Jump to content

COSMΟΤΕ: HOME: Δίκτυο, τιμές, σχόλια, παρατηρήσεις, προβλήματα


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έκανα αίτηση για νέα τηλεφωνική γραμμή (μόνο το internet με ενδιαφέρει) για μονοκατοικία στην COSMOTE. Ήρθε ο τεχνικός, είδε την τοποθεσία (Σέρρες, εντός σχεδίου,δεν είναι απομακρυσμένη περιοχή) και μου είπε ότι θα τραβήξουν καλώδιο από την απέναντι μονοκατοικία. Όλη η οδός δεν έχει κολώνες του ΟΤΕ , οπότε το δίκτυο μεταφέρεται από σπίτι σε σπίτι, εναέρια,με καλώδιο. Τον ρώτησα για το κόστος και μου είπε ότι είναι δωρεάν γιατί είμαι πολύ κοντά (10-15μ από τον απέναντι). Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και δεν έγινε τίποτα. Οπότε επσικέφτηκα το τοπικό κατάστημα και μου είπαν ότι το κόστος είναι 480 ευρώ. Επειδή λέει θα πρέπει να βάλουν δύο κολώνες. Και ότι από 1-1-2017, τέρμα το τζάμπα και ότι ο ΟΤΕ είναι επιχείρηση. Τους είπα ότι όλοι παίρνουν εναερίως με καλώδιο αλλά μου είπαν ότι αυτό απαγορεύεται και θα πρέπει να πληρώσω το ποσό. Μου είπαν μάλιστα ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν αυτοί τα δίκτυα και μετά οι πελάτες να φεύγουν σε άλλους παρόχους. Του είπα ότι έχει ένα point σε αυτό και ότι θα μπορούσε να μου φέρει τη γραμμή και γω να κάνω ένα διετές ακριβό πρόγραμμα , ώστε να τα πάρει τα 480 ευρώ που ήθελε. Η απάντηση ήταν αρνητική, πλήρωσε εσύ τα 480 και μετά κάνε ότι θες. Ανατωτιέμαι, αφού ο ΟΤΕ είναι επιχείρηση και δεν τον παίρνει να χάνει έσοδα-πελάτες, προτιμάει να πάρει από μένα 480 ευρώ εφάπαξ, παρά να μου τα παίρνει κάθε χρόνο; Την έχω ψωνίσει τόσο που θα μεταφέρω τις επαγγελματικές γραμμές μου (που είναι πολλές) σε άλλο πάροχο και θα τραβήξω καλώδιο μόνος μου από γειτονικό συγγενικό σπίτι και δε θα δουν ευρώ από μένα ποτέ ξανά.
Link to comment
Share on other sites

Ανανεωσα ξανα στον ΟΤΕ πήγα VDSL 50 με 30,90 τελικη χωρίς τον φόρο με απεριοριστα σταθερα και 30 προς κινητα + 120 επιπλεον για 6 μηνες. Καλά είμαι ή μπορούσα και καλύτερα?
Link to comment
Share on other sites

Ανανεωσα ξανα στον ΟΤΕ πήγα VDSL 50 με 30,90 τελικη χωρίς τον φόρο με απεριοριστα σταθερα και 30 προς κινητα + 120 επιπλεον για 6 μηνες. Καλά είμαι ή μπορούσα και καλύτερα?

Κομπλέ είσαι με το φόρο πόσο ακριβώς βγαίνει? Εγώ δίνω 37.5 μόνο για 50αρα συν 30 λεπτά κινητά και απεριόριστα σταθερά. Και καλά μου είχαν κάνει προσφορά.

 

Send From Note 3 With S8 Port Rom

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Αγόρασα ένα καινούργιο modem router (Tp-Link TD-W8970B) και το αντικατέστησα με του ΟΤΕ (Speedport entry 2i). Όμως είχα ενεργοποιήσει την υπηρεσία OTE WiFi Fon και τώρα στον καινούργιο εξοπλισμό θα ήθελα να την ξανα ενεργοποιήσω. Έψαξα στο Internet και στο YouTube αλλά δν βρήκα τίποτα! Υπάρχει κάποια δυνατότητα που γνωρίζετε? Λέτε να το ρυθμίζω εδώ:

http://prntscr.com/gomsy7?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα,

 

Εχουμε στο πατρικο μου Nova 3-play τα τελευταια 2+ χρονια μεχρι και περιπου 5-7 Νοεμβριου 2017(τελευταιος λογαριασμος πληρωμης μεχρι 7-10-2017) συγκεκριμενα εχουμε :

- 24mbps γραμμη Forthnet

-Δωρεαν αστικα/υπεραστικα απ το σταθερο

-Το απλο πακετο της Νοβα μαζι με τα HD καναλια + Novacinema 1

Συνολο λογαριασμου 32.40 μαζι με φορους και τελη.

 

Α) Την παρασκευη 22/09 ο πατερας μου (συνταξιουχος ) ειχε την εξης τηλεφωνικη προσφορα απ την Cosmote μαζι με OTE tv.

Αναλυτικα :

-Full pack OTE tv για 1 χρονο

-24mbps γραμμη ΟΤΕ

-Σταθερο τηλεφωνο με 30 λεπτα προς κινητα και δωρεαν αστικα/υπεραστικα

Συνολο 38.63 νομιζω μονο με ΦπΑ και οχι το ειδικο τελος του OTE tv (ας πουμε ομως για την συνεχεια οτι ειναι αυτο το ποσο)

 

Β) Παραλληλα ο πατερας μου εχει 2 αριθμους κοσμοτε συμβολαιο (δεν γνωριζω τι προσφορες εχει ηδη κανει στο παρελθον) με κοστος στα 27 Ευρω.

Ετσι επειδη ειδαν οτι ειχε αυτους τους 2 αριθμους , στην προσφορα θα εχει επιπλεον σε 1 απ αυτους τους 2 αριθμους

-1GB mobile internet

-Δωρεαν κληση προς το σταθερο και το αντιθετο

-Επιπλεον 120 λεπτα προς ολους σε εναν 3ο αριθμο (Whats up ) /καθε μηνα για εναν χρονο

Η τιμη εδω παραμενει η ιδια (στα 27ε) απλα εχεις επιπλεον ΚΑΙ αυτα τα μπονους.

 

- 22/09 τον εκαναν 2 τηλεφωνα πρωινες ωρες(στον 1ο αριθμο της Β προσφορας) , για να του πουνε την προσφορα και πως θα γινει .

Ομως επειδη δεν γνωριζει απ αυτα τα πραγματα και δεν θελει να μπλεκει με προσφορες κλπ κλπ, τους ειπε να ξαναπαρουν τηλεφωνο που θα ειμαι και εγω σπιτι (αυτο εγινε στην 2η φορα που τον πηραν τηλεφωνο) οπως και εγινε.

 

-Παρασκευη 22/09 μεσημερι με χρονο κληση περιπου 45-50 λεπτα η τηλεφωνητρια να προσπαθει να μου δωσει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες σχετικα με την προσφορα.Επιπλεον μου ειπε οτι υπαρχει κοστος φορητοτητας 31Ε στον 1ο (2μηνο ) λογαριασμο που θα ερθει , παραλληλα επισημανε οτι το πεναλτυ (λογικα ειναι 1 μηνας) δεν ειμαι υποχρεωμενος να το πληρωσω τωρα αλλα μονο σε περιπτωση που επιστρεψω πισω στην forthnet ( Η λογικη της ,καθως και η προταση της ,εκτος απο ανηθικη ηταν και αντιεπαγγελματικη κατα την γνωμη μου ) .

Η σταση της εκεινη την ωρα εγινε λιγακι πιο "βαρια" καθως ηταν σχεδον 3μμ και επρεπε να σχολασει μαλλον και ενω γνωριζε οτι μιλαει μαζι μου (Καποιες φορες με αποκαλουσε με το μικρο ονομα του πατερα μου και αλλες φορες με το δικο μου) ελεγε οτι η προσφορα "φανηκε" πολυ καλη/σωστη στον πατερα μου και οτι ειναι πολυ καλυτερη απ αυτην που ειμαστε και γενικα υπηρχε μια πιεση απο πλευρα της.

Εγω στην συνεχεια ,δεχθηκα την προσφορα

Στο τελος ζητησε τα στοιχεια του πατερα μου και τα εδωσα για να προχωρησει η διαδικασια (ΑΦΜ , στοιχεια ταυτοτητας κλπ) . Επιπλεον ενημερωσε οτι Τεταρτη στις 27/9 θα περασει κουριερ για το συμβολαιο και οτι ο πατερας μου πρεπει να εχει φωτοτυπια ταυτοτητας και υπογραφη (λογικα ενωπιον του κουριερ) .

-Σημερα το πρωι (10πμ) ξαναπηραν τηλεφωνο αλλα ο πατερας μου δεν προλαβε να το σηκωσει καθως χτυπησε μονο 2-3 φορες και το εκλεισαν.

 

-Δευτερα 25/9 θα με ξαναπαρει τηλεφωνο για μια αλλη προσφορα ασχετη με αυτην (δεν γνωριζω εαν θα μπορεσω να κανω εκει τις ερωτησεις που θελω)

-Τελικα την Τεταρτη κατα 99% ο πατερας μου δεν θα μπορεσει να βαλει υπογραφη στον κουριερ που θα ερθει για καποιο εκτακτο που ετυχε.

 

Σ αυτο το σημειο , βρηκα μερικες πληροφοριες σχετικα με αυτες τις διαδικασιες (προσφορες -αντιπροσφορες εταιρειων) και εχω μερικες ερωτησεις για το τι μπορω να κανω .

 

1. Γινεται να πω τον κουριερ να αφησει το συμβολαιο σπιτι και να το παμε εμεις στο υποκαταστημα κουριερ ή σε καποιο υποκαταστημα της εταιρειας?

2. Γινεται να το διαβασω εκεινη την ωρα και σε περιπτωση που δω κατι εκτος απ τους ορους τους οποιους μιλησα στο τηλεφωνο χθες ,να το αρνηθει ο πατερας μου και να μην βαλει υπογραφη? Εαν ναι , τι κυρωσεις θα υπαρχουν? (καθως ηδη ειπα ναι στην τηλεφωνικη προσφορα)

3. Γιατι πηραν τηλεφωνο Σαββατο πρωι και το εκλεισαν σχεδον κατευθειαν ? Καπου διαβασα οτι εχεις μεχρι και 3 μερες πριν για ακυρωση αιτηση φορητοτητας πριν την ημερομηνια ( δεν γνωριζω ποια ειναι αυτη στην περιπτωση μου ) , τι ηθελαν να πετυχουν? Μαλλον σε περιπτωση αντιπροσφορας απ την forthnet να πουν οτι προλαβαμε και καναμε την φορητοτητα?

 

Στην 2η ερωτηση προφανως και θα διαβασω πρωτα το συμβολαιο πριν μπει η υπογραφη , αλλα θελω να μαθω εαν εχει την ιδια βαρυτητα το συμβολαιο με την ηχογραφημενη κληση (κατι που δεν νομιζω).Αυτο το λεω καθως διαβασα οτι στο παρελθον , οι υπαλληλοι ελεγαν /εδειναν λαθος προσφορες και στα συμβολαια υπηρχαν αλλοι Οροι.

Edited by glix
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Συνδρομητής σταθερής Cosmote & ιντερνετ για 2 χρόνια, λήγει το συμβόλαιο σε λίγες μέρες και είπα να το ανανεώσω.

Δύο λόγοι που με έκαναν αρχικά να ψάξω αλλού ήταν ότι μου πρότειναν ευρυζωνική τηλεφωνία αλλιώς θα έπρεπε να πληρώνω 7 ευρώ παραπάνω καθώς και ότι οι παροχές που μου πρότειναν ήταν υποδεέστερες των voda & wind.

Μετά από λίγο ψάξιμο έκανα αίτηση "μεταγραφής" στην voda και φυσικά δεν άργησε το τηλέφωνο από το τμήμα προσφορών της Cosmote. Μου πρότειναν στα 23,5 τελική τιμή απεριόριστα σταθερά, 150' κινητά, ίντερνετ έως 24 και μια δωροεπιταγή 70€ που την θεωρώ οκ προσφορά για να εξακολουθήσω να μείνω.

Αυτό που με κρατάει λίγο, είναι το ότι πάλι στο ερώτημά μου αν το τηλεφωνία θα είναι "κανονική" ή "ευρυζωνική" μου τα μάσησε λίγο λέγοντας πως ναι μεν θα είναι αλλά σύντομα όλες οι εταιρίες θα πρέπει να αλλάξουν το σύστημά τους σε ευρυζωνικό (όσον αφορά την καθαυτό τηλεφωνία).

Σε vodafone και wind όμως που ρώτησα με κοιτούσαν παράξενα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Οποία η γνώμη σας;

Link to comment
Share on other sites

Σουδα Χανια..

για κλαματα οι ταχυτητες γενικοτερα.

Φιλος στην περιοχη μετοχι vdsl max 27mbps

http://beta.speedtest.net/result/6663829149.png

Edited by zerokill
Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα πρόσφατα από wind σε cosmote και ό,τι κλήση και να δέχομαι στο σταθερό μου τη βγάζει Απόρρητο. Δοκίμασα και από το κινητό μου χωρίς απόκρυψη, πάλι το ίδιο. Έχει να κάνει με τη σύνδεση (πρώτη φορά φορά μου έτυχε να συνδέω τηλέφωνο μέσω router); Είναι επειδή δεν έχω κάποιο πακέτο σταθερής τηλεφωνίας (μόνο internet δηλαδή); Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Link to comment
Share on other sites

Άλλαξα πρόσφατα από wind σε cosmote και ό,τι κλήση και να δέχομαι στο σταθερό μου τη βγάζει Απόρρητο. Δοκίμασα και από το κινητό μου χωρίς απόκρυψη, πάλι το ίδιο. Έχει να κάνει με τη σύνδεση (πρώτη φορά φορά μου έτυχε να συνδέω τηλέφωνο μέσω router); Είναι επειδή δεν έχω κάποιο πακέτο σταθερής τηλεφωνίας (μόνο internet δηλαδή); Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.

 

Νομιζω πρεπει να ενεργοποιησεις την αναγνώριση κλήσεων απο το my cosmote η καλωντας στο 13888

Link to comment
Share on other sites

H Αναγνώριση καλούντος δεν είναι δωρεάν στην cosmote πρέπει να την ζητήσεις από 13888 όπου θα σου πουν και πόσο κοστίζει.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχουμε μια γραμμή τηλεφώνου στο σπίτι της γιαγιάς μου η οποία πλέον δεν κατοικεί εκεί πλέον και θέλω να την κόψουμε για να μην χρεωνόμαστε πάγια.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο καμιά 160αριά € τα οποία μαζεύτηκαν με τον καιρό λόγο οικονομικών δυσκολιών που προέκυψαν και μου είπαν από την εξυπηρέτηση του ΟΤΕ ότι για να κόψω το τηλέφωνο πρέπει πρώτα να το εξοφλήσω ή να κάνω διακανονισμό.

 

Είναι αλήθεια ή μου λένε αρλούμπες; Δηλαδή αν δεν έχεις να πληρώσεις είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις να χρεώνεσαι για πάντα;

Τι ανόητη λογική είναι αυτή;

 

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι το ότι είναι στο ονομά της η γραμμή, αλλά η γιαγιά είναι κατάκοιτη σε οίκο ευγηρίας και δεν είναι σε θέση καν να μας εξουσιοδοτήσει (εκτός αν το Χ πιάνει για τσίφρα...) και μάλιστα πάσχει και από ανία, παίζει δηλαδή να μην μπορούμε να αποσπάσουμε καν την συγκατάθεσή της καλά καλά. Πως στο καλό θα κάνουμε διακανονισμό και διακοπή αφού είναι έτσι τα πράγματα;

 

Κάθε συμβουλή και βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

MS βγάλε νέο lumia!
Link to comment
Share on other sites

Off topic: επειδή στο μέλλον ενδέχεται να δημιουργηθούν και αλλά θέματα που αφορούν την δικαιοπρακτικη ικανότητα της γιαγιά σου, θα σου πρότεινα να καταφυγεις σε διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης (ελέω άνιας).εάν δεν υπήρχε η άνια, προτείνεται για κατακοιτους η δυνατότητα πληρεξουσίου σε συμβολαιογράφο..

 

Στάλθηκε από το HT17Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα......

......

Αυτό που με κρατάει λίγο, είναι το ότι πάλι στο ερώτημά μου αν το τηλεφωνία θα είναι "κανονική" ή "ευρυζωνική" μου τα μάσησε λίγο λέγοντας πως ναι μεν θα είναι αλλά σύντομα όλες οι εταιρίες θα πρέπει να αλλάξουν το σύστημά τους σε ευρυζωνικό (όσον αφορά την καθαυτό τηλεφωνία).

Σε vodafone και wind όμως που ρώτησα με κοιτούσαν παράξενα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Οποία η γνώμη σας;

 

Είναι όπως στα ειπε. Φαίνεται ότι η cosmote θα είναι η πρώτη που θα γυρίσει σε ευρυζωνική τηλεφωνία και θα ακολουθήσουν και οι άλλες αργά ή γρήγορα. Πάντως σε ανάλογη διαδικασία αναζήτησης καλύτερης προσφοράς και παραμονής τελικά στην cosmote, μου είπαν ότι θα είναι ευρυζωνική από την στιγμή της ανανέωσης, αλλά τελικά 1 χρόνο μετά παραμένει η συνδεση στη πρότερη κατάσταση (Ενώ μου έδωσαν το αναλογο modem που υποστηρίζει ευρυζωνική ). Σε μια συζήτηση με υπάλληλο στην εξυπηρέτηση μου είπε από το 2018 και βλέπουμε.

Will go to heaven for the climate, to hell for the company...
Link to comment
Share on other sites

Off topic: επειδή στο μέλλον ενδέχεται να δημιουργηθούν και αλλά θέματα που αφορούν την δικαιοπρακτικη ικανότητα της γιαγιά σου, θα σου πρότεινα να καταφυγεις σε διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης (ελέω άνιας).εάν δεν υπήρχε η άνια, προτείνεται για κατακοιτους η δυνατότητα πληρεξουσίου σε συμβολαιογράφο..

 

Στάλθηκε από το HT17Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

 

ευχαριστώ :)

MS βγάλε νέο lumia!
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, έχουμε μια γραμμή τηλεφώνου στο σπίτι της γιαγιάς μου η οποία πλέον δεν κατοικεί εκεί πλέον και θέλω να την κόψουμε για να μην χρεωνόμαστε πάγια.

Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα σεβαστό υπόλοιπο καμιά 160αριά € τα οποία μαζεύτηκαν με τον καιρό λόγο οικονομικών δυσκολιών που προέκυψαν και μου είπαν από την εξυπηρέτηση του ΟΤΕ ότι για να κόψω το τηλέφωνο πρέπει πρώτα να το εξοφλήσω ή να κάνω διακανονισμό.

 

Είναι αλήθεια ή μου λένε αρλούμπες; Δηλαδή αν δεν έχεις να πληρώσεις είσαι υποχρεωμένος να συνεχίσεις να χρεώνεσαι για πάντα;

Τι ανόητη λογική είναι αυτή;

 

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα είναι το ότι είναι στο ονομά της η γραμμή, αλλά η γιαγιά είναι κατάκοιτη σε οίκο ευγηρίας και δεν είναι σε θέση καν να μας εξουσιοδοτήσει (εκτός αν το Χ πιάνει για τσίφρα...) και μάλιστα πάσχει και από ανία, παίζει δηλαδή να μην μπορούμε να αποσπάσουμε καν την συγκατάθεσή της καλά καλά. Πως στο καλό θα κάνουμε διακανονισμό και διακοπή αφού είναι έτσι τα πράγματα;

 

Κάθε συμβουλή και βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Το δεδομένο και λογικό είναι ότι πρεπει να πληρωθουν τα τρεχοντα. Προκειμενου να σταματησει να χρεωνεται επιπλέον ο λογαριασμος αυτό πρεπει να γινει αμεσα ώστε να υπαρχει και δυνατοτητα διακοπης της συνδεσης. Αν το πρόβλημα είναι η ελλειψη ρευστότητας τοτε υπαρχει η δυνατοτητα διακανονισμου ώστε και να μπορει να διακοπεί η συνδεση και να μπορει να πληρωνει λιγα λιγα τα οφειλομενα

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Ποιο είναι το όριο ταχύτητας στην cosmoye γαι να μπορέσω να καλέσω τεχνικό για έλεγχο της γραμμής στο σπίτι μου

Η γραμμή χρεώνεται 24αρα και τώρα τελευταία δεν πιάνω πάνω από 6 ενώ συνήθως άγγιζα τα 10

 

Ευχαριστώ ..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, μετά από τηλέφωνο και chat στην Κοσμοτέ δεν βρήκα ακόμη τον αναλυτικό τιμοκατάλογο χρεώσεων προς τρίτους, δηλαδή σε τετραψήφια, πενταψήφια, εξαψήφια κ.λ.π. κυρίως γνωστών οργανισμών κοινής οφέλειας, και εταιρειών.

Μου είπαν ότι δεν τον έχουν και μου έστειλαν μόνο τον κατάλογο από τα λιγοψήφια που δεν χρεώνονται επιπλέον από σταθερή χρέωση. Αφού η Κοσμοτέ δεν έχει αναλυτικό κατάλογο χρεώσεων δεν έχει και το δικαίωμα να χρεώσει, διότι που θα στηρίξει την χρέωση? Έτσι αυθαίρετα στον αέρα?

Είναι σε διάθεση οποιουδήποτε το ζητήσει η γραπτή συνομιλία που η Κοσμοτέ δεν έχει πλήρη κατάλογο χρεώσεων ολιγοψήφιων.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πριν λίγες μέρες η ΟΤΕ τβ μου πούλησε ένα πρόγραμμα 42 ευρώ με vdsl ,και μπήκα σε έναν κύκλο .με φορθνετ ΟΤΕ τβ SMS κλήσεις και αντεκλησεις.ενώ υπήρξαν συνομιλίες για μη αποδοχή και ακύρωση (αφού η περιοχή μου δεν υποστηρίζει vdsl ) σήμερα μου στείλανε και τον εξοπλισμό. Μπορώ να τους κάνω αγωγή για εξαπάτηση?
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Δεν υποστηρίζει η γραμμή σου ΟΤΕ VDSL?πως το διαπίστωσες αυτό;ο ΟΤΕ σου λέει πως διαθέτει;

 

Το διαπίστωσαν και οι ίδιοι.....κατοπιν εορτής

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...