε εδώ στην Ελλάδα) οπότε τότε ίσως να αξίζει τον κόπο να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να το πάρεις από εδώ.

Και τέλος, το κατάστημα που λέει 2 έτη εγγύηση του καταστήματος τι σημαίνει? Σου το φτιάχνουν οι ίδιοι αν χαλάσει, χωρίς να ανακατευτεί η εταιρεία? Κουλό μου ακούγεται.

Link to comment
Share on other sites

Mιλωντας παντα για τα καταστηματα του skroutz που φερνουν Κινεζικα υπαρχουν δυο περιπτωσεις.Τα σοβαρα μαγαζια που σου παρεχουν σοβαρη εγγυηση και τα υπολοιπα που το στελνουν Κινα και κανουν τους Κινεζους.

Στην πρωτη περιπτωση θεωρω πως ειναι η ΟΕΒΕ που φερνει τα Doogee και τα Elephone,αν και δεν εχει δικτυθει οπως θα περιμεναμε.Δεν την βρισκουμε ακομα δηλαδη σε μεγαλα καταστηματα οπως εχει ανακοινωσει.Επισης το my24shop εχει παρουσια πανω απο 1 χρονο αλλα δεν γνωριζω τι εγγυηση προσφερει.

Τα υπολοιπα δεν τα ξερω.Καλο ειναι να γραψουν οσοι εχουν παραδειγματα after sales υποστηριξης απο μικρα καταστηματα του skroutz.

Οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι ευφυείς γεμάτοι αμφιβολία. Ράσελ Μπέρτραντ
Link to comment
Share on other sites

Όταν λες παρέχουν σοβαρή εγγύηση τι ακριβώς εννοείς? Αν δηλαδή υπάρχει τρόπος για service εδώ τότε γιατί να γίνεται όλος αυτός ο χαμός με τα στείλε-πάρε σε Κίνα όταν πάθει κάτι μια συσκευή? Θέλω να πω ότι αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εδώ Ελλάδα καλό είναι να τις ξέρουμε (λύσεις εννοώ για service και όχι απαραίτητα για αγορά συσκευής).
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν επιτρέπεται μην αναφέρεις όνομα, το θέμα είναι να δούμε τι εναλλακτικές έχουμε εκτός από το να στέλνουμε τα κινητά στην Κίνα. Γι' αυτό και ρώτησα ποια διαδικασία ακολουθούν τα (σοβαρα) ελληνικά μαγαζιά που δίνουν εγγύηση στα κινέζικα κινητά. Θα μπορούσε να μας διαφωτίσει κάποιος που έχει προσωπική εμπειρία είτε ως αγοραστής είτε ως εργαζόμενος σε ένα τέτοιο κατάστημα.
Link to comment
Share on other sites

εγω παντος ξερω ενα μαγαζι που αυτη την στιγμη ειναι ιντερνετικο αλλα σε λιγο καιρο θα υπαρχει και κανονικα μαγαζι.πουλαει και εχει και το servise και με εγγυηση νομιζω ενα χρονο
Link to comment
Share on other sites

service εχει για τα leagoo to safesales.gr απο skroutz μπορεις να το checkareis και εσυ αυτο καταλαβα με βαση αυτα που διαβασα στην σελιδα τους... http://safesales.gr/smartphones/leagoo-elite-2,octa-core,-55(%CE%9B%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C)/969

 

κατω κατω στην σελιδα

i cant get no sleep
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με τον νομο, σε οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα, υπευθυνος για το service και την εγγυηση για οποιοδηποτε προιον ειναι ο πωλητης για 2 χρονια. Με αλλα λογια το σωστο ειναι για οποιοδηποτε προβλημα να απευθυνομαστε στο εκαστοτε καταστημα και μετα ας κοψει αυτος το λαιμο του να επιδιορθωσει το προβλημα. Αυτο που γινεται που τα στελνουμε εμεις κατευθειαν σε Samsung, LG κτλ γινεται αποκλειστικα και μονο για λογους διευκολυνσης μας. Οποτε κανονικα εαν καποιο καταστημα δεν μπορει να παρεχει 2ετη εγγυηση, ας ΜΗΝ εισαγει κινεζικα κινητα. Εφοσον αποφασισε να εισαγει και να πουλαει εντος ευρωπαικης ενωσης ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να παρεχει 2ετη εγγυηση. Κανενα καταστημα δεν ειναι πανω απο τους νομους. Φυσικα πολλοι κανουν τον "Κινεζο" και μονο με απειλες και καταγγελιες θα βρεις το δικιο σου και μετα ειναι στην κριση του καθενος αν αξιζει να ταλαιπωρηθει και να μεινει χωρις κινητο μεχρι να δικαιωθει.
:)
Link to comment
Share on other sites

Τι έγινε... Ούτε που ξανακούστηκε αυτό!

http://www.chinaphonereview.com/orgtec-wa1

 

Το 'χει προς πώληση το Fastcardtech, αλλά στα $171 και με τόσες άλλες αντίστοιχες προτάσεις που πρόλαβαν ήδη να κυκλοφορήσουν, να δοκιμαστούν και να τραβήξουν πάνω τους την προσοχή, δε βλέπω να έχει καμία τύχη.

 

Κρίμα - ένας ακόμα παίκτης στην (ενδιαφέρουσα αυτή) κατηγορία, μόνο κακός δεν ήταν για μας...

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί όμως ένα κατάστημα να παρέχει εγγύηση αν δεν έχει τη στήριξη της εταιρείας που κατασκευάζει τα κινητά? Δεν έχω ιδέα πως λειτουργεί όλο αυτό με τις εγγυήσεις και κατά πόσο είναι δυνατό ένας τεχνικός καταστήματος να επισκευάσει οποιαδήποτε συσκευή. Αν και μάλλον η επισκευή γίνεται, αυτό που δεν ξέρω αν λύνεται είναι αν χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό πχ. νέα οθόνη. Επίσης, ακόμα κι αν ένα κατάστημα σου παρέχει εγγύηση (σε συνεργασία με τη εταιρεία ας πούμε) τι νόημα έχει αν απαιτείται να αποσταλεί η συσκευή στην Κίνα και από εκεί να επιστρέψει πάλι πίσω? Είναι τοσο μεγάλο το διάστημα της αναμονής που χάνεται το νόημα.
Link to comment
Share on other sites

Τελικα το προβληματακι με την εσωτερικη μνημη επανερχεται και δεν μπορω να βρω λυση.

Οταν σβηνω τα παντα απο την εσωτερικη sd το κινητο συμπεριφερεται φυσιολογικοτατα, αργοτερα οταν αρχισουν να γραφονται δεδομενα, αλλαζουν καποια permissions μαλλον(ή εξ αρχης ειναι σε απαγορευση το read) και δεν εχουν προσβαση οι εφαρμογες στα δεδομενα τους.

Ουτε καμερα(εκτος αν την εχω να αποθηκευει στην extsd), ουτε διαφορες αλλες εφαρμογες.

Φαινεται να με αφηνει να γραφω αρχεια στην εσωτερικη, αλλα μετα δεν εχω προσβαση σε αυτα.

Ειναι πραγματικα ενοχλητικο και δεν εχω καταφερει να το λυσω, υπαρχει καποια ιδεα;

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ok ας περιμένουμε απο τις "σοβαρές" εταιρίες τότε να βγάλουν lillipop για τις συσκευές τους όταν η "ασόβαρη" Mlais το έχει προεγκατεστημένο....
Link to comment
Share on other sites

Επαναφέρω το thread επειδή ανοίχτηκε μέσα στις γιορτές και ίσως να μην το είδαν και κάποιοι που πιθανώς να έχουν να καταθέσουν απόψεις ή εμπειρίες πάνω στο θέμα.
Link to comment
Share on other sites

Μετά από 4+ μήνες με το κινητό μπορώ να πώ ότι είναι άψογο.Κατάφερα και το rootαρα με απλή εγκατάσταση από recovery mode του update superuser zip.Έχει βέβαια όλες τίς παιδικές ασθένειες κινέζικου κινητού αλλά με τήν βοήθεια τών οδηγιών του forum και το GPS κλειδώνει ταχύτατα και τα imei διορθώνονται μετά από flash καινουριας rom.Eίναι ταχύτατο,οι φωτογραφίες αξιοπρεπέστατες και η εμφάνιση του πραγματικό διαμάντι.Σε επικοινωνία μου με τήν IOCEAN μού είπαν ότι περί τα τέλη του μήνα από το επίσημο site τους θα βγεί η LOLLIPOP.Αναμένουμε λοιπόν.
Link to comment
Share on other sites

Δεν χάθηκε το ΙΜΕΙ όταν του έκανα αναβάθμιση. Περίεργο που χάθηκε στο δικό σου.

 

+1 στα καλά λόγια για το iocean. Η εταιρία είναι πολύ καλή, με υποστήριξη (Android 5 σε περασμένα ή φθηνά μοντέλα) όπως ελάχιστοι κατασκευαστές (Κινέζοι ή μη) και με ποιοτικές συσκευές.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Link to comment
Share on other sites

Αγορασα πριν μια εβδομαδα το κινητο και μου παρουσιασε προβλημα. Το κινητο συνεχως κολλαει κι επανεκκινει. Φοραει τη ROM V05. Εχει παρουσιαστει σε κανεναν αυτο το προβλημα; Ποια ROM φορατε;
Link to comment
Share on other sites

Καινούργιο κινητό βγήκε από την γνωστή εταιρεία UMI -> UMI EMAX

 

http://en1.data.coolicool.com/images/MHAUMEMAX/MHAUMEMAX_ef4dce4b09a014b5efe6b9c55302a404.images.400x400.jpg

UMI EMAX MTK6752 1.7GHz Octa Core 5.5 Inch Screen Android 4.4 4G LTE Smartphone

- 5.5 Inch Screen - MTK6752 1.7GHz Octa Core

- Support 2G & 3G & 4G LTE Network

- 2GB RAM + 16GB ROM

- 13 MP Back Camera + 5 MP Front Camera

- Android 4.4 System

- SIM Card Dual SIM Dual Standby

- Battery 3780 mAh

 

Το E Max έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τουλάχιστον 2 ημέρες χρήσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την 3780mAh μπαταρία που βρίσκεται μέσα στο σώμα ενός 7,9 χιλιοστών κινητό. Με επεξεργαστή Mediatek MT6752 64bit, και LTE, ελπίζουμε ότι αυτό θα σημαίνει επίσης και μία επερχόμενη αναβάθμιση σε lollipop σύντομα (αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν κυκλοφορήσει).

 

http://i1.wp.com/www.gizchina.com/wp-content/uploads/images/10924713_458342327665480_8214917366170346315_n.jpg?fit=1024%2C1024

 

Η μνήμη είναι 2GB RAM, 16GB εσωτερική, η οποία υποθέτουμε ότι μπορεί να επεκταθεί με κάρτες SD. Με 3,2 mega-pixel κάμερα μπροστά, ενώ η πίσω κάμερα είναι 13 mega-pixel.

 

Οι εικόνες του Emax δείχνουν ότι είναι παρόμοιο σχέδιο με την προηγούμενη ναυαρχίδα της UMi. Ένα λευκό οπίσθιο πάνελ με μεγάλη σχάρα ομιλητή, με στρογγυλεμένο προφίλ. Το μπροστινό μέρος του τηλεφώνου έχει ένα 5.5 ιντσών FDH panel με τα ανάλογα κουμπιά από κάτω.

 

http://i0.wp.com/www.gizchina.com/wp-content/uploads/images/MHAUMEMAX_d898be7780b15fb36650574cbf239df1.images.650x650.png?resize=423%2C423

 

Η ημερομηνία κυκλοφορίας έχει προγραμματιστεί περίπου τον Ιούνιο χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημη τιμή ή άλλα χαρακτηριστικά του τηλεφώνου.

 

Το τηλέφωνο όποιος θέλει μπορεί να το κάνει preorder στο coolicool που το βρήκα, στα 266.99$

 

Πηγή: Gizchina

Edited by impreza_sti
Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για κινέζικα κινητά

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...